Autoputevi u BiH - Koridor 5C

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
karanana

#7926 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by karanana »

mislim da ne placa. kad dolazis iz slavonije, dadnes tiket platis svoju voznju na ulazu u zagreb. onda se vozis obilaznicom nekih 15-20 km i onda kad ides prema sloveniji dal ljubljani ili mariboru, onda ponovo uzimas tiket, tamo negdje nakon zagreb zapada i odmorista plitvice ako se ne varam.
supercali

#7927 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by supercali »

danas oko pola 4 isao u onaj auto shop i trebam nazad u grad
i ajd kontam ako gore ne bude guzve ici cu preko favela ako bude idem na kruzni pa nazad na petlji
i ja lijevom kad kreteni obe te trake zauzeli da bi se ukljucili prema rajlovcu i stopaju one koji hoce na ap ili nazad prema petlji

nasim ljudima jednostavno ne treba dati da voze jer nemaju ni kulture ni znanja u saobracaju
Better Man

#7928 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Better Man »

ing-ecc wrote:
Astrix wrote: Ne ako bude tako, to je tako svugdje u svijetu. Gradska obilaznica se ne plaća, svi koji prolaze pored recimo Zagreba plate put do Zagreba pa onda opet uzimaju karticu kad ga prođu.
Talijani su recimo htjeli uvesti naplatu na rimskoj obilaznici, onom prstenu oko Rima i cijela se frka digla oko toga. Ima preko 100 km obilaznice i tu su lopovi htjeli uzeti masne pare ali nije im uspjelo.
Mislim da se ovaj dio puta oko ZG plaća 7 kn (ako se dobro sjecam :? ) ako nastavljas prema SLO a ne znam jel i za druge pravce tako?! :hm:
Ne plaća. Svake godine barem jednom odem u Zagreb i nikad nisam to plaćao. Kad od Slavonskog Broda dođeš do Zagreba, platiiš putarinu i onda se voziš zaobilaznicom prema gradu i ništa se ne plaća.
Better Man

#7929 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Better Man »

Cirkus na otovrenju, jer su istom prisustvovali sve sami kriminalci poput Brankovića i sličnih. A najsmješnije je što je Ljubo Pravdić držao govor, isti onaj Ljubo Pravdić koji je najodgovorniji što se tolike godine kasnilo sa izgradnjom ove zaobilaznice i koji je ugovore davao propalim firmama. I nakraju Čović presjeca vrpcu, a nema nikakve veze sa izgradnjom, jer sve što je tu urađeno, odnosno izgrađeno, uradila je Federacija, a ne država.
tm84

#7930 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by tm84 »

nije mi jasno kad su vec pravili ovu dionicu gradskog autoputa, sto ne sa tri trake? sarajevo ima vise auta nego stanovnika... :D
ing-ecc

#7931 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by ing-ecc »

Better Man wrote:
ing-ecc wrote:
Astrix wrote: Ne ako bude tako, to je tako svugdje u svijetu. Gradska obilaznica se ne plaća, svi koji prolaze pored recimo Zagreba plate put do Zagreba pa onda opet uzimaju karticu kad ga prođu.
Talijani su recimo htjeli uvesti naplatu na rimskoj obilaznici, onom prstenu oko Rima i cijela se frka digla oko toga. Ima preko 100 km obilaznice i tu su lopovi htjeli uzeti masne pare ali nije im uspjelo.
Mislim da se ovaj dio puta oko ZG plaća 7 kn (ako se dobro sjecam :? ) ako nastavljas prema SLO a ne znam jel i za druge pravce tako?! :hm:
Ne plaća. Svake godine barem jednom odem u Zagreb i nikad nisam to plaćao. Kad od Slavonskog Broda dođeš do Zagreba, platiiš putarinu i onda se voziš zaobilaznicom prema gradu i ništa se ne plaća.
I ja odem do ZG i tada i ne placam nista vise osim onih 77 kn od Sl.Broda. :D Međutim, ja pricam o nastavku puta prema SLO i sasvim siguran sam da se placa jos nekih 7 kn al ne znam jel to za dio AP oko ZG ili je nesto drugo, neko rece da je mozda i dio puta prema Bregani, mozda i to?! Uglavnom, dođes do neke napl.kucice i tu platis 7 kn, znaci nema na jednoj uzmes ticket a na drugoj platis, ovo je sve na jednoj, 2 u 1. :lol:
edin_the

#7932 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by edin_the »

tm84 wrote:nije mi jasno kad su vec pravili ovu dionicu gradskog autoputa, sto ne sa tri trake? sarajevo ima vise auta nego stanovnika... :D
Zato što ni ovo neće doživjeti svoj puni kapacitet, u nas narod moraš šibom tjerat da ide autoputom
Fudo Bosna

#7933 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Fudo Bosna »

tm84 wrote:nije mi jasno kad su vec pravili ovu dionicu gradskog autoputa, sto ne sa tri trake? sarajevo ima vise auta nego stanovnika... :D

Je li misliš na netom otvorenu trasu, Briješće - Butila, pa imaš 3 trake,( 2+ zaustavna traka), što čini tu trasu , "autopoutem", za razliku od 2 trake u jednom a 2 u drugom, "brza cesta", npr, ona 4KM prema Blažuju ???

Dakle imaš 3 trake, gledaj !!!
bach

#7934 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by bach »

edin_the wrote:
Zato što ni ovo neće doživjeti svoj puni kapacitet, u nas narod moraš šibom tjerat da ide autoputom
Dionica Jošanica - Vlakovo sve do sada je bila jako slabo prometna. Jedan ili dva auta sretneš i to je to...
Fudo Bosna

#7935 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Fudo Bosna »

KvaziExpert wrote:ovo je autoput s tri trake :)

Image
Da ima autoputeva i sa više od 3 +1 traka, ali i 2+ 1 zaustavna, već čini autoput, 2 trake u jednom smjeru bez zaustavne , brza cesta, ne vidim potrebe igdje na VC koridoru raditi 3+1, nema potrebe, tj. to bi bilo bacanje para , jer je isuviše malo saobraćaja za 3+1... Čak mislim da je za Bosnu i koridor VC bilo dovoljno i brza cesta, ali O.K, idemo na međunarodni standard, autoput i ovo je savim dovoljno !!!
MMM1977

#7936 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by MMM1977 »

Better Man wrote:
ing-ecc wrote:
Zaobilaznica oko ZG se ne plaća, naravno. Plaća se onaj dio iza ZG prema Ljubljani po cijeni 6 kn.
tm84

#7937 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by tm84 »

Fudo Bosna wrote:
KvaziExpert wrote:ovo je autoput s tri trake :)

Image
Da ima autoputeva i sa više od 3 +1 traka, ali i 2+ 1 zaustavna, već čini autoput, 2 trake u jednom smjeru bez zaustavne , brza cesta, ne vidim potrebe igdje na VC koridoru raditi 3+1, nema potrebe, tj. to bi bilo bacanje para , jer je isuviše malo saobraćaja za 3+1... Čak mislim da je za Bosnu i koridor VC bilo dovoljno i brza cesta, ali O.K, idemo na međunarodni standard, autoput i ovo je savim dovoljno !!!
ok, shvatam da je na A1 bezpotrebno praviti 3+1, ali na gradskom autoputu, od butile pa sve do grada, bice potrebno 3+1, moje misljenje... mozemo i reci da ce gradski autoput korisiti i oni koji ne izlaze iz sarajevu ili koji iskljucivo ulaze, ali recimo dionica od brijesca pa do pofalica ce koristiti kasnije i auta koja zele izbjeci guzve kroz glavnu dzadu... zato mislim da je potrebno 3+1 makar na gradskom autoputu...
Forumerrer

#7938 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Forumerrer »

GA bi bilo super na 3 trake. Ljudi su prije rata imali viziju i prije 30-35 godina naprave 2+2 na Dobrinji. Sada se prave citava naselja sa ulazom/izlazom kroz pumpe..
Grof

#7939 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Grof »

Danas u večernjim satima ušao sam na Stup preko novog priključka. Čini mi se sve ok, prilično brzo se dođe kad se siđe s autoputa. Ono što me iznenadilo da na jednom dijelu sarajevske obilaznice ne radi rasvjeta, a ima i dijelova na kojima ne radi po par rasvjetnih stubova. :shock: :shock: Nešto kontam ako sad ne radi šta će biti kroz par godina?! :roll: :shock: :-)
ElRe

#7940 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by ElRe »

Kakav je zastoj jutros na ulazu u Sa iz pravca Rajlovca nije normalno. Strucnjaci zatorili most u sred radnje sedmice i preusmjerili saobracaj preko Buca Potoka a u Buca Potoku je svakako zastoj svaki dan zbog izgradnje kruznog toka kod Tibrinih zgrada.
studiorum_tuzlaensis

#7941 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by studiorum_tuzlaensis »

ElRe wrote:Kakav je zastoj jutros na ulazu u Sa iz pravca Rajlovca nije normalno. Strucnjaci zatorili most u sred radnje sedmice i preusmjerili saobracaj preko Buca Potoka a u Buca Potoku je svakako zastoj svaki dan zbog izgradnje kruznog toka kod Tibrinih zgrada.
Pa ovako je bilo planirano kada se pusti petlja Butila, zatvara se i radi most između Briješća i Stupa. ŠTo prije krenu da ga rade, prije će se završit. Po meni bolje sad nego na ljeto. ;)
ElRe

#7942 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by ElRe »

studiorum_tuzlaensis wrote:
ElRe wrote:Kakav je zastoj jutros na ulazu u Sa iz pravca Rajlovca nije normalno. Strucnjaci zatorili most u sred radnje sedmice i preusmjerili saobracaj preko Buca Potoka a u Buca Potoku je svakako zastoj svaki dan zbog izgradnje kruznog toka kod Tibrinih zgrada.
Pa ovako je bilo planirano kada se pusti petlja Butila, zatvara se i radi most između Briješća i Stupa. ŠTo prije krenu da ga rade, prije će se završit. Po meni bolje sad nego na ljeto. ;)
Svakako bolje sad nego na ljeto, ali ako nisu napravili alternativni pravac Brijesce - Stup što je realno teško, onda nisu trebali početi sa radovima kruznog toka u Buca Potoku.
tec

#7944 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by tec »

Već šest (i više) mjeseci govore da će biti zatvoren most kada se otvori priključak na zaobilaznicu jer taj most već godinama drži privremena skela koja više ne može izdržati, a sigurno ne još jednu zimu. Jedini glupi stručnjaci su ovce (vozači) koji nastavljaju ići tim putem i oni koji nisu u stanju čitati ili slušati vijesti.

Most neće biti zatvoren par dana nego par mjeseci, postoje alternative potrebno je koristi mozak da bi ih odabrali.

Koliko se vidi na tom videu glupi ljudi nastavljaju izlaziti u Jošanici jer još nisu skontali gdje ide put stvarno žalosno. :facepalm: :run:
Last edited by tec on 26/11/2015 08:47, edited 1 time in total.
Izlija

#7945 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Izlija »

Ma samo da su na kružnom toku u Jošanici stavili tablu sa obavještenjem da je most prema stupu zatvoren nebi im niko imao šta prigovoriti, jedna tabla metar sa metar na kojoj bi pisalo prekrižen Stup i sve bi završili, pola bi raje išlo preko vogošće a drugo pola preko nove obilaznice.
ElRe

#7946 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by ElRe »

Gdje su to rekli da ce biti zatvoren most? Klix, avaz, TVSA...? I koja je to najbliza alternativa Brijesce - Stup?
muha_sa

#7947 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by muha_sa »

forest gump wrote:
mogo si vala taj snijeg ispod brisaca ocistit :lol:
tec

#7948 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by tec »

Zadnjih dvadeset dana govore svaki dan na svim medijima samo sto očigledno ovdje se niti čita niti sluša.
Maystor

#7949 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Maystor »

Izlija wrote:Ma samo da su na kružnom toku u Jošanici stavili tablu sa obavještenjem da je most prema stupu zatvoren nebi im niko imao šta prigovoriti, jedna tabla metar sa metar na kojoj bi pisalo prekrižen Stup i sve bi završili, pola bi raje išlo preko vogošće a drugo pola preko nove obilaznice.
:shock:

Image

Je li dovoljno razumljivo??

* Slika sa ssc foruma, @nnagib
holowey

#7950 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by holowey »

muha_sa wrote:
forest gump wrote:
mogo si vala taj snijeg ispod brisaca ocistit :lol:
nemoj pretjerivati, vidio si na snimku "p" na zadnjem staklu :evil:
Post Reply