Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Moderator: anex
- karanana
#7926 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
mislim da ne placa. kad dolazis iz slavonije, dadnes tiket platis svoju voznju na ulazu u zagreb. onda se vozis obilaznicom nekih 15-20 km i onda kad ides prema sloveniji dal ljubljani ili mariboru, onda ponovo uzimas tiket, tamo negdje nakon zagreb zapada i odmorista plitvice ako se ne varam.
- supercali
#7927 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
danas oko pola 4 isao u onaj auto shop i trebam nazad u grad
i ajd kontam ako gore ne bude guzve ici cu preko favela ako bude idem na kruzni pa nazad na petlji
i ja lijevom kad kreteni obe te trake zauzeli da bi se ukljucili prema rajlovcu i stopaju one koji hoce na ap ili nazad prema petlji
nasim ljudima jednostavno ne treba dati da voze jer nemaju ni kulture ni znanja u saobracaju
i ajd kontam ako gore ne bude guzve ici cu preko favela ako bude idem na kruzni pa nazad na petlji
i ja lijevom kad kreteni obe te trake zauzeli da bi se ukljucili prema rajlovcu i stopaju one koji hoce na ap ili nazad prema petlji
nasim ljudima jednostavno ne treba dati da voze jer nemaju ni kulture ni znanja u saobracaju
- Better Man
#7928 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Ne plaća. Svake godine barem jednom odem u Zagreb i nikad nisam to plaćao. Kad od Slavonskog Broda dođeš do Zagreba, platiiš putarinu i onda se voziš zaobilaznicom prema gradu i ništa se ne plaća.ing-ecc wrote:Mislim da se ovaj dio puta oko ZG plaća 7 kn (ako se dobro sjecamAstrix wrote: Ne ako bude tako, to je tako svugdje u svijetu. Gradska obilaznica se ne plaća, svi koji prolaze pored recimo Zagreba plate put do Zagreba pa onda opet uzimaju karticu kad ga prođu.
Talijani su recimo htjeli uvesti naplatu na rimskoj obilaznici, onom prstenu oko Rima i cijela se frka digla oko toga. Ima preko 100 km obilaznice i tu su lopovi htjeli uzeti masne pare ali nije im uspjelo.) ako nastavljas prema SLO a ne znam jel i za druge pravce tako?!
- Better Man
#7929 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Cirkus na otovrenju, jer su istom prisustvovali sve sami kriminalci poput Brankovića i sličnih. A najsmješnije je što je Ljubo Pravdić držao govor, isti onaj Ljubo Pravdić koji je najodgovorniji što se tolike godine kasnilo sa izgradnjom ove zaobilaznice i koji je ugovore davao propalim firmama. I nakraju Čović presjeca vrpcu, a nema nikakve veze sa izgradnjom, jer sve što je tu urađeno, odnosno izgrađeno, uradila je Federacija, a ne država.
-
tm84
#7930 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
nije mi jasno kad su vec pravili ovu dionicu gradskog autoputa, sto ne sa tri trake? sarajevo ima vise auta nego stanovnika... 
-
ing-ecc
#7931 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
I ja odem do ZG i tada i ne placam nista vise osim onih 77 kn od Sl.Broda.Better Man wrote:Ne plaća. Svake godine barem jednom odem u Zagreb i nikad nisam to plaćao. Kad od Slavonskog Broda dođeš do Zagreba, platiiš putarinu i onda se voziš zaobilaznicom prema gradu i ništa se ne plaća.ing-ecc wrote:Mislim da se ovaj dio puta oko ZG plaća 7 kn (ako se dobro sjecamAstrix wrote: Ne ako bude tako, to je tako svugdje u svijetu. Gradska obilaznica se ne plaća, svi koji prolaze pored recimo Zagreba plate put do Zagreba pa onda opet uzimaju karticu kad ga prođu.
Talijani su recimo htjeli uvesti naplatu na rimskoj obilaznici, onom prstenu oko Rima i cijela se frka digla oko toga. Ima preko 100 km obilaznice i tu su lopovi htjeli uzeti masne pare ali nije im uspjelo.) ako nastavljas prema SLO a ne znam jel i za druge pravce tako?!
-
edin_the
#7932 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Zato što ni ovo neće doživjeti svoj puni kapacitet, u nas narod moraš šibom tjerat da ide autoputomtm84 wrote:nije mi jasno kad su vec pravili ovu dionicu gradskog autoputa, sto ne sa tri trake? sarajevo ima vise auta nego stanovnika...
- Fudo Bosna
#7933 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
tm84 wrote:nije mi jasno kad su vec pravili ovu dionicu gradskog autoputa, sto ne sa tri trake? sarajevo ima vise auta nego stanovnika...
Je li misliš na netom otvorenu trasu, Briješće - Butila, pa imaš 3 trake,( 2+ zaustavna traka), što čini tu trasu , "autopoutem", za razliku od 2 trake u jednom a 2 u drugom, "brza cesta", npr, ona 4KM prema Blažuju ???
Dakle imaš 3 trake, gledaj !!!
- bach
#7934 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Dionica Jošanica - Vlakovo sve do sada je bila jako slabo prometna. Jedan ili dva auta sretneš i to je to...edin_the wrote:Zato što ni ovo neće doživjeti svoj puni kapacitet, u nas narod moraš šibom tjerat da ide autoputomtm84 wrote:nije mi jasno kad su vec pravili ovu dionicu gradskog autoputa, sto ne sa tri trake? sarajevo ima vise auta nego stanovnika...
- Fudo Bosna
#7935 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Da ima autoputeva i sa više od 3 +1 traka, ali i 2+ 1 zaustavna, već čini autoput, 2 trake u jednom smjeru bez zaustavne , brza cesta, ne vidim potrebe igdje na VC koridoru raditi 3+1, nema potrebe, tj. to bi bilo bacanje para , jer je isuviše malo saobraćaja za 3+1... Čak mislim da je za Bosnu i koridor VC bilo dovoljno i brza cesta, ali O.K, idemo na međunarodni standard, autoput i ovo je savim dovoljno !!!KvaziExpert wrote:ovo je autoput s tri trake
- MMM1977
#7936 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Zaobilaznica oko ZG se ne plaća, naravno. Plaća se onaj dio iza ZG prema Ljubljani po cijeni 6 kn.Better Man wrote:Ne plaća. Svake godine barem jednom odem u Zagreb i nikad nisam to plaćao. Kad od Slavonskog Broda dođeš do Zagreba, platiiš putarinu i onda se voziš zaobilaznicom prema gradu i ništa se ne plaća.ing-ecc wrote:Mislim da se ovaj dio puta oko ZG plaća 7 kn (ako se dobro sjecamAstrix wrote: Ne ako bude tako, to je tako svugdje u svijetu. Gradska obilaznica se ne plaća, svi koji prolaze pored recimo Zagreba plate put do Zagreba pa onda opet uzimaju karticu kad ga prođu.
-
tm84
#7937 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
ok, shvatam da je na A1 bezpotrebno praviti 3+1, ali na gradskom autoputu, od butile pa sve do grada, bice potrebno 3+1, moje misljenje... mozemo i reci da ce gradski autoput korisiti i oni koji ne izlaze iz sarajevu ili koji iskljucivo ulaze, ali recimo dionica od brijesca pa do pofalica ce koristiti kasnije i auta koja zele izbjeci guzve kroz glavnu dzadu... zato mislim da je potrebno 3+1 makar na gradskom autoputu...Fudo Bosna wrote:Da ima autoputeva i sa više od 3 +1 traka, ali i 2+ 1 zaustavna, već čini autoput, 2 trake u jednom smjeru bez zaustavne , brza cesta, ne vidim potrebe igdje na VC koridoru raditi 3+1, nema potrebe, tj. to bi bilo bacanje para , jer je isuviše malo saobraćaja za 3+1... Čak mislim da je za Bosnu i koridor VC bilo dovoljno i brza cesta, ali O.K, idemo na međunarodni standard, autoput i ovo je savim dovoljno !!!KvaziExpert wrote:ovo je autoput s tri trake
-
Forumerrer
#7938 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
GA bi bilo super na 3 trake. Ljudi su prije rata imali viziju i prije 30-35 godina naprave 2+2 na Dobrinji. Sada se prave citava naselja sa ulazom/izlazom kroz pumpe..
- Grof
#7939 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Danas u večernjim satima ušao sam na Stup preko novog priključka. Čini mi se sve ok, prilično brzo se dođe kad se siđe s autoputa. Ono što me iznenadilo da na jednom dijelu sarajevske obilaznice ne radi rasvjeta, a ima i dijelova na kojima ne radi po par rasvjetnih stubova.
Nešto kontam ako sad ne radi šta će biti kroz par godina?!

- ElRe
#7940 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Kakav je zastoj jutros na ulazu u Sa iz pravca Rajlovca nije normalno. Strucnjaci zatorili most u sred radnje sedmice i preusmjerili saobracaj preko Buca Potoka a u Buca Potoku je svakako zastoj svaki dan zbog izgradnje kruznog toka kod Tibrinih zgrada.
- studiorum_tuzlaensis
#7941 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Pa ovako je bilo planirano kada se pusti petlja Butila, zatvara se i radi most između Briješća i Stupa. ŠTo prije krenu da ga rade, prije će se završit. Po meni bolje sad nego na ljeto.ElRe wrote:Kakav je zastoj jutros na ulazu u Sa iz pravca Rajlovca nije normalno. Strucnjaci zatorili most u sred radnje sedmice i preusmjerili saobracaj preko Buca Potoka a u Buca Potoku je svakako zastoj svaki dan zbog izgradnje kruznog toka kod Tibrinih zgrada.
- ElRe
#7942 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Svakako bolje sad nego na ljeto, ali ako nisu napravili alternativni pravac Brijesce - Stup što je realno teško, onda nisu trebali početi sa radovima kruznog toka u Buca Potoku.studiorum_tuzlaensis wrote:Pa ovako je bilo planirano kada se pusti petlja Butila, zatvara se i radi most između Briješća i Stupa. ŠTo prije krenu da ga rade, prije će se završit. Po meni bolje sad nego na ljeto.ElRe wrote:Kakav je zastoj jutros na ulazu u Sa iz pravca Rajlovca nije normalno. Strucnjaci zatorili most u sred radnje sedmice i preusmjerili saobracaj preko Buca Potoka a u Buca Potoku je svakako zastoj svaki dan zbog izgradnje kruznog toka kod Tibrinih zgrada.
-
tec
#7944 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Već šest (i više) mjeseci govore da će biti zatvoren most kada se otvori priključak na zaobilaznicu jer taj most već godinama drži privremena skela koja više ne može izdržati, a sigurno ne još jednu zimu. Jedini glupi stručnjaci su ovce (vozači) koji nastavljaju ići tim putem i oni koji nisu u stanju čitati ili slušati vijesti.ElRe wrote:Kakav je zastoj jutros na ulazu u Sa iz pravca Rajlovca nije normalno. Strucnjaci zatorili most u sred radnje sedmice i preusmjerili saobracaj preko Buca Potoka a u Buca Potoku je svakako zastoj svaki dan zbog izgradnje kruznog toka kod Tibrinih zgrada.
Most neće biti zatvoren par dana nego par mjeseci, postoje alternative potrebno je koristi mozak da bi ih odabrali.
Koliko se vidi na tom videu glupi ljudi nastavljaju izlaziti u Jošanici jer još nisu skontali gdje ide put stvarno žalosno.
Last edited by tec on 26/11/2015 08:47, edited 1 time in total.
- Izlija
#7945 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Ma samo da su na kružnom toku u Jošanici stavili tablu sa obavještenjem da je most prema stupu zatvoren nebi im niko imao šta prigovoriti, jedna tabla metar sa metar na kojoj bi pisalo prekrižen Stup i sve bi završili, pola bi raje išlo preko vogošće a drugo pola preko nove obilaznice.
- ElRe
#7946 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Gdje su to rekli da ce biti zatvoren most? Klix, avaz, TVSA...? I koja je to najbliza alternativa Brijesce - Stup?
- muha_sa
#7947 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
mogo si vala taj snijeg ispod brisaca ocistitforest gump wrote:
-
tec
#7948 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Zadnjih dvadeset dana govore svaki dan na svim medijima samo sto očigledno ovdje se niti čita niti sluša.
- Maystor
#7949 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Izlija wrote:Ma samo da su na kružnom toku u Jošanici stavili tablu sa obavještenjem da je most prema stupu zatvoren nebi im niko imao šta prigovoriti, jedna tabla metar sa metar na kojoj bi pisalo prekrižen Stup i sve bi završili, pola bi raje išlo preko vogošće a drugo pola preko nove obilaznice.

Je li dovoljno razumljivo??
* Slika sa ssc foruma, @nnagib
- holowey
#7950 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
nemoj pretjerivati, vidio si na snimku "p" na zadnjem staklumuha_sa wrote:mogo si vala taj snijeg ispod brisaca ocistitforest gump wrote: