BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
BHF_Manijak

#7926 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by BHF_Manijak »

Ma nije on svjetska klasa, cak i u samom timu ima najmanje 6-7 igraca koji, kada se ukupne statistike i kvalitete pogledaju, su daleko jaci od njega, no on ima u sebi ono sto nam generalno fali u timu tj. eksplozivnost, brzina + tehnika. Imamo tehnicare recimo Misketa i Pjanketa, ali su poprilicno spori. Jedini tipovi koji su kao Said su Stevanovic i Lulic. Prvi nazalst igra jako jako malo, dok je Senad odlican fudbaler.
palermo

#7927 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by palermo »

BHF_Manijak wrote:Ma nije on svjetska klasa, cak i u samom timu ima najmanje 6-7 igraca koji, kada se ukupne statistike i kvalitete pogledaju, su daleko jaci od njega, no on ima u sebi ono sto nam generalno fali u timu tj. eksplozivnost, brzina + tehnika. Imamo tehnicare recimo Misketa i Pjanketa, ali su poprilicno spori. Jedini tipovi koji su kao Said su Stevanovic i Lulic. Prvi nazalst igra jako jako malo, dok je Senad odlican fudbaler.
nemoj zajebavati, čuj 6-7 naših igrača imaju veći kvalitet od njega :D :D ........haj ne zamjeri, al džaba, smiješno mi i dalje.... ;-)
BHF_Manijak

#7928 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by BHF_Manijak »

Pa sta treba da kazem, da je Vranjes kvalitetniji tehnicar od njega?

Mi kad shvatimo da u biti imamo 6-7 igraca koji su svjetska klasa, a da je ostalo tu i tamo, da zakrpi prostor, onda cemo moci realnije gledati na stvari.

Pjanic, Dzeko, Misimovic, Ibisevic, Begovic, Spahic, Lulic i eto donekle Salihovic, to su ljudi koji su nasa okosnica i koju su odlicni igraci, dok ostali klapaju za njima.

Kada sam spomenuo Saida i da imamo 6-7 kvalitetnijih igraca, mislio sam na njegovu tehniku, pa ti sad meni reci koji su to igraci tehnicki jaci od njega? Nemoj ni ti zezat bezze... Ako bi ga iko trebao ismijavati, onda sam to ja, jer je igrao kao za protivnicki tabor, medjutim desko je neupitno majstor koji ima jebene tikove u glavi.
jeza u ledja

#7929 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by jeza u ledja »

palermo wrote:
jeza u ledja wrote:Tacno tako. Takve ekipe se mogu dobiti na individualni kvalitet.\

PS: Naravno, uvijek mozemo imati los dan. :-?
I Said je taj individualni kvalitet :D
Misli se na tehnicki kvalitet i govori se o Latviji.
fosil

#7930 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by fosil »

Said nije imao srecu da ga iz Slobode pokupi neki Plišek i da ga skloni od hahara. A opet ima srecu da je dobio drugu sansu. Momak ponekad baca na Papeta. Nesto poput Kobeta i Jordana. :D
Dionysios

#7931 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Dionysios »

vryzas wrote:
Kinaski wrote:Iskreno mali nije nesto , svakako ga zvat u U21 ali on ce biti tek prosjecni igrac Celtica (prosjecnog evropskog kluba)
Inace nasih prvih 11 su svi extra igraci i nosioci igre u najboljim klubovima na kontinentu...pardon, pika li se Kina? :oops:
Sreca imamo Vrsajevica koji igra u evropskom velikanu :D
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#7932 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by JoseMujica »

ja ne znam šta je vama ljudi pa ste se ufatili ovih likova iz zemlje u kojoj se predsjednik NS pištoljima bira :shock:

haj razumio bi da ti igrači imaju jedno 18-19 godina pa kažeš evo talenti, ima šanse da uspiju i probiju se uozbiljnim ligama, već pričate o likovima sa 25+ godina čije je najveći uspjeh karijere ova utoka liga i dolazak u Maminjov privatni zoo vrt :-)
vryzas

#7933 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by vryzas »

BHF_Manijak wrote:Pa sta treba da kazem, da je Vranjes kvalitetniji tehnicar od njega?

Mi kad shvatimo da u biti imamo 6-7 igraca koji su svjetska klasa, a da je ostalo tu i tamo, da zakrpi prostor, onda cemo moci realnije gledati na stvari.

Pjanic, Dzeko, Misimovic, Ibisevic, Begovic, Spahic, Lulic i eto donekle Salihovic, to su ljudi koji su nasa okosnica i koju su odlicni igraci, dok ostali klapaju za njima.

Kada sam spomenuo Saida i da imamo 6-7 kvalitetnijih igraca, mislio sam na njegovu tehniku, pa ti sad meni reci koji su to igraci tehnicki jaci od njega? Nemoj ni ti zezat bezze... Ako bi ga iko trebao ismijavati, onda sam to ja, jer je igrao kao za protivnicki tabor, medjutim desko je neupitno majstor koji ima jebene tikove u glavi.

Smanji malo ;-) ...puno je kume :D
Artest

#7934 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Artest »

Image

Bićoni.
JThomas

#7935 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by JThomas »

JoseMujica wrote:ja ne znam šta je vama ljudi pa ste se ufatili ovih likova iz zemlje u kojoj se predsjednik NS pištoljima bira :shock:

haj razumio bi da ti igrači imaju jedno 18-19 godina pa kažeš evo talenti, ima šanse da uspiju i probiju se uozbiljnim ligama, već pričate o likovima sa 25+ godina čije je najveći uspjeh karijere ova utoka liga i dolazak u Maminjov privatni zoo vrt :-)
kad je već usrao prvu šansu, nije mogao u bolji tim doći da dobije drugu. maminjovi igrači odlaze u bolje klubove i za veće sume nego što vrijede, može ga neko voljeti ili ne ali to je suha činjenica.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#7936 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by JoseMujica »

JThomas wrote:
JoseMujica wrote:ja ne znam šta je vama ljudi pa ste se ufatili ovih likova iz zemlje u kojoj se predsjednik NS pištoljima bira :shock:

kad je već usrao prvu šansu, nije mogao u bolji tim doći da dobije drugu. maminjovi igrači odlaze u bolje klubove i za veće sume nego što vrijede, može ga neko voljeti ili ne ali to je suha činjenica.
ima ona narodna koja kaže da se star konj ne uči orat al šo bi se reklo bog te čuo i neka bude tako
palermo

#7937 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by palermo »

BHF_Manijak wrote:Pa sta treba da kazem, da je Vranjes kvalitetniji tehnicar od njega?

Begović, Mujdža, Zukanović, Spahić, Salihović, Ibišević, Džeko, Misimović, Pjanić, Ibričić, Medunjanin, Lulić.....možda sam nekog i zaboravio, ni sa jednim se Said ne može porediti. Ne može zato što svi ovi imaju izgrađene i potvrđene karijere, a Said je u 25 godini opet na početku. A nisam ja protiv Saida (gluho bilo da ga ismijavam), možda za godinu dana on svašta nešto uradi, , ali porediti ga, u ovom trenutku, sa velikanima našeg fudbala je.....u najmanju ruku nefer prema njima.

A tehnička kvaliteta je samo jedan segment fudbala. Uostalom, davno je Brane Oblak pričao svoju priču o našoj tehnici i njegovom prvom iskustvu Njemačke. Da je sad ne ponavljam, ovi stariji je sigurno znaju
Herr Flick

#7938 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Herr Flick »

Sta je sa Anelom Hadzicem,vidim potpisao za Sturm a igra u sredini,mogao bi on zamjeniti Zahirovica
fosil

#7939 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by fosil »

Ima nas i mladica koji ne znamo ti pricu, o nasim u SR Njemackoj. :)
palermo

#7940 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by palermo »

fosil wrote:Ima nas i mladica koji ne znamo ti pricu, o nasim u SR Njemackoj. :)
Ma ništa, prvi dan u Njemačkoj Brane htio zadiviti sve, i uzeo da tehnicira na treningu....i nijemci ga gledali, pričekali da završi, rekli mu danke, i onda uzela dva njihova juniora, i ponovila sve ono čime je Brane htio zadiviti Nijemce. I Brane skontao :D ....
antifascism

#7941 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by antifascism »

Herr Flick wrote:Sta je sa Anelom Hadzicem,vidim potpisao za Sturm a igra u sredini,mogao bi on zamjeniti Zahirovica
Zahirovic je za njega Mekelele
jeza u ledja

#7942 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by jeza u ledja »

palermo wrote:
Begović, Mujdža, Zukanović, Spahić, Salihović, Ibišević, Džeko, Misimović, Pjanić, Ibričić, Medunjanin, Lulić.....možda sam nekog i zaboravio, ni sa jednim se Said ne može porediti. Ne može zato što svi ovi imaju izgrađene i potvrđene karijere, a Said je u 25 godini opet na početku. A nisam ja protiv Saida (gluho bilo da ga ismijavam), možda za godinu dana on svašta nešto uradi, , ali porediti ga, u ovom trenutku, sa velikanima našeg fudbala je.....u najmanju ruku nefer prema njima.

A tehnička kvaliteta je samo jedan segment fudbala. Uostalom, davno je Brane Oblak pričao svoju priču o našoj tehnici i njegovom prvom iskustvu Njemačke. Da je sad ne ponavljam, ovi stariji je sigurno znaju
Vrati se nazad pa vidi o cemu se prica i o cemu si ti zapoceo pricu.
Najmanje pola tih igraca koje si nabrojao nemaju tehnicki kvalitet kao Husejinovic. Oni su sveukupno bolji igraci, uspjesniji, vrijedniji, kvalitetniji, ili nazovi kako vec, no pricamo iskljucivo o segmentu igre kakvog posjeduje Husejinovic, i to u slucaju da za protivnike ima nekoga tipa reprezentativce Latvije koji jesu na nivou hrvatske lige. Nece Spahic promjesati njihovu odbranu i dati gol, mada je visestruko kvalitetniji igrac od Husejinovica. Govorimo o individualnoj kvaliteti koja moze doci do izrazaja i u slucaju da ekipa igra lose. Tako mnoge dobre ekipe dobijaju neke od ovih utakmica.
To je cijela prica o Husejinovicu.

PS: Poredjenje koje si postavio ne mora nuzno biti jedini pokazatelj necije kvalitete. Time sto je neko izgradio karijeru ne znaci da je kvalitetniji igrac, a pogotovo ne znaci nuzno da bi trenutno bio bolji za nas. To poredjenje znaci mnogo, ali ne znaci sve.
samo_ti

#7943 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by samo_ti »

Herr Flick wrote:Sta je sa Anelom Hadzicem,vidim potpisao za Sturm a igra u sredini,mogao bi on zamjeniti Zahirovica
Sto bi mijenjao Zahirovica ?
Da ga zamijenis trebas "nabaviti" duplo boljeg, a ne neke raznorazne Hadzice, Svrake i Sesare sto ih vrli strucnjaci sa ovog foruma guraju :D
palermo

#7944 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by palermo »

jeza u ledja wrote:
palermo wrote:

Vrati se nazad pa vidi o cemu se prica i o cemu si ti zapoceo pricu.
Najmanje pola tih igraca koje si nabrojao nemaju tehnicki kvalitet kao Husejinovic. Oni su sveukupno bolji igraci, uspjesniji, vrijedniji, kvalitetniji, ili nazovi kako vec, no pricamo iskljucivo o segmentu igre kakvog posjeduje Husejinovic, i to u slucaju da za protivnike ima nekoga tipa reprezentativce Latvije koji jesu na nivou hrvatske lige. Nece Spahic promjesati njihovu odbranu i dati gol, mada je visestruko kvalitetniji igrac od Husejinovica. Govorimo o individualnoj kvaliteti koja moze doci do izrazaja i u slucaju da ekipa igra lose. Tako mnoge dobre ekipe dobijaju neke od ovih utakmica.
To je cijela prica o Husejinovicu.

PS: Poredjenje koje si postavio ne mora nuzno biti jedini pokazatelj necije kvalitete. Time sto je neko izgradio karijeru ne znaci da je kvalitetniji igrac, a pogotovo ne znaci nuzno da bi trenutno bio bolji za nas. To poredjenje znaci mnogo, ali ne znaci sve.
Pratio sam ja tu priču od početka. Upravo radi ovoga boldiranog sam i reagovao. Ne postoji potvrđeni Hiusejnovićev kvalitet da bi se reklo, on je igrač koji nam treba. Ako ga potvrdi, ja sam prvi koji će ovdje ultimativno tražiti da on bude u prvih jedanaest ili makar prva rezerva. Al nije potvrdio, nema osnove pričati o njegovom individualnom kvalitetu.....još nema

Slažem se sa ovim pod P.S.....onako generalno, u kontekstu same priče, mislim da sam dobro postavio stvari :D
antifascism

#7945 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by antifascism »

samo_ti wrote:
Da ga zamijenis trebas "nabaviti" duplo boljeg, a ne neke raznorazne Hadzice, Svrake i Sesare sto ih vrli strucnjaci sa ovog foruma guraju :D
Sesar nije los, igra u prvoj postavi u Turskoj gdje na primjer Ibricic nemoze meda.
jeza u ledja

#7946 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by jeza u ledja »

palermo wrote: Pratio sam ja tu priču od početka. Upravo radi ovoga boldiranog sam i reagovao. Ne postoji potvrđeni Hiusejnovićev kvalitet da bi se reklo, on je igrač koji nam treba. Ako ga potvrdi, ja sam prvi koji će ovdje ultimativno tražiti da on bude u prvih jedanaest ili makar prva rezerva. Al nije potvrdio, nema osnove pričati o njegovom individualnom kvalitetu.....još nema

Slažem se sa ovim pod P.S.....onako generalno, u kontekstu same priče, mislim da sam dobro postavio stvari :D
Ok, Husejinovic je "nepotvrdjeni kvalitet". :D Faktor X. :P
palermo

#7947 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by palermo »

jeza u ledja wrote:
Ok, Husejinovic je "nepotvrdjeni kvalitet". :D Faktor X. :P
Kvalitet u najavi :D kasnoj najavi :D .....

Al šalu na stranu, i ja mislim da bi možda moglo biti nešto od njega....al opet sjetim se one karakter je sudbina
Herr Flick

#7948 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Herr Flick »

samo_ti wrote:
Budimo realni,Zahirovic je ok momak,trudi se trci al nema kvalitet,to potvrdjuje i njegov sadasnji klub Dinamo Minsk
MOSALJOZE

#7949 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by MOSALJOZE »

Image
Ermin Bičakčić :bih: :bih:
jeza u ledja

#7950 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by jeza u ledja »

MOSALJOZE nastavlja u svom stilu. :D
Post Reply