Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
ODVRATAN_i_GADAN

#7926 Re: FK Sarajevo

Post by ODVRATAN_i_GADAN »

hordas 87 wrote:...vi ko neki manijaci sto cijenite nas klub, mozete sta pricati protiv Blekica, i on vam je takav jer je stao uz svoju grupu i nepravi se kao vasi licemjeran, svaka mu cast na tome, ja se iz dana u dan stidim sve vise mojih jarana radi mnogo nekih stvari...jedino sto cijenim jeste ono "ime" od tm-a i zelje....ii ja koliko znam imate svoj dio foruma sta se javljate uopste ovdje..

Iskreno sam ocekivao da ce neko ovako prokomentarisati iako apsolutno nemas nikakve argumente za svoje kuckanje. Jedno je stati uz grupu (bilo koju), a drugo ponasati se onako kao on Kosevu! Dali je uopste ono stajanje uz "HZ" ili nije svako ima svoje misljenje, a za mene je ono intelektualno ponizavanje prisutnih svidjelo se to nekome ili ne. Razgovarao sam sa relativno mnogo onih kojima je Sarajevo u srcu i velika vecina dijeli moje misljenje! Elem, formirati misljenje o Blekicu na osnovu "samo onoga" bilo bi neozbiljno ali ponasanje odmah nakon izbora, u medjuvremenu i sada sve ti se samo kaze! Pojavio se primitivni anonimac (isto misljenje imam i o Zuji da nebi bilo zabune) zeljan prezentacije i imenena, usao u "konflikt" i izmanipulisao jedan odredjeni broj ljudi, a kada mu se sefu to nije svidjelo lagano nestao bez traga! Suma sumarum, oni koji vole Sarajevo su ulozili truda i truda da ga tu dovedu u nadi za bolje sutra, a on osim sto ih je obrukao jos i utackao se! Rezultat njegovog cetveromjesecnog rada je... Dobro je. Moze bolje. Ponovo, a vrijeme cini svoje!

Uzgred, ovo je javni forum na kojem mogu da citam, razmjenjujem misljenja, sugerisem, potvrdjujem... i sve to u okvirima lijepog ponasanja sto ce reci pisem i citam gdje ja hocu, a ne gdje me Blekic uputi! :wink: :wink:

P.S. Niti sam vrijedjao, niti provocirao i razmisli malo o svom ponasanju! :wink: :wink:
Neelix

#7927 Re: FK Sarajevo

Post by Neelix »

ma koja je to "velika vecina" ocat'? sto samo zeljovci znaju tu neku veliku vecinu, a evo ja pitar pa ne znam nikoga ko dijeli to misljenje.
ODVRATAN_i_GADAN

#7928 Re: FK Sarajevo

Post by ODVRATAN_i_GADAN »

Neelix wrote:ma koja je to "velika vecina" ocat'? sto samo zeljovci znaju tu neku veliku vecinu, a evo ja pitar pa ne znam nikoga ko dijeli to misljenje.
O tome mozemo na PM ako zelis ali ako je ono sto vecina zeli onda ste debelo zaglavili! Uzgred ja razgovaram sa starijim osobama tj. 35+

P.S. Jeli jednu od najvecih legendi FK "Sarajevo" Predraga Pasica bilo stid i jeli se i sam izvinjavao iako nije nista zgrijesio? Pametnom dosta!
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#7929 Re: FK Sarajevo

Post by bordo gandalf »

Smirite malo strasti da ne bi zakljucao temu do saopstenja UNFKS-a
ibizza

#7930 Re: FK Sarajevo

Post by ibizza »

Neelix wrote:ma koja je to "velika vecina" ocat'? sto samo zeljovci znaju tu neku veliku vecinu, a evo ja pitar pa ne znam nikoga ko dijeli to misljenje.
Evo ja sam prvi protiv Blekicevog govora na Koševu...Otkud Blekicu pravo da naziva moju sestru cigankom ili mog dajdzu ili rodjake,rodice itd?!
Halo,to je seljacka prica,lozionicka,onom pricom nam je zamazao oci,a isti onaj dan je znao sve ovo sto se juce desilo.Zasto nije bio mangup,pa na proslavi spomenuo ova 3 idiota?!Zasto nije rekao da mu podmecu noge ti i ti(ime i prezime)?
gospodin Rajković

#7931 Re: FK Sarajevo

Post by gospodin Rajković »

sad na sport centru pročitah da Adnan Hadžimuratović (doktor) inače predsjednik skupštine kluba kaže da su ostavke podnesene ali su nevažeče dok ih skupština ne odobri a sjednica je prekinuta tako da su te ostavke sad za sad nevažeče.Kad če biti skupština ne zna niko ali bez ovih što su napustili nema skupštine jer oni imaju većinu kvoruma pa tako da podlaci na čelu sa umirućim neče moći sad za sad ništa a valjda če se i naši oglasiti i konsolidovati da otjeramo bagru.Sad malo o Mirzi branio sam ga do juče jer on je trener Sarajeva[/color] ali od juče (ako ima veze sa ovim a mislim da ima)da nas je uveo u grupnu fazu lige prvaka poslije ovog on ne može ostati trener, neprijatelj ne može trenirati svetinju. :dance: :-) :? :lol: :zzzz: :P
Last edited by gospodin Rajković on 10/11/2010 00:03, edited 1 time in total.
Obuca9

#7932 Re: FK Sarajevo

Post by Obuca9 »

ODVRATAN_i_GADAN wrote:
O tome mozemo na PM ako zelis ali ako je ono sto vecina zeli onda ste debelo zaglavili! Uzgred ja razgovaram sa starijim osobama tj. 35+

P.S. Jeli jednu od najvecih legendi FK "Sarajevo" Predraga Pasica bilo stid i jeli se i sam izvinjavao iako nije nista zgrijesio? Pametnom dosta!
Paja je legenda, moj trener, volim ga, ali je on daleko od nekoga ko treba držati predavanja nekome. Imao je svoj mandat, skupa s još jednom legendom Hadžibegićem, ali prvo što će se bilo koji Pitar ili Hordaš vezano za taj period sjetiti jeste, da je to period u kojem smo ostali bez ljiljana na grbu, u kojem se zaratilo sa sudijskom organizacijom, od čega su se posljedice osjećale dugo godina nakon toga, te ono sramotno ostavljanje navijača u Posušju.

Tako da ni Pajino maslo nije za Ramazana. Čisto da se razumijemo i da ne bude zabune, ni ja ne podržavam Blekićevo ponašanje onog dana, ali kao da je to sad bitno uopšte.
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#7933 Re: FK Sarajevo

Post by 1946 »

ODVRATAN_i_GADAN wrote:

Ta jedna od najvećih legendi FK Sarajevo je kad je bio direktor Sarajeva na utakmici u Posušju ostavio svoje sugrađane i navijače svog tima da ih lokalne lole gađaju svim i svačim, da im prijete kalašnjikovima i da bukvalno bježeći glavom bez obzira spašavaju svoje živote. A onda je sutradan, kao šlag na tortu, izjavio da su isti ti navijači krivi za to sve. Koliko dobro želi klubu koji mu je sve dao neka dokaže tako što će ući u klub i boriti se sa nama da istjeramo ove lopove. Na stranu to što je bio u stranci osuđenog ratnog zločinca jadranka prlića, što opet govori o njegovoj ljudskoj "veličini". Da ne spominjemo koliko para uzima od djece za treniranje u bubamari, na svoju ljudsku i moralnu veličinu.
Edit: I da ne zaboravimo da nas je stavio u one žute odvratne dresove što mu opet nikad halaliti neću :D
luckylaka

#7934 Re: FK Sarajevo

Post by luckylaka »

1946 wrote:
ODVRATAN_i_GADAN wrote:

Ta jedna od najvećih legendi FK Sarajevo je kad je bio direktor Sarajeva na utakmici u Posušju ostavio svoje sugrađane i navijače svog tima da ih lokalne lole gađaju svim i svačim, da im prijete kalašnjikovima i da bukvalno bježeći glavom bez obzira spašavaju svoje živote. A onda je sutradan, kao šlag na tortu, izjavio da su isti ti navijači krivi za to sve. Koliko dobro želi klubu koji mu je sve dao neka dokaže tako što će ući u klub i boriti se sa nama da istjeramo ove lopove. Na stranu to što je bio u stranci osuđenog ratnog zločinca jadranka prlića, što opet govori o njegovoj ljudskoj "veličini". Da ne spominjemo koliko para uzima od djece za treniranje u bubamari, na svoju ljudsku i moralnu veličinu.
Edit: I da ne zaboravimo da nas je stavio u one žute odvratne dresove što mu opet nikad halaliti neću :D
Bravo majstore. :mrgreen: Kakav ba Paja-papak jelde i I.Osim papak,sutra ce biti i Pape,Mesa,Coba.Kako su nam jeftine legende,al je zato Blekic idol,hadzija,legenda i to za samo 3-4 mjeseca koji je za sad ,,pobjegao,,ko p...a.Moj Paja da nas ne stavi u zute dresove sad bi bio legenda ovako si O i onda se svako naziva bordo navijacem.Bravo.
strong69

#7935 Re: FK Sarajevo

Post by strong69 »

Prodose mnoge uprave, direktori i predsjednici a ostadose Baljak, Alihodzic, Merdanovic, Fazlagic... Svi koji su dosli bjezali su glavom bez obzira...

Ako nista drugo, od BP1946 ocekujem zvanicno saopstenje ko je grobar naseg Kluba i pred kim su se to povlacili svi koji su u klub dolazili da mu pomognu i ojacaju ga.
leo karan

#7936 Re: FK Sarajevo

Post by leo karan »

strong69 wrote:Prodose mnoge uprave, direktori i predsjednici a ostadose Baljak, Alihodzic, Merdanovic, Fazlagic... Svi koji su dosli bjezali su glavom bez obzira...

Ako nista drugo, od BP1946 ocekujem zvanicno saopstenje ko je grobar naseg Kluba i pred kim su se to povlacili svi koji su u klub dolazili da mu pomognu i ojacaju ga.
ovo je gola istina,
kao sto mi i jedna recenica odzvanja u usima:
"Alihodzic je 4 Uprave sahranio"
mi propadamo, a on buba 2 milje svaki mjesec
striker

#7937 Re: FK Sarajevo

Post by striker »

Hajde ba, šta paničite, kakva ostavka?! Onakvi tipovi vole odlaziti(lafo) kako bi ih se vraćalo na bis!
Već vidim trans na sjeveru: "Ne damo te Bleki" ili nešto slično...
Meže biti da me kašike varaju, ali vidjećemo uskoro. ;-)
sjever76

#7938 Re: FK Sarajevo

Post by sjever76 »

hz__semir wrote: Paja je legenda, moj trener, volim ga, ali je on daleko od nekoga ko treba držati predavanja nekome. Imao je svoj mandat, skupa s još jednom legendom Hadžibegićem, ali prvo što će se bilo koji Pitar ili Hordaš vezano za taj period sjetiti jeste, da je to period u kojem smo ostali bez ljiljana na grbu, u kojem se zaratilo sa sudijskom organizacijom, od čega su se posljedice osjećale dugo godina nakon toga, te ono sramotno ostavljanje navijača u Posušju.

Tako da ni Pajino maslo nije za Ramazana. Čisto da se razumijemo i da ne bude zabune, ni ja ne podržavam Blekićevo ponašanje onog dana, ali kao da je to sad bitno uopšte.
prvo boldirano: bez zelje da u ovom trenutku ulazim u polemiku grba samo cu reci da je sarajevo kao klub nastalo 1946 a ne 1992. naravno da ti to znas ali prihvati da ima ljudi cije se misljenje kosi sa tvojim. kazes "ostali bez grba" a ja kazem "ostali bez istorije" i svrstali rame uz rame sa hrvatskim klubovima. niti ja mogu osporiti tvoje misljenje ali boga mi ne mozes ni ti moje.

drugo boldirano: a sta je trebao taj paja da uradi u posusju? da primi u autobus ljude koji su mu zasuli klupu odlomljenim stolicama nakon primljenog gola. o tom dogadjaju pricaju djeca koja nisu ni bila na toj tekmi ali je sad popularno da se paja zbog toga popljuje (pod djeca ne mislim direktno na tebe vec na ucestale komentare mjadjih navijaca sarajeva po raznim forumima).

ovim uopste ne zelim da izigravam pajinog advokata. cak stavise nisam uopste siguran da bi bio dobar za neku funkciju u klubu ali me fakat iz cipela izbija to sto se njemu stavlja na teret.
Zlocin&Kazna

#7939 Re: FK Sarajevo

Post by Zlocin&Kazna »

Sretno vam danas :bih:
leo karan

#7940 Re: FK Sarajevo

Post by leo karan »

evo sta je bilo prije vise od godinu dana:

02-10-2009

Mirsad Alihodžić ne razumije navijače!

Pored 90-minutnog žestokog protes­ta protiv (ne)rada Uprave kluba, naj­vatrenije pristalice «bordo» tima iz­vjesile su i poveći transparent na sje­vernoj tribini na kojem je pisalo "Ba­ljak + Alihodžić + Merdanović, odlazite paraziti kluba!" po ko zna koji put stavljajući do znanja koga smatraju glavnim krivcem za trenutni loš plasman u prvenstvu.

Mirsad Alihodžić koji, kako nam je rekao, nije više generalni sekretar kluba nego običan volonter, kaže da ne razumije proteste navijača. - Svako ima pravo na svoje mišljenje, pa tako i navijači. Meni samo nije jasno šta oni zaista žele, jer njihovi protesti nisu argumentovani. Što se mene lično tiče, nedavno sam napustio funkciju sekretara i sad sam obični volonter. Ako ima neko da bolje radi taj posao, bujrum - opušteno i hladno odgovorio nam je VOLONTER Alihodžić. :lol:
Obuca9

#7941 Re: FK Sarajevo

Post by Obuca9 »

PREDMET: Saopštenje za javnost

Poštovani,

FK Sarajevo je najveći klub u Bosni i Hercegovini. Ako Nihad Baljak, Mirsad Alihodžić, Salko Čimić i Senad Merdanović ostanu na bilo kojoj poziciji u našoj svetinji, izražavamo opravdanu bojazan da ćemo postati nižerazredni klub čija će se tradicija i ugled izgubiti u crnilu koje trenutno vlada u Klubu a koje je predvođeno pogubnom politikom i načinom vođenja Kluba od strane gore pobrojanih. Koristimo priliku da obavijestimo širu javnost da UNFKS i Horde zla neće dati podršku bilo kojem narednom rukovodstvu u kojem će nabrojana četvorka participirati.

Izražavamo punu podršku Bordo prijateljima kao udruženju, kao i biznis planu koji je prezentovan sa njihove strane na skupštini Fudbalskog kluba Sarajevo iz juna mjeseca ove godine.

Za kraj pozivamo nadležne institucije da se ozbiljno i temeljno pozabave poslovanjem Fudbalskog Kluba Sarajevo u toku mandata gore navedene četvorke.

S poštovanjem,

UNFKS
tcz

#7942 Re: FK Sarajevo

Post by tcz »

Da li je moguce da na skupstini dodje do totalnog zaokreta i da se ne prihvati ostavka a da se izglasa nepovjerenje ovim trovacima?
Reglan

#7943 Re: FK Sarajevo

Post by Reglan »

Dali ovo znaci da UNFKS bojkotuje utakmice dok je ova usrana cetvorka u klubu :x
Obuca9

#7944 Re: FK Sarajevo

Post by Obuca9 »

tcz wrote:Da li je moguce da na skupstini dodje do totalnog zaokreta i da se ne prihvati ostavka a da se izglasa nepovjerenje ovim trovacima?
Teoretski, moguće je samo to prvo. Jer Skupština bira Upravni odbor i njoj UO polaže račune, pa tako i ostavke, a ona je tu da prihvati ili odbije iste. Tako da teoretski, skupština može odbiti ostavke Blekića, Mijovića i Dučića.

To drugo, nije moguće, jer nijedan od pomenutih trovača, Alihodžić, Baljak, S. Merdanović, nisu u upravi kluba, nego su operativci kluba. O njihovim sudbinama može odlučivati samo UO, ne Skupština. Možda se varam, ali mislim da je tako. A čak štaviše, mislim da Alihodžić nije uopšte uposlenik FK Sarajevo, nego je on ustvari sekretar SD Sarajevo, pa je pitanje da li ga UO FK Sarajevo uopšte može smjeniti.
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#7945 Re: FK Sarajevo

Post by 1946 »

luckylaka wrote:Bravo majstore. :mrgreen: Kakav ba Paja-papak jelde i I.Osim papak,sutra ce biti i Pape,Mesa,Coba.Kako su nam jeftine legende,al je zato Blekic idol,hadzija,legenda i to za samo 3-4 mjeseca koji je za sad ,,pobjegao,,ko p...a.Moj Paja da nas ne stavi u zute dresove sad bi bio legenda ovako si O i onda se svako naziva bordo navijacem.Bravo.
O tuđoj avliji ne želim da govorim nit me interesuje. Paja-igrač je legenda moga kluba. Paja-čovjek nije ništa. Nešto ne vidim da se on kao legenda sad nudi da pomogne. Bio jednom i odustao. Kad bi navijači tako odustajali od Sarajeva, nakon '99. ne bi niko navijao za Sarajevo. Sreća pa ne odustaju i evo krv propišaše ne bi li nas izvukli na zelenu granu.
tcz

#7946 Re: FK Sarajevo

Post by tcz »

@ hz_semir

UO- sacinjava vecina BP + Ducic koji je na njihovoj strani, zar se automatski te ostavke ne odbijaju i predlazu nepovjerenje Baljku, Merdanovicu i Cimicu? znaci ne treba skupstina

Alihodzic - nije uposlenik kluba, sto mu prjesjednik nije zabranio ulaz u klub i tuzio

Nikako ne mogu da sve ovo svarim ili BP koriste parolu ''UVJEK KORAK ISPRED VAS'' sto se jos uvjek nadam
Skupstina moze donjeti da totalno preuzmemo klub to jest BP ili da dobijemo stoc u nos sve zavisi od lobiranja.
sjever76

#7947 Re: FK Sarajevo

Post by sjever76 »

iz ovoga sto se desava moze se dosta dobrih stvari izroditi. drago mi je da se UNFKS jasno izrazio da daje podrsku svakoj buducoj upravi ako se jasno definisu naspram nevedenih parazita.
ako blekic nije bio mudar pa je totalno fulio u procjeni politickih prilika onda to treba da bude lekcija svima ostalim. politika je kurva ali se bez nje tesko moze.
Nekako s proljeća

#7948 Re: FK Sarajevo

Post by Nekako s proljeća »

:)

Zašto se ne zakaže vanredna sjednica Skupštine, od strane Bordo prijatelja , UNFKS Horde zla ili SD ( ili UG) Sarajevo.
Pa se na transparentan, a prije svega legalan i zakonit način zauzme stav. Kome je do stava pojedinaca ovdje?
Stav i mišljenje pojedinca se iznosi na Skupštini ili nekom njenom tijelu.

Ako se već pozivaju na njihov legalitet i ovlaštenja kojim nam sugeriraju da su oni ovlašteni predstavnici nekog organa ili tijela Udruženja, zašto ne postupe po Zakonu o udruženjima i fondacijama po kojem su i konstituisani.

Dakle, samo odluke organa ( bilo kojeg od navedenih UG) su mi relevantne i odgovorne.

A pojedinci su zamjenjivi...
Nuclear Winter

#7949 Re: FK Sarajevo

Post by Nuclear Winter »

luckylaka wrote:
1946 wrote:

Bravo majstore. :mrgreen: Kakav ba Paja-papak jelde i I.Osim papak,sutra ce biti i Pape,Mesa,Coba.Kako su nam jeftine legende,al je zato Blekic idol,hadzija,legenda i to za samo 3-4 mjeseca koji je za sad ,,pobjegao,,ko p...a.Moj Paja da nas ne stavi u zute dresove sad bi bio legenda ovako si O i onda se svako naziva bordo navijacem.Bravo.[/quote]

Pa i Paja je POBJEGAO autobusom iz posušja i ostavio nas navijače dole,i on je bio samo 3-4 mjeseca u klubu pa podvio rep i POBJEGAO po dugi put iz kluba pa ne vidim, zašto bi mi on trebao biti "legenda" .Ja bi da sam na tvom mjestu zapitao se za koga navijam,jer je tebi svaka druga riječ osim ili meša.Majke mi mile u životu nisam upoznao pitara da ovoliko spominje osima i ostale "legende" želje.Evo uz pomoć ovdje "dobronamjernih" štrumfova dovešćemo osima ili mešu u klub samo da bi TI bio zadovoljan a ostalih 3-4.000 sa sjevera ko j.be.Bitno ja da si ti o sveznajući "šahu","kralju" zadovoljan
Reglan

#7950 Re: FK Sarajevo

Post by Reglan »

Sema,jel znas hoce li PoZz snimiti danasnju utakmicu pa da nam upload za ove sto nece moci gledati?
Locked