Real Madrid C.F.

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
crysis
Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.

#7926 Re: Real Madrid C.F.

Post by crysis »

sta tebe briga u sta je ko sprdio svoje godine, a ti ko da si s marsa pao pa neznas sta se desavalo od 92 do sad. e u to sam ih sprdio i preostalo mi je samo ovo
Tomahawk11
Globalni moderator

#7927 Re: Real Madrid C.F.

Post by Tomahawk11 »

ultima_palabra wrote:Pa do prije 15-ak godina je Madrid bio poznat po tome što je uvijek imao svoje juniore u prvom timu, a Barca je bila legija stranaca. Kup šampiona 1966. su osvojili sa ekipom isključivo Španaca... Quinta del Buitre koja je osvojila pet uzastopnih titula 1986-90 je čini mi se imala samo Hugu Sancheza od stranih igrača.
:thumbup: cinjenice.

Ma lova je ucinila cuda od fudbala, eto kad se vec spominje Barcelona, prekomanduju fudbalere iz omladinskog pogona i opet daju silne pare za Albu, Neymara, sto? Zato sto svi trose, milijarde se vrte u svijetu fudbala, ti si gigant, a da ne potrosis dinara na pojacanja. Nije u trendu :mrgreen:
Igraju omladinici u u Madridu, ali u revans utakmicama kupa kad je prolaz osiguran i u utakmicama kad se vec sve rijeseno. Ko i u drugim ekipama, sve ostalo je laganje prvo sebe, pa onda drugih.
Vijetnamac13

#7928 Re: Real Madrid C.F.

Post by Vijetnamac13 »

Ma Perez ima bolesnu potrebu da bude novi Santiago Bernabeu ali mu ocigledno ne ide jer je Santiago i pored dovodjenja Di Stefaan znao promovisati i domace igrace. Zbog toga u zadnjih deset godina nema domace skole.
Calderonov mandat je bio mali bolji za canterane jer je Miguel Torres uspio do prvog tima ali nakon toga povreda pa pad i odlazak u pogresan klub.

Ono sto ne moze veseliti je cinjenica da smo tek nedavno kupili pravog trenera za Castillu i Torill je odmah presao u segundu a to je jako bitno s obzirom da ce sad ti momci biti daleko spremniji za prvi tim.

Sad je Morata clan prvog tima i to nije lose a i ovaj Jese je jako dobar igrac.
Muhamed Đakmić

#7929 Re: Real Madrid C.F.

Post by Muhamed Đakmić »

Realnost je da je Barcelonina škola u ovom trenutku ispred Realove, ili da preformulišem, da je prelazak u prvi tim Barcelone puno jednostavniji nego u prvi tim Reala. Velikim dijelom je i do toga što Barcelona u svim uzrastima ima istu filozofiju igre, ali svakako i da u Realu neprofesionalno pristupaju ovome. Ne vjerujem da su Katalonci toliko talentovaniji od Kastiljaca niti da imaju toliko bolje uslove. U Realu trenutno nema mrve povjerenja prema mladim fudbalerima, ali vjerujem da će makar pokušati nešto da urade na tom planu u budućnosti.
ultima_palabra

#7930 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Sarajevo1946 wrote:Realnost je da je Barcelonina škola u ovom trenutku ispred Realove, ili da preformulišem, da je prelazak u prvi tim Barcelone puno jednostavniji nego u prvi tim Reala. Velikim dijelom je i do toga što Barcelona u svim uzrastima ima istu filozofiju igre, ali svakako i da u Realu neprofesionalno pristupaju ovome. Ne vjerujem da su Katalonci toliko talentovaniji od Kastiljaca niti da imaju toliko bolje uslove. U Realu trenutno nema mrve povjerenja prema mladim fudbalerima, ali vjerujem da će makar pokušati nešto da urade na tom planu u budućnosti.
To jeste istina, ali finansijska realnost je takva da će juniorski pogon kod svih velikih klubova dobiti na važnosti.

U Madridu zadnjih 15ak godina nije bio nijedan dovoljno hrabar trener da promoviše mlade igrače, oni i ako su dobivali priliku morali su se dokazati prvo u nekom drugom klubu, kao npr. Arbeloa ili Granero. Mourinho pogotovo nije taj tip, kod njega je sve podređeno rezultatu.
LSD

#7931 Re: Real Madrid C.F.

Post by LSD »

Morat ce i Real pocetu gurati svoju školu Castillu, to je neminovno...vec imaju par mladih reprezentativaca u B timu, koji ce jako teško vidjeti prvog tima.
Sad je politika Pereza i Mourinha da se dovode sa strane plaćenici, mahom portugalci....OK, rezultat opravdava tu politiku, ali se jednog dana ta klupska politika može drugacije okrenuti.
I Barca je godinama dovodila strance, pa okrenula politiku i strategiju u kontra smjeru...rezultat je ovo:

Image

17 igraca iz domace škole, od 25 prvotimaca....i Real ce morati poceti to.
Vijetnamac13

#7932 Re: Real Madrid C.F.

Post by Vijetnamac13 »

To je mazanje ociju jer barem 5 tih igraca nije skupolo ni 90 minuta u cijeloj sezoni niti ce ih skupiti ove.
Ali da imate respekta prema omladincima, u to ne sumnjam.
ultima_palabra

#7933 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Vijetnamac13 wrote:To je mazanje ociju jer barem 5 tih igraca nije skupolo ni 90 minuta u cijeloj sezoni niti ce ih skupiti ove.
Plus je na povratak još trojice iz drugih klubova potrošeno oko 60 miliona eura.
Muhamed Đakmić

#7934 Re: Real Madrid C.F.

Post by Muhamed Đakmić »

Jeste, ali opet im srž ekipe čine igrači koje su sami proizveli. Real će morati da pravi promjenu, recimo, nejasno je da jedan Mata nije imao mjesta, da ne idem dalje uopšte.
ultima_palabra

#7935 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Sarajevo1946 wrote:Jeste, ali opet im srž ekipe čine igrači koje su sami proizveli. Real će morati da pravi promjenu, recimo, nejasno je da jedan Mata nije imao mjesta, da ne idem dalje uopšte.
Ne sjećam se tačno, ali znam da je Matin otac tražio neke nevjerovatne finansijske uslove kad je ovaj imao 17-18 godina koje ovi nisu prihvatili, pa je dečko otišao džabe u Valenciju.
Vijetnamac13

#7936 Re: Real Madrid C.F.

Post by Vijetnamac13 »

Gresaka je bilo ali to sto se Real predstavlja za goreg nego jeste a Barca idealizira je stara dobra prica.
Evo Callejon je igrao u trecoj ligi i nije mogao biti prvotimac, ovako je otisao u Espanyol, naigrao se i sad je kapitalac sa klupe koji ima dovoljnu minutazu.
E sad, da bi bio neki iz omladanaca standardni prvotimac trebat ce jos vremena.
Muhamed Đakmić

#7937 Re: Real Madrid C.F.

Post by Muhamed Đakmić »

Pa dobro, mnogima Real predstavlja sve crnu stranu fudbala, Barcelona svijetlu, a ja ih posmatram jednako, Real mi je malo simpatičniji zbog silne navale navijača Barcelone u posljednje vrijeme. Mislim, ok mi je kad neko prati fudbal onako globalno pa mu se od svega najviše dopada Barclona, ali kad prati fudbal samo onoliko koliko se to tiče Barcelone, onda mi je to totalno bezveze.

Elem, nije Mourinho najsretnije rješenje da počne juniore uvoditi u tim, načekat će se Real još par sezona da proizvede igrače koji će im biti ključni i koji će biti kandidati za Zlatnu loptu.
Vijetnamac13

#7938 Re: Real Madrid C.F.

Post by Vijetnamac13 »

Karanka je dva puta vodio Real umjesto MOurinha i oba puta je izveo Ronalda i ubacio Sarabiu. Ubacivao je i Granera.
Eto moje zelje da on naslijedi Mourinha kad ode.
ganjeta

#7939 Re: Real Madrid C.F.

Post by ganjeta »

Sad je Flamini zaprijetio :D
Malo ide na dušu Abiatia, ali Fakat golčina Di Marie...
ganjeta

#7940 Re: Real Madrid C.F.

Post by ganjeta »

Strašna akcija Milana, sve na prvu i rutinski Robinjo.

:dance: :mrgreen:
ganjeta

#7941 Re: Real Madrid C.F.

Post by ganjeta »

Ja je nisam primjetio.

Kometator je najbolje rek'o : one pass, one touch, one goal ...
ganjeta

#7942 Re: Real Madrid C.F.

Post by ganjeta »

Jel se meni čini ili je ovaj stadion nekako mali?
ganjeta

#7943 Re: Real Madrid C.F.

Post by ganjeta »

Primjetio sam ono, ima sa obje strane terena i na obje polovice. Meni se čini kao neke novosvjetske kamere, ne znam šta može biti :D .
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#7944 Re: Real Madrid C.F.

Post by Velkoski »

Al' je zakuca :mrgreen:
Logovan

#7945 Re: Real Madrid C.F.

Post by Logovan »

Ubija ih Real.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#7946 Re: Real Madrid C.F.

Post by Velkoski »

Sjo seksa :mrgreen:
5 0 5

#7947 Re: Real Madrid C.F.

Post by 5 0 5 »

Vijetnamac13 wrote:To je mazanje ociju jer barem 5 tih igraca nije skupolo ni 90 minuta u cijeloj sezoni niti ce ih skupiti ove.
mozes li mi nabrojati tih 5 igraca?
Tomahawk11
Globalni moderator

#7948 Re: Real Madrid C.F.

Post by Tomahawk11 »

Sta je ovo nocas bilo, oluja pomela Milan :mrgreen: jbem ga, nisam znao da igraju, a i moram spavati, valja i raditi :oops:
ultima_palabra

#7949 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Tomahawk11 wrote:Sta je ovo nocas bilo, oluja pomela Milan :mrgreen: jbem ga, nisam znao da igraju, a i moram spavati, valja i raditi :oops:
Da hoće biti kakva repriza na nekoj sportskoj TV...
Tomahawk11
Globalni moderator

#7950 Re: Real Madrid C.F.

Post by Tomahawk11 »

ultima_palabra wrote:
Tomahawk11 wrote:Sta je ovo nocas bilo, oluja pomela Milan :mrgreen: jbem ga, nisam znao da igraju, a i moram spavati, valja i raditi :oops:
Da hoće biti kakva repriza na nekoj sportskoj TV...
Ko je sinoc prenosio? Na Sportklubu non stop vrte neke prijateljske (vidim da ima dosta repriza).
Post Reply