Sarajevo Construction
-
elk
#7926 Re: Sarajevo Construction
pa ovo rodni i albert troter ne bi napravili.od delove radioaktivne farbe.plonkers 
- JThomas
#7927 Re: Sarajevo Construction
ovdje ni oni koji peru novac ne znaju šta je pranje novca 
- Thorgerson
#7928 Re: Sarajevo Construction
Ja bih zakonom zabranio prodaju ove jarke zelene boje!
Pa jebo majku sta je u supljoj glavi nasih ljudi, pa su nafurani na tu boju.
I ne samo u ovoj situaciji, prodjite malo ovim okolnim brdima. Pa dole one zgrade na Dobrinji (jos oni kombinirali jarko zelenu i crvenu boju...pa ono daltonist ne bi uradio).
I ne samo u ovoj situaciji, prodjite malo ovim okolnim brdima. Pa dole one zgrade na Dobrinji (jos oni kombinirali jarko zelenu i crvenu boju...pa ono daltonist ne bi uradio).
- nosara
#7929 Re: Sarajevo Construction
Ako je farba kupljena u uzp radnji ili predstavnistvu, belaj. Ako nije, onda moze.
- JavierBosnia
#7930 Re: Sarajevo Construction
To je zbog avionaThorgerson wrote:Ja bih zakonom zabranio prodaju ove jarke zelene boje!
- VladaFBiH
#7931 Re: Sarajevo Construction
ako imalo poznaješ lik i djelo Ajnadžića onda znaš da je započeo barem 20tak projekata ovog tipa i da će u svakome koji prođe biti "dobar"...Max Bunker wrote:
Pokušao je on sakriti pa onda zakazati u toku radnog vremena termin vezano za izgradnju u Hastahani pa je popušio foru![]()
Ono što sam čitao u onom tekstu vezano za izgradnju (a čitao sam u sitnim satima pred spavanje) jeste da ni zemljište ne može podnijeti objekte takvih gabarita.
P.S.
Evo nađoh tekst
https://aabh.ba/grad-i-necovjek-stop-in ... P01qE5dTLo
- Thorgerson
#7932 Re: Sarajevo Construction
Opstinama treba oduzeti da odlucuju o ovako bitnim stvarima. Davno je to trebalo prebaciti na Grad i dati gradu veće ovlasti.
Centar opstina pa i svaka druga opstina je opstina svih gradjana. Iako ne zivim u centru, tu radim, tu sam stalno - to je i moja opstina. Zasto bi nekakav lik sa 6000 glasova na jadvite jade skupljenih odlucivao o ovako bitnim stvarima i stavljao potpise o unistavanju grada.
Mislim nebitno bio to Ajnadzic, neko iz SDP-a, Naše stranke bilo ko. Okupe tu jednu grupicu u vijecu, on nacelnik i haraju. Ne moze im niko nista.
Pa jebote eno Memić uništi predgrađe Sarajeva. Dakle, jedan nebitan lik, uništava čitav grad. Svaki turista, svaka osoba koja ulazi u Sarajevo - a 95% turista upravo ulazi sa zapada ili preko aerodroma vidjeće ono ruglo koje je on potpisao da se napravi (Tibra, Hecco, Kasindolska, Ilidža...urbicid).
Centar opstina pa i svaka druga opstina je opstina svih gradjana. Iako ne zivim u centru, tu radim, tu sam stalno - to je i moja opstina. Zasto bi nekakav lik sa 6000 glasova na jadvite jade skupljenih odlucivao o ovako bitnim stvarima i stavljao potpise o unistavanju grada.
Mislim nebitno bio to Ajnadzic, neko iz SDP-a, Naše stranke bilo ko. Okupe tu jednu grupicu u vijecu, on nacelnik i haraju. Ne moze im niko nista.
Pa jebote eno Memić uništi predgrađe Sarajeva. Dakle, jedan nebitan lik, uništava čitav grad. Svaki turista, svaka osoba koja ulazi u Sarajevo - a 95% turista upravo ulazi sa zapada ili preko aerodroma vidjeće ono ruglo koje je on potpisao da se napravi (Tibra, Hecco, Kasindolska, Ilidža...urbicid).
- Thorgerson
#7933 Re: Sarajevo Construction
Jučer prolazim na Stupskoj petlji i gledam onaj salon što Peugeot pravi.
Pa ko je ono tek dozvolio!!! Znači tik jedan metar od groblja su iskopali jamu duboku 5-6 metara, vjerovatno za podzemne garaže. Groblje je bukvalno metar pored! Pa čovječe tu sigurno sad ima i ljudskih kostiju koje zemlja, podzemne vode, nose tamo vamo...
Znači gledam i ne mogu da vjerujem šta rade.
Al haj jebaji ga, pravoslavno je groblje. Nije "naše".
Baš me zanima kako bi reagovali domaći graDŽani da im se pored njihovog groblja onako nešto radi.
Pa ko je ono tek dozvolio!!! Znači tik jedan metar od groblja su iskopali jamu duboku 5-6 metara, vjerovatno za podzemne garaže. Groblje je bukvalno metar pored! Pa čovječe tu sigurno sad ima i ljudskih kostiju koje zemlja, podzemne vode, nose tamo vamo...
Al haj jebaji ga, pravoslavno je groblje. Nije "naše".
Baš me zanima kako bi reagovali domaći graDŽani da im se pored njihovog groblja onako nešto radi.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#7934 Re: Sarajevo Construction
to je katolicko groblje...
podzemne vode nosaju kosti ??

podzemne vode nosaju kosti ??
- Thorgerson
#7935 Re: Sarajevo Construction
Nebitno...katolicko.bitanga_sa_otesa wrote:to je katolicko groblje...
podzemne vode nosaju kosti ??![]()
![]()
![]()
![]()
Pa jesi li ti vidio ono? Jel mozes s 100% sigursncu tvrditi da dijelovi kostiju nisu mogli dospjeti metar dalje od mjesta gdju su pokopani?
- VladaFBiH
#7936 Re: Sarajevo Construction
Da li neko zna kako natjerati opštine da rade svoj posao - konkretno uništavanja fasada bojenjem u drugu boju i sl. , ustakljivanje balkona ni na šta nalik (svaki balkon drugačiji), stolarija druge boje i sl. sve ovo je u opštinskoj nadležnosti - bilo bi interesantno da se ovo pokrene i zaustavi uništavanje grada na ovaj način
- alphonse kauders
#7937 Re: Sarajevo Construction
Na osnovu ovog članka moguće je napraviti dvije tri rečenice koje samo treba povezati:So What! wrote:Sarajevo će dobiti veliki trg u centru grada
SA-C
Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka i načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić, dogovorili su na današnjem sastanku urbanističko rješavanje objekta bivšeg hotela Pošta u centru Sarajeva, čime su otvorena vrata za dovršetak izgradnje velikog trga u centru Sarajeva.
U realizaciju projekta bit će uključeni Kantonalni zavod za zaštitu kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa i Zavod za planiranje razvoja Kantona Sarajevo.
Prema planovima, ovaj dogovor će omogućiti spajanje Pozorišnog trga, gdje se svake godine održava veliki dio aktivnosti Sarajevo Film Festivala – Trg Susan Sontag, sa nedavno otvorenim Trgom Jurislava Korenića čime će Sarajevo dobiti veliki, uređeni, otvoreni prostor u najužem urbanom centru.
“Uvjereni smo da će ovaj proces donijeti jedan izuzetno lijep i koristan prostor u samom jezgru grada. Grad Sarajevo treba ovakva moderna urbanistička riješenja, potrebno nam je da sačuvamo sve ono što je naša baština i tradicija, ali da izgradimo i novu urbanu i turističku infrastrukturu koja će uljepšati naš grad”, rekao je tim povodom gradonačelnik Skaka.
On je dodao da je riječ o projektu koji zajednički realiziraju sa Općinom Centar kao jednim od inicijatora, te svim nadležnim institucijama i zavodima, uz podršku i uvažavanje mišljenja struke. Prošle godine otvoren je Trg Jurislava Korenića ispred Pozorišta mladih, a koji će kasnije biti povezan sa postojećim trgom ispred Narodnog pozorišta, saopšteno je iz press službe Grada Sarajeva.
- Parkingom kod Narodnog pozorišta kroz razne malverzacije trenutno upravlja firma City Park d.d. Sarajevo (umjesto KJKP Rad)
- Direktor City Park d.d. Sarajevo je Mustafa Mulić (brat Hajrudina Mulića - vlasnik parking čudovišta kod Tržnice i autopijace);
- Mustafa Mulić je član Općinskog vijeća Općine Centar
- Mustafa Mulić je član SDA
- Nedžad Ajnadžić je član SDA
- planira se izgradanja garaže, a kome to dati nego ljudima sa iskustvom upravljanja parkinzima.
Povežite tačke
Priče o parku su jedna velika maska i paravan.
- Porodice Foht
#7938 Re: Sarajevo Construction
Koliko razumijem ovdje, s novim parkom ona Energopetrolova pumpa ce dobiti nogu. I red je kako se ugurala medju zgrade.
- Haris.ba
#7939 Re: Sarajevo Construction
Jesi ikada bio na katoličkoj sahrani? Ili sprovodu ako ti je lakše?Thorgerson wrote:Nebitno...katolicko.bitanga_sa_otesa wrote:to je katolicko groblje...
podzemne vode nosaju kosti ??![]()
![]()
![]()
![]()
Pa jesi li ti vidio ono? Jel mozes s 100% sigursncu tvrditi da dijelovi kostiju nisu mogli dospjeti metar dalje od mjesta gdju su pokopani?
P.S.
Drugo je što je ono grdoba nevezano sa grobljem.
- Thorgerson
#7940 Re: Sarajevo Construction
Nisam. Zasto? Sta, imaju zazidane grobnice, jel?Haris.ba wrote: Jesi ikada bio na katoličkoj sahrani? Ili sprovodu ako ti je lakše?
P.S.
Drugo je što je ono grdoba nevezano sa grobljem.
To opet nista ne mijenja. Da se nekakvim budalama odobri da prave podzemnu garazu tik do samog groblja. Ovo samo govorimo koliko nas boli qrac kad se nekome drugom desavaju ovakve stvari. Dakle, empatije - nema.
I generalno cija je jebote ideaj uopste da se bilo sta gradi u jednoj petlji. Pa dovoljno je sto groblje imamo tu, zatim onu zgradurinu hotel sta je, ne, daj jos stavi autosalon.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#7941 Re: Sarajevo Construction
Koja to? Senoina?Porodice Foht wrote:Koliko razumijem ovdje, s novim parkom ona Energopetrolova pumpa ce dobiti nogu. I red je kako se ugurala medju zgrade.
- drug_profi
#7942 Re: Sarajevo Construction
Vala bi ono groblje radi pijeteta trebalo ograditi nekom lijepom visokom ogradom koja bi groblju dala kakav-takav mir i intimu.
- Porodice Foht
#7943 Re: Sarajevo Construction
Da. Jelde?Porodice Foht wrote:Koliko razumijem ovdje, s novim parkom ona Energopetrolova pumpa ce dobiti nogu. I red je kako se ugurala medju zgrade.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#7944 Re: Sarajevo Construction
Kralju sam sebe kvotas a trebo si mene. Je li ti dosla notifikacija 
- beni-bu-man
#7945 Re: Sarajevo Construction
_BataZiv_0809 wrote:Kralju sam sebe kvotas a trebo si mene. Je li ti dosla notifikacija
- Porodice Foht
#7946 Re: Sarajevo Construction
Jaoo, zalijepilo se samo moje, kakva bruka. Ne kontam kako to?_BataZiv_0809 wrote:Kralju sam sebe kvotas a trebo si mene. Je li ti dosla notifikacija
Nego, jelde leti benzinska iz Senoine?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#7947 Re: Sarajevo Construction
Porodice Foht wrote:Jaoo, zalijepilo se samo moje, kakva bruka. Ne kontam kako to?_BataZiv_0809 wrote:Kralju sam sebe kvotas a trebo si mene. Je li ti dosla notifikacija![]()
Nego, jelde leti benzinska iz Senoine?
Nidje veze lokacija sto jes jes
- JThomas
#7948 Re: Sarajevo Construction
a ljudi to je kultni objekat 
-
zijancer
#7949 Re: Sarajevo Construction
thekupus wrote:..
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor