Xiaomi mobiteli
Moderator: Benq
- dadoka84
#7926 Re: Xiaomi mobiteli
Žena se oduševila poklonom za rođendan
Xiaomi Redmi Note 6 pro 4/64 i to rose gold boja.

- dadoka84
#7928 Re: Xiaomi mobiteli
Humljanin wrote:Boja čuda radi
- Fajcion
#7929 Re: Xiaomi mobiteli
Ja svojoj ništa ispod ajfona 
- dadoka84
#7930 Re: Xiaomi mobiteli
Tema je o xiaomi mobitelima a ne iphone.
- Fajcion
#7931 Re: Xiaomi mobiteli
A što smo nezgodni. Valjda je očito kakve je prirode prethodni post. 
- dadoka84
#7932 Re: Xiaomi mobiteli
Ma jok nismo, daleko od toga 
-
Tabijat
#7933 Re: Xiaomi mobiteli
Problem sa A2 64/4
WiFi spor. Testirano speedtest aplikacijom, interner telekomov 25mbps, na Nexusu je uredno 25, na Xiaomiju 10, pa 7, pa 16... koliko puta testiraš toliko različitih rezultata. Ali nikad 25. Dal je ovo poznat problem ili...?
WiFi spor. Testirano speedtest aplikacijom, interner telekomov 25mbps, na Nexusu je uredno 25, na Xiaomiju 10, pa 7, pa 16... koliko puta testiraš toliko različitih rezultata. Ali nikad 25. Dal je ovo poznat problem ili...?
- Blanco
#7934 Re: Xiaomi mobiteli
Jel sistemski(xiaomi) alarm ili neki third party alarm? Meni se isto dešavalo sa Alarm clock extreme sa Google playa, da nekad neće da zvoni, pa sam presao na sistemsku aplikaciju.ferratilis wrote:Jutros me zaebao Xiaomi, nije me alarm probudio, iako je namjesten da se aktivira svaki dan u 7. Dva mjeseca radi bez problema, bas me jutros morao izdati. Baterija na 80%, nista nisam mijenjao, nikakav update nije bio.
-
zdruzdjo
#7935 Re: Xiaomi mobiteli
Izgleda da xiaomi generalno ima problem sa svim third party aplikacijama koje treba da probude uredjaj i dadnu notifikaciju.Blanco wrote:Jel sistemski(xiaomi) alarm ili neki third party alarm? Meni se isto dešavalo sa Alarm clock extreme sa Google playa, da nekad neće da zvoni, pa sam presao na sistemsku aplikaciju.ferratilis wrote:Jutros me zaebao Xiaomi, nije me alarm probudio, iako je namjesten da se aktivira svaki dan u 7. Dva mjeseca radi bez problema, bas me jutros morao izdati. Baterija na 80%, nista nisam mijenjao, nikakav update nije bio.
I mene je zajeee alarm clock extreme, smart alarm, evo vec dugonpokusavam da se izborim sa third party aplikacijama za sms.
Od third party aplikacija za alarm me samo interesuje mogucnost fade out zvonjave. Ne volim skakati iz kreveta ko oparen vreleom vodom.
- i agree
#7936 Re: Xiaomi mobiteli
Sto ne vratis telefon na fabricke postavke pa iz pocetka sve?Vjerovatno si nesvjesno neku zabranu negdje uradio a sad se sjetiti ne mozes.zdruzdjo wrote:Ma nece ni one koji su sistemski niti skinute sa net-adadoka84 wrote:Zvuk notifikacije još uvijek na uređaju?
- Humljanin
#7937 Re: Xiaomi mobiteli
Haj baš ću i ja pokušati neki drugi alarm da vidim ima li problema.zdruzdjo wrote:Izgleda da xiaomi generalno ima problem sa svim third party aplikacijama koje treba da probude uredjaj i dadnu notifikaciju.Blanco wrote:Jel sistemski(xiaomi) alarm ili neki third party alarm? Meni se isto dešavalo sa Alarm clock extreme sa Google playa, da nekad neće da zvoni, pa sam presao na sistemsku aplikaciju.ferratilis wrote:Jutros me zaebao Xiaomi, nije me alarm probudio, iako je namjesten da se aktivira svaki dan u 7. Dva mjeseca radi bez problema, bas me jutros morao izdati. Baterija na 80%, nista nisam mijenjao, nikakav update nije bio.
I mene je zajeee alarm clock extreme, smart alarm, evo vec dugonpokusavam da se izborim sa third party aplikacijama za sms.
Od third party aplikacija za alarm me samo interesuje mogucnost fade out zvonjave. Ne volim skakati iz kreveta ko oparen vreleom vodom.
Imate li nekih preporuka za alarm aplikaciju?
- korektno
#7938 Re: Xiaomi mobiteli
Izvini, a šta fali xiaomijevom alarmu? Sam sam prije skidao taj alarm Extreme i slicnett stvari, ali ovaj mi je extra.
-
zdruzdjo
#7939 Re: Xiaomi mobiteli
Prije 10-ak dana sam ga bas urusio. Otkljucao boot loader. root uradio I jos morao flash-ovati novi firmware tako da ne pali. a isto se desavalo I prije ovoga navedenog.i agree wrote:Sto ne vratis telefon na fabricke postavke pa iz pocetka sve?Vjerovatno si nesvjesno neku zabranu negdje uradio a sad se sjetiti ne mozes.
Ne fali mu nista osim "fade-in" zvuka alarma. Znaci da mi pocne lagano zvoniti na sabahu I da se kroz odredjeni vremenski interval 10-20 sekundi postepeno pojacava . Ne volim kad mi zazvrlji ujutro pa mi srce preskoci par otkucaja. ovako krene tiho I lagano I otvorim oci bez trauma.korektno wrote:Izvini, a šta fali xiaomijevom alarmu? Sam sam prije skidao taj alarm Extreme i slicnett stvari, ali ovaj mi je extra.
- i agree
#7940 Re: Xiaomi mobiteli
Ako si kod nas uzeo sto ga ne vratis vjerovatno imas garanciju?Kako sam shvatio zvuk ti na sms ne radi nikako?
-
zdruzdjo
#7941 Re: Xiaomi mobiteli
Radi na sistemskoj sms aplikaciji. Na third party ne radi.i agree wrote:Ako si kod nas uzeo sto ga ne vratis vjerovatno imas garanciju?Kako sam shvatio zvuk ti na sms ne radi nikako?
Medjutim kad npr na whats-up ili viber-u promjenim zvukove notifikacije, sve radi ko flak.
Samo sms nece.
- PlusSA
#7943 Re: Xiaomi mobiteli
zdruzdjo wrote:Radi na sistemskoj sms aplikaciji. Na third party ne radi.i agree wrote:Ako si kod nas uzeo sto ga ne vratis vjerovatno imas garanciju?Kako sam shvatio zvuk ti na sms ne radi nikako?
Medjutim kad npr na whats-up ili viber-u promjenim zvukove notifikacije, sve radi ko flak.
Samo sms nece.
Pokusaj sa brisanjem pa ponovo install neku SMS app.
I na kraj krajeva hard reset tj formatiraj komplet sve.
-
zdruzdjo
#7944 Re: Xiaomi mobiteli
PlusSA wrote:.....................
Pokusaj sa brisanjem pa ponovo install neku SMS app.
I na kraj krajeva hard reset tj formatiraj komplet sve.
Ma sve to vec uradjeno vise puta
nece I nece.
predajem se.
- freelancerusk
#7945 Re: Xiaomi mobiteli
Valja li ovaj Xiaomi Redmi Note 6 Pro 64GB tih para?
Nisam zahtjevan korisnik, treba mi za Skype, pred spavanje da gledam Youtube
i što bolja kamera to bolje...
Gdje je najbolje da se kod nas naruči?
Nisam zahtjevan korisnik, treba mi za Skype, pred spavanje da gledam Youtube
-
Sehro
#7946 Re: Xiaomi mobiteli
Valja svakako i nećeš pogriješiti, iako će ti to sve odlično odraditi i Redmi Note 5 4/64, koji je puno jeftiniji.freelancerusk wrote:Valja li ovaj Xiaomi Redmi Note 6 Pro 64GB tih para?![]()
Nisam zahtjevan korisnik, treba mi za Skype, pred spavanje da gledam Youtubei što bolja kamera to bolje...
![]()
- Humljanin
#7947 Re: Xiaomi mobiteli
Odličan telefon za novce. Ne možeš pogriješiti nikako. Kao što je kolega rekao , identične komponente ima kao i prethodnik Redmi Note 5 Pro koji je malo jeftiniji.freelancerusk wrote:Valja li ovaj Xiaomi Redmi Note 6 Pro 64GB tih para?![]()
Nisam zahtjevan korisnik, treba mi za Skype, pred spavanje da gledam Youtubei što bolja kamera to bolje...
![]()
Ako hoćeš nešto malo bolje onda uzmi nasljednika Redmi Note 7 koji se značajnije razlikuje od ta dva modela. Ali je zato i malo skuplji.
Uglavnom ne možeš pogriješiti sa tim mobitelima jer nude jako puno za novce.
- dadoka84
#7948 Re: Xiaomi mobiteli
Ako ti je to bitno 6 nema selfi svjetlo dok kod 5 to ima. Kamere na modelu 6 su bolje. Softverska podrska na 6 bi trebala biti bolja jer je petica vec stariji model itd. Meni su odlični i jedan i drugi. 
- freelancerusk
#7949 Re: Xiaomi mobiteli
Hvala na odgovorima
Za Redmi Note 7, ne vidim da ga ima na Univerzalno, gdje je najbolje kod nas ga uzeti? Ni na Piku nema puno ponuda.
Ah, evo edit i jedno baš laičko pitanje: šta je to globalna verzija a šta ostale? Koja je razlika? Vidim po piku se prodaje verzija koja nije, jel, global verzija.
Za Redmi Note 7, ne vidim da ga ima na Univerzalno, gdje je najbolje kod nas ga uzeti? Ni na Piku nema puno ponuda.
Ah, evo edit i jedno baš laičko pitanje: šta je to globalna verzija a šta ostale? Koja je razlika? Vidim po piku se prodaje verzija koja nije, jel, global verzija.
- i agree
#7950 Re: Xiaomi mobiteli
Mislis da ekran bude bijel na selfi svijetlo ili pravi blic kao na zadnjoj kameri?Ako je ovo prvo onda skines open cameru na njoj ima.dadoka84 wrote:Ako ti je to bitno 6 nema selfi svjetlo dok kod 5 to ima. Kamere na modelu 6 su bolje. Softverska podrska na 6 bi trebala biti bolja jer je petica vec stariji model itd. Meni su odlični i jedan i drugi.