Referendum(i) u RS-u

Locked
Kikibombona

#7926 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Kikibombona »

ze kalanga wrote:Uvijek je lijepo vidjeti kako se komšiluk fali tuđim sredstvima. Apsolutno gosn ucenik. Nadasve popularna faza razvoja. Istina, zanemaren suštinski problem sabraće po čitavom svijetu, koji ta ista Amerika, bezrezervno i s namjerom žargonski rečeno "razjebava" i ništa manje aksiomatično uništava. Ali, vlastito dupe je vlastito dupe.
Oni su isti kao vi. Nece nama Amerika odredjivati, smrt Americi. Agresivno, bahato, drsko. A kad Amer ubije iz zraka i sa kopna, kada oplete sankcijama i propagandnom masinerijom, onda nastaje kmecanje. Tekbiri se petvore u jadikovke. Tako isto i vi, isti ste kao islamski vjerski fanatici. Srbija se saginjati nece. E hoce. Saget ce se i popusit ce. Za mjesec dana se sagela. Arapima, vjerskim fanaticima treba znatno vise da se sagnu. Njihov otpor je dosta zesci, mada bi bilo pametnije da se u tom slucaju ugledaju na Srbe, da se predaju za mjesec dana, nego da ih Ameri sprze nacisto.

A gdje da poredis jedan veliki Irak sa jednom RS koja nije ni drzava. RS se za razliku od Iraka nalazi u evropskom dvoristu. RS je mala, nemocna, grca u dugovima. Zivi na aparatima, jednako kao drzava BiH. I oni se kurce nesto!?? Pa zbogom pameti.

Da li tebe brine retorika Dodika? Da li te brine sto on svako malo uvrijedljivim tonom govori o strancima, sto proziva zapadne ambasade, drzave, sto govori ruzno o konkretnim imenima...!?? Na cemu se zasniva njegova snaga da se tako moze konfrontirati sa zapadnom imperijom? Cak i Putin bira rijeci kada govori o neprijateljima. Fakat da covjek ne povjeruje.

Da li si za referendum ako su Amerika i EU apsolutno protiv?

Jebote, umjesto da se umiljavate glavnim svjetskim bajama, vi ih provocirate. Nevidjeno.

I ovo vezanje za Putina je veoma rizicno. Kao prvo, ako zapad udari sankcije, Srbi u BiH su propali. Ekonomija bi preko noci krahirala. I ono malo stanovnistva sto tamo zivi bi pocelo bjezati glavom bez obzira. Cijeli sistem bi krahirao. Mi ekonomski nismo vezani za Rusiju.

Putin je zafrkan igrac. Radi dobar posao za Rusiju. Zasto ne uzeti saveznike koji mu se nude!?? Samo mogu dobiti jos jednnu kartu za trgovinu. Na Bliskom istoku vec vidimo da se kroje dogovori oko raspodjele teritorija izmedju Rusije i Amerike. U Ukrajini isto. RS je na granici EU. Rusija nema nikakav strateski interes ovdje. Veoma opasno je bti karta u ruskom spilu.
Qoom

#7927 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Qoom »

"Ukratko, Dodik je uništio sam sebe, satrao je RS i Narod ekonomski, privredno, finansijski, moralno i tako potrošene subjekte bacio na igralište Velikih, gdje milosti nema ni za koga. Posebno ne za Pacere, koji na Svijet gledaju kroz prozorče veličine puškarnice, tako da, praktično, ne vide ništa, sem sebe samih u nerealnoj/nepostojećoj veličini.

Odluka Ustavnog suda BiH da odbije zahtjev za reviziju sopstvene Odluke o ukidanju datuma Dana RS, samo je inicijalna kapisla koja je poslužila da osvijetli stvarno stanje stvari i Dodikovu poziciju u trenutnim okolnostima; Koja je potpuno gubitnička.

Nebitno je da li će referenduma biti; Bitno je na koji će način i kojom brzinom biti riješen “Globalni Problem Dodik”.

Ukoliko on krene u izjašnjavanje građana, (koje je sam obesmislio priznajući u niz navrata, zajedno sa Željkom Cvijanović, da Dan RS jeste imao diskriminatorskih odredbi), rješenje Slučaja Dodik će biti vrlo brzo i efikasno; Podvije li rep i odustane od besmislenog postupka, (koji je i krivično djelo i rušenje BiH i Dejtona), “Slučaj Dodik” će još neko vrijeme biti agonija, a onda i ugašen sam od sebe.

Najbolje po Dodika bilo bi da se povuče i to odmah. I ode.

Teško je vjerovati u takav rasplet, realno je da će on nastaviti sa pokušajima da se spase, što je Nemoguća Misija i što će donijeti nove štete i RS i Narodu."
stari grad Visegrad

#7928 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by stari grad Visegrad »

Kontaju se odcjepiti prije ulaska u EU.
daddy-kool

#7929 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by daddy-kool »

arzuhal wrote:Zato smo mi, Bošnjaci i Bosanci, najgora od svih vrsta Srba: nije prihvatanje islama razlog naše povijesne izdaje srpstva (srpstvo, naime, nije ni hrišćanstvo e da bi ga se izdalo promjenom vjere), nego prešutna odluka da se nekako odbaci (ili vremenom sve više i više odbacuje) určenje...To je pravo rasrbljavanje jednog dijela srpskog nacionalnog bića to neprepoznatljivosti, to je prava izdaja...Kasnije će dolaziti demagozi iz tog otuđenog srpskog bića koje nema ni mrvu srpske nacionalne svijesti pa će pričati kako, zato, oni imaju nakav merhamet, pa imaju sevdalinku i sevdah, ovo-ono...Sve ublehice unesrećene rasrbljene svijesti skupine za koju veliki Binasr, Meša, od Selimovića iz Hercegovine, veli da su premali da bi bili narod a ipak brojni da bi ih se ignorisalo...Nije sukob Srba i Bošnjaka u narcizmu malih razlika kako misle naivni i neupućeni mislioci, nego upravo u ogromnoj ontološkoj razlici koja, kao Veliki kanjon Kolorada, razdvaja dva tijela nekad istog naroda: obrnuto proporcionalnom tubitku určenja.
Malo javnosti poznat istraživač, inače arhimandrit manastira Sperešoj u Rusiji, otac Pjotr Nefermajev pak tvrdi nešto suprotno i skoro nevjerovatno: taj odvojeni, otuđeni dio srpstva koji se danas samoproziva Bošnjacima, i koji je izgubio tu prepoznatljivu moć určenja, ustvari, predstavlja zadnju etapu u evoluciji svesrpskog určenja! Naime oni, kako tvrdi otac Nefermajev, uspjevaju da se urče bez napora, uopće i neželeći to, nekako poput majstora aikida koji koristi snagu protivnika protiv njega samog. Oni čak nisu ni svjesni toga, njihovo určenje je poprimilo jedan transcendentan oblik kojeg prepoznaju i na njega istinski reaguju samo - Srbi. Zato niko i ne vjeruje Srbima kada danas govore kako se Bošnjaci "opet nešto urče" (nferemajev navodi pitanje imena naroda, jezika, vjere, države i još niz primjera bošnjačkog určenja koje se uzima zdravo za gotovo) i svi smatraju to srpskom mitologizacijom stvarnosti, ne shvaćajući stvar, tvrdi Nefermajev, što srpski živalj strašno frustrira.
:thumbup:

Zaista je @arzulah pjesnička duša, ima dosta istine u napisanom.
Srbma je machismo izuzetno važan, Bošnjacima merhamet.

Knjige se mogu na tu temu napisati.
ze kalanga

#7930 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by ze kalanga »

kikibombona

Tu je valjda i suštinska razlika između nas i vas. Mi se ne umiljavamo i ne prodajemo guzicu pred većim i jačim samo zato što su bitni. Ne izigravamo naklonost po svaku cijenu i imamo bar djelić samopouzdanja u sopstvene mogućnosti. Mene su učili da je to odlika svjesnih, moguće da su me obmanjivali. Ok, možda je to u globalnom kapitalističkom sistemu ludost, ali kontam da se time ne mogu pohvaliti mnogi.

Što se tiče ostalog, sankcije su sastavni dio političkih igrica. EU i USA ako žele mogu ih uvesti narodu RS-a, ali to nas ne bi iznenadilo, a naročito dovelo do prosjačkog štapa. I 95-te su nas bombardovali, stajući jasno na jednu stranu. Pa preživismo. Nažalost, srpsku i bošnjačku, podjednako, uranijum čini svoje, pa su oboljenja sastavni dio stvarnosti. Nevjerujem da bi Bošnjaci 95-te potpisali uranijum po Sarajevu, prisarajevskim opštinama i susjednim opštinama, ali...
spreca

#7931 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by spreca »

Mile ide u Moskvu vjerovatno da Cvijanu Zeljki donese onaj veci sto je veliki koji su im obecali nedavno :mrgreen:
artime

#7932 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by artime »

Kako ce historija gledazi na ove dogadjaje da mi je znati.
dezurni_ucenik

#7933 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by dezurni_ucenik »

ze kalanga wrote:kikibombona

Tu je valjda i suštinska razlika između nas i vas. Mi se ne umiljavamo i ne prodajemo guzicu pred većim i jačim samo zato što su bitni. Ne izigravamo naklonost po svaku cijenu i imamo bar djelić samopouzdanja u sopstvene mogućnosti. Mene su učili da je to odlika svjesnih, moguće da su me obmanjivali. Ok, možda je to u globalnom kapitalističkom sistemu ludost, ali kontam da se time ne mogu pohvaliti mnogi.

Što se tiče ostalog, sankcije su sastavni dio političkih igrica. EU i USA ako žele mogu ih uvesti narodu RS-a, ali to nas ne bi iznenadilo, a naročito dovelo do prosjačkog štapa. I 95-te su nas bombardovali, stajući jasno na jednu stranu. Pa preživismo. Nažalost, srpsku i bošnjačku, podjednako, uranijum čini svoje, pa su oboljenja sastavni dio stvarnosti. Nevjerujem da bi Bošnjaci 95-te potpisali uranijum po Sarajevu, prisarajevskim opštinama i susjednim opštinama, ali...

Jaooo legende :lol: :lol: :lol: . A garant si uhljebljen negdje u Teheranu pa se ne brines za hljeb.

Sta rece ne umiljavate se nikome, pa sto onda ne izadjete iz Putinove guzice?
Last edited by dezurni_ucenik on 18/09/2016 13:16, edited 1 time in total.
Danguba

#7934 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Danguba »

Banksy wrote:
Kakav je to lažljivac ... :D SDP je uvijek bio pun lažova i ljigavaca, ovaj nije izuzetak, a Hadžifejzović svakako nema pojma jer nikad nije ni bio novinar, tek prezenter, spiker, šoumen...
:thumbup: :thumbup:

@Banksy kao i uvijek dominira. :D
KB9

#7935 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by KB9 »

artime wrote:Kako ce historija gledazi na ove dogadjaje da mi je znati.
historija nebeskog naroda lazno i pobjednicki, zna se
dezurni_ucenik

#7936 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by dezurni_ucenik »

KB9 wrote:
artime wrote:Kako ce historija gledazi na ove dogadjaje da mi je znati.
historija nebeskog naroda lazno i pobjednicki, zna se

Citajuci kalangine komentare (pogotov ovaj posljednji) istorija ce kazati da je rijec o stand up komicarima.
Danguba

#7937 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Danguba »

stari grad Visegrad wrote:Kontaju se odcjepiti prije ulaska u EU.
Kako? Mirno?

Bas nesto kontam, sutra proglase neovisnos. Povlace sve predstavnike iz drzavnih organa, staje sa policijom na entitetsku liniju...bla, bla, bla...ali kako misli putovati iz zapadnig u istocni dio(preko Brckog)?
Valja ponovo probijati koridor i tu pocinje cirkus.
Nema sanse sve i da neko hoce da bi to proslo bez problema. Ako ste spremni za probleme, bujrum. Drugacije nece moci.
lelooo

#7938 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by lelooo »

Ovaj post je i sustinski prikaz problema razmisljanja i prosjecnih Srba u RSu... Mentalitet Srba za určenje, moze potencijalno dovesti do velikih stvari (prva i druga Jugoslavija), ali zaboravljaju da su se tada svesrpski určili plus sa pravim i deklarisanim prijateljima (zapadne prrovencijencije, jel). Svesrpsko určenje bez prijatelja je završilo trećom Jugoslavijom, hipotekom genocida i malčice pokupljenom Srbijom koja sad provodi reforme, i rasprodaje sta se prodati da. Ovo sad určenje bez iijednog prijatelja (čak i Srbije) moze dovesti samo do traktorijade i sudbine RSK. Pa bi imali Trg Srpske u Loznici i Šapcu, kao sjecanje...
Mada mislim kad se strasti smire i Bakir prestane bockati ove da ce uvidjeti ono sto stvarno jeste na stvari:
Dodik je iskren, i provesce dva referenduma, on drugog izbora nema, osim zatvora. Ali ti referendumi, ako ne bude izolacije i rata, mogu od RSa napraviti samo Sjevernu Koreju, sa Laktašenkom kao vođom, a nikakvog blagostanja sa maticom biti ne moze...

A uzdanje u Ruse je smijesno, osim deklarativnog zaprdivanja nista tu biti ozbiljno ne moze, Ruse interesuju samo pare, tudje i svoje, a finansiranje nekakve izolovane pokrajinice okruzene NATOm je bezpredmetno. Uzeli su Rusi sta ih je interesovalo.
Last edited by lelooo on 18/09/2016 13:39, edited 1 time in total.
155_mm

#7939 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by 155_mm »

ovaj kiki bas odlucio da nam zekija odvrati od referenduma. :-)

i sad zamisli zeki se prepadne amerike i ne izadje da glasa. i onda njegov glas bude falio da predju 50%. koja bi to katastrofa bila.

kiki bolan gdje ce ti dusa!
malamirha

#7940 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by malamirha »

Danguba wrote:
stari grad Visegrad wrote:Kontaju se odcjepiti prije ulaska u EU.
Kako? Mirno?

Bas nesto kontam, sutra proglase neovisnos. Povlace sve predstavnike iz drzavnih organa, staje sa policijom na entitetsku liniju...bla, bla, bla...ali kako misli putovati iz zapadnig u istocni dio(preko Brckog)?
Nema sanse sve i da neko hoce da bi to proslo bez problema. Ako ste spremni za probleme, bujrum. Drugacije nece moci.
tako su i srbi tamo nekih 90-tih prijetili.....sve mi se cini da se povjest ponavlja samo se igraci razlikuju. :D
Qoom

#7941 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Qoom »

ze kalanga wrote:Mi se ne umiljavamo i ne prodajemo guzicu pred većim i jačim samo zato što su bitni. Ne izigravamo naklonost po svaku cijenu i imamo bar djelić samopouzdanja u sopstvene mogućnosti. Mene su učili da je to odlika svjesnih, moguće da su me obmanjivali.
Obmanut nego šta. Učilo te o srpskim ustancima sa vilama, motikama, lukovima i strijelama na puške i topove. Učilo te o Marku kraljeviću i svesrpskoj mitomaniji.
Budi(te) ponosni, istrajte u svesrpkom inatu. Nek se nema za hljeba, šupak od karanja otvoren ko pred porod, ali samo neka je glava uspravno.

Da Sebijin mali ovo što vama Dodik radi pokuša isto na "našoj" strani, bio bi nabijen na kolac iščupanih ekstremiteta.
L u c i f e r

#7942 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by L u c i f e r »

Ma njih puca takva nacionalna mitomanija da su odavno izgubili svaki dodir sa stvarnošću, samo se u stvarnost kratkotrajno dozovu kad dobiju po nosu, a la 95 i 99.

Kae osveta dahijama na pragu 21 vijeka.

Kae SVETI STEFAN titula bosanskih kraljeva.

Kae Rusija im prijatelj.

Kae Mile je sposoban jer vrijeđa međunarodne zvaničnike.

itd itd itd

Vole ljudi da žvaću korijenje, pa to ti je.
Danguba

#7943 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Danguba »

malamirha wrote:
Danguba wrote: Kako? Mirno?

tako su i srbi tamo nekih 90-tih prijetili.....sve mi se cini da se povjest ponavlja samo se igraci razlikuju. :D
Ko prijeti?
Jednostavno pitanje, gdje bi bila granica kod Brckog odnosno srpski punktovi?
malamirha

#7944 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by malamirha »

L u c i f e r wrote:Ma njih puca takva nacionalna mitomanija da su odavno izgubili svaki dodir sa stvarnošću, samo se u stvarnost kratkotrajno dozovu kad dobiju po nosu, a la 95 i 99.

Kae osveta dahijama na pragu 21 vijeka.

Kae SVETI STEFAN titula bosanskih kraljeva.

Kae Rusija im prijatelj.

Kae Mile je sposoban jer vrijeđa međunarodne zvaničnike.

itd itd itd

Vole ljudi da žvaću korijenje, pa to ti je.
nacionalno ludilo nije nista manje ni kod bosnjaka pa ni hrvata.samo je pitanje sta hocemo da vidimo.ako su DZikani jedini problem,eto nam amea i visokog koji ce srediti problem. :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#7945 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Tomahawk11 »

Jako puno neistina i izvrtanja cinjenica.
Mile prodao sve. SVE! Rusi oprali lovu i digli sidro. Kazes ne umiljavate se? Koji qrc onda taj isti Mile ide u Rusiju? Da ne spominjem trckaranje svako malo u Srbiju?
Djelic samopouzdanja u sopstvene mogucnosti? Jeste, tako je bilo '90., kontalo se za mjesec pregaziti BiH, imalo se naouraznje JNA, kad ono...prc, Milojka. Cak i nenaourzani Bosnjaci stadose na put tom ''samopouzdanju u sopstvene mogucnosti''.
Ako su te to ucili da je ispravno - onda si imao ucitelje koji su se odgajali na doktrini Dobrice Cosica. Nije dobro.

Daj, bolan, nije u pitanju kurcenje sacice Bosnjaka, Srba, Hrvata na Balkanu. Veliki igraci povlace poteze koji im odgovaraju. Eto nesto ce se promjeniti zato sto je neko u RS umislio da moze protiv cijelog svijeta. Onaj ko ne shvata da to nema svrhe, jbg, sta da se radi. Mogli su Bosnjaci ignorisati pred kraj proslog rata isaret od stranaca, pa nastaviti prema Drini, ali...kao sto kazes, ali...pitanje je sta bi onda s nama bilo. Ovo sto ti gore zoves odlikom svjesnih, ja bih nazvao odlikom glupih. Vrijeme ce pokazati.
Ne bi Bosnjaci potpisali ni krvavi rat od 4 godina, ali ih niko nije pitao.
L u c i f e r

#7946 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by L u c i f e r »

Wag the Dog (1997)
R | 1h 37min | Comedy, Drama | 9 January 1998 (USA)
Image

Shortly before an election, a spin-doctor and a Hollywood producer join efforts to fabricate a war in order to cover up a presidential scandal.

Image
Drvosjeca iz Dejcica

#7947 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Eh, a ono noHanje slika Putina i uvaljivanje Rusiji u krilo nije prodavanje guzice već bilesi širenje nogu da ga Rusija može dublje zatjerati. :oops:
Kikibombona

#7948 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Kikibombona »

Itekako se umiljavate nakon sto dobijete po nosu. Tadic se godinama umiljavao. Oni njemu samare zbog zasluga Milosevica - on njima okrece drugi obraz i moli za oprost. Isto radi Vucic. Nakon silnih ponizenja od EU, Srbi kidisu ka EU, govore kako nema alternativu. Itekako vi znate saviti siju, kada vas se dobro opajdari po labrnji. Ne trpite dugo batine. Brzo se predate. Pa bili ste 500 godina po Otomanima. Niste vi kao Afganistanci ili Jemenci koji mogu ratovati 1000 godina, zivjeti i boriti se uz sakicu rize dnevno, sve dok protivnik ne odustane. Vi se itekako predate i savijete siju. Kada su Ameri razvalili po vama brzo ste se predali. I veoma brzo ste uspostavili odnose sa napadacem. Gdje je ponos, dostojnastvo?

Kako ste u Hrvatskoj izgubili? Jaci nalet i bjezanija. Gdje je ta junacka borba do posljednjeg Srbina? Kosovo? Amer malo opleo i odmah noga trans? A vidi dzihadiste u Siriji i Iraku. Amer i Rus, cijeli jebeni svijet, baca na njih sve sto ima, pale ih napalmom, kasetnim, gravigacionim, svim mogucim bombama... ubise boga oca u njima ali oni se ne predaju. Srbin zna za svoju guzicu. Srbinu nije ponos poginuti za Srbiju i Boga kao sto je Arapu za Boga i islam.

Ne prodaji supljake drugar. Ovdje se radi o cistom politickom diltantizmu. U BiH ste prezivjeli jer su tako htjeli Amerikanci i Evropljani? Zasto niste prezivjeli u Hrvatskoj i na Kosovu? Ako nastavite provocirati necete ni ovdje prezivjeti. Amerikanac i Evropljanin ce vas ubiti sankcijama. Za par godina eto vas na koljenima da molite za pregovore. Ne mozete sami drugar, ne mozete bez zapada, ne mozete protiv zapada. Je li opet treba da na tezi nacin to skontate?

Politika je ljigava i prljava rabota. Tu nema pravde, ponosa, morala... nicega.... samo zakon jaceg, pametnijeg, mudrijeg...
spreca

#7949 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by spreca »

:thumbup:
Vi gace vec odavno ne oblacite....vise samo naguzite i bujrum ne prolazi
Tomahawk11
Globalni moderator

#7950 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Tomahawk11 »

Ma glupa prica o toj nekoj ''razlici''.
Samo je pitanje kako ko zamotava, u koji papir.
Pa Srbi iz RS (ponajvise Dodik) se ko fol qurce, a istovremeno Srbija (kao drzava) povija vrat pred EU. I kaze nismo isti. Nismo, mi priznamo da zelimo naklonost velikih.
Ista je stvar bila sa Hrvatima, ovi bosanski su se ko fol nesto koprcali, a Hrvatska u EU....i onda lakac iz Hr i pocese i ovi bosanski Hrvati mijenjati plocu.
Locked