SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- insomnia78
#7926 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne nego se cesto kao primjer navode "normalne" zemlje i kako "na zapadu" pa da vidite da se ni "na zapadu ne dobija po 40 godina za slicna djela
- oldtajmer
#7927 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ali da se barem ovdje primjenjuje zakon pa kad ti spucaju pet-deset godina da ih bukvalno i odlezis,a ne da suđenje provodis na slobodi(ako nije nagodba),pa ako se nekad smiluju da te pozovu na izdrzavanje kazne,onda idu slobodni vikendi,zajebancija ,dobro se ponasas i izadjes za par godina kao da nista nije bilo
nedavno citam u novinama frajer strado u saobracajnoj nesreci,isao ili se vracao sa ribolova ne sjecam se bas, ali uglavnom bio na dopustu iz zatvora,ma hebes ti to evo i ja po naselju stalno vidjam likove koji su svako malo u crnoj hronici,osudjivani za razne stvari ali su vise na slobodi nego u zatvoru,ovakvi nacini kaznjavanja da nekoga nauce pameti ma nema sanse
nedavno citam u novinama frajer strado u saobracajnoj nesreci,isao ili se vracao sa ribolova ne sjecam se bas, ali uglavnom bio na dopustu iz zatvora,ma hebes ti to evo i ja po naselju stalno vidjam likove koji su svako malo u crnoj hronici,osudjivani za razne stvari ali su vise na slobodi nego u zatvoru,ovakvi nacini kaznjavanja da nekoga nauce pameti ma nema sanse
- drug_profi
#7928 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Da tu se to tretira kao krivicno djelo, a ne prekrsaj.JThomas wrote:osuđuje u čemerici, ima država gdje su kazne za samu vožnju u pijanom stanju (bez posljedice) gore nego što u nas budu sa posljedicom. naročito za ponavljače. u evropi generalno ne.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#7929 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Znaci, sutra vjestak kaze da su prelazile na crveno, levata treba pustiti?!
Puno se nesto supljira, te da je vozio 40, te ovo te ono....
Sta cemo s tim sto je pobjegao sa lica mjesta? Znaci, udario ih (nebitno pod kojim okolnostima) i nakon toga pobjegao (stigao cak do Novog Sada
) i sad ga treba nagraditi uslovnom?!
Lika koji ionako nije trebao uopste biti za volanom?!
Ma treba komplet forum ugasiti, ovo se sve zajebava....jer odbijam priznati da neko ovo potura pod ozbiljnu pricu.
Sta cemo s tim sto je pobjegao sa lica mjesta? Znaci, udario ih (nebitno pod kojim okolnostima) i nakon toga pobjegao (stigao cak do Novog Sada
Ma treba komplet forum ugasiti, ovo se sve zajebava....jer odbijam priznati da neko ovo potura pod ozbiljnu pricu.
- dječak sa šibicama
#7930 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
To je sad za sad premisa, pretpostavka, u ovoj drzavi vrlo moguca i realna.
Saficu ce se, ako mu babo i majka srede dobru stelu, pronaci niz olakotnih okolnosti.
Tako je to u banana republikama.
Saficu ce se, ako mu babo i majka srede dobru stelu, pronaci niz olakotnih okolnosti.
Tako je to u banana republikama.
- seoBIH
#7931 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Necemo o pogibiji dvije djevojke, nadam se da ce debil dobiti najvecu mogucu kaznu, jer je i zasluzuje doadasnjim histirijatom ucinjenog.
Opet ponavljam, bez gledanja na slucaj o kojem se diskutuje, morate shvatiti da su i pješaci stoka. Ne možete u svakoj rečenici i diskusiji ubaciit ALI i reći pa vozač ima auto u rukama. Ima i pješak mozak, pa ne bi trebao da prelazi na neoznačenom prelazu, da prelazi na crvenom i slično. Pa pobogu, u noći kada je bilo okupljanje za ove dvije djevojke, na Malti, opet se pretrčava na crvenom na onoj blagoj krivini. Noć, kiša, slaba vidljivost.
Nema opravdanja, svi smo u govnima. Neki od vas zaista idu iz krajnosti u krajnost.
PS: još jedanput, ovaj kloc zaslužuje max kaznu.
Opet ponavljam, bez gledanja na slucaj o kojem se diskutuje, morate shvatiti da su i pješaci stoka. Ne možete u svakoj rečenici i diskusiji ubaciit ALI i reći pa vozač ima auto u rukama. Ima i pješak mozak, pa ne bi trebao da prelazi na neoznačenom prelazu, da prelazi na crvenom i slično. Pa pobogu, u noći kada je bilo okupljanje za ove dvije djevojke, na Malti, opet se pretrčava na crvenom na onoj blagoj krivini. Noć, kiša, slaba vidljivost.
Nema opravdanja, svi smo u govnima. Neki od vas zaista idu iz krajnosti u krajnost.
PS: još jedanput, ovaj kloc zaslužuje max kaznu.
- DaysleepeR
#7932 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ja sam ti iznio teoriju u kojoj je moguće odbaciti bježanjeTomahawk11 wrote:Znaci, sutra vjestak kaze da su prelazile na crveno, levata treba pustiti?!
Sta cemo s tim sto je pobjegao sa lica mjesta? Znaci, udario ih (nebitno pod kojim okolnostima) i nakon toga pobjegao (stigao cak do Novog Sada) i sad ga treba nagraditi uslovnom?!
ako uspiju dokazati (a tako je sve kofuzno) da nije postojala potjernica po protokolu u momentu njegovog bijega preko granice, on se ne može teretiti za bijeg preko granice, samo za napuštanje mjesta nesreće, a i to se može braniti šokom, smanjenom mogućnosti rasuđivanja i sl.
ovo ostalo je sve do objektivnih okolnosti nesreće sa kojima ne raspolažemo...
ovdje je sve moguće, a meni je sumnjiva ovolika konfuzija oko potjernice prije prelaska granice, ko je kome javio, trebao javiti, ko je šta poslao, ko nije...
- shalla
#7933 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Apsolutno apsolutno ne želim da miješam priču sa ovim maloumnikom i sa konkretnim slučajem pogibije dva divna mlada bića ali se moram osvrnuti na ovo boldirano.dječak sa šibicama wrote:Svako ko je polagao vozacki, bez stele naravno, zna koja su prava pjesaka na pjesackom prijelazu.
U civiliziranim drzavama cesto pjesacki prijelazi (tamo gdje nema krizanja ulica recimo) nemaju semafor, i obaveza vozaca je da stane pjesaku, pjesak je uvijek u prednosti.
Ali...
5 dana sedmično, posljednjih 11 godina, prolazim ovom rutom 2x dnevno (od kružnog do mosta) pa eto sračunaj koliko je to dana u zadnjih 10 godina i zelene linije su zvanični pješački prelazi a crvene linije su kretanja pješaka koje sam doživio za tih 10 godina (obično je to 4-5 prelaza svaki dan po crvenoj ruti) tako da nije baš sve crno ili bijelo. Kažem opet, ne želim da povlačim paralelu na slučaj konjine Sefića jer je tu sve jasno i treba ga objesiti za jaja da visi ispred Vječne ali itekako itekako ima i nesavjesnih pješaka...

- JThomas
#7934 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
svakako je opravdan strah da će država pokazati već tradicionalnu blagost prema bogatijim i uvezanijim počiniocima krivičnih djela, a navedene izvlakuše su samo neke od mogućih. da je fukara i da se sudi normalno koliko je kod nas moguće, stvarnih, realnih olakšavajućih okolnosti naprosto nema. a otežavajućih ima ceker, to je svakome jasno.
odlazak u jebeno rudo može biti samo bijeg. ne mora se ni bježati na područje druge države, bijeg i sakrivanje mogu biti i kod nane u podrumu, ali to ne mijenja suštinu. a znao je, morao je znati šta je uradio i da ga se traži. naravno, ovo je kako jeste i kako bi se to gledalo za fukaru. a strah da neće biti tako je svakako iskustveno opravdan.
sve ovo što se nabraja možete smisliti i sami ako se malo potrudite, i bez advokata. ali ako niste uvezani neće piti vode, kao što i ne bi trebalo...a ako jeste hoće.
odlazak u jebeno rudo može biti samo bijeg. ne mora se ni bježati na područje druge države, bijeg i sakrivanje mogu biti i kod nane u podrumu, ali to ne mijenja suštinu. a znao je, morao je znati šta je uradio i da ga se traži. naravno, ovo je kako jeste i kako bi se to gledalo za fukaru. a strah da neće biti tako je svakako iskustveno opravdan.
sve ovo što se nabraja možete smisliti i sami ako se malo potrudite, i bez advokata. ali ako niste uvezani neće piti vode, kao što i ne bi trebalo...a ako jeste hoće.
- Ljakan
-
MAN-lion's coach
#7936 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
....
Last edited by MAN-lion's coach on 12/01/2017 00:58, edited 1 time in total.
-
l33t
#7937 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
nema potrebe da se prepirete, u ovom slučaju kao i u mnogim drugim u našem kontekstu je potrebna edukacija i jedne i druge strane... edukacija i prevencija uz kazne koje nemamo i možda bude nekad fino ovdje 
- Logovan
#7938 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Vidi matorog starca kako krade jebo sve svoje.
Ako su nam stariji ljudi ovakvi, onda se ne trebamo čuditi krađama i tučama balavaca od 16-17 godina.
- Edin H.
#7939 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Hvala starcu na udarcu.Logovan wrote:Vidi matorog starca kako krade jebo sve svoje.Po stare dane našao raditi gluposti.
Ako su nam stariji ljudi ovakvi, onda se ne trebamo čuditi krađama i tučama balavaca od 16-17 godina.
- seoBIH
#7940 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Dobro, prelazis tu na crveno. Nije opravdanje, ne postoji. Nego reci mi, koliko je tu bilo saobracajnih nesreca sa smrtnim ishodom? Negdje se moze omaknuti da predjes na crveno, pa kao i postoji razlog, ali stoka pretrcava 2 metra dalje od pjesackog, cim izadje iz tramvaja, jer je tesko napraviti par koraka i preci na obiljezenom mjestu, gdje ga i ocekujes.MAN-lion's coach wrote: Ogromna je fluktuacija ljudi oko terminusa i općenito na tom lokalitetu , tako da je za očekivati da neko iskače na svakom crvenom prelazu , ali tamo gdje trebaju neće se niko zajebavati jer svi su svjesni da 80% vozača NEĆE stati na obilježenom prelazu.
- dječak sa šibicama
#7941 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa ovo nema veze sa onim sto sam ja napisao, rekoh na pjesackom prelazu uvijek prednost ima pjesak.shalla wrote:Apsolutno apsolutno ne želim da miješam priču sa ovim maloumnikom i sa konkretnim slučajem pogibije dva divna mlada bića ali se moram osvrnuti na ovo boldirano.dječak sa šibicama wrote:Svako ko je polagao vozacki, bez stele naravno, zna koja su prava pjesaka na pjesackom prijelazu.
U civiliziranim drzavama cesto pjesacki prijelazi (tamo gdje nema krizanja ulica recimo) nemaju semafor, i obaveza vozaca je da stane pjesaku, pjesak je uvijek u prednosti.
Ali...
5 dana sedmično, posljednjih 11 godina, prolazim ovom rutom 2x dnevno (od kružnog do mosta) pa eto sračunaj koliko je to dana u zadnjih 10 godina i zelene linije su zvanični pješački prelazi a crvene linije su kretanja pješaka koje sam doživio za tih 10 godina (obično je to 4-5 prelaza svaki dan po crvenoj ruti) tako da nije baš sve crno ili bijelo. Kažem opet, ne želim da povlačim paralelu na slučaj konjine Sefića jer je tu sve jasno i treba ga objesiti za jaja da visi ispred Vječne ali itekako itekako ima i nesavjesnih pješaka...
Kontra prelaza pjesak nema sta raditi, i trebao bi biti kaznjen zbog neregularnog prelaska ceste.
- Edin H.
#7942 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa I kod nas pjesak po zakonu ima prednost, prije i poslije pjesackog prelaza.dječak sa šibicama wrote:Svako ko je polagao vozacki, bez stele naravno, zna koja su prava pjesaka na pjesackom prijelazu.
Ali...
-
tr_ba
#7943 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ze...Logovan wrote:Vidi matorog starca kako krade jebo sve svoje.Po stare dane našao raditi gluposti.
vako mog tetka uhvate u kradzi,a on lafo nisam ja,nebih ja...
a svaki je namaz u dzamiji,znaci Boze.
-
MAN-lion's coach
#7944 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
....
Last edited by MAN-lion's coach on 12/01/2017 00:57, edited 1 time in total.
- branimir stulic
#7945 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
mislim da ce ga naci jer je ostavio otiske na onim naocalama koje je spustio na pult... Ali s vrlo je moguce da nasa policija nije ovo skontala...Logovan wrote:Vidi matorog starca kako krade jebo sve svoje.Po stare dane našao raditi gluposti.
- vješalica
#7946 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
hajde šta glumatate oko prelaza koliko vas je stalo pješacima bez da lažete
sva graCka svita kofol staje doduše priča za foruma,a po gradu kebate koga stignete i boli vas q
šta glumatate poštenje
dole na elidži je zona sumraka i kraj diskusije
i istina je da kod sare i oko sare normalno ne možeš proći jer kabadahije su u ekstazi kad su za volanom,a do juče ganjali divokoze po kamenjarima
sva graCka svita kofol staje doduše priča za foruma,a po gradu kebate koga stignete i boli vas q
šta glumatate poštenje
i istina je da kod sare i oko sare normalno ne možeš proći jer kabadahije su u ekstazi kad su za volanom,a do juče ganjali divokoze po kamenjarima
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#7947 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
bolesttr_ba wrote:ze...Logovan wrote:Vidi matorog starca kako krade jebo sve svoje.Po stare dane našao raditi gluposti.
a svaki je namaz u dzamiji,znaci Boze.
nije on kriv
a to s otiscima... mislim da kod nas ne pije vode
-
tr_ba
#7948 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Vidi matorog starca kako krade jebo sve svoje.
Po stare dane našao raditi gluposti.
Ako su nam stariji ljudi ovakvi, onda se ne trebamo čuditi krađama i tučama balavaca od 16-17 godina.[/quote]ze...
a svaki je namaz u dzamiji,znaci Boze.[/quote]
bolest
nije on kriv
a to s otiscima... mislim da kod nas ne pije vode[/quote]
hahahaha
vidi,zna mi tetka,hahahahah
Ako su nam stariji ljudi ovakvi, onda se ne trebamo čuditi krađama i tučama balavaca od 16-17 godina.[/quote]ze...
a svaki je namaz u dzamiji,znaci Boze.[/quote]
bolest
nije on kriv
a to s otiscima... mislim da kod nas ne pije vode[/quote]
hahahaha
vidi,zna mi tetka,hahahahah
- O'zone
- Globalni moderator
#7949 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Stajem ja i stajem uvijek ako vidim pješaka da želi da prijeđe ulicu na pješačkom prijelazu.vješalica wrote:hajde šta glumatate oko prelaza koliko vas je stalo pješacima bez da lažete
šta glumatate poštenje
Ne stajem NIKAD pješaku koji prelazi na mjestu koje nije obilježeno.
Iste se stvari držim kad sam pješak.
Danas kod marketa AS grupa pješaka sa stanice na čisto crveno ide preko ulice, sa stanice prema marketu, zaustavili promet u potpunosti vozači sviraju ali ih ovi ne jebu ni mikrona jopš im odmahuju rukom kao đe si navalio.
-
1946--1987
#7950 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
znaci gazis ?O'zone wrote:Stajem ja i stajem uvijek ako vidim pješaka da želi da prijeđe ulicu na pješačkom prijelazu.vješalica wrote:hajde šta glumatate oko prelaza koliko vas je stalo pješacima bez da lažete
šta glumatate poštenje
Ne stajem NIKAD pješaku koji prelazi na mjestu koje nije obilježeno.
Iste se stvari držim kad sam pješak.
Danas kod marketa AS grupa pješaka sa stanice na čisto crveno ide preko ulice, sa stanice prema marketu, zaustavili promet u potpunosti vozači sviraju ali ih ovi ne jebu ni mikrona jopš im odmahuju rukom kao đe si navalio.
boli me kurac gdje papak prelazi, necu da robijam zbog levata.Ja stanem gdje god prelazio