Ljudi koji su citav svoj zivot proveli u vojsci, a ovaj koliko je star sto je optuzen za Veleizdaju je vjerovatno bio u vojsci i kada je zadnji put izvrsen vojni udar zar nije imao iskustva kako to ide ? I laik zna da sa 2000 regruta ne moRes pokoriti demokratsku izabranu vlast.kolegione wrote:Vojska nije bila motivisana, izaso vrlo mali broj ljudi, jedan vojnik moze da ubije oko 100 civila, ali kakav normalan covjek ce to uraditi, vojska je pokusala ici folklornim putem na drzavni udar, uz finu i cistu organizaciju, Erdoan mala fasistoidna pickica, u bijegu se javlja sa mrskih društvenih mreža i poziva goloruke ljude da idu pred vojsku. Moglo je zavrsiti katastrofalno.Janjicar wrote:Voljeli vi, ja ili neko drugi Erdogana, ili ne, sinoc je dokazano da covjek uziva punu podrsku naroda. Moglo je biti zrtava hiljade i hiljade sinoc al hvala Bogu nije, kao da je nesto falilo ili zakazalo u toj organizaciji, a sta i kako znat cemo u sljedecih par dana. Cak je sinoc Erdogan rekao da je nedugo nakon sto je napustio mjesto Marmaris il kako vec ono bombardovano?
Vidim Bake organizuje press-ice, e moj mangupe da si se brinuo za svoju drzavu i svoj narod, konju jedan.
Drago mi je sto je proslo sa minimalnim zrtvama, Erdoan je debil koji plasi narod teorijama zavjere...
Ovo kao da je bilo svjesno prihvatanje smrtne kazne od organizatora ili ih je neko debelo nasukao...