Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
LSD

#7926 Re: Liverpool FC

Post by LSD »

Pa kako je Liverpool igrao ranijih sezona (po vodstvom Roya i Kennya) - ovo je danas ogroman napredak i Brendon se ispostavio kao vrlo dobar trener....pa to se vidi po samoj igri u polju, ne samo po stanju na tabeli....ljudi se bore za titulu za poprilicno tankom klupom.
Treba ima jedan kvalitetan CM da ih uvezuje brže i kvalitetnije, kao i desni bek....ukratko, treba im još par igraca za širine u kadru.
A vec imaju nekoliko mladih igraca koji mogu samo napredovati (npr. Coutinho i Sterling).
SaNsEo

#7927 Re: Liverpool FC

Post by SaNsEo »

nije povrijedzen , nesto je drugo u pitanju
5 0 5

#7928 Re: Liverpool FC

Post by 5 0 5 »

LSD wrote:Pa kako je Liverpool igrao ranijih sezona (po vodstvom Roya i Kennya) - ovo je danas ogroman napredak i Brendon se ispostavio kao vrlo dobar trener....pa to se vidi po samoj igri u polju, ne samo po stanju na tabeli....ljudi se bore za titulu za poprilicno tankom klupom.
Treba ima jedan kvalitetan CM da ih uvezuje brže i kvalitetnije, kao i desni bek....ukratko, treba im još par igraca za širine u kadru.
A vec imaju nekoliko mladih igraca koji mogu samo napredovati (npr. Coutinho i Sterling).
sad ce glavno biti u engleskoj ko ce bolje igrace kupiti preko zime i kako ce se oni uklopiti. chelsea, united, arsenal i l'pool, svima treba najmanje po jedan novi igrac.
Mustang1

#7929 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

Sakho je dobar .. On je zrtva dodavanja nazad .. On je tu da sprijeci golove i da izbija loptu naprijed .. Nije tu da se dodaje sa golmanom i drugim stoperom .. I kad prestanu to raditi onda ce ih svako smatrati ozbiljno .. A ne svaki pocetak napada 30 dodavanja golmana i stopera a cesto i gube loptu tu ..
BHF_Manijak

#7930 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Mustang1 wrote:Sakho je dobar .. On je zrtva dodavanja nazad .. On je tu da sprijeci golove i da izbija loptu naprijed .. Nije tu da se dodaje sa golmanom i drugim stoperom .. I kad prestanu to raditi onda ce ih svako smatrati ozbiljno .. A ne svaki pocetak napada 30 dodavanja golmana i stopera a cesto i gube loptu tu ..
Ma im'o je ba par nidje veze dodavanja i kad mu nisu vracali, 2-3 puta mogli gol zbog njega fasovati. Da je bar doveden za 10-tak mil k'o Aspas, pa mi ne bi bilo zao, ovako 20 a... :-)
vaučer wrote:Ne znam na kojoj si ti planeti BHF_M.
Igrali su na Etihadu protiv najjače ekipe prvenstva i pokazali odličan nogomet i dovoljno prilika za barem bod.
Pobjedilo je ako išta iskustvo a ovaj Liverpool je napravio izuzetan napredan otkad je Rodgers preuzeo klupu.
Ako to ne vidiš ne znam u šta si gledao i koliko ti misliš da je potrebno da se na izgradi momčad koja je bila spaljena nemarom.
Vatra mi je kad vidim da se ekipa moze pobjediti, a ti kretenskim greskama je izgubis. Kad te ekipa naguzi, k'o sto ih je Arsenal preslus'o, onda znas da si tu utakmicu kita bio. Ovako ih hladno mozes 2 razlike uzeti, a zijanis radi debilizma pojedinaca.
Sto se pravljenja ekipe tice, pa ja tu pricu pusim unazad 6-7 godina. Jos uvijek stoji pored ono "loading...". Dokad? Boga pitaj...

Ako je pravljenja ekipe dovesti par kloceva tipa Aspasa, Alberta, Cissokhoa - onda neka hvala, neka je ne prave. Na ta tri igraca je skrseno oko 20-tak mil eura, a goli su qrac. Ilori je doveden za 9, mali ne igra ni za U21 tim.
Meni je to samo bacanje para, a ne pravljenje tima, a mogao se za te silne pare dovesti jedan provjeren fudbaler, eventualno dvojica.
Uboli su sa Mignoletom i Coutinhom, ostala pojacanja su Bogu plakati, pa i Henderson, Allen itd...
Ja to ne mogu shvatiti kao pravljenje ekipe za duze staze.
Edin H.

#7931 Re: Liverpool FC

Post by Edin H. »

BHF_Manijak wrote: Uboli su sa Mignoletom i Coutinhom, ostala pojacanja su Bogu plakati, pa i Henderson, Allen itd...
Ja to ne mogu shvatiti kao pravljenje ekipe za duze staze.
Bas su se sa njima usrecili, nisu oni igraci za ozbiljnih utakmica.

Coutinho-u daje Suarez loptu kao rukom, on gadja golmana

Mignole tragikomican gol

Uz Rahima Sterlinga dva igraca koja su upropastila, inace odlicnu igru Suareza.
electric

#7932 Re: Liverpool FC

Post by electric »

svaka cast Liverpulu za danasnju tekmu hrabro su igrali nazalost nisu imali srece,a i moze se reci da je Mignolet najveci krivac...A Suarez po meni trenutno najbolji igrac na svijetu kakav pregled igre zaista je iz kola u kolo odusevljava!
Nazalost realnos je da Lpool sa Lucasom,Allenom i Hendersonom ne moze biti u borbi za titulu po meni cak tesko ce ostvariti plasman u Ligu Prvaka ali ako ovako hrabro budu igrali i sa ovakvim Suarezom sve je moguce!
omega369

#7933 Re: Liverpool FC

Post by omega369 »

slazem se, dobra partija liverpoola

realno na 2:0 bi ih city malo sutra stigao a ne jos i pobjedio. ne mkogu da shvatim onaj potez sudije. da je na mobitelu gledao stream debil bi vidjeo da nema govora o ofsajdu a ne na terenu
King_Kenny

#7934 Re: Liverpool FC

Post by King_Kenny »

Odlicna igra Liverpoola. Uzivao sam u utakmici.
BHF_Manijak

#7935 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Edin H. wrote:
Mignole tragikomican gol

Opet ti kazem, nemoj zezat ba Edine, Mignlet je uz Suareza i Sturridgea najkonstantniji igrac Liverpoola ove sezone. Izvadio je 5-6 bodova, mozda jos jednom da je kiksao uz ovu vecerasnju tekmu. Cini mi se protiv Newcastlea onaj gol sa xy metara, nisam siguran.
Towelie

#7936 Re: Liverpool FC

Post by Towelie »

Nemojte da ste knee-jerk navijaci. Danas je ekipa igrala odlicno, ali nismo imali srece. Plus su sudije odmogle maksimalno. Bitno je da se vidi veliki napredak u igri i ocekujem bodove vec protiv Celzija.
Zmijuga loma

#7937 Re: Liverpool FC

Post by Zmijuga loma »

Odlična utakmica. Oba trenera nisu kalkulantski pristupili (osim zadnjih pola sata domaćin) pa je bilo svašta za vidjeti. Naredno kolo protiv portugalskog smarača će biti suprotno.

Kompany svaki put kad je pokušao agresivno ispratiti one Suarezove izlaske po loptu u veznu liniju je ispao smiješan. Par puta ga je baš propisno obrukao, Sule s loptom u jednu a Kompany u drugu stranu. Klasa.
Mustang1

#7938 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

Jest Suarez klasa ali nama treba jos neka klasa .. Da je Suarez danas onaj pas dao drugom Suarezu a ne Sterlingu ko zna kakav bi rezultat bio .. Kad se Sturridge vrati realizacija ce biti jos bolja tako da o napadu ne treba razmisljati ali bekovi i sredina skripe momacki .. Moze se reci komplet lijeva strana .. Cissokho danas nije ni bio los toliko da igra cesce jos bolji bi bio
BHF_Manijak

#7939 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Kad vec spomenu, kad se vraca Daniel, treba ga Pool k'o ozebo sunce! Fali jos jedan napadac klase Sturridgea, ovako samo teret pada na Luisa. Da je danas im'o jos jednog jakog partnera, imao bi on daleko vise prostora! :thumbup:
Edin H.

#7940 Re: Liverpool FC

Post by Edin H. »

http://www.telegraph.co.uk/sport/footba ... feree.html

Brendan Rodgers furious blaming Liverpool's defeat at Manchester City on 'home referee'

Naime Lee Mason je iz Boltona, znaci mancesteskog regiona.
Jack Be Nimble

#7941 Re: Liverpool FC

Post by Jack Be Nimble »

Gledam tekmu i negdje oko neke 70min kazem sebi sto se ovaj Suarez promjenio sto se tice bacanja i trazenja faula gdje ne postoji. Ove sezone ga nikako nisam upratio da to radi (ali radio je u zadnjih par kola kvalifikacija za SP). Cim sam to kazao sam sebi covjek se poce bacati ko riba na suhom :).
Mustang1

#7942 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

Nek je napo sudije .. Osim onog ofsajda bilo je jos par nigdje veze faula .. Pada mi na pamet onaj faul Johnsona na Kolarovu a ovaj se zaletio da udari Glena i ofulo ga i sudija mu daje faul
Mustang1

#7943 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

Evo Di Maria i Xabi u paketu za 40 miliona 8-)
todd_smith

#7944 Re: Liverpool FC

Post by todd_smith »

Edin H. wrote:http://www.telegraph.co.uk/sport/footba ... feree.html

Brendan Rodgers furious blaming Liverpool's defeat at Manchester City on 'home referee'

Naime Lee Mason je iz Boltona, znaci mancesteskog regiona.
Kakve je veze glavni sudija imao sa ofsajdom da mi je znati samo :lol:
Jack Be Nimble

#7945 Re: Liverpool FC

Post by Jack Be Nimble »

Sudjenje je bilo jednako jadno na obadvije strane. Nema se sta Brendan ljutiti. Sigurno ce ga udariti po novcaniku kao sto su to radili Fergusonu.
Gandalf

#7946 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

Ekipa je odigrala prilično dobro, svakog iole slabijeg protivnika bi razbili juče, ali presudilo je malo i neiskustvo Sterlinga i fizička nespremnost Kutinja za cijelih 90 minuta, da se onim šupcima uvali bar još jedan gol. Sa Sturridgeom je i Sule još opasniji, totalno nezgodno vrijeme što tog momka nema :sad:

Po meni cijelu ovu polusezonu, Jonhson je među najslabijima, iz utakmice u utakmicu, taj lik skrivi po 5-6 kontri protivnika, nije mi izgledalo na početku da nam je ova pozicija toliko bitna, ali kako sezona odmiče a liga postaje sve zahuktalija, kiks igrač na poziciji desnog beka nam postaje ahilova peta.

Juče se lijepo vidjelo, koliko dobar defanzivni vezni znači timu, doduše Yaya je već godinama extraklasa i malo ko može njemu parirati na sredini, ali igrač takvog profila nam je zaista potreban. Rodgers je poprilično dobar posao napravio, ali sa 2-3 prava pojačanja u Januaru LFC bi bez problema dohvatio LP i sigurno bi bili ozbiljan i kontender za titulu. Od prošlog Januara igramo prilično dobar fudbal, očekujem da se potencijal koji tim ima iskaže u Novoj Godini.

Cissokho je po meni juče odigrao dobro, nisam primjetio neke greške i mogao bi nam valjati u nastavku.
Pismonosa

#7947 Re: Liverpool FC

Post by Pismonosa »

Sudije su jučer odlučile utakmicu. Poništen čist gol i nedosuđen čist penal nad zubić vilom. I to je to. Kraj priče.
Mustang1

#7948 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

A nije bio penal ... Mislim jest bio ali odmah automatski bi se bunilo sto jedan od zagrljaja Skrtela nije penal :D Kad imas zivotinju u ekipi ne mozes ni na sta racunati .. Manite se price spasio go spasio ovo spasio ono .. Njegovo je da sve spasava da ne dozvoli nijedna lopta da prodje .. A on nijedan korner nije odbranio svaku je Kompany udario
Edin H.

#7949 Re: Liverpool FC

Post by Edin H. »

BHF_Manijak wrote:
Edin H. wrote:
Mignole tragikomican gol

Opet ti kazem, nemoj zezat ba Edine, Mignlet je uz Suareza i Sturridgea najkonstantniji igrac Liverpoola ove sezone. Izvadio je 5-6 bodova, mozda jos jednom da je kiksao uz ovu vecerasnju tekmu. Cini mi se protiv Newcastlea onaj gol sa xy metara, nisam siguran.
Na muci se poznaju junaci :oops: u ovakvim utakmicama se treba pokazati.
Ovo je bila najvaznija utakmica Liverpoola zadnjih godina, ovo da su uzeli digao bi se moral, najvjerovatnije bi uzeli titulu.
Ovako ne vjerujem.
Gandalf

#7950 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

Titula se može uzeti čak i nakon poraza od Chelsea jer ostaje 19 kola i Januarski prelazni rok + svi kontenderi dolaze na Anfield, dakle u tih 19 dobij 16 i moguća je titula-------- sudaraće se i Čelzi i Arsenal i City između sebe, sa tri kvalitetna januarska pojačanja LFC se može boriti za titulu do posljednjeg kola, ne bih ja padao u crnjake i dubioze čak ni nakon eventualnog poraza za vikend, prvenstvo je tek na polovini a otkinuće neko bod-dva i ovim tajkunskim wanabe velikanima.
Post Reply