Ti satori su upravo dokaz da Bosnjaci ne idu Milosevicevim stopama i da situacija u Bosni nema nikakvih dodirnih tacaka sa onom u Jugoslaviji posto su u Jugoslviji velikosrpski nacionalisti ugnjetavali one koji nisu Srbi dok u Bosni ne samo da Bosnjaci ne ugnjetavaju one koji nisu Bosnjaci nego na jednom dijelu teritorije na kojem postoji jedna tvorevina nastala genocidom gdje se vrsi sistematsko ugnjetavanje svih onih koji nisu Srbi tako da bi se prije moglo reci da je vlast u RS nastavljac Miloseviceve politike i da idu njegovim putem posto ih neki uvjeravaju kako ta ideologija nije porazena nego da su zrtve zlocinci zato sto nece da prestanu da postoje.Corto Maltese wrote:Najveća sreća za Bošnjake, i za sve bosanskohercegovačke patriote je u tome što Bošnjački radikali nemaju podršku prevladavajuće bošnjačke političke elite. Tako da umjesto Gazimestana, moštiju i jogurta, imamo šatorska naselja pred OHR-om kao maksimum do kojeg ti likovi mogu dobaciti. Dakle, dok je Suljagića, Alispahića i par sličnih forumaša, stvar je pod kontrolom. Ali ako se pojavi neko sposobniji od njih da jaše na tim idejama, biće zajebano.Havatar wrote:Cije mosti Bosnjaci nosaju, gdje organizuju Gazimestane , Usca , jogurt revolucije , imaju li neki memorandum u kojem stoji da teeba napraviti etnicki ciste teritorije , da li terorisu nekog kao sto je Milosevic Albance, da li se prave motirani procesi protiv Srba i HrvataO ovom boldiranom ne treba ni govoriti posto cim ti izjednacavas polozaj Albanaca za vrijeme Milosevica sa polozajem Srba u Bosni odmah si sebe diskvalifikovao kao ozbiljnog sagovornika.
Saa Bakirom Izetbegovićem se ne bih mogao složiti oko toga da je nebo plavo, ali u jednom se slažem: Bošnjaci jesu vezivno tkivo Bosne, i ako se oni radikaliziraju, ode Bosna u helać.
Demokratska fronta Željko Komšić
- Havatar
#7926 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- Corto Maltese
#7927 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Čuj, pametnom je i išaret dovoljan. Tebi treba mnogo više, a ja toliko vremena nemam.Havatar wrote:Ti satori su upravo dokaz da Bosnjaci ne idu Milosevicevim stopama i da situacija u Bosni nema nikakvih dodirnih tacaka sa onom u Jugoslaviji posto su u Jugoslviji velikosrpski nacionalisti ugnjetavali one koji nisu Srbi dok u Bosni ne samo da Bosnjaci ne ugnjetavaju one koji nisu Bosnjaci nego na jednom dijelu teritorije na kojem postoji jedna tvorevina nastala genocidom postoji sistematsko ugnjetavanje svih onih koji nisu Srbi tako da bi se prije moglo reci da je vlast u RS nastavljac Miloseviceve politike i da idu njegovim putem posto ih neki uvjeravaju kako ta ideologija nije porazena nego da su zrtve zlocinci zato sto nece da prestanu da postoje.Corto Maltese wrote: Najveća sreća za Bošnjake, i za sve bosanskohercegovačke patriote je u tome što Bošnjački radikali nemaju podršku prevladavajuće bošnjačke političke elite. Tako da umjesto Gazimestana, moštiju i jogurta, imamo šatorska naselja pred OHR-om kao maksimum do kojeg ti likovi mogu dobaciti. Dakle, dok je Suljagića, Alispahića i par sličnih forumaša, stvar je pod kontrolom. Ali ako se pojavi neko sposobniji od njih da jaše na tim idejama, biće zajebano.
Saa Bakirom Izetbegovićem se ne bih mogao složiti oko toga da je nebo plavo, ali u jednom se slažem: Bošnjaci jesu vezivno tkivo Bosne, i ako se oni radikaliziraju, ode Bosna u helać.
- Skijaš
#7928 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Šatori su tu jer se djeci u školi u kojoj nema srpske djece, nameće srpski jezik kao maternji. Neosnovano je to porediti sa predratnim nosanjem moštiju. Ovdje se ne radi ni o kakvom mitu nego o živim ljudima i konkretnoj diskriminaciji.Corto Maltese wrote:Čuj, pametnom je i išaret dovoljan. Tebi treba mnogo više, a ja toliko vremena nemam.Havatar wrote:Ti satori su upravo dokaz da Bosnjaci ne idu Milosevicevim stopama i da situacija u Bosni nema nikakvih dodirnih tacaka sa onom u Jugoslaviji posto su u Jugoslviji velikosrpski nacionalisti ugnjetavali one koji nisu Srbi dok u Bosni ne samo da Bosnjaci ne ugnjetavaju one koji nisu Bosnjaci nego na jednom dijelu teritorije na kojem postoji jedna tvorevina nastala genocidom postoji sistematsko ugnjetavanje svih onih koji nisu Srbi tako da bi se prije moglo reci da je vlast u RS nastavljac Miloseviceve politike i da idu njegovim putem posto ih neki uvjeravaju kako ta ideologija nije porazena nego da su zrtve zlocinci zato sto nece da prestanu da postoje.Corto Maltese wrote: Najveća sreća za Bošnjake, i za sve bosanskohercegovačke patriote je u tome što Bošnjački radikali nemaju podršku prevladavajuće bošnjačke političke elite. Tako da umjesto Gazimestana, moštiju i jogurta, imamo šatorska naselja pred OHR-om kao maksimum do kojeg ti likovi mogu dobaciti. Dakle, dok je Suljagića, Alispahića i par sličnih forumaša, stvar je pod kontrolom. Ali ako se pojavi neko sposobniji od njih da jaše na tim idejama, biće zajebano.
- vee-jay
#7929 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
To sto ti nesto kazes ne mora biti istina. Od Milosevica (ili Tudjmana koji je bio njegova pljunuta kopija) praviti nekog velikog politicara sa nekim "stopama" je jedino odraz niskog stupnja politickog obrazovanja naseg klera.Basvod wrote:Vizionar nema sta...
Kazem ja da postratna bosnjacka politika ide milosevicevim stopama.
Ocete se i usreciti...
Ali eto posto je teza pala, onda bi valjda odgovor trebao biti, da u BiH citava postratna srpska politika, maltane citava postratna hrvatska politika a djelimicno i postratna bosnjacka politika idu milosevicevim tj. tudjmanovim stopama.
- vee-jay
#7930 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne znam kako odgovoriti jer si svoj komentar zapoceo recenicom koju ja nisam napisao i koju ne bih nikako mogao napisati. Ali eto da se nekako nadovezem.Basvod wrote:A evropska birokratija ne valja jer ne ispunjava zelje bosnjackih politicara i ne zeli da ovu drzavu napravi bosnjackom... pardon bosanskom.vee-jay wrote:Da, ali i kao takav se mora postovati. Svaka promjena ustava nebi trebala da ide ka stvaranju vece diskriminacije nego ka njenom smanjivanju. Tog je misljenja naravno i Evropa, samo sto njoj HDZova ideja razgradnje drzavnosti BiH tj. njeno pretvaranje u konfederalnu drzavu naroda nije strana jer takve drzave vec postoje u Evropi. Mi znamo da bi takav scenario bio tek uvertira u raspad, Evropa mozda nije tog misljenja ali cak i u tom slucaju ona je uvjerenja da je jedino vazno da ostane mir a sve ostalo ce se rijesiti na neki nacin.Dozer wrote:Nas Ustav je diskriminatorski, i to je vec poznata cinjenica. Odnosno - TO JE REALNOST.
Dodatna diskriminacija na osnovu stranackog porijekla je samo jos jedna dodatna imbecilnost...
Vec vise puta sam napisao da ni ovaj bijedni i mizerni HDZ a ni ovaj jadni ustav nisu ni djelimocno problem nego upravo ova licemjerna, hinjska i birokratska Evropa sa njenim trecerazrednim politicarima koji izlaze iz Merkelove guze i rade upravo ono sto ona hoce, a to je nista.![]()
Pa mogu li Hrvate zapasti bar mrvice, mogu li izabrati bar svog clana Predsjednostva ili sve treba biti bosnjacko pardon bosanasko.
Sto bi rekle bosnjacke "demokrate"... Dosta podjela medju ljudima! Treba to sve asimilirati!
Drzava BiH ce biti ili bosanska ili bosnjacka. Na zalost sve se vise ide u "bosnjackom" smjeru, glavni krivac za to je primarno HDZ.
Po ustavu Hrvati mogu to sto mogu i Bosnjaci i Srbi. Po ustavu onaj ko nema ta prava su oni koji nisu Hrvati, Srbi ili Bosnjaci.
Ne znam o kojim bosnjackim "demokratama" pricas pa bih zamolio da postavis konkretne informacije.
-
oakville
#7931 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Evo da ispravim tebi po želji. Da bi bošnjaci išli "miloševićevskim stopama" danas bi u rs-u trebala da bude vojno-policijska uprava, i da se tuku srbi i hrvati na sve strane, zatvaraju itd. To su ti miloševićeve stope od njegovog starta neke 1987 (bilo je to i ranije, samo je on to pojačao do kraja) odnosno ponašanje prema albancima na kosovu.Corto Maltese wrote:Ccccc... Čovjek napiše da politika ide Miloševićevskim stopama, a ti mu odgovoriš sa "Pokaži mi onoga ko govori kao Karadžić!". Postoji put koji se mora preći od Miloševića do Karađića, i taj put smo gledali uživo. Kad je Miloševićeva zvijezda počela da sija, Karadžića na mapi nije bilo, a Mladić je nosio petokraku na kapi. I kleo se u tu petokraku. A pomenutom Miloševiću su bila puna usta Bratstva i jedinstva, i Jugoslavije od Vardara pa do Triglava. I gomila Bosanaca i Hercegovaca svih vjera ili nevjera je u istom vidjela novog Tita. Put od Miloševića iz 1987. do Karadžića iz 1991. može trajati dugo, kratko, može i ne mora završavati na istoj tačci na kojoj je završio onaj put kojega je Milošević zadao. Ali da preovladavajuća nacionalna čežnja u Bošnjaka već odavno slijedi miloševićevske obrasce iz 1987. godine, to nije teško dokazati. Uzmi neki članak Politike iz tih godina, zamijeni srpska imena muslimanskim, a albanska srpskim i slobodno taj članak objavi u sutrašnjem Saffu. Uz pohvalu uredništva.oakville wrote:Možeš li nam pokazati presude kojima se potvrđuje da bošnjačka politika ide miloševićevim stopama? Dakle - slike, presude itd o genocidima, etničkim čišćenjima, silovanjima, konclogorima, sve počinjeno od strane bošnjaka ili bar ABiH itd. sve naravno uz demokratsku podršku većine bošnjaka. Ako nemaš nešto iz prošlosti daj nam sliku i govor većinski izabranog bošnjačkog političara koji kaže "srpski narod u nestanak" (kao npr.karadžić).Basvod wrote:Vizionar nema sta...
Kazem ja da postratna bosnjacka politika ide milosevicevim stopama.
Ocete se i usreciti...
Dakle samo argumenti, tvoje mišljenje je u redu, ali to je samo tvoje mišljenje - slobodan si da misliš i da si napoleon.
Izvoli.
Sad molim te nađi sličan primjer u današnjoj situaciji. I ne pokušavaj da se "inteligentno" hvataš za riječ jer ti ne ide.
Kao što ti uopšte ne ide iznošenje prijedloga, na drugoj temi.
- Corto Maltese
#7932 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
U glavama mnogih, na ovom forumu, a i šire, ovo gore boldirano je poželjna opcija. Na tu politiku, te čežnje i vlažne snove koji se odvijaju u tim glavama mislim kada govorim o Miloševićevim stopama. Priznajem, pravilnije bi bilo reći da su Šolevićeve stope u pitanju, ali pretpostavljam da 90% prisutnih pojma nema ko je Šolević. Vojnopolicijske uprave nema, niti će je biti, jer se niko iz zvanične politike nije uhvatio na tu udicu, između ostalog i zbog toga jer sredstva koja su bila na raspolaganju Miloševiću 1987., ovdje nisu na raspolaganju nikome. Tako, čak i da neko krene u slične avanture, to bi ostalo na nivou pokušaja, i dovelo do expresnog raspada zemlje. Do sad je Zlaja najdalje otišao u puštanju probnih balona sa: "Biće to Diznilend u odnosu na ono što nas čeka, ukoliko...", i, kao i obično, ispao smješan.oakville wrote:Evo da ispravim tebi po želji. Da bi bošnjaci išli "miloševićevskim stopama" danas bi u rs-u trebala da bude vojno-policijska uprava, i da se tuku srbi i hrvati na sve strane, zatvaraju itd. To su ti miloševićeve stope od njegovog starta neke 1987 (bilo je to i ranije, samo je on to pojačao do kraja) odnosno ponašanje prema albancima na kosovu.
Sad molim te nađi sličan primjer u današnjoj situaciji. I ne pokušavaj da se "inteligentno" hvataš za riječ jer ti ne ide.
Ali da ne dužim, sam već napisao šta sam imao reći na tu temu:
Corto Maltese wrote:Ali da preovladavajuća nacionalna čežnja u Bošnjaka već odavno slijedi miloševićevske obrasce iz 1987. godine, to nije teško dokazati. Uzmi neki članak Politike iz tih godina, zamijeni srpska imena muslimanskim, a albanska srpskim i slobodno taj članak objavi u sutrašnjem Saffu. Uz pohvalu uredništva.
Corto Maltese wrote:Najveća sreća za Bošnjake, i za sve bosanskohercegovačke patriote je u tome što Bošnjački radikali nemaju podršku prevladavajuće bošnjačke političke elite. Tako da umjesto Gazimestana, moštiju i jogurta, imamo šatorska naselja pred OHR-om kao maksimum do kojeg ti likovi mogu dobaciti. Dakle, dok je Suljagića, Alispahića i par sličnih forumaša, stvar je pod kontrolom. Ali ako se pojavi neko sposobniji od njih da jaše na tim idejama, biće zajebano.
- Havatar
#7933 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
To boldirano nije pozeljna opcija vecine ni na forumu niti u bosnjackom narodu i svako objektivan moze da kaze da stanje skroz suprotno i kao sto Bosnjaci nikad u historiji nisu to cinili nece ni sad ni u buducnosti tako da ne postoji opasnost od kretanja Milosevicevim putem posto niti se ikad islo njime niti se to sada Bosnjacima cini kao opcija koju bi odabrali.Corto Maltese wrote:U glavama mnogih, na ovom forumu, a i šire, ovo gore boldirano je poželjna opcija. Na tu politiku, te čežnje i vlažne snove koji se odvijaju u tim glavama mislim kada govorim o Miloševićevim stopama. Priznajem, pravilnije bi bilo reći da su Šolevićeve stope u pitanju, ali pretpostavljam da 90% prisutnih pojma nema ko je Šolević. Vojnopolicijske uprave nema, niti će je biti, jer se niko iz zvanične politike nije uhvatio na tu udicu, između ostalog i zbog toga jer sredstva koja su bila na raspolaganju Miloševiću 1987., ovdje nisu na raspolaganju nikome. Tako, čak i da neko krene u slične avanture, to bi ostalo na nivou pokušaja, i dovelo do expresnog raspada zemlje. Do sad je Zlaja najdalje otišao u puštanju probnih balona sa: "Biće to Diznilend u odnosu na ono što nas čeka, ukoliko...", i, kao i obično, ispao smješan.oakville wrote:Evo da ispravim tebi po želji. Da bi bošnjaci išli "miloševićevskim stopama" danas bi u rs-u trebala da bude vojno-policijska uprava, i da se tuku srbi i hrvati na sve strane, zatvaraju itd. To su ti miloševićeve stope od njegovog starta neke 1987 (bilo je to i ranije, samo je on to pojačao do kraja) odnosno ponašanje prema albancima na kosovu.
Corto Maltese wrote:Ali da preovladavajuća nacionalna čežnja u Bošnjaka već odavno slijedi miloševićevske obrasce iz 1987. godine, to nije teško dokazati. Uzmi neki članak Politike iz tih godina, zamijeni srpska imena muslimanskim, a albanska srpskim i slobodno taj članak objavi u sutrašnjem Saffu. Uz pohvalu uredništva.Corto Maltese wrote:Najveća sreća za Bošnjake, i za sve bosanskohercegovačke patriote je u tome što Bošnjački radikali nemaju podršku prevladavajuće bošnjačke političke elite. Tako da umjesto Gazimestana, moštiju i jogurta, imamo šatorska naselja pred OHR-om kao maksimum do kojeg ti likovi mogu dobaciti. Dakle, dok je Suljagića, Alispahića i par sličnih forumaša, stvar je pod kontrolom. Ali ako se pojavi neko sposobniji od njih da jaše na tim idejama, biće zajebano.
- Corto Maltese
#7934 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Vjerovatno zbog toga, kad sam na ovom forumu, imam osjećaj da sam otvorio Политику iz 1987.Havatar wrote:To boldirano nije pozeljna opcija vecine ni na forumu niti u bosnjackom narodu i svako objektivan moze da kaze da stanje skroz suprotno i kao sto Bosnjaci nikad u historiji nisu to cinili nece ni sad ni u buducnosti tako da ne postoji opasnost od kretanja Milosevicevim putem posto niti se ikad islo njime niti se to sada Bosnjacima cini kao opcija koju bi odabrali.
-
oakville
#7935 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Corto Maltese wrote:U glavama mnogih, na ovom forumu, a i šire, ovo gore boldirano je poželjna opcija. Na tu politiku, te čežnje i vlažne snove koji se odvijaju u tim glavama mislim kada govorim o Miloševićevim stopama. Priznajem, pravilnije bi bilo reći da su Šolevićeve stope u pitanju, ali pretpostavljam da 90% prisutnih pojma nema ko je Šolević. Vojnopolicijske uprave nema, niti će je biti, jer se niko iz zvanične politike nije uhvatio na tu udicu, između ostalog i zbog toga jer sredstva koja su bila na raspolaganju Miloševiću 1987., ovdje nisu na raspolaganju nikome. Tako, čak i da neko krene u slične avanture, to bi ostalo na nivou pokušaja, i dovelo do expresnog raspada zemlje. Do sad je Zlaja najdalje otišao u puštanju probnih balona sa: "Biće to Diznilend u odnosu na ono što nas čeka, ukoliko...", i, kao i obično, ispao smješan.oakville wrote:Evo da ispravim tebi po želji. Da bi bošnjaci išli "miloševićevskim stopama" danas bi u rs-u trebala da bude vojno-policijska uprava, i da se tuku srbi i hrvati na sve strane, zatvaraju itd. To su ti miloševićeve stope od njegovog starta neke 1987 (bilo je to i ranije, samo je on to pojačao do kraja) odnosno ponašanje prema albancima na kosovu.
Nemoj nam govoriti o hopotetičkim "opcijama", nego konkretno - gdje se nalazi bošnjački milošević koji uz većinsku podršku bošnjaka zagovara vojno-policijsku upravu u npr.rs-ažu? Dakle samo konkretno, ništa metafizika. Ko je taj koji ima takav program među bošnjacima i koji je dobio većinu bošnjačkih glasova?
Dakle svoje čitalačke impresije i hipoteze na stranu, a činjenice na sredinu. Može li odgovor?
I da ne bi smo trolali temu, može li taj tvoj odgovor (ne-hipotetički) - dakle ubjedio si mene/još neke da je Ž.K. propala investicija itd. Može li sada tvoj konkretan prijedlog šta treba činiti, za koga glasati i poboljšati situaciju?
Da vidimo kako stojiš s realnošću i činjenicama, ne sa "opcijama" i impresijama koje su samo tvoje subjektivno mišljenje.
- Havatar
#7936 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Subjektivni osjecaji me ne zanimaju ja pricam o realnom stanju.Corto Maltese wrote:Vjerovatno zbog toga, kad sam na ovom forumu, imam osjećaj da sam otvorio Политику iz 1987.Havatar wrote:To boldirano nije pozeljna opcija vecine ni na forumu niti u bosnjackom narodu i svako objektivan moze da kaze da stanje skroz suprotno i kao sto Bosnjaci nikad u historiji nisu to cinili nece ni sad ni u buducnosti tako da ne postoji opasnost od kretanja Milosevicevim putem posto niti se ikad islo njime niti se to sada Bosnjacima cini kao opcija koju bi odabrali.
- Corto Maltese
#7937 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Čitaš li ti šta pišem ili samo pretpostavljaš, pa na osnovu toga postavljaš pitanja? Nema Bošnjačkog Miloševića, i to je najveća sreća BH politike. Evo i treći put, na istoj stranici, za tebe i sve one koji prate samo naslove:oakville wrote: Nemoj nam govoriti o hopotetičkim "opcijama", nego konkretno - gdje se nalazi bošnjački milošević koji uz većinsku podršku bošnjaka zagovara vojno-policijsku upravu u npr.rs-ažu? Dakle samo konkretno, ništa metafizika. Ko je taj koji ima takav program među bošnjacima i koji je dobio većinu bošnjačkih glasova?
Dakle svoje čitalačke impresije i hipoteze na stranu, a činjenice na sredinu. Može li odgovor?
Corto Maltese wrote:Najveća sreća za Bošnjake, i za sve bosanskohercegovačke patriote je u tome što Bošnjački radikali nemaju podršku prevladavajuće bošnjačke političke elite. Tako da umjesto Gazimestana, moštiju i jogurta, imamo šatorska naselja pred OHR-om kao maksimum do kojeg ti likovi mogu dobaciti. Dakle, dok je Suljagića, Alispahića i par sličnih forumaša, stvar je pod kontrolom. Ali ako se pojavi neko sposobniji od njih da jaše na tim idejama, biće zajebano.
- webby-x
#7938 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa daj realno usporedi tekstove srpski novina iz 1987.Havatar wrote:Subjektivni osjecaji me ne zanimaju ja pricam o realnom stanju.
i sadašnji iz Avaza, Oslobođenja, Saafa.
- Corto Maltese
#7939 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ako te ne zanimaju subjektivni osjećaji, šta radiš ovdje? Ovo je forum, služi za razmjenu mišljenja i utisaka. Kad te nečije mišljenje ne zanima (a mišljenje je po definiciji subjektivno), samo ga preskočiš.Havatar wrote:Subjektivni osjecaji me ne zanimaju ja pricam o realnom stanju.Corto Maltese wrote:Vjerovatno zbog toga, kad sam na ovom forumu, imam osjećaj da sam otvorio Политику iz 1987.Havatar wrote:To boldirano nije pozeljna opcija vecine ni na forumu niti u bosnjackom narodu i svako objektivan moze da kaze da stanje skroz suprotno i kao sto Bosnjaci nikad u historiji nisu to cinili nece ni sad ni u buducnosti tako da ne postoji opasnost od kretanja Milosevicevim putem posto niti se ikad islo njime niti se to sada Bosnjacima cini kao opcija koju bi odabrali.
Ili nađeš na internetu članke iz Politike tog vremena i uporediš sa onim što se tokom ove sedmice objavljivalo u Saffu i Avazu, pa stekneš svoje mišljenje o tome. Pa se upoznaš sa Šolevićem i skontaš da je to Suljagić osamdesetih (uz ogradu da se za Šolevića ne zna da je marisao ženu), pa skontaš kako inteligentni pogled Borisava Jovića vuče na Komšićev, pa ugledaš Fatmira u Dragošu Kalajiću...
Svi su tu, samo Sloba fali. Srećom!
Last edited by Corto Maltese on 20/01/2014 23:58, edited 1 time in total.
-
oakville
#7940 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sad nam daj tvoje mišljenje, ali konstruktivno.Corto Maltese wrote:Ako te ne zanimaju subjektivni osjećaji, šta radiš ovdje? Ovo je forum, služi za razmjenu mišljenja i utisaka. Kad te nečije mišljenje ne zanima (a mišljenje je po definiciji subjektivno), samo ga preskočiš.Havatar wrote:Subjektivni osjecaji me ne zanimaju ja pricam o realnom stanju.Corto Maltese wrote:
Vjerovatno zbog toga, kad sam na ovom forumu, imam osjećaj da sam otvorio Политику iz 1987.
Dakle, ne valja ŽK, ok ubjeđen sam - šta je činiti? Evo da čujemo tvoje mišljenje i prijedlog.
Kritički mišljenje ala "ništa ovo ne valja" ima svako, evo ti si pametniji pa nam predloži šta činiti.
Last edited by oakville on 20/01/2014 23:55, edited 1 time in total.
- Havatar
#7941 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Razlika je u tome sto su jedni pisali lazi a drugi pisu istinu i to je bitna razlika.webby-x wrote:Pa daj realno usporedi tekstove srpski novina iz 1987.Havatar wrote:Subjektivni osjecaji me ne zanimaju ja pricam o realnom stanju.
- Corto Maltese
#7942 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Tako kažu i u Beogradu.Havatar wrote:Razlika je u tome sto su jedni pisali lazi a drugi pisu istinu i to je bitna razlika.webby-x wrote:Pa daj realno usporedi tekstove srpski novina iz 1987.Havatar wrote:Subjektivni osjecaji me ne zanimaju ja pricam o realnom stanju.
Doduše u ćirilićnom izdanju.
Last edited by Corto Maltese on 21/01/2014 00:01, edited 1 time in total.
- webby-x
#7943 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
I Srbima je to bila istina, a dobrom dijelu je i danas,Havatar wrote:Razlika je u tome sto su jedni pisali lazi a drugi pisu istinu i to je bitna razlika.
nakon svih grešaka.
- Havatar
#7944 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Dobicu i odgovor da nije pocinjen genocid i jos mnogo stvari ali to ne znaci da je isto posto Srbima nisu pravljene dzamije u njihovim dvoristima za vrijeme Jugoslavije niti su bili ugrozeni nego su i u gradovima u kojima su bile velika manjina i u kojima ih je imalo u tragovima skoro sve ulice nosile imena po Srbima i njihovim vladarima.
Last edited by Havatar on 21/01/2014 00:05, edited 1 time in total.
-
oakville
#7945 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa jeste sve je subjektivno, i onaj što kaže da je 2+2 četri i onaj što kaže da je Napoleno dok sjedi ispred bircuza imajuCorto Maltese wrote:Tako kažu i u Beogradu.Havatar wrote:Razlika je u tome sto su jedni pisali lazi a drugi pisu istinu i to je bitna razlika.
Doduše u ćirilićnom izdanju.
isto subjektivno mišljenje iste vrijednosti
Nego, stiže li tvoj prijedlog rješenja stanja? Ne valja ŽK - šta je alternativa po tebi?
-
Leftist
#7946 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Javna tribina Demokratske fronte BH Centar, BKC 20.01.2014 god.
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 655&type=1
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 655&type=1
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#7947 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jesu ovo u organizaciji DF Centar, mogli biti u BKC-u samo clanovi ili...?
Ako jesu, opa DF ima i dvojicu Kineza u clanstvu.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater
Ima i jedan mladjahni pulen politicke nove misli, i perjanica socijaldemokratije...
Je l' ovo ministar Saric?
Naravno tu je i Zeljkova desna ruka (katastrofa, dno-dna, fuj, fuj...
)
Ali evo ima i pozitivnim momenata. Velika brojnost raje. Fine "pismene" face u publici
. I kao, pozitivan, slag na tortu za kraj...prof. Besim Spahic. Nadam se da ce se on aktivnije ukljuciti u predizbornu kampanju pred izbore.
Ako jesu, opa DF ima i dvojicu Kineza u clanstvu.
Ima i jedan mladjahni pulen politicke nove misli, i perjanica socijaldemokratije...
Je l' ovo ministar Saric?
Naravno tu je i Zeljkova desna ruka (katastrofa, dno-dna, fuj, fuj...
Ali evo ima i pozitivnim momenata. Velika brojnost raje. Fine "pismene" face u publici
Last edited by -LIBERO- on 21/01/2014 01:10, edited 2 times in total.
- shiljak
#7948 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ja mislim da je mogao ko hoće doći, ne mora značit da su za stranku i slično, to je samo kao prezentacija.
- lerdi
#7949 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Tribina je bila otvorena za sve. BKC je bio pun. 
-
oakville
#7950 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Baš ovaj narod ne valja, trebali bi ga zamjeniti za neki drugi, nismo zadovoljni ovim narodom-LIBERO- wrote:Jesu ovo u organizaciji DF Centar, mogli biti u BKC-u samo clanovi ili...?
Ako jesu, opa DF ima i dvojicu Kineza u clanstvu.![]()
Je l' ovo ministar Saric?![]()
Naravno tu je i Zeljkova desna ruka (katastrofa, dno-dna, fuj, fuj...)
Ali evo ima i pozitivnim momenata. Velika brojnost raje. Fine "pismene" face u publici. I kao, pozitivan, slag na tortu za kraj...prof. Besim Spahic. Nadam se da ce se on aktivnije ukljuciti u predizbornu kampanju pred izbore.
![]()
Nego koga bi ti da vidiš tu, za koje ljude smatraš da treba tu da se nalaze?