Ima i fino raspoređenih zgrada,igrališta i trgova.Ima više prostora među zgradama nego na Stupu što je pravio Tibra gdje komšiji preko puta pređeš na kafu,samo fosnu pružiš...
Istočno Sarajevo
-
HelaS
#7927 Re: Istočno Sarajevo
Drveće je skoro zasađeno, kad izraste bit će im višestruko ljepši prostor, ali nema parkova. Ima jedan tamo kod "Zelenare", krcat djecom, ali nema parkovske površine za šetnju, s klupama i stablima drveća. Niti ima mjesta za gradnju. Jedino u blizini te "Zelenare", ako već RP nije predviđena gradnja objekata. I nema nigdje nijedne korpe za otpatke na ulicama
-
PM72
#7928 Re: Istočno Sarajevo
Kako god ljepše i smišljenije od Tibre ili nove OtokeHelaS wrote: ↑25/12/2025 10:43Drveće je skoro zasađeno, kad izraste bit će im višestruko ljepši prostor, ali nema parkova. Ima jedan tamo kod "Zelenare", krcat djecom, ali nema parkovske površine za šetnju, s klupama i stablima drveća. Niti ima mjesta za gradnju. Jedino u blizini te "Zelenare", ako već RP nije predviđena gradnja objekata. I nema nigdje nijedne korpe za otpatke na ulicama![]()
- muha_sa
#7929 Re: Istočno Sarajevo
- dječak sa šibicama
#7930 Re: Istočno Sarajevo
Malo bolji atleticari preskoce sa balkona na balkon u Tibri.
IS je makar po tom pitanju relaksiraniji, ima prostora pa se ne guraju komsije. A estetika gradnje kako gdje, Andriceva ulica mi je ok, imam tamo dvoje poznanika kupili stanove. Stanovi solidni, zgrade ok, prostora dovoljno. Jedino crkva kad je neki dernek, kazu ne spava se do 3 ujutro
IS je makar po tom pitanju relaksiraniji, ima prostora pa se ne guraju komsije. A estetika gradnje kako gdje, Andriceva ulica mi je ok, imam tamo dvoje poznanika kupili stanove. Stanovi solidni, zgrade ok, prostora dovoljno. Jedino crkva kad je neki dernek, kazu ne spava se do 3 ujutro
-
Bodkin
#7931 Re: Istočno Sarajevo
Nije i.sarajevo city park? Katastrofa. Gubi izbore nacelnik garantHelaS wrote: ↑25/12/2025 10:25"Sarajevo City Park" - retail centar - https://me.ekapija.com/news/5233119/poc ... inski-city
-
Bodkin
#7932 Re: Istočno Sarajevo
Zgrade u kojim sam ja bio generalno imaju losu zvucnu izolaciju. Ulice su siroke, nema guzve. Prednost gradnje od nule. Svi kafici su super, nema ni tu guzve nekedječak sa šibicama wrote: ↑25/12/2025 11:23 Malo bolji atleticari preskoce sa balkona na balkon u Tibri.
Nekad je bilo parkinga koliko hoces. Iz nekog razloga sad nema sanse naci parking. Ljudi po trotoarima parkiraju. Ne kontam sto
Znam da majmunima iz banja luke nije u cilju ali pustili su da se uz ulicu prema vracama izgrade objekti uz ulicu umjesto da je prosire da ima po dvije trake. To bi onda napravilo takav pomak.
Ali valjda nece da budu sarajevsko naselje nego “grad” odvojen
-
peca777
#7933 Re: Istočno Sarajevo
Dobrinjac-u-Pragu wrote: ↑25/12/2025 10:24 jel se slavio katolicki bozic u i.sarajevu? kad vec palamude o "federalnim" sarajlijama?![]()
gledaj ljubisa kako se fino sve obiljezava u "drugom" sarajevu bez obzira koja je religija u pitanju... to tvoj cetnicka glavurda nikad nece shvatiti...
Kako mislis je li se slavio? Kako se slavi Bozic u Sarajevu? Ako pitas za ukrase, nisam bio, ali sto sam sada vidio po slikama, ima tog "praznicnog" obiljezaanja

- tramvajtrojka
#7934 Re: Istočno Sarajevo
I ti nekoga prozivas i bacis sliku sa Pala kao da je okiceno iz istočnog Sarajeva, al znas druge prozivati da su ovakvi il onakvipeca777 wrote: ↑25/12/2025 13:15Dobrinjac-u-Pragu wrote: ↑25/12/2025 10:24 jel se slavio katolicki bozic u i.sarajevu? kad vec palamude o "federalnim" sarajlijama?![]()
gledaj ljubisa kako se fino sve obiljezava u "drugom" sarajevu bez obzira koja je religija u pitanju... to tvoj cetnicka glavurda nikad nece shvatiti...
Kako mislis je li se slavio? Kako se slavi Bozic u Sarajevu? Ako pitas za ukrase, nisam bio, ali sto sam sada vidio po slikama, ima tog "praznicnog" obiljezaanja
![]()
-
peca777
#7935 Re: Istočno Sarajevo
ne da mi se raziti i brojati lampice
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#7936 Re: Istočno Sarajevo
joj peca....koja si ti dilajla.. 
-
peca777
- dječak sa šibicama
#7938 Re: Istočno Sarajevo
Generalno je novogradnja u BiH vise losa nego dobra, kad vidim one slike vlage uz balkonska vrata sto hipter ljudi ima, odmah znas da je kinesko smece od gradjevinskog materijala koristeno. Ili nesto tog tipa.Bodkin wrote: ↑25/12/2025 13:05Zgrade u kojim sam ja bio generalno imaju losu zvucnu izolaciju. Ulice su siroke, nema guzve. Prednost gradnje od nule. Svi kafici su super, nema ni tu guzve nekedječak sa šibicama wrote: ↑25/12/2025 11:23 Malo bolji atleticari preskoce sa balkona na balkon u Tibri.
Nekad je bilo parkinga koliko hoces. Iz nekog razloga sad nema sanse naci parking. Ljudi po trotoarima parkiraju. Ne kontam sto
Znam da majmunima iz banja luke nije u cilju ali pustili su da se uz ulicu prema vracama izgrade objekti uz ulicu umjesto da je prosire da ima po dvije trake. To bi onda napravilo takav pomak.
Zvucna izolacija je po zgradama dosta cest problem, ima kod nas u kvartu starih zgrada u kojima na 6 spratu cujes komsiju na prvom kad izbacuje zelembaca u kupatilu. Na drugom cujes drugog pustio narodnjake i pjeva u kuhinji a onog komsiju pored, cujes kad dise.
Inace zanimljivo kako je parking sve veci problem, toliko je trulja od automobila na cestama da ljudi vise nemaju gdje parkirati. Ima novih auta ne kazem, ali ovih po 15-20 godina starosti na bacanje, izgleda Njemacka sve izvezla na Balkan.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#7939 Re: Istočno Sarajevo
-
Bodkin
#7940 Re: Istočno Sarajevo
Ne kontam to u istocnom. Nema veceg broja stanovnika ali na istim mjestima vise auta. Valjda ljudi poceli kupovati po dva auta.dječak sa šibicama wrote: ↑25/12/2025 16:23Generalno je novogradnja u BiH vise losa nego dobra, kad vidim one slike vlage uz balkonska vrata sto hipter ljudi ima, odmah znas da je kinesko smece od gradjevinskog materijala koristeno. Ili nesto tog tipa.Bodkin wrote: ↑25/12/2025 13:05Zgrade u kojim sam ja bio generalno imaju losu zvucnu izolaciju. Ulice su siroke, nema guzve. Prednost gradnje od nule. Svi kafici su super, nema ni tu guzve nekedječak sa šibicama wrote: ↑25/12/2025 11:23 Malo bolji atleticari preskoce sa balkona na balkon u Tibri.
Zvucna izolacija je po zgradama dosta cest problem, ima kod nas u kvartu starih zgrada u kojima na 6 spratu cujes komsiju na prvom kad izbacuje zelembaca u kupatilu. Na drugom cujes drugog pustio narodnjake i pjeva u kuhinji a onog komsiju pored, cujes kad dise.
Inace zanimljivo kako je parking sve veci problem, toliko je trulja od automobila na cestama da ljudi vise nemaju gdje parkirati. Ima novih auta ne kazem, ali ovih po 15-20 godina starosti na bacanje, izgleda Njemacka sve izvezla na Balkan.
A pogotovo sto nema barem nekog javnog prevoza. Znam da je taksi dzaba al ipak
- Danguba
- dr_Evil
#7942 Re: Istočno Sarajevo
Mozes reci da mu je to rodjendan, ali definitivno nije tu zacet, nego genocidom i silovanjem ove domovine
- escobar__
#7943 Re: Istočno Sarajevo
Bilo bi dobro vidjeti ove "i Alija je potpis'o" majstore i Einsteine kako bi postupili u to doba, a da su bili na Alijinoj poziciji.
Vjerujem da kurčevitosti i pameti ne bi bilo ni u tragovima.
Ovako laganini s distance komentarišeš poput onomad "slučajnog prolaznika".
Ovako laganini s distance komentarišeš poput onomad "slučajnog prolaznika".
- dr_Evil
#7945 Re: Istočno Sarajevo
Vjerujem da covjek koji razumije da nije stvoren da vodi narod i drzavu se ne bi prihvatio takvog posla, ja zasigurno ne, ali sam uvijek spreman da se pridruzim i stanem iza takvog covjeka. S druge strane rahmetli Alija se prihvatio, uvjerio nas sviju da je on pravi covjek za kombinat, otjerao sve oko sebe koji su mu govorili da grijesi, pocevsi od FIlipovica, Zukorlica, Mahmutcehajica i da ne nastavljam niz, i onda uradio sta je uradio. Jos nam Bakira ostavio u emanet koji je rastjerao i ono sta Alija nije od tih ljudi oko Alije.escobar__ wrote: ↑26/12/2025 09:35 Bilo bi dobro vidjeti ove "i Alija je potpis'o" majstore i Einsteine kako bi postupili u to doba, a da su bili na Alijinoj poziciji.
Ovako laganini s distance komentarišeš poput onomad "slučajnog prolaznika".![]()
Sve na stranu, svi su radovali kad je potpisan, s druge strane mogao je to isto uraditi 4 godine ranije bez da mi svi jos uvijek sanjamo rat. Ili mnogo drugih opcija koje su bile na stolu.
Ovo sve napisem s uvjerenjem da nije bio SANU nego samo nesposoban.
Neka ga je potpisao, zaustavio je rat, ako su rekli da ce nas bombardovat ja vjerujem da bi, dovoljno je bilo da su nam oruzje zaustavili opet. Ali veca izdaja je pocinjena u miru kad se nije radilo na povratku, tu smo izgubili domovinu.
- muha_sa
#7946 Re: Istočno Sarajevo
https://avaz.ba/vijesti/region/1014260/ ... crnoj-gori
ODBIJENA ŽALBA
Pravosnažno zaplijenjena imovina Nenada Nešića u Crnoj Gori
Riječ je o dva luksuzna stana u Tivtu, stanu njegove supruge u Tivtu, te parceli njegovog brata u mjestu Buljarice
Imovina bivšeg ministra sigurnosti BiH Nenada Nešića pravosnažno je zaplijenjena u Crnoj Gori, pišu Vijesti.me.
Specijalno državno tužilaštvo saopćilo je da je vijeće Višeg suda u Podgorici rješenjem Kvs br. 397/25, od 16. decembra ove godine, odbilo kao neosnovanu žalbu izjavljenu u korist okrivljenog Nešića, za produženo krivično djelo pranje novca, i njegove supruge i rođenog brata M.N. i P.N..
Odbijena je žalba protiv rješenja sudije za istragu tog suda, od 17. marta ove godine, kojim je, po predlogu Specijalnog državnog tužilaštva, u odnosu na njihovu nepokretnu imovinu određena privremena mjera obezbjeđenja, jer postoji osnovana sumnja da je stečena kriminalnom djelatnošću.
- Time je pravosnažna zabrana raspolaganja okrivljenom u odnosu na dva luksuzna stana u Tivtu, površine 163,55 i 182,46 m2, sa dva garažna mjesta, njegovoj supruzi u odnosu na stan u Budvi, površine 74 m2, sa garažom i njegovom rođenom bratu u odnosu na građevinsku parcelu površine 1395 m2, u mjestu Buljarice, uz zabilježbu svih zabrana u katastru nepokretnosti - saopštio je SDT.
Po nalogu Tužilaštva BiH bivši ministar sigurnosti BiH uhapšen je tačno prije godinu, a u maju je napustio pritvor. Nešić je tada uhapšen sa još nekoliko osoba zbog sumnje da su kao rukovodioci JP Putevi RS počinili krivična djela pranje novca, zloupotreba službenog položaja.
ODBIJENA ŽALBA
Pravosnažno zaplijenjena imovina Nenada Nešića u Crnoj Gori
Riječ je o dva luksuzna stana u Tivtu, stanu njegove supruge u Tivtu, te parceli njegovog brata u mjestu Buljarice
Imovina bivšeg ministra sigurnosti BiH Nenada Nešića pravosnažno je zaplijenjena u Crnoj Gori, pišu Vijesti.me.
Specijalno državno tužilaštvo saopćilo je da je vijeće Višeg suda u Podgorici rješenjem Kvs br. 397/25, od 16. decembra ove godine, odbilo kao neosnovanu žalbu izjavljenu u korist okrivljenog Nešića, za produženo krivično djelo pranje novca, i njegove supruge i rođenog brata M.N. i P.N..
Odbijena je žalba protiv rješenja sudije za istragu tog suda, od 17. marta ove godine, kojim je, po predlogu Specijalnog državnog tužilaštva, u odnosu na njihovu nepokretnu imovinu određena privremena mjera obezbjeđenja, jer postoji osnovana sumnja da je stečena kriminalnom djelatnošću.
- Time je pravosnažna zabrana raspolaganja okrivljenom u odnosu na dva luksuzna stana u Tivtu, površine 163,55 i 182,46 m2, sa dva garažna mjesta, njegovoj supruzi u odnosu na stan u Budvi, površine 74 m2, sa garažom i njegovom rođenom bratu u odnosu na građevinsku parcelu površine 1395 m2, u mjestu Buljarice, uz zabilježbu svih zabrana u katastru nepokretnosti - saopštio je SDT.
Po nalogu Tužilaštva BiH bivši ministar sigurnosti BiH uhapšen je tačno prije godinu, a u maju je napustio pritvor. Nešić je tada uhapšen sa još nekoliko osoba zbog sumnje da su kao rukovodioci JP Putevi RS počinili krivična djela pranje novca, zloupotreba službenog položaja.
-
NediM17
#7947 Re: Istočno Sarajevo
Pa stvarno nema smisla, covjek fino rece da je to sve od plate kupio. 
-
sumirprimus
#7948 Re: Istočno Sarajevo
Samo oduzimanje imovine i kod nas, presude manje vise, udri po dzepu bagru gdje boli najvise.
-
HelaS
#7949 Re: Istočno Sarajevo
- Danguba
#7950 Re: Istočno Sarajevo
Tako nekako.dr_Evil wrote: ↑26/12/2025 12:04Vjerujem da covjek koji razumije da nije stvoren da vodi narod i drzavu se ne bi prihvatio takvog posla, ja zasigurno ne, ali sam uvijek spreman da se pridruzim i stanem iza takvog covjeka. S druge strane rahmetli Alija se prihvatio, uvjerio nas sviju da je on pravi covjek za kombinat, otjerao sve oko sebe koji su mu govorili da grijesi, pocevsi od FIlipovica, Zukorlica, Mahmutcehajica i da ne nastavljam niz, i onda uradio sta je uradio. Jos nam Bakira ostavio u emanet koji je rastjerao i ono sta Alija nije od tih ljudi oko Alije.escobar__ wrote: ↑26/12/2025 09:35 Bilo bi dobro vidjeti ove "i Alija je potpis'o" majstore i Einsteine kako bi postupili u to doba, a da su bili na Alijinoj poziciji.
Ovako laganini s distance komentarišeš poput onomad "slučajnog prolaznika".![]()
Sve na stranu, svi su radovali kad je potpisan, s druge strane mogao je to isto uraditi 4 godine ranije bez da mi svi jos uvijek sanjamo rat. Ili mnogo drugih opcija koje su bile na stolu.
Ovo sve napisem s uvjerenjem da nije bio SANU nego samo nesposoban.
Neka ga je potpisao, zaustavio je rat, ako su rekli da ce nas bombardovat ja vjerujem da bi, dovoljno je bilo da su nam oruzje zaustavili opet. Ali veca izdaja je pocinjena u miru kad se nije radilo na povratku, tu smo izgubili domovinu.