Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
r_faruk wrote:
ma imam ja birin tv koji snima bez problema i reprodukuje svaki moguci format evo 5-6 godina i to VA panel, ne znam ni ja vise kada je kupljen .... LG i Samsung mi prave probleme oko snimanja , treba nekog kineza poslati u firmu da im to sredi.....
Tacnije kod mene je kad se pojavi traka gdje je ime kanala trba pritisnuti OK i onda se pojavi dodatna traka za snimanje. JU6472 model.
Ovo TV1 je tako nastimano preko DVB-T-a jer kablovske DVB-C nemam.
Usb je od 64 gige, 3.0... Jedino da probam i sa hard diskom.... U glavnom nemam opciju snimanja kako je opisano u uputstvu..... Isti problem imam i na LG-u, ali tamo imam record dugme..... Moracu probati sa hard diskom cim ga pripremim....
[/quote]
kod mog LG snima na hard disk, ali u nekom formatu koji samo LG-TV očitava, znači preneseš na računar nema šanse da otvori. Doduše nisam se oko toga puno bavio , možda je u međuvremenu nešto i riješeno oko toga. Ne podržava snimanje sa HDMI ulaza nego sa scarta, kablovske i ci modula
arnes_king wrote:Koje su prednosti ovih smart daljinskih i valja li to sta?
Ako bih kupio da li bi uopste radilo na mom TVu? (NU7102)
Edit: kako vidim ovo samo za glasovno pretrazivanje a ako je tako onda mi i ne treba.
Koliko znam serija 7 nema Bluetooth sve do 7402 modela koji kod nas uglavnom ne dolazi sa Smart Remote (provjereno kod OLX prodavaca) a vani ga u nekim zemljama prodaju u paketu sa oba daljinska i smart i obicnim. Nije to samo glasovno pretrazivanje nego brzo i intuitivno koristenje s jako malo tastera i integrise se sa vecinom drugih BT uredjaja koji su vezani za TV. Npr. ako imas Samsung BT zvucnike mozes i njih kontrolisati preko Smart Remote. Playstation isto mozes ga koristiti umjesto DualShock kontrolera da ides po menijima i da unosis tekst, mijenjas opcije i pokreces aplikacije. Glasom mozes upravljati televizorom a meni najkorisnija opcija je Youtube pretrazivanje preko Tizen aplikacije gdje fino kazes sta hoces i sta te interesuje i on ti fino izlista ponudu, nema kuckanja slovo po slovo...
Raja vrijedi li ovaj TV para koje traze za njega, kao akcija neka. Trazim od 55 inci 4k tv i ovaj mi izgleda super, ako neko zna kvalitetniji do 1000KM neka mi predlozi.
5 godina garancije na Samsung UHD, PUHD i QLED televizore naprednih performansi koji će u vaš dom donijeti milijardu nevjerovatnih boja i probuditi sva vaša čula.
Za sve QLED televizore (kupljene od 01.10. do 31.12.2018.) dobivate i 10 godina jamstva bez “Burn-in” pojave.
Skontao sam ovaj prvi pasus ok registrujem se online i imam 5 godina garancije, sta ima znaci ovo "bez burn in pojave" ( znam sta znaci burn in sa telefona to je vjerovatno isto) jel ovo znaci ako u roku od 5 godina dok je u garanciji pojavi se burn in da oni ne priznaju reklamaciju tj garanciju ili da oni garantuju da u narednih 10 godina koristenja tv.a nece se dogoditi burn in na ekranu ?
brazzo19 wrote:5 godina garancije na Samsung UHD, PUHD i QLED televizore naprednih performansi koji će u vaš dom donijeti milijardu nevjerovatnih boja i probuditi sva vaša čula.
Za sve QLED televizore (kupljene od 01.10. do 31.12.2018.) dobivate i 10 godina jamstva bez “Burn-in” pojave.
Skontao sam ovaj prvi pasus ok registrujem se online i imam 5 godina garancije, sta ima znaci ovo "bez burn in pojave" ( znam sta znaci burn in sa telefona to je vjerovatno isto) jel ovo znaci ako u roku od 5 godina dok je u garanciji pojavi se burn in da oni ne priznaju reklamaciju tj garanciju ili da oni garantuju da u narednih 10 godina koristenja tv.a nece se dogoditi burn in na ekranu ?
Furaju, ne mozes na QLED dobiti burn in, mozes samo na OLEDU, i to ako si debil.
ado81 wrote:@CooK,
pošto si mi detektovao jedan kvar na tv,naumpade mi da imam jedan mali lg tv koji je ujedno i monitor.
Slika bjela skroz i pojavljuje se u kvadraticu v3.05.0
Ne dolazi signal na ulaz, kratak spoj na nekom od ulaza pa pokazuje da prima signal iako ga nema ili je kvar na stampanoj ploci. Ako je ovo prvo onda pritisnes jednom kratko dugme exit na daljinskom pa onda pritisnes i drzis dugme exit i onda pritisnes dugme za gasenje i kada ga ponovo upalis bice na prvom defaultnom ulazu a to je ulaz za antenu. Ako je ovo drugo onda ocisti sve ulaze na TV-u a ako je ovo trece onda se mora zamijeniti stampana ploca.
majstor.yoda wrote:da li je neko sebi pravio bias lighting, ambilightning, ili kako se vec to sve ne zove? da li je primjetna razlika, ili je vise neka furka? volim pogledati film u mrklom mraku, ali ne znam da li je bolji ugodjaj (i zaista bolje za oci) ako ima neko pozadinsko osvjetljenje.
Vrati se desetak stranica unazad i ima rasprava o bias-u na ovom podforumu. Primjetna je razlika a da li je bolje ili ne to zavisi od licnih preferencija a definitivno je zdravije za oci.
r_faruk wrote:Da li ste uspjeli pokrenuti snimanje tv programa na usb na samsung 7172 televizoru. Pratim uputstvo, ali se ne pojavljuju opcije koje su opisane u uputstvu....da li je moguce da ovaj televizor nema opciju snimanja tv programa
Preko cega ti ide televizija ? Ako je preko risivera to je najvjerovatnije razlog jer nije omogućeno snimanje sa streaming uređaja spojenih HDMIom.snimanje radi samo preko DVB c i isključivo digitalnih TV programa.
Tako je na LG ,ne vjerujem da je kod ostalih drukčije ,al sačekaj još koje mišljenje.
Preko modula idu kanali... Risiveru je zabranjen ulazak u kucu
Usb je od 64 gige, 3.0... Jedino da probam i sa hard diskom.... U glavnom nemam opciju snimanja kako je opisano u uputstvu..... Isti problem imam i na LG-u, ali tamo imam record dugme..... Moracu probati sa hard diskom cim ga pripremim....
Radi snimanje digitalnih kanala na NU7172 samo televizori nekad "istripuju" pa nece da snimaju na neki USB stick. Probaj drugi stick ili hard disk i neka ti bude formatirano u fat32 formatu.
Edit: kako vidim ovo samo za glasovno pretrazivanje a ako je tako onda mi i ne treba.
Smart remote je povezan sa TV-om preko bluetooth-a a s obzirom da NU7100 serija nema bluetooth onda Smart remote ne moze ni raditi na njemu. Ne znam gdje si nasao da je samo za glasovno pretrazivanje, taj daljinski ima kamaru prednosti. Meni je zamijenio sve daljinske za uredjaje spojene na TV-u i sada umjesto 4 daljinska na stolu imam samo taj jedan. Ima on jos dosta prednosti ali sam naveo ono sto je meni najbitnije.
perfekcionista1 wrote:Raja vrijedi li ovaj TV para koje traze za njega, kao akcija neka. Trazim od 55 inci 4k tv i ovaj mi izgleda super, ako neko zna kvalitetniji do 1000KM neka mi predlozi.
brazzo19 wrote:5 godina garancije na Samsung UHD, PUHD i QLED televizore naprednih performansi koji će u vaš dom donijeti milijardu nevjerovatnih boja i probuditi sva vaša čula.
Kao sto su ti kolege vec odgovorile, ne postoji burn-in na LCD panelima kakvi se nalaze i u QLED-ima i Samsung nam u tom slucaju prodaje muda za bubrege odnosno suplju pricu.
Koliko znam serija 7 nema Bluetooth sve do 7402 modela koji kod nas uglavnom ne dolazi sa Smart Remote (provjereno kod OLX prodavaca) a vani ga u nekim zemljama prodaju u paketu sa oba daljinska i smart i obicnim. Nije to samo glasovno pretrazivanje nego brzo i intuitivno koristenje s jako malo tastera i integrise se sa vecinom drugih BT uredjaja koji su vezani za TV. Npr. ako imas Samsung BT zvucnike mozes i njih kontrolisati preko Smart Remote. Playstation isto mozes ga koristiti umjesto DualShock kontrolera da ides po menijima i da unosis tekst, mijenjas opcije i pokreces aplikacije. Glasom mozes upravljati televizorom a meni najkorisnija opcija je Youtube pretrazivanje preko Tizen aplikacije gdje fino kazes sta hoces i sta te interesuje i on ti fino izlista ponudu, nema kuckanja slovo po slovo...
Ovo nije tacno. NU7402 se isporucuje sa Smart daljinskim na svim trzistima a za trziste Velike Britanije i Irske dolazi i sa Smart i sa obicnim daljinskim. Ovo sto si naveo za njegove funkcionalnosti si u pravu mada ima on i jos nekih funkcija ali nije istina da se integrise samo sa BT uredjajima nego sa svim uredjajima koji su spojeni na TV. U principu on radi ovako(navescu primjer za Telemach resiver koji nema BT). Kada ubodes HDMI ulaz od Telemach resivera u TV on preskenira taj HDMI ulaz i prepozna resiver kao SBB resiver a onda preko bluetootha programira infrared signal na Smart daljinskom za koristenje sa SBB/Telemach resiverom i onda Smart daljinski dobija sve funkcionalnosti kao i daljinski od resivera. Ako npr neces da ti pise SBB mozes u postavkama "Univerzalni daljinski" izabrati i Telemach i onda ce TV programirati Smart daljinski na njega mada su iste infrared frekvencije i za SBB i za Telemach resivere.
I tako za svaki spojeni uredjaj TV preskenira i prepozna ga pa programira Smart daljinski a kao sto sam iznad napisao mozes u postavkama i manualno izabrati uredjaj koji hoces da bude programiran na Smart daljinskom.
Ovo nije tacno. NU7402 se isporucuje sa Smart daljinskim na svim trzistima a za trziste Velike Britanije i Irske dolazi i sa Smart i sa obicnim daljinskim.
Od kojeg modela sonija se poceo ugradjivati X1 procesor? Ili drugacije formulisano, koji je najjeftiniji model, ne manji od 55inch, sa ovim procesorom?
p.s. nevezano za temu, postoji li opcija da blokiram da mi prikazuje postove od nekog korisnika? Ima jedan iritantan lik, na svakoj temi spava...muka mi od iritantnog govora...
SanskiBiser wrote:Koliko znam serija 7 nema Bluetooth sve do 7402 modela koji kod nas uglavnom ne dolazi sa Smart Remote (provjereno kod OLX prodavaca) a vani ga u nekim zemljama prodaju u paketu sa oba daljinska i smart i obicnim. Nije to samo glasovno pretrazivanje nego brzo i intuitivno koristenje s jako malo tastera i integrise se sa vecinom drugih BT uredjaja koji su vezani za TV. Npr. ako imas Samsung BT zvucnike mozes i njih kontrolisati preko Smart Remote. Playstation isto mozes ga koristiti umjesto DualShock kontrolera da ides po menijima i da unosis tekst, mijenjas opcije i pokreces aplikacije. Glasom mozes upravljati televizorom a meni najkorisnija opcija je Youtube pretrazivanje preko Tizen aplikacije gdje fino kazes sta hoces i sta te interesuje i on ti fino izlista ponudu, nema kuckanja slovo po slovo...
Ovo nije tacno. NU7402 se isporucuje sa Smart daljinskim na svim trzistima a za trziste Velike Britanije i Irske dolazi i sa Smart i sa obicnim daljinskim.
Za nas valjda samo obicni
Toliko o tome koliko nasi trgovci znaju ono sto prodaju. NU7402 dolazi sa Smart daljinskim a ako ovaj prodavac stvarno ne daje njega uz NU7402 onda on ne nabavlja televizore od ovlastenog uvoznika odnosno ovlastenih distributera mada ja mislim da je ovdje u pitanju neznanje a ne sumnjiva nabavka.
aktivacija wrote:Od kojeg modela sonija se poceo ugradjivati X1 procesor? Ili drugacije formulisano, koji je najjeftiniji model, ne manji od 55inch, sa ovim procesorom?
p.s. nevezano za temu, postoji li opcija da blokiram da mi prikazuje postove od nekog korisnika? Ima jedan iritantan lik, na svakoj temi spava...muka mi od iritantnog govora...
Za OLED je X1 Ultimate procesor, za XF90xx i XF85xx je X1 Extreme procesor, za XF83xx i XF80xx je osnovni X1 procesor a ostali modeli nemaju nikakav X1 procesor. Dakle odgovor na tvoje pitanje je da je najjeftniji model sa X1 procesorom XF80xx.
CooK wrote:
Toliko o tome koliko nasi trgovci znaju ono sto prodaju. NU7402 dolazi sa Smart daljinskim a ako ovaj prodavac stvarno ne daje njega uz NU7402 onda on ne nabavlja televizore od ovlastenog uvoznika odnosno ovlastenih distributera mada ja mislim da je ovdje u pitanju neznanje a ne sumnjiva nabavka.
Taj model sam ja mislio sebi uzeti pa sam trazio gdje ima i nazalost posto mi se zurilo niko drugi ga nije imao u ponudi da dodatno provjerim, gledao sam klipove unboxing na Youtube i vidio sam da ide smart remote ili oba ali ono sta znam mozda nama ovamo uvaljuju samo obicni. Inace to je jedini bio na OLX u to vrijeme i prodan je nakon par dana sto sam pitao...
Sad gledam ima ga u par prodavnica uzeti i na popustu je. Gledam cak ovaj prodavac je i naglasio ono sto je bitno za TV.
CooK wrote:
Taj model sam ja mislio sebi uzeti pa sam trazio gdje ima i nazalost posto mi se zurilo niko drugi ga nije imao u ponudi da dodatno provjerim, gledao sam klipove unboxing na Youtube i vidio sam da ide smart remote ili oba ali ono sta znam mozda nama ovamo uvaljuju samo obicni. Inace to je jedini bio na OLX u to vrijeme i prodan je nakon par dana sto sam pitao...
Sad gledam ima ga u par prodavnica uzeti i na popustu je. Gledam cak ovaj prodavac je i naglasio ono sto je bitno za TV.
E pa za*ebo te je taj trgovac jer ide Smart daljinski uz NU7402. Mada mislim da on nije imao namjeru slagati nego nema pojma sta prodaje bas kao sto nema pojma ni ovaj drugi prodavac jer NU7402 nema nikakav ugradjeni woofer.
Imam osjecaj kad da pekari i automehanicari prodaju televizore jer ni ove osnovne stvari ne znaju a to je lagano provjeriti a kako tek onda od njega ocekivati da zna nesto vise poput toga koji je panel u pojedinom modelu, kakav mu je motion ili da li neki TV generalno ima dobru sliku, itd...
Last edited by CooK on 21/12/2018 20:52, edited 1 time in total.