Možda je potpisan na godinu. Možda do kraja godine.rumenige_brajtner wrote:do kraja koje sezone? ako je do kraja prošle onda su prebacili, ako je do kraja ove, onda nisu dobacili
Sreća pa je sve transparentno
Moderators: Charuga, Tomahawk11
Možda je potpisan na godinu. Možda do kraja godine.rumenige_brajtner wrote:do kraja koje sezone? ako je do kraja prošle onda su prebacili, ako je do kraja ove, onda nisu dobacili
Jesi dobar ti? Šta imam ja tražiti, ne radim ja u Savezu, nisam ja vlasnik Premijer lige kao Savez da tražim TV kuće, koji je tebi?Radio Sarajevo wrote:Kad bude HD, neće više biti 2 KM.RasAlGhul wrote:
Nikad prenos neću platiti dok mi ne obezbjede HD, kad klošari kupe HD kamere i rade prenose u HD kao normalan svijet onda cu platiti, do tada neka mi popuše kurac sa kamerama iz 1984.godine, poselamio te Miske
Uostalom, napravi ti bolji prenos kad već znaš kako treba. Nađi TV kuću koja će otkupiti Premijer ligu i budi bolji od njih.
Ako ne znaš bolje, onda nemoj kritikovati, posebno tim tonom kojim to radiš. Prije BH Telekoma niko nije htio prenositi utakmice, ja sam sretan pa ima barem ovo jer znam da TV kuće nemaju računice da to rade.RasAlGhul wrote: Jesi dobar ti? Šta imam ja tražiti, ne radim ja u Savezu, nisam ja vlasnik Premijer lige kao Savez da tražim TV kuće, koji je tebi?
Koliko para, toliko muzike. Sigurno da može bolje, to niko ne dovoti u pitanje, ali me neervira ovaj stav "uhljupi iz Telekoma, uhljebi, ovakvi, onakvi", a prije njih niko nije htio dati marke za ove prenose.hrasno38 wrote:Sve na stranu al fakat je katastrofa kvalitetAko uzimas monopol onda makar napravi da valja.
Ma meni to bas i muka......sto placam redovno i to iako se naplata vrsi nezakonito.manijak1 wrote:Taj nazovimo ga monopol se plaća više nego što vrijedi .
Tražite kvalitet , a kada treba platiti RTV taksu , onda nigdje nikog nema.
Meni samo nije jasno što se RTV taksa ne tretira kao komunalna usluga tipa odvoz smeća , grijanja , struje ....da ne možeš uraditi neke stvari ako nisi izmirio tu obavezu.Od čega žive javni servisi u regionu ? Od sadake
Pojma ti nemaš, Arena je sve htjela prenositiRadio Sarajevo wrote:Ako ne znaš bolje, onda nemoj kritikovati, posebno tim tonom kojim to radiš. Prije BH Telekoma niko nije htio prenositi utakmice, ja sam sretan pa ima barem ovo jer znam da TV kuće nemaju računice da to rade.RasAlGhul wrote: Jesi dobar ti? Šta imam ja tražiti, ne radim ja u Savezu, nisam ja vlasnik Premijer lige kao Savez da tražim TV kuće, koji je tebi?
Pa sto nisu dali barem 6mil, vjerujem da bi se banda iz saveza rado obradovala milionu vise od Arene.RasAlGhul wrote:Pojma ti nemaš, Arena je sve htjela prenositiRadio Sarajevo wrote:Ako ne znaš bolje, onda nemoj kritikovati, posebno tim tonom kojim to radiš. Prije BH Telekoma niko nije htio prenositi utakmice, ja sam sretan pa ima barem ovo jer znam da TV kuće nemaju računice da to rade.RasAlGhul wrote: Jesi dobar ti? Šta imam ja tražiti, ne radim ja u Savezu, nisam ja vlasnik Premijer lige kao Savez da tražim TV kuće, koji je tebi?
Jest jest, tukli se da prenose, a prije toga godinama niko nije htio pogledati ligu.RasAlGhul wrote:Pojma ti nemaš, Arena je sve htjela prenositiRadio Sarajevo wrote:Ako ne znaš bolje, onda nemoj kritikovati, posebno tim tonom kojim to radiš. Prije BH Telekoma niko nije htio prenositi utakmice, ja sam sretan pa ima barem ovo jer znam da TV kuće nemaju računice da to rade.RasAlGhul wrote: Jesi dobar ti? Šta imam ja tražiti, ne radim ja u Savezu, nisam ja vlasnik Premijer lige kao Savez da tražim TV kuće, koji je tebi?
Jeste Arena je htjela prenositi ali sve a ne otpadak utakmice. Pa Arena je vec radila nekoliko sezona prenose sa nasih terena i u odnosu na ovo sto prenosi Moja TV je bio vasionski brod.Radio Sarajevo wrote:Jest jest, tukli se da prenose, a prije toga godinama niko nije htio pogledati ligu.
Ne laži, Misketa ti.
Arena je prenosila ono što joj je BH Telecom dao da prenosi isto kao što je davao i daje BHT-u da prenosi. Prenos utakmica za BH Telecom radi BHT sa svojom opremom. BH Telecom najčešće obezbjeđuje linkove za prenos (optiku npr.)hrasno38 wrote:Jeste Arena je htjela prenositi ali sve a ne otpadak utakmice. Pa Arena je vec radila nekoliko sezona prenose sa nasih terena i u odnosu na ovo sto prenosi Moja TV je bio vasionski brod.Radio Sarajevo wrote:Jest jest, tukli se da prenose, a prije toga godinama niko nije htio pogledati ligu.
Ne laži, Misketa ti.
logika dobro je, samo da ne pucaRadio Sarajevo wrote:Ako ne znaš bolje, onda nemoj kritikovati, posebno tim tonom kojim to radiš. Prije BH Telekoma niko nije htio prenositi utakmice, ja sam sretan pa ima barem ovo jer znam da TV kuće nemaju računice da to rade.RasAlGhul wrote: Jesi dobar ti? Šta imam ja tražiti, ne radim ja u Savezu, nisam ja vlasnik Premijer lige kao Savez da tražim TV kuće, koji je tebi?
Nije to ta logika, nego logika "niko ne zna bolje". Ili ako i zna, neće da plati. Ne bi sigurno NSBiH izabrao lošijeg ponuđača, s obzirom da oni mnogo vole novac.Blixen wrote:logika dobro je, samo da ne pucaRadio Sarajevo wrote:Ako ne znaš bolje, onda nemoj kritikovati, posebno tim tonom kojim to radiš. Prije BH Telekoma niko nije htio prenositi utakmice, ja sam sretan pa ima barem ovo jer znam da TV kuće nemaju računice da to rade.RasAlGhul wrote: Jesi dobar ti? Šta imam ja tražiti, ne radim ja u Savezu, nisam ja vlasnik Premijer lige kao Savez da tražim TV kuće, koji je tebi?![]()
ne da nisam sretan nego sam tuzan kad vidim kvalitet slike
Nađite TV kuću koja će dati više para od Telekoma i koja će prenositi više utakmica od njih.Blixen wrote:a kako onda da dodjemo do te faze da imamo kvalitetnijie prijenose utakmica
Izmisljas, da ne kazem lazes!Radio Sarajevo wrote:Nađite TV kuću koja će dati više para od Telekoma i koja će prenositi više utakmica od njih.Blixen wrote:a kako onda da dodjemo do te faze da imamo kvalitetnijie prijenose utakmica
Takve nema, a Arena laže da su davali više, jer su htjeli prenositi samo Sarajevo i Želju, eventualno još pokoju utakmicu svako peto kolo.
A šta je istina, daj nas onda prosvijetli? Jesu li nudili bolje uslove od Telekoma? Vidim da znaš, znam i kako, ali neću ovdje o detaljima.BHF_Manijak wrote:Izmisljas, da ne kazem lazes!Radio Sarajevo wrote:Nađite TV kuću koja će dati više para od Telekoma i koja će prenositi više utakmica od njih.Blixen wrote:a kako onda da dodjemo do te faze da imamo kvalitetnijie prijenose utakmica
Takve nema, a Arena laže da su davali više, jer su htjeli prenositi samo Sarajevo i Želju, eventualno još pokoju utakmicu svako peto kolo.
Apsolutno nije istina za Zeljeznicar i Sarajevo. Arena je radila prenose, kad su sve gostujuce utakmice Zeljeznicara i Sarajeva iskljucivo isle preko MojaTV (kao sto je i dan danas slucaj), a po sezoni se nisu radile vise od 3-4 utakmice Sarajeva. Sa Zeljeznicarom se tad u sporu bilo, tako da se nikako nisu ni radile utakmice.
Tako da ne iznosi neistine, molim te.
Izvinjavam se onda ako sam pogrešno napisao.BHF_Manijak wrote:Pa napis'o sam vec, deseti put. Uslov Arene za ulazak je bio da ostanu neke derbi utakmice po kolu, ne nuzno utakmice Zeljeznicara i Sarajeva, a pored toga bi se radile i manje atraktivne. Medjutim iz Telecoma je ta opcija odbijena, a kao eto da bi izasli u susret svim tv kucama tj. kako bi postojala konkurentnost a ne monopol, sve preostale utakmice, a to su vecinom susreti tipa Krupa-Radnik, Mladost-GOSK i slicno, su prodavali.
Cijena po utakmici je bila 3.500KM bez PDV-a, sto je kad uracunas produkciju, ljude, reportazna, apsolutno neisplativo, jer te neka utakmica, koja ti je potpuno neatraktivna, izadje sa svim nabrojanim oko 12-13 hiljada.
Da su ostali uslovi kao prije 3 godine, OK... Areni nikad nije bio problem raditi lijeve utakmice, iz iskustva govorim, tako da se bezveze ne izmislja da je Arena odustala radi Zelje ili Sarajeva. Ta dva kluba je svakako najmanje u globalu i radila!
Mada, suma sumarum politika je najvise odigrala ulogu. Nema to veze s Telecomom kao Telecomom.
i meni su draze zene sa velikim sisama od onih sa malimRadio Sarajevo wrote:Izvinjavam se onda ako sam pogrešno napisao.BHF_Manijak wrote:Pa napis'o sam vec, deseti put. Uslov Arene za ulazak je bio da ostanu neke derbi utakmice po kolu, ne nuzno utakmice Zeljeznicara i Sarajeva, a pored toga bi se radile i manje atraktivne. Medjutim iz Telecoma je ta opcija odbijena, a kao eto da bi izasli u susret svim tv kucama tj. kako bi postojala konkurentnost a ne monopol, sve preostale utakmice, a to su vecinom susreti tipa Krupa-Radnik, Mladost-GOSK i slicno, su prodavali.
Cijena po utakmici je bila 3.500KM bez PDV-a, sto je kad uracunas produkciju, ljude, reportazna, apsolutno neisplativo, jer te neka utakmica, koja ti je potpuno neatraktivna, izadje sa svim nabrojanim oko 12-13 hiljada.
Da su ostali uslovi kao prije 3 godine, OK... Areni nikad nije bio problem raditi lijeve utakmice, iz iskustva govorim, tako da se bezveze ne izmislja da je Arena odustala radi Zelje ili Sarajeva. Ta dva kluba je svakako najmanje u globalu i radila!
Mada, suma sumarum politika je najvise odigrala ulogu. Nema to veze s Telecomom kao Telecomom.
Međutim, draži mi je Telekom od Arene