FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#79226 Re: FK Željezničar

Post by sime_cipol »

rumenige_brajtner wrote:do kraja koje sezone? ako je do kraja prošle onda su prebacili, ako je do kraja ove, onda nisu dobacili :D
Možda je potpisan na godinu. Možda do kraja godine.
Sreća pa je sve transparentno :D
RasAlGhul

#79227 Re: FK Željezničar

Post by RasAlGhul »

Radio Sarajevo wrote:
RasAlGhul wrote:
Nikad prenos neću platiti dok mi ne obezbjede HD, kad klošari kupe HD kamere i rade prenose u HD kao normalan svijet onda cu platiti, do tada neka mi popuše kurac sa kamerama iz 1984.godine, poselamio te Miske
Kad bude HD, neće više biti 2 KM.

Uostalom, napravi ti bolji prenos kad već znaš kako treba. Nađi TV kuću koja će otkupiti Premijer ligu i budi bolji od njih.
Jesi dobar ti? Šta imam ja tražiti, ne radim ja u Savezu, nisam ja vlasnik Premijer lige kao Savez da tražim TV kuće, koji je tebi?
Radio Sarajevo

#79228 Re: FK Željezničar

Post by Radio Sarajevo »

RasAlGhul wrote: Jesi dobar ti? Šta imam ja tražiti, ne radim ja u Savezu, nisam ja vlasnik Premijer lige kao Savez da tražim TV kuće, koji je tebi?
Ako ne znaš bolje, onda nemoj kritikovati, posebno tim tonom kojim to radiš. Prije BH Telekoma niko nije htio prenositi utakmice, ja sam sretan pa ima barem ovo jer znam da TV kuće nemaju računice da to rade.
Radio Sarajevo

#79229 Re: FK Željezničar

Post by Radio Sarajevo »

hrasno38 wrote:Sve na stranu al fakat je katastrofa kvalitet :) Ako uzimas monopol onda makar napravi da valja.
Koliko para, toliko muzike. Sigurno da može bolje, to niko ne dovoti u pitanje, ali me neervira ovaj stav "uhljupi iz Telekoma, uhljebi, ovakvi, onakvi", a prije njih niko nije htio dati marke za ove prenose.
manijak1

#79230 Re: FK Željezničar

Post by manijak1 »

Taj nazovimo ga monopol se plaća više nego što vrijedi .
Tražite kvalitet , a kada treba platiti RTV taksu , onda nigdje nikog nema.
Meni samo nije jasno što se RTV taksa ne tretira kao komunalna usluga tipa odvoz smeća , grijanja , struje ....da ne možeš uraditi neke stvari ako nisi izmirio tu obavezu.Od čega žive javni servisi u regionu ? Od sadake :?
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#79231 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

manijak1 wrote:Taj nazovimo ga monopol se plaća više nego što vrijedi .
Tražite kvalitet , a kada treba platiti RTV taksu , onda nigdje nikog nema.
Meni samo nije jasno što se RTV taksa ne tretira kao komunalna usluga tipa odvoz smeća , grijanja , struje ....da ne možeš uraditi neke stvari ako nisi izmirio tu obavezu.Od čega žive javni servisi u regionu ? Od sadake :?
Ma meni to bas i muka......sto placam redovno i to iako se naplata vrsi nezakonito.
RasAlGhul

#79232 Re: FK Željezničar

Post by RasAlGhul »

Radio Sarajevo wrote:
RasAlGhul wrote: Jesi dobar ti? Šta imam ja tražiti, ne radim ja u Savezu, nisam ja vlasnik Premijer lige kao Savez da tražim TV kuće, koji je tebi?
Ako ne znaš bolje, onda nemoj kritikovati, posebno tim tonom kojim to radiš. Prije BH Telekoma niko nije htio prenositi utakmice, ja sam sretan pa ima barem ovo jer znam da TV kuće nemaju računice da to rade.
Pojma ti nemaš, Arena je sve htjela prenositi
sime_cipol

#79233 Re: FK Željezničar

Post by sime_cipol »

RasAlGhul wrote:
Radio Sarajevo wrote:
Pa sto nisu dali barem 6mil, vjerujem da bi se banda iz saveza rado obradovala milionu vise od Arene.
Radio Sarajevo

#79234 Re: FK Željezničar

Post by Radio Sarajevo »

RasAlGhul wrote:
Radio Sarajevo wrote:
Jest jest, tukli se da prenose, a prije toga godinama niko nije htio pogledati ligu.

Ne laži, Misketa ti.
avetinja

#79235 Re: FK Željezničar

Post by avetinja »

Nema potrebe da se telekom predstavlja kao spasilac iz čistog altruizma. Vjerujem da imaju korist iz svega ovoga, inače ne bi bili sponzori. Što se tiče drugih tv kuća, bila je priča da je Arena ili neko treći htjela otkupiti utakmice Želje, ali pitanje je da li se radilo o svim utakmicama ili samo derbijima.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#79237 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

Radio Sarajevo wrote:Jest jest, tukli se da prenose, a prije toga godinama niko nije htio pogledati ligu.

Ne laži, Misketa ti.
Jeste Arena je htjela prenositi ali sve a ne otpadak utakmice. Pa Arena je vec radila nekoliko sezona prenose sa nasih terena i u odnosu na ovo sto prenosi Moja TV je bio vasionski brod.
mirza_15

#79238 Re: FK Željezničar

Post by mirza_15 »

hrasno38 wrote:
Radio Sarajevo wrote:Jest jest, tukli se da prenose, a prije toga godinama niko nije htio pogledati ligu.

Ne laži, Misketa ti.
Jeste Arena je htjela prenositi ali sve a ne otpadak utakmice. Pa Arena je vec radila nekoliko sezona prenose sa nasih terena i u odnosu na ovo sto prenosi Moja TV je bio vasionski brod.
Arena je prenosila ono što joj je BH Telecom dao da prenosi isto kao što je davao i daje BHT-u da prenosi. Prenos utakmica za BH Telecom radi BHT sa svojom opremom. BH Telecom najčešće obezbjeđuje linkove za prenos (optiku npr.)

Mogu se naći tekstovi prije BH Telecoma o prenosima i smiješnim iznosima za iste. Ako se dobro sjećam, top gol je prenosio jednu utakmicu, a iznos klubu po utakmici je bila neka sića ako je i to davano u parama, a ne u reklamnom prostoru i sl. Možda bi neka tv kuća napravila dogovor sa Sarajevom i Željom o prenosu domaćih utakmica ova dva kluba. Ostalo teško. Sada imaš obično 4 utakmica premijer lige u direktnom prenosu. Ovu cifru koju daje BH Telecom nije spreman ponuditi bilo ko drugi. Nije niko spreman ponuditi ni pola tog iznosa. Treba vratiti uloženo, a ko će ostvariti povrat milionskih iznosa na prenosima premijer lige plus tehničke troškove prenosa, transporta, dnevnica itd.
sime_cipol

#79239 Re: FK Željezničar

Post by sime_cipol »

Koliko uopste košta produkcija jednog prijenosa koju Telekom plati?
Blixen

#79240 Re: FK Željezničar

Post by Blixen »

Radio Sarajevo wrote:
logika dobro je, samo da ne puca :D
ne da nisam sretan nego sam tuzan kad vidim kvalitet slike
Charuga
Globalni moderator

#79241 Re: FK Željezničar

Post by Charuga »

Jebote, postajete dosadni sa tom pričom. Trenutno imamo to što imamo, i ko hoće neka gleda, kome smeta neka ne gleda.
Radio Sarajevo

#79242 Re: FK Željezničar

Post by Radio Sarajevo »

Blixen wrote:
Radio Sarajevo wrote:
logika dobro je, samo da ne puca :D
ne da nisam sretan nego sam tuzan kad vidim kvalitet slike
Nije to ta logika, nego logika "niko ne zna bolje". Ili ako i zna, neće da plati. Ne bi sigurno NSBiH izabrao lošijeg ponuđača, s obzirom da oni mnogo vole novac.
Blixen

#79243 Re: FK Željezničar

Post by Blixen »

a kako onda da dodjemo do te faze da imamo kvalitetnijie prijenose utakmica
zipoo

#79244 Re: FK Željezničar

Post by zipoo »

sexom
Radio Sarajevo

#79245 Re: FK Željezničar

Post by Radio Sarajevo »

Blixen wrote:a kako onda da dodjemo do te faze da imamo kvalitetnijie prijenose utakmica
Nađite TV kuću koja će dati više para od Telekoma i koja će prenositi više utakmica od njih.

Takve nema, a Arena laže da su davali više, jer su htjeli prenositi samo Sarajevo i Želju, eventualno još pokoju utakmicu svako peto kolo.
BHF_Manijak

#79246 Re: FK Željezničar

Post by BHF_Manijak »

Radio Sarajevo wrote:
Blixen wrote:a kako onda da dodjemo do te faze da imamo kvalitetnijie prijenose utakmica
Nađite TV kuću koja će dati više para od Telekoma i koja će prenositi više utakmica od njih.

Takve nema, a Arena laže da su davali više, jer su htjeli prenositi samo Sarajevo i Želju, eventualno još pokoju utakmicu svako peto kolo.
Izmisljas, da ne kazem lazes!
Apsolutno nije istina za Zeljeznicar i Sarajevo. Arena je radila prenose, kad su sve gostujuce utakmice Zeljeznicara i Sarajeva iskljucivo isle preko MojaTV (kao sto je i dan danas slucaj), a po sezoni se nisu radile vise od 3-4 utakmice Sarajeva. Sa Zeljeznicarom se tad u sporu bilo, tako da se nikako nisu ni radile utakmice.

Tako da ne iznosi neistine, molim te.
Radio Sarajevo

#79247 Re: FK Željezničar

Post by Radio Sarajevo »

BHF_Manijak wrote:
Radio Sarajevo wrote:

Izmisljas, da ne kazem lazes!
Apsolutno nije istina za Zeljeznicar i Sarajevo. Arena je radila prenose, kad su sve gostujuce utakmice Zeljeznicara i Sarajeva iskljucivo isle preko MojaTV (kao sto je i dan danas slucaj), a po sezoni se nisu radile vise od 3-4 utakmice Sarajeva. Sa Zeljeznicarom se tad u sporu bilo, tako da se nikako nisu ni radile utakmice.

Tako da ne iznosi neistine, molim te.
A šta je istina, daj nas onda prosvijetli? Jesu li nudili bolje uslove od Telekoma? Vidim da znaš, znam i kako, ali neću ovdje o detaljima.
BHF_Manijak

#79248 Re: FK Željezničar

Post by BHF_Manijak »

Pa napis'o sam vec, deseti put. Uslov Arene za ulazak je bio da ostanu neke derbi utakmice po kolu, ne nuzno utakmice Zeljeznicara i Sarajeva, a pored toga bi se radile i manje atraktivne. Medjutim iz Telecoma je ta opcija odbijena, a kao eto da bi izasli u susret svim tv kucama tj. kako bi postojala konkurentnost a ne monopol, sve preostale utakmice, a to su vecinom susreti tipa Krupa-Radnik, Mladost-GOSK i slicno, su prodavali.
Cijena po utakmici je bila 3.500KM bez PDV-a, sto je kad uracunas produkciju, ljude, reportazna, apsolutno neisplativo, jer te neka utakmica, koja ti je potpuno neatraktivna, izadje sa svim nabrojanim oko 12-13 hiljada.

Da su ostali uslovi kao prije 3 godine, OK... Areni nikad nije bio problem raditi lijeve utakmice, iz iskustva govorim, tako da se bezveze ne izmislja da je Arena odustala radi Zelje ili Sarajeva. Ta dva kluba je svakako najmanje u globalu i radila!

Mada, suma sumarum politika je najvise odigrala ulogu. Nema to veze s Telecomom kao Telecomom.
Radio Sarajevo

#79249 Re: FK Željezničar

Post by Radio Sarajevo »

BHF_Manijak wrote:Pa napis'o sam vec, deseti put. Uslov Arene za ulazak je bio da ostanu neke derbi utakmice po kolu, ne nuzno utakmice Zeljeznicara i Sarajeva, a pored toga bi se radile i manje atraktivne. Medjutim iz Telecoma je ta opcija odbijena, a kao eto da bi izasli u susret svim tv kucama tj. kako bi postojala konkurentnost a ne monopol, sve preostale utakmice, a to su vecinom susreti tipa Krupa-Radnik, Mladost-GOSK i slicno, su prodavali.
Cijena po utakmici je bila 3.500KM bez PDV-a, sto je kad uracunas produkciju, ljude, reportazna, apsolutno neisplativo, jer te neka utakmica, koja ti je potpuno neatraktivna, izadje sa svim nabrojanim oko 12-13 hiljada.

Da su ostali uslovi kao prije 3 godine, OK... Areni nikad nije bio problem raditi lijeve utakmice, iz iskustva govorim, tako da se bezveze ne izmislja da je Arena odustala radi Zelje ili Sarajeva. Ta dva kluba je svakako najmanje u globalu i radila!

Mada, suma sumarum politika je najvise odigrala ulogu. Nema to veze s Telecomom kao Telecomom.
Izvinjavam se onda ako sam pogrešno napisao.

Međutim, draži mi je Telekom od Arene :)
Blixen

#79250 Re: FK Željezničar

Post by Blixen »

Radio Sarajevo wrote:
BHF_Manijak wrote:Pa napis'o sam vec, deseti put. Uslov Arene za ulazak je bio da ostanu neke derbi utakmice po kolu, ne nuzno utakmice Zeljeznicara i Sarajeva, a pored toga bi se radile i manje atraktivne. Medjutim iz Telecoma je ta opcija odbijena, a kao eto da bi izasli u susret svim tv kucama tj. kako bi postojala konkurentnost a ne monopol, sve preostale utakmice, a to su vecinom susreti tipa Krupa-Radnik, Mladost-GOSK i slicno, su prodavali.

Izvinjavam se onda ako sam pogrešno napisao.

Međutim, draži mi je Telekom od Arene :)
i meni su draze zene sa velikim sisama od onih sa malim :D
ako Telekom ostane jedini koji prenosi snimak ce biti kao sa Papetovih VHS kaseta
Post Reply