Sad je sve uredu, upravo pregledao skokove nikakvih problema sa slikom nisam imao. Hvala.Telemach wrote:@c_g,
Jel sad usluga uredna?
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
-
c_g
#79076 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
- fusion_ba
#79077 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Mislim da je i dalje Ivan Karl, on je bio i na Cinemanijichakany wrote:Ne znam ko im je urednik filmskog i serijskog programa, ali itekako se u posljednjih par godina biraju kvalitetni filmovi i serije na RTV-u.fusion_ba wrote:TV Vojvodinu 1 bi bilo realno da se ubaci jer je ima i u Total TV BiH
Bolje i Vojvodina nego Vogosca, Igman, Osm...Dzontra_Volta wrote:Je li iko od vas živio u vrijeme kad su bila samo 2 kanala, i to prvi završavao s emitovanjem oko ponoći, a drugi počinjao tek popodne s programom?
Čuj TV Vojvodina!? Ccc
-
ado81
#79078 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Boga mi pročitao na Zenica blogu.afannedim wrote:ado81 wrote:Evo i novogodišnji poklon za korisnike samo analogne.
Besplatna digitalizacija .![]()
![]()
- Benq
- Moderator
#79079 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne treba ti Zenica blogado81 wrote: Boga mi pročitao na Zenica blogu.
-
probook
#79080 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Treba glupu analogiju ugasiti i eto prostora.Tiger 033 wrote:Ne znam sta ovi u Telemach-u čekaju... komotno mogu pustiti Novu HD,Doma HD,HRT 1,2 3,4 HD,RTS 1,2 HD...također bih volio da puste Discovery ch u HD-u.
Sta koji q vise u ovoj drzavi - analogna tv i jedva 3g internet. Sve to gasi i idi u korak sa vremenom
- odmor
#79081 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Cekaju poskupljenje ili ti ga da bude paravan za poskupljenje.Tiger 033 wrote:Ne znam sta ovi u Telemach-u čekaju... komotno mogu pustiti Novu HD,Doma HD,HRT 1,2 3,4 HD,RTS 1,2 HD...također bih volio da puste Discovery ch u HD-u.
- Benq
- Moderator
#79082 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nije problem za analognu, to Telemach moze ugasit preko dana, a 3G ces gledati jos godinama ovdje.. Mada ovo drugo nije tema za ovaj pdf.probook wrote: Treba glupu analogiju ugasiti i eto prostora.
Sta koji q vise u ovoj drzavi - analogna tv i jedva 3g internet. Sve to gasi i idi u korak sa vremenom
-
ado81
#79083 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ahha, ispričavam se. Nisam pratio neko vrjeme.Benq wrote:Ne treba ti Zenica blogado81 wrote: Boga mi pročitao na Zenica blogu., pisali smo o tome na prethodnim stranicama, a ima obavijest i na Telemach sajtu.
- odmor
#79084 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ovu prvu listu kanala pretpostavljam (posto se ne vidi) si uzeo od Thora? Osim info da postoji Discovery HD sa susjednim jezicima za nas i nema nekog znacaja. Evo na Amosu ovaj Da Vinci bi valjocrnivrag wrote:Discovery Channel HD Central Europe ima srpske i hrvatske titlove, kao i titlove nekih drugih balkanskih i susjednih zemalja.fusion_ba wrote:Ja nisam nigdje vidio da postoji titlovan Discovery HD za nase trziste, osim na ilegalnim listama ali to je verzija za neke druge drzave. Ispravite me ako grijesim
P.S. Otkad Telemach-u sugerišem da uključe i hrvatske titlove na kanalu Discovery Channel Showcase HD, ali oni ne reaguju, nego nam plasiraju ovu verziju sa nalijepljenim srpskim titlovima.
Posto vidim da si i na satelitskim forumima aktivan, kakva je tamo situacija? Je li sta razbijeno nagra3, irdeto2, nds ?
-
tap3ah75
#79085 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne dirajte analognu.
Ni nickelodion na njoj.
U dječijoj sobi imamo tv i samo se nick gleda. A ne daje mi se mjesečno još xx maraka radi toga.
Tako da ne dirajte ništa oko toga.
Ni nickelodion na njoj.
U dječijoj sobi imamo tv i samo se nick gleda. A ne daje mi se mjesečno još xx maraka radi toga.
-
tap3ah75
#79086 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
U kojim paketima je besplatno vraćanje unazad?
Ili ako je lakše u kojim paketim se to naplaćuje 3 KM?
- Benq
- Moderator
#79087 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Besplatno je u svim novim EON paketima, kao i u starim Family/Extra/Premium paketima. Naplacuje se samo u Duo Net Grande i Trio Grande paketu.tap3ah75 wrote:U kojim paketima je besplatno vraćanje unazad?
-
tap3ah75
#79088 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
E hebigaBenq wrote:Besplatno je u svim novim EON paketima, kao i u starim Family/Extra/Premium paketima. Naplacuje se samo u Duo Net Grande i Trio Grande paketu.tap3ah75 wrote:U kojim paketima je besplatno vraćanje unazad?
Trio grande
I hvala
- Benq
- Moderator
#79089 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nema na cemu, a sto se analogne tice, 10.01.2019. gase 5 analognih kanala i rade besplatnu digitalizaciju korisnika koji imaju samo analognu. Vjerovatno si to vec procitao.tap3ah75 wrote: E hebiga![]()
Trio grande
I hvala
- Dr_Proka
#79090 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nova world ide samo za Australiju, tj za hrvate koji tamo žive.Tiger 033 wrote:Danas gledam kod burazera Nova hr ide u HD-u kao i Doma HD a ima i neku Nova world...crnivrag wrote:
-
Hakiz
#79091 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Upravo tako. Ko dirne analognu, ruka mu se osušila.tap3ah75 wrote:Ne dirajte analognu.
Ni nickelodion na njoj.
![]()
- fusion_ba
#79092 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da, i za Ameriku. Emituju program samo od 21:30 do 07:00. https://novatv.dnevnik.hr/novaworld/tv-rasporedDr_Proka wrote: Nova world ide samo za Australiju, tj za hrvate koji tamo žive.
- crnivrag
#79093 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Moraju se riješiti analogne, svi veći operateri u regiji su počeli sa ukidanjem analogije, jer se time dobija mogućnost za ogromne internet brzine i za dosta mjesta za hiljade novih SD i HD digitalnih kanala.Hakiz wrote:Upravo tako. Ko dirne analognu, ruka mu se osušila.tap3ah75 wrote:Ne dirajte analognu.
Ni nickelodion na njoj.
![]()
- Dr_Proka
#79094 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Samo sam rekao Tigeru 033 da taj kanal ne možemo uhvatiti i da hoćemo. Jedina stvar koja je moguća je npr da neko ima iptv server u Australiji i da od njega uzmemo liniju, ali to je malo ilegalno.fusion_ba wrote:Da, i za Ameriku. Emituju program samo od 21:30 do 07:00. https://novatv.dnevnik.hr/novaworld/tv-rasporedDr_Proka wrote: Nova world ide samo za Australiju, tj za hrvate koji tamo žive.
- diablobih
#79095 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Dodatne 3.5 KM jbgtap3ah75 wrote:Ne dirajte analognu.
Ni nickelodion na njoj.
![]()
- crnivrag
#79096 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nova World ide i u ponudi Net TV Plus platforme, koja je u vlasništvu United Grupe.Dr_Proka wrote:
Samo sam rekao Tigeru 033 da taj kanal ne možemo uhvatiti i da hoćemo. Jedina stvar koja je moguća je npr da neko ima iptv server u Australiji i da od njega uzmemo liniju, ali to je malo ilegalno.
-
StihNaAsfaltu
#79097 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kako to da na boxu nemam mogucnost da instaliram neki web browser?
Kad sam pokusao traziti nesto na google, nisam znao kako (u pitanju je film).
Tv je smart i imam instaliran na njemu chrome, al reko hajde kad sam vec na boxu gledacu tako, ali nisam uspio.
Je li postoji neki web browser?
Tv je smart i imam instaliran na njemu chrome, al reko hajde kad sam vec na boxu gledacu tako, ali nisam uspio.
- crnivrag
#79098 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da, postoji Puffin Web Browser, koji je potpuno kompatibilan sa box-om i kojim se upravlja putem daljinskog, a instalira se sa Play Store-a.StihNaAsfaltu wrote:Kako to da na boxu nemam mogucnost da instaliram neki web browser?
-
Hakiz
#79099 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Moraju li to uraditi na štetu korisnika?crnivrag wrote:Moraju se riješiti analogne, svi veći operateri u regiji su počeli sa ukidanjem analogije, jer se time dobija mogućnost za ogromne internet brzine i za dosta mjesta za hiljade novih SD i HD digitalnih kanala.Hakiz wrote:Upravo tako. Ko dirne analognu, ruka mu se osušila.tap3ah75 wrote:Ne dirajte analognu.
Ni nickelodion na njoj.
![]()
Meni konkretno će ukidanje analogne donijeti više štete nego koristi.
A može se desiti i da mi nanesu direktnu finansijsku štetu. Vidjećemo, ali ako se desi ono šta pretpostavljam da je moguće da će se desiti, bilo bi tu osnova za ozbiljne tužbe.
Banalan primjer, sada analognu imam preko splitera za koaksijalni kabl na 3 TV uređaja. Ako je vjerovati onome šta piše na web stranici, ukidanjem analogne, dobitću digitalni signal po istoj cijeni po kojoj sada imam analognu. Ali samo na jednom TV uređaju. Ako želim na ostala dva TV uređaja, moraću dodatno platiti risivere ili module. Usput, kod mene su stari TV uređaji sa katodnom cijevi, nema ni SCART, ni HDMI niti bilo kakvih drugih priključaka osim samo jednog antenskog (koaksijalnog, RF priključka).
Dakle, oduzeće mi mogućnost gledanja programa na svim TV uređajima na kojem program sada mogu gledat. Ali, gore, javlja se situacija da ću morati kupovati nove TV uređaje. Ako se to desi, koliko ja znam ugovor ne spominje da ću morati biti izložen u budućnosti dodatnim troškovima da nastavim koristiti uslugu koju po ugovoru imama i redovno plaćam. A to bi bio osnov za tužbu, ako se desi to izlaganje novim troškovima u vidu kupovine novog TV uređaja.
Nije u pitanju novac, imam ja novca za novi TV, nego ne kupuijem ga zato što mi TV malo znači pa ću ga kupiti tek kada mi definitivno crknu ovi koje sada imam, dok oni rade bolji mi ne treba.
Ali jeste u pitanju nelegalno tjeranje korisnika u nove troškove da bi korisnik nastavio primati uslugu koju po ugovoru ima, redovno plaća i ničim nije doprinio da do bilo kakve promjene dođe.
Dakle, to što će oni ukinuti analognu nije problem. Neka mi ostave da uslugu koju imam i redovno plaćam nastavim koristiti kao i do sada, a oni neka rade šta hoće. Neka ukinu analognu i uvedu digitalnu, ali ja hoću da nastavim gledati TV programe koje sada po ugovoru imam, na uređajima koje sada koristim, po cijeni koju sada plaćam. Ugovor ja nisam ni raskidao ni mijenjao.
Kao poređenje, GSM: I pored 5G mreža i smartphonea, ljudi koji imaju ispravne 30 godina stare mobitele još mogu da ih koriste na isti način kao i prije 30 godina.
Tako ni Telemach ne bi smio uvođenjem novih tehnologija ukinuti usluge ljudima koji sretno koriste njihove stare usluge, po starim tehnologijama, Sve dok takve korisnike imaju.
Uostalom, vidjećemo, ako bude trebalo moj advokat će to bolje znati.
- diablobih
#79100 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ugovor ti je tu dok ga ti ili provajder ne ukine, a moze i telemach kao i ti bez ikakvih penala ponistiti ugovor koji je istekao.
Analogija je zlo, i isto kao sto te svugdje u svijetu tjeraju da automobil vozis koji ima ekolosku vrijednost u rangu njihovog zakona, tako ce svako se morati prebaciti na digitalu. Tako da, gledat ces ti analogiju vjerujem jos par godina, ali na kraju ces morati da uzmes digitalu bilo kojeg provajdera ili gledaj u "rizu" na tvu.
Analogija je zlo, i isto kao sto te svugdje u svijetu tjeraju da automobil vozis koji ima ekolosku vrijednost u rangu njihovog zakona, tako ce svako se morati prebaciti na digitalu. Tako da, gledat ces ti analogiju vjerujem jos par godina, ali na kraju ces morati da uzmes digitalu bilo kojeg provajdera ili gledaj u "rizu" na tvu.