salik79 wrote:Covjek iz naroda. Bajram u Hami![]()
Sirija vol. 2
- Challenger__
#79001 Re: Sirija vol. 2
- Kikibombona
#79002 Re: Sirija vol. 2
Ja ove sto sam upoznao, sasvim su ok. Nisu 'becka skola', ali su ok. Nesto kao mi. Takav je moj utisak. Mozda sam na malo bolju sortu naletio.hellhammer wrote:ja mislim da ovak kiki nikada nije sreo kudra u zivotu, nema mi smisla da neko toliko se zalaze za te kurde osim ako ih nikada nije sreo ili iz finansiskih interesa, to je insan koji ce te pokusati prevariti prvom prilikom, jako su nekulturni i divlji
Nego, kako objasnjavas da neko podrzava tzv. 'arapski nacionalizam', sirijski Bas rezim!?? Meni je tek to cudno. Kako neko moze podrzavati rezim koji je silom dosao na vlast i silom se odrzava na vlast. Imali su nekakve izbore na kojima je Bashar al-Asad osvojio svega 99.8% posto glasova.
Ja sam na strani svih malih naroda, od Kurda, Palestinaca, Cecena, Katalonaca, Baskijaca, Tibetanaca itd.
Kako se neko moze nafurati na Bas rezim meni nije jasno!??
Sta tu ima inspirativno, progresivno, avangardno!??
Jebi mi sve ako kontam.
- von_admir
#79003 Re: Sirija vol. 2
Kikibombona wrote:Ja ove sto sam upoznao, sasvim su ok. Nisu 'becka skola', ali su ok. Nesto kao mi. Takav je moj utisak. Mozda sam na malo bolju sortu naletio.hellhammer wrote:ja mislim da ovak kiki nikada nije sreo kudra u zivotu, nema mi smisla da neko toliko se zalaze za te kurde osim ako ih nikada nije sreo ili iz finansiskih interesa, to je insan koji ce te pokusati prevariti prvom prilikom, jako su nekulturni i divlji
Nego, kako objasnjavas da neko podrzava tzv. 'arapski nacionalizam', sirijski Bas rezim!?? Meni je tek to cudno. Kako neko moze podrzavati rezim koji je silom dosao na vlast i silom se odrzava na vlast. Imali su nekakve izbore na kojima je Bashar al-Asad osvojio svega 99.8% posto glasova.
Ja sam na strani svih malih naroda, od Kurda, Palestinaca, Cecena, Katalonaca, Baskijaca, Tibetanaca itd.
Kako se neko moze nafurati na Bas rezim meni nije jasno!??
Sta tu ima inspirativno, progresivno, avangardno!??
Jebi mi sve ako kontam.
Isto kao sto smo se mi furali ma komunjare prije 90tih Kiki
- Challenger__
#79004 Re: Sirija vol. 2
Hajmo malo twitova od poznatog aktiviste iz Damaska:
Nadwat AlShahba in #Aleppo #Syria

Nadwat AlShahba in #Aleppo #Syria

This is life in #Aleppo without the #US-backed terrorist scum
#Syria_Is_For_Tourists_Not_Terrorists
- Challenger__
#79005 Re: Sirija vol. 2

[quote]Haretna Restaurant in Bab Touma in the old city of #Damascus #Syria
#EidMubarak[/quote]
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#79006 Re: Sirija vol. 2
Cekaj je li se ovo predsjednik ratom zahvacene drzave vozi u civilnom autu bez pratnje? 
- Kikibombona
#79007 Re: Sirija vol. 2
Ejs, cuj sve!??salik79 wrote:Nije govno, vec se pas posr'o. Sve te grupe su nastale iz Al-Kaide. Saveznice i to je sada, kao, nekakva distinkcija? Kao, oni ne znaju da su ovi s njima, ili sta?![]()
Dobro ti je Djecak rekao, imas opcije, pa izaberi.
Pa vecinu tih skupina koje su podrzavali Amerikanci su vodili bivsi generali/oficiri sirijske armije. Da li to onda znaci da je i sirijska armija nastala iz al-Kaide!?? Opet mi malo logika steka.
Radi se o tome da su americki igraci popusili u Siriji. Tu u prvom redu mislim na tzv. FSA lidere koje je Amerika podrzala i poslije skupine poput SRF i 13. divizije.
Sve te americke skupine je ugasila Al-Kaida, tj. Al Nusra.
Kako ti sebi objasnjavas da je Al Kaida ugasila gotovo sve skupine u koje su Amerikanci upumpali desetine miliona!???
Nema smisla nikakvog. Poslusaj jos jednom izjavu Dzo Bajdena. Iz izjave se vidjelo da je ljut na Saudijsku Arabiju, Katar i Tursku koji su finansirali sve one koji se bore protiv Asada. Saudi su forsirali svoje vehabije, Ahrar Sham i Jaish al-Islam, grupe koje su ubrzo potpuno preuzele revoluciju i marginalizovale 'americke igrace'.
Poslije se Bajden za onu izjavu morao izvinjavati Tajipu koji je popizdio.
https://m.youtube.com/watch?v=CYG01mFBoUY
Al to je istina.
Nema nikakvih dokaza da su Amerikanci finansirali selefijske skupine. To nije tacno. Jednostavno.
I ove koje su fansirali su ugl sljam, al' nisu vehabije.
Na kraju, postavio sam ti vidio koji pokazuje kao Ahrar Sham i druge selefijske skupine najurise iz Sirije Amerikance koji su na poziv Turaka dosli pomoci i to uz povike 'krizari', 'obezglavit cemo vas', 'nevjernici'... Turci su morali umiriti te grupe da ne razgule Amerikance. I Amerikanci se nakon toga vise nikad nisu pojavili na teritoriju gdje su prisutne selefijske skupine. Nisu ni prije toga, to im je bio jedini put.
Evo ti opet, da utvrdis..
https://m.youtube.com/watch?v=HFZNrlq1F14
- Kikibombona
#79008 Re: Sirija vol. 2
Ljudi, ova se bolest tesko lijeci...
Mozete mantrati o Amerikancima i Izraelcima kao krivcima za sve zivo i mrtvo, al' u islamskom svijetu postoji nesto trulo...
Opet Dzenana, libanski Al-Akhbar
https://mobile.twitter.com/jenanmoussa/ ... 8785359872
Mozete mantrati o Amerikancima i Izraelcima kao krivcima za sve zivo i mrtvo, al' u islamskom svijetu postoji nesto trulo...
2/ I met 7 ISIS housewives. U have to understand they all believe in idea of Islamic State. But they now claim that ISIS isn't the real one.
6/ ISIS wives totally self-centered. Only complains about lack of internet, food, water etc in Raqqa, nothing about IS brutality 2 others.
7/ They never criticize ISIS beheadings, killings or ISIS being responsible 4 destruction of Raqqa. Only same mantra: We didnt do anything.
8/ One of ISIS women married to a French/Moroccan fighter said chopping hands of criminals was okay because person was warned twice before.
- Challenger__
#79009 Re: Sirija vol. 2
- Alepo:
LINK
In Aleppo today.. All bishops from all different sects affirming solidarity with the army & defying terrorism and its backers..
-
handžar88
#79010 Re: Sirija vol. 2
Il je lud il je iscenirano.. ovakve scene iscenirat koispicke, tako da ne vjerujem nista, slabo sam vjerovo i prije ovog sukoba u bilo sta sto ne vidim svojim ocima, ali poslije ovog propagandnog rata kojeg sam tamo vidio ne vjerujem ni ocu ni materi.._BataZiv_0809 wrote:Cekaj je li se ovo predsjednik ratom zahvacene drzave vozi u civilnom autu bez pratnje?
- Challenger__
#79011 Re: Sirija vol. 2
- Još jedna, malo starija, od Farisa, Alepo:

LINK

For the first time in 6 years freed Aleppo citizens are able to attend open air festivals without mortars by NATO backed terrorists!
- Challenger__
#79012 Re: Sirija vol. 2
Kikibombona wrote:Ljudi, ova se bolest tesko lijeci...
2/ I met 7 ISIS housewives. U have to understand they all believe in idea of Islamic State. But they now claim that ISIS isn't the real one.
6/ ISIS wives totally self-centered. Only complains about lack of internet, food, water etc in Raqqa, nothing about IS brutality 2 others.
7/ They never criticize ISIS beheadings, killings or ISIS being responsible 4 destruction of Raqqa. Only same mantra: We didnt do anything.
8/ One of ISIS women married to a French/Moroccan fighter said chopping hands of criminals was okay because person was warned twice before.
Za ISIL znamo. Kao što još bolje znaju oni koji su omogućili njegov nastanak. Hajde ti sad razmisli kakve su to psihopate i monstrumi koji ISIL i ISIL-e koriste kao alatku za svoje geopolitičke igre. To su sociopati ranga onih koji su u stanju pustiti čopor bijesnih i gladnih pit-bulova na nezaštićenog čovjeka.
O njima ti razmisli, ISIL je davno pročitana knjiga.
- salik79
#79013 Re: Sirija vol. 2
Nije mi jasno Kiki, da li si ti svjestan da je al-Kaida americki proizvod i da je Bin Laden americki operativac na terenu? Ono, nikako ne mogu shvatiti sta zelis dokazati s ovim postavljenim linkovima?! Da su amere otjerali uz povike "krizari"? Pa, covjece, oni se medjusobno kolju uz tekbire, proglasavajuci jedne drugima kjafirima, sta ocekujes od likova na stupnju kognitivnih sposobnosti primata (ako i tolikim)?!Kikibombona wrote:Ejs, cuj sve!??salik79 wrote:Nije govno, vec se pas posr'o. Sve te grupe su nastale iz Al-Kaide. Saveznice i to je sada, kao, nekakva distinkcija? Kao, oni ne znaju da su ovi s njima, ili sta?![]()
Dobro ti je Djecak rekao, imas opcije, pa izaberi.
Pa vecinu tih skupina koje su podrzavali Amerikanci su vodili bivsi generali/oficiri sirijske armije. Da li to onda znaci da je i sirijska armija nastala iz al-Kaide!?? Opet mi malo logika steka.![]()
Radi se o tome da su americki igraci popusili u Siriji. Tu u prvom redu mislim na tzv. FSA lidere koje je Amerika podrzala i poslije skupine poput SRF i 13. divizije.
Sve te americke skupine je ugasila Al-Kaida, tj. Al Nusra.
Kako ti sebi objasnjavas da je Al Kaida ugasila gotovo sve skupine u koje su Amerikanci upumpali desetine miliona!???
Nema smisla nikakvog. Poslusaj jos jednom izjavu Dzo Bajdena. Iz izjave se vidjelo da je ljut na Saudijsku Arabiju, Katar i Tursku koji su finansirali sve one koji se bore protiv Asada. Saudi su forsirali svoje vehabije, Ahrar Sham i Jaish al-Islam, grupe koje su ubrzo potpuno preuzele revoluciju i marginalizovale 'americke igrace'.
Poslije se Bajden za onu izjavu morao izvinjavati Tajipu koji je popizdio.![]()
https://m.youtube.com/watch?v=CYG01mFBoUY
Al to je istina.
Nema nikakvih dokaza da su Amerikanci finansirali selefijske skupine. To nije tacno. Jednostavno.
I ove koje su fansirali su ugl sljam, al' nisu vehabije.![]()
Na kraju, postavio sam ti vidio koji pokazuje kao Ahrar Sham i druge selefijske skupine najurise iz Sirije Amerikance koji su na poziv Turaka dosli pomoci i to uz povike 'krizari', 'obezglavit cemo vas', 'nevjernici'... Turci su morali umiriti te grupe da ne razgule Amerikance. I Amerikanci se nakon toga vise nikad nisu pojavili na teritoriju gdje su prisutne selefijske skupine. Nisu ni prije toga, to im je bio jedini put.
Evo ti opet, da utvrdis..
https://m.youtube.com/watch?v=HFZNrlq1F14
Pa, Saudi docekuju Trumpa kao bozanstvo, dok im "imam" Velike dzamije uci dove u kojima zaziva prokletstvo na sije, krscane i sve ostale koji nisu na njihovom putu...Ne kontam sta zelis reci? Pa i u Libiji da su se pojavili na ovaj nacin bila bi ista reakcija, a neces, valjda zanijekati i tamosnju umijesanost/povezanost NATO-pakta s Amerikom i Francuskom na celu?!
Daj da ti odgovori Al-Thani umjesto mene:
Charlie Rose: So what do you think is at heart here? What is the reason for this coming now? Because there has been an ongoing conversation about some countries, not approving of the fact that Qatar tried to play both sides, it had friends on both sides. There's even questions have been raised about how much funding Qatar has done to some of the Islamic groups in Syria.
Hamad Bin Jassim Bin Jaber Al Thani: Look, in Syria, everybody did mistakes including your country. When the war or the revolution happen in Syria, all of us work through two operation rooms, one in Jordan and one in Turkey. The first one was in Jordan. And there were countries, some of the GCC countries, among them the Saudis, the Emiratis, Qatar, United States and other allies. And they was working from there. And all of us, we were supporting the same group. In Turkey we did the same. We discover by the time that there is some groups have other agenda and we always eliminate them one by one, and always when we have information from our friends that this group is not -- you supported wrong group sometimes.
Ako (je)Katar podupirao/e teroriste, sta onda radi USA? Cak spominje i famozne savine "sobe".
- animus
#79014 Re: Sirija vol. 2
Ja sam ih sretao par puta i nisu losi ljudi. Meni sz se svidjeli i malo je falilo da budem u vezi s jednom malim garavom i cickavom. Njen otac je tada cak i nametao takvo nesto. Nikakve razlike nema u odnosu na turke. Dobar narod i jedan i drugi. Eto zamalo sam im bio zet, bas je mala bila slatka.hellhammer wrote:ja mislim da ovak kiki nikada nije sreo kudra u zivotu, nema mi smisla da neko toliko se zalaze za te kurde osim ako ih nikada nije sreo ili iz finansiskih interesa, to je insan koji ce te pokusati prevariti prvom prilikom, jako su nekulturni i divlji
- Challenger__
#79015 Re: Sirija vol. 2
Postili i Bogu se molili "po sobama", preklinjući saveznike da ne naoružavaju loše momke. Jesam li pogodio?salik79 wrote:Ako (je)Katar podupirao/e teroriste, sta onda radi USA?
- salik79
#79016 Re: Sirija vol. 2
Kikijeva "logika".Challenger__ wrote:Postili i Bogu se molili "po sobama", preklinjući saveznike da ne naoružavaju loše momke. Jesam li pogodio?salik79 wrote:Ako (je)Katar podupirao/e teroriste, sta onda radi USA?
- Krokodajl
#79017 Re: Sirija vol. 2
Nije iscenirano, ali ne vozi se bez pratnje, vozi se u svom automobilu kao i uvijek što se vozi i vozi sam ali u koloni automobila, mada opet svako zna koji je Asadov, tako da neko ga može RPG-om da hoće, ili TOW-om.handžar88 wrote:Il je lud il je iscenirano.. ovakve scene iscenirat koispicke, tako da ne vjerujem nista, slabo sam vjerovo i prije ovog sukoba u bilo sta sto ne vidim svojim ocima, ali poslije ovog propagandnog rata kojeg sam tamo vidio ne vjerujem ni ocu ni materi.._BataZiv_0809 wrote:Cekaj je li se ovo predsjednik ratom zahvacene drzave vozi u civilnom autu bez pratnje?
Da ga narod toliko prezire...
Rijetko putuje osim za praznike, ostalim danima uglavnom obilazi Damask, prošle godine za Bajram je bio u Homsu, tada je obilazio isto ranjene borce po provinciji Homs, bio je i u Latakiji na moru, u Daraji je isto tako bio za Bajram prošle godine, mada je Daraja tada bila prazna to je bilo netom nakon oslobođenja.
Lako je iscenirati naravno, ali nemoguće da svaki put prođe...
Lako je isceniratu u Damasku, u predsjedničkoj palači dovesti ljude da mašu zastavama.
Teško baš u svakom selu i gradu.
- salik79
#79018 Re: Sirija vol. 2
Ali Aboud, sehid i sirijski heroj, ubijen u posljednjim udarima nusrinih i daisovih zracnih snaga u Kuneitri:

- Krokodajl
#79019 Re: Sirija vol. 2
Uostalom da je to tako sve iscenirano, našao bi se neki aktivista da nas o tome obavjesti.
Ono, znaju na koliko stepeni suši meso u zatvoru u Sednaji a ne znaju da plaća stažiste 500 dolara jednoj agenciji u Bejrutu.
Ono, znaju na koliko stepeni suši meso u zatvoru u Sednaji a ne znaju da plaća stažiste 500 dolara jednoj agenciji u Bejrutu.
- Challenger__
#79020 Re: Sirija vol. 2
- Bašar u okolini Teherana, šatro sa sirijskom vojskom:
LINK
He,he, kako lažu.Al-Assad With Our Army Heros
- Challenger__
#79021 Re: Sirija vol. 2
Ovo je, u stvari, maskirani uhljup Barzani sa svojim Pešmergama.
- Challenger__
#79022 Re: Sirija vol. 2
Evo fotografije iz okoline Isfahana, Iran, gdje sa familijom provodi Bajram obilazeći porodice iranskih šebiha.

He,he, provalili smo ih.

He,he, provalili smo ih.
- Challenger__
#79024 Re: Sirija vol. 2
Neka mu je vječni rahmet, laka mu bila sirijska zemlja.salik79 wrote:Ali Aboud, sehid i sirijski heroj, ubijen u posljednjim udarima nusrinih i daisovih zracnih snaga u Kuneitri:
- salik79
#79025 Re: Sirija vol. 2
Kao sto rece uvazeni i voljeni hadzi Kasim Sulejmani:

Ovo je porucio Muhammed bin Salman sirijskom predstavniku na sastanku kojeg su organizirali Rusi.

Ovo je porucio Muhammed bin Salman sirijskom predstavniku na sastanku kojeg su organizirali Rusi.
Last edited by salik79 on 27/06/2017 01:37, edited 1 time in total.