da li je moguce da niko nikog ne zna?splend wrote:jel' ima ko da putuje svaki dan autom na relaciji zenica-sarajevo-zenica?
ako ima, il' zna nekog da ide, nek' se javi na pp.
Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- splend
#7901 Re: Zeničani
- Freamon Lester
#7902 Re: Zeničani
Dragi moj zaseok dosao na tv ponovo. Danas bas komentarisem sa kolegom ovaj prilog i najbolnije od svega sto svi mi to znamo ali sutimo. A zasto sutimo? Zato sto necemo da se zamjerimo. A necemo da se zamjerimo jer hocemo iste ovakve privilegije, a ako progovorimo nema vise privilegija.
Haj da budemo malo realni. Ovaj osteceni pomocnik direktora je uhljebljen u tu istu bolnicu kao i stotine radnika. U tu istu bolnicu osim nekih izuzetnih doktora niko nije primljen regularno. Od onih portira na pocetku priloga, pa do ovog necijeg malog sto je zamjenik direktora.
16 miliona KM duga napraviti, a pritome da ti Zavod za javno zdravstvo nije feninga duzan dovoljno je da se tu iskrcaju desetine inspektora i privede na ispitivanje sve od portira do direktora. A pitanje je da li bi ko imao da se vrati na posao ako bi to posteno bilo.
I nije to samo bolnica. Gdje su ostala javna preduzeca u ovom gradu? Konkursa od 91. nije bilo. A poslovanje blago receno kriminalno. Od policije do sudstva, od medicine do skolstva. Sve je ista prica i isti zajednicki nazivnik. Mito, korupcija, javne nabavke, dubioze, SDA, a sve po zakonu. A narod svake izbore glasa za istu bagru. Dakle ovdje se narodu dopada ovaj nacin i stil zivota. Kome se ne svidja siroka mu Bosna, a i EU nije daleko. Pokusati mjenjati sistem u ovom gradu je uzaludno.
Haj da budemo malo realni. Ovaj osteceni pomocnik direktora je uhljebljen u tu istu bolnicu kao i stotine radnika. U tu istu bolnicu osim nekih izuzetnih doktora niko nije primljen regularno. Od onih portira na pocetku priloga, pa do ovog necijeg malog sto je zamjenik direktora.
16 miliona KM duga napraviti, a pritome da ti Zavod za javno zdravstvo nije feninga duzan dovoljno je da se tu iskrcaju desetine inspektora i privede na ispitivanje sve od portira do direktora. A pitanje je da li bi ko imao da se vrati na posao ako bi to posteno bilo.
I nije to samo bolnica. Gdje su ostala javna preduzeca u ovom gradu? Konkursa od 91. nije bilo. A poslovanje blago receno kriminalno. Od policije do sudstva, od medicine do skolstva. Sve je ista prica i isti zajednicki nazivnik. Mito, korupcija, javne nabavke, dubioze, SDA, a sve po zakonu. A narod svake izbore glasa za istu bagru. Dakle ovdje se narodu dopada ovaj nacin i stil zivota. Kome se ne svidja siroka mu Bosna, a i EU nije daleko. Pokusati mjenjati sistem u ovom gradu je uzaludno.
- Warashii
#7903 Re: Zeničani
Sve je to standardna nasa stvarnost.
Svi znamo da je 90% po javnim preduzecima na to mjesto doslo klasicnom stelom, to su glasacka tijela istih tih koji ih zaposljavaju.
Izbori su, da ne kazem sta, nema tu nikakvog mjenjanja niti izbora.
Nekad mi dodje pa da "navijam" da se desi kolaps ove drzave samo zbog zaposlenih u JU, nije zavist, radim, dobro mi je hvala Bogu ali je to jedini nacin nekih promjena u BiH, makar kratkorocno.
Sve dok im novaca da se drzavne firme podmiruju ovdje promjene nema.
Svi znamo da je 90% po javnim preduzecima na to mjesto doslo klasicnom stelom, to su glasacka tijela istih tih koji ih zaposljavaju.
Izbori su, da ne kazem sta, nema tu nikakvog mjenjanja niti izbora.
Nekad mi dodje pa da "navijam" da se desi kolaps ove drzave samo zbog zaposlenih u JU, nije zavist, radim, dobro mi je hvala Bogu ali je to jedini nacin nekih promjena u BiH, makar kratkorocno.
Sve dok im novaca da se drzavne firme podmiruju ovdje promjene nema.
- kamen spoticanja
#7904 Re: Zeničani
Ja navijam da se sve privatizuje...skolstvo,zdravstvo,vode,struje,moji bubrezi..sve zivo
pa da vise ne gledamo nepravde na sve strane
- Warashii
#7905 Re: Zeničani
kamen spoticanja wrote:Ja navijam da se sve privatizuje...skolstvo,zdravstvo,vode,struje,moji bubrezi..sve zivo
Znam da ono sto sam napisao nekima moze zaparati usi ali jednostavno ja sam tog misljenja, privatizacija nije losa ali je naj gore sto ce i od toga neko da omasti brk, a i sam znas da to i ne mora biti nikakva pravda jer mi smo takvo drustvo.
Zao mi jbga mene i moje moguce buducnosti, zao mi mladje normalne raje, zao mi ljudi koje nema ko da pogura, zao mi zaposlenih kod privatnika koji im lome ledja ni za sto itd.
- N.N.
#7906 Re: Zeničani
U toj jebenoj bolnici radi lik koji je prije 2 mjeseca izasao iz pritvora u kojem je bio 5-6 mjeseci. Diler droge. Vodi se krivicni postupak. Sin je sudinice. Pisali smo o tome na forumu.
Neka sve propadne, ko im *ebe mater !
- nadžak
#7907 Re: Zeničani
N.N. wrote:U toj jebenoj bolnici radi lik koji je prije 2 mjeseca izasao iz pritvora u kojem je bio 5-6 mjeseci. Diler droge. Vodi se krivicni postupak. Sin je sudinice. Pisali smo o tome na forumu.
- kamen spoticanja
#7908 Re: Zeničani
Zar taj nije bio na tv zenici?N.N. wrote:U toj jebenoj bolnici radi lik koji je prije 2 mjeseca izasao iz pritvora u kojem je bio 5-6 mjeseci. Diler droge. Vodi se krivicni postupak. Sin je sudinice. Pisali smo o tome na forumu.
- nadžak
#7909 Re: Zeničani
To znam da je neki lik sa RTV Zenica nešto petljao oko toga ali ovo da je iz bolnice i uz to da je sin sudije to nikad čuo. Zato me iskreno zanima da vidim ima li kakav link na vijest i sl.kamen spoticanja wrote:Zar taj nije bio na tv zenici?N.N. wrote:U toj jebenoj bolnici radi lik koji je prije 2 mjeseca izasao iz pritvora u kojem je bio 5-6 mjeseci. Diler droge. Vodi se krivicni postupak. Sin je sudinice. Pisali smo o tome na forumu.
- Freamon Lester
#7910 Re: Zeničani
Komentari i rasprava na fb o kicenju grada. Koja komedija. 
- N.N.
#7911 Re: Zeničani
Ovo za bolnicu, momak sa Jalije, mama mu u Opcinskom sudu radi. Radio u Hitnoj pomoci prije ovog sa drogom. Nije onaj tonac sa TV Zenice.
Da ne spominjemo imena ovako javno...skontat ce @neiskustvo
Da ne spominjemo imena ovako javno...skontat ce @neiskustvo
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#7912 Re: Zeničani
Link, skrinšot, ulje na platnu, nešto?Freamon Lester wrote:Komentari i rasprava na fb o kicenju grada. Koja komedija.
P.S. Poznata mi ova prica za dilera, nacuo sam negdje
-
Curiica
#7913 Re: Zeničani
Ako može neko pomocˇ.Kantonalni sud u Zenici koliko rjesava žalbu na rijesenje prvostepenog opcinskog suda.Cuo sam da dugo traje,ne znam je li istina...
- nadžak
#7914 Re: Zeničani
Hajd napiši mi na pp malo detaljnije pa ćemo vidjet...Curiica wrote:Ako može neko pomocˇ.Kantonalni sud u Zenici koliko rjesava žalbu na rijesenje prvostepenog opcinskog suda.Cuo sam da dugo traje,ne znam je li istina...
- Freamon Lester
#7915 Re: Zeničani
https://www.facebook.com/Zenicablog/pos ... 0087630326_BataZiv_0809 wrote:Link, skrinšot, ulje na platnu, nešto?Freamon Lester wrote:Komentari i rasprava na fb o kicenju grada. Koja komedija.![]()
P.S. Poznata mi ova prica za dilera, nacuo sam negdje
-
Mustang1
#7916 Re: Zeničani
Meni je svejedno vala trenutno sto se kicenja tice ali dok sam dijete bio bilo je zanimljivo, kontam da je i sada djeci to zanimljivo. Ali ja tada nisam imao pametni telefon a oni imaju 
- Casual's
#7917 Re: Zeničani
Mali OT, halalite .. Je l' trea platit kazne prije vadjenja pasosa (imam jednu od 40) ? 
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#7918 Re: Zeničani
Bio danas u ZS kod Samketa, nisam bio neko vrijeme. Prvo sto je mjesto jos dodatno sredio, drugo sto je puno i tesko naci stol iako sam oko 1, pola 2 ulazio. Odveo jarana iz drugog grada na klopu, momak nije mogo vjerovat odnos cijena, kvaliteta i porcija hrane. Lik ostao odusevljen, mislim kako i ne bi, dvije rmpalije se za osam maraka demolirale hranom.
A puno, za sat vremena sto sam bio konobar je toliko hrane i pivkana nanoso da je to cudo jedno.
Samire, ne zasluzujemo te.
A puno, za sat vremena sto sam bio konobar je toliko hrane i pivkana nanoso da je to cudo jedno.
- nadžak
#7919 Re: Zeničani
Bojim se da da!Casual's wrote:Mali OT, halalite .. Je l' trea platit kazne prije vadjenja pasosa (imam jednu od 40) ?
-
kakavdanakneiskustvu
#7920 Re: Zeničani
Casual's wrote:Mali OT, halalite .. Je l' trea platit kazne prije vadjenja pasosa (imam jednu od 40) ?
ne treba
- nadžak
#7921 Re: Zeničani
Meni rekli da treba...kakavdanakneiskustvu wrote:Casual's wrote:Mali OT, halalite .. Je l' trea platit kazne prije vadjenja pasosa (imam jednu od 40) ?
ne treba
Plaća kafe ko nije u pravu
-
Mustang1
#7922 Re: Zeničani
Jesi ti onaj sto prodaje proteine ?Casual's wrote:Mali OT, halalite .. Je l' trea platit kazne prije vadjenja pasosa (imam jednu od 40) ?
- Amagon
#7923 Re: Zeničani
Jimmy McNulty wrote:Bio danas u ZS kod Samketa, nisam bio neko vrijeme. Prvo sto je mjesto jos dodatno sredio, drugo sto je puno i tesko naci stol iako sam oko 1, pola 2 ulazio. Odveo jarana iz drugog grada na klopu, momak nije mogo vjerovat odnos cijena, kvaliteta i porcija hrane. Lik ostao odusevljen, mislim kako i ne bi, dvije rmpalije se za osam maraka demolirale hranom.
- Freamon Lester
#7924 Re: Zeničani
Lepa Brena utisci? Vidim na slikama fino popunjena dvorana.
- Casual's
#7925 Re: Zeničani
@danak,@nadžak..hvala obojici, al koji je u pravu? 
@mustanga nisam buraz ni blizu taj haha
@freamon I ne bila kad su snizili karte na 5 KM, i gdje je pisalo 10 flomasterom prekrižili i dole stavili 5
btw..Sinoc u LIberasu dobra marisana bila, ne kontam kako niko nije objavio? Par flasa je letilo na par glava
Sve zbog neke plave fufe
@mustanga nisam buraz ni blizu taj haha
@freamon I ne bila kad su snizili karte na 5 KM, i gdje je pisalo 10 flomasterom prekrižili i dole stavili 5
btw..Sinoc u LIberasu dobra marisana bila, ne kontam kako niko nije objavio? Par flasa je letilo na par glava