Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
splend

#7901 Re: Zeničani

Post by splend »

splend wrote:jel' ima ko da putuje svaki dan autom na relaciji zenica-sarajevo-zenica?

ako ima, il' zna nekog da ide, nek' se javi na pp. :thumbup:
da li je moguce da niko nikog ne zna? :P
Freamon Lester

#7902 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

Dragi moj zaseok dosao na tv ponovo. Danas bas komentarisem sa kolegom ovaj prilog i najbolnije od svega sto svi mi to znamo ali sutimo. A zasto sutimo? Zato sto necemo da se zamjerimo. A necemo da se zamjerimo jer hocemo iste ovakve privilegije, a ako progovorimo nema vise privilegija. :izet:

Haj da budemo malo realni. Ovaj osteceni pomocnik direktora je uhljebljen u tu istu bolnicu kao i stotine radnika. U tu istu bolnicu osim nekih izuzetnih doktora niko nije primljen regularno. Od onih portira na pocetku priloga, pa do ovog necijeg malog sto je zamjenik direktora.

16 miliona KM duga napraviti, a pritome da ti Zavod za javno zdravstvo nije feninga duzan dovoljno je da se tu iskrcaju desetine inspektora i privede na ispitivanje sve od portira do direktora. A pitanje je da li bi ko imao da se vrati na posao ako bi to posteno bilo.

I nije to samo bolnica. Gdje su ostala javna preduzeca u ovom gradu? Konkursa od 91. nije bilo. A poslovanje blago receno kriminalno. Od policije do sudstva, od medicine do skolstva. Sve je ista prica i isti zajednicki nazivnik. Mito, korupcija, javne nabavke, dubioze, SDA, a sve po zakonu. A narod svake izbore glasa za istu bagru. Dakle ovdje se narodu dopada ovaj nacin i stil zivota. Kome se ne svidja siroka mu Bosna, a i EU nije daleko. Pokusati mjenjati sistem u ovom gradu je uzaludno.
Warashii

#7903 Re: Zeničani

Post by Warashii »

Sve je to standardna nasa stvarnost.
Svi znamo da je 90% po javnim preduzecima na to mjesto doslo klasicnom stelom, to su glasacka tijela istih tih koji ih zaposljavaju.
Izbori su, da ne kazem sta, nema tu nikakvog mjenjanja niti izbora.
Nekad mi dodje pa da "navijam" da se desi kolaps ove drzave samo zbog zaposlenih u JU, nije zavist, radim, dobro mi je hvala Bogu ali je to jedini nacin nekih promjena u BiH, makar kratkorocno.
Sve dok im novaca da se drzavne firme podmiruju ovdje promjene nema.
kamen spoticanja

#7904 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

Ja navijam da se sve privatizuje...skolstvo,zdravstvo,vode,struje,moji bubrezi..sve zivo
pa da vise ne gledamo nepravde na sve strane
Warashii

#7905 Re: Zeničani

Post by Warashii »

kamen spoticanja wrote:Ja navijam da se sve privatizuje...skolstvo,zdravstvo,vode,struje,moji bubrezi..sve zivo
pa da vise ne gledamo nepravde na sve strane
:) ti bi i bubrege svoje dao, e vala to ne da m pa nek ide u p.m.
Znam da ono sto sam napisao nekima moze zaparati usi ali jednostavno ja sam tog misljenja, privatizacija nije losa ali je naj gore sto ce i od toga neko da omasti brk, a i sam znas da to i ne mora biti nikakva pravda jer mi smo takvo drustvo.
Zao mi jbga mene i moje moguce buducnosti, zao mi mladje normalne raje, zao mi ljudi koje nema ko da pogura, zao mi zaposlenih kod privatnika koji im lome ledja ni za sto itd.
N.N.

#7906 Re: Zeničani

Post by N.N. »

U toj jebenoj bolnici radi lik koji je prije 2 mjeseca izasao iz pritvora u kojem je bio 5-6 mjeseci. Diler droge. Vodi se krivicni postupak. Sin je sudinice. Pisali smo o tome na forumu.

Neka sve propadne, ko im *ebe mater !
nadžak

#7907 Re: Zeničani

Post by nadžak »

N.N. wrote:U toj jebenoj bolnici radi lik koji je prije 2 mjeseca izasao iz pritvora u kojem je bio 5-6 mjeseci. Diler droge. Vodi se krivicni postupak. Sin je sudinice. Pisali smo o tome na forumu.

:? Nemam pojma o tome, nIkad čuo! Da li ti se malo pojasnit ili da mi nabaciš kakav link za vijest? Čudi me da takvo nešto ne znam!
kamen spoticanja

#7908 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

N.N. wrote:U toj jebenoj bolnici radi lik koji je prije 2 mjeseca izasao iz pritvora u kojem je bio 5-6 mjeseci. Diler droge. Vodi se krivicni postupak. Sin je sudinice. Pisali smo o tome na forumu.

Zar taj nije bio na tv zenici?
nadžak

#7909 Re: Zeničani

Post by nadžak »

kamen spoticanja wrote:

Zar taj nije bio na tv zenici?
To znam da je neki lik sa RTV Zenica nešto petljao oko toga ali ovo da je iz bolnice i uz to da je sin sudije to nikad čuo. Zato me iskreno zanima da vidim ima li kakav link na vijest i sl.
Freamon Lester

#7910 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

Komentari i rasprava na fb o kicenju grada. Koja komedija. :lol:
N.N.

#7911 Re: Zeničani

Post by N.N. »

Ovo za bolnicu, momak sa Jalije, mama mu u Opcinskom sudu radi. Radio u Hitnoj pomoci prije ovog sa drogom. Nije onaj tonac sa TV Zenice.
Da ne spominjemo imena ovako javno...skontat ce @neiskustvo :)
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#7912 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Freamon Lester wrote:Komentari i rasprava na fb o kicenju grada. Koja komedija. :lol:
Link, skrinšot, ulje na platnu, nešto? :D

P.S. Poznata mi ova prica za dilera, nacuo sam negdje :shock:
Curiica

#7913 Re: Zeničani

Post by Curiica »

Ako može neko pomocˇ.Kantonalni sud u Zenici koliko rjesava žalbu na rijesenje prvostepenog opcinskog suda.Cuo sam da dugo traje,ne znam je li istina...
nadžak

#7914 Re: Zeničani

Post by nadžak »

Curiica wrote:Ako može neko pomocˇ.Kantonalni sud u Zenici koliko rjesava žalbu na rijesenje prvostepenog opcinskog suda.Cuo sam da dugo traje,ne znam je li istina...
Hajd napiši mi na pp malo detaljnije pa ćemo vidjet...
Freamon Lester

#7915 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

_BataZiv_0809 wrote:
Freamon Lester wrote:Komentari i rasprava na fb o kicenju grada. Koja komedija. :lol:
Link, skrinšot, ulje na platnu, nešto? :D

P.S. Poznata mi ova prica za dilera, nacuo sam negdje :shock:
https://www.facebook.com/Zenicablog/pos ... 0087630326

:lol:
Mustang1

#7916 Re: Zeničani

Post by Mustang1 »

Meni je svejedno vala trenutno sto se kicenja tice ali dok sam dijete bio bilo je zanimljivo, kontam da je i sada djeci to zanimljivo. Ali ja tada nisam imao pametni telefon a oni imaju :D
Casual's

#7917 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Mali OT, halalite .. Je l' trea platit kazne prije vadjenja pasosa (imam jednu od 40) ? :D
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#7918 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Bio danas u ZS kod Samketa, nisam bio neko vrijeme. Prvo sto je mjesto jos dodatno sredio, drugo sto je puno i tesko naci stol iako sam oko 1, pola 2 ulazio. Odveo jarana iz drugog grada na klopu, momak nije mogo vjerovat odnos cijena, kvaliteta i porcija hrane. Lik ostao odusevljen, mislim kako i ne bi, dvije rmpalije se za osam maraka demolirale hranom.

A puno, za sat vremena sto sam bio konobar je toliko hrane i pivkana nanoso da je to cudo jedno.

Samire, ne zasluzujemo te.
nadžak

#7919 Re: Zeničani

Post by nadžak »

Casual's wrote:Mali OT, halalite .. Je l' trea platit kazne prije vadjenja pasosa (imam jednu od 40) ? :D
Bojim se da da! :D :D :D
kakavdanakneiskustvu

#7920 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

Casual's wrote:Mali OT, halalite .. Je l' trea platit kazne prije vadjenja pasosa (imam jednu od 40) ? :D

ne treba
nadžak

#7921 Re: Zeničani

Post by nadžak »

kakavdanakneiskustvu wrote:

ne treba
Meni rekli da treba...
Plaća kafe ko nije u pravu :D
Mustang1

#7922 Re: Zeničani

Post by Mustang1 »

Jesi ti onaj sto prodaje proteine ? :D
Amagon

#7923 Re: Zeničani

Post by Amagon »

Jimmy McNulty wrote:Bio danas u ZS kod Samketa, nisam bio neko vrijeme. Prvo sto je mjesto jos dodatno sredio, drugo sto je puno i tesko naci stol iako sam oko 1, pola 2 ulazio. Odveo jarana iz drugog grada na klopu, momak nije mogo vjerovat odnos cijena, kvaliteta i porcija hrane. Lik ostao odusevljen, mislim kako i ne bi, dvije rmpalije se za osam maraka demolirale hranom.

A puno, za sat vremena sto sam bio konobar je toliko hrane i pivkana nanoso da je to cudo jedno.

Samire, ne zasluzujemo te.
:thumbup:
Freamon Lester

#7924 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

Lepa Brena utisci? Vidim na slikama fino popunjena dvorana.
Casual's

#7925 Re: Zeničani

Post by Casual's »

@danak,@nadžak..hvala obojici, al koji je u pravu? :P
@mustanga nisam buraz ni blizu taj haha :D
@freamon I ne bila kad su snizili karte na 5 KM, i gdje je pisalo 10 flomasterom prekrižili i dole stavili 5 :o

btw..Sinoc u LIberasu dobra marisana bila, ne kontam kako niko nije objavio? Par flasa je letilo na par glava :D Sve zbog neke plave fufe
Post Reply