Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
_BataZiv_0809 wrote:I kako ja sad dolazim do Malte preko ovoga?
Odakle dolazis?
Najcesce iz pravca Zenice. Iskljucim se na Josanici pa onda picim preko Safeta Zajke i skrenem lijevo u Brijescu, te u Buca potoku ili eventualno kod fabrike duhana skrenem prema Malti.
pa tako sad radis.
neces se iskluciti u josanici nego na sljedecem iskljucenju u petlji butile. valjda ces pratiti putokaz sarajevo ili tako nesto i onda koristis ova nova 3 kilometra i onda si na kruznom toku u brijescu i onda na petlju.
pa izadjes u brijescu i na stupsku petlju i na glavnu dzadu prema centru.
nemoj preko oni potoka i favela jer je frka zbog izgradnje kruznog toka u buche.
A ima li uopce mogucnost da se iskljucim prema favelama?
incognito071 wrote:Kako ti karanana rece.
Sidjes na kruzni tok u Brijescu, ides do stupske petlje i glavnom dzadom do Malte.
Ne ides vise Safeta Zajke.
edit: nije Pariz jebote
Nije Pariz, ali bih htio da izbjegnem glavnu dzadu jer mi je to dalje. Dakle pitanje, kad ogulimo nepotrebne slojeve , je da li mogu koristi ovu obilaznicu ako se mislim u Brijescu iskljuciti na Buca potok?
Na Jošanici ideš pravo, kad sidjes sa AP i Zaobilaznice doci ces na ovaj veliki kruzni tok Briješće.. desno je petlja Stup 600-700 metara (dalje znaš), lijevo je most i skretanje prema Buća potoku 200-300 metara (dalje znaš).
Veoma je jednostavno.. jednom kad prođeš, biće ti ok.. Za sada će biti gužva oko favela jer se valjda radi onaj most, a ni kružni u buća potoku nije gotov..
blize ti je ovaj kraj zaobilaznice u brijescu potocima nego petlji. ali za sad je preporuka da ides na petlju a ne kroz favele zbog fijaska na izgradnji kruznog toka u bucha potoku koji stvara kilometarske guzve.
blize ti je ovaj kraj zaobilaznice u brijescu potocima nego petlji. ali za sad je preporuka da ides na petlju a ne kroz favele zbog fijaska na izgradnji kruznog toka u bucha potoku koji stvara kilometarske guzve.
Ja sam pošao jutros oko 9 za Mostar i rekoh hajde da se provozam, na stupskoj petlji stoje 3 momka iz obezbjeđenja i nedaju, hajde kontam kada se budem vraćao radiće, dok se guzonje malo slikaju, najedu i napiju, kontam neće dugo hladno je ali kada sam prolazio obilaznicom vidim šatori stavljeni na mostu . U Mostaru kada sam trebao krenuti nazad pročitam vijest da je pušteno i baš se obradujem ali cvrc Milojka u 14 :36 petlja iz pravca Mostara zatvorena i kedi parkiran na izlaz. Iz radoznalosti prođem do stupa iako sam trebao prema Vogošći da vidim dali je barem iz tog pravca pušteno ali su one plastične bankine stavljene na isključenju sa kružnog toka. Ogromna je gužva već bila iz pravca stupa jer je raja vjerovatno očekivala da će se moći provozati. Smrsih sam sebi u bradu "više sreće drugi put, je*o im pas mater" i nastavih dalje.
Ma znam za guzvu, imam jebachicu u Tibri BP
Uglavnom dobio sam odgovor
Blagodarim
jel to neka individualna/gratis shema ili je biznis pa da mi dadnes broj?
Izlija wrote:Ja sam pošao jutros oko 9 za Mostar i rekoh hajde da se provozam, na stupskoj petlji stoje 3 momka iz obezbjeđenja i nedaju, hajde kontam kada se budem vraćao radiće, dok se guzonje malo slikaju, najedu i napiju, kontam neće dugo hladno je ali kada sam prolazio obilaznicom vidim šatori stavljeni na mostu . U Mostaru kada sam trebao krenuti nazad pročitam vijest da je pušteno i baš se obradujem ali cvrc Milojka u 14 :36 petlja iz pravca Mostara zatvorena i kedi parkiran na izlaz. Iz radoznalosti prođem do stupa iako sam trebao prema Vogošći da vidim dali je barem iz tog pravca pušteno ali su one plastične bankine stavljene na isključenju sa kružnog toka. Ogromna je gužva već bila iz pravca stupa jer je raja vjerovatno očekivala da će se moći provozati. Smrsih sam sebi u bradu "više sreće drugi put, je*o im pas mater" i nastavih dalje.
sa fb
Bihamk Bosanskohercegovački Auto-moto Klub
Od 16 sati otvoren je spoj sa autocestom A-1 smijer od kružnog toka Briješće prema A-1. U suprotnom smijeru, saobraćaj je još uvijek obustavljen.
Edit: Od 16:30 otvorena je dionica kružni tok Briješće-autoput A-1 u oba smijera.
Kakvo je fuserenje? Ako mislis na granicnu liniju imam samo jedan veliki facepalm za tebe jer je prvo to nesto uobicajeno i ne primjeti se uzivo a pod dva moras uzeti u obzir ugao slikanja pa je efekat uvecan
Astrix wrote:
Ne ako bude tako, to je tako svugdje u svijetu. Gradska obilaznica se ne plaća, svi koji prolaze pored recimo Zagreba plate put do Zagreba pa onda opet uzimaju karticu kad ga prođu.
Talijani su recimo htjeli uvesti naplatu na rimskoj obilaznici, onom prstenu oko Rima i cijela se frka digla oko toga. Ima preko 100 km obilaznice i tu su lopovi htjeli uzeti masne pare ali nije im uspjelo.
Mislim da se ovaj dio puta oko ZG plaća 7 kn (ako se dobro sjecam ) ako nastavljas prema SLO a ne znam jel i za druge pravce tako?!
Ne bas, iz pravca Slavonskog Broda prema Zagrebu platis taj dio puta na naplatnim kucicama Ivanja Reka i ako ces nastaviti prema Karlovcu uzimas karticu na Luckom i dalje onda platis dio puta koji prodjes, to znam jer sam taj dio prosao.
EDIT: mozda mislis na dionicu od Jankomira do Bregane koji ide prema granici sa SLO...?
Last edited by Astrix on 24/11/2015 20:34, edited 1 time in total.
incognito071 wrote:Kako ti karanana rece.
Sidjes na kruzni tok u Brijescu, ides do stupske petlje i glavnom dzadom do Malte.
Ne ides vise Safeta Zajke.
edit: nije Pariz jebote
Nije Pariz, ali bih htio da izbjegnem glavnu dzadu jer mi je to dalje. Dakle pitanje, kad ogulimo nepotrebne slojeve , je da li mogu koristi ovu obilaznicu ako se mislim u Brijescu iskljuciti na Buca potok?
izadjes na butilama na kruzni na kruznom idesprema rajlovcu i skrenes desno prema brijescu tj u safeta zajke
znaci izbjegao si rajlovac i tamo dalje tvoje je samo da se vratis preko onog mosta i ides istim putem kojim si isao