GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
hhaarree

#7901 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by hhaarree »

kad ce oni uhljupi opet sjednicu napravit, jel danas ili sutra? da gledam :mrgreen:
jalijas74

#7902 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by jalijas74 »

Ovaj vozac kombija je sigurno Terminator (Dupovac) lik malo slici Svarciki koji je prije rata vozio ove padinske linije Vratnik, Sirokaca...
Edin H.

#7903 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Edin H. »

trcicu trceci wrote:Lik je gigant! :thumbup:
Strikebreaker! :oops:
jalijas74

#7904 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by jalijas74 »

Dr. Kuca wrote:Komsija sta zo ne strajkujes? "ma gdje cu dole njih 50-ak, pjano, drogirano haos prave". Ako laze, lazem i ja.
Jer rek`o imal sexa ?
obelix1

#7905 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by obelix1 »

Kako su se samo ostali sindikati pišnuli u gaće, Gras ih je izbio iz kolotečine i lopovskih poslova oko krađe sindikalne članarine.Da su se sindikalci od rata do danas borili za svoja prava kao radnici Grasa ova zemlja nebi bila ovako opljačkana.
Ljudi se već šest dana bore za svoja brava a Savez sindikata ni mukajet, treba proteste održati pred zgradom sindikata jer su oni saučesnici svih lopovluka u zemlji.
Bezbeli bi se Mićo Sokolović vrtio u grobu da zna kakvi su ga sindikalci nasljedili.
hhaarree

#7906 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by hhaarree »

KvaziExpert wrote:
hhaarree wrote:kad ce oni uhljupi opet sjednicu napravit, jel danas ili sutra? da gledam :mrgreen:
zar nije sjednica u toku? ili ja nisam dobro upratio na drugim temama
:zoka:

veze nemam tek sam se probudio reko da upitam, sad cu vidit na tv-u
kamen spoticanja

#7907 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by kamen spoticanja »

StupskaBitanga wrote:Eto jedan uspio uzeti kombi i vozi :thumbup:
konacno...majko moja tek u ovakvim situacijama shvatis koliki su levati ovi sto nas vode...prvi dan strajka nadjes 10 nagodnih vozaca,sto onih koji ne mirisu himzaniju,sto onih koje mozes isprepadat,sto onih koji bi vozili za ektsra 50 KM dnevnicu...i onda stanes iza tih ljudi...cekas dva dana da se vrate i ostali i ako ne sjednu za volan polupas im otkaze pa nek sudski dokazuju u sljedecih 8 godina jesu li zakonsku dobili otkaz...
tuzni srcem izjavljujem da bi ovo crveni zavrsili za 3 dana bez ikakvih problema
cyprus

#7908 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by cyprus »

Ja sam sve sigurniji da će se ovo vratit na staro... Niti će ko biti tužen, niti će koga policija uhapsiti, niti će ko izgubiti poso...

Gledam sinoć onaj jad od skupštine... Oni bi pregovarali sa onima koje nafataju u Remizi :lol: :x Jebem ti državu...
kokuz_sa

#7909 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by kokuz_sa »

jalijas74 wrote:
Dr. Kuca wrote:Komsija sta zo ne strajkujes? "ma gdje cu dole njih 50-ak, pjano, drogirano haos prave". Ako laze, lazem i ja.
Jer rek`o imal sexa ?
rodbinski sex zabranjen
StupskaBitanga

#7910 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by StupskaBitanga »

cyprus wrote:Ja sam sve sigurniji da će se ovo vratit na staro... Niti će ko biti tužen, niti će koga policija uhapsiti, niti će ko izgubiti poso...

Gledam sinoć onaj jad od skupštine... Oni bi pregovarali sa onima koje nafataju u Remizi :lol: :x Jebem ti državu...
:thumbup: :thumbup:
Dr. Kuca

#7911 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Dr. Kuca »

Provaliliste me,s ta cu sad :sad:
ultima_palabra

#7912 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by ultima_palabra »

kamen spoticanja wrote:tuzni srcem izjavljujem da bi ovo crveni zavrsili za 3 dana bez ikakvih problema
Oni prijeratni crveni da. Ovi sadašnji ne mogu završiti jebačinu u pufu.
kadinica

#7913 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by kadinica »

Nisrin wrote: Niste poslusali ni Skupstinu koja je direktno vlasnik VOZILA i GRASa?!

I APSURD je da danas radi linija koja je najmanje dosad radila! Mahmutovackog kombija skoro nikad nema jer se pokvari u prosjeku skoro svakih nekoliko sati, ako mu se danas vozilo pokvari koga ce zvati da to popravi? ccc
Pa valjda vlasnika vozila? Neće ga vozač popravljati?

Vidiš, tu i jeste problem:
Vlada hoće samo prava, neće obaveze (govorim za sve vlade, sve ministre saobraćaja, sve direktore do sada). Znači, samo interes, dok ima para da se imenuju upravni, nadzorni odbori i direktori po stranačkoj liniji. Zato je služio Gras. I da se čuva socijalni mir. Daj svima povlaštenu vožnju (penzioneri, RVI, šehidske porodice, studenti i ostali). Ono malo ljudi što radi, dobije kupon, proda ga i nastavi švercovati.

S druge strane, vlada kao vlasnik nije učinila ništa da se imovina zaštiti, da se nabave rezervni dijelovi, da se vozila registruju, nije stala u kraj prekomjernom zapošljavanju, nego je sve mirno posmatrala.

Druga javna preduzeća jednostavno prestanu isporučivati usluge: struja, voda, telefon, gas.
Gras to ne može i dok se trajno ne riješi problem finansiranja, neće biti bolje.

A to može samo skupština, da hoće.
VjecitiStudent

#7914 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by VjecitiStudent »

cyprus wrote:Ja sam sve sigurniji da će se ovo vratit na staro... Niti će ko biti tužen, niti će koga policija uhapsiti, niti će ko izgubiti poso...

Ko god se šeta pored Remize, nek' pripazi, Skupština bi ga mogla uzeti ko grasovog pregovarača.
kamen spoticanja

#7915 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by kamen spoticanja »

ultima_palabra wrote:
kamen spoticanja wrote:tuzni srcem izjavljujem da bi ovo crveni zavrsili za 3 dana bez ikakvih problema
ma na prijeratne mislim...ovi sadasnji su izgubili vlast od ovakvih zelenih mrmota...ono kad je fazlija greskom pogodio dugme za smjenu vlastite vlade :D
zateznistub

#7916 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by zateznistub »

kamen spoticanja wrote:
StupskaBitanga wrote:Eto jedan uspio uzeti kombi i vozi :thumbup:
konacno...majko moja tek u ovakvim situacijama shvatis koliki su levati ovi sto nas vode...prvi dan strajka nadjes 10 nagodnih vozaca,sto onih koji ne mirisu himzaniju,sto onih koje mozes isprepadat,sto onih koji bi vozili za ektsra 50 KM dnevnicu...i onda stanes iza tih ljudi...cekas dva dana da se vrate i ostali i ako ne sjednu za volan polupas im otkaze pa nek sudski dokazuju u sljedecih 8 godina jesu li zakonsku dobili otkaz...
tuzni srcem izjavljujem da bi ovo crveni zavrsili za 3 dana bez ikakvih problema
Ovo se kod njih ne bi ni desilo! :oops:
ultima_palabra

#7917 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by ultima_palabra »

kamen spoticanja wrote:
ultima_palabra wrote:
ma na prijeratne mislim...ovi sadasnji su izgubili vlast od ovakvih zelenih mrmota...ono kad je fazlija greskom pogodio dugme za smjenu vlastite vlade :D
Prijeratni bi završili to za 3 sata... možda 80-tih da bi se malo više razvuklo.
StupskaBitanga

#7918 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by StupskaBitanga »

Još me ne bi iznenadilo da tamo u remizi se zapjeva Jugoslovenka od L.Brene
zateznistub

#7919 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by zateznistub »

StupskaBitanga wrote:Još me ne bi iznenadilo da tamo u remizi se zapjeva Jugoslovenka od L.Brene
I šta bi tu bilo loše?
hhaarree

#7920 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by hhaarree »

Mene ne bi iznenadilo da su vec zapjevali, oci su mi more jadranskoooo :dance: :lol: :mrgreen:
bogumila

#7921 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by bogumila »

"Ako me pitate šta očekujem da će Skupština i Vlada odlučiti onda očekujem da će se pokrenuti krivični postupci po četiri osnova. Čak će se ići i s uvođenjem prinudne uprave u GRAS i vođenjem prinudnog stečajnog upravnika. Više sigurno neće biti odgađanja i slijede najrigoroznije mjere koje će do kraja sedmice sigurno dovesti prinudnog upravnika i pustiti vozila u saobraćaj, to je moje lično mišljenje, a mišljenje Vlade i Skupštine ćemo imati sutra", kazao je Bubica.

-------------to brate. dosta je vise.
Nisrin

#7922 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Nisrin »

http://source.ba/clanak/8997404139499/v ... ?ref=tiker

Naime, dvije odrasle osobe su verbalno napale Oruča, pljuvajući ga i udarajući u staklo kombija, a sve naočigled putnika.
Last edited by Nisrin on 09/04/2013 12:31, edited 2 times in total.
hhaarree

#7923 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by hhaarree »

Nisrin wrote:http://--- NO LINKS ---/clanak/8997404139499/vijesti/Putnici%20vrije%C4%91ali%20i%20pljuvali%20voza%C4%8Da%20GRAS-a,%20prijetili%20i%20Source.ba%20ekipi%20/?ref=tiker

Naime, dvije odrasle osobe su verbalno napale Oruča, pljuvajući ga i udarajući u staklo kombija, a sve naočigled putnika.
ovog vozaca sto jedini vozi jel :? nece ti link

edit:
Kako smo već pisali, jutros je vozač GRAS-a, Fehim Oruč bez ikakvih problema uzeo nalog, izvezao vozilo i obavljao vožnju sa Latinske ćuprije prema Mahmutovcu.

To je uradio jedan vozač, a ostali su se oglušili na rok koji im je sinoć dala Skupština Kantona Sarajevo da jutros u četiri sata bezuslovno uspostave javni prijevoz.

Naša ekipa je otišla na lice mjesta, na Mahmutovac i odmah po dolasku zabilježila je verbalni napad na vozača koji je prevozio putnike.

Naime, dvije odrasle osobe su verbalno napale Oruča, pljuvajući ga i udarajući u staklo kombija, a sve naočigled putnika. Potom su prijetili i ekipi Source.ba portala kako će im razbiti tehničku opremu.

Naš novinar i snimatelj imaju snimljenu priču koju Vam donosimo uskoro...
jesul ovo uradili beze prolaznici ili?
Last edited by hhaarree on 09/04/2013 12:26, edited 1 time in total.
zateznistub

#7924 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by zateznistub »

Nisrin wrote:http://--- NO LINKS ---/clanak/8997404139499/vijesti/Putnici%20vrije%C4%91ali%20i%20pljuvali%20voza%C4%8Da%20GRAS-a,%20prijetili%20i%20Source.ba%20ekipi%20/?ref=tiker

Ja da sam na njegovom mjestu, fino izasao iz kombija e sad se sami vozite bagro, i laganini kuci!
Sikandar

#7925 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Sikandar »

Što ovaj haos traje duže, (sigurno duže od onoga što su planirali oni koji su i organizovali sve ovo), dešavaju se zaista čudne i nelogične stvari. Svi ovi potezi Vlade KS-a i Skupštine KS-a su mogli da budu puno ranije, a naročito potezi od jučerašnjeg dana (sjednice Skupštine), jer su razlozi povlačenja tih poteza bili isti i prvog dana obustave rada u GRAS-u, tako da mi ovo izgleda jako čudno. Zašto se pustilo 7 dana da građani grada Sarajeva pate, kada su se ove Odluke mogle donijeti u roku 48 sati od početka obustave.MIslim da radi o pogrešnoj procjeni Vlade KS-a, koja realno mora da preuzme odgovornost za ovu situaciju.
Ko je imao korist od ovog odugovlačenja za poduzimanje adekvatnih akcija u riješavanju ovog problema, imali su taksisti, i nelegalni kombi prevoznici, pa čak i autobusi sa strane koji, vrlo često, za prevoz nisu davali karte.
Mislim da u svemu ovome nešto jako smrdi.
Angažovanje firmi prevoznika koji sada voze po gradu je bila Odluka koje je po meni totalni promašaj, jest da treba uspostaviti prevoz građana, ali i dan danas on nije uspostavljen niti zadovoljava zahtjeve građana grada Sarajeva. Isti taj prevoz će građani Kantona Sarajevo debelo platiti i šta se na kraju postiglo, ništa. Da se prevoz nije kojim slučajem uspostavio na način na koji je uspostavljen (jer žila kucavica gradskog prevoza je TRAMVAJ I TROLEJBUS), pritisak građana bio do danas bio toliki da bi se ovaj problem morao riješti i mnogo ranije.
Gubici koje pravi obustava su (kako kažu u Vladi KS-a su oko 2.000.000,00 KM) je trebalo da bude sasvim dovoljan motiv da se ovo puno, puno ranije uradi odnosno da se sve procedure koje su predviđene u ovim situacijama provedu.
Post Reply