SDA-All about

Post Reply
Trebam te

#7901 Re: SDA-All about

Post by Trebam te »

levana wrote:
Trebam te wrote:
gorgonzola wrote:dragan stevanovic je doktor u opstoj. I najbolje je upoznat sa situacijom u istoj. jok nego nam gospodja MRSA treba biti direktor.

ti opsti su najgori, najcesce znaju svega pomalo a nicega konkretno! vjerovatno dosadni ljekar! :skoljka:

po mom kriteriju tu uopste nije trebao biti neko ko je ljekar i zavrsio medicinu, vec operativac koji je npr: ekonomista ili pravnik sa solidnim radnim stazom u zdravstvu i zavrsenom poslovnom skolom operativnog menadzmenta, neko ko je jos mladji, dobrog izgleda, elokventnim engelskim...naj idealnije neko ko je radio i par godina negdje van Bosne... ;-)

posto takvih nema, onda Sebija mi lici na zvrk zenu, napravila je finu karijeru i cijene je kao MRSA strucnjaka tako da se nadam da ce povuci bolnicu malo na bolje!

a svakako interesantno je sto je i zena :dance:

Specijalista internist, šef Interne u opštoj (bolnici :D )

A tebi je vrijeme za spavanje :zzzz: Jer ako nastaviš, kukala ti majka :lol: šta ćeš još nalupati ovdje...

nema potrebe da me vrijedjas, znam Sebija boli ali stas' zivot ide dalje!

kako god sad treba stisnuti Sebiju (ne vise kako je postala direktor) vec da bolnicu pocne vaditi iz dugova i mjeriti Sebiji ucinkovitost na novom poslu! Inace bunt protiv Sebije postade pijacni trac-:) :mrgreen:

Podrska Sebiji :dance: :thumbup:
levana

#7902 Re: SDA-All about

Post by levana »

Ali prije spavanja neka pročita nešto :-)
pospanko2

#7903 Re: SDA-All about

Post by pospanko2 »

ti opsti su najgori, najcesce znaju svega pomalo a nicega konkretno! vjerovatno dosadni ljekar! :skoljka:

po mom kriteriju tu uopste nije trebao biti neko ko je ljekar i zavrsio medicinu, vec operativac koji je npr: ekonomista ili pravnik sa solidnim radnim stazom u zdravstvu i zavrsenom poslovnom skolom operativnog menadzmenta, neko ko je jos mladji, dobrog izgleda, elokventnim engelskim...naj idealnije neko ko je radio i par godina negdje van Bosne... ;-)

posto takvih nema, onda Sebija mi lici na zvrk zenu, napravila je finu karijeru i cijene je kao MRSA strucnjaka tako da se nadam da ce povuci bolnicu malo na bolje!

a svakako interesantno je sto je i zena :dance:[/quote]

Specijalista internist, šef Interne u opštoj (bolnici :D )

A tebi je vrijeme za spavanje :zzzz: Jer ako nastaviš, kukala ti majka :lol: šta ćeš još nalupati ovdje...[/quote]

nema potrebe da me vrijedjas, znam Sebija boli ali stas' zivot ide dalje!

kako god sad treba stisnuti Sebiju (ne vise kako je postala direktor) vec da bolnicu pocne vaditi iz dugova i mjeriti Sebiji ucinkovitost na novom poslu! Inace bunt protiv Sebije postade pijacni trac-:) :mrgreen:

Podrska Sebiji :dance: :thumbup:[/quote]

Čovječe, jesi li ti normalan? :-)
pospanko2

#7904 Re: SDA-All about

Post by pospanko2 »

levana wrote:Ali prije spavanja neka pročita nešto :-)
I nek prouči štagod za prvu damu :S
mikasa

#7905 Re: SDA-All about

Post by mikasa »

halo Sebija je direktorica bolnice, idi i pitaj je direktno da ti odgovori je li prenijela MRSA bakteriju i ako jeste zasto nije odgovarala :?:
svi drvlje i kamenje na Sebiju samo zato sto je Bakrova zena, a sutra neka vide Sebiju svi ti isti smjeskat ce se da ih Sebija zamijeti :razz: sto radnici opce bolnice nisu se digli i rekli,necemo Sebiju i tacka! Jeste sipak svi se prepali ko grlice :D
Evo SLUSAM TE...
Gospodjo Sebija Izetbegovic, da li ste vi kao Direktor Interdisp..., odnosno kao rukovodilac porodjajnog odjela u straroj zgradi Ocne klinike ODGOVORNI zato sto se najopasnije bakterija MRSA prenijela u novu zgradu porodilista na Betaniji?
Trebam te

#7906 Re: SDA-All about

Post by Trebam te »

pospanko2 wrote:Ako je ovaj narod što podržava klansko-mafijaške organizacije u vlasti normalan, onda mu tako i treba...
haman slozi smo se u jednoj, narod je lijen i desava mu se to sto mu se desava! kakav narod, obicne ovce, sada ce blejati dok nova zrvta ne naidje, tako je bilo i kad je Niksic imenovao bracu u neko javno preduzece! :roll:

narod u Bosni se bavi sitnicama dok krupne probleme uopce ili ih ne primjecuju ili niko ne haje a u stvari su prava kocnica sistema i sve opceg dobra svakog gradjanina! 8-)
Last edited by Trebam te on 16/03/2013 01:11, edited 1 time in total.
Trebam te

#7907 Re: SDA-All about

Post by Trebam te »

pospanko2 wrote:
nju bog kao i sve nas cuva,

ali svakako hocu 'elemterekeife' za bolje sutra :-D
pospanko2

#7908 Re: SDA-All about

Post by pospanko2 »

Trebam te wrote:
pospanko2 wrote:Ako je ovaj narod što podržava klansko-mafijaške organizacije u vlasti normalan, onda mu tako i treba...
haman slozi smo se u jednoj, narod je lijen i desava mu se to sto se desava! kakav narod, obicne ovce, sadce blejati dok nova zrvta ne naidje, tako je bilo i kad je Niksic imenovao bracu u neko javno preduzece! :roll:

narod u Bosni se bavi sitnicama dok za krupne probleme uopce ne primjecuju ili niko ne haje a u stvari su prava kocnica sistema i sve opceg dobra svakog gradjanina! 8-)
Nismo se složili jer je tebi normalno da se tako zaposle, a meni nije.
levana

#7909 Re: SDA-All about

Post by levana »

Trebam te wrote:
pospanko2 wrote:
nju bog kao i sve nas cuva,

ali svakako hocu 'elemterekeife' za bolje sutra :-D

Samo ti čitaj, ali probaj na maternjem nešto :D možda poluči rezultate :D
Trebam te

#7910 Re: SDA-All about

Post by Trebam te »

pospanko2 wrote:
Trebam te wrote:
haman slozi smo se u jednoj, narod je lijen i desava mu se to sto se desava! kakav narod, obicne ovce, sadce blejati dok nova zrvta ne naidje, tako je bilo i kad je Niksic imenovao bracu u neko javno preduzece! :roll:

narod u Bosni se bavi sitnicama dok za krupne probleme uopce ne primjecuju ili niko ne haje a u stvari su prava kocnica sistema i sve opceg dobra svakog gradjanina! 8-)
Nismo se složili jer je tebi normalno da se tako zaposle, a meni nije.

Ti jos uvijek vjerujes u sadaku i !??? koja zabluda! :lol:

halo u kapitalizmu smo, osvjesti se, inace ode voz!
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#7911 Re: SDA-All about

Post by -LIBERO- »

Ne, mi smo u feudalizmu.
Trebam te

#7912 Re: SDA-All about

Post by Trebam te »

-LIBERO- wrote:Ne, mi smo u feudalizmu.

tacno, nazalost i to u najgorem obliku feudalizma, niti mocnici hoce a niti narod haje, i od cijele drzave ispade jedan veliki haj-nehaj :zoka:

Laku noc svima zelim, ;-)
Chisum

#7913 Re: SDA-All about

Post by Chisum »

Trebam te wrote:

Neka se desavaju promjene makar i na gore

Parola SDA u zadnjih 20 i kusur godina.

Ostatak posta, kao i svaki drugi post ovog klovna - nije ni za citiranja.
spacek

#7914 Re: SDA-All about

Post by spacek »

...
Last edited by spacek on 23/04/2016 12:56, edited 1 time in total.
novi.dan.nova.nafaka

#7915 Re: SDA-All about

Post by novi.dan.nova.nafaka »

Empire strikes back ! :D :D :D

http://www.oslobodjenje.ba/kolumne/drzava-za-suprugu
Država za suprugu

Oslobođenje i Nezavisne novine privode kraju zajednički projekat: predstavljanje uspješnih žena u Bosni i Hercegovini. U ovih nekoliko mjeseci nerijetko smo i u Banjoj Luci i u Sarajevu dijelili iznenađenja zbog načina na koji su se žene o kojima smo pisali organizirale: gotovo je svaka priznala novinarima da joj radni dan traje 24 sata, a nekad i duže, da su iza nje godine i godine mukotrpnog obrazovanja, rada, podijeljenosti između porodice i posla, a nerijetko je ogromno razumijevanje upravo najbližih i dalo onaj potpuni obol uspješnosti poduzetnicama, profesoricama, liječnicama, direktoricama, umjetnicama... Nemali je broj i žena koje su priznale da su morale birati između privatnog života i karijere, no baš svaka je ukazala na problem muškog društva u kojem živimo.

Muškarci vladaju, muškarci odlučuju, muškarci su na položajima i muškarci su ti koji kroje sve ovdašnje sudbine. Konačno je, izgleda, i tome došao kraj, ali ne na način o kojem su govorile naše uspješne žene. Nisu one krive: i sama sam, zapravo, bila poprilično iznenađena kako niko od nas novinara (dobro kažu, ipak su novinari za sve krivi) nije prepoznao novoproklamiranu definiciju uspješne žene – supruga političara (ili makar onih koji su im bliski).
Ne bih, vjerujte, ni ja, da mi nedavno ne objasniše koliko je zapravo politika vladajućeg SDP-a naklonjena ženama: do te mjere da su odlučili da sve nezaposlene žene svojih članova – ako nikako drugačije – ono udome na savjetnička mjesta. A one koje već rade, da im posao olakšaju pozicijama u državnim institucijama i(li) javnim preduzećima. Muža, dakle, savjetuje kod kuće, a na poslu njegove stranačke kolege.
Zatražih primjer i odmah mi uručiše dva: Katarina Kamočaji i Andrea Selimović. Katarina je po zanimanju supruga Igora Kamočajija, aktuelnog zamjenika gradonačelnika Sarajeva i još aktuelnijeg direktora Zavoda za zapošljavanje Kantona Sarajevo. Igor je, inače, mlad političar, vijećnik u Centru još od 2000. i cijela njegova profesionalna karijera je zapravo politika – krenuo je od savjetovanja načelnika Općine Centar, nastavio sa radom u kabinetu gradonačelnika čiji je i zamjenik, član je Glavnog odbora SDP-a BiH, i, eto, smiješi mu se i prvo samostalno profesionalno mjesto – direktora. U biografiji i imovinskom kartonu Igor suprugu i ne pominje – samo kćerkicu rođenu 2008. No, nedavno su članovi Nadzornog odbora BH Pošte iz reda SDP-a BiH bili vrlo kategorični: nikakva se odluka ne može donijeti dok se Katarina Kamočaji ne zaposli u Odjelu za odnose s javnošću ovog javnog preduzeća. Tako sam saznala da smo Katarina i ja zapravo koleginice – gospođa Kamočaji novinarstvom se bavila na Radiju Stari Grad i sad je odlučila da novinarski hljeb od sedam kora zamijeni logističkom pozicijom u hladovini javnog preduzeća.
Andrea Selimović je supruga Jasenka Selimovića, šefa Kluba SDP-ovih poslanika u Parlamentu FBiH. Ni ona se ne pominje u muževljevoj biografiji, ali je odnedavno savjetnica u kabinetu generalnog direktora (opet) javnog preduzeća Elektroprivreda BiH. Jasenko je mlađi od Igora, no političke i profesionalne su im karijere gotovo identične: i Jasenko je stasao u Općinskom vijeću Centra, i on je član Glavnog odbora stranke, i on je profesionalno zaposlen u kabinetu – istina, u njegovom slučaju, kabinet je višeg (partijskog) nivoa; Jasenko, naime, šefuje kabinetom predsjednika SDP-a BiH Zlatka Lagumdžije.
Da Katarina i Andrea nisu izuzeci, već strategija, moji sugovornici mi nastaviše dokazivati radnim mjestima Tijane Kaletović, Aleksandre Jukić i Selme Šabić, supruga novinara, urednika i direktora FTV-a koje su savjetničkim i kabinetskim angažmanima ojačale sam vrh države i Federacije. Uopće nemam dileme: država će sa suprugama konačno dobiti bitku u ravnopravnosti spolova, a ne sumnjam nimalo da će se supruge izboriti za mjesto koje ženama i inače pripada, i to mnogo brže i lakše negoli to polazi za rukom običnim smrtnicama i suprugama istih takvih muževa.
Problem je u ovom našem patrijarhalnom društvu: Sebiji Seki Izetbegović se godinama pripisivao neograničen uticaj na svekra i muža i ne znam da li je iko htio priznati da je i u vrijeme dolaska Alije Izetbegovića na vlast njegova snaha bila priznata liječnica, specijalista. Zanimljivo: njezin najveći napredak u karijeri uslijedio je u vrijeme kada je Bakir Izetbegović bio u najvećoj nemilosti, kako države tako i svoje partije, odnosno netom nakon stranačkih izbora u SDA, kada je Izetbegović mlađi poražen u predsjedničkoj utrci. Ne sumnjam, zaista, da je doktorica Izetbegović žena od stava, kao što uopće nemam dilema da je Amina Lagumdžija, supruga Zlatka Lagumdžije – žena od karijere (završila Ekonomski fakultet, vlasnica agencije Ars Kreativa) koja također drži do vlastitog mišljenja. Iskreno, osobno poznajem samo jednu suprugu viđenijeg političara – Sandu Pudarić, suprugu potpredsjednika FBiH i predsjednika Glavnog odbora SDP-a BiH, i mogu posvjedočiti da je karijeru imala i prije udaje. A o stavu da i ne govorim.
Šta hoću reći? Poučeni iskustvom starijih političara kojima su spočitavane supruge od stava, esdepeovci su očito odlučili da prekrate bračne muke i riješe problem na zadovoljstvo svih – i svojih supruga i društva nam u cjelini, otvarajući im nova radna mjesta, i naprave i iskorak u Evropu koja ne krije koliko drži do ravnopravnosti spolova. I zacrtali još jednu, šestu politiku, državu za suprugu, koja im, za sada, ide najbolje od ruke. Toliko da sam blizu ideji da kolegama iz Nezavisnih predložim da se zajednički bacimo na posao i predstavimo svijetu uspješne supruge, sve s računicom koliko njihovi uspjesi koštaju poreske obveznike BiH.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#7916 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

Za sve koji prizivaju "drugo poluvrijeme" predlažem za I ofanzivu : Desant na Poljine združenim snagama srpskih, hrvatskih,bošnjačkih i bosanskih jedinica....a kasnije ćemo se razračunavati...već bi plijen mogao biti dovoljan povod :D
Paranoid

#7917 Re: SDA-All about

Post by Paranoid »

JoseMujica wrote:Za sve koji prizivaju "drugo poluvrijeme" predlažem za I ofanzivu : Desant na Poljine združenim snagama srpskih, hrvatskih,bošnjačkih i bosanskih jedinica....a kasnije ćemo se razračunavati...već bi plijen mogao biti dovoljan povod :D
Image

:mrgreen: podijeli i letke sa ucijenjenom glavom..
ultima_palabra

#7918 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

Smije li se Vildana pogledati u ogledalo nakon ovakvog teksta? :oops:
JoseMujica

#7919 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

valja joj kredite otplaćivati ko svakom u ovoj neofeudalnoj vukohebini....u banana državama ljudi su najjeftinija roba

ps

Paranoid :thumbup:

samo dok bi opuhali Slučajnog i Neonka riješili bi barem demobilisane borce :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#7920 Re: SDA-All about

Post by Chmoljo »

što ne bi smjela.

ipak je to džon obraz.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#7921 Re: SDA-All about

Post by Chmoljo »

:lol:
JoseMujica

#7922 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

:lol: :lol: :lol:

samo jeNa ispravka...ja bi za Neonka pitao :lol:

ps

alternativa Sekinom kuferu je da provjerava jesu mu šampinjoni dozreli....preko trapa se odvikava od trezora
ultima_palabra

#7923 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

Dobar :lol: Ma njih dvojica bi se ispalili, a isturili Aminu i Seku u prvi red :-D
JoseMujica

#7924 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

uhhhhh u tom slučaju predviđam poraz ovih svenarodnih savezničkih snaga

pred ove ne bi smjeli izaći sve da nas je Međureligijsko vijeće konsenzusom ovlastilo za napad
Alfons Kauders

#7925 Re: SDA-All about

Post by Alfons Kauders »

ultima_palabra wrote:Dobar :lol: Ma njih dvojica bi se ispalili, a isturili Aminu i Seku u prvi red :-D
"Odoh i ja majko, Bosnu brani ti"
Post Reply