Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
- spreca
#7901 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Pa jadnicak se nije ni ozenio...stoli boze 
- GeeTnT
#7902 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Nije im'o kila....spreca wrote:Pa jadnicak se nije ni ozenio...stoli boze
- Alfons Kauders
#7903 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ko? Ja ili on?spreca wrote:Pa jadnicak se nije ni ozenio...stoli boze
Ja imam izgovor - premlad sam, i smatram da treba ici po redu.
Takodjer... Koji ce mi to kurac u zivotu?
- spreca
#7904 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Nije valjda sad okilavioGeeTnT wrote:Nije im'o kila....spreca wrote:Pa jadnicak se nije ni ozenio...stoli boze
- spreca
#7905 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ma na Do'tura sam mislio...vrijeme mu je ...da mu kita dzabe ne propadaAlfons Kauders wrote:Ko? Ja ili on?spreca wrote:Pa jadnicak se nije ni ozenio...stoli boze
- Alfons Kauders
#7906 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Pustite covjeka, nije lako u tim godinama drzati korak s nama omladinom! Treba mu odati priznanje sto trpi nas balije, ovaj, pardon, balavcespreca wrote:Nije valjda sad okilavioGeeTnT wrote:Nije im'o kila....spreca wrote:Pa jadnicak se nije ni ozenio...stoli boze
Last edited by Alfons Kauders on 21/05/2017 10:39, edited 1 time in total.
- Alfons Kauders
#7907 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Necemo ici u privatnu sferu, ali ako se ne varam, doktor je ono jedno vrijeme pauzirao forum... Pa se poslije javio i rekao da je imao nekih "ljubavnih nesporazuma" ili nesh slicno, te da je to rijesio.spreca wrote:Ma na Do'tura sam mislio...vrijeme mu je ...da mu kita dzabe ne propadaAlfons Kauders wrote:Ko? Ja ili on?spreca wrote:Pa jadnicak se nije ni ozenio...stoli boze
Tako da je moguce da je doktor bio ozenjen, za razliku od mene. Ali opet, privatne stvari, hajmo dalje.
- Point.
#7908 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ma reko ako je takav pajdo profesor i akademik kakvo im je onda ostalo, osrednje pucanstvo. Ovakav kapacitet nije za bacit'.Alfons Kauders wrote:Ma tako prica po forumu. Dje ce ba biti doktor, frajer pise "Hrvatski jezik" velikim slovom i onda kuka kako mrzim Hrvate zato sto pisem "hrvatski jezik"... I ko fol doktor, a neki dan nije znao sta je lobotomija.Point. wrote:A to Hafis neki akademik, sveucilisni profesor?
Navodno je konobar u nakom kaficu, negdje tamo u najzapadnijim predgradjima Stolnog... Oko Cima ako se ne varam. Tako kazu ovi Hercegovci po forumu, ali nista ja to ne vjerujem.
Jel to Hercegovac, bez obzira na vjeru, po defaultu laze... Pa kome vjerovati?
- Alfons Kauders
#7909 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Pa dobro, on za sebe kaze da je akademik, ali kaze i da je jebac-presretac i sta vec ne. Ali nismo sigurni koliko tu ima istine...Point. wrote:Ma reko ako je takav pajdo profesor i akademik kakvo im je onda ostalo, osrednje pucanstvo. Ovakav kapacitet nije za bacit'.Alfons Kauders wrote:Ma tako prica po forumu. Dje ce ba biti doktor, frajer pise "Hrvatski jezik" velikim slovom i onda kuka kako mrzim Hrvate zato sto pisem "hrvatski jezik"... I ko fol doktor, a neki dan nije znao sta je lobotomija.Point. wrote:A to Hafis neki akademik, sveucilisni profesor?
Navodno je konobar u nakom kaficu, negdje tamo u najzapadnijim predgradjima Stolnog... Oko Cima ako se ne varam. Tako kazu ovi Hercegovci po forumu, ali nista ja to ne vjerujem.
Jel to Hercegovac, bez obzira na vjeru, po defaultu laze... Pa kome vjerovati?
Jer jebiga, kad mi clan SDA ili HDZ kaze da je akademik i profesor, ja po navici svasta pomislim (cesto pomislim na travnicki sir, recimo)
-
Hafis
#7910 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Najteže se prvi put razvesti, kasnije to ide k'o niz ulicu.Alfons Kauders wrote:Necemo ici u privatnu sferu, ali ako se ne varam, doktor je ono jedno vrijeme pauzirao forum... Pa se poslije javio i rekao da je imao nekih "ljubavnih nesporazuma" ili nesh slicno, te da je to rijesio.spreca wrote:Ma na Do'tura sam mislio...vrijeme mu je ...da mu kita dzabe ne propadaAlfons Kauders wrote:
Ko? Ja ili on?
Tako da je moguce da je doktor bio ozenjen, za razliku od mene. Ali opet, privatne stvari, hajmo dalje.
A inače, vjeruj mi iz iskustva: daleko više ribe okreneš k'o oženjen, već ko k'o ledičar. Žensko je to, izokrenuta logika, i odmah pomisli da tu nešto nije u dure.
Tomove bih o tome mogao napisati.
- Alfons Kauders
#7911 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Eh da se negdje konacno slozimo, kad vec na politici necemo! To vrlo dobro znam i vjeruj mi kada kazem da jedino radi toga zalim sto nisam ozenjen.Hafis wrote:Najteže se prvi put razvesti, kasnije to ide k'o niz ulicu.Alfons Kauders wrote:Necemo ici u privatnu sferu, ali ako se ne varam, doktor je ono jedno vrijeme pauzirao forum... Pa se poslije javio i rekao da je imao nekih "ljubavnih nesporazuma" ili nesh slicno, te da je to rijesio.spreca wrote: Ma na Do'tura sam mislio...vrijeme mu je ...da mu kita dzabe ne propada
A inače, vjeruj mi iz iskustva: daleko više ribe okreneš k'o oženjen, već ko k'o ledičar. Žensko je to, izokrenuta logika, i odmah pomisli da tu nešto nije u dure.
Tomove bih o tome mogao napisati.
Zene vole ozenjenog to je cudo jedno, fakat afrodizijak za ogromnu vecinu zena. Imam dvojicu prijatelja u sretnom braku koji sa strane u svakom datom trenutku "podmiruju" barem jos dvije.
Zapravo, jednom prilikom izadjemo nas cetiri... Prijatelj koji inace burmu nosi oko vrata jer mrzi prstenje je stavi na ruku... I jedini od nas tu vecer pokupi zensku. I to finu, obrazovani i uspjesnu, ubila se za braka. Zapravo uskoro se i udaje (za drugog, naravno). Frajer je pokupi na pricu o svom braku, supruzi i djetetu.
Sad kad malo bolje razmislim, dodje mi da iz zajebancije ozenim prijateljicu, cisto da ustedim na vremenu - jer onda nema romantike i zavodjenja, niti ih moras vodati okolo, niti koji kurac. Jos budes na glasu kao jebac koji se ne libi otvoreno varati zenu.
-
Hafis
#7912 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Razlike u procjenama kvalitete života između ispitivanih skupina izmjerene upitnikom EQ-5D-5L testirane su Mann Whitney U testom. Ispitanici su nakon provedenog rehabilitacijskog tretmana statistički značajno bolje ocijenili pokretljivost (P<0,05), uobičajene aktivnosti (P<0,05), bol i nelagodu (P=0,003) i tjeskobu i potištenost (P=0,029), te su statistički značajno većom ocjenom procijenili svoje zdravlje (P<0,05)...
I sad ti prašinaru @Spreci pojasni hoće li Spearmanov test korelacije s Harris Hip Score pokazati pozitivnu vrijednost
I sad ti prašinaru @Spreci pojasni hoće li Spearmanov test korelacije s Harris Hip Score pokazati pozitivnu vrijednost
- GeeTnT
#7913 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Halle zalilaj ga ti prvi....
-
Hafis
#7914 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Upravo tako.Alfons Kauders wrote:Eh da se negdje konacno slozimo, kad vec na politici necemo! To vrlo dobro znam i vjeruj mi kada kazem da jedino radi toga zalim sto nisam ozenjen.Hafis wrote:Najteže se prvi put razvesti, kasnije to ide k'o niz ulicu.Alfons Kauders wrote: Necemo ici u privatnu sferu, ali ako se ne varam, doktor je ono jedno vrijeme pauzirao forum... Pa se poslije javio i rekao da je imao nekih "ljubavnih nesporazuma" ili nesh slicno, te da je to rijesio.
Tomove bih o tome mogao napisati.![]()
Zene vole ozenjenog to je cudo jedno, fakat afrodizijak za ogromnu vecinu zena. Imam dvojicu prijatelja u sretnom braku koji sa strane u svakom datom trenutku "podmiruju" barem jos dvije.Imam osjecaj da njih dvojica s prstenom pokupe barem duplo vise zena nego kad su bili nezenje, a i tad su bili na glasu kao najveci frajer i jebaci-presretaci u ekipi!
![]()
Zapravo, jednom prilikom izadjemo nas cetiri... Prijatelj koji inace burmu nosi oko vrata jer mrzi prstenje je stavi na ruku... I jedini od nas tu vecer pokupi zensku. I to finu, obrazovani i uspjesnu, ubila se za braka. Zapravo uskoro se i udaje (za drugog, naravno). Frajer je pokupi na pricu o svom braku, supruzi i djetetu.
Sad kad malo bolje razmislim, dodje mi da iz zajebancije ozenim prijateljicu, cisto da ustedim na vremenu - jer onda nema romantike i zavodjenja, niti ih moras vodati okolo, niti koji kurac. Jos budes na glasu kao jebac koji se ne libi otvoreno varati zenu.
- Alfons Kauders
#7915 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ne kontamo ti se mi u to doktore, de nesto jednostavnije, za nas neobrazovane ne-europljane. Po mogucnosti, sa slikama. Sisama i tako...Hafis wrote:Razlike u procjenama kvalitete života između ispitivanih skupina izmjerene upitnikom EQ-5D-5L testirane su Mann Whitney U testom. Ispitanici su nakon provedenog rehabilitacijskog tretmana statistički značajno bolje ocijenili pokretljivost (P<0,05), uobičajene aktivnosti (P<0,05), bol i nelagodu (P=0,003) i tjeskobu i potištenost (P=0,029), te su statistički značajno većom ocjenom procijenili svoje zdravlje (P<0,05)...
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#7916 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
ng sHa cemo su KITArevickom i njeznim pevanjem... falsira koda babu deru szguza 
- Alfons Kauders
#7917 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Onda smo dogovorili! Valja nam se opet zeniti, kako bi uz manje truda i novca bili jos veci jebaci. Ukratko, jedini valjan razlog za brak mi je ovaj - da bih kao "ozenjen" guzio tudje zene, bez da im platim i veceru, kamolio sta drugo.Hafis wrote:Upravo tako.Alfons Kauders wrote:Eh da se negdje konacno slozimo, kad vec na politici necemo! To vrlo dobro znam i vjeruj mi kada kazem da jedino radi toga zalim sto nisam ozenjen.Hafis wrote: Najteže se prvi put razvesti, kasnije to ide k'o niz ulicu.
Tomove bih o tome mogao napisati.![]()
Zene vole ozenjenog to je cudo jedno, fakat afrodizijak za ogromnu vecinu zena. Imam dvojicu prijatelja u sretnom braku koji sa strane u svakom datom trenutku "podmiruju" barem jos dvije.Imam osjecaj da njih dvojica s prstenom pokupe barem duplo vise zena nego kad su bili nezenje, a i tad su bili na glasu kao najveci frajer i jebaci-presretaci u ekipi!
![]()
E hajmo se sad dogovorit oko ovog izbornog zakona
-
Hafis
#7918 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Pa iskreno, najiskrenije: više imaš pilota Airbusa u BiH nego ljudi koji se bave praktičnom statističkom obradom rezultata. Bilo da se radi o efektivnosti nekog lijeka, pojavi depresije kod vlasnika izgubljenih ljubimaca, tumačenju rezultata anketa Binga, Konzuma, Unicredit banke, predizbornog raspoloženja birača, utjecaju kiše na kvalitetu života autolakirera...bilo što. Rijetka i veoma unosna profesija.Alfons Kauders wrote:Ne kontamo ti se mi u to doktore, de nesto jednostavnije, za nas neobrazovane ne-europljane. Po mogucnosti, sa slikama. Sisama i tako...Hafis wrote:Razlike u procjenama kvalitete života između ispitivanih skupina izmjerene upitnikom EQ-5D-5L testirane su Mann Whitney U testom. Ispitanici su nakon provedenog rehabilitacijskog tretmana statistički značajno bolje ocijenili pokretljivost (P<0,05), uobičajene aktivnosti (P<0,05), bol i nelagodu (P=0,003) i tjeskobu i potištenost (P=0,029), te su statistički značajno većom ocjenom procijenili svoje zdravlje (P<0,05)...
Moram se i pohvaliti - čak sam i na ovom forumu odradio, to jest pomogao nekima od članova koji trebaju taskve usluge, i to gratis - da ne bude zabune.
-
Hafis
#7919 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
TKo pjeva zlo ne mislipici wrote:ng sHa cemo su KITArevickom i njeznim pevanjem... falsira koda babu deru szguza
-
Hafis
#7920 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
TKo pjeva zlo ne mislipici wrote:ng sHa cemo su KITArevickom i njeznim pevanjem... falsira koda babu deru szguza
- pici
#7921 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
zavisi sHa peVa... ova vasHa prdCenica ode u Ercegbosanske ganglijeHafis wrote:TKo pjeva zlo ne mislipici wrote:ng sHa cemo su KITArevickom i njeznim pevanjem... falsira koda babu deru szguza
- Alfons Kauders
#7922 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ja znam jednog pilota Airbusa i dvoje prakticnih statisticara, ukljucujuci tebe.Hafis wrote:Pa iskreno, najiskrenije: više imaš pilota Airbusa u BiH nego ljudi koji se bave praktičnom statističkom obradom rezultata. Bilo da se radi o efektivnosti nekog lijeka, pojavi depresije kod vlasnika izgubljenih ljubimaca, tumačenju rezultata anketa Binga, Konzuma, Unicredit banke, predizbornog raspoloženja birača, utjecaju kiše na kvalitetu života autolakirera...bilo što. Rijetka i veoma unosna profesija.Alfons Kauders wrote:Ne kontamo ti se mi u to doktore, de nesto jednostavnije, za nas neobrazovane ne-europljane. Po mogucnosti, sa slikama. Sisama i tako...Hafis wrote:Razlike u procjenama kvalitete života između ispitivanih skupina izmjerene upitnikom EQ-5D-5L testirane su Mann Whitney U testom. Ispitanici su nakon provedenog rehabilitacijskog tretmana statistički značajno bolje ocijenili pokretljivost (P<0,05), uobičajene aktivnosti (P<0,05), bol i nelagodu (P=0,003) i tjeskobu i potištenost (P=0,029), te su statistički značajno većom ocjenom procijenili svoje zdravlje (P<0,05)...
Moram se i pohvaliti - čak sam i na ovom forumu odradio, to jest pomogao nekima od članova koji trebaju taskve usluge, i to gratis - da ne bude zabune.
Ali opet me onda nesto kopka... Kako to da ti je stalo do struke i statistike, a mene prozivas kada krenem o ekonomiji? Nesto mi tu ne stima.
- pici
-
Hafis
#7924 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Zato što svu problematiku pokušavaš protumačiti ekonomskim promišljanjem. A to ne ide baš tako u stvarnom životu.Alfons Kauders wrote:Ja znam jednog pilota Airbusa i dvoje prakticnih statisticara, ukljucujuci tebe.Hafis wrote:Pa iskreno, najiskrenije: više imaš pilota Airbusa u BiH nego ljudi koji se bave praktičnom statističkom obradom rezultata. Bilo da se radi o efektivnosti nekog lijeka, pojavi depresije kod vlasnika izgubljenih ljubimaca, tumačenju rezultata anketa Binga, Konzuma, Unicredit banke, predizbornog raspoloženja birača, utjecaju kiše na kvalitetu života autolakirera...bilo što. Rijetka i veoma unosna profesija.Alfons Kauders wrote: Ne kontamo ti se mi u to doktore, de nesto jednostavnije, za nas neobrazovane ne-europljane. Po mogucnosti, sa slikama. Sisama i tako...
Ali opet me onda nesto kopka... Kako to da ti je stalo do struke i statistike, a mene prozivas kada krenem o ekonomiji? Nesto mi tu ne stima.
Ekonomija ipak nije egzaktna znanost i podložna je različitim ljudskim promišljanjima i tumačenjima. Za ekonomske problem nekog društva, države, deset će makroekonomskih teoretičara smisliti deset potpuno drugačijih načina rješavanja.
Slično kao i medicina - slučaj jedne bolesti, deset će različitih liječnika riješavati na deset različitih načina.
- Alfons Kauders
#7925 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Dobra vadiona, ali neces se tako lako izvuci. Ekonomija nije egzaktna nauka, ali matematika jeste, kao i statistika.Hafis wrote:Zato što svu problematiku pokušavaš protumačiti ekonomskim promišljanjem. A to ne ide baš tako u stvarnom životu.Alfons Kauders wrote:
Ja znam jednog pilota Airbusa i dvoje prakticnih statisticara, ukljucujuci tebe.
Ekonomija ipak nije egzaktna znanost i podložna je različitim ljudskim promišljanjima i tumačenjima. Za ekonomske problem nekog društva, države, deset će makroekonomskih teoretičara smisliti deset potpuno drugačijih načina rješavanja.
Slično kao i medicina - slučaj jedne bolesti, deset će različitih liječnika riješavati na deset različitih načina.
Tumacenje podataka bi bilo subjektivno, ali ne i cinjenice o kojim bi se raspravljalo. Ti ponudi svoje tumacenje, ja cu svoje, i svi ostali. I onda se razgovara o necemu konkretnom... Ali tebi se draze prepucavati s "prasinarima" nego upustati u takve price. Stvari usko vezane uz struku, a ne prica ti se o njima? Ne lici mi to na tebe pravo da ti kazem, pa sumnjam da je ovo samo fin izgovor.
Svaka cast na trudu, ali "I don't buy it"