Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post Reply
spreca

#7901 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

Pa jadnicak se nije ni ozenio...stoli boze :mrgreen:
GeeTnT

#7902 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by GeeTnT »

spreca wrote:Pa jadnicak se nije ni ozenio...stoli boze :mrgreen:
Nije im'o kila....
Alfons Kauders

#7903 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Ko? Ja ili on?

Ja imam izgovor - premlad sam, i smatram da treba ici po redu.

Takodjer... Koji ce mi to kurac u zivotu? :lol:
spreca

#7904 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

GeeTnT wrote:
Nije im'o kila....
Nije valjda sad okilavio :mrgreen:
spreca

#7905 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

Alfons Kauders wrote:
Ko? Ja ili on?

Ma na Do'tura sam mislio...vrijeme mu je ...da mu kita dzabe ne propada :lol:
Alfons Kauders

#7906 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

spreca wrote:
GeeTnT wrote:
Nije im'o kila....
Nije valjda sad okilavio :mrgreen:
Pustite covjeka, nije lako u tim godinama drzati korak s nama omladinom! Treba mu odati priznanje sto trpi nas balije, ovaj, pardon, balavce
Last edited by Alfons Kauders on 21/05/2017 10:39, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#7907 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

spreca wrote:
Alfons Kauders wrote:
Ko? Ja ili on?

Necemo ici u privatnu sferu, ali ako se ne varam, doktor je ono jedno vrijeme pauzirao forum... Pa se poslije javio i rekao da je imao nekih "ljubavnih nesporazuma" ili nesh slicno, te da je to rijesio.

Tako da je moguce da je doktor bio ozenjen, za razliku od mene. Ali opet, privatne stvari, hajmo dalje.
Point.

#7908 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Point. »

Alfons Kauders wrote:
Point. wrote:A to Hafis neki akademik, sveucilisni profesor?
Ma tako prica po forumu. Dje ce ba biti doktor, frajer pise "Hrvatski jezik" velikim slovom i onda kuka kako mrzim Hrvate zato sto pisem "hrvatski jezik"... I ko fol doktor, a neki dan nije znao sta je lobotomija.

Navodno je konobar u nakom kaficu, negdje tamo u najzapadnijim predgradjima Stolnog... Oko Cima ako se ne varam. Tako kazu ovi Hercegovci po forumu, ali nista ja to ne vjerujem.

Jel to Hercegovac, bez obzira na vjeru, po defaultu laze... Pa kome vjerovati? :D
Ma reko ako je takav pajdo profesor i akademik kakvo im je onda ostalo, osrednje pucanstvo. Ovakav kapacitet nije za bacit'.
Alfons Kauders

#7909 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Point. wrote:
Alfons Kauders wrote:
Point. wrote:A to Hafis neki akademik, sveucilisni profesor?
Ma tako prica po forumu. Dje ce ba biti doktor, frajer pise "Hrvatski jezik" velikim slovom i onda kuka kako mrzim Hrvate zato sto pisem "hrvatski jezik"... I ko fol doktor, a neki dan nije znao sta je lobotomija.

Navodno je konobar u nakom kaficu, negdje tamo u najzapadnijim predgradjima Stolnog... Oko Cima ako se ne varam. Tako kazu ovi Hercegovci po forumu, ali nista ja to ne vjerujem.

Jel to Hercegovac, bez obzira na vjeru, po defaultu laze... Pa kome vjerovati? :D
Ma reko ako je takav pajdo profesor i akademik kakvo im je onda ostalo, osrednje pucanstvo. Ovakav kapacitet nije za bacit'.
Pa dobro, on za sebe kaze da je akademik, ali kaze i da je jebac-presretac i sta vec ne. Ali nismo sigurni koliko tu ima istine...

Jer jebiga, kad mi clan SDA ili HDZ kaze da je akademik i profesor, ja po navici svasta pomislim (cesto pomislim na travnicki sir, recimo)
Hafis

#7910 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote:
spreca wrote:
Alfons Kauders wrote:
Ko? Ja ili on?

Necemo ici u privatnu sferu, ali ako se ne varam, doktor je ono jedno vrijeme pauzirao forum... Pa se poslije javio i rekao da je imao nekih "ljubavnih nesporazuma" ili nesh slicno, te da je to rijesio.

Tako da je moguce da je doktor bio ozenjen, za razliku od mene. Ali opet, privatne stvari, hajmo dalje.
Najteže se prvi put razvesti, kasnije to ide k'o niz ulicu.
A inače, vjeruj mi iz iskustva: daleko više ribe okreneš k'o oženjen, već ko k'o ledičar. Žensko je to, izokrenuta logika, i odmah pomisli da tu nešto nije u dure.
Tomove bih o tome mogao napisati.
Alfons Kauders

#7911 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote:
spreca wrote: Ma na Do'tura sam mislio...vrijeme mu je ...da mu kita dzabe ne propada :lol:

A inače, vjeruj mi iz iskustva: daleko više ribe okreneš k'o oženjen, već ko k'o ledičar. Žensko je to, izokrenuta logika, i odmah pomisli da tu nešto nije u dure.
Eh da se negdje konacno slozimo, kad vec na politici necemo! To vrlo dobro znam i vjeruj mi kada kazem da jedino radi toga zalim sto nisam ozenjen. :roll:

Zene vole ozenjenog to je cudo jedno, fakat afrodizijak za ogromnu vecinu zena. Imam dvojicu prijatelja u sretnom braku koji sa strane u svakom datom trenutku "podmiruju" barem jos dvije. :lol: Imam osjecaj da njih dvojica s prstenom pokupe barem duplo vise zena nego kad su bili nezenje, a i tad su bili na glasu kao najveci frajer i jebaci-presretaci u ekipi! :lol:

Zapravo, jednom prilikom izadjemo nas cetiri... Prijatelj koji inace burmu nosi oko vrata jer mrzi prstenje je stavi na ruku... I jedini od nas tu vecer pokupi zensku. I to finu, obrazovani i uspjesnu, ubila se za braka. Zapravo uskoro se i udaje (za drugog, naravno). Frajer je pokupi na pricu o svom braku, supruzi i djetetu.

Sad kad malo bolje razmislim, dodje mi da iz zajebancije ozenim prijateljicu, cisto da ustedim na vremenu - jer onda nema romantike i zavodjenja, niti ih moras vodati okolo, niti koji kurac. Jos budes na glasu kao jebac koji se ne libi otvoreno varati zenu. :lol:
Hafis

#7912 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Razlike u procjenama kvalitete života između ispitivanih skupina izmjerene upitnikom EQ-5D-5L testirane su Mann Whitney U testom. Ispitanici su nakon provedenog rehabilitacijskog tretmana statistički značajno bolje ocijenili pokretljivost (P<0,05), uobičajene aktivnosti (P<0,05), bol i nelagodu (P=0,003) i tjeskobu i potištenost (P=0,029), te su statistički značajno većom ocjenom procijenili svoje zdravlje (P<0,05)...

I sad ti prašinaru @Spreci pojasni hoće li Spearmanov test korelacije s Harris Hip Score pokazati pozitivnu vrijednost :)
GeeTnT

#7913 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by GeeTnT »

Halle zalilaj ga ti prvi....
Hafis

#7914 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote:
Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote: Necemo ici u privatnu sferu, ali ako se ne varam, doktor je ono jedno vrijeme pauzirao forum... Pa se poslije javio i rekao da je imao nekih "ljubavnih nesporazuma" ili nesh slicno, te da je to rijesio.

Eh da se negdje konacno slozimo, kad vec na politici necemo! To vrlo dobro znam i vjeruj mi kada kazem da jedino radi toga zalim sto nisam ozenjen. :roll:

Zene vole ozenjenog to je cudo jedno, fakat afrodizijak za ogromnu vecinu zena. Imam dvojicu prijatelja u sretnom braku koji sa strane u svakom datom trenutku "podmiruju" barem jos dvije. :lol: Imam osjecaj da njih dvojica s prstenom pokupe barem duplo vise zena nego kad su bili nezenje, a i tad su bili na glasu kao najveci frajer i jebaci-presretaci u ekipi! :lol:

Zapravo, jednom prilikom izadjemo nas cetiri... Prijatelj koji inace burmu nosi oko vrata jer mrzi prstenje je stavi na ruku... I jedini od nas tu vecer pokupi zensku. I to finu, obrazovani i uspjesnu, ubila se za braka. Zapravo uskoro se i udaje (za drugog, naravno). Frajer je pokupi na pricu o svom braku, supruzi i djetetu.

Sad kad malo bolje razmislim, dodje mi da iz zajebancije ozenim prijateljicu, cisto da ustedim na vremenu - jer onda nema romantike i zavodjenja, niti ih moras vodati okolo, niti koji kurac. Jos budes na glasu kao jebac koji se ne libi otvoreno varati zenu. :lol:
Upravo tako.
Alfons Kauders

#7915 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:Razlike u procjenama kvalitete života između ispitivanih skupina izmjerene upitnikom EQ-5D-5L testirane su Mann Whitney U testom. Ispitanici su nakon provedenog rehabilitacijskog tretmana statistički značajno bolje ocijenili pokretljivost (P<0,05), uobičajene aktivnosti (P<0,05), bol i nelagodu (P=0,003) i tjeskobu i potištenost (P=0,029), te su statistički značajno većom ocjenom procijenili svoje zdravlje (P<0,05)...

I sad ti prašinaru @Spreci pojasni hoće li Spearmanov test korelacije s Harris Hip Score pokazati pozitivnu vrijednost :)
Ne kontamo ti se mi u to doktore, de nesto jednostavnije, za nas neobrazovane ne-europljane. Po mogucnosti, sa slikama. Sisama i tako... :)
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#7916 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by pici »

ng sHa cemo su KITArevickom i njeznim pevanjem... falsira koda babu deru szguza :bih:
Alfons Kauders

#7917 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote:
Hafis wrote: Najteže se prvi put razvesti, kasnije to ide k'o niz ulicu.

Upravo tako.
Onda smo dogovorili! Valja nam se opet zeniti, kako bi uz manje truda i novca bili jos veci jebaci. Ukratko, jedini valjan razlog za brak mi je ovaj - da bih kao "ozenjen" guzio tudje zene, bez da im platim i veceru, kamolio sta drugo. :lol:

E hajmo se sad dogovorit oko ovog izbornog zakona
Hafis

#7918 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote:
Hafis wrote:Razlike u procjenama kvalitete života između ispitivanih skupina izmjerene upitnikom EQ-5D-5L testirane su Mann Whitney U testom. Ispitanici su nakon provedenog rehabilitacijskog tretmana statistički značajno bolje ocijenili pokretljivost (P<0,05), uobičajene aktivnosti (P<0,05), bol i nelagodu (P=0,003) i tjeskobu i potištenost (P=0,029), te su statistički značajno većom ocjenom procijenili svoje zdravlje (P<0,05)...

Ne kontamo ti se mi u to doktore, de nesto jednostavnije, za nas neobrazovane ne-europljane. Po mogucnosti, sa slikama. Sisama i tako... :)
Pa iskreno, najiskrenije: više imaš pilota Airbusa u BiH nego ljudi koji se bave praktičnom statističkom obradom rezultata. Bilo da se radi o efektivnosti nekog lijeka, pojavi depresije kod vlasnika izgubljenih ljubimaca, tumačenju rezultata anketa Binga, Konzuma, Unicredit banke, predizbornog raspoloženja birača, utjecaju kiše na kvalitetu života autolakirera...bilo što. Rijetka i veoma unosna profesija.
Moram se i pohvaliti - čak sam i na ovom forumu odradio, to jest pomogao nekima od članova koji trebaju taskve usluge, i to gratis - da ne bude zabune.
Hafis

#7919 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

pici wrote:ng sHa cemo su KITArevickom i njeznim pevanjem... falsira koda babu deru szguza :bih:
TKo pjeva zlo ne misli :)
Hafis

#7920 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

pici wrote:ng sHa cemo su KITArevickom i njeznim pevanjem... falsira koda babu deru szguza :bih:
pici

#7921 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by pici »

Hafis wrote:
zavisi sHa peVa... ova vasHa prdCenica ode u Ercegbosanske ganglije :bih:
Alfons Kauders

#7922 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote:

Pa iskreno, najiskrenije: više imaš pilota Airbusa u BiH nego ljudi koji se bave praktičnom statističkom obradom rezultata. Bilo da se radi o efektivnosti nekog lijeka, pojavi depresije kod vlasnika izgubljenih ljubimaca, tumačenju rezultata anketa Binga, Konzuma, Unicredit banke, predizbornog raspoloženja birača, utjecaju kiše na kvalitetu života autolakirera...bilo što. Rijetka i veoma unosna profesija.
Moram se i pohvaliti - čak sam i na ovom forumu odradio, to jest pomogao nekima od članova koji trebaju taskve usluge, i to gratis - da ne bude zabune.
Ja znam jednog pilota Airbusa i dvoje prakticnih statisticara, ukljucujuci tebe.

Ali opet me onda nesto kopka... Kako to da ti je stalo do struke i statistike, a mene prozivas kada krenem o ekonomiji? Nesto mi tu ne stima.
pici

#7923 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by pici »

de da mi zapeVamo ko KITArevicka... :bih:

Image

Hafis

#7924 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote:
Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote: Ne kontamo ti se mi u to doktore, de nesto jednostavnije, za nas neobrazovane ne-europljane. Po mogucnosti, sa slikama. Sisama i tako... :)
Ja znam jednog pilota Airbusa i dvoje prakticnih statisticara, ukljucujuci tebe.

Ali opet me onda nesto kopka... Kako to da ti je stalo do struke i statistike, a mene prozivas kada krenem o ekonomiji? Nesto mi tu ne stima.
Zato što svu problematiku pokušavaš protumačiti ekonomskim promišljanjem. A to ne ide baš tako u stvarnom životu.
Ekonomija ipak nije egzaktna znanost i podložna je različitim ljudskim promišljanjima i tumačenjima. Za ekonomske problem nekog društva, države, deset će makroekonomskih teoretičara smisliti deset potpuno drugačijih načina rješavanja.
Slično kao i medicina - slučaj jedne bolesti, deset će različitih liječnika riješavati na deset različitih načina.
Alfons Kauders

#7925 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote:

Zato što svu problematiku pokušavaš protumačiti ekonomskim promišljanjem. A to ne ide baš tako u stvarnom životu.
Ekonomija ipak nije egzaktna znanost i podložna je različitim ljudskim promišljanjima i tumačenjima. Za ekonomske problem nekog društva, države, deset će makroekonomskih teoretičara smisliti deset potpuno drugačijih načina rješavanja.
Slično kao i medicina - slučaj jedne bolesti, deset će različitih liječnika riješavati na deset različitih načina.
Dobra vadiona, ali neces se tako lako izvuci. Ekonomija nije egzaktna nauka, ali matematika jeste, kao i statistika.

Tumacenje podataka bi bilo subjektivno, ali ne i cinjenice o kojim bi se raspravljalo. Ti ponudi svoje tumacenje, ja cu svoje, i svi ostali. I onda se razgovara o necemu konkretnom... Ali tebi se draze prepucavati s "prasinarima" nego upustati u takve price. Stvari usko vezane uz struku, a ne prica ti se o njima? Ne lici mi to na tebe pravo da ti kazem, pa sumnjam da je ovo samo fin izgovor.

Svaka cast na trudu, ali "I don't buy it" :)
Post Reply