Challenger__ wrote:Advance-ov pristup vanjskopolitičkim temama jedva da se razlikuje od pristupa gdina Memije, te ako je gdin Memija (koga lično vrlo dobro znam) "neobrazovani teoretičar zavjera", onda je to i Advance i njegovo čitalaštvo koje je, da se ne lažemo, daleko najobrazovanije na prostoru bivše Jugoslavije.
Toliko od mene i izvinjavam se na off-u.
Sjebase se od obrazovanja.
Po cemu je Mufid Memija upravu? Mufid Memija je vrlo elokventan, ali to ne znaci da je upravu!
To je kao Zlatko lagumdzija, koji se uvijek isticao iz mase jer je znao sastaviti prostoprosirenu recenicu. Sto bi rekao Sejo Saxon, kada Lagumdzija kaze: "Ja eksplicitno tvrdim" pola drzave ga ne razumije.
To da li je citalastvo advance.hr-a najobrazovanije bas i ne znam. U toj drzavi haman pa se vecina ljudi ponosi nacistickom prosloscu i slicno. Odkako su usli u EU cinimi se da je kod njih na sceni: e usli smo u EU, sad mozemo konacno da budemo pravi balkanci.
Po cemu je citalastvo advance.hr obrazovanije od citalastva klixa?
Samo zato sto advance.hr ide tebi niz dlaku, ne znaci da je citalastvo obrazovano.
Ovdje su uvijek prolazile teorije zaovjere jer su time ljudi uvijek mogli medju neobrazovanom populacijom sakriti svoj nerad ili pravdati neke odluke. Znas kako to ide: na kraju je uvijek medjunarodna zajednica kriva, od Daytonskog sporazuma pa do toga sto se u Zenici pokvario kotao za grijanje grada.
Teorije zavjere su uvijek bile prisutne u vrlo neobrazovanim zemljama, a advance.hr upravo puca an tu populaciju.
Kao sto sam vec rekao, vlasnici tog web sajta vrlo dobro mogu zivjeti s obzirom na podrucje na kojem rade.