IRAN

Post Reply
jefferson

#7901 Re: IRAN

Post by jefferson »

Ja Sam Odavle wrote:Sjecam se, i meni je bilo tesko kad sam prestajao pusit.

Teska je advance droga. Moje saucesce.
Advance.hr je samo prenio ovu vijest, i da tacno je, Izraelu, a pogotovo SA ne odgovara skidanje sankcija iranu. SKidanje sankcija znaci jeftiniju naftu, sto znaci i udar na SA budzet.
SA i SAD vec godinama se udaljavaju jedni od drugih, to uopste nije neka tajna.
Ja sam uvijek govorio, nije nuklearni Iran tolika opsanost po svijet koliko je nuklearna SA, koja ce traziti nacin da balansira Iran. zato Iran treba da se drzi obogacivanja u medicinske svrhe, i biti nuklearno sposoban, isto kao i Njemacka, Juzna Koreja, Spanije, italija, Brazil itd,itd.
Challenger__

#7902 Re: IRAN

Post by Challenger__ »

jefferson wrote:Advance.hr je samo prenio ovu vijest...
Ne treba se obazirati na trola koji je svakom loncu (komentaru) poklopac, čija je virtuelna egzistencija isključivo spam i trolanje. Ako ga trpi administracija, trpićemo ga i mi. Naravno da je vijest samo prenijeta, a uzimam prenešenu vijest jer ne znaju, niti moraju svi da znaju englesk jeziki:
Saudi military delegation in Israel this week – reports

According to news sources in London and Iran, a high-ranking Saudi military delegation visited Jerusalem in the last few days and met IDF and intelligence chiefs. Deputy Defense Minister Prince Salman bin Sultan, brother of intelligence chief Prince Bandar bin Sultan, reportedly headed the delegation and was taken on a tour of Israeli military bases. No confirmation of these reports has come from any official source.
DEBKAfile December 11, 2013, 11:21 AM (GMT+02:00)
Avetinho

#7903 Re: IRAN

Post by Avetinho »

jefferson wrote:

Advance.hr je samo prenio ovu vijest, i da tacno je, Izraelu, a pogotovo SA ne odgovara skidanje sankcija iranu. SKidanje sankcija znaci jeftiniju naftu, sto znaci i udar na SA budzet.
Ja sam uvijek govorio, nije nuklearni Iran tolika opsanost po svijet koliko je nuklearna SA, koja ce traziti nacin da balansira Iran. zato Iran treba da se drzi obogacivanja u medicinske svrhe, i biti nuklearno sposoban, isto kao i Njemacka, Juzna Koreja, Spanije, italija, Brazil itd,itd.
Naravno da je prenio. Advance samo ti i radi.

Poenta je u tome da se advance u svakom Celinom postu uzima kao IZVOR informacija. Imajuci u vidu da je advance pro-iranska (ili, ako hoces anti-zapadna) publikacija sa sumnjivom agendom i cestim namjernim ili slucajnim pogresnim interpretacijama drugih izvora, po mom misljenju je nuzno ukazati na ucestalost s kojom Celo objavljuje njihove "vijesti".
Avetinho

#7904 Re: IRAN

Post by Avetinho »

Challenger__ wrote:
jefferson wrote:Advance.hr je samo prenio ovu vijest...
Ne treba se obazirati na trola koji je svakom loncu (komentaru) poklopac, čija je virtuelna egzistencija isključivo spam i trolanje. Ako ga trpi administracija, trpićemo ga i mi. Naravno da je vijest samo prenijeta, a uzimam prenešenu vijest jer ne znaju, niti moraju svi da znaju englesk jeziki:
Saudi military delegation in Israel this week – reports

According to news sources in London and Iran, a high-ranking Saudi military delegation visited Jerusalem in the last few days and met IDF and intelligence chiefs. Deputy Defense Minister Prince Salman bin Sultan, brother of intelligence chief Prince Bandar bin Sultan, reportedly headed the delegation and was taken on a tour of Israeli military bases. No confirmation of these reports has come from any official source.
DEBKAfile December 11, 2013, 11:21 AM (GMT+02:00)
Hajd, zivota ti, klikni na news link u svom postu, i prenesi nam sta kazu "news sources".

Samo sam znatizeljan sta ce tebi ispasti.

EDIT: Uzgred, zar ne vidis kako se vrtis u zacaranom krugu: advance prenosi da debka prenosi da greensboring prenosi da izvori iz Londona i Irana prenose kako se nesto desilo.
Last edited by Avetinho on 11/12/2013 20:29, edited 1 time in total.
Challenger__

#7905 Re: IRAN

Post by Challenger__ »

ts,ts,ts... ne d'o Bog nikome... :-) Sve je u redu, diši duboko, sve je pod kontrolom.
Avetinho

#7906 Re: IRAN

Post by Avetinho »

Challenger__ wrote:ts,ts,ts... ne d'o Bog nikome... :-) Sve je u redu, diši duboko, sve je pod kontrolom.
Sta je pod kontrolom? Postavio si link na vijesti sa greensboring.com kao izvor iz Londona i Irana koji javlja nesto o Izraelu i SA, a to prenosi debka, sto drage volje prenosi advance.

Koliko god da je vijest istinita, ocigledno je da je spin strasan.
jefferson

#7907 Re: IRAN

Post by jefferson »

Ja Sam Odavle wrote:
jefferson wrote:

Naravno da je prenio. Advance samo ti i radi.

Poenta je u tome da se advance u svakom Celinom postu uzima kao IZVOR informacija. Imajuci u vidu da je advance pro-iranska (ili, ako hoces anti-zapadna) publikacija sa sumnjivom agendom i cestim namjernim ili slucajnim pogresnim interpretacijama drugih izvora, po mom misljenju je nuzno ukazati na ucestalost s kojom Celo objavljuje njihove "vijesti".
kakva ba sumnjiva agenda. Advance.hr je obicni blog par ublehasa koji su skontali da sve manje obrazovana populacija se pali na te stvari, pa mogu pisati nekakva sranja bez ikakve odgovornosti, a onda se tu prikljuci par sponzora i mozes dobro zivjeti od toga.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#7908 Re: IRAN

Post by Chmoljo »

jefferson wrote: kakva ba sumnjiva agenda. Advance.hr je obicni blog par ublehasa koji su skontali da sve manje obrazovana populacija se pali na te stvari, pa mogu pisati nekakva sranja bez ikakve odgovornosti, a onda se tu prikljuci par sponzora i mozes dobro zivjeti od toga.
i onda dobiješ forumaša pobornika teorija zavjera, i forumaša koji vjeruje u teoriju zavjere od strane onoga koji je pobornik teorije zavjere :D

@Ja sam odavle, hiljadu puta sam rekao, ne ganjaj vještice. ok, misliš da je advance.hr prenosi vijesti sa spinom (pitam se ima li iko da ovo ne radi), ali to se kaže jednom, a ne u svakom drugom postu. postaje izrazito iritantno.

a u poprilično ste debeloj zabludi ako mislite da je moj posao da provjeram istinitost postavljenih vijesti i da dublje zalazim u problematiku o kojoj diskutujete. niti imam vremena za takve stvari, niti mi ulazi u opis posla. možda ako nekad nagovorimo Mufida Memiju da bude rekreativni admin. dotad, muhabetite, ali ne dižite tenzije ko da vi ratujete, hebo te život.

:-)
Challenger__

#7909 Re: IRAN

Post by Challenger__ »

Mufida Memiju? Kao kontrapunkt "Advance"? Preteško. Ovo je autorski rad gdina Memije, tekst čita Mithhad Paravlić:

Challenger__

#7910 Re: IRAN

Post by Challenger__ »

Advance-ov pristup vanjskopolitičkim temama jedva da se razlikuje od pristupa gdina Memije, te ako je gdin Memija (koga lično vrlo dobro znam) "neobrazovani teoretičar zavjera", onda je to i Advance i njegovo čitalaštvo koje je, da se ne lažemo, daleko najobrazovanije na prostoru bivše Jugoslavije.

Toliko od mene i izvinjavam se na off-u.
agnostic_front

#7911 Re: IRAN

Post by agnostic_front »

Challenger__ wrote:Advance i njegovo čitalaštvo koje je, da se ne lažemo, daleko najobrazovanije na prostoru bivše Jugoslavije.
:thumbup: :thumbup:
Avetinho

#7912 Re: IRAN

Post by Avetinho »

Challenger__ wrote:Advance-ov pristup vanjskopolitičkim temama jedva da se razlikuje od pristupa gdina Memije, te ako je gdin Memija (koga lično vrlo dobro znam) "neobrazovani teoretičar zavjera", onda je to i Advance i njegovo čitalaštvo koje je, da se ne lažemo, daleko najobrazovanije na prostoru bivše Jugoslavije.

Ovaj forum dugo nije vidio veceg narcisa.
Opetja033

#7913 Re: IRAN

Post by Opetja033 »

Challenger__ wrote:onda je to i Advance i njegovo čitalaštvo koje je, da se ne lažemo, daleko najobrazovanije na prostoru bivše Jugoslavije.

Jbt sta frajer izvali :lol: :lol:
jefferson

#7914 Re: IRAN

Post by jefferson »

Challenger__ wrote:Advance-ov pristup vanjskopolitičkim temama jedva da se razlikuje od pristupa gdina Memije, te ako je gdin Memija (koga lično vrlo dobro znam) "neobrazovani teoretičar zavjera", onda je to i Advance i njegovo čitalaštvo koje je, da se ne lažemo, daleko najobrazovanije na prostoru bivše Jugoslavije.

Sjebase se od obrazovanja.
Po cemu je Mufid Memija upravu? Mufid Memija je vrlo elokventan, ali to ne znaci da je upravu!
To je kao Zlatko lagumdzija, koji se uvijek isticao iz mase jer je znao sastaviti prostoprosirenu recenicu. Sto bi rekao Sejo Saxon, kada Lagumdzija kaze: "Ja eksplicitno tvrdim" pola drzave ga ne razumije.
To da li je citalastvo advance.hr-a najobrazovanije bas i ne znam. U toj drzavi haman pa se vecina ljudi ponosi nacistickom prosloscu i slicno. Odkako su usli u EU cinimi se da je kod njih na sceni: e usli smo u EU, sad mozemo konacno da budemo pravi balkanci.
Po cemu je citalastvo advance.hr obrazovanije od citalastva klixa?
Samo zato sto advance.hr ide tebi niz dlaku, ne znaci da je citalastvo obrazovano.
Ovdje su uvijek prolazile teorije zaovjere jer su time ljudi uvijek mogli medju neobrazovanom populacijom sakriti svoj nerad ili pravdati neke odluke. Znas kako to ide: na kraju je uvijek medjunarodna zajednica kriva, od Daytonskog sporazuma pa do toga sto se u Zenici pokvario kotao za grijanje grada.
Teorije zavjere su uvijek bile prisutne u vrlo neobrazovanim zemljama, a advance.hr upravo puca an tu populaciju.
Kao sto sam vec rekao, vlasnici tog web sajta vrlo dobro mogu zivjeti s obzirom na podrucje na kojem rade.
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#7915 Re: IRAN

Post by UnscarD »

jefferson wrote:

Sjebase se od obrazovanja.
Po cemu je Mufid Memija upravu? Mufid Memija je vrlo elokventan, ali to ne znaci da je upravu!

Teorije zavjere su uvijek bile prisutne u vrlo neobrazovanim zemljama, a advance.hr upravo puca an tu populaciju.
Kao sto sam vec rekao, vlasnici tog web sajta vrlo dobro mogu zivjeti s obzirom na podrucje na kojem rade.
Ne valjaju neki blogerski klinci, ne valjaju autorieti iz oblasi spoljne politike koji i sami dolaze na iste pozicije...ko valja ?
UnscarD

#7916 Re: IRAN

Post by UnscarD »

A zavjere su najprisutnije upravo u demokratskim otvorenim drustvima. Predlazem da procitate Manufacturing Consent od Chomskog koji to lijepo objasnjava.
Buduci da demokratska drustva pocivaju na postulatima vladavine naroda, za razliku od totalitarnih drustvenih uredjenja koja za misljenje naroda ne haju previse, tim prije je upravo u demokratskim drustvima neophodna manipulacija misljenjem javnog mjenja a mehanizmi i sistemi kojima se to postizalo u drugoj polovini proslog vijeka su vrlo dobro dokumentovani za sve one koje tematika interesuje (pozabaviti se sa radom Edwarda Bernaysa).
Totalitarni rezim nema potrebe da privoli narod na neku ideju. Odluci se da se ide u rat i u rat se ide a ti ako se ne slazes, mozes samo da zavrsis u zatvoru. Na zapadu to funkcionise drugacije i vlade moraju "prozivoditi pristanak" i iz te potrebe se radja manipulacija. Svakome sa iole mozga je dovoljno da pogleda sadrzaj Operacije Nortwood koja je deklasifikovana i da mu bude jasno za sta su vlade "demokratskih" drzava spremne.
Opetja033

#7917 Re: IRAN

Post by Opetja033 »

UnscarD wrote:A zavjere su najprisutnije upravo u demokratskim otvorenim drustvima. Predlazem da procitate Manufacturing Consent od Chomskog koji to lijepo objasnjava.
To je ono isto poluraspalo, crveno smece koje "lijepo objasnjava" kako se u Srebrenici nije desio genocid?
Sjajni su vam uzori, sjajni.
The 51st State

#7918 Re: IRAN

Post by The 51st State »

UnscarD wrote:A zavjere su najprisutnije upravo u demokratskim otvorenim drustvima. Predlazem da procitate Manufacturing Consent od Chomskog koji to lijepo objasnjava.
Buduci da demokratska drustva pocivaju na postulatima vladavine naroda, za razliku od totalitarnih drustvenih uredjenja koja za misljenje naroda ne haju previse, tim prije je upravo u demokratskim drustvima neophodna manipulacija misljenjem javnog mjenja a mehanizmi i sistemi kojima se to postizalo u drugoj polovini proslog vijeka su vrlo dobro dokumentovani za sve one koje tematika interesuje (pozabaviti se sa radom Edwarda Bernaysa).
Totalitarni rezim nema potrebe da privoli narod na neku ideju. Odluci se da se ide u rat i u rat se ide a ti ako se ne slazes, mozes samo da zavrsis u zatvoru. Na zapadu to funkcionise drugacije i vlade moraju "prozivoditi pristanak" i iz te potrebe se radja manipulacija. Svakome sa iole mozga je dovoljno da pogleda sadrzaj Operacije Nortwood koja je deklasifikovana i da mu bude jasno za sta su vlade "demokratskih" drzava spremne.
i sve ako je tako chomsky u tom slucaju ima uloga korisnog idiota..., mada bi u rezimima koji zastupaju neke drustvene norme suprotne zapadu, za takvo kriticko intelektualno djelovanje kupio sam sebi metak ili bi u najboljem slucaju uzivao komfor sobe.
UnscarD

#7919 Re: IRAN

Post by UnscarD »

Opetja033 wrote:
To je ono isto poluraspalo, crveno smece koje "lijepo objasnjava" kako se u Srebrenici nije desio genocid?
Sjajni su vam uzori, sjajni.
2 minuta 24 secunde izmedju pominjanja Chomskog i cuvenog "dje ti je kapa" argumenta o Srebrenici ... dobri ste , popravljate prosjek.
UnscarD

#7920 Re: IRAN

Post by UnscarD »

The 51st State wrote:
i sve ako je tako chomsky u tom slucaju ima uloga korisnog idiota..., mada bi u rezimima koji zastupaju neke drustvene norme suprotne zapadu, za takvo kriticko intelektualno djelovanje kupio sam sebi metak ili bi u najboljem slucaju uzivao komfor sobe.
To sto vi imate dvodimenzionalno poimanje svijeta u kojem neko ko kritikuje zapad automatski dakle naginje Sj.Koreji nije problem Chomskog nego vas.
The 51st State

#7921 Re: IRAN

Post by The 51st State »

a koliko ima dimenzija ziv bio...., i sa cim treba da poredim i cemu se naginje, sa utopijom ili teznji istoj?
UnscarD

#7922 Re: IRAN

Post by UnscarD »

The 51st State wrote:a koliko ima dimenzija ziv bio...., i sa cim treba da poredim i cemu se naginje, sa utopijom ili teznji istoj?
Da bi neko drustvo prosperiralo, mora biti otvoreno prema kritici. Obicno oni koji (povrsno) kritikuju Chomskog iznose ovaj tvoj predhodni argument kako eto recimo da je on u Sj.Koreji ili Kini ne bi ni mogao da kritikuje drustvo sto je apsolutno tacno, jedino sto to nema nikakve veze sa njegovom samom kritikom zapadnog drustva jer Chomsky ne zagovara i ne hvali nigdje opresivne sisteme a percepcija da on to ipak radi, se moze nazvati jedino dvodimenzionalnim pogledom - crno bijelo , ako nisi sa nama (zapadom) onda mora da si sa njima (totalitarizmom).
The 51st State

#7923 Re: IRAN

Post by The 51st State »

Unscar
Da bi neko drustvo prosperiralo, mora biti otvoreno prema kritici. Obicno oni koji (povrsno) kritikuju Chomskog iznose ovaj tvoj predhodni argument kako eto recimo da je on u Sj.Koreji ili Kini ne bi ni mogao da kritikuje drustvo sto je apsolutno tacno, jedino sto to nema nikakve veze sa njegovom samom kritikom zapadnog drustva jer Chomsky ne zagovara i ne hvali nigdje opresivne sisteme a percepcija da on to ipak radi, se moze nazvati jedino dvodimenzionalnim pogledom.[/

milosevic, ako podrska njemu nije hvaljenje opresije onda ne znam sta je, i to nije percepcija nego dokumentovana cinjenica. inace, po tvom pisanju usa je onda najprosperitenije drustvo, jer je apsolutno izlozeno kritikama i sudu javnosti i kao takvo podlozno stalnim promjenama koje rezultiraju na boljitak cjelokupne zajednice.
UnscarD

#7924 Re: IRAN

Post by UnscarD »

Hajde mi dokumentuj tu podrsku da je malo analiziramo sta konkretno i kada i na koji nacin. Ja koliko sam upoznat njegova "podrska" je bila kritika USA politike sa NATO paktom kao orudjem koji je tim cinom izasao iz svog mandata i otvorio put (pravni, polticiki i prakticni) za intervencije sirom svijeta.
Mada vec gazimo duboko u OT sa ovim.
Post Reply