Pozdrav ljudi
Već sam razmišljao o grijanju na struju, ali čitajući vaše postove učvrstili ste me u odluci da to bude s inverterom. S obzirom da sam uradio izolaciju, vjerujem da me neće oderat računi za struju. Bilo kako bilo, drva i uglja mi je svakako na vrh glave.
Kako rekoh, čitao sam veći dio teme, ali ipak mi treba pomoć, pa bih zamolio ove iskusne "inverterniste"

da iznesu svoje mišljenje.
Površina 90-tak m2, s tim da hodnik i kupatilo ne planiram grijat, ostaje mi nekih 70m2 da grijem. Visina je 2,70m. Na plafonu stiropor 5cm, zidovi 30cm sitna cigla i spolja stiropor 8cm, dobra plastična stolarija. Iz dnevnog boravka otvor bez vrata koji veže s kuhinjom i skupa čine 32m2. Dvije sobe po 18m2, takodje povezane s dnevnim boravkom.
Razmišljao sam da u dnevni boravak postavim inverter, a u sobe da stavim kovektore. Dilema je, da li pokušati s nekom jačom klimom ( 18-kom) nadajući se da će dati dio toplote i sobama, pa da onda u sobe stavim slabije konvektore ili da idem na neku 12-ku i da njom grijem samo ova 32m2, a u sobe jače konvektore? Klima bi puhala direktno prema vratima tih soba.
Drugo pitanje se odnosi na same klime tj šta je bolje izabrati (ukoliko se bude kupovala jača klima) :
- DAIKIN SENSIRA FTX/RX50A koja košta 1640KM
- DAIKIN 22 FTX/RX60GV koja košta 1800KM
- FUJITSU ASY/AOYG14LUCA košta 1690KM
- ASYG14LMCE košta 1750KM
Napominjem da mi je najvažnije grijanje kod klime, a buka, filteri i ostali senzori su mi manje važni.
Znam da sam bio preopširan, al da ne zapitkujem stalno bolje ovako da odmah sve saznam što me zanima
Hvala svima koji odgovore
P.S. Živim u S-I BiH, pa zime nisu hercegovačke