Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
Pedja Kojovic
#7901 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
m_i
Ja kada imam saznanja da je pocinjeno krivicno ili neko drugo protivzakonito djelo to, kao sto sam i uradio nekoliko puta, to prijavim nadleznom tuzilastvu. Mislim da je to, pogotovo danas u BiH, gradjanska obaveza i patriotska duznost.
(Da ne podsjecam da je neprijavljivanje tuzilastvu takodje krivicno djelo; saucesnistvo)
Pricati i pisati( i u kafani i u medijima) o necijem navodnom kriminalu bez konkretnih cinjenica samo doprinosi cinicnoj i apaticnoj drustvenoj atmosferi u kojoj se pravi kriminalci osjecaju bezbjedno.
Isto vrijedi i za politicke analize koje se svode na tezu; svi su isti.
p.k.
Ja kada imam saznanja da je pocinjeno krivicno ili neko drugo protivzakonito djelo to, kao sto sam i uradio nekoliko puta, to prijavim nadleznom tuzilastvu. Mislim da je to, pogotovo danas u BiH, gradjanska obaveza i patriotska duznost.
(Da ne podsjecam da je neprijavljivanje tuzilastvu takodje krivicno djelo; saucesnistvo)
Pricati i pisati( i u kafani i u medijima) o necijem navodnom kriminalu bez konkretnih cinjenica samo doprinosi cinicnoj i apaticnoj drustvenoj atmosferi u kojoj se pravi kriminalci osjecaju bezbjedno.
Isto vrijedi i za politicke analize koje se svode na tezu; svi su isti.
p.k.
-
kix.ba
#7902 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Sigurno si onda prijavio Nikšića i za zapošljavanje brata preko štele, inače si valjda, kako sam reče, saučesnik, zar ne?
- poznanik
#7903 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Pa Peđa je napomenuo da je prijavljivanje tužilaštvu saznanja o počinjenom krivičnom djelu dužnost i obaveza svih građana, pa i tvoja, ako znaš za taj slučaj "brat preko štele"...kix.ba wrote:Sigurno si onda prijavio Nikšića i za zapošljavanje brata preko štele, inače si valjda, kako sam reče, saučesnik, zar ne?
-
Innovation
#7904 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
G. Pedja, hvala na iskrenom odgovoru. Znam da vi tu nista ne mozete uciniti, ali mi je drago da shvatate o cemu i zbog koga se to radi /prijedlog SBB/. LP
-
Pedja Kojovic
#7905 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
banksy
DIo izjave koji ste citirali je puno preciznija sa ostatkom odgovora koji sam dao.
Ali ovakva, izvadjena iz konteksta i bez osvrta na ideoloske karakteristike SBB-a nije sasvim netacna, ali nije potpuna.Skoro sve stranke, osim SDA i SBiH, imaju veci potencijal da pokrenu promjene u drustvu - koje ce se ako se ne pokrene,...implodirati.
Naravno.
Kada stranka iz opozicije predje u poziciju potencijal za promjene na bolje se svakim danom, i onim sto rade i onim sto ne rade, smanjuje.
p.k.
DIo izjave koji ste citirali je puno preciznija sa ostatkom odgovora koji sam dao.
Ali ovakva, izvadjena iz konteksta i bez osvrta na ideoloske karakteristike SBB-a nije sasvim netacna, ali nije potpuna.Skoro sve stranke, osim SDA i SBiH, imaju veci potencijal da pokrenu promjene u drustvu - koje ce se ako se ne pokrene,...implodirati.
Naravno.
Kada stranka iz opozicije predje u poziciju potencijal za promjene na bolje se svakim danom, i onim sto rade i onim sto ne rade, smanjuje.
p.k.
- nosara
#7906 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ja ga zato i pitah kad prelazi medju esdepedere, a on ni mukajet...VjecitiStudent wrote:U bilo kojoj civilizovanoj zemlji bi premijer, nakon ove "bratske" afere, naglavacki letio sa mjesta premijera, no jedino kod nas se moze desiti da ovaj jad od preostale opozicije mu tepa kako je uprkos "malo korupcije" on i dalje "posten, vrijedan i pametan".Banksy wrote:+ razmišljanje o SBB
Autor: Pedja Kojovic
- Imam vrlo pozitivan odnos prema premijeru Niksicu i, ne racunajuci "ono s bratom" mislim da je posten, vrijedan i pametan.
Ako i kandidati za načelnike misle ovako, oktobarski glas za NS je zaista bačen glas.Pedja Kojovic wrote:
Iz dosadasnjeg rada sa njihovim poslanicima u kantonu i u Domu naroda ja sam stekao utisak da je mogucnost za promjene na ekonomskom i socijalnom planu s njima puno veca nego sa SDA.
Jel' i za NS korupcija postala prihvacen i pozeljan model ponasanja????
Minus ko kuca.
-
kix.ba
#7907 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Samo što ja ne igram kako Pedja svira, ali što je puno (tragi)komičnije to ni on ne čini.poznanik wrote:Pa Peđa je napomenuo da je prijavljivanje tužilaštvu saznanja o počinjenom krivičnom djelu dužnost i obaveza svih građana, pa i tvoja, ako znaš za taj slučaj "brat preko štele"...kix.ba wrote:Sigurno si onda prijavio Nikšića i za zapošljavanje brata preko štele, inače si valjda, kako sam reče, saučesnik, zar ne?
Džaba toliki ekspertni timovi koji izgleda čekaju ko zapete puške, džaba 3300 kerma svakog mjeseca, Nikšić je pošten, "osim onoga", i to je to. Čista šuplja demagogija, ali bitno je proglasiti se drugačijim od drugih pa šta se ufati.
- kiky
#7908 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
mislim da je velika greška ne stvaranje koalicije sa lds-om ...
poslije izbora to neće imat smisla, a i izgubit će se dosta glasova na izborima ...

poslije izbora to neće imat smisla, a i izgubit će se dosta glasova na izborima ...
-
convict
#7909 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Na primjeru Goražda vidimo da je LDS ipak bliži SDA-u, kao i davno prije, u vrijeme CD koalicije.kiky wrote:mislim da je velika greška ne stvaranje koalicije sa lds-om ...
-
kix.ba
#7910 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ta završna rečenica ti je jedina pametna, evidentno je da ti to svoje pravo, po opisanoj formuli i koristiš.Lud i ponosan wrote:Sakriju se misevi iza pseudonima i lijece svoje frustracije bez minimuma pristojnosti i postovanja. Covjek je, za razliku od svih ostalih, prisutan punim imenom i prezimenom ovdje, te odgovara na svako pitanje.
Problem anonimnosti je ujedno i problem demokratije, svaka budala moze da kaze sta god zeli.
Ostalo je jadno da jadnije ne može biti, čudi samo da nisi komentarisao zareze i uskličnike forumaša.
Dotični je javna ličnost, plaćen od takvih "anonimusa" da radi svoj posao, kao i svi ostali zastupnici. Sem toga agituje za sebe i svoju stranku, a da su oboje anonimni to bi malo teže išlo. Da ne nabrajam, ti si se već opisao u toj zadnjoj rečenici, pa i nema fajde.
Uglavnom,, problem demokratije ste zaista vi.
-
kix.ba
#7911 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Apsolutno nebitno na čiji komentar misliš, obrisani komentar sam i ja vidio ranije. Taj post ti je odvratan, kako god bilo.
- dzeno123
#7912 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Nije tacno, SDP se nije udostojio ni doci na razgovore o koaliciji a kamoli nesto drugo, standardno. Sto se tice Gorazda, slusao se glas naroda a tj. da je SDP tamo katastrofalno vodio politiku i infrastrukturu u cijelome BPK.convict wrote:Na primjeru Goražda vidimo da je LDS ipak bliži SDA-u, kao i davno prije, u vrijeme CD koalicije.kiky wrote:mislim da je velika greška ne stvaranje koalicije sa lds-om ...
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#7913 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Sve ste vi u pravu poštovani kix. 100% ste u pravu za Kojovića i tu partiju. Oni su plaćeni da rade svoj posao pa su samim tim i "plaćeni" i da odgovaraju na pitanja.kix.ba wrote:Ta završna rečenica ti je jedina pametna, evidentno je da ti to svoje pravo, po opisanoj formuli i koristiš.Lud i ponosan wrote:Sakriju se misevi iza pseudonima i lijece svoje frustracije bez minimuma pristojnosti i postovanja. Covjek je, za razliku od svih ostalih, prisutan punim imenom i prezimenom ovdje, te odgovara na svako pitanje.
Problem anonimnosti je ujedno i problem demokratije, svaka budala moze da kaze sta god zeli.
Ostalo je jadno da jadnije ne može biti, čudi samo da nisi komentarisao zareze i uskličnike forumaša.
Dotični je javna ličnost, plaćen od takvih "anonimusa" da radi svoj posao, kao i svi ostali zastupnici. Sem toga agituje za sebe i svoju stranku, a da su oboje anonimni to bi malo teže išlo. Da ne nabrajam, ti si se već opisao u toj zadnjoj rečenici, pa i nema fajde.
Uglavnom,, problem demokratije ste zaista vi.
Ono što me privuklo ovoj stranci je upravo Kojovićev angažman ovdje
Mene iskreno zanima , zašto vi kix pod punim imenom i prezimenom ne postavljate pitanja kantonalnim zastupnicima?
Ne ovdje na forumu (jer ovo jeste anoniman medij) već kao pojedinac , stanovnik , koliko ste vi kao pojedinac doprinjeli razvoju grada , opštine , kantona? Koliko puta ste kao stanovnik x.y se pismeno obratili bilo kojem kantonalnom zastupniku u cilju riješavanja nekog problema u Kantonu. Ukoliko to niste činili direktno (a mogli ste) da li ste mogli u Vašoj lokalnoj zajednici pronaći nekog stranačkog kolegu nekog kantonalnog zastupnika pa preko te osobe postavili neku inicijativu , pitanje?
A sve i da niste (jer tone čini 99% ljudi) zbog čega? Prilično sam sigurna da ste savjesna i odgovorna osoba. Sve osobe koje učestvuju u političkim raspravama su na neki način odgovorne (parafraziram) jer iako tu postoji "plaćeništvo" ili ideološka pozicija to su ipak djelimično i odgovorne osobe. Dakle zašto to nikada niste učinili?
Pa zato što vam se punih 20 godina kreira takav ambijent da demokratskim putem izabrete vlast a onda naredne četiri godine fino da ćutite i igrate kako politikanti kažu. U BiH nema ni tradicije ni ambijenta javne rasprave izuzev parlamenta gdje se ZAKONSKI mora proći rasprava da bi se izglasao neki Zakon. Dakle da nema toga ne bi ni bilo rasprave.
Meni se ovaj Kojovićev angažman na ovom portalu dopao jer je našao način da odgovara na pitanja potencijalnih glasača. Nije se sakrio iza brojnih potparola bilo stranačkih bilo državnih a da ne govorim o tome da Kojović piše demagogiju koju slušamo več dvadeset godina. Kojović da mišljenje koje se nama dopada ili ne i na osnovu toga glasamo za njega ili ne. To je svjetlosnu godinu ispred svih ostalih kantonalnih zastupnika a o federalnim i državnim da ne govorimo.
Osuđivati njegov angažman na sa-x u jer pod punim imenom i prezimenom odgovara na pitanja (izgleda jedini koji radi svoj posao dok ostalih 499 ne radi - ništa) je zbilja degutantno.
Pozdravljam Vas
-
kix.ba
#7914 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Sabina,
Puno pitanja, na neka ti nažalost jednostavno niti želim niti imam namjeru odgovarati, jer ja ipak na ovome ne zaradjujem 3300 maraka mjesečno niti želim graditi političku karijeru, već sam jedan od mnogih koji sav taj cirkus, htjeli ne htjeli, plaćaju. Mnoga od pitanja ti se zasnivaju na pretpostavkama onako ofrlje, pa ako zaista radiš na TV preporučio bih ti guglanje termina "leading question", posebno jer o meni apsolutno ništa ne znaš.
Ne vidim da iko osudjuje Kojevića zbog toga što on ovdje komunicira sa potencijalnim glasačima. To je efikasna propagandna metoda, posebno za stranku koja u startu nije imala svoje medije kao drugi, veći i etabliraniji. Ja jesam očekivao i još uvijek očekujem nešto više, da će to ipak biti više od puke propagande i agitacije. Šta ću kad o demokratiji nisam učio iz nečijih stranačkih ili lafo NVO pamfleta, na plaćenim simpozijima po Neumu, Kaknju i slično.
Kojević se kritizira zbog onoga što piše i onoga što (ne) radi. Ako su oni iz NS koji su tu strategiju i osmislili uzeli zdravo za gotovo da će ih puko agitovanje po forumima oslobiditi svake odgovornosti (jer "ovi drugi" to ne rade) bezobrazniji su i šupljiji nego što sam ikada mislio, a izgleda da je fakat tako.
Puno pitanja, na neka ti nažalost jednostavno niti želim niti imam namjeru odgovarati, jer ja ipak na ovome ne zaradjujem 3300 maraka mjesečno niti želim graditi političku karijeru, već sam jedan od mnogih koji sav taj cirkus, htjeli ne htjeli, plaćaju. Mnoga od pitanja ti se zasnivaju na pretpostavkama onako ofrlje, pa ako zaista radiš na TV preporučio bih ti guglanje termina "leading question", posebno jer o meni apsolutno ništa ne znaš.
Ne vidim da iko osudjuje Kojevića zbog toga što on ovdje komunicira sa potencijalnim glasačima. To je efikasna propagandna metoda, posebno za stranku koja u startu nije imala svoje medije kao drugi, veći i etabliraniji. Ja jesam očekivao i još uvijek očekujem nešto više, da će to ipak biti više od puke propagande i agitacije. Šta ću kad o demokratiji nisam učio iz nečijih stranačkih ili lafo NVO pamfleta, na plaćenim simpozijima po Neumu, Kaknju i slično.
Kojević se kritizira zbog onoga što piše i onoga što (ne) radi. Ako su oni iz NS koji su tu strategiju i osmislili uzeli zdravo za gotovo da će ih puko agitovanje po forumima oslobiditi svake odgovornosti (jer "ovi drugi" to ne rade) bezobrazniji su i šupljiji nego što sam ikada mislio, a izgleda da je fakat tako.
-
dragonz
#7915 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Odmah odbacite prijedlog i to žestoko jer ako opet poplavi dole na ilidži svi će odmah tražiti da opštine plate štetu jer su one legalizovale a Petrović će iz kantona se pravdati da oni nisu nadležni za odštete.Pedja Kojovic wrote:innovation
Jos uvijek proucavam materijal i konsultujemo se sa ljudima iz struke kako bismo, barem okvirno, utvrdili stetu koju ce taj potpuno nepromisljen, bezobrazno populisticki a vjerovatno i kriminalni potez novog ministra prouzrokovati kantonu i drzavi BiH.
p.k.
-
dragonz
#7916 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
LDS je slab i jedva egzistira a poznato je da NS ima bolju saradnju sa BOSS-om bez obzira na onoga blećka Radeljaša u skupštini KS koji ionako ima malo utjecaja u stranci.kiky wrote:mislim da je velika greška ne stvaranje koalicije sa lds-om ...
-
Pedja Kojovic
#7917 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
kix.ba
Ja se prezivam Kojovic.
p.k.
Ja se prezivam Kojovic.
p.k.
-
kix.ba
#7918 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Nenamjerna greška u tom jednom slovu, primljeno k znanju za ubuduće i ako ti to nešto znači, imaš i izvinjenje za skrnavljenje prezimena (i samo to).
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#7919 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Svaka vama čast kix.kix.ba wrote:Sabina,
Nigdje nisam napisala da želim graditi bilo kakvu karijeru ponajmanje političku
Nigdje nisam napisala gdje radim.
Ništa nisam napisala "ofrlje" već sam JASNO pitala Vas da li ste VI kao pojedinac ikada igdje podigli bilo kakvu incijativu i da li Vas je neko odbio odnosno da li ju je prihvatio. To je bilo sve.
Ukolko ne znate matematiku - vrlo lako ću Vam pomoći. Za većinu u kantonalnom parlamentu je potrebno 16 glasova a PK i DT imaju dva (jedan čovjek jedan glas) tako da su daleko od većine i apostrofirati opoziciji "nerad" a ne pominjati "rad" dosadašnjim raznim pozicionarima u ovih dvadeset godina je zbilja degutantno (ah kako mrzim da se ponavljam)...o informatičkoj neobrazovanosti i bahatosti svih naših milih "pastira" i "pastirki" naših dragih predstavnika/ca možda nekom drugom prilikom.
Elem , nisam urednik sa-x foruma niti sam urednik ove teme ali bih zbilja voljela da ostane kao do sada - pitanje i odgovor (stotine hiljada stanovnika BiH svoje "odgovore" dobiju u Dnevnom Avazu , Oslobođenju , Nezavisnim i sl.) a svaka interna prepucavanja forumaša neka ostanu na milion drugih tema !!!
Ova tema je bila jasna , koncizna i bila bih presretna da takva ostane.
Vaše konstatacije zbilja nemaju smisla a što je najvažnije odgovori nisu šuplja priča.
Jel tako
-
convict
#7920 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ne ulazeći u apsurdnost argumentacije, to je izbor LDS-a. Poenta je da ne vjerujem da su LDS i NS ideološki bliski. Stvaranje koalicije malih stranaka koje su ideološki (isuviše?) različite, samo radi okrupnjavanja glasova, dugoročno uništava obje stranke.dzeno123 wrote:Nije tacno, SDP se nije udostojio ni doci na razgovore o koaliciji a kamoli nesto drugo, standardno. Sto se tice Gorazda, slusao se glas naroda a tj. da je SDP tamo katastrofalno vodio politiku i infrastrukturu u cijelome BPK.convict wrote:Na primjeru Goražda vidimo da je LDS ipak bliži SDA-u, kao i davno prije, u vrijeme CD koalicije.kiky wrote:mislim da je velika greška ne stvaranje koalicije sa lds-om ...
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#7921 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Na nedavnoj sjednici Kongresa LDS-a je, izmedju ostaloga, pozvano da se krene ka ujedinjenju sa NS. Glavni odbor je izignorisao tu inicijativu, i sada je stanje takvo da ce na slijedece izbore izaci u nekom vidu koalicije sa penzionerima i SDU-om.
Moguce da sam fulio hijararhiju unutar LDS-a (ispricavam se ako jesam), ali poenta ostaje ista. Jedan organ te stranke je pozvao na suradnju, cak i nesto vise, sa jednom politickom opcijom, a onda se udje u koaliciju sa totalno drugom politickom opcijom. Ne znam do cega je, i do koga je, ali djeluje mi sizofreno.
Moguce da sam fulio hijararhiju unutar LDS-a (ispricavam se ako jesam), ali poenta ostaje ista. Jedan organ te stranke je pozvao na suradnju, cak i nesto vise, sa jednom politickom opcijom, a onda se udje u koaliciju sa totalno drugom politickom opcijom. Ne znam do cega je, i do koga je, ali djeluje mi sizofreno.
- Skijaš
#7922 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Peđa, let's not beat around the bush, može li se završiti ovu priču o koaliciji s LDS-om ? Šta su tačno tražili, ili šta ste vi od njih tražili, pa nije uspjelo ?
-
Pedja Kojovic
#7923 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
skijas
LDS je tokom pregovora iznio tri uslova za sjedinjenje.
Sva tri uslova su s nase strane prihvacena.
Ispostovali smo i njihovu zelju da se o sjedinjenju izjasne na vec zakazanom kongresu.
Kongres LDS-a je potvrdio pozitivnu odluku pregovarackog tima.
Nakon kongresa niti njihov tim za pregovore niti bilo ko drugi iz stranke nas nije vise kontaktirao.
Poslali smo im podsjetnik, poziv za implementaciju dogovora.
Nisu se javili.
U medjuvremenu su u nekoliko kantona napravili nekoliko razlicitih koalicija(SDA, SBiH, SDU, Stranka penzionera, itd).
p.k.
LDS je tokom pregovora iznio tri uslova za sjedinjenje.
Sva tri uslova su s nase strane prihvacena.
Ispostovali smo i njihovu zelju da se o sjedinjenju izjasne na vec zakazanom kongresu.
Kongres LDS-a je potvrdio pozitivnu odluku pregovarackog tima.
Nakon kongresa niti njihov tim za pregovore niti bilo ko drugi iz stranke nas nije vise kontaktirao.
Poslali smo im podsjetnik, poziv za implementaciju dogovora.
Nisu se javili.
U medjuvremenu su u nekoliko kantona napravili nekoliko razlicitih koalicija(SDA, SBiH, SDU, Stranka penzionera, itd).
p.k.
-
kix.ba
#7924 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Sabina,
Vaditi se na poziciju je neodgovorno, bezobrazno i šupljak, posebno dok tu poziciju (primjer Nikšić) hvališ. Ne znam šta tim tiradama želiš postići, ali neozbiljne su. Sa srećom i uživaj.
Vaditi se na poziciju je neodgovorno, bezobrazno i šupljak, posebno dok tu poziciju (primjer Nikšić) hvališ. Ne znam šta tim tiradama želiš postići, ali neozbiljne su. Sa srećom i uživaj.
-
VjecitiStudent
#7925 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ne razumijem cemu sad cudjenje, pa zar niste znali za koga ste glasali, kad ste dizali ruku za novu vladu?Pedja Kojovic wrote:innovation
Jos uvijek proucavam materijal i konsultujemo se sa ljudima iz struke kako bismo, barem okvirno, utvrdili stetu koju ce taj potpuno nepromisljen, bezobrazno populisticki a vjerovatno i kriminalni potez novog ministra prouzrokovati kantonu i drzavi BiH.
p.k.