Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
Orbini

#7901 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Orbini »

Real Khan wrote:
Orbini wrote:Citaj kao sto pisem.
Kada sam malo bolje pročitao tvoj prethodni post, skontao sam kako se ne kaže "mjenje" nego "mnijenje" (od riječi "mniti") :D
Cjepidlako! :)
1gorstak

#7902 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 1gorstak »

vee-jay wrote:
palermo wrote:
draganbl wrote: Odličan post!
Ja sam htio napisati nešto slično, ali sam se plašio da, pošto pišem iz drugog ugla, neću biti shvaćen kao đavolji advokat.
I ja bih se složio tu sa tobom i sa Orbinijem (fala ti bože, da se konačno i sa njim složim :D ).
1gorstak wrote: I u pravu je Orbini, sutra da Dodik pocne vezivati srpski narod za njihovu otadzbinu BiH, srpski narod bi to bez problema prihvatio.

1. Da li to znaci da su Srbi glup ili gluplji narod od Bosnjaka, pa sebi dopusta situaciju u koju ga dovode Dodik & Co.
2. ili je ipak @Bosnolog u pravu

Za mene, sve dok ne dodje do situacije koju je @Orbini opisao, za mene je @Bosnolog u pravu. Ili drugacije: ako je to istina sta @Orbini napisa a @dragan, @palermo i @gorstak podrzase: Pa zasto onda Dodik ne pokusa okrenuti plocu?
Pa on je nacionalista, zasto bi on trazio vezivanje srpskog naroda za BiH ? Srpski je narod izmanipulisan (u vecoj mjeri nego sto su to Hrvati a pogotovo Bosnjaci). Krivicu ne treba nametati citavom narodu (cak i da je to istina, a nije), nego za nase stanje treba kriviti politicki pokret velikosrpstva, od kojeg ce se srpski narod neminovno distancirati. Do stabilizacije se moze doci na vise nacina ....

- promjenom kursa od strane velikosrpskog faktora
- distanciranjem srpskog naroda od velikosrpskog faktora (pobunom sirih masa predvodjenih npr. Krsmanovicem)
- oruzanim sukobom drzavnih organa sa separatistima
- prolongiranjem postojeceg stanja, sto bi dovelo do demografskih promjena koje bi Bosnjake pretvorile u dvotrecinsku vecinu u BiH

Od nabrojanih, najbolja bi bila ova prva, ali posto su sanse za nju prilicno slabe, nadam se ovoj drugoj, ideoloskom rascjepu na politickoj sceni manjeg entiteta, sa sve demonstracijama protiv kriminalnih krugova koji su se, narod plaseci babarogama iz Sarajeva, sirili po sistemu upravljanja kako bi krali i silovali budzet projektima kao sto je petlja kojom se spajaju dva nepostojeca autoputa.

Da bi to uopste bilo moguce, Sarajevo treba igrati svoje karte kako treba, dosljedno praveci razliku izmedju Srba, kao casnog i postenog naroda s jedne strane, i velikosrpstva, ideologije etnickog aparthejda s druge strane.
BHCluster

#7903 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by BHCluster »

Real Khan wrote:
vee-jay wrote:
Real Khan wrote:Ako je SDP istinski bio protiv ove izmjene Krivičnog zakona BIH, zašto onda nije Željko Komšić pokrenuo inicijativu za ocjenu ustavnosti istog, imajući u vidu činjenicu da je Komšić član SDP-a i ujedno kao Predsjedavajući Predsjedništva BiH ovlašteno lice za podnošenje takve inicijative...
Sta ti mislis zasto Komsic nije pokrenuo tu inicijativu?
Pa, mogu samo pretpostavljati (jer ne mogu znati šta on doista konta, čak ni da mi kaže "u povjerenju"):

1. Nije skontao u čemu je kvaka
2. Nije imao vremena od novogodišnjih praznika
3. SDP nije imao stvarnu namjeru spriječiti taj amandman, nego su prosipali demagogiju :D
4. Bog zna...
A SDA i SBiH glasase punim kapacitetom za!
palermo

#7904 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by palermo »

vee-jay wrote:
palermo wrote:
draganbl wrote: Odličan post!
Ja sam htio napisati nešto slično, ali sam se plašio da, pošto pišem iz drugog ugla, neću biti shvaćen kao đavolji advokat.
I ja bih se složio tu sa tobom i sa Orbinijem (fala ti bože, da se konačno i sa njim složim :D ).
1gorstak wrote: I u pravu je Orbini, sutra da Dodik pocne vezivati srpski narod za njihovu otadzbinu BiH, srpski narod bi to bez problema prihvatio.

1. Da li to znaci da su Srbi glup ili gluplji narod od Bosnjaka, pa sebi dopusta situaciju u koju ga dovode Dodik & Co.

Za mene, sve dok ne dodje do situacije koju je @Orbini opisao, za mene je @Bosnolog u pravu. Ili drugacije: ako je to istina sta @Orbini napisa a @dragan, @palermo i @gorstak podrzase: Pa zasto onda Dodik ne pokusa okrenuti plocu?
Pa kad već prozivaš (al neka si :D ) ja mislim da sam ja u svom postu već odgovrio na tvoje pitanje, zato što su centri moći kad je riječ o srpskom narodu izmješteni izvan BiH, odnosno nalaze se u beohradskim krugovima koji se obično označavaju kao velikosrpski (a kao što zavrzlama, i ne samo on, više puta rekoše, Dodik je samo eksponent te poltike) i kao drugi razlog, nepostojanje autohtone elite bosanskih Srba koja bi znala artikulirati stvarne interese Srba a da pri tom nisu u suprotnosti sa interesima Bosne i Hercegovine.
Al u jednom se mogu složiti sa tobom i Bosnologom, što god bili razlozi, činjenica je da mi imamo na djelu velikosrpsku politiku,i onda sve analize suštinski gube smisao.
Real Khan

#7905 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Real Khan »

BHCluster wrote: A SDA i SBiH glasase punim kapacitetom za!
Pa naravno da jesu...Zar je to neko osporavao? Od zla oca i od gore matere...
palermo

#7906 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by palermo »

Real Khan wrote: Pa zar i ti "sine nokia" (pardon, Brute) :D Pa zar i tebi treba objašnjavati da ukoliko neki zakon nije u skladu sa Ustavom mora biti poništen ili usklađen. U preambuli Ustava BiH stoji da BiH doslijedno i direktno primjenjuje međunarodne konvencije i stoga sam siguran da bi Ustavni sud BiH poništio neustavan zakon (bez obzira što se negiranje genocida upakovalo pod izazivanje vjerske i nacionalne mržnje") jer ukoliko BiH doslijedno primjenjuje UN konvencije, onda mora jasno i eksplicitno zabraniti negiranje genocida i holokausta...nego, da ti nisi nekome posudio svoj account i nick? Nešto si mi promijenio priču u zadnje vrijeme (ili ja nisam ranije obraćao previše pažnje na detalje) :D
Jedno laičko pitanje pravncima, jel ima usvjanje ovog zakona u Domu naroda, ili ima li još jedno čitanje, ili je stvar gotova?
klif

#7907 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by klif »

Orbini wrote:...Znam kako dole ljudi razmisljaju i istina je da se boje unitarizacije BiH, bosnjacke dominacije,.. i da multietnicnost shvataju kao zlo. Zele drustvo gdje su ili jedini ili dominantni. E na scenu stupa Dodik koji garantuje da ce sacuvati tu idilu gdje su ili jedini ili dominantni. Bih im je prihvatljiva do one mjere koliko im dopusta da srbuju, ali ih tesko mozes razuvjeriti da ukidanjem enititeta nece biti pendrekasa iz Zenice da sprovode klasicnu okupaciju, da im niko nece nasilu rezat cunu, ... I to mozes zvati djecijim ili izmanilupisanim mozgom ali tako je. ...

... A ovdje govorimo o odnosu prema nekim nevaznim stvarima ili stvarima o kojima javno mjenje nema nikakav stav. Primjerice OHR i otpor prema OHR-u. Otpor prema OHR je dodikov patent defakto i tu se povinuju prema standardima koje mediji napucavaju a znamo ko tamo kontrolise miedije. Bosnjaci u toj prici nisu nimalo zreliji, pametniji,.. stitimo i ocekujemo ostanak OHR-a samo zato sto nasi politicari tako zahtijevaju,. a kada malo razmislis kriticki,.. pa upravo OHR i jeste pokrovitelj ovog nakaradnog dejtonskog uredjenja koje stiti rezultate etnickog ciscenja i getoizaciju Bosnjaka.
Ljudi, nakon što su izloženi šoku postaju poslušni. Pedesetih godina prošlog veka CIA je iskoristila tu ideju i finansirala nekoliko eksperimenata koji su kao rezultat imali tajni priručnik kako tretirati zatvorenike i zarobljenike. Osnova tog priručnika bilo je korišćenje šoka kako bi se odrasle osobe redukovale na stadijum poslušne dece. U kratkom periodu vremena nakon izlaganju šoku, zatvorenici su spremniji za saradnju nešto što su bili pre njega. Ali, ova tehnika ne utiče samo na pojedince, već i na čitava društva. Kolektivna trauma, ratovi, prirodne nepogode, teroristički napadi stavljaju celo društvo u stanje šoka i tako svi postajemo slični zatvorenicima koje ispituju i postajemo kao poslušna deca koja slušaju naređenja i hrabre vođe koji obećavaju zaštitu.
...
Tokom izučavanja doktrine šoka Naomi Klajn je došla do zaključka da šok posle određenog vremena prestaje, jer je po definiciji privremeno stanje i najbolji način da se ostane pribran i odoli šoku, jeste biti svestan dešavanja u okolini i njihovih uzroka, a to se postiže informisanjem.

Zato se naoružajte informacijama, poručuje Naomi Klajn.

http://www.e-novine.com/kultura/kultura ... -brat.html
spreca

#7908 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by spreca »

1gorstak wrote:
Bosnolog wrote:
Orbini wrote:Treba razluciti ovdje jednu ideologiju, politicke ciljeve jedne klike od javnog mijenja i razmisljanja u samom narodu. Srbi u RS lakse prihvataju, nametnuto, sugerisano, medijski eksponirano, popularno, .. nego sto se misli.
Dovoljno je da Dodik ili neko drugi na vlasti, neki medij,.. krene promovirati BiH opredjeljenje - narod to lako prihvata.
Jao suplje,i pravdanaj sludenih vaskolikih masa prema kojima bi trebali izrazavati rijeci zaljenja i sucuti jer im svijest oblikuju mediji i utrkivaci velikosrpske propagande otpora OHR-u i vaskolikoj antisrpskoj zavjeri koju slusaju sve ove godine a ciijem uhu i zeljama se prilagodavaju razni prosli i buduci Dodici,......haj nam malo osvijetli put koji da izaberemo u podilazenju velikosrpskom establismentu koji sluduje svoje mase gotovo dvije decenije.
Srpski narod je izmanipulisan od strane velikosrpskog aparata, prvo neopravdanim zastrasivanjem od "zavjere ustasko-dzihadske" (gdje se boje ruke ustase i mudzahedina) a onda i zigosanjem neistomisljenika kao izdajnika (gdje se boje ruke cetnika). Ivanic, koji se nalazi na celu PDP-a je velikosrbin, Dodik je velikosrbin, o Bosicu i Mihajlici da i ne govorim. I oni su timski igraci cak i kada je neko rezerva i sjedi na klupi, a neko na terenu. Svaki oblik stvaranja istinske opozicije u manjem entitetu se sijece u korijenu. A kontrolu nad masom odrzavaju kontrolom nad medijima i pravosudnim sistemom u manjem entitetu. I u pravu je Orbini, sutra da Dodik pocne vezivati srpski narod za njihovu otadzbinu BiH, srpski narod bi to bez problema prihvatio.

@1gorstak
dodik je samo izvodac zelja i pozdrava" radio beograda" on vec davno(a mozda i inikada)ne radi svojom glavom i tako ce biti dok mu ne promijene chip ili dok mu se baterije ne isprazne.Nikada se ne mogu sloziti sa onim boldiranim pa tako ni sa tobom niti sa @orbini jer ovdje nije problem sa dodigom nego sa velikosrpskom politikom odnosno sa sanu i kad bi sutra dodik rekao nasa domovina je Bih srbi bi ga odjebali jer tako nije rekao beograd i sanu
Last edited by spreca on 04/01/2010 17:14, edited 1 time in total.
Bosnolog

#7909 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Bosnolog »

1gorstak wrote:
Bosnolog wrote:
Orbini wrote:Treba razluciti ovdje jednu ideologiju, politicke ciljeve jedne klike od javnog mijenja i razmisljanja u samom narodu. Srbi u RS lakse prihvataju, nametnuto, sugerisano, medijski eksponirano, popularno, .. nego sto se misli.
Dovoljno je da Dodik ili neko drugi na vlasti, neki medij,.. krene promovirati BiH opredjeljenje - narod to lako prihvata.
Jao suplje,i pravdanaj sludenih vaskolikih masa prema kojima bi trebali izrazavati rijeci zaljenja i sucuti jer im svijest oblikuju mediji i utrkivaci velikosrpske propagande otpora OHR-u i vaskolikoj antisrpskoj zavjeri koju slusaju sve ove godine a ciijem uhu i zeljama se prilagodavaju razni prosli i buduci Dodici,......haj nam malo osvijetli put koji da izaberemo u podilazenju velikosrpskom establismentu koji sluduje svoje mase gotovo dvije decenije.
Srpski narod je izmanipulisan od strane velikosrpskog aparata, prvo neopravdanim zastrasivanjem od "zavjere ustasko-dzihadske" (gdje se boje ruke ustase i mudzahedina) a onda i zigosanjem neistomisljenika kao izdajnika (gdje se boje ruke cetnika). Ivanic, koji se nalazi na celu PDP-a je velikosrbin, Dodik je velikosrbin, o Bosicu i Mihajlici da i ne govorim. I oni su timski igraci cak i kada je neko rezerva i sjedi na klupi, a neko na terenu. Svaki oblik stvaranja istinske opozicije u manjem entitetu se sijece u korijenu. A kontrolu nad masom odrzavaju kontrolom nad medijima i pravosudnim sistemom u manjem entitetu. I u pravu je Orbini, sutra da Dodik pocne vezivati srpski narod za njihovu otadzbinu BiH, srpski narod bi to bez problema prihvatio.
Izvini @gorstak,ali ti zelis reci da je srpski narod mentalno nezdrav da razlucuje svojim glava grubo receno sto je za mene neprihvatljivo,jer srpski naord ima jako dovoljno intelekta a da ne govorim o profesorima,akademicima,intelektualnoj eliti koje ima gotovo u svim porama drustva,pa nije valjda da sa svima njima i njihovim mozgovima upravlja Dodik i velikosrpska masineriija i da nastavljaju vjerovati istima kako zive bolje dok su im tanjiri i obroci sve siromasniji.Svijestan sam da je narod izmanipulisan od velikosrpskih ideologa ali nakon dvadeset godina laganja i spoznaje posljedica istog,presuda kao posljedica zlocinacko genocidnih pohoda,gdje svakodnevno vade ljude ispod temelja tog genocidnog vilajeta,pa zar to nije dovoljno da otvore oci,ma neces reci da ljudi zive u totalnoj izolaciji poput sjeverne Koreje.Pa ljudi su svo vrijeme putovali po BiH slobodno,gledali medije imaju satelitske antene,citaju novine i nevjeruju svojim ocima i usima vec sto im Dodik i velikosrbi serviraju.Sve stranke u genocidnom vilajetu su velikosrpsko fasisoidne,samo imaju drugacije ime i bolju ambalazu ,ali sve imaju isti krajnji cilj, jer svaka druga prica koja bi vodila ka normalizaciji odnosa unutar BiH se doceka kao izdaja veliksrpskog kursa,tako slobodno mozemo ocekivati satanizaciju Krsmanovica od strane kontrolisanih medija i stranaka Sumske ukoliko bude pricao o bilo cemu sto je u diskursu sa onim sto im servira BGD i SANU kuhinja zla a oni kao slugasi dosljedno sprovode sve godine do svoje potpune propasti.
klif

#7910 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by klif »

U RS-u je 2006. godine glasalo 591.926 od ukupno od 1.036.731, odnosno 57,1%, registriranih birača. Znači da 444.805 birača iz RS-a nije izašlo na izbore.

Dodikova SNSD je dobila apsolutnu većinu u Skupštini RS-a sa ukupno 244.251 glasa.

Na nivou BiH glasovi SNSD-a čine, od ukupno 2.734.287 registrovanih birača u BiH, 8,93%, a RS-u 23,56%.

Pridodamo li tome i glasove SDS-a, PDP-a i SP dolazimo do sume od ukupno 405.998 glasova za «srpske partije», što na nivou BiH čini 14,84% ukupnih birača.

PS. U FBiH 2006. godine od 1.697.556 ukupog glasačkog tijela nije glasalo 777.095 birača.

Tako manjina vlada većinom.
1gorstak

#7911 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 1gorstak »

Bosnolog wrote:
1gorstak wrote:Srpski narod je izmanipulisan od strane velikosrpskog aparata, prvo neopravdanim zastrasivanjem od "zavjere ustasko-dzihadske" (gdje se boje ruke ustase i mudzahedina) a onda i zigosanjem neistomisljenika kao izdajnika (gdje se boje ruke cetnika). Ivanic, koji se nalazi na celu PDP-a je velikosrbin, Dodik je velikosrbin, o Bosicu i Mihajlici da i ne govorim. I oni su timski igraci cak i kada je neko rezerva i sjedi na klupi, a neko na terenu. Svaki oblik stvaranja istinske opozicije u manjem entitetu se sijece u korijenu. A kontrolu nad masom odrzavaju kontrolom nad medijima i pravosudnim sistemom u manjem entitetu. I u pravu je Orbini, sutra da Dodik pocne vezivati srpski narod za njihovu otadzbinu BiH, srpski narod bi to bez problema prihvatio.
Izvini @gorstak,ali ti zelis reci da je srpski narod mentalno nezdrav da razlucuje svojim glava grubo receno sto je za mene neprihvatljivo,jer srpski naord ima jako dovoljno intelekta a da ne govorim o profesorima,akademicima,intelektualnoj eliti koje ima gotovo u svim porama drustva,pa nije valjda da sa svima njima i njihovim mozgovima upravlja Dodik i velikosrpska masineriija i da nastavljaju vjerovati istima kako zive bolje dok su im tanjiri i obroci sve siromasniji.
Pa izmedju dva objasnjenja ...

-prvo, da je srpski narod izmanipulisan strahom, sto od nasilja velikosrba koji svim sredstvima guse istinsku opoziciju u manjem entitetu, sto od bosnjacke dominacije

-ili drugo, da je srpski narod do te mjere obolio da suzivot nije moguc dok ga se ne razvali i ponizi, kao sto se to desilo u Hrvatskoj i Kosovu

... ja cu uvijek izabrati ono prvo. Ispred nas je jos 20 godina ovog povuci-potegni maltretiranja, ako se ja u medjuvremenu mogu nadati ideoloskom rascjepu na politickoj sceni manjeg entiteta, sa sve demonstracijama protiv kriminalnih krugova koji su se, narod plaseci babarogama iz Sarajeva, sirili po sistemu upravljanja kako bi krali i silovali budzet projektima kao sto je petlja kojom se spajaju dva nepostojeca autoputa, ne gubim apsolutno nista. Cak i ako je moja nada potpuno neutemeljena.
Bosnolog

#7912 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Bosnolog »

Orbini wrote:
Bosnolog wrote:
Orbini wrote:Pravo da ti kazem Bosnolog,.. iznenadjuje me sto je proslo toliko vremena a da si tek sad se sjetio okrenuti svoj "izdajnikometar, velikosrbinometar,.." prema meni. Sa prvim tvojim postovima i sa tvojom "il voljem il koljem" crnobijelom tehnikom, brojem napadnutih,.. sam ocekivao davno prije da ces i mene naznaciti kao prodavaca velikosrpskih zelja.

Da ti objasnjavam svoje stavove - ne zelim, stoje jasni na ovom broju postova,.. pa izuzetak ne potvrdjuje pravilo.
Da ti se pravdam - jos manje zelim, a nesto mi govori da nema sanse da te iko razuvjeri kada se zaholcas.
Da diskutujem sa tobom vise od ovo nekoliko recenica - nema svrhe, jer nisam glasniji i bezobrazniji od tebe, a svakako ces moje odustajanje od rasprave sa tobom tumaciti kao bjezaniju, nedostatak argumenata,...

Have a life,..
Orbini shvati kako hoces ali tvoje pisanje mi djeluje kao pokusaj pravdanja i spasavanja svega sto dolazi iz boljeg dijla BiH,pouceni iskustvima koje imamo sve godine vladanja velikosrpskih salonaca koje samo smjenjuju dok cilj ostaje isti ,ne mogu prihvatiti cinjenicu da su tamo ljudi toliko nedorasli da shvate gdje ih vode i cemu vodi drzanje taocima svih gradana u BiH slijedeci poslusnicko slugarsku ideologiju Beograda.Citao sam tvoje postove do sada , medu kojima imas dosta rezonskog tumacenja i prilicno izbalansiranih stavova ali si me iznenadio sa ovim poslednjim,u kojem sam prepozano nekog ko spasava i zeli cistiti sve ono sto su Dodik i njegovi ahbabi nacinili.Pruziti ruku pomirenja i podrske treba kada se u tom dijelu stvori kriticna masa koja ce odbaciti ideologiju koja ih je dovela tu gdje su,ali ja to ne vidim nazalost ,i stoga se bojim da ce nas nastaviti drzati taocima i zostajanjem iza regije u nadi da ce se MZ umoriti i pristati na podjelu BiH i realizaciju ciljeva koje nisu mogli dovrsiti 90 tih godina.

Ti kao da trazis razumjevanje u tvom tumacenju stanja u tom mracnom vilajetu,pa Orbini nismo dijeca nakon svih presuda dokaza,sta jos treba da imam razumjevanje u slijepu podrsku dok ih istovremeno krade sve godine a oni mu i dalje vjeruju u bleberendisanje,........ma daj molim te,...
OK, hajde de,..
Cuj Bosnolog, nemoj ici u krajnosti. Nije ovo nikakvo opravdavanje vec fakta, realnost na terenu koju kao Banjalucanin jako dobro poznajem. Znam kako dole ljudi razmisljaju i istina je da se boje unitarizacije BiH, bosnjacke dominacije,.. i da multietnicnost shvataju kao zlo. Zele drustvo gdje su ili jedini ili dominantni. E na scenu stupa Dodik koji garantuje da ce sacuvati tu idilu gdje su ili jedini ili dominantni. Bih im je prihvatljiva do one mjere koliko im dopusta da srbuju, ali ih tesko mozes razuvjeriti da ukidanjem enititeta nece biti pendrekasa iz Zenice da sprovode klasicnu okupaciju, da im niko nece nasilu rezat cunu, ... I to mozes zvati djecijim ili izmanilupisanim mozgom ali tako je. A ovdje govorimo o odnosu prema nekim nevaznim stvarima ili stvarima o kojima javno mjenje nema nikakav stav. Primjerice OHR i otpor prema OHR-u. Otpor prema OHR je dodikov patent defakto i tu se povinuju prema standardima koje mediji napucavaju a znamo ko tamo kontrolise miedije. Bosnjaci u toj prici nisu nimalo zreliji, pametniji,.. stitimo i ocekujemo ostanak OHR-a samo zato sto nasi politicari tako zahtijevaju,. a kada malo razmislis kriticki,.. pa upravo OHR i jeste pokrovitelj ovog nakaradnog dejtonskog uredjenja koje stiti rezultate etnickog ciscenja i getoizaciju Bosnjaka. Niko u Srba prije nije imao jasan stav o OHR, sve dok se nije isprijecio Dodiku na putu, i sada imamo situaciju gdje se kroz otpor OHR-u dokazuje srpski patriotizam, odnosno izdajnik je onaj ko to podrzava. Pa ti vidi jeli to aktuelna manipulacija ili opcenito srpsko javno mjenje od samog pocetka.
Obicni ljudi na ulicama Banjaluke nemaju rogove na glavi niti u vecini slucajeva slave zlocine, rade na ponovnom genocidu i sl. RS danas je jedno ksenofobicno drustvo koje se boji promjena, jer misle da se "idila etnicke cistoce" moze pokvariti pristajanjem na ovo ili ono,.. A takvu masu je lako manipulisati. Ponavljam, Bosnjaci tu nisu nista bolji niti pametniji, iako nemamo jednoobraznost medija i kulturnu diktaturu a'la Dodik,.. ipak smo i mi podlozni strahovima i manipulacijama.

Dakle da rezimiram - za neke stvari se moze reci da nije Dodik izmislio i da postoji otpor prema unitarizaciji,. multienticnosti, opcenito prema muslimanima,.. ali neke "sitinice" poput nekih institucija,.. mediji diktiraju sta ce se misliti.
Izvini @Orbini,ali u ovom postu si me samo jos vise uvjerio da ti ipak pravdas stanje u aparthejdu,kao izgovor pravdanja odrzivosti istog smatras da su isti u opravdanom strahu zbog moguce bosnjacke dominacije,cime im dajes razlog da nastave sa ovim sto rade sve godine, kao da su Bosnjaci divlje pleme krvolocnih ljudozdera koje treba drzati u getu odrzavanjem stanja koje imamo,zaboravljajuci da cak i u vrijeme dok se nad njima vrsili masovni progone genocid,etnocid,urbocid,i kulturocid isti nisu vrsili planske osvete i djela koja su mogli u gradovima u kojima su bili vecina i drzali pod kontrolom ARBiH.Tako da me tvoja prica vrijeda jer me izjedancuje sa doticnima gdje cak i stavljass znak jednakosti a time i potrebu da budemo etno torovski razdvojeni kako bi sprijecili medutorovsko mjesanje zbog moguceg osvetnickog klanja i rezanaj cune, sto je za mene apsolutno neprihvatljivo ,uvredljivo i primitivno pravdanje , a sto ce se sa mnom vecina ovdje sloziti.

Tvoje shvatanje njihove idile u kojoj zive nakon progona i etnickog ciscenaj te svega sto rade povratnicima nad kojima se svakodnevno izivljavaju je nesto na sto se trebamo naviknuti jer bi svaki pokusaj multietnickog zivota ili uvodenja pravne drzave bila disrupcija te genocidom stvorene idile.Ne znam gdje zivis ali iz tvojih izjva i pravdanja stanaj svijesti u dabicevoj tvorevini je jeftina prica za naivne i malu djecu koju svako odrastao koji ima imalo rezona nece kupiti.Pa mi smu pobogu u 21 vijeku zemljace ti prikazujes da su i Bosnjaci plemenska horda koju sprvom preziru zbog straha od osvete i treba ih razumjeti i pustiti da zive u svojoj idili.Dok im Dodik i drugi ini salonski izvodaci velikosrbizma nastavljaju ispirati mozgove mrznjom spram BiH i drugima ne zeleci da koriste svoj intelekt,pa nisu oni bez skole i mozga da skontaju sta je bilo ovdje i da vjeruju u bajke koje im Didik servira da ce se izdvojiti,pa zar su toliko naivni da ce Bosnjaci dozvoliti da odnesu pola Bosne u zagrlja majcici Srbiji koju slusaju sve gidne.Ne drugi je point tvog pravdanja velikosrpske ideologije jeste naviknuti Bosnjake da prihate i pomire se sa rezultatima 90 tih godina jer da ne bi pokvarili idilu jednoumlja koje vlada u tom boljem dijelu BiH.Izvini ali mene neces ubjediti da se radi o etnickoj zajednici jednog naroda koji kao da je mentalno retardiran i zivi u paranoji straha zbog moguceg mijesanaj sa drugima dok isti zele icu u zajednicu naroda EU.Pa ne zivimo mi u Africi poput divljih plemena,ipak smo drzava kompjutera,televizije, elektronske i pisane stampe,pusti te price za naivne,..........

Velikosrbi ce na kraju ove velikosrpske balade unistiti umjesto BiH svoj sopstveni narod koji ce zbog te paranoje i straha u najvecoj mjeri otici tamo odakle im ispiraju mozgove sve ove godine,to ce se desiti za par generacija ukoliko se ne stvori kriticna masa i progledaju svojim ocima i ne pocne koristiti svoj intelekt za radi sopstvene buducnosti i spasa.Ja se slazem u jednom sa Dodikom a to je po pitanju MZ i OHR-a oni trebaju sto ptije ici iz BiH jer bi se proces normalizacije BiH desio mnogo brze jer bi znali ko je za Srboslaviju a ko za BiH,do tada je MZ i OHR najveci cuvari genocidnog vilajete i stanja u kome se nalazi BiH i njeni gradani.Bosnjacki politicki secijasi i minder krimosi sjede i minderisu i cekaju da im stranci ureduju drzavu jer im je tako mnogo lakse dok u stvari time oni samo idu na ruku velikosrba i zadrzavanja statusa kvo koje traje godinama.Odlaskom OHR-a isti bi morali voditi drugaciju politiku a sto ce se desiti nadam se u skoroj buducnosti jer im je svakako davno bilo vrijeme da napuste BiH.
vivaldi

#7913 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by vivaldi »

1gorstak wrote:
Bosnolog wrote:
Mislim da si pazljivije trebao procitati Orbinijeve postove jer je covjek sve lijepo i na slogove objasnio.

Vlast u BiH (kao i svugdje u svijetu) moze manipulisati sa vecinom svih stvari, OSIM osjecajem prema druga dva naroda iz jednostvanog razloga jer su to (rat) osjetili na svojoj kozi i te im stvari niko ne moze tumaciti i zato kada bi dodik ili bilo ko iz rs-a vezao narod za bih ili spomenuo ukidanje rs-a na izborima bi prosao ko nas dvojica.

Sve druge stvari su uglavnom strucna pitanja i samim tim mozes narodom manipulisati. Pa nash (a i nijedan drugi narod na svijetu) nema pojma ni koje su funkcije i mogucnosti nacelnika opstine, a kamoli nekakve ustavne reforme i ohr-ovi.

Nije ni tacno da opozicije nema u rs-u kad je ima. Funkcionise na istom principu kao i sve stranke sa sjedistem u sarajevu.
Prvi clan u statutu svih banjaluckih stranaka je "jaka rs", a prvi clan u statutu sarajevskih "jaka bih" - problem je naravno sto svima smeta "prvi clan onih anamo", opozicija u oba entiteta postoji, a kritika prema vlasti ide u pravcu ekonomije, korupcije, privatizacije....svega osim prvog clana oko kojeg su slozni.
vee-jay wrote:1. Da li to znaci da su Srbi glup ili gluplji narod od Bosnjaka, pa sebi dopusta situaciju u koju ga dovode Dodik & Co.

Nema glup -gluplji jer svi funkcionisu na istom principu. Imas razlicite i dijametralno suprotne interese i u skladu s njima se politicari ponasaju i djeluju.
Naravno, sasvim je prirodno obicnom gradjaninu Bosnjaku ili Hrvatu da se pita sta to ti Srbi hoce i zasto nece sa nama, ali odgovor u sustini lezi u bas u tom obicnom Bosnjaku i Hrvatu.
Manje vise iz istog razloga iz kojih su oni glasali za otcjepljenje od Juge, Srbi zele otcjepljenje od BiH - niko nece da bude manjina.

Evo ti odmah primjer.
Prije referenduma o nezavisnosti BiH u Sarajevu niko nije tukao bosnjake, hrvate, nije im branio da idu u dzamije/crkve, nije im branio da sire svoje zastave u svadbama kada idu kroz grad, nije bilo otpustanja bosnjaka s posla (ili bar nije bilo nekog masovnog)..., ali ipak su osjetili strah od velikosrpstva i PRETPOSTAVLJALI da im dolaze crni dani i time su se rukovodili na referendumu.

Medjutim, ti danas kada dovedes nekog Jovu iz Banjaluke ili nekog izbjeglicu iz Sarajeva i kada on proseta gradom pa vidi novu dzamiju na svakih 50 metara, vehabiju ili bulu na svakih 500 metara, zelene table na ulicama, zelene trotoare, samo jedne zastave u svadbama...hm..iskreno jel ti mislis da on danas ima ista manje razloga za strah od islamizacije nego ti 92 za strah od velikosrpstva????
Bosnolog

#7914 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Bosnolog »

vivaldi wrote:
1gorstak wrote:
Bosnolog wrote:
Mislim da si pazljivije trebao procitati Orbinijeve postove jer je covjek sve lijepo i na slogove objasnio.

Vlast u BiH (kao i svugdje u svijetu) moze manipulisati sa vecinom svih stvari, OSIM osjecajem prema druga dva naroda iz jednostvanog razloga jer su to (rat) osjetili na svojoj kozi i te im stvari niko ne moze tumaciti i zato kada bi dodik ili bilo ko iz rs-a vezao narod za bih ili spomenuo ukidanje rs-a na izborima bi prosao ko nas dvojica.

Sve druge stvari su uglavnom strucna pitanja i samim tim mozes narodom manipulisati. Pa nash (a i nijedan drugi narod na svijetu) nema pojma ni koje su funkcije i mogucnosti nacelnika opstine, a kamoli nekakve ustavne reforme i ohr-ovi.

Nije ni tacno da opozicije nema u rs-u kad je ima. Funkcionise na istom principu kao i sve stranke sa sjedistem u sarajevu.
Prvi clan u statutu svih banjaluckih stranaka je "jaka rs", a prvi clan u statutu sarajevskih "jaka bih" - problem je naravno sto svima smeta "prvi clan onih anamo", opozicija u oba entiteta postoji, a kritika prema vlasti ide u pravcu ekonomije, korupcije, privatizacije....svega osim prvog clana oko kojeg su slozni.
vee-jay wrote:1. Da li to znaci da su Srbi glup ili gluplji narod od Bosnjaka, pa sebi dopusta situaciju u koju ga dovode Dodik & Co.

Nema glup -gluplji jer svi funkcionisu na istom principu. Imas razlicite i dijametralno suprotne interese i u skladu s njima se politicari ponasaju i djeluju.
Naravno, sasvim je prirodno obicnom gradjaninu Bosnjaku ili Hrvatu da se pita sta to ti Srbi hoce i zasto nece sa nama, ali odgovor u sustini lezi u bas u tom obicnom Bosnjaku i Hrvatu.
Manje vise iz istog razloga iz kojih su oni glasali za otcjepljenje od Juge, Srbi zele otcjepljenje od BiH - niko nece da bude manjina.

Evo ti odmah primjer.
Prije referenduma o nezavisnosti BiH u Sarajevu niko nije tukao bosnjake, hrvate, nije im branio da idu u dzamije/crkve, nije im branio da sire svoje zastave u svadbama kada idu kroz grad, nije bilo otpustanja bosnjaka s posla (ili bar nije bilo nekog masovnog)..., ali ipak su osjetili strah od velikosrpstva i PRETPOSTAVLJALI da im dolaze crni dani i time su se rukovodili na referendumu.

Medjutim, ti danas kada dovedes nekog Jovu iz Banjaluke ili nekog izbjeglicu iz Sarajeva i kada on proseta gradom pa vidi novu dzamiju na svakih 50 metara, vehabiju ili bulu na svakih 500 metara, zelene table na ulicama, zelene trotoare, samo jedne zastave u svadbama...hm..iskreno jel ti mislis da on danas ima ista manje razloga za strah od islamizacije nego ti 92 za strah od velikosrpstva????
Sa takvim razmisljanjem znaj da ce velikosrbi od BiH napraviti nacionalnu zemlju Bosnjaka,jer ce mnogi velikosrpski sludeni salonci prije iseliti iz mrske i nametnte BiH u majcicu kao sto to cine sve ove godine,nego ostai da zive sa mrskim Bosnjacima,da gledaju bule,slusaju ezane sa ponovo izgradenim dzamijama a tako se krvavo borili da ih pocite goloruke, siliju bule ,ucinili sve da naprave idilu bez dzamija,bula i zelene boje,......znaci nastavak fasizma u aparthejdu ce biti vlastiti propast i Kosovizacija Sumske po istom receptu.....Nastavak rahat patnje ,vrijeme ce uciniti svoje samo glavu u pijesak i cekajmo zemljotres da srusi pjeskovita brda u kojima se zivi sve godine misleci da ce ih spasiti ..........Samo neka znaju da nista iz BiH nece moci odnijeti a u slucaju secesije jednio mogu odnijeti krvave i usrane gace,.....znaci idemo dalj do kraj pa ko izdura,.......
1gorstak

#7915 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 1gorstak »

vivaldi wrote:Vlast u BiH (kao i svugdje u svijetu) moze manipulisati sa vecinom svih stvari, OSIM osjecajem prema druga dva naroda iz jednostvanog razloga jer su to (rat) osjetili na svojoj kozi i te im stvari niko ne moze tumaciti i zato kada bi dodik ili bilo ko iz rs-a vezao narod za bih ili spomenuo ukidanje rs-a na izborima bi prosao ko nas dvojica.
Sto bi znacilo da je srpski narod do te mjere obolio da napredak nije moguc dok ga se ne razvali i ponizi, kao sto se to desilo u Hrvatskoj i Kosovu. Nadajmo se da nisi u pravu.
Kopenhagen

#7916 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Kopenhagen »

1gorstak wrote:
vivaldi wrote:Vlast u BiH (kao i svugdje u svijetu) moze manipulisati sa vecinom svih stvari, OSIM osjecajem prema druga dva naroda iz jednostvanog razloga jer su to (rat) osjetili na svojoj kozi i te im stvari niko ne moze tumaciti i zato kada bi dodik ili bilo ko iz rs-a vezao narod za bih ili spomenuo ukidanje rs-a na izborima bi prosao ko nas dvojica.
Sto bi znacilo da je srpski narod do te mjere obolio da napredak nije moguc dok ga se ne razvali i ponizi, kao sto se to desilo u Hrvatskoj i Kosovu. Nadajmo se da nisi u pravu.
"Srpski narod obolio" ??? Bezvizni režim,strana ulaganja,podnose kandidatuuru u eu,po svim parametrima iznad BiH,svako malo ili su evropski prvaci u ovome,svjetski u onome (sport)... :-)
1gorstak

#7917 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 1gorstak »

Kopenhagen wrote:
1gorstak wrote:
"Srpski narod obolio" ??? Bezvizni režim,strana ulaganja,podnose kandidatuuru u eu,po svim parametrima iznad BiH,svako malo ili su evropski prvaci u ovome,svjetski u onome (sport)... :-)
Citaj sta pise, sto bi se Srbijance trebalo vezati za BiH, ko o njima govori ? I nisam rekao da je srpski narod obolio, nego tumacim stav kolege, ja uporno tvrdim da se radi o casnom i postenom narodu.
osa

#7918 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by osa »

1gorstak wrote:
Kopenhagen wrote:
1gorstak wrote:
Citaj sta pise, sto bi se Srbijance trebalo vezati za BiH, ko o njima govori ? I nisam rekao da je srpski narod obolio, nego tumacim stav kolege, ja uporno tvrdim da se radi o casnom i postenom narodu.
naravno kojeg zavedoše, šupljim pričama, pa se ponaša kako se ponaša, nemoj gorštak, majke ti.
palermo

#7919 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by palermo »

vivaldi wrote:
Evo ti odmah primjer.
nadam se da ti se ovo samo slučajno omaklo.........primjer ti ne valja,netačan je, mogao bi čovjek pomisliti i zlonamjeran.....
1gorstak

#7920 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 1gorstak »

osa wrote:
1gorstak wrote:
Kopenhagen wrote:"Srpski narod obolio" ??? Bezvizni režim,strana ulaganja,podnose kandidatuuru u eu,po svim parametrima iznad BiH,svako malo ili su evropski prvaci u ovome,svjetski u onome (sport)... :-)
naravno kojeg zavedoše, šupljim pričama, pa se ponaša kako se ponaša, nemoj gorštak, majke ti.
Pa da. Kopanja je poceo nesto pisati o zlocinima velikosrpskog aparata i odmah su ga smirili bombom, eno ga sada, amputiranih nogu i slusa k'o curica. Velikosrpstvo se podijelilo na politicke frakcije (te otud privid postojanja opozicije) i suvereno vlada manjim entitetom, politicki, medijski, ekonomski.

Pomoglo bi i da stranke iz Sarajeva krenu u ofanzivu dobre volje, da organizuju tribine i okrugle stolove sirom manjeg entiteta, da objasne da im nije cilj eliminacija srednjeg nivoa vlasti, nego da zele eliminaciju etnickog karaktera te decentralizacije. Kada vec ne moze Muhamed brdu, brdo treba otici Muhamedu ...
osa

#7921 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by osa »

1gorstak wrote:
osa wrote:
1gorstak wrote:
Pa da. Kopanja je poceo nesto pisati o zlocinima velikosrpskog aparata i odmah su ga smirili bombom, eno ga sada, amputiranih nogu i slusa k'o curica. Velikosrpstvo se podijelilo na politicke frakcije (te otud privid postojanja opozicije) i suvereno vlada manjim entitetom, politicki, medijski, ekonomski.

Pomoglo bi i da stranke iz Sarajeva krenu u ofanzivu dobre volje, da organizuju tribine i okrugle stolove sirom manjeg entiteta, da objasne da im nije cilj eliminacija srednjeg nivoa vlasti, nego da zele eliminaciju etnickog karaktera te decentralizacije. Kada vec ne moze Muhamed brdu, brdo treba otici Muhamedu ...
stari moj, ti kao da živiš na marsu, srpski narod nije zaveden, srpski narod , uostalom kao i svaki drugi narod ima svoje interese, trenutno on te interese artikulira kroz republiku srpsku i uopće ih ne zanimaju niti stranke niti političari a čini mi se ni stanovnici sarajeva.
doduše aktivnosti koje ti navodiš su moguće, izvoli, pokušaj, malu tribincu , recimo u han pijesku, možeš organizirati i sam, baš da vidiš kako srpski narod diše, jer ja osobno sumnjam da bi oni koje ti nazivaš "strankama iz sarajeva" htjele trošiti vrijeme i sredstva na takvo nešto.
nezavisni

#7922 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by nezavisni »

Amerikanci su obrazovani, bogati, i bolje informisani... ali su svakako nasjeli na pricu o 'oruzju za masovno unistenje' u Iraku, a i svakodnevno nasjedaju na raznorazne slicne stvari. Sta vam to govori??
Mada opet, ne razumijem da medju Srbima u BiH ne postoji ni minorna politicka opcija koja bi se zalagala za... ma, ono nesto tipa Liberala u Srbiji (5-6%).
1gorstak

#7923 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 1gorstak »

osa wrote:
1gorstak wrote:
osa wrote:

stari moj, ti kao da živiš na marsu, srpski narod nije zaveden, srpski narod , uostalom kao i svaki drugi narod ima svoje interese, trenutno on te interese artikulira kroz republiku srpsku i uopće ih ne zanimaju niti stranke niti političari a čini mi se ni stanovnici sarajeva.
Interes srpskog naroda nije veci entitet s postojecim nazivom i obiljezjem, interes srpskog naroda je mehanizam zastite od dominacije brojnijih Bosnjaka. A to se moze imati i s ocuvanjem entitetskog uredjenja, cak i s eventualnim jacanjem entiteta na stetu drzave, ali uz izmjenu naziva i obiljezja manjeg entiteta.

-ocuvanje srednjeg nivoa vlasti = od vitalnog znacaja za srpski narod
-ocuvanje diskriminirajuceg naziva i obiljezja manjeg entiteta = nije od vitalnog znacaja za srpski narod

Karadzic je stvaranje srpske drzavice na prostoru BiH pravdao zastitom od bosnjacke dominacije. Ako u kalkulaciju ubacimo nadleznosti i teritoriju, pa na nivo entiteta vratimo ubiranje poreza, a manjem entitetu dodamo Glamoc i Drvar, pod uslovom da naziv i obiljezje tog entiteta budu izmjenjeni, velikosrpski faktor bi to odbio ..... a to ti je kljuc naseg problema; velikosrpski faktor ne brani interese srpskog naroda (koje ti spominjes) nego pokusava napraviti srpsku drzavicu na teritoriji BiH.
osa

#7924 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by osa »

1gorstak wrote:
Interes srpskog naroda nije veci entitet s postojecim nazivom i obiljezjem, interes srpskog naroda je mehanizam zastite od dominacije brojnijih Bosnjaka. A to se moze imati i s ocuvanjem entitetskog uredjenja, cak i s eventualnim jacanjem entiteta na stetu drzave, ali uz izmjenu naziva i obiljezja manjeg entiteta.

-ocuvanje srednjeg nivoa vlasti = od vitalnog znacaja za srpski narod
-ocuvanje diskriminirajuceg naziva i obiljezja manjeg entiteta = nije od vitalnog znacaja za srpski narod

Karadzic je stvaranje srpske drzavice na prostoru BiH pravdao zastitom od bosnjacke dominacije. Ako u kalkulaciju ubacimo nadleznosti i teritoriju, pa na nivo entiteta vratimo ubiranje poreza, a manjem entitetu dodamo Glamoc i Drvar, pod uslovom da se naziv i obiljezje tog entiteta bude izmjenjeno, velikosrpski faktor bi to odbio ..... a to ti je kljuc naseg problema; velikosrpski faktor ne brani interese srpskog naroda (koje ti spominjes) nego pokusava napraviti srpsku drzavicu na teritoriji BiH.

djelom točno, doduše manjim dijelom, očuvanje u ovakvom kapacitetu s tendencijom i dizanja tog kapaciteta= vitalni interes srpskog naroda, a bio bi i vitalni interes i hrvatskog i bošnjačkog i svakog drugog naroda da su u poziciji srba.

e sad što se to ne uklapa u vitalne interese bošnjaka i hrvata, to je već drugi par cipela. tako da tu sva priča o ovim i onim nadležnostima, dijelovima teritorija ne igra neku ulogu, srbi su zadovoljni s postignutim, a više traže samo kad im se pokuša umanjiti postignuto. i naravno da će sve odbiti, osim onog što im ne umanjuje postignuto i što im ide u korist, pa zar bi se netko drugi na njihovom mjestu drukčije ponašao.
Orbini

#7925 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Orbini »

Bosnolog wrote:
Orbini wrote: Otpor prema OHR je dodikov patent defakto i tu se povinuju prema standardima koje mediji napucavaju a znamo ko tamo kontrolise miedije. Bosnjaci u toj prici nisu nimalo zreliji, pametniji,.. stitimo i ocekujemo ostanak OHR-a samo zato sto nasi politicari tako zahtijevaju,. a kada malo razmislis kriticki,.. pa upravo OHR i jeste pokrovitelj ovog nakaradnog dejtonskog uredjenja koje stiti rezultate etnickog ciscenja i getoizaciju Bosnjaka.
Izvini @Orbini,ali u ovom postu si me samo jos vise uvjerio da ti ipak pravdas stanje u aparthejdu,kao izgovor pravdanja odrzivosti istog smatras da su isti u opravdanom strahu zbog moguce bosnjacke dominacije,cime im dajes razlog da nastave sa ovim sto rade sve godine, kao da su Bosnjaci divlje pleme krvolocnih ljudozdera,....
Pomozi i sebi i drugima pa ne kontaj u ovolikim krajnostima. Al prvo sebi, povuc rucnu malo momcino i procitaj dobro sto pise.
Da, Bosnjaci po svom stavu o OHR-u nisu nimalo pametniji od Srba. Prosjecan Bosnjak ce braniti ostanak OHR-a zato sto to bosnjacki politicari zahtijevaju, ili zato sto Dodik kudi(logika, sto njemu ne valja automatSki nama valja i obrnuto). A upitaj onda prosjecnog Bosnjaka moze li sam obrazloziti zasto je za ostanak OHR-a, malo ko bi znao. Mislis li ti licno, ovako da te pitam,.. jeli OHR stvarno dobar za Bosnjake, ucinkovit, .. ili je jalov, impotentan i pokrovitelj nakaradnog dejtonskog uredjenja? Srbi su mi u toj prici jos manje jasni, jer su protiv OHR-a, zato sto je Dodik i mediji koje finansira napucali to kao srpski interes i "pizda ko izda". Pa OHR njima daleko vise valja. Dovoljno je reci da od tri strane u BiH, samo jedna je zadovoljna dejtonom,.. zasto onda imamo paradoks da privilegovani sad kude OHR, a zakinuti stite? Samo zato sto politicari imaju u tome svoj interes i dobar dio medija to prati, pa narod poslije kupi. Ima li tu pameti - nema. Ne samo mi - manipulacijama, strahovima,.. su podlozni i mnogo zreliji narodi po svijetu sa tradicijom u demokratiji,.. pa vidi kako prolaze i glasanja oko ovog tkzv. rata protiv terorizma, koliko je samo tu predrasuda, strahovanja, bojazni´,.. i sklanjanja pod skute ultradesnicara koji se time koriste.
Uz svu ljubav prema Bosnjastvu, mora se ponekad biti i malo kritican i pogledati realnost kakva jeste. Inace letis u furku tj. zabludu "nebeskog naroda". I svegati, ako mislis i dalje me kontati u krajnostima na osnovu izvucenog iz konteksta i paliti se ko sibica - radije me ignorisi.
Locked