HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
chakany

#7901 Re: HS kablovska

Post by chakany »

Od 4.11. počinju sa emitovanjem novi Cinestar kanali (Cinestar Premiere i Cinestar Premiere 2).
Mi nemamo ni obične Cinestare, a da ne govorim o ovim novim.

http://www.cinestartv.hr/raspored/
mixone1995

#7902 Re: HS kablovska

Post by mixone1995 »

chakany wrote:Od 4.11. počinju sa emitovanjem novi Cinestar kanali (Cinestar Premiere i Cinestar Premiere 2).

Navedeni kanali su za nas SF :mrgreen:
The Realist

#7903 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

chakany wrote:Od 4.11. počinju sa emitovanjem novi Cinestar kanali (Cinestar Premiere i Cinestar Premiere 2).

Kako si me obradovao do zagrade :sad:
devito

#7904 Re: HS kablovska

Post by devito »

A ja samo zelim SportKlub :sad:

Sent from my HTC One S using Tapatalk 2
laik1981

#7905 Re: HS kablovska

Post by laik1981 »

HS kablovska

Postovani

Posto nije do nas necete dobiti ni CINESTAR, niti Prvu TV, B92, HRT4, SK, RTL2, Alternativnu tv i bilo sta drugo da valja.. Mozda cemo ubaciti Pink folk 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, mozda DM 2, DM 3, Valentino 2, Valentino 3 kada oni pokrenu te kanale a i pregovaramo sa tv kucama iz Ustikoline, Nemile, Prace, pa ako nam daju pravu ponudu uvrsticemo i ove vrhunske tv kanale u ponudu. Posebni pregovori se vode sa jednom informativnom kucom iz Sjeverne Koreje tako da bi i taj program mogao postati pojacanje nasoj ponudi. Opet ponavljamo da nije do nas i da je to tako kako je i vi se morate pomiriti sa tim jer nemate izbora. Dakle: NBA zdraaavoo, englezi zdraaavoo, spanci zdraaavoo, F1 zdraaavoo, EL u kosarci zdraaavoo, vrhunski tenis zdraaavoo. Ako imate kakvih drugih problema samo posaljite podatke u inbox...

Malo sale nije na odmet ali na ovakav nacin, odprilike, HS i komunicira sa nama..
The Realist

#7906 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Dobro, pretjerao si ga tu, jer u zadnje vrijeme ipak kvalitetnije kanale uvode, samo bi trebali i koji TOP kanal opet uvesti, pa makar u posebnom paketu.

Što se tiče informacija oko tužbi potencijalnih i slično, pa zar stvarno očekujete da će neko o tome pisati na forumu? Da radi za mene, ja bih ga prvog otpustio.

Stvarno se nadam da će imati sluha za posebne pakete i uvesti ove jače kanala, a od SK-a sam davno odustao.
kakaljin

#7907 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

The Realist wrote:Dobro, pretjerao si ga tu, jer u zadnje vrijeme ipak kvalitetnije kanale uvode, samo bi trebali i koji TOP kanal opet uvesti, pa makar u posebnom paketu.

Što se tiče informacija oko tužbi potencijalnih i slično, pa zar stvarno očekujete da će neko o tome pisati na forumu? Da radi za mene, ja bih ga prvog otpustio.

Stvarno se nadam da će imati sluha za posebne pakete i uvesti ove jače kanala, a od SK-a sam davno odustao.
Ne ocekujem da nam se ovdje sve informacije serviraju, vec da pocnemo iz medija dobijati informacije da se nesto pokrece po tom pitanju.

A za nove kanale i ja ocekujem da ce ponudu obogatiti onim kanalima koje korisnici traze, jer oni i zive od korisnika.

Tako da se nadam da ce uskoro poceti ubacivati kanale cak i u posebne pakete samo da se udovolji korisnicima, jer ce se poceti gubiti trka sa raznom konkurencijom.
The Realist

#7908 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

To razumijem i ja to čekam, ali sigurno ne očekujem da mi ovdje njihov radnik to saopšti. OK, ako to učini, super, ali ako ne, nije da sam očekivao.
madridist

#7909 Re: HS kablovska

Post by madridist »

Što se običnih cinestara tiče dakle ne ovih novih ,to su kanali na kojima se emituju stupidni filmovi uz film mjeseca koji zna biti neloš i onda ga se reprizira 800x,ne propuštate ništa,eh sad ovi premiere cinestar vidjećemo..
kanocale

#7910 Re: HS kablovska

Post by kanocale »

MH i HS kablovska wrote:
salensen wrote:Da li konacno imate informaciju o zamjeni starih SD resivera za nove SD resivere ?
Nemamo još uvijek tu informaciju.
meni nece ni trebati.juce vas odjavila.
kanocale

#7911 Re: HS kablovska

Post by kanocale »

uskrsno_respo wrote:Meni je hs u prednosti zbog neta i modula zato i jesam na njihovoj mrezi
I za te dvije stvari im se zaista treba skinuti kapa
logosoft je zakon.
da se razumijemo,niko nije idealan. svi oni nas uzimaju lopatom.
rizibizi

#7912 Re: HS kablovska

Post by rizibizi »

Sto se tice neta,ono sto pise na papiru i u praksi,nebo i zemlja,i na tarabi pise svasta.CI modul sam imao,super stvar nema kablova, djidja oko tv,ali ni postavki kao na stb-u pa se jedno jutro probudis kanal bio na broju 82, onda odjednom na 79, naredno jutro 83, lud zbunjenog.Pa radi sa svim tv samo ne radi sa nekim Sony modelima, pa krene javljati kodiran kanal bezveze.Iskreno bolje stb preko hdmi nego modul.A logosoft je Tito, ponuda na nivou,sve odlicno, al u 5 haustora,slabo se sire.
kemox

#7913 Re: HS kablovska

Post by kemox »

@MH i HS kablovska

Hoćete li uraditi nešta po pitanju kvaliteta slike i teletexta vezano za kanale BHT i FTV na digitalnoj

Ja gledam ove kanale na njima je liga šampiona, europska liga ,domaći sport, a i reprezentaciju prenose

Molim vas da mi konkretno dogovorite bez onoog vidjećemo, ostavite podatke u inbox, nije do nas, to vi samo imate problem, nezna ni uprava (ko će znati ako oni neće :D ) itd. itd. itd.

Meni su ovo izuzetno bitni kanali a ranije sam dokazao da imaju digitalni signal

Poštovanje
kloniran

#7914 Re: HS kablovska

Post by kloniran »

kemox wrote:@MH i HS kablovska

Hoćete li uraditi nešta po pitanju kvaliteta slike i teletexta vezano za kanale BHT i FTV na digitalnoj

Ja gledam ove kanale na njima je liga šampiona, europska liga ,domaći sport, a i reprezentaciju prenose

Molim vas da mi konkretno dogovorite bez onoog vidjećemo, ostavite podatke u inbox, nije do nas, to vi samo imate problem, nezna ni uprava (ko će znati ako oni neće :D ) itd. itd. itd.

Meni su ovo izuzetno bitni kanali a ranije sam dokazao da imaju digitalni signal

Poštovanje
Evo da ti ja kazem umjesto njih, NEĆE, a ako nisi zadovoljan uslugom mijenjaj operatora to ti je lakse, il kupi navedenim televizijama opremu za emitovanje digitalnog signala :wink:
kemox

#7915 Re: HS kablovska

Post by kemox »

kloniran wrote:

Poštovanje
Evo da ti ja kazem umjesto njih, NEĆE, a ako nisi zadovoljan uslugom mijenjaj operatora to ti je lakse, il kupi navedenim televizijama opremu za emitovanje digitalnog signala :wink:
BHT digitalni signal :wink: http://www4.bhrt.ba/lat/default.wbsp?p=74
FTV digitalni signal :wink: http://www.rtvfbih.ba/loc/template.wbsp?wbf_id=117
kloniran

#7916 Re: HS kablovska

Post by kloniran »

kemox wrote:
kloniran wrote:

Poštovanje
Sad da ti ja nebih objasnjavao osnove kodiranja i pretvaranja signala cu ti reci samo da sa ovim podacima mozes dupe obrisati. Taj "digitalni" signal zakojeg ti smatras da je digitalni je samo analogni konvertovan u digitalni signal, na isti nacin kao sto to radi i HS, ocito nikad na satelitu nisis gledao jedan od ta dva kanala, da jesi primjetio bi da je kvalitet signala mozda 5% bolji nego na HS-u.
A FTV i BHTV ne mogu imati digitalni signal, jer se jos uvijek sluze starim kamerama ;-)
laik1981

#7917 Re: HS kablovska

Post by laik1981 »

Ne znam samo kakve veze imaju kamere sa digitalnim signalom :-? .. Kamere mogu imati veze sa kvalitetom slike a bht moze snimat sa ne znam ti kakvim hd kamerama kada oni nemaju opremu da emituju taj signal.. Pa ne snimaju oni sve.. Rade i prenose LP-a signal njima dolazi u hd kvaliteti samo sto oni nama to ne mogu proslijediti zbog navedenih razloga.. Kvalitet slike kanala javnog servisa preko satelitske se ne moze porediti sa ovim sto mo gledamo.. HS ne koristi taj signal vec konvertuje onaj koji dobija preko "riblje kosti" u tzv. digitalni..
cancel

#7918 Re: HS kablovska

Post by cancel »

Krenuli Cinestar Premiere kanali 1 & 2 HD u Hrvatskoj

novembar na cinestar premiere hd
http://www.youtube.com/watch?v=P79PRuL1HhY

promo
http://www.youtube.com/watch?v=ebb7zTTb95o
kloniran

#7919 Re: HS kablovska

Post by kloniran »

laik1981 wrote:Ne znam samo kakve veze imaju kamere sa digitalnim signalom :-? .. Kamere mogu imati veze sa kvalitetom slike a bht moze snimat sa ne znam ti kakvim hd kamerama kada oni nemaju opremu da emituju taj signal.. Pa ne snimaju oni sve.. Rade i prenose LP-a signal njima dolazi u hd kvaliteti samo sto oni nama to ne mogu proslijediti zbog navedenih razloga.. Kvalitet slike kanala javnog servisa preko satelitske se ne moze porediti sa ovim sto mo gledamo.. HS ne koristi taj signal vec konvertuje onaj koji dobija preko "riblje kosti" u tzv. digitalni..
Covjek je govorio opcenito, a niti jedna od ove dvije tv kuce nema opremu da emituje signal, al covjeku ne mozes objasniti da se na glavu posadis, a nase tekme snimaju VHS kamerama, sve receno :roll:

Ja sam imao na satelitu oba kanala i slika nije puno bolja od ove sto mi dobivamo na analogiju :-?
bull21

#7920 Re: HS kablovska

Post by bull21 »

Hoće li se uraditi nešto po pitanju nestajanja kablovske i interneta SVAKI JEBENI DAN?
kloniran

#7921 Re: HS kablovska

Post by kloniran »

bull21 wrote:Hoće li se uraditi nešto po pitanju nestajanja kablovske i interneta SVAKI JEBENI DAN?
Meni je to bilo ljetos, u 30 dana je jedno 200 puta nestalo i kablovske i neta, sad u zadnje vrijeme mozda da je nestalo 2 puta u mjesec dana :-)
rizibizi

#7922 Re: HS kablovska

Post by rizibizi »

uskrsno_respo wrote:
rizibizi wrote:Sto se tice neta,ono sto pise na papiru i u praksi,nebo i zemlja,i na tarabi pise svasta.CI modul sam imao,super stvar nema kablova, djidja oko tv,ali ni postavki kao na stb-u pa se jedno jutro probudis kanal bio na broju 82, onda odjednom na 79, naredno jutro 83, lud zbunjenog.Pa radi sa svim tv samo ne radi sa nekim Sony modelima, pa krene javljati kodiran kanal bezveze.Iskreno bolje stb preko hdmi nego modul.A logosoft je Tito, ponuda na nivou,sve odlicno, al u 5 haustora,slabo se sire.
Ne znam za tebe al modul je super stvar i nikad nisam imao problema koje si nabrojao
Cak i ako je nesto do kanala lakse mi je samo izvaditi i vratiti karticu nego resetovati resiver pa dok se sve to digne godina
Prva stvar s modulom ne mozes imati snimanje kanala kao sa stb-om ako hs to ikad uvede tamo oko olimpijade 2044. druga stvar vadio, ne vadio i sa modulom moras preskenirati ponovo frekvencije kao i sa stb-om nebitno jel se dize ili ne.A kao dokaz koliko je modul napredna tehnologija pogledaj ko od operatera u regionu ili EU nudi modul pa ce ti sve biti jasno.Ili mozda ja nisam u pravu hs je JEDINI prepoznao blagodeti CI modula 'ta ce ovi levati sa hd risiverima to nije fensi.
The Realist

#7923 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

rizibizi wrote: Prva stvar s modulom ne mozes imati snimanje kanala kao sa stb-om ako hs to ikad uvede tamo oko olimpijade 2044. druga stvar vadio, ne vadio i sa modulom moras preskenirati ponovo frekvencije kao i sa stb-om nebitno jel se dize ili ne.A kao dokaz koliko je modul napredna tehnologija pogledaj ko od operatera u regionu ili EU nudi modul pa ce ti sve biti jasno.Ili mozda ja nisam u pravu hs je JEDINI prepoznao blagodeti CI modula 'ta ce ovi levati sa hd risiverima to nije fensi.
Sada, nevezano o tome da li moduli valjaju, ili ne, ali snimanje možeš obavljati i na TV-u, ako ima ugrađen HD, ili ga spojiš sa istim, a to čak ni skupo nije (iako, ja mislim da je ta opcija snimalice dobra i treba imati sve to).

Što se tiče onog problema sa kanalima, to sam i ja imao, ali samo sa jednom frekfencijom i to mi se desi kada odem na listu i onda on automatski ubacuje test kanal (ako tu frekfenciju izbrišem, onda mi se ne dešava). Sada je druga frekfencija u pitanju i prebaci mi 3 kanala ja mislim, koja manuelno vratim.

Ono što se meni ne sviđa kod modula je što kada preskeniraš sve kanale (iako je to rijetkost da moraš raditi) moraš sve ručno slagati, a to traje podugo. Na recieverima su to fino složili sami i samo preskeniraš i sve složeno.

Također mi se ne sviđa što očito imaju problema sa EPG-om kada je modul u pitanju.

S druge strane, mislim da je puno manja vjerovatnoća da šta ne šteka preko modula, da nešto nije OK sa kablovima i slično, a i dosta su jeftiniji (barem ovdje).
Dady

#7924 Re: HS kablovska

Post by Dady »

rizibizi wrote:
uskrsno_respo wrote:
rizibizi wrote:Sto se tice neta,ono sto pise na papiru i u praksi,nebo i zemlja,i na tarabi pise svasta.CI modul sam imao,super stvar nema kablova, djidja oko tv,ali ni postavki kao na stb-u pa se jedno jutro probudis kanal bio na broju 82, onda odjednom na 79, naredno jutro 83, lud zbunjenog.Pa radi sa svim tv samo ne radi sa nekim Sony modelima, pa krene javljati kodiran kanal bezveze.Iskreno bolje stb preko hdmi nego modul.A logosoft je Tito, ponuda na nivou,sve odlicno, al u 5 haustora,slabo se sire.
Ne znam za tebe al modul je super stvar i nikad nisam imao problema koje si nabrojao
Cak i ako je nesto do kanala lakse mi je samo izvaditi i vratiti karticu nego resetovati resiver pa dok se sve to digne godina
Prva stvar s modulom ne mozes imati snimanje kanala kao sa stb-om ako hs to ikad uvede tamo oko olimpijade 2044. druga stvar vadio, ne vadio i sa modulom moras preskenirati ponovo frekvencije kao i sa stb-om nebitno jel se dize ili ne.A kao dokaz koliko je modul napredna tehnologija pogledaj ko od operatera u regionu ili EU nudi modul pa ce ti sve biti jasno.Ili mozda ja nisam u pravu hs je JEDINI prepoznao blagodeti CI modula 'ta ce ovi levati sa hd risiverima to nije fensi.
Ako imas bolji TV, DVB-C resiver u njemu je daleko kvalitetniji nego u ovim PRC risiverima, dakle slika je bolja. CI modul je tu samo da dekodira sliku i ne utiče na kvalitetu iste. Koristiš se opcijama TV risivera da posložiš kanale i favorite kako ti volja. Tu je i opcija snimanja na usb disk, automatsko dodavanje novih kanala...
Prije uvođenja modula u HS bilo je dosta zahtjeva da se krene sa tim, pretraži malo ovu temu. Tada su tu opciju u regionu nudili telemach.si, bnet.hr koliko se sjećam.
Btw za mene je modul pravo osvježenje poslije Hema risivera, a najbolje od svega mi je lako prebacivanje sa jednog na drugi TV, te jedan daljinski manje

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
kemox

#7925 Re: HS kablovska

Post by kemox »

kemox wrote:
kloniran wrote:

Poštovanje
Sad da ti ja nebih objasnjavao osnove kodiranja i pretvaranja signala cu ti reci samo da sa ovim podacima mozes dupe obrisati. Taj "digitalni" signal zakojeg ti smatras da je digitalni je samo analogni konvertovan u digitalni signal, na isti nacin kao sto to radi i HS, ocito nikad na satelitu nisis gledao jedan od ta dva kanala, da jesi primjetio bi da je kvalitet signala mozda 5% bolji nego na HS-u.
A FTV i BHTV ne mogu imati digitalni signal, jer se jos uvijek sluze starim kamerama ;-)[/quote]

Sad da ti ja nebih objasnjavao samo ću reći glup si brate
Locked