BHF_Manijak wrote:arzuhal wrote:BHF_Manijak wrote:
Bolje je dici ruke od necega nego to kazati?!Dobro,kako vi kazete,mada ja mislim drugacije...

a ti, onda, kako misliš i kako si naumio

Ispadam ja problem koji ukazuje, a ne ona kojoj se ukazuje...Al na hajr
Ja, tersa
Haj, reci, koliko si izmjenio postova sa @ljubav_aha dosad (u svim temama)? Toliko forumaša joj je odgovaralo, saburli, navodeći svoja iskustva, razne vjerske istine..I? Jel se i za pedalj otišlo dalje?
A sam si primjetio jednu stvar koja je za mene najvažnija: kad god neki vjernik, koji se bori da ispoštuje što više Allahovih propisa, nešto iznese i kaže, pa mu se neki otvoreni nevjernik nasmije, odmah ulijeće uvažena misliteljica sa:
Dakle, ako osoba - koja kaže (i ja joj to vjerujem) da vjeruje u Allaha, i da je Kur'an Njegova Riječ, i da je Muhammed, alejhi-selam, Njegov poslanik - ima bliže stavove (ili ih dijeli u potpunosti) sa nekim ateistom, agnostikom, skeptikom, džahilom, gafilom, itd. nego sa nekim ko klanja beš-vakat i posti šehri-ramazan, a sve da bi svoju ljenguzost i nefs u nepraktikovanju vjerskih propisa (namaza, posta, itd.) opravdala ''slobodnim umom'', ''kritičkom mišlju'', ''modernim razumijevanjem i praksom vjere'', ''usklađivanjem propisa savremenom dobu'', i ostalim šejtanskim ublehama - nema tu nikakvog ukazivanja na Istinu.