SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
LONGMAN

#7901 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by LONGMAN »

Hllo :)

Nije me bilo par dana, recite mi je l doslo sta iz elfa, nemam vremena da sve iscitam ove stranice?! :-)

P.S. Jucer zamalo kupih neku niveinu maskaru, i putem do kase sjetim se da je neko rekao da ne valja :D I vratim je ... i onda kupim za te pare nekakvih etericnih ulja :-)

Skontala sam da me forum isto educira :lol:
Ma.Le.Na

#7902 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ma.Le.Na »

pri saaaaaamom kraju mi je bourgois healthy mix
razmisljam se da li opet da kupim ovaj ili onaj novi bourgois bio detox

da li je iko isprobao bio detox...kakav je?

i prosli put je gratis dolazio korektor...
inace su gratis uz bourgois fenomenalne
zna li neko hoce li uskoro biti nesto uz ove pudere?
drekalica28

#7903 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by drekalica28 »

LONGMAN wrote:Hllo :)

Nije me bilo par dana, recite mi je l doslo sta iz elfa, nemam vremena da sve iscitam ove stranice?! :-)

P.S. Jucer zamalo kupih neku niveinu maskaru, i putem do kase sjetim se da je neko rekao da ne valja :D I vratim je ... i onda kupim za te pare nekakvih etericnih ulja :-)

Skontala sam da me forum isto educira :lol:

Nivea maskara? :shock:
Jel to ima kupiti Niveine šminke sad i kod nas? :oops:
LONGMAN

#7904 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by LONGMAN »

Aha niveina maskara, citav stalak sminke :lol: al dzaba im :D

Ma nije kod nas u Dubrovniku u dm-u.
BJB

#7905 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

drekalica28 wrote: Sad koristim od Bourjois Sleep Effect i prilično sam zadovoljna. Samo mislim da ću idući put uzeti malo tamniju nijasnu od ovog što imam sad. Ovaj i je bogdicu svijetliji od mog prirodnog tena, pa to popravljam sa malo više rumenila strateški pozicioniranog na licu. :D
Image

I dalje se sjajim, ali daleko manje i to tek nekad oko 4-5, kad mi je kraj radnog dana. :oops:
Hvala za tip za ovaj ColourCopy Deborah, citala sam neke recenzije i cini mi se da ga vise kude nego hvale..

Imam ja i ovaj Bourjois Apres someille, i cini mi se da sam ga dobro potrosila, nish se ne vidi-neprovidna bocica, a slabo se "ispumpava".....
IMam nijansu 71 koja je najsvjetlija, al' mi nekako "nestane s lica"..Jedino da uzmem njega u tamnijoj nijansi i preko prahnem mineralni sto opet ne pomaze jer sam se danas opet sjajila k'o tepsija od maslanice.
Partizzanka

#7906 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

samo mala digresija

da mi je sad maslanice ... joooj ali ne one premasne nego ono s mjerom, ne volim masnu da se cijedi masnoca iz nje ... cak sta vise ja sam vise za suhi tip maslanice
moze i malo sira ili pavlake unutra
pa da listam i temu o sminkanju i maslanicu i jedem - maslanicu ne temu o sminkanju
VenomousV

#7907 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

Partizzanka wrote:samo mala digresija

da mi je sad maslanice ... joooj ali ne one premasne nego ono s mjerom, ne volim masnu da se cijedi masnoca iz nje ... cak sta vise ja sam vise za suhi tip maslanice
moze i malo sira ili pavlake unutra
pa da listam i temu o sminkanju i maslanicu i jedem - maslanicu ne temu o sminkanju
takvu ti moja mama pravi :D
kad dodjes 'vamo zovem te na maslanicu :D :D
BJB

#7908 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Dosta offtopicarenja :x
Ma ja se premisljam sta da kupim a one o maslanici. :D
Da l' da kupim skuplji ili da probam ope' Bourjois Apres Someille ali tamniju nijansu? U uzi izbor od skupljih su usli Chanel Prolumiere/Aqualumiere, Kanebo i YSL Matt..Za Chanel bi mi bilo najlaske jer mi je boja lica k'o u Lise pa se mogu osloniti na to..A i ona koristi Healthy serum ili Healthy mix 52...pa bih ja uzela B20...
Ovako ce biti, svraticu u nekoliko malo boljih parfimerija pa vidjeti sta se nudi u Mo, pa ako mi sta zapne za oko, uzecu, ako ne-pravac DM i Bourjois Apres someille..
Deep red

#7909 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Deep red »

VenomousV wrote:mene zanima ovaj cetvrti ruz s lijeve strane, baca malo na narandzastu :D

ciji je, koja nijansa, kol'ko para? :D
Evo ja da ti odgovorim, mislim da je to Catrice-Princess peach. Znam da je rekla da ga je uzela, a imam i ja tu nijansu. Cijena 8,95km. :)
Anelie, ako sam pogrijesila, ispravi me :)
VenomousV

#7910 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

to crno kremasto se mackari k'o tus :D
anelie

#7911 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by anelie »

catrice sjajilo je dobro,ostavlja lijepu boju,ne isusuje usne,hidratantno je,lijepo mirise,vanilasto-vocni miris,nije intenzivan,blag je.nije ljepljivo,a sto se postojanosti tice,ode odmah poslije kave,rucka ili cega vec,a ako ne jedes i ne pijes,pa moze par sati..ja ne volim inace sjajila nesto pretjerano,a ovo mi je dobro(zato sam freek sto se ruzeva tice)

multiaction maskara daje malo volumena ,fino poceslja i oboji trepavice bez ijedne grudvice.ja inace imam slabe kratke i skoro ravne trepavice pa nikad i ne ocekujem neki wow efekt od maskare.ova mi je dobra za neki prirodni ,dnevni look.

narancasti ruz je catrice princess peach,nije sasvim narancast,breskvaste je neke nijanse-ne znam dobro opisati boje.. kostao nepunih 9 maraka,nemam skupe sminke..pinkerbell stavljam uz alverde olovku u boji usana,terra 19,neutralna neka boja.nisam nju uslikala.

sto se ''skupljackog trenda'' tice,priznajem,jesam kolekcionar,ali valjda se ne moram zbog toga neugodno osjecati na temi od 350 stranica posvecenih sminki :-) sva svoja rumenila trosim,ovisno o ostatku sminke na licu,nije ni jedno zapostavljeno.ovo mi je jedini porok(osim cipela) .ne izlazim,zivot mi izgleda ovako:kuca,djeca,fakultet,knjiga,kuca,kuca,knjiga,djeca... :D .jucer kad sam sve ovo slagala i vadila za slikanje cijelo vrijeme sam se onako blentavo smjeskala,kao kad se zaljubis i zapravo shvatila koliko ja uzivam u tome :D jeftinije je od psihijatra u svakom slucaju :-D
VenomousV

#7912 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

hvala anelie ;)

nemas se ti sta lose osjecati, mislim da cak imam malo vise od tebe :lol:

trebam uslikati pa uporedjivati sa slikama kolekcije kad sam tek dosla na temu :lol: :lol:
VenomousV

#7913 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

jest, tim kistom sto ti dodje ili ako imas neki bolji onda njim :D

a draga moja, bice dobro ako u iducih mjesec dana budem i sebe mackarila a kamo li nekog drugog :D
nera18

#7914 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nera18 »

nemam pudera, ne odgovara mi nista sto imam tacnije :D mjesovita koza, nesto sto lijepo prekriva a ne izgleda kao krec na licu
sta da kupim :lol:
VenomousV

#7915 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

nera18 wrote:nemam pudera, ne odgovara mi nista sto imam tacnije :D mjesovita koza, nesto sto lijepo prekriva a ne izgleda kao krec na licu
meni je super manhatan perfect adapt. ni gust ni rijedak, solidno prekriva, gdje treba vise prekrivanja koristim stippple brush...
nera18

#7916 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nera18 »

VenomousV wrote:
nera18 wrote:nemam pudera, ne odgovara mi nista sto imam tacnije :D mjesovita koza, nesto sto lijepo prekriva a ne izgleda kao krec na licu
meni je super manhatan perfect adapt. ni gust ni rijedak, solidno prekriva, gdje treba vise prekrivanja koristim stippple brush...
jel do mene il malo ruznije mirisi?:$
VenomousV

#7917 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

meni je ok, cak nisam miris ni registrovala :D
sad ga pomirisah, nit' mi se svidja nesto posebno nit' mi je gadan miris :D
bez_ideje

#7918 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by bez_ideje »

Nije do tebe :oops:
Mene podsjeca na miris neke apotekarske muckalice

meni nije odgovarao nikako....kako god sam ga nanijela ,vidjelo se nekih "cakey " oblasti........proslijedila ga dalje
LaCici

#7919 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by LaCici »

Cure trazim vec dugo mat ruz za usne. Koristila sam manhattan ali ga vise nema. Onda mi je jedna forumasica preporucila ArtDeco nude ruz i kupila, ali nisam nikako zadovoljna, nista ne ostaje na usnama. :sad:
Znaci trazim onu mat nude varijantu, boja usana. Evo samo kao primjer da pokazem boju:
Image
Ako je neko vidio nesto slicno u gradu, javite.
nera18

#7920 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nera18 »

LaCici wrote:Cure trazim vec dugo mat ruz za usne. Koristila sam manhattan ali ga vise nema. Onda mi je jedna forumasica preporucila ArtDeco nude ruz i kupila, ali nisam nikako zadovoljna, nista ne ostaje na usnama. :sad:
Znaci trazim onu mat nude varijantu, boja usana. Evo samo kao primjer da pokazem boju:
Image
Ako je neko vidio nesto slicno u gradu, javite.
imas u avonu i suhi i kremasti mat ruz
opisi sta trazis od ruza sem da je mat
LaCici

#7921 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by LaCici »

Bitno mi je da ga ima na ustima a ne kao ovaj Artdeco da ga mazem i mazem i nista ne ostaje. Trazim nesto kvalitetnije, neka je i skuplji ali da je kvalitetan.
nera18

#7922 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nera18 »

LaCici wrote:Bitno mi je da ga ima na ustima a ne kao ovaj Artdeco da ga mazem i mazem i nista ne ostaje. Trazim nesto kvalitetnije, neka je i skuplji ali da je kvalitetan.
et ja ti rekoh za ovo sto ja znam, jer sam slucajno naletila a ne odgovaraju mi takvi ruzevi :)
LaCici

#7923 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by LaCici »

Evo bila na Avon stranici ali ne nadjoh mat ruzeve. :roll:
nera18

#7924 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nera18 »

LaCici wrote:Evo bila na Avon stranici ali ne nadjoh mat ruzeve. :roll:
polako, ne kolutaj
na 20 str imas mat suhi osmosatni ruz, kremastog nema u aktuelnom katalogu, u krevetu sam pa pogledam ima li u iducem ujutro :)
prebirem po glavi gdje u prodaji ima jos, al obzirom da ih ne koristim ne mogu nikako skontat gdje :roll: :P
bez_ideje

#7925 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by bez_ideje »

Jutros sam skontala da zelim neku paleticu do 8 sjena ,nude boja......Da pocinje od basic bijele,pa bez,vanila,kornjacevina i te varijante......nista tamnije ,po mogucnosti da je bar pola na mat finish (bijela obavezno)
Ima li nesto tako ?

I koja je kod nas najsvjetlija nijansa healthy mix korektora ?
Jel dodje ,kad bude akcija,i puder i korektor iste nijanse ili bude svjetliji ?
Post Reply