Zar to nije samo u bosni tako?Connaisseur Karlin wrote:sa parama je svugjde dobroali vecina svijeta na Planeti nema dovoljno ni za od prvog do prvog
Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- HAVANA
#7901 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- HAVANA
#7902 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Kakav ba mac, jebo ga mac vise?_BataZiv_0809 wrote:Ides pod mac bato
- Bloo
- Globalna šefica
#7903 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Nemam paraHAVANA wrote:Jebes ti mene,ha? Drogiraj se,opijaj,plesi u kulturno umjetnickom drustvu,idi na jogu .Smisli nesta.Bloo wrote:A šta situacijom kad kukamo i ne želimo da odemo?HAVANA wrote: I kad sam trebo,nisam.Otiso sam.Hajte i vi.![]()
Jednostavno smo nesposobni da se ostvarimo u Bosni?
Da fino živimo?
Ja te ozbiljno pitah
Šta sa onima koji kukaju i ne žele da odu?
Nesposobni? Glupi? Nemaju veza i štela? Nemaju "žice" i "muda" ili početnog kapitala da pokušaju (možda i ne žele) da započnu vlastiti biznis?
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#7904 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Debilan fazon, bolje ti je ne znat.HAVANA wrote:Kakav ba mac, jebo ga mac vise?_BataZiv_0809 wrote:Ides pod mac bato
- insomnia78
#7905 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pa nista. Takih ima svudje
- Connaisseur Karlin
#7906 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
HAVANA tako je u cijelom svijetu , znam da znasHAVANA wrote:Zar to nije samo u bosni tako?Connaisseur Karlin wrote:sa parama je svugjde dobroali vecina svijeta na Planeti nema dovoljno ni za od prvog do prvog
-
Fudo387
#7907 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Nije bolan zivot samo pare.Jimmy McNulty wrote:Nisam ni mislio na tebe kad sam ovo govorio, nego i sam znas na koju dvojicu dezurnih, koji su gle cuda li i ironije, upravo vani.HAVANA wrote:Kad pisem ja koji sam se vratio i kazem da se moze fino zivjeti ovde,sto jezika.Kad insomnia ili neko drugi pise realne stvari,opet sto jezika.De dogovorite se.Ipak mislim da se nasa vise pika,mi probali i jedno i drugo.Ove nadmene postove o jadu i bijedi bosne a meda i mlijeka vani,necu ni komentarisati.Nema svrhe.Nek pisaju po nama ako ce im lakse bit.Jimmy McNulty wrote:Što se ti ne vratiš ako je sve mega teško i nestvarno?I pljuju po narodu koji nece ovdje da radi za 600-700 maraka, kae tamo ti je tesko, ne padaju pare s neba, med i mlijeko je u Bosni a ne u Amerikama i Njemackoj. Pa sta je bolje raditi, ovdje za 700 maraka ili prat guzice za 1800 eura u Kelnu ili dje vec, je li bolje imati penziju 750 eura ili 363 marke. Da li bi ti Havana mogao prezivjeti mjesec da ti zena i ti radite za 1400 zajedno? Zar ne bi pozelio dostojanstveniji zivot od 3 marke u dzepu 5 dana pred platu?
![]()
Evo otac moj prvi pazi ovo, u Njemackoj imao 3 godine i 10 mjeseci staza, a u BiH 34 godine. Njemacka penzija mu od nase manja 100 maraka.
Vidio si onih glumaca, muzicara, puni k’o brodovi, al’ nesto ne stima. Nadju ga visi na lusteru.
- animals
#7908 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
BiH je jedna od nanerazvijeniji i najkorumpiraniji zemalja Evrope..
ima li i jedna gora..ne znam..
ali je na dnu..to sve govori..
i o tim stvarima ne treba diskutovati..
normalno da je bolje vani..
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#7909 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Valjda i tebe kad nadju na gelenderu ili na steci od vrata, vidim da nisi srecan u tim Amerikama.
- HAVANA
#7910 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Otkud ja znam? Kao i svuda na svijetu.Snalazi se kako znas i umijes.Sami sebi krcimo put.Nece niko za nas krciti.Zivimo u vremenu gdje moras.Il si donji.Bloo wrote:Nemam paraHAVANA wrote:Jebes ti mene,ha? Drogiraj se,opijaj,plesi u kulturno umjetnickom drustvu,idi na jogu .Smisli nesta.Bloo wrote: A šta situacijom kad kukamo i ne želimo da odemo?![]()
Jednostavno smo nesposobni da se ostvarimo u Bosni?
Da fino živimo?![]()
Ja te ozbiljno pitah![]()
Šta sa onima koji kukaju i ne žele da odu?
Nesposobni? Glupi? Nemaju veza i štela? Nemaju "žice" i "muda" ili početnog kapitala da pokušaju (možda i ne žele) da započnu vlastiti biznis?
- Bloo
- Globalna šefica
#7911 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Fudo387 wrote:
Nije bolan zivot samo pare.
Vidio si onih glumaca, muzicara, puni k’o brodovi, al’ nesto ne stima. Nadju ga visi na lusteru.

-
Fudo387
#7912 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pa jel nije?Bloo wrote:Fudo387 wrote:
Nije bolan zivot samo pare.
Ti stvarno mislis da su pare glavni uslov da cojek bude sretan i zadovoljan zivotom?
- lmo
- Location: volim sto sam ero s kamena i drace....ko poskok sto skace
- konoplja
#7914 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Tako nekako... potpisujem!animals wrote:BiH je jedna od nanerazvijeniji i najkorumpiraniji zemalja Evrope..
- Bloo
- Globalna šefica
#7915 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pa niko nije rekao da se ne snalaze i ne krče.HAVANA wrote: Otkud ja znam? Kao i svuda na svijetu.Snalazi se kako znas i umijes.Sami sebi krcimo put.Nece niko za nas krciti.Zivimo u vremenu gdje moras.Il si donji.
Ali ako neko kuka na ovu državu (poput mene) jer ne možeš negirati istinu da je u dubokim govnima na raznim nivoima (ne samo po kvaliteti života stanovnika), ne znači nužno da nije u pravu
Ako je većini stanovnika (a kao što znamo nije BiH samo Sarajevo) život u ovoj zemlji težak (ako pogledamo suhu statistiku), a manjini dobar, ne znači nužno da se ne znaju snaći.
-
Fudo387
#7916 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pare kvare ljude.lmo wrote:Preduslov.
- lmo
- Location: volim sto sam ero s kamena i drace....ko poskok sto skace
#7917 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Haj fuade, laku noć
- mirsek
#7918 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ima li neko prijedlog sta obici u Minhenu mimo standardnih tipa onog sata i marien placa, sedam dana boravka, radnim danima uvecer, vikendima cijeli dan ?
- HAVANA
#7919 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Od 24 godine zabavljanja i braka,para imam nekih 18.Cak mi je i ljepse bilo prvih 6. Super je i sada ali da nemam ono sto imam,koji ce mi kurac pare? Mnogo je precih stvari od para.Pare su tu,zarade se i potrose...Druge stvari su mnogo vaznije.Da ne govorim kad te sta zigne...lmo wrote:Preduslov.
-
detroit-mercy
#7920 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Koja je razlika izmedju mog i insomninog pisanjaHAVANA wrote:Kad pisem ja koji sam se vratio i kazem da se moze fino zivjeti ovde,sto jezika.Kad insomnia ili neko drugi pise realne stvari,opet sto jezika.De dogovorite se.Ipak mislim da se nasa vise pika,mi probali i jedno i drugo.Ove nadmene postove o jadu i bijedi bosne a meda i mlijeka vani,necu ni komentarisati.Nema svrhe.Nek pisaju po nama ako ce im lakse bit.Jimmy McNulty wrote:Što se ti ne vratiš ako je sve mega teško i nestvarno?
Da drugi dio posta ne bih da komentiram jer pises gluposti, o jadu i bijedi Bosne pisu uglavnom ljudi koji je sistem dole slomio i koji bi da se ispale negdje.
Meni kad dodjem dole i u Bosni je dobro, kao sto mi je dobro i u Mexicu ili na Tajlandu.
-
detroit-mercy
#7921 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
dobar puffmirsek wrote:Ima li neko prijedlog sta obici u Minhenu mimo standardnih tipa onog sata i marien placa, sedam dana boravka, radnim danima uvecer, vikendima cijeli dan ?
- cendlerbing
#7922 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ne, Fudo. Samo izvlače iz njih ono što nisu mogli pokazati dok ih nisu imali.Fudo387 wrote:Pare kvare ljude.lmo wrote:Preduslov.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#7923 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Sta ti ba pricasJimmy McNulty wrote:Debilan fazon, bolje ti je ne znat.HAVANA wrote:Kakav ba mac, jebo ga mac vise?_BataZiv_0809 wrote:Ides pod mac bato
- HAVANA
#7924 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ja bi ti reko al veze nemam.Bio na oktober festu.Nista se ne sjecam.mirsek wrote:Ima li neko prijedlog sta obici u Minhenu mimo standardnih tipa onog sata i marien placa, sedam dana boravka, radnim danima uvecer, vikendima cijeli dan ?
- Connaisseur Karlin
#7925 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
al' uvijek je bolje imati novacHAVANA wrote:Od 24 godine zabavljanja i braka,para imam nekih 18.Cak mi je i ljepse bilo prvih 6. Super je i sada ali da nemam ono sto imam,koji ce mi kurac pare? Mnogo je precih stvari od para.Pare su tu,zarade se i potrose...Druge stvari su mnogo vaznije.Da ne govorim kad te sta zigne...lmo wrote:Preduslov.