Da su ljudi dosli s dokumentima da znas ko je sta je i odakle pa hajd. Dobro to u slucaju Afganistana ne vazi jer su svi rodjeni 1. januaraespn wrote:Migranti su teret. Po kojim konvencijama smo mi duzni smjestiti bilo koga u svojoj drzavi, a kamo li ilegalnog migranta.
Ilegalni migranti u BiH
-
howdy
#7901 Re: Migranti u BiH
Last edited by howdy on 19/06/2019 23:54, edited 1 time in total.
- Bloo
- Globalna šefica
#7902 Re: Migranti u BiH
Sta je refugee...
- Point.
#7903 Re: Migranti u BiH
Jedini način je izvesti vojsku na granicu sa Srbijom i tako zamandaliti tu rutu i ne dati im da pogledaju Drinu, kamoli da je pređu. Ne kontam koji kurac dolaze u BiH kada znaju da im u Hrvatsku nema prolaza. Samo trače svoje vrijeme, živce domaćim ljudima i problem državi.
- Point.
#7904 Re: Migranti u BiH
Izbjeglice i ekonomski migranti su dva različita pojma.CPT wrote:recimo:espn wrote:Migranti su teret. Po kojim konvencijama smo mi duzni smjestiti bilo koga u svojoj drzavi, a kamo li ilegalnog migranta.
https://www.unhcr.org/1951-refugee-convention.html
-
howdy
#7905 Re: Migranti u BiH
Bloo wrote:Sta je refugee...
Gube se polako. Tacno bi im olaksali ako ih prestanu branit
-
paladinka
#7906 Re: Migranti u BiH
Naravno i desnicari ko ti su dosli na ideju treba migratne tuci ?insomnia78 wrote:Pa mislim glede tih konvencija i to
- CPT
#7907 Re: Migranti u BiH
Se ustanovi u toku procedure i protokola... I ne u PR izjavom Zeljke Cvijanovic.Bloo wrote:Sta je refugee...
-
high_volume
#7908 Re: Migranti u BiH
Šta ti predlažeš, koje rješenje?howdy wrote:Nevjerovatne su teze ovih tzv humanista u opravdavanju svih ovih sranja.
Tacno av mau sekta.
- CPT
#7909 Re: Migranti u BiH
Bas? I to ljudima pise na celu? Malo vise imas pricu iz Bihaca? Njega bi izbacio? Iz Sirije je? Ili ba prvo preventivno izbacio pa ga vratio?Point. wrote:Izbjeglice i ekonomski migranti su dva različita pojma.CPT wrote:recimo:espn wrote:Migranti su teret. Po kojim konvencijama smo mi duzni smjestiti bilo koga u svojoj drzavi, a kamo li ilegalnog migranta.
- SmokingMan
#7910 Re: Migranti u BiH
RS bi nam olakšala kada ne bi ilegalno puštali svitu peko granice,eto,čisto da prestanu biti faktor destabilizacije BIH u sigurnosnom smislu.
- Bloo
- Globalna šefica
#7911 Re: Migranti u BiH
A koja je procedura i protokol za osobu bez ikakvih ID?CPT wrote:Se ustanovi u toku procedure i protokola... I ne u PR izjavom Zeljke Cvijanovic.Bloo wrote:Sta je refugee...
Lijepe oci?
Bris za DNK?
Mucenje dok ne prizna?
- insomnia78
#7912 Re: Migranti u BiH
Dje sam ja to reko? I sta je tvoj prijedlog, da svi usvoje po jednog?paladinka wrote:Naravno i desnicari ko ti su dosli na ideju treba migratne tuci ?insomnia78 wrote:Pa mislim glede tih konvencija i to
-
paladinka
#7913 Re: Migranti u BiH
Sta znaci akceptirati .. to ne treba u zivoti izgubiti!howdy wrote:Bloo wrote:Sta je refugee...
Gube se polako. Tacno bi im olaksali ako ih prestanu branit
- CPT
#7914 Re: Migranti u BiH
To je u principu sasvim svejedno. Ne postoji "protokol" po kojem nekog mozes ili trebas deportirati medju zmiju uz granicu jer eto "nema ID". Sta uopste to postize? Osim sto se titra ksenofobima?Bloo wrote:A koja je procedura i protokol za osobu bez ikakvih ID?CPT wrote:Se ustanovi u toku procedure i protokola... I ne u PR izjavom Zeljke Cvijanovic.Bloo wrote:Sta je refugee...
Lijepe oci?
Bris za DNK?
Mucenje dok ne prizna?
- Bloo
- Globalna šefica
#7915 Re: Migranti u BiH
Pa ti spomenu proceduru i protokol.CPT wrote:To je u principu sasvim svejedno. Ne postoji "protokol" po kojem nekog mozes ili trebas deportirati medju zmiju uz granicu jer eto "nema ID". Sta uopste to postize? Osim sto se titra ksenofobima?Bloo wrote:A koja je procedura i protokol za osobu bez ikakvih ID?CPT wrote:
Se ustanovi u toku procedure i protokola... I ne u PR izjavom Zeljke Cvijanovic.
Lijepe oci?
Bris za DNK?
Mucenje dok ne prizna?
Koji su za ustanovljavanje da li je neko izbjeglica?
A nema ID koji dokazuje da je odatle?
Bacanje graha?
Gledanje u solju?
- CPT
#7916 Re: Migranti u BiH
Znaci, protokol i procedura ne predvija zmija i satore. TO je sigurno. Za sve ostalo postoji citanje. Cak i uslovi sta neko jeste ili nije. Ja bi poceo tu...Bloo wrote: A nema ID koji dokazuje da je odatle?
Bacanje graha?
Gledanje u solju?
Usput, nije potrebno biti "izbjeglica" za status zastite.
- Bosanski_kralj
#7917 Re: Migranti u BiH
Postiže se to da neko ko se prije pet dana pojavio u tvom dvorištu više ti ne skače po glavi. Napokon možeš svoje dijete mirno poslati u školu, na igralište bez straha da će ga ljudi, o kojima ne znaš apsolutno ništa, napasti, opljačkati, povrijediti...CPT wrote:
To je u principu sasvim svejedno. Ne postoji "protokol" po kojem nekog mozes ili trebas deportirati medju zmiju uz granicu jer eto "nema ID". Sta uopste to postize? Osim sto se titra ksenofobima?
- Edin H.
#7918 Re: Migranti u BiH
Brkas ti to opasno - na osnovu cega zakljucujes da je neko ekonomski migrant?Point. wrote:Izbjeglice i ekonomski migranti su dva različita pojma.CPT wrote:recimo:espn wrote:Migranti su teret. Po kojim konvencijama smo mi duzni smjestiti bilo koga u svojoj drzavi, a kamo li ilegalnog migranta.
Na osnovu cega smatras da si kvalifikovan da donosis takcu odluku? Je's skontas po faci?
Zar neki dan ne rekoste da su svi puni ko brod i nemaju fontele ispod milje?
Uglavnom pasha moj solidni oni su izbjeglice ili azilanti dok se ne odbije zahtjev za azil. Oni tvrde da bjeze of rata, straha of progona rezima, nepogode i ne smiju se vratiri kucama
Premda ja konkretno nemam nista protiv ni ekoniomskih migranata - sta je konkretno lose sto neko zeli bilji zivot za sebe i svoju familiju.
Pa svaku od tih zemalja je zapad maksimalno poharao. Vrati koko sto si pozobala
- CPT
#7919 Re: Migranti u BiH
Opet generalizacija i dehumanizacija... A medju redovima znamo sta se krije, zar ne?Bosanski_kralj wrote:Postiže se to da neko ko se prije pet dana pojavio u tvom dvorištu više ti ne skače po glavi. Napokon možeš svoje dijete mirno poslati u školu, na igralište bez straha da će ga ljudi, o kojima ne znaš apsolutno ništa, napasti, opljačkati, povrijediti...CPT wrote:
To je u principu sasvim svejedno. Ne postoji "protokol" po kojem nekog mozes ili trebas deportirati medju zmiju uz granicu jer eto "nema ID". Sta uopste to postize? Osim sto se titra ksenofobima?
-
paladinka
#7920 Re: Migranti u BiH
Ti znas sam da si prilicno na desno otiso, molim te !insomnia78 wrote:Dje sam ja to reko? I sta je tvoj prijedlog, da svi usvoje po jednog?paladinka wrote:Naravno i desnicari ko ti su dosli na ideju treba migratne tuci ?insomnia78 wrote:Pa mislim glede tih konvencija i to
- insomnia78
#7921 Re: Migranti u BiH
Kakve to ima veze i sa cim?
-
paladinka
#7922 Re: Migranti u BiH
I ok , ali nema nacina da se sa njima humano postupa!CPT wrote:Znaci, protokol i procedura ne predvija zmija i satore. TO je sigurno. Za sve ostalo postoji citanje. Cak i uslovi sta neko jeste ili nije. Ja bi poceo tu...Bloo wrote: A nema ID koji dokazuje da je odatle?
Bacanje graha?
Gledanje u solju?
Usput, nije potrebno biti "izbjeglica" za status zastite.
-
high_volume
#7923 Re: Migranti u BiH
Ako bi domaćim zakonima, svim strancima bez identifikacionih dokumenata, dugoročno ograničili kretanje stavljanjem u ograničen prostor pod nadzor policije, ubijeđen sam da bi svi pronašli svoja dokumenta vrlo brzo, ili bi s dokumentima ulazili u BiH.Bloo wrote:Koji su za ustanovljavanje da li je neko izbjeglica?
A nema ID koji dokazuje da je odatle?
Bacanje graha?
Gledanje u solju?
- Edin H.
#7924 Re: Migranti u BiH
Zar nije bolje da posaljes dijete da se igra sa izbjeglickim djetetom i prosiri vidike?Bosanski_kralj wrote:Postiže se to da neko ko se prije pet dana pojavio u tvom dvorištu više ti ne skače po glavi. Napokon možeš svoje dijete mirno poslati u školu, na igralište bez straha da će ga ljudi, o kojima ne znaš apsolutno ništa, napasti, opljačkati, povrijediti...CPT wrote:
Ili su ta djeca obiljezena, pa im je bolje ne prilaziti?
Mozda im dati bijele trake da nose?
- Bosanski_kralj
#7925 Re: Migranti u BiH
Krije se to, da ne želim strahovati kod kuće svoje zbog tamo nekog iz Pakistana koji se jednog dana odlučio da želi ići u Njemačku.CPT wrote:Opet generalizacija i dehumanizacija... A medju redovima znamo sta se krije, zar ne?Bosanski_kralj wrote:Postiže se to da neko ko se prije pet dana pojavio u tvom dvorištu više ti ne skače po glavi. Napokon možeš svoje dijete mirno poslati u školu, na igralište bez straha da će ga ljudi, o kojima ne znaš apsolutno ništa, napasti, opljačkati, povrijediti...CPT wrote:
Dođi živjetu u Bihać pa onda bih da provjerim tvoje stavove.
Primjer 1. najbanalni. Vozim se autom navečer oko 1h, magistralna cesta. Prosječna i dopuštena brzina oko 80Km/h i oni izlijeću pred mene na cestu štopaju. I udarim budalu i moram zbog budale se ganjati po sudovima, dokazivati šta i kako je bilo.
Primjer 2. Cura mi ode do bankomata podići pare u sred bijela dana i dvojica migranata je počnu pratiti jer misle da je podigla brdo para. Na kraju morala pobjeći u kafić da je napokon prestanu slijediti.
Nikako me ne zanima jel migrant, izbjeglica, ovo - ono. Hoću da kod kuće svoje živim normalno i bez straha. Kad budu poštovali zakone ove državi, ponašali se civlizirano dobrodošli su, kao i sav ostali svijet.