Rutovanje i custom romovi..ne razumijem,zar ti nije dovoljan samo neki recoverySehro wrote:Ma da svi su recoverydeny_s wrote:TWRP ti je team win recovery,dok je redwolf od nekog drugog čoje/ekipe..Sehro wrote:Recovery, TWRP meni to isto, imam ja neke patcheve koji još više poboljšavaju gcam, a mogu ti staviti i gcam koji ja koristim s tim patchevima.. Napravi jednu fotografiju sa stock camerom a jednu sa gcam pa ih usporedi..
Znači oba su recovery,ali od različitih tvoraca..
Ja bih ubacio taj redwolf i rutovo bi telefon,da znam da mi neće sje*ati ota update..
Što se tiče slika na xiaomi stock kameri i gcam,ubi me ako vidim ikakvu razliku...meni je to sve nekako isto,pošto me te kamere baš i ne interesuju.
Ja sam ubacio Arnova's v8.3b1 za google pixel 2 po preporuci kolege Humljanina i koliko vidim da to sve funkcioniše kako treba..
Ostavit ću nju za sada,poslije možda pređem na google pixel3,ako je ikada naprave stabilnom. Mislim da Redwolf dozvoljava OTA. Zbog čega ti treba rutovanje ako ne zbog custom ROM-ova, a u tom slučaju ne treba ti OTA..
Xiaomi mobiteli
Moderator: Benq
-
deny_s
#7901 Re: Xiaomi mobiteli
-
Concord
#7902 Re: Xiaomi mobiteli
Pozdrav Xiaomi userima, imam jedno pitanje: gledao sam po aliexpressu/gearbestu cijene telefona i uporedjivao sa cijenama u Univerzalnom, i kad se konvertuje USD razlika je 20-30-40 KM, doslovno se ne isplati naruciti i rizikovati carinu i porez, da ne govorimo o garanciji. Znam da je Univerzalno govno firma i da dobro muljaju ali opet mi nije jasno kako imaju ovako niske cijene za Xiaomi telefone. Je li iko kupovao kod njih?
- fortaleza
#7903 Re: Xiaomi mobiteli
1. Dobiju popust na narudzbu vise telefona odjednomConcord wrote:Pozdrav Xiaomi userima, imam jedno pitanje: gledao sam po aliexpressu/gearbestu cijene telefona i uporedjivao sa cijenama u Univerzalnom, i kad se konvertuje USD razlika je 20-30-40 KM, doslovno se ne isplati naruciti i rizikovati carinu i porez, da ne govorimo o garanciji. Znam da je Univerzalno govno firma i da dobro muljaju ali opet mi nije jasno kako imaju ovako niske cijene za Xiaomi telefone. Je li iko kupovao kod njih?
2. Ne placaju nikakve carine
3. Naruce kineske verzije uredjaja na koji flashuju globalni rom (razlika je sto kineska verzija ne podrzava b20 LTE frekvenciju koja nije ni bitna za koristenje u BiH jer nemamo 4G) a u pravilu je taj uredjaj jeftiniji 20-tak $$$.
-
zippoo87
#7904 Re: Xiaomi mobiteli
ovo trece zavisi i 90% su globalne verzije a nekada nalete i kineske ali to nije toliko cestofortaleza wrote:1. Dobiju popust na narudzbu vise telefona odjednomConcord wrote:Pozdrav Xiaomi userima, imam jedno pitanje: gledao sam po aliexpressu/gearbestu cijene telefona i uporedjivao sa cijenama u Univerzalnom, i kad se konvertuje USD razlika je 20-30-40 KM, doslovno se ne isplati naruciti i rizikovati carinu i porez, da ne govorimo o garanciji. Znam da je Univerzalno govno firma i da dobro muljaju ali opet mi nije jasno kako imaju ovako niske cijene za Xiaomi telefone. Je li iko kupovao kod njih?
2. Ne placaju nikakve carine
3. Naruce kineske verzije uredjaja na koji flashuju globalni rom (razlika je sto kineska verzija ne podrzava b20 LTE frekvenciju koja nije ni bitna za koristenje u BiH jer nemamo 4G) a u pravilu je taj uredjaj jeftiniji 20-tak $$$.
ono sto je bitno naglasiti,ko ce koristiti telefon u BiH,njemu ne igra nikakvu ulogu koja je verzija,jer u Bih ne postoji LTE mreza (4G),tako da je apsolutno nebitno...jer svakako se dobije telefon sa globalnim romom (koji btw. ne fleshuje niko u BiH,to Kinezi rade i kupe se od njih vec flashovani)
-
Concord
#7905 Re: Xiaomi mobiteli
Hvala vam momci na odgovorima, dakle nije zajeb ni ako se kupi od njih. Mozda je nedostatak sto ne podrzava 4G ali dok ta mreza dodje kod nas ovi trenutni telefoni ce svakako biti outdated.
- i agree
#7906 Re: Xiaomi mobiteli
Pise na kutiji ako je global tu te ne moze niko zajebat,imas u iq global verzija,valjda ces nekad otici van bih,na more pa ce zatrebat telefon sa 4g mogucnoscu...
-
deny_s
#7907 Re: Xiaomi mobiteli
Ako ne živiš u nekom zabačenom selu,moći ćeš koristiti i 4GConcord wrote:Hvala vam momci na odgovorima, dakle nije zajeb ni ako se kupi od njih. Mozda je nedostatak sto ne podrzava 4G ali dok ta mreza dodje kod nas ovi trenutni telefoni ce svakako biti outdated.
-
Concord
#7908 Re: Xiaomi mobiteli
Ma dok sam na odmoru strpit cu se sa 3G/HSPA, a realno vecinom sam na WiFi-u.
- dadoka84
#7909 Re: Xiaomi mobiteli
Do sada kupio tri xiaomi mobitela. Prvi u hustelu note 4x i on je bio kineska verzija sa naknadno stavljenim romom. Otpakovan je bio telefon. Drugi u pacomobile note 5+ i on je global rom i dosao je zapakovan, treci je note 6 pro i njega sam uzeo u procomp zenica i mobitel je global verzija zapakovana takođe. U procomp sam dobio otpremnicu i fiskalni račun.
-
zdruzdjo
#7910 Re: Xiaomi mobiteli
Obzirom da nikada nisam dobio odgovor ovdje, nemogu da vjerujem da se niko nije susreo sa ovim sa cim se ja susrecem.
Znaci
Ne volim nikada da koristim default-nu aplikaciju za sms. Jednostavno ne volim. Nekada davno koristio handcent next sms poslije presao na go-sms-pro.
Medjutim ni ubjednom od tih programa na redmi5 plus ne mogu da napravim da zvuk notifikacije se cuje. Znaci prilikom odabira notification-sound cuje se, proberem, postavim....medjutim kada dodje poruka telefon zavibrira, upali se ekran ali ni mukajet.
Znaci pojacan telefon. Postavljena ta aplikacija kao default-na za rad sa sms.
Ali ni avaza.
Zna li ko gdje grijesim.
Znaci
Ne volim nikada da koristim default-nu aplikaciju za sms. Jednostavno ne volim. Nekada davno koristio handcent next sms poslije presao na go-sms-pro.
Medjutim ni ubjednom od tih programa na redmi5 plus ne mogu da napravim da zvuk notifikacije se cuje. Znaci prilikom odabira notification-sound cuje se, proberem, postavim....medjutim kada dodje poruka telefon zavibrira, upali se ekran ali ni mukajet.
Ali ni avaza.
Zna li ko gdje grijesim.
- Humljanin
#7911 Re: Xiaomi mobiteli
zdruzdjo wrote:Obzirom da nikada nisam dobio odgovor ovdje, nemogu da vjerujem da se niko nije susreo sa ovim sa cim se ja susrecem.
Znaci
Ali ni avaza.
Zna li ko gdje grijesim.
Nemam pojma gdje griješiš , ja nisam nikad koristio takvu aplikaciju. Ono što znamje je da za svaku pojedinu aplikaciju možeš podešavati više različitih načina obavijesti.
Uđeš u postavke, pa instalirane aplikacije, pa onda odabereš tu koja te zanima. Onda uđeš u odjeljak notifikacije i tu ima više različitih grupa notifikacija i tu možeš davati odobrenja za pojedinu aplikaciju kakve notifikacije može davati.
Pokušaj to pa javi.
-
zdruzdjo
#7912 Re: Xiaomi mobiteli
Evo sad sam probao.Humljanin wrote:
Nemam pojma gdje griješiš , ja nisam nikad koristio takvu aplikaciju. Ono što znamje je da za svaku pojedinu aplikaciju možeš podešavati više različitih načina obavijesti.
Uđeš u postavke, pa instalirane aplikacije, pa onda odabereš tu koja te zanima. Onda uđeš u odjeljak notifikacije i tu ima više različitih grupa notifikacija i tu možeš davati odobrenja za pojedinu aplikaciju kakve notifikacije može davati.
Pokušaj to pa javi.
dopustio aplikaciji "sve" od notifikacija. cini mi se da je pitala, da mi sina izvede navece, rekao bih moze.
Ali
dolazi poukica, mi mukajet.
- Humljanin
#7913 Re: Xiaomi mobiteli
E nemam ti onda pojma... Ima još u settings pa notifications isto lista aplikacija pa mozeš pokusati tu podesiti.zdruzdjo wrote:Evo sad sam probao.Humljanin wrote:
Pokušaj to pa javi.
dopustio aplikaciji "sve" od notifikacija. cini mi se da je pitala, da mi sina izvede navece, rekao bih moze.
Ali
Ako ne uspije onda je mozda do aplikacije?
-
Sehro
#7914 Re: Xiaomi mobiteli
Odi na instalirane aplikacije, otvori Go sms i vidi tu sve od dozvola i svega ostalog kao što je ušteda baterije, automatsko pokretanje, druge dozvole, obaviještenja itd.. Sve dozvolizdruzdjo wrote:Evo sad sam probao.Humljanin wrote:
Pokušaj to pa javi.
Ali
- dadoka84
#7915 Re: Xiaomi mobiteli
Permisije aplikacije da pristupa datotekama, izbrisi cache aplikacije.
Goto setting>app permission >permission >storage >enable messaging.
Goto setting>app permission >permission >storage >enable messaging.
- dadoka84
#7917 Re: Xiaomi mobiteli
Zvuk notifikacije još uvijek na uređaju? 
-
zdruzdjo
#7918 Re: Xiaomi mobiteli
Ma nece ni one koji su sistemski niti skinute sa net-adadoka84 wrote:Zvuk notifikacije još uvijek na uređaju?
- Gargi
#7920 Re: Xiaomi mobiteli
Dvoumim (tj. troumim) se između:
Xiaomi Mi A1 (4/32)
Xiaomi Redmi Note 5 Pro (3/32) (Snapdragon 636)
Xiaomi Mi A2 Lite (3/32)
Lite je možda best buy ali mi ovaj zub nekako nije sjeo na prvu.
Redmi Note 5 mi se zbog 636 čini kao bolji izbor, ali bih volio čuti i vaše mišljenje.
Prosječan sam korisnik, viber, facebook, ponekad youtube, ne igram igrice (pasijans se ne računa
)
Xiaomi Mi A1 (4/32)
Xiaomi Mi A2 Lite (3/32)
Redmi Note 5 mi se zbog 636 čini kao bolji izbor, ali bih volio čuti i vaše mišljenje.
Prosječan sam korisnik, viber, facebook, ponekad youtube, ne igram igrice (pasijans se ne računa
- ferratilis
#7921 Re: Xiaomi mobiteli
Jutros me zaebao Xiaomi, nije me alarm probudio, iako je namjesten da se aktivira svaki dan u 7. Dva mjeseca radi bez problema, bas me jutros morao izdati. Baterija na 80%, nista nisam mijenjao, nikakav update nije bio. 
-
nlt
#7922 Re: Xiaomi mobiteli
Note 5. Taj ti 1 GB RAMa razlike nema neke uloge. ( u odnosu na A1)Gargi wrote:Dvoumim (tj. troumim) se između:
Xiaomi Mi A1 (4/32)
Xiaomi Mi A2 Lite (3/32)
Prosječan sam korisnik, viber, facebook, ponekad youtube, ne igram igrice (pasijans se ne računa)
- dadoka84
#7923 Re: Xiaomi mobiteli
Meni je mi a2 lite preuzak. kamera mi je nekako uska poredeci ga sa 5+, i malo nakon pokretanja se desio bug da se prilikom povlacenja prema dole ladica pocela cudno ponasati i nije reagovala na klikove do restarta.Gargi wrote:Dvoumim (tj. troumim) se između:
Xiaomi Mi A1 (4/32)
Xiaomi Mi A2 Lite (3/32)
Prosječan sam korisnik, viber, facebook, ponekad youtube, ne igram igrice (pasijans se ne računa)
A1 nisam koristio.
5 pro mi je super telefon. Kupila drugarica na moj prijedlog. Prezadovoljna.
-
tap3ah75
#7924 Re: Xiaomi mobiteli
Kupljen .... evo koristim 7 dana ... sve čekam da negdje zapne ... pa da se pojadam ovdje.i agree wrote:Onda uzmi 6a neces pozaliti,za te pare telefona boljeg nema.
A on ni mukajet .... festera za 10.
- zlo zlo
#7925 Re: Xiaomi mobiteli
mi max, kupljen prije 2 god i 3-4 mj, kao da je jučer kupljen, radi odlično još uvijek. Najduže razdoblje ikad da nisam željela promjeniti mob.