SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- JThomas
#7901 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
sarkazam je potpuno deplasiran, jer propisi o brzini nisu jedini saobraćajni propisi.
- Streptokok
#7902 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
u tom slučaju bi bio potpuno nevin.Velkoski wrote:pa na 40 mogu pokušati zakočiti i svejedno ga zgazim, šta ja tu još mogu? da ga još popušim pješaku koji je preš'o na crveno?
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#7903 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
tehnički se meni može desiti da ga udarim pri toj brzini i ubijem, šta ćemo onda...?dječak sa šibicama wrote:Ubice ne voze 40 na sat.
- Streptokok
#7904 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
dovoljno si se za danas isprovaljivaoJThomas wrote:sarkazam je potpuno deplasiran, jer propisi o brzini nisu jedini saobraćajni propisi.
- dječak sa šibicama
#7905 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Mi ovdje govorimo o konkretnom slucaju, dakle on je vozio 100 km na sat (procjena).
E sad, moguce je da ce nas uskoro ubjedjivati da ove ubice/babini sinovi vozer 40 na sat dok se utrkuju po ulicama, sve je moguce. Ja ne znam kako organi istgrage procijene brzinu automobila? ako nema tragova kocenja recimo.
E sad, moguce je da ce nas uskoro ubjedjivati da ove ubice/babini sinovi vozer 40 na sat dok se utrkuju po ulicama, sve je moguce. Ja ne znam kako organi istgrage procijene brzinu automobila? ako nema tragova kocenja recimo.
- JThomas
#7906 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
uči čitati, nije dovoljno znati sva slova i hiljadu riječi da bi znao čitati.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#7907 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
to je to.JThomas wrote:vozač je nevin, odnosno nema djela na njegovoj strani ako nije prekršio nijedan saobraćajni propis. jednostavno je.
a ako jeste, naravno da nije svejedno za odmjeravanje kazne da li je npr. vozio dozvoljenom ali neprilagođenom brzinom, ili je npr. vozio 50 iznad dozvoljenog pijan i bez dozvole. i naravno da nije svejedno je li žrtva doprinijela posljedici svojim kršenjem saobraćajnih propisa.
samo je na forumu 'ustaljena' konstatacija da je vozač apsolutno uvijek kriv, što ne može nikako biti tačno, logika ne dozvoljava da to bude tačno.
- insomnia78
#7908 Re: RE: Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Onda cemo te prozivati po forumuVelkoski wrote:tehnički se meni može desiti da ga udarim pri toj brzini i ubijem, šta ćemo onda...?dječak sa šibicama wrote:Ubice ne voze 40 na sat.
- Altsa
#7909 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nek se on kaje jedno 30-tak godina ali u zenici.basicm wrote:Ja se smijem kladiti da je @daysleeper u pravu. Sve je ovo priprema terena. Jer pazi, ako su dva zivota unistena, steta da jos jedan mlad zivot bude unisten trunuci u zatvoru, on ce se kajati cijelog zivota i dovoljna mu je kazna nositi ih na dusi. Dobive jos papir da ima PTSP da moze bez ikakvih problema tugu lijeciti po kafanama, ulici, komsiluku...
Ipak je on dobro dijete.
Poslato s brzoglasa koristeci Tapatalk!
- dječak sa šibicama
#7910 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Svako ko je polagao vozacki, bez stele naravno, zna koja su prava pjesaka na pjesackom prijelazu.
U civiliziranim drzavama cesto pjesacki prijelazi (tamo gdje nema krizanja ulica recimo) nemaju semafor, i obaveza vozaca je da stane pjesaku, pjesak je uvijek u prednosti.
Ali...
U civiliziranim drzavama cesto pjesacki prijelazi (tamo gdje nema krizanja ulica recimo) nemaju semafor, i obaveza vozaca je da stane pjesaku, pjesak je uvijek u prednosti.
Ali...
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#7911 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pričamo o crvenom na glavnoj cesti kroz grad... Ne kontam čemu spinovanje.
- Streptokok
#7912 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
kad postoji kršenje propisa situacija je jasna, odgovornost postoji.dječak sa šibicama wrote:Mi ovdje govorimo o konkretnom slucaju, dakle on je vozio 100 km na sat (procjena).
no fazon je kad je sve u skladu sa saobraćajnim propisima pa priučeni pravnici tvrde da možeš u takvoj situaciji hladno gaziti ljude koji prelaze na crveno bez ikakve odgovornosti. eto šta petrović uradi sa pf-a.
- insomnia78
#7913 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
De se uozbiljite. Nigdje ne osudjuju na tolike kazne zbog ovakvih stvari
- JThomas
#7914 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
rijetko i teško se u stvarnosti vozač skroz "opere" kad je teška posljedica, da nema nikako djela, iako ima i toga. zbog generalnih formulacija iz zakona o prilagođavanju brzine, naročitom oprezu u naseljenom mjestu, u blizini prelaza i to. kad je vozač vozio dozvoljenom brzinom, trijezan, regularan, nije napravio neki prekršaj kažnjiv sam po sebi češće ide manja i/ili uslovna kazna.Velkoski wrote:to je to.JThomas wrote:vozač je nevin, odnosno nema djela na njegovoj strani ako nije prekršio nijedan saobraćajni propis. jednostavno je.
a ako jeste, naravno da nije svejedno za odmjeravanje kazne da li je npr. vozio dozvoljenom ali neprilagođenom brzinom, ili je npr. vozio 50 iznad dozvoljenog pijan i bez dozvole. i naravno da nije svejedno je li žrtva doprinijela posljedici svojim kršenjem saobraćajnih propisa.
samo je na forumu 'ustaljena' konstatacija da je vozač apsolutno uvijek kriv, što ne može nikako biti tačno, logika ne dozvoljava da to bude tačno.
- dječak sa šibicama
#7915 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Meni se cini da bi Sefic uskoro mogao shvatiti da je samo bezveze bjezao.
- Altsa
#7916 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Mislis na ubistvo ove dvije djevojke ? Ne znam kakva se sada pojavljuje prica na temi. Jos malo pa ce nas neki ubjedivati da su poginule djevojke krive. Jebo ovo.insomnia78 wrote:De se uozbiljite. Nigdje ne osudjuju na tolike kazne zbog ovakvih stvari
- dječak sa šibicama
#7917 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sta znas, mozda Lunarni Omcika izganja kakvu odstetu Seficima za stetu na automobilu.
- insomnia78
#7918 Re: RE: Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne to. Nego se nigdje za takva djela ne osudjuje na 30-40 godinaAltsa wrote:Mislis na ubistvo ove dvije djevojke ? Ne znam kakva se sada pojavljuje prica na temi. Jos malo pa ce nas neki ubjedivati da su poginule djevojke krive. Jebo ovo.insomnia78 wrote:De se uozbiljite. Nigdje ne osudjuju na tolike kazne zbog ovakvih stvari
Evo sta npr zakon u fr kaze
"Kazna se podize na deset godina zatvora i 150 000€ eura (inace je 7 godina i 100 000) ako je ubistvo pocinjeno pod dvije ili vise tacaka navedenih u prethodnom clanu"Les peines sont portées à dix ans d’emprisonnement et à 150 000 euros d’amende lorsque l’homicide involontaire a été commis avec deux ou plus des circonstances mentionnées au 1° et suivants du présent article
A navedeni su svi moguci prekrsaji. Od prekoracenja brzine, preko nepaznje i voznje u alkoholiziranom stanju
- JThomas
#7919 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
osuđuje u čemerici, ima država gdje su kazne za samu vožnju u pijanom stanju (bez posljedice) gore nego što u nas budu sa posljedicom. naročito za ponavljače. u evropi generalno ne.
- Dr. Kuca
#7920 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
dječak sa šibicama wrote:Meni se cini da bi Sefic uskoro mogao shvatiti da je samo bezveze bjezao.
Definitivno. Mozda ga nagrade i 6aprilskom nagradom. Sve mi se cini da je njemu debelo neko pomogao iz policije.
- zli_hordas
#7921 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ovo je cirkus kolorado niti policija niti sudija ili tužilac nemaju posljedica od svog nerada a i počinilac krivičnog snosi smiješne posljedice žali bože mladih života da je u americi ne bih prošao ispod 40 godina garant pa neka se kaje na miru plus što je imao ranije razbojništva ne znam kako je ikako na slobodi.Sve dok tužioci,sudije,policajci,komesari,političari ne počnu krivično odgovarao za svoj ne rad neće nam biti bolje.
- insomnia78
#7922 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
I da ti navedem jos dva slucaja u Fr zbog kojih su bili protesti ali nisu promjenili nista
1 lik izaso iz diskoteke, pijan torba, drogiran travom i kokainom, nije im'o vozacke jer mu je ranije oduzeta zbog istih stvari
Ubije 18-godisnju studenticu i bude osudjen na 6 godina
2. Lik u tom trenutku bez vozacke, jer mu je oduzeta zbog slicnih stvari, izazove nesrecu u kojoj jedan covjek pogine a drugi bude tesko povrjedjen. Pobjegne sa lica mjesta pa ga kasnije uhapse. Osudjivan 19 puta zbog prekrsaja u saobracaju. Dobije 6 godina. Tuzilac trazio 7
1 lik izaso iz diskoteke, pijan torba, drogiran travom i kokainom, nije im'o vozacke jer mu je ranije oduzeta zbog istih stvari
2. Lik u tom trenutku bez vozacke, jer mu je oduzeta zbog slicnih stvari, izazove nesrecu u kojoj jedan covjek pogine a drugi bude tesko povrjedjen. Pobjegne sa lica mjesta pa ga kasnije uhapse. Osudjivan 19 puta zbog prekrsaja u saobracaju. Dobije 6 godina. Tuzilac trazio 7
-
north
#7923 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
To ne znači da je normalno, pa taman tako pored Francuske, bilo i u Njemačkoj, Švici, i mnogim drugom zemljama po Zapadnoj Evropi...Znači sve što je sa zapada mora da valja, njihovo govno i miriše je lde? Boli me spolovilo i za Francusku i ostale, mene zanima kako je ovdje...Zato postoji sredina, pa ako ne može 40, onda ne bi trebalo ni 6 za takve maloumnike...naći na sredinu na 20 i koliko-toliko zadovoljiti pravdu, mada za porodice nastradalih ni doživotna nije utjeha...
Last edited by north on 21/10/2016 14:23, edited 2 times in total.
-
r_faruk
#7924 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
kako su meni advokati objasnjavali, ako je smrtna posljedica u pitanju kazna je neminovna. vozac je taj koji je trebao paziti, pa i da ti se covjek baci pod auto valja to dokazati..... dobices kaznu makar i uslovnu, ali ces je dobiti... trebas paziti jer se priblizavas pjesackom, semaforu, mjestu u kojem je skola, a ti znas da je tu skola.... sve u svemu mozemo mi laprdati do besvijesti ovdje.... na sudu je to malo drugacije.... ovdje mi kao sve znamo, citiramo zakone itd... znam za tri slucaja gdje ljudi apsolutno nisu krivi, jedan je dobio godinu zatvora, ubio zenu koja je prelazila na neobiljezenom mjestu, vozio dozvoljenom brzinom, drugi je dobio uslovnu, pretrcavanje ceste, dijete pobjeglo od onoga ko ga je cuvao i izletilo na cestu (nije smrtna posljedica), treci - takodjer pretrcavanje ceste (dijete pretrcavalo cestu i udari ga jedno auto pa drugo iz suprotnog smijere, teska povreda noge), novcana kazna za vozaca.
nisam pravnik, prenosim sta su mi govorili.
nisam pravnik, prenosim sta su mi govorili.
- Logovan
#7925 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Eto oni staviše šest godina kazne i to bi trebalo značiti da tako treba da bude.insomnia78 wrote:I da ti navedem jos dva slucaja u Fr zbog kojih su bili protesti ali nisu promjenili nista