Sirija vol. 2
-
sumirprimus
#7901 Re: Sirija vol. 2
opet zli zapad neda jadnim arapima naprijed... 
- AleksoMKD
#7902 Re: Sirija vol. 2
Ali IDF ih je koristio do 1970ih.Ironmen wrote: Karikaturista se sam diskvalifikovao u startu nacrtajuci M4 Shermana koji je proizveden 1944 godine.
Sa pojacanim oklopom i topom doduse.
Tehnicki karikaturista nije pogresio.
- Ironmen
#7903 Re: Sirija vol. 2
Mlohavi wrote:
Ne prezivlja se ovakav pogodak, da zakljucimo jednom za sva vremena. Skup nacin ratovanja al' ocito im samo to preostaje.
Znanje perzijanci je par svjetlosnih godina ispred Arapa i od davnina im je znanje prioritet, al' dal' zbog sankcija il' neceg drugog cini mi se da i oni dosta zaostaju za ocem Zapadom.
TOW 71 ima trenutno dejstvo i napravljen je isljucivo kao anti-tenk srestvo nije namjenjen za pjesadisku upotrebu jer nema gelera u 95% slucajeva kada se gadja ljudstvo sa tim na kraju vojnici ustanu i pokupe se kao i na ovom snimku, vjerovatno su ranjeni lakse, teze ali TOW je prventsveno anti-tenkovsko sresdstvo.
Ali teroristi iz ocaja na jugu Allepa koriste TOW na sve sto se krece i pomjera jer ih imaju u neogranicenim kolicina neko je spominjao da je rezim KSA poslao 15 000 tow raketa teroristickim frakcijama u Siriji i to vecinom na sjevernom dijelu Sirije gdje ulaze preko Turske.
- Mlohavi
#7904 Re: Sirija vol. 2
Arapi su od rodenja dovoljno glupi da ne znaju napraviti cokoladu ne mora se zapad zamarati njima. Da im je jedan Vispak, da mogu da se ku**e...sumirprimus wrote:opet zli zapad neda jadnim arapima naprijed...
- salik79
#7905 Re: Sirija vol. 2
Samo ti trkni do njega i pitaj ovo sto sam ti rekao. Ako ti Vlado rekne da zaostaju za najboljim "zapadnim" univerzitetima, na kojima je takodjer "gostovao", obecavam da cu se samobanovati.sumirprimus wrote:velis poslo me salik?po kenijadu i kolace il? kod vlade?salik79 wrote:Kaze se "i vice versa", upravo kako pise, nista "vajs verrs" i slicna sranja. Ponudio ti objasnjenje, a ti izvoli...Evo, posto si u Tuzli, prosetaj do Elektrotehnickog fakulteta, pronadji profesora Vladu Madzarevica, koji je u sklopu akademske razmjene bio na teheranskom Univerzitetu, reci mu da te salik79sumirprimus wrote:vajs verrs...a.. yeah right. ko šuk?
koga ba zajebavate? mene ne.
ja kad hocu zajebavam sam sebe.posl'o, da ti isprica kakvi su uvjeti po pitanju nauke i naucno-istrazivackog rada. Eto, nemoj da bude rekla-kazala, neka ti profesor nemusliman malo prica o Islamskoj Republici Iran i tamosnjoj akademskoj "sceni".
Posl'o bih te ja kod prof.dr. Rusmira Mahmutcehajica, ali bi, posto te znam, rekao da je pristrasan. A jos ti nije ni na ruku.
-
sumirprimus
#7906 Re: Sirija vol. 2
ma bizi... 
vlado gostovo fala mu,đe cuo i ne cuo...
vlado gostovo fala mu,đe cuo i ne cuo...
-
sarajevoxxxx
#7907 Re: Sirija vol. 2
Priča je krenula muslimani vs zapad.Takmičenje u matematici je nebitno, kakvo crno takmičenje, kakvi crni prvaci u matematiciIronmen wrote:sarajevoxxxx wrote:Kakvo crno takmičenje u matematici, baš je to nekome bitno, koje gluposti pišete.
Iran je u znanosti i nauci tako i u matematici 1000 godina ispred tvojih spodoba koje podrzavas![]()
znam da ti je to tesko shvatiti ali to je realnost.
Izrael ima 7 univerziteta koji se nalaze među prvih 500, čitav muslimanski svijet zajedno i sa Turcima, arapima, Irancima, Malezijcima, jedva da ima dva takva univerziteta.A milijarde dolara su i saudi i Iranci bacili u širenje svojih vjerskih ideja.Gdje to još imaš da čovjek ubija čovjeka zbog kabura.Da ironija bude potpuna, uopšte nije sigurno da li je Zejneba ukopana u Damasku.
Last edited by sarajevoxxxx on 23/12/2015 13:09, edited 1 time in total.
- General War
#7908 Re: Sirija vol. 2
Ironmen wrote:Mlohavi wrote:
Ne prezivlja se ovakav pogodak, da zakljucimo jednom za sva vremena. Skup nacin ratovanja al' ocito im samo to preostaje.
Znanje perzijanci je par svjetlosnih godina ispred Arapa i od davnina im je znanje prioritet, al' dal' zbog sankcija il' neceg drugog cini mi se da i oni dosta zaostaju za ocem Zapadom.
Upravo to zapadu nikad nece odgovarati da jedna islamska zemlja bude napredna u nauci borit ce se svim silama da ih zaglupe i zatupe.
- Mlohavi
#7909 Re: Sirija vol. 2
Kako brate lakse ranjeni samo ih pokrise dekama.Ironmen wrote:
TOW 71 ima trenutno dejstvo i napravljen je isljucivo kao anti-tenk srestvo nije namjenjen za pjesadisku upotrebu jer nema gelera u 95% slucajeva kada se gadja ljudstvo sa tim na kraju vojnici ustanu i pokupe se kao i na ovom snimku, vjerovatno su ranjeni lakse, teze ali TOW je prventsveno anti-tenkovsko sresdstvo.
Ali teroristi iz ocaja na jugu Allepa koriste TOW na sve sto se krece i pomjera jer ih imaju u neogranicenim kolicina neko je spominjao da je rezim KSA poslao 15 000 tow raketa teroristickim frakcijama u Siriji i to vecinom na sjevernom dijelu Sirije gdje ulaze preko Turske.
Nego kad vec pricamo o tome, postoji nekoliko verzija TOWa s razlicitim bojevim glavama.
Da su nesto pogodne za djelovanje na pjesadiju, slazem se da nisu jer uglavnom su punjenja namjenjena probijanju tenkovskog oklopa, reaktivne zastite, ali ima i nekoliko verzija koje su namjenjene unistavanju bunkera i utvrdenja. Da ne pricamo o cijeni jednog projektila...
Zbog njihove namjene da penetriraju, ne sva ali vecina energije pri eksploziji je usmjerena u jednom smjeru te grupica pjesadinaca na otvorenom mora pravo povoljno stajati da bi se isplatilo na njih djelovati ovim projektilima.
Ako cemo posteno, nerijetko bas tako i stoje pa Boga mi cesto to rezultira i s nekoliko mrtvih te vjerovatno jos nekoliko izbacenih iz stroja, nema ni govora o tih 95% da ustanu i odu.
Pri eksploziji projektila teskog 20tak kg mora biti i komadica metala koji lete da ubiju, ali sve i da nema samih 5-6 kg eksploziva, koliko nose, je dovoljno da ubije ako su vojnici dovoljno glupi da stoje kO ovce. Primjera dosta da tako glupih ima.
- salik79
#7910 Re: Sirija vol. 2
Jahsarajevoxxxx wrote:Priča je krenula muslimani vs zapad.Takmičenje u matematici je nebitno, kakvo crno takmičenje, kakvi crni prvaci u matematiciIronmen wrote:sarajevoxxxx wrote:Kakvo crno takmičenje u matematici, baš je to nekome bitno, koje gluposti pišete.
Iran je u znanosti i nauci tako i u matematici 1000 godina ispred tvojih spodoba koje podrzavas![]()
znam da ti je to tesko shvatiti ali to je realnost.
![]()
Izrael ima 7 univerziteta koji se nalaze među prvih 500, čitav muslimanski svijet zajedno i sa Turcima, arapima, Irancima, Malezijcima, jedva da ima dva takva univerziteta.A milijarde dolara su i saudi i Iranci bacili u širenje svojih vjerskih ideja.Gdje to još imaš da čovjek ubija čovjeka zbog kabura.Da ironija bude potpuna, uopšte nije sigurno da li je Zejneba ukopana u Damasku.
200 Iranians among top 1% scientists of the world
200 Iranians among top 1% scientists of the world on December 14, 2015
200 Iranian scientists are among the 1% top scientists across the world.
Acting President of Islamic World Science Citation Database (ISC) Mohammad-Javad Dehghani said that 200 scientists from Iran have been named in the top 1% of highly cited scientists across the world.
He noted that 53.5% percent of the scientific elites are from state universities, 24 from poly technique universities, 15 from medical universities, 4.5 from research centers and 3 from Azad universities.
The universities of Tehran (25 scientists) and Sharif (16 scientists) had the most top Iranian scientists, he said.
-
sumirprimus
#7911 Re: Sirija vol. 2
naĆi najaci nema dalje. 
-
sarajevoxxxx
#7912 Re: Sirija vol. 2
DobbbarGeneral War wrote:Ironmen wrote:Mlohavi wrote:
Upravo to zapadu nikad nece odgovarati da jedna islamska zemlja bude napredna u nauci borit ce se svim silama da ih zaglupe i zatupe.![]()
![]()
- Mlohavi
#7913 Re: Sirija vol. 2
#Syria'n Airforce did n't shoot down the #Israeli plane for fear of falling on innocent civilians

UsrO sam se ljudi
-
republikauzicka
#7914 Re: Sirija vol. 2
’No future’ for Kurdish forces in Syria, says lammaker close to Assad
ERBIL, Kurdistan Region – A member of the Syrian parliament said on a recent visit to Erbil that Syria’s Kurdish YPG forces, which currently control their own self-declared and semi-autonomous enclave, have no future in the country.
Sharif Shahada, who has close relations with Syrian President Bashar Assad’s regime, told Rudaw that Kurdish efforts to break away from Syria will not succeed, because Damascus is unlikely to allow a possible Kurdish state on its soil.
“Neither the YPG or the PKK have any place in (the future) Syria,” said Shahada. ”If Kurds really plan to create a state inside Syria, let me be clear: it won’t happen,” he added.
The YPG is the Syrian affiliate of Turkey’s Kurdistan Workers’ Party (PKK). However, the United States and some Western nations back the YPG forces in their war against ISIS, even though the PKK is listed as a terrorist organization by the European Union and the United States.
The YPG has been virtually in full control of much of Syria’s northeastern Kurdish areas since it’s PYD umbrella group declared the three autonomous cantons in Cizire, Afrin and Kobane in early 2013.
The YPG has been a formidable force in pushing back ISIS militants, which air support and some weapons supplies from the US.
So far, the PYD has not expressed any plans to secede from Damascus.
“The YPG coordinates with the Syrian government in the war against ISIS with Damascus supporting them, especially in arming them, but when the situation goes back to normal, things will be under government’s control again,” Shahada said.
”No (armed) force will be allowed outside of the Syrian army; that applies to PYD and YPG too,” he added.
Speaking about the future of the embattled Syrian president, the lawmaker said that “Assad is there to stay,” contrary to the expectations of many sides in the conflict.
Referring to Kurdistan Region President Masoud Barzani’s rejection of an official invitation to visit Damascus and meet with the Syrian president earlier in 2011, Shahada described the decision as “wrong.”
“Barzani was wrong in rejecting President Assad’s invitation,” he said. ”Where were Barzani and (former Iraqi president Jalal) Talabani (in the past)? Were they not in Syria? Barzani should have made that trip. He thought Assad would go, but Assad has stayed.”
Shahada said that 30 percent of Syria’s territories are under the control of the Islamic State (ISIS). He claimed the group had recruited fighters from nearly 100 countries.
“The difference between ISIS in Syria and Iraq is the fact that Syrian people oppose ISIS, while in Iraq people have embraced the group,” he said.
http://rudaw.net/english/middleeast/syria/22122015
ERBIL, Kurdistan Region – A member of the Syrian parliament said on a recent visit to Erbil that Syria’s Kurdish YPG forces, which currently control their own self-declared and semi-autonomous enclave, have no future in the country.
Sharif Shahada, who has close relations with Syrian President Bashar Assad’s regime, told Rudaw that Kurdish efforts to break away from Syria will not succeed, because Damascus is unlikely to allow a possible Kurdish state on its soil.
“Neither the YPG or the PKK have any place in (the future) Syria,” said Shahada. ”If Kurds really plan to create a state inside Syria, let me be clear: it won’t happen,” he added.
The YPG is the Syrian affiliate of Turkey’s Kurdistan Workers’ Party (PKK). However, the United States and some Western nations back the YPG forces in their war against ISIS, even though the PKK is listed as a terrorist organization by the European Union and the United States.
The YPG has been virtually in full control of much of Syria’s northeastern Kurdish areas since it’s PYD umbrella group declared the three autonomous cantons in Cizire, Afrin and Kobane in early 2013.
The YPG has been a formidable force in pushing back ISIS militants, which air support and some weapons supplies from the US.
So far, the PYD has not expressed any plans to secede from Damascus.
“The YPG coordinates with the Syrian government in the war against ISIS with Damascus supporting them, especially in arming them, but when the situation goes back to normal, things will be under government’s control again,” Shahada said.
”No (armed) force will be allowed outside of the Syrian army; that applies to PYD and YPG too,” he added.
Speaking about the future of the embattled Syrian president, the lawmaker said that “Assad is there to stay,” contrary to the expectations of many sides in the conflict.
Referring to Kurdistan Region President Masoud Barzani’s rejection of an official invitation to visit Damascus and meet with the Syrian president earlier in 2011, Shahada described the decision as “wrong.”
“Barzani was wrong in rejecting President Assad’s invitation,” he said. ”Where were Barzani and (former Iraqi president Jalal) Talabani (in the past)? Were they not in Syria? Barzani should have made that trip. He thought Assad would go, but Assad has stayed.”
Shahada said that 30 percent of Syria’s territories are under the control of the Islamic State (ISIS). He claimed the group had recruited fighters from nearly 100 countries.
“The difference between ISIS in Syria and Iraq is the fact that Syrian people oppose ISIS, while in Iraq people have embraced the group,” he said.
http://rudaw.net/english/middleeast/syria/22122015
-
sarajevoxxxx
#7915 Re: Sirija vol. 2
Danas dženaza za 95 poginulih građana Idliba, koji su masakrirani u zadnjem američkom/ruskom/režimskom bombardovanju Idliba.
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 0076805908
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 0076805908
- Em2r
#7916 Re: Sirija vol. 2
Salik meni nesto kazes sto sam do 3 trazio post a vidi tebe. Svaka ti cast na zivcima. Medalju ti treba dat.
-
sumirprimus
#7917 Re: Sirija vol. 2
zasta medalju?Em2r wrote:Salik meni nesto kazes sto sam do 3 trazio post a vidi tebe. Svaka ti cast na zivcima. Medalju ti treba dat.
- Em2r
#7918 Re: Sirija vol. 2
sumirprimus wrote:zasta medalju?Em2r wrote:Salik meni nesto kazes sto sam do 3 trazio post a vidi tebe. Svaka ti cast na zivcima. Medalju ti treba dat.
-
sumirprimus
#7919 Re: Sirija vol. 2
taj rad? ne razumijem,elaboriraj.Em2r wrote:sumirprimus wrote:zasta medalju?Em2r wrote:Salik meni nesto kazes sto sam do 3 trazio post a vidi tebe. Svaka ti cast na zivcima. Medalju ti treba dat.
- Em2r
#7920 Re: Sirija vol. 2
Za promicanje pozitivnih vrijednosti.
-
sumirprimus
#7921 Re: Sirija vol. 2
kojih bogat?Em2r wrote:Za promicanje pozitivnih vrijednosti.
kolko vidim on ovde samo iran promice...
- Em2r
#7922 Re: Sirija vol. 2
Upozoravam zemlje kufra da ce se suociti sa teskim posljedicama ako ne pocnu metat i moje izreke na flase sa vodom. Ta će Koeljo ćafir po flasama kacam ja mudriji.
U potpisu Đolani el Moralna bin Vertikala
-
sumirprimus
#7923 Re: Sirija vol. 2
Em2r wrote:Upozoravam zemlje kufra da ce se suociti sa teskim posljedicama ako ne pocnu metat i moje izreke na flase sa vodom. Ta će Koeljo ćafir po flasama kacam ja mudriji.
zajebancija??samo pitam.
- jao_situacije
#7924 Re: Sirija vol. 2
kako vam se da objašnjavati išta
salik ima čelične živce
salik ima čelične živce
-
sumirprimus
#7925 Re: Sirija vol. 2
od celika nema sanse...nemoguce.jao_situacije wrote:kako vam se da objašnjavati išta![]()
salik ima čelične živce