Republika Turska

Post Reply
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#7901 Re: Republika Turska

Post by hrasno38 »

Bodkin wrote:@sema, lucifer, libero isti je to kurac kao i putincad naravno, samo sto je moj fejs pun turkofila, a ne rusofila pa to cesce vidim. Drkanje na tudje politicare...jebote zivot i ideali
Vise manj svi mi sa Balkana imamo *.*fila.......turkofili=BiH.......rusofili=Srbija.....njemackofila=Hrvatska...albanofili-=Kosovo....Slovence boli kurac za sve, cronogorci bar su meni sa ove pozicije nedefinisani a makedonci ne znaju gdje ce prije jer su i sami u govnima do guse.
Malo off topic....citam da od jucer se svi lijekovi osim domacih placaju i da su usijane atmosfere po apotekama a ovdje ih bruka drka na Erdogana. Drkaju isti oni koji drkaju i na Bakira jer im je dobro oni kojima nije dobro u BiH zaboli cuna i za Turskom i za Erdoganom.
Mrljavi

#7902 Re: Republika Turska

Post by Mrljavi »

Image

Turski helikopter sletio u Grcku. 8 vojnika uhapseno.

Najmanje 2.839 vojnika je privedeno nakon sinoćnjeg pokušaja vojnog udara u kojem je smrtno stradalo 265 ljudi.
Kikibombona

#7903 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Fantassin wrote:Steta za vojsku .. pali su mi u ocima a pilot zakasni da Erdoganu strpa jdam u usta... losa koordinacija :mrgreen:

Medjutim sto se tice druge strane veliki plus za Kurde... Turska vojska i policija se porokali :mrgreen: bilo je kokica.

Od Turske ekonomije i turizma mozemo ocekivati buc.

Napokon i Erdoganove pristalicr su pokazali koji putem idu (nakon namaza oko posta i uperivanja prstom prema nebu kao Daesi samo oni ovaj put su pozivali Boga da im sacuva Erdu :mrgreen: .

Sve u svemu steta za Turke,odlicno za Kurde.
Sad zgazite umjerene dzihadiste u Siriji, sada ih Turska ne moze braniti, zabavili se o svom jadu. Vojska devastirana, dokazano nesposobna, sa izdajnicima na svakom cosku.
The #Turkish soldier who celebrated as hero for his war crimes in #Kurdistan declared over the night as traitor!
Image
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#7904 Re: Republika Turska

Post by Chmoljo »

almir90 wrote:Nadam se da će doći uskoro nova rata od MMF-a, da ne bi uhljebi gladni morali pljuvati po EU i SAD-u, tačnije ruci koja ih hrani. :lol: :lol: :lol: :lol:

I ima li ikakvih zvaničnih informacija ko je organizovao pokušaj državnog udara? Ili ćemo i dalje morati slušati mošnjačko naprđivanje koji sve znaju šta se dešava na globalnoj političkoj sceni?
Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» almir90

mjesec

smirite doživljaj!

sinoć je izginulo 200 ljudi! ovdje većinu očigledno boli briga za tim.

povucite ručnu i budite umjereniji u komentarima.
al_akhisari

#7905 Re: Republika Turska

Post by al_akhisari »

gospodja profiterka wrote:Noćas sam svašta nešto naučila, a najviše o svojim sugrađanima. Još mi ne ulazi u glavu, još ne prihvatam da postoji iole pismeno i prosvijećeno čeljade koje bi, iz bilo kojih razloga, stalo na stranu vojnih pučista koji pucaju u meso nenaoružanog naroda. Naroda koji ih hrani, oblači, oprema. Ne prihvatam da postoji na kugli zemaljskoj "progresivac" koji bi navijao za vojni prevrat i rušenje demokratski izabrane vlasti, za one koji voditeljicama stavljaju pištolj na potiljak i tjeraju ih da čitaju proglase, za guranje jedne velike i mnogoljudne zemlje u krvavi građanski rat i za još jedan udarac međunarodnom poretku.

Posebno me žulja to što su se upravo oni koji su mi inače ideološki najbliži na ovom forumu priklonili vojnim pučistima i navijali za njih protiv golorukih građana. Nije tako davno bilo kad su građane ove zemlje po ulicama njihovih gradova gađali pripadnici vojske koju su iznjedrili, utovili i od nje silu napravili naši roditelji. Kada vojnik ispali metak u građanina svoje zemlje on je izdajnik i otpadnik, a taj pucanj je pucanj u srce demokratije i slobode. I nemojte to nikada zaboraviti vi koji smatrate da su ideološke razlike dovoljno opravdanje da podržite takvu abominaciju.

Kakva god da je, Turska je demokratska država. Narod izađe na izbore, glasa i dobije vlast kakvu je i birao. Ideja da vojska može biti čuvar demokratije i sekularizma (ili bilo kojeg drugog poretka) je paradoksalna i neodrživa i vrijeme je da se toj ludosti stane u kraj. Oni koji su nezadovoljni Erdoganovom politikom moraju se protiv njega boriti drugim sredstvima, što ne isključuje i oružanu pobunu ako ikada steknu kritičnu masu za to, ali dizati vojsku na narod može samo neprijatelj naroda. I tako ih sada treba i tretirati.

Probajte već jednom shvatiti da se svijet ne vrti oko Bošnjaka, Srba, Hrvata, Bakira, Dodika, Šešelja, klinca palca. Neki učesnici ovog foruma su nevjerovatno provincijalni, a sudeći po kojekakvim šalama i pošalicama, i neodgojeni. Mrtve su glave pale, glave nedužnih ljudi. Nije smiješno.
:thumbup: rekoh da iščitam do sad napisane mudrosti, pa ću i ja štogod naškrabati...uglavnom je sve napisano ovdje
Fantassin

#7906 Re: Republika Turska

Post by Fantassin »

Kikibombona wrote:
Fantassin wrote:Steta za vojsku .. pali su mi u ocima a pilot zakasni da Erdoganu strpa jdam u usta... losa koordinacija :mrgreen:

Medjutim sto se tice druge strane veliki plus za Kurde... Turska vojska i policija se porokali :mrgreen: bilo je kokica.

Napokon i Erdoganove pristalicr su pokazali koji putem idu (nakon namaza oko posta i uperivanja prstom prema nebu kao Daesi samo oni ovaj put su pozivali Boga da im sacuva Erdu :mrgreen: .

Sad zgazite umjerene dzihadiste u Siriji, sada ih Turska ne moze braniti, zabavili se o svom jadu. Vojska devastirana, dokazano nesposobna, sa izdajnicima na svakom cosku.
The #Turkish soldier who celebrated as hero for his war crimes in #Kurdistan declared over the night as traitor!
Image
Jao brate mora da je po serijatu pala kazna bicevanja.Mislim da je moral vojske na visokom nivou :mrgreen:

Opet steta jer da su uspjeli preuzeti vlast sprijecili bi da Turska odvesla do kraja u Islamisticke vode.. sada je put osiguran.. medjutim iz Kurdske perspektive to je sve odlicno... autonomija je mnogo lalsa za postici jer je Turska izgubila svaku ozbiljnost na medjunarodnom nivou.
arzuhal

#7907 Re: Republika Turska

Post by arzuhal »

Ne može se smanjiti doživljaj kada je riječ - kod jednog broja forumaša - ili o djeci koji poznaju samo neke beslovesne, isključive, jednosmjerne navijačke koncepte pa se u tim okvirima kreću, buncaju, pjene i stavlju smajliće
ili o formalno odraslim ali suštinski infantilnim pojedincima koji su i racionalno i emotivno nezrele osobe ali nekom nepoštenom, ciničnom igrom svemira imaju priključak na internet... :sad:
Edin H.

#7908 Re: Republika Turska

Post by Edin H. »

insomnia78 wrote:
mali_milojica wrote:
Edin H. wrote:
:P

Je li u Turskoj obavezno sluzenje vojnog roka, tj. da li se radi o regrutima ili profesionalnoj vojsci?
Regrutima.
Vojni rok traje do 15 mjeseci.
Jako naivno i povrsno ako je istina. Ne mozes se u ovako delikatnim stvarima osloniti na regrute

S moje sokoćalo
Upravo tako, nisu nista naucili u Sloveniji. :oops:
Org

#7909 Re: Republika Turska

Post by Org »

gospodja profiterka wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
gospodja profiterka wrote:Noćas sam svašta nešto naučila, a najviše o svojim sugrađanima. Još mi ne ulazi u glavu, još ne prihvatam da postoji iole pismeno i prosvijećeno čeljade koje bi, iz bilo kojih razloga, stalo na stranu vojnih pučista koji pucaju u meso nenaoružanog naroda. Naroda koji ih hrani, oblači, oprema. Ne prihvatam da postoji na kugli zemaljskoj "progresivac" koji bi navijao za vojni prevrat i rušenje demokratski izabrane vlasti, za one koji voditeljicama stavljaju pištolj na potiljak i tjeraju ih da čitaju proglase, za guranje jedne velike i mnogoljudne zemlje u krvavi građanski rat i za još jedan udarac međunarodnom poretku.

Posebno me žulja to što su se upravo oni koji su mi inače ideološki najbliži na ovom forumu priklonili vojnim pučistima i navijali za njih protiv golorukih građana. Nije tako davno bilo kad su građane ove zemlje po ulicama njihovih gradova gađali pripadnici vojske koju su iznjedrili, utovili i od nje silu napravili naši roditelji. Kada vojnik ispali metak u građanina svoje zemlje on je izdajnik i otpadnik, a taj pucanj je pucanj u srce demokratije i slobode. I nemojte to nikada zaboraviti vi koji smatrate da su ideološke razlike dovoljno opravdanje da podržite takvu abominaciju.

Kakva god da je, Turska je demokratska država. Narod izađe na izbore, glasa i dobije vlast kakvu je i birao. Ideja da vojska može biti čuvar demokratije i sekularizma (ili bilo kojeg drugog poretka) je paradoksalna i neodrživa i vrijeme je da se toj ludosti stane u kraj. Oni koji su nezadovoljni Erdoganovom politikom moraju se protiv njega boriti drugim sredstvima, što ne isključuje i oružanu pobunu ako ikada steknu kritičnu masu za to, ali dizati vojsku na narod može samo neprijatelj naroda. I tako ih sada treba i tretirati.

Probajte već jednom shvatiti da se svijet ne vrti oko Bošnjaka, Srba, Hrvata, Bakira, Dodika, Šešelja, klinca palca. Neki učesnici ovog foruma su nevjerovatno provincijalni, a sudeći po kojekakvim šalama i pošalicama, i neodgojeni. Mrtve su glave pale, glave nedužnih ljudi. Nije smiješno.
:thumbup: Ja sam tebe recimo smatrao ideološki na suprotnoj strani ali evo vidim da imamo dosta zajedničkog. :) Ovaj događaj od sinoć je tako demistifikovao mnoge forumaše i razotkrio njihove stvarne stavove, mnogi bi trebali mijenjati nick.
Ideološki vjerovatno jesmo na suprotnim stranama, ali moralno nismo. A to bi, valjda, trebalo biti najpreče.
Nemojte mijesati ideologiju sa stranackim simpatijama.
Upadate u zamku koju nasi politicari zloupotrebljava godinama.
Profiterko, svaka cast za uvodni post.
nelle_tz

#7910 Re: Republika Turska

Post by nelle_tz »

Otvoreno zaljenje na forum.hr sto nije prosao puch.Evo, spominje se cak i Bosna, citajte i prethodne komentare, tu su ljudi pozivali na ubijanje civila
http://www.forum.hr/showthread.php?t=958823&page=57
Idemedosumom

#7911 Re: Republika Turska

Post by Idemedosumom »

Eh, hajmo dignite ruke ko je na aparatima? :D
arzuhal

#7912 Re: Republika Turska

Post by arzuhal »

nelle_tz wrote:Otvoreno zaljenje na forum.hr sto nije prosao puch.Evo, spominje se cak i Bosna, citajte i prethodne komentare, tu su ljudi pozivali na ubijanje civila
http://www.forum.hr/showthread.php?t=958823&page=57
CNN do zadnjeg trena nije gubio nadu u uspjeh puča...Na kraju sam prebacio na TV Istočno Sarajevo da gledam normalnu tv, spotove i to...
trener-profesionalac

#7913 Re: Republika Turska

Post by trener-profesionalac »

jos da ti hajvanu imas pojma o cemu pricas bilo bi dobro
p206

#7914 Re: Republika Turska

Post by p206 »

pirmin wrote:NIje ni cudo da su izmislili religije i sultane, ko ce tu silnu marvu drzati pod kontrolom! :-)
nema to nikakve veze, a moze se cesto procitati na ovom portalu
nijedan poslanik nije imao korist od onoga cime se bavio, jedan je zavrsio na krstu, drugi koji je bio dobar trgovac morao je izbjeci iz rodnog grada, i kriti se u pecini, a treci je bjezao sa ljudima iz ropstva...neko vjeruje neko ne, ali to su pozitivne ljudske price

druga je stvar nacin na koji su to komercijalizovale religijske zajednice, koje su paraziti koji za duhovnu uslugu traze da im redovno placas novcem, sto je nonsens
i treca, sto je politika zarad strateskih interesa i novca koristila vjeru za pokretanje krstaskih ratova npr.
arzuhal

#7915 Re: Republika Turska

Post by arzuhal »

Nema u Turskoj smrtne kazne?
Kikibombona

#7916 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Fantassin wrote: Jao brate mora da je po serijatu pala kazna bicevanja.Mislim da je moral vojske na visokom nivou :mrgreen:

Opet steta jer da su uspjeli preuzeti vlast sprijecili bi da Turska odvesla do kraja u Islamisticke vode.. sada je put osiguran.. medjutim iz Kurdske perspektive to je sve odlicno... autonomija je mnogo lalsa za postici jer je Turska izgubila svaku ozbiljnost na medjunarodnom nivou.
Nece jos biti autonomije za Kurde u Turskoj. Jos ce tu biti patnje. Al' za Kurde vrijeme radi, sve ih je vise, sve su odlucniji i jaci...

Vazno je rijesiti kurdsko pitanje u Iraku i Siriji. Stvari za sada idu fantasticno za Kurde u ove dvije drzave. I ovaj vojni udar je snazan vjetar u ledja za sirijske Kurde kojima Turci konstantno guraju klipove u tockove. Sada ce sve biti drugacije.

Inace, kako su tvoji Kurdi iz jednice reagovali na vojni udar u Turskoj?
artime

#7917 Re: Republika Turska

Post by artime »

Dobro evo proslo je, sta se sad za sad da zakljuciti.. osim sto ce kao sto je Bakir rekao turska čistiti vojne redove? kolumbo.
Janjicar

#7918 Re: Republika Turska

Post by Janjicar »

Voljeli vi, ja ili neko drugi Erdogana, ili ne, sinoc je dokazano da covjek uziva punu podrsku naroda. Moglo je biti zrtava hiljade i hiljade sinoc al hvala Bogu nije, kao da je nesto falilo ili zakazalo u toj organizaciji, a sta i kako znat cemo u sljedecih par dana. Cak je sinoc Erdogan rekao da je nedugo nakon sto je napustio mjesto Marmaris il kako vec ono bombardovano?

Vidim Bake organizuje press-ice, e moj mangupe da si se brinuo za svoju drzavu i svoj narod, konju jedan.
2604570

#7919 Re: Republika Turska

Post by 2604570 »

Gdje ces ba na bedem andolski?!

Image

Kakav lider i kakva nacija :thumbup:
Image
Ajatolah_

#7920 Re: Republika Turska

Post by Ajatolah_ »

bhnapoleon1 wrote:
insomnia78 wrote:
MOSALJOZE wrote:Nije zanimljivo bez kikija :roll:
A dji je Kasandro?
Koliko ja poznajem kakogod zavrsi bit cemo ubjedjeni da je to najbolje moguce za Kurde.
:mrgreen:
Kikibombona wrote: Stvari za sada idu fantasticno za Kurde u ove dvije drzave. I ovaj vojni udar je snazan vjetar u ledja za sirijske Kurde kojima Turci konstantno guraju klipove u tockove. Sada ce sve biti drugacije.
Bodkin

#7921 Re: Republika Turska

Post by Bodkin »

Janjicar wrote:Voljeli vi, ja ili neko drugi Erdogana, ili ne, sinoc je dokazano da covjek uziva punu podrsku naroda. Moglo je biti zrtava hiljade i hiljade sinoc al hvala Bogu nije, kao da je nesto falilo ili zakazalo u toj organizaciji, a sta i kako znat cemo u sljedecih par dana. Cak je sinoc Erdogan rekao da je nedugo nakon sto je napustio mjesto Marmaris il kako vec ono bombardovano?

Vidim Bake organizuje press-ice, e moj mangupe da si se brinuo za svoju drzavu i svoj narod, konju jedan.
Ono sto ti i slicni ne kontate je da nije bilo hiljade zrtava jer TURSKI vojnici nisu pucali u svoje civile. Znaci ti isti vojnici su turci, a ne nekakva agresorska vojska. Normalno da nisu htjeli pucati. Ali sad ce ih pacijent koji je zvao narod da izadje pred tenkove poslati na smrtnu kaznu.

Znaci samo vojsci se moze zahvaljivati sto nije bilo vise zrtava
kolegione

#7922 Re: Republika Turska

Post by kolegione »

Janjicar wrote:Voljeli vi, ja ili neko drugi Erdogana, ili ne, sinoc je dokazano da covjek uziva punu podrsku naroda. Moglo je biti zrtava hiljade i hiljade sinoc al hvala Bogu nije, kao da je nesto falilo ili zakazalo u toj organizaciji, a sta i kako znat cemo u sljedecih par dana. Cak je sinoc Erdogan rekao da je nedugo nakon sto je napustio mjesto Marmaris il kako vec ono bombardovano?

Vojska nije bila motivisana, izaso vrlo mali broj ljudi, jedan vojnik moze da ubije oko 100 civila, ali kakav normalan covjek ce to uraditi, vojska je pokusala ici folklornim putem na drzavni udar, uz finu i cistu organizaciju, Erdoan mala fasistoidna pickica, u bijegu se javlja sa mrskih društvenih mreža i poziva goloruke ljude da idu pred vojsku. Moglo je zavrsiti katastrofalno.
Drago mi je sto je proslo sa minimalnim zrtvama, Erdoan je debil koji plasi narod teorijama zavjere...
arzuhal

#7923 Re: Republika Turska

Post by arzuhal »

Vojni udar i puč vojske nezadovoljne politikom T. Erdogana i AK partije koji autoritarnim vođenjem države uništavaju demokratiju u Turskoj - za svjetske medije i analitičare - trajao je sve do onog časa kada se shvatilo da od puča nema ništa, da je pokušaj udara propao i da civilna, legalna i legitimna vlast drži stvar pod kontrolom.
Od tog trena traje predstava u režiji T. Erdogana i AK partije koji su iscenirali lažni puč e kako bi ojačali svoju poziciju i pred neke reforme (ustav i sl.) u Turskoj, i na međunarodnoj sceni.
@mba

#7924 Re: Republika Turska

Post by @mba »

Bodkin wrote:

Ono sto ti i slicni ne kontate je da nije bilo hiljade zrtava jer TURSKI vojnici nisu pucali u svoje civile. Znaci ti isti vojnici su turci, a ne nekakva agresorska vojska. Normalno da nisu htjeli pucati. Ali sad ce ih pacijent koji je zvao narod da izadje pred tenkove poslati na smrtnu kaznu.

Znaci samo vojsci se moze zahvaljivati sto nije bilo vise zrtava

vojska koja je sinoc izisla na ulice i te kako bi pucala po civilima, ali kad skontali da je pishi propalo, prpa onda!

po tvom im sad eto treba dodjeliti medalje za hrabrost, cinjenica ostaje da i ako nisu pucali po civilima, a negdje jesu, ipak su dio grupe koja je pokusala drzavni udar, vele izdaja!
nixon69

#7925 Re: Republika Turska

Post by nixon69 »

nelle_tz wrote:Otvoreno zaljenje na forum.hr sto nije prosao puch.
Bolesnici koji drugima zele zlo,isto ce im se vratiti kad tad.Ne mislim samo na taj forum,nego generalno gledajuci ima dovoljno istih i na ovom forumu,kao i svuda sirom planete.
Sto se cesce budu desavale slicne stvari,tim prije ce mo unistiti i ovu civilizaciju.
Post Reply