sasabl2014 wrote:Pozdravljam sve ucesnike na ovoj temi.Bilo je fino pratiti diskusiju,cak sam se morao i registrovati da bih si olaksao citanje (da bi aplikacija mogla upamtiti gdje sam stao,previse postova).Uglavnom,drago mi je sto vidim da situacija nije toliko ispolitizirana kako sam pomislio na prvu,slusajuci Bakira,Zlatka itd,ukljucujuci i politicare iz moje RS...da se vise bavite pravim(realnim) socijalnim pitanjima ,a manje imaginarim razmisljanjima STA BI BILO KAD BI BILO(ili ne bilo dejtona).
Medjutim,nisam se registrovao da bih diskutovao ,ne daj Boze provicirao bilo koga...vec kao sto rekoh,iz cisto tehnickih razloga.Pohvalio bih realan stav "gruber90" i slicnih forumasa,a forumasu "jedaj" predlazem ds se registruje na neki forum iz RS (npr banjalukaforum) ,pa kroz konstruktivnu diskusiju,pokusa steci malo siru sliku o drzavi BIH (gdje je milion i nesto "divljaka" koje ne gledaju bas na stvari isto kao on).
Bez obzira na ciljeve i zelje...pozivati na bilo kakav rat je ortodoksa glupost.Bilo i ne ponovilo se.Dosta ucesnika u ovoj diskusiji o Dejtonu,Washingtonu i sl. ,rat je provrelo u pelenama(posto su danas studenti) ...ali kao sto rekoh,BILO I NE PONOVILO SE!!!
Podrska svakom obliku nenasilnog protesta,kojim ce se pokusati uticati na lopove sa vrha(bez obzira na partiju) i sa kojim ce se pokusati doci do boljeg sutra,za obicnog covjeka.
Pozdrav iz BL
Pa evo gledajmo ovako, kada bi se svi digli, mislim i RS i Federacija i odlucili da svima srezemo plate, na svim nivoima vlasti, da rijesimo se lopova sa vlasti, da natjeramo sudstvo i tuziteljstvo da radi svoj posao (ne moze me niko uvjeriti da vi volite Dodika, posto pratim vase stavove na forumima, svima je jasno da nam ne valja, a valjda nisi iz SNSD-a pa da se uvrijedis radi ovoga

), ako se okrenemo tom ekonomskom aspektu i njega sredimo svima ce nam sutra biti bolje, a i svaki Srbin ce vise voljeti BiH nego li je sada voli, jer sada se i nema Bog zna sta voliti osim ovih pljackasa i gladi. Ja druge zemlje nemam da je volim, a da imam, ko zna kako bih gledao na BiH. Mene sto se tice, stavimo politiku sa strane, drzimo se onog sto nam je zajednicko, jer kada pogledas, mi se razilazimo oko jedne tacke, a to je jako bolna proslost, a nalazimo se oko milion drugih, od propalih firmi, gladi, siromastva, pljackasa na vlasti itd. Evo i vi iz RS-a ste imali priliku vidjeti sta su pokusali uraditi od protesta sa raznim spinovima, od toga da tenkovi ulaze u BiH, pa do toga da se demonstranti naoruzavaju kako bi napali RS, sto pokazuje koliko se kod nas koristi ta nacionalisticka retorika, kada god njima nesto ne valja doci ce i reci sjecate li se vi sta je bilo prije 20 godina, a ko ebe sta je sada, pusti to.