PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#7901 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

ramze15 wrote:
Ima Bosne_Bice Bosne

Kako ba :shock:,a ovo, Jedaj Postovi: 60 Pridružen/a: 06/02/2014 01:12.

De nam bar navedi svoj bivsi nick da provjerimo. :D
Jebote nick! Sta ima u USA....Kako si se snasao?
Pomazes li napaceni narod u BiH?
Sta ti grah kaze, hoces li dzenazu praviti u BiH ili ?
Super. Radi se punom parom. Nije lako otkriti sve "kuhare" sto se posakrivase ovdje. ;-)

Pomazem u pakovanju paketa za tuzilastvo BiH. :izet:

Ne razmisljam o tome jos. :lol:
denimb

#7902 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by denimb »

jalijas74 wrote:
BegA_ wrote:Isto k'o i sa onim momcima iz Visokog sto su prije par dana uhapseni. Svaki portal je objavio naslov tipa "uhapseni huligani iz Visokog koji su u petak divljali po Sarajevu", a na kraju se ispostavilo da likovi nemaju nikakve veze sa protestima, nisu uopste bili u Sarajevu.
Ovdje jebote svi mediji lazu od prvog sata protesta isto Srna u ratu.

Pretnjama TV kucama da se daju snimci, Kanton trazi da se kupi 10 000 gumenih metaka, vodeni topovi, kuci-palci...
Ukenjali su se za fotelje elektricnim ogradama ima da se brane ko u Jurassic Park-u.

FUP podnio Tužilaštvu BiH krivičnu prijavu za terorizam a vec 15 godinu nisu ustanju da pronadju ubicu Joze Leotara koji je ubijen teroristickom akcijom. FUJ. A djeci ce navaliti drzavni udar i jos lazu da je zastava zapaljena nije vec je samo strgnuta.

Neko rece na potestima, sreca nasa pa nije bilo vehabija ne bi nas opralo nista na svetu.

Unutarnji neprijatelj ne posustaje nego i danas raspoređuje svoje snage diljem Bosne i Hercegovine s ciljem preuzimanja vlasti i rastrojavanjem drzave.
U ranim jutarnjim satima hrabrim braniocima sistema koji su 20. godina mukotrpno gradili sve sto imamo, su se prikljucili i prekaljeni borci, demobilisani, ali spremni da se obracunaju sa neprijateljom koji se usuđuje da trazi nesto od ove drzave.

Gospodin Bajramovic predsjednik samostalnih sindikata, je u kriznom stabu postenih politicara izneo plan koji za cilj ima pojacano izgladnjivanje glavnih trupa neprijatelja raspoređenim po vecim gradovima FBiH, plan je podrzao savez poljoprivrednika koji je zgrozen trenutnim stanjem u drzavi, i udarom huligana i terorista na tekovine BiH.

Za nove vijesti iz krizom zahvacene BiH, ostanite uz NASE MEDIJE.
denimb

#7903 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by denimb »

Mrsko mi te kopirati

JEBO TI BAJRAMOVIC MATER
Zasto?

Mozda zato sto je u moje ime dao kontra podrsku kada se narod borio protiv korupcije, ili ti je samo onako nesto u rodu?

Kako, god...svaka cast na kulturi ;-)
Klavikula

#7904 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Klavikula »

denimb wrote:Unutarnji neprijatelj ne posustaje nego i danas raspoređuje svoje snage diljem Bosne i Hercegovine s ciljem preuzimanja vlasti i rastrojavanjem drzave.
U ranim jutarnjim satima hrabrim braniocima sistema koji su 20. godina mukotrpno gradili sve sto imamo, su se prikljucili i prekaljeni borci, demobilisani, ali spremni da se obracunaju sa neprijateljom koji se usuđuje da trazi nesto od ove drzave.

Gospodin Bajramovic predsjednik samostalnih sindikata, je u kriznom stabu postenih politicara izneo plan koji za cilj ima pojacano izgladnjivanje glavnih trupa neprijatelja raspoređenim po vecim gradovima FBiH, plan je podrzao savez poljoprivrednika koji je zgrozen trenutnim stanjem u drzavi, i udarom huligana i terorista na tekovine BiH.

Za nove vijesti iz krizom zahvacene BiH, ostanite uz NASE MEDIJE.
Patkovic & co. cekaju zapovijed. do zadnjeg za Bakira.
victom

#7905 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by victom »

Last edited by victom on 01/03/2021 06:01, edited 2 times in total.
sasabl2014

#7906 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by sasabl2014 »

Pozdravljam sve ucesnike na ovoj temi.Bilo je fino pratiti diskusiju,cak sam se morao i registrovati da bih si olaksao citanje (da bi aplikacija mogla upamtiti gdje sam stao,previse postova).Uglavnom,drago mi je sto vidim da situacija nije toliko ispolitizirana kako sam pomislio na prvu,slusajuci Bakira,Zlatka itd,ukljucujuci i politicare iz moje RS...da se vise bavite pravim(realnim) socijalnim pitanjima ,a manje imaginarim razmisljanjima STA BI BILO KAD BI BILO(ili ne bilo dejtona).

Medjutim,nisam se registrovao da bih diskutovao ,ne daj Boze provicirao bilo koga...vec kao sto rekoh,iz cisto tehnickih razloga.Pohvalio bih realan stav "gruber90" i slicnih forumasa,a forumasu "jedaj" predlazem ds se registruje na neki forum iz RS (npr banjalukaforum) ,pa kroz konstruktivnu diskusiju,pokusa steci malo siru sliku o drzavi BIH (gdje je milion i nesto "divljaka" koje ne gledaju bas na stvari isto kao on).

Bez obzira na ciljeve i zelje...pozivati na bilo kakav rat je ortodoksa glupost.Bilo i ne ponovilo se.Dosta ucesnika u ovoj diskusiji o Dejtonu,Washingtonu i sl. ,rat je provrelo u pelenama(posto su danas studenti) ...ali kao sto rekoh,BILO I NE PONOVILO SE!!!

Podrska svakom obliku nenasilnog protesta,kojim ce se pokusati uticati na lopove sa vrha(bez obzira na partiju) i sa kojim ce se pokusati doci do boljeg sutra,za obicnog covjeka.

Pozdrav iz BL
Objektivni navijac

#7907 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Objektivni navijac »

Jedaj wrote:
guber90 wrote:
Jedaj wrote:Ako bi ti zakonom zabranio misljenje 53900 nasih gradjana onda te to svrstava u ove protiv kojih protestujemo. Kako se osjecas na drugoj strani?
Ja vjerujem da je vama lijepo u tom imaginarnom svijetu, ali trenutak socijalnog bunta koristiti za rijesavanje politickih problema je jadno.
Ti ukoliko mislis da mi imamo snagu ukinuti RS zivis u oblacima i sta da ti drugo kazem. Mi (pri tome mislim na Bosnjake i Hrvate zajedno da se dogovore) mozda imamo snagu smanjiti broj kantona na nekih 5 ili 6, a i to je napeto, da se ne bi dobilo 3 jedinice gdje vecinski zive Hrvati i 3 gdje zive Bosnjaci, pa to je isto kao treci entitet. Ukoliko neko iz vana zakljuci da mu je u cilju da RS nestane, to ce se i desiti, mi to bez rata ne mozemo mijenjati, a niko nije lud da ratuje opet.
Vecina vas je prije 4 godine na ovom istom forumu dizala u nebo Zlaju, kao eto da vise skinemo sa vrata nacionaliste I td. Samo sam ja tvrdio suprotno I bio ismijan. Nema problema, vas "slucajni prolaznik" je odmah otrcao Dodiku na noge I bio redovno na brifingu u Beogradu. Tako ce se ponasati svaki novi Zlaja koga izaberete, jer ako se ne bude tako ponasao osovina Beograd Zagreb, preko svojih blentiteta I samozvanih skupstina I td ce ga smjeniti. Takav je sistem, tako je postavljen da rusi drzavu, a ako nemate drzave nemate ni posla ni socijalnog ni edukacije ni investicija - postajete novi Romi. OK cujemo se za 4 godine kada vas opet neki po vasem izboru Zlaja pocne praviti budalama, ako do tada ne bude kasno.

Sto se tice minderasa koji sa pravom misle da sa mindera ne mogu mjenjati stvari ja ih razumijem. Imali smo ih po haustorima I tokom rata kada nas je napadla 4 armija u Evropi, a mi bili u tenama u uzvracali sa beretama. Ove poruke nisu ni upucene minderasima I bas nas briga sta oni misle. Pa opet da nebi izdaje nebi bilo ni Dejtona ni Potocara. Ti izdajnici I dan danas zare I pale. Vremenom ce pocrkati I vremenom cete I vi shvatiti da smo u pravu I tek tada ce mozda vasi sinovi imati sansu za bolje sutra. Sumnjam da je masa toliko intelegentna da shvati ove poruke u kratko vrijeme, mozda za 5-6 godina. I put oko svijeta pocinje prvim korakom.
Nema se ovdje sta shvatiti,suplja nacionalisticka prica. SDA,SzaBiH varijanta prodavanja muda za bubrege. Zlaja je nacionalista a SDP je samo druga varijanta SDA,tako da je i njihova prica kurac.
hAZNADAR

#7908 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hAZNADAR »

Izgleda da se sarajevski plenum polako razjedinjava i to cisto zbog zavisti i brige da se neko ne okoristi, i iz razloga sto nema sloge ni politicke zrelosti.

Krajnje je vrijeme da se ova tematika prebaci na diskusiju o nama samima. Sta hocemo, i koliko smo zreli za to.
starii

#7909 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by starii »

hAZNADAR wrote:Izgleda da se sarajevski plenum polako razjedinjava i to cisto zbog zavisti i brige da se neko ne okoristi, i iz razloga sto nema sloge ni politicke zrelosti.

Krajnje je vrijeme da se ova tematika prebaci na diskusiju o nama samima. Sta hocemo, i koliko smo zreli za to.
hocel i danas blokirati alipasinu?..hajte se malo preselite ispred fahrinog tornja ima i tamo lopovluka
Drvosjeca iz Dejcica

#7910 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Uranili zoru prevarili foteljaši, dobro jutro podanici režima u BiH, dobro jutro i vama dušebrižnicima nacionalnih interesa, sabahajrulah novopečena kapitalistička oligarhijo. Jeste li mogli spavati ili ste sanjali crne snove, iste one koje je sanjao narod zadnjih 20. godina. :mrgreen:
Paranoid

#7911 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Paranoid »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Uranili zoru prevarili foteljaši, dobro jutro podanici režima u BiH, dobro jutro i vama dušebrižnicima nacionalnih interesa, sabahajrulah novopečena kapitalistička oligarhijo. Jeste li mogli spavati ili ste sanjali crne snove, iste one koje je sanjao narod zadnjih 20. godina. :mrgreen:
Zijeeeevvv.. šta si se razgalamio na sabahu, jel to ti iz treće, majke ti?
Drvosjeca iz Dejcica

#7912 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Paranoid wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Uranili zoru prevarili foteljaši, dobro jutro podanici režima u BiH, dobro jutro i vama dušebrižnicima nacionalnih interesa, sabahajrulah novopečena kapitalistička oligarhijo. Jeste li mogli spavati ili ste sanjali crne snove, iste one koje je sanjao narod zadnjih 20. godina. :mrgreen:
Zijeeeevvv.. šta si se razgalamio na sabahu, jel to ti iz treće, majke ti?
Jašta, na braniku domovine. :D
guber90

#7913 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by guber90 »

sasabl2014 wrote:Pozdravljam sve ucesnike na ovoj temi.Bilo je fino pratiti diskusiju,cak sam se morao i registrovati da bih si olaksao citanje (da bi aplikacija mogla upamtiti gdje sam stao,previse postova).Uglavnom,drago mi je sto vidim da situacija nije toliko ispolitizirana kako sam pomislio na prvu,slusajuci Bakira,Zlatka itd,ukljucujuci i politicare iz moje RS...da se vise bavite pravim(realnim) socijalnim pitanjima ,a manje imaginarim razmisljanjima STA BI BILO KAD BI BILO(ili ne bilo dejtona).

Medjutim,nisam se registrovao da bih diskutovao ,ne daj Boze provicirao bilo koga...vec kao sto rekoh,iz cisto tehnickih razloga.Pohvalio bih realan stav "gruber90" i slicnih forumasa,a forumasu "jedaj" predlazem ds se registruje na neki forum iz RS (npr banjalukaforum) ,pa kroz konstruktivnu diskusiju,pokusa steci malo siru sliku o drzavi BIH (gdje je milion i nesto "divljaka" koje ne gledaju bas na stvari isto kao on).

Bez obzira na ciljeve i zelje...pozivati na bilo kakav rat je ortodoksa glupost.Bilo i ne ponovilo se.Dosta ucesnika u ovoj diskusiji o Dejtonu,Washingtonu i sl. ,rat je provrelo u pelenama(posto su danas studenti) ...ali kao sto rekoh,BILO I NE PONOVILO SE!!!

Podrska svakom obliku nenasilnog protesta,kojim ce se pokusati uticati na lopove sa vrha(bez obzira na partiju) i sa kojim ce se pokusati doci do boljeg sutra,za obicnog covjeka.

Pozdrav iz BL
Pa evo gledajmo ovako, kada bi se svi digli, mislim i RS i Federacija i odlucili da svima srezemo plate, na svim nivoima vlasti, da rijesimo se lopova sa vlasti, da natjeramo sudstvo i tuziteljstvo da radi svoj posao (ne moze me niko uvjeriti da vi volite Dodika, posto pratim vase stavove na forumima, svima je jasno da nam ne valja, a valjda nisi iz SNSD-a pa da se uvrijedis radi ovoga :D), ako se okrenemo tom ekonomskom aspektu i njega sredimo svima ce nam sutra biti bolje, a i svaki Srbin ce vise voljeti BiH nego li je sada voli, jer sada se i nema Bog zna sta voliti osim ovih pljackasa i gladi. Ja druge zemlje nemam da je volim, a da imam, ko zna kako bih gledao na BiH. Mene sto se tice, stavimo politiku sa strane, drzimo se onog sto nam je zajednicko, jer kada pogledas, mi se razilazimo oko jedne tacke, a to je jako bolna proslost, a nalazimo se oko milion drugih, od propalih firmi, gladi, siromastva, pljackasa na vlasti itd. Evo i vi iz RS-a ste imali priliku vidjeti sta su pokusali uraditi od protesta sa raznim spinovima, od toga da tenkovi ulaze u BiH, pa do toga da se demonstranti naoruzavaju kako bi napali RS, sto pokazuje koliko se kod nas koristi ta nacionalisticka retorika, kada god njima nesto ne valja doci ce i reci sjecate li se vi sta je bilo prije 20 godina, a ko ebe sta je sada, pusti to.
Last edited by guber90 on 13/02/2014 08:19, edited 1 time in total.
DELEGACIJA

#7914 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by DELEGACIJA »

sasabl2014 wrote:Pozdravljam sve ucesnike na ovoj temi.Bilo je fino pratiti diskusiju,cak sam se morao i registrovati da bih si olaksao citanje (da bi aplikacija mogla upamtiti gdje sam stao,previse postova).Uglavnom,drago mi je sto vidim da situacija nije toliko ispolitizirana kako sam pomislio na prvu,slusajuci Bakira,Zlatka itd,ukljucujuci i politicare iz moje RS...da se vise bavite pravim(realnim) socijalnim pitanjima ,a manje imaginarim razmisljanjima STA BI BILO KAD BI BILO(ili ne bilo dejtona).

Pozdrav iz BL
U većini stvari se slažem, ali mi se čini da većina forumaša ne ide puno dalje iz mahale ili grada u kojem živi. S obzirom da me posao vodi po svim gradovima BiH i raspoloženja su drugačija. Bez obzira ko dodje na vlast u bilo kojem narodu MORA razgovarati sa drugima. Imali smo i cijelu BiH, i razdvajanje entita i novi entitet ali sve su to floskule za ostanak na vlasti i uglavnom se sve potežu u isto vrijeme.
Kad Hrvat pazio na druge u Z.Hercegovini, kada Srbin pazio druge u RS-u, kada Bošnjak pazio druge u Zenici (namjerno sam izostavio Sarajevo), tada će nam svima biti bolje!!
:bih: :bih:
salik79

#7915 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by salik79 »

Nokian808 wrote:
jastuk1 wrote:
L u c i f e r wrote:
ali NASILNE demonstracije su zlo
kao i svako drugo
Ma jok ba, ti podržavaš SDA i SDP i sRanački si plaćenik, čim ne podržavaš ove 'sTracije. Haj priznaj, biće ti lakše. :lol:

Ali nasilje je NEKADA zaista opravdano...
Evo da me shvatiš primjera opravdanog nasilja:
Zamisli da si npr. ovca koja samo hoće da u miru pase ali te neki perverzni seljak po imenu npr. Babi Nizmet jebe u dupe i tako nonstop 20 godina...a ti trpiš jebačinu samo zato što ispred tebe ima još pomalo trave a i plašiš se da kad Babi ode ne uleti vuk pa pojede te...Međutim nestade trave i ti gladan digneš glavu i vidiš da u okolini nema vuka kojim te Babi Nizmet plaši a uz to on nikako da svrši... E sad okrenuti se odgristi mu ku*rac jeste nasilje ali OPRAVDANO NASILJE 8-)

:lol: :lol: :lol: Kralju, sahu, gigantU :thumbup: Nikada bolju definiciju opravdanog nasilja nisam ni cuo ni procitao! Obavezno uvrstiti u sve udzbenike u kojima se obradjuje ova tema, cak i u udzbenike tehnicke mehanike (sila i kontra sila)! Ovo bi bio moj prvi amandman na Plenumu :D
Last edited by salik79 on 13/02/2014 08:21, edited 1 time in total.
Paranoid

#7916 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Paranoid »

Image

Pastor, vuelva pastor
es que ovejas no pueden ser sin te..
guber90

#7917 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by guber90 »

salik79 wrote:
Nokian808 wrote: Ali nasilje je NEKADA zaista opravdano...
Zamisli da si npr. ovca koja samo hoće da u miru pase ali te neki perverzni seljak po imenu npr. Babi Nizmet jebe u dupe i tako nonstop 20 godina...a ti trpiš jebačinu samo zato što ispred tebe ima još pomalo trave a i plašiš se da kad Babi ode ne uleti vuk pa pojede te...Međutim nestade trave i ti gladan digneš glavu i vidiš da u okolini nema vuka kojim te Babi Nizmet plaši a uz to on nikako da svrši... E sad okrenuti se odgristi mu ku*rac jeste nasilje ali OPRAVDANO NASILJE 8-)

:lol: :lol: :lol: Kralju, sahu, gigantU :thumbup: Nikada bolju definiciju opravdanog nasilja nisam ni cuo ni procitao! Obavezno uvrstiti u sve udzbenike u kojima se obradjuje ova tema, cak i u udzbenike tehnicke mehanike (sila i kontra sila)! Ovo bi bio moj prvi amandman na Plenumu :D
Tacno izdominirao covjek sa definicijom :D.
Alfons Kauders

#7918 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

Paranoid wrote:Image

Pastor, vuelva pastor
Pesta, Pesta

znao sam

mala je ovo zemlja koliki su to izdajnici :D
salik79

#7919 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by salik79 »

guber90 wrote:
salik79 wrote:
Nokian808 wrote: Ali nasilje je NEKADA zaista opravdano...

Tacno izdominirao covjek sa definicijom :D.
Ovim je izdominirao i daleko vece umove od nas (na ovom forumu), cak i one koji se citav zivot bave ovom tematikom :D

:thumbup: :bih:
homar

#7920 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by homar »

ZAHTJEVI (prijedlog):
1. NEOPOZIVA OSTAVKA PREMIJERA NIKŠIĆA I KOMPLETNE VLADE FEDERACIJE BIH.

2. DA POLITIČKE PARTIJE PRESTANU DA KORISTE OVU SITUACIJU I PROMOVIŠU MEĐUNACIONALNE SUKOBE KAKO BI OSTALE NA VLASTI.

3. SMIJENJENIM ČLANOVIMA VLADA UKINUTI PLATE I POSLATI IH NA BIRO ZA ZAPOŠLJAVANJE.

4. SMANJITI PLATE ADMINISTRACIJI ZA 50% A MAKSIMALNA PLATA DA BUDE DVIJE PROSJEČNE PLATE U F BiH.

5. SMANJITI ADMINISTRACIJU ZA 50%.

6. FORMIRATI VLADE NA SVIM NIVOIMA OD NESTRANAČKIH EKSPERATA.

7. NEDOZVOLITI POLITIČKIM STRANKAMA I POJEDICIMA DA KORISTE BORAČKA UDRUŽENJA ZA ZAŠTITU KRIMINALA I KORUPCIJE.
SmokingMan

#7921 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by SmokingMan »

Paranoid wrote:Image

Pastor, vuelva pastor
Čudo da nisu krive selefije,iranci,turci.Dodik me naglo iznenađuje.Dunjaluk sav se urotio protiv srpske i srpskog mesije. 8-)
Janjicar

#7922 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Janjicar »

Pozdrav iz BL
Svaka cast i cijenim tvoje misljenje :thumbup:

Kao sto davno rekoh rat se nece ponoviti pa koliko god to neki prizeljkivali tako da je na nama da radimo zajedno protiv lopovskog politickog vrha
Lasta92

#7923 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Lasta92 »

8-)
Trazimo ostavku Bakira Izetbegovica
https://www.facebook.com/bakirpljackas
guber90

#7924 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by guber90 »

Lasta92 wrote:8-)
Trazimo ostavku Bakira Izetbegovica
https://www.facebook.com/bakirpljackas
Ja i sta onda, ko ce kokoske dovoditi u drzavu :D?
Janjicar

#7925 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Janjicar »

POŠTOVANA GOSPODO

Kako je samovolja načelnika opštine Gračanica, Nusreta Helića, prešla sve granice, odlučili smo na kraju da vam
uputimo ovu prijavu protiv imenovanog.

Načelnik Helić je opštinu Gračanica napravio kao privatnu firmu u koju se mogu zapošljavati samo njegovi "poslušnici"
i stranačke kolege. Navest ću vam nekoliko primjera.

Načelnik Helić je prije 3-4 godine zaposlio NUSRETA MUSLIMOVIĆA u civilnu zaštitu opštine, iako imenovani nema ni
srednju školu, ali je bio trener NK "Bratstvo" Gračanice, ćiji je počasni predsjednik, godpodin Helić, a kao nagradu
što je ekipu NK "Bratsto" uveo u 1. Ligu FBiH.

Zaposlio je svoju sadašnju vanbračnu ženu, koja je bila čistačica u opštini, a koja se navodno školuje o trošku
opštine u Tuzli, i ista je još na platnoj listi opštine.

Zaposlio je MIRSADA HALILOVIĆA, na izmišljeno radno mjesto "referenta na kopir aparatu",a isti je do skora bio
konobar u Helićevom kafiću, a ujedno je fudbalski sudija koji je Heliću pomogao pri kupovini utakmica NK "Bratstvo"
Gračanica.

Djevojci NUSRETI BADŽIĆ je uzeo 5 000 KM za radno mjesto u opštini, iako je ista bila najbolji student na elektrotehničkom
fakultetu i sve ispite dala u roku, ali nije bila stranački opredijeljena, pa nije mogla legalno dobiti to radno mjesto.

Zaposlio je preko SAFETA HASIĆA, koji mu je za vrijeme izbora bio desna ruka, njegovu kćerku, kao i komšijinu snahu
OSMIĆ JASNU, ali je nepoznato koliko je uzeo za tu uslugu. Osmić Jasna je trenutno matičar u D.Orahovici, ponovo bez
ikakvog konkursa.

Zadnji slučaj kriminalnog zapošljavanja je i najspektakularniji. Zaposlio je kćerku svog kućnog prijatelja EDISU BAJRIĆ,
koja je završila srednju medicinsku školu, a on joj je pribavio kao i Muslimoviću i Haliloviću potrebne diplome, preko
direktora privatne škole u Gračanici, Seada Korjenića zvanog Džoli, a novac su dijelili.

Dodao bih još finansiranje NK "Bratstvo" Gračanica, čiji je počasni predsjednik Nusret Helić, a isti ga u potpunosti
finansira, koje vrši ucjenama privrednih subjekata u opštini Gračanica. Navest ću primjer samo firem "Euro-Galant",koja
2 godine nije mogla dobiti papire za gradnju hale jer se usprotivio zahtjevu načelnika da uplati donaciju klubu. Takođe
je firmama FORTUNA i LIMORAD, uplatio sredstva za razvoj privrede, a isti su taj novac uplatili kasnije kao donaciju
klubu. Još ću napomenuti firmu ROAD-ING iz Gračanice, čiji je suvlasnik Helić, a koja dobija sve tendere i poslove na
opštini Gračanica, što se može provjeriti po ugovorima opštine.

U nadi da će se stati u kraj samovolji Nusreta Helića, unaprijed se zahvaljujemo.

GRUPA GRAĐANA OPŠTINE GRAČANICA 06.02.2014.
Ovo sto je gore napisano je ziva istina, poznajem ovu djevojku Nusretu , cura zavrsila Elektrotehnicki fakultet, najbolji student i nije imala posla nigdje te je morala platiti doticnom seronji za posao.

Kada bi neko zapalio Opstinu Gracanicu mislim da se u Gracanici nebi niko bunio...
Post Reply