Znači na temi ateizam samo smiju pisati ateisti?SamoVasGledam wrote:A opet ti si na temi ''Ateizam'', a Irac je ateista, što znači da te ipak zanima šta on ima da kaže.patriot_1 wrote: Čekaj pajdo,ako smo nastali evolucijom , incest je u tom slučaju nemoguć?Nas boli ona stvar što misli neki tamo"Irac"...da se poslužim tvojom retorikom!Uostalom,koliko ima tih "mnogobrojnih" incesta?
Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
-
patriot_1
#7901 Re: Ateizam
-
patriot_1
#7902 Re: Ateizam
Definicija Boga je da je on stvoritelj a ne stvorenje,on je oduvjek.Tako da pitanje "tko je stvorio Boga" jest glupo!L u c i f e r wrote:1 Cool, otkud onda bog nastade...?patriot_1 wrote:Sa filozofskog stanovišta tema o Bogu je zapravo tema o postanku svemira i svrsi njegovog postojanja.
Postoje dva oprečna mišljenja (teze), dvije oprečne dileme. Jedna glasi: Živa sila nosioc svijesti kao središnja organizaciona sila svemira omogučila je njegovo nastajanje, te evoluciju života i svijesti u njemu. Druga glasi: Svemir je nastao spontanom( bez utjecaja žive sile nosioca svijesti) naglom ekspanzijom nežive adimenzionalne primarne enegije koja je evoluirala u kvantne čestice, energetske sile i enegetska polja različitih svojstava, a daljnom evolucijom nežive tvari razvio se život i svijest u svemiru.
Dakle osnovno je pitanje dali je materija( neživa tvar) jedno od svojstava života i svijesti ili su život i svijest svojstva nežive tvari. Ljude koji zastupaju prvu tezu nazivamo teistima, a ljude koji zastupaju drugu tezu ateistima.
Da daljnja rasprava nebi bila mlačenje prazne slame moramo definirati pojmove koje smo u rspravi direktno ili indirektno koristili a to su: svemir, život, enegija, materija, biće, svijest, vrijeme prostor, misao, emocija.
U biologiji još uvjek vrijedi pravilo, koje nitko do sada nije opovrgao, živo iz živoga, znači novi život jedino je moguć suradnjom živih bića, nigdje, ama baš nigdje nismo uočili pojavu života iz mrtve supstance organske ili anorganske. Abiogeneza je religijski pojam. Možda će jednog dana i čovjeku uspjeti abiogenezom ostvariti život, ali taj događaj ne treba brkati sa spontanom abiogenezom za koju ateisti tvrde da je moguća, jer se tu radi o abiogenezi pod utjecajem svijesti, ljudske svijesti, a ne o spontanoj abiogenezi koju zastupaju ateisti.
Dok se ne dokaže da je spontana abiogeneza moguća dotle ta tvrdnja nije ništa drugo doli dogma, tvrdnja nikad provjerena.
O matematičkoj formuli kao mogućem dokazu za božju opstojnost možemo razgovarati tek kad definiramo pojmove korištene u raspravi.
Budući kažete da fizika,kemija matematika i biologija isključuju postojanje Boga, navedite koje to znanstvene činjenice iz tih područja potvrđuju vašu tvrdnju, odnosno dokazuju ili barem ukazuju na nepostojanje Boga.C/P
2 Ah stari dobri argument "dokaži da moja tvrdnja nije istinita"
-
patriot_1
#7903 Re: Ateizam
"irac300"
Kad ti pišeš o tome zašto ne vjeruješ,onda to nije namećanje a kad mi pišemo zašto vjerujemo,onda jest!Jbt, koje rezoniranje!
Moglo bi biti da ti pišeš budalaštine olitiga sereš kako si napisao,jer istina o tome dali postoji Bog ili ne još je nedokučiva i među znanstvenicima!
Dakle,i ti misliš da je tema "Ateizam" samo za ateiste otvorena?Ok,,,ak je tako onda razumim da vas neke ljuti što se mi "usuđujemo" suprostavljati svoje mišljenje -vašem!
Ako je Bog stvorio jedinke,onda nije bilo drugog načina na početku za nastanak ljudske rase i u tom slučaju nije bio grijeh imati za ženu sestru!
Jer drugog rješenja nema!Ako je pak slika o stvaranju ljudi samo (po Bibliji) fokusirana na Adama i Evu iz drugih nekih razloga,onda su stvorene i druge osobe pa incesta nije bilo!
To što Bog kasnije jasno osuđuje incest , zapovjeda ljudima oštru kaznu za one koji to čine(smrtnu),jasno govori što Bog o tome misli!
- SamoVasGledam
#7904 Re: Ateizam
Gde sam ja to napisao? Poenta je da si ti došao na temi ''Ateizam'' jer te očigledno zanima šta ateisti imaju da kažu, a ovamo govorš Ircu da te ne zanima njegovo mišljenje, iako je on ateista koji komentariše na temi ''Ateizam''.patriot_1 wrote:Znači na temi ateizam samo smiju pisati ateisti?SamoVasGledam wrote:A opet ti si na temi ''Ateizam'', a Irac je ateista, što znači da te ipak zanima šta on ima da kaže.patriot_1 wrote: Čekaj pajdo,ako smo nastali evolucijom , incest je u tom slučaju nemoguć?Nas boli ona stvar što misli neki tamo"Irac"...da se poslužim tvojom retorikom!Uostalom,koliko ima tih "mnogobrojnih" incesta?
- irac300
#7905 Re: Ateizam
Nekima je lakše metar u dupe ugurat, nego cenAt u glavu. Džaba mu objašnjavat.SamoVasGledam wrote: Gde sam ja to napisao? Poenta je da si ti došao na temi ''Ateizam'' jer te očigledno zanima šta ateisti imaju da kažu, a ovamo govorš Ircu da te ne zanima njegovo mišljenje, iako je on ateista koji komentariše na temi ''Ateizam''.
-
L u c i f e r
#7906 Re: Ateizam
patriot_1 wrote:Definicija Boga je da je on stvoritelj a ne stvorenje,on je oduvjek.Tako da pitanje "tko je stvorio Boga" jest glupo!L u c i f e r wrote:1 Cool, otkud onda bog nastade...?patriot_1 wrote:Sa filozofskog stanovišta tema o Bogu je zapravo tema o postanku svemira i svrsi njegovog postojanja.
Postoje dva oprečna mišljenja (teze), dvije oprečne dileme. Jedna glasi: Živa sila nosioc svijesti kao središnja organizaciona sila svemira omogučila je njegovo nastajanje, te evoluciju života i svijesti u njemu. Druga glasi: Svemir je nastao spontanom( bez utjecaja žive sile nosioca svijesti) naglom ekspanzijom nežive adimenzionalne primarne enegije koja je evoluirala u kvantne čestice, energetske sile i enegetska polja različitih svojstava, a daljnom evolucijom nežive tvari razvio se život i svijest u svemiru.
Dakle osnovno je pitanje dali je materija( neživa tvar) jedno od svojstava života i svijesti ili su život i svijest svojstva nežive tvari. Ljude koji zastupaju prvu tezu nazivamo teistima, a ljude koji zastupaju drugu tezu ateistima.
Da daljnja rasprava nebi bila mlačenje prazne slame moramo definirati pojmove koje smo u rspravi direktno ili indirektno koristili a to su: svemir, život, enegija, materija, biće, svijest, vrijeme prostor, misao, emocija.
U biologiji još uvjek vrijedi pravilo, koje nitko do sada nije opovrgao, živo iz živoga, znači novi život jedino je moguć suradnjom živih bića, nigdje, ama baš nigdje nismo uočili pojavu života iz mrtve supstance organske ili anorganske. Abiogeneza je religijski pojam. Možda će jednog dana i čovjeku uspjeti abiogenezom ostvariti život, ali taj događaj ne treba brkati sa spontanom abiogenezom za koju ateisti tvrde da je moguća, jer se tu radi o abiogenezi pod utjecajem svijesti, ljudske svijesti, a ne o spontanoj abiogenezi koju zastupaju ateisti.
Dok se ne dokaže da je spontana abiogeneza moguća dotle ta tvrdnja nije ništa drugo doli dogma, tvrdnja nikad provjerena.
O matematičkoj formuli kao mogućem dokazu za božju opstojnost možemo razgovarati tek kad definiramo pojmove korištene u raspravi.
Budući kažete da fizika,kemija matematika i biologija isključuju postojanje Boga, navedite koje to znanstvene činjenice iz tih područja potvrđuju vašu tvrdnju, odnosno dokazuju ili barem ukazuju na nepostojanje Boga.C/P
2 Ah stari dobri argument "dokaži da moja tvrdnja nije istinita"
Haj zdrao ba...
- raoul duke
#7907 Re: Ateizam
Za nekog poput tebe ko voli citati knjige, apsurdno je da idalje zagovara Islam i vjeru.. just sayin'arzuhal wrote:
I ta nauka se našla petljat u nešto što nije njeno, pusti kraju, lažu...
-
patriot_1
#7908 Re: Ateizam
Kako da delitam pp poruke,pun mi je folder a ne nalazim opciju za poništiti postojeće?JVC wrote:patriot_1 wrote: On vjerovatno misli da ćemo plivat ubuduće a ne hodat!
- Zaitsev
#7909 Re: Ateizam
Pokusaj molitvompatriot_1 wrote:Kako da delitam pp poruke,pun mi je folder a ne nalazim opciju za poništiti postojeće?JVC wrote:patriot_1 wrote: On vjerovatno misli da ćemo plivat ubuduće a ne hodat!
- irac300
#7910 Re: Ateizam
Čekiraj poruke, onda skrolaj skroz dole, vidjet ćeš opciju ''mark/unmark as important'', klikni na strelicu, da ti se otvori opcija ''delete marked''.patriot_1 wrote: Kako da delitam pp poruke,pun mi je folder a ne nalazim opciju za poništiti postojeće?
- beni-bu-man
#7911 Re: Ateizam
Zavisi koliko poruka hoces izbrisati, svaka poruka koju hoces da izbrises ti je jedan Oče naširac300 wrote:Čekiraj poruke, onda skrolaj skroz dole, vidjet ćeš opciju ''mark/unmark as important'', klikni na strelicu, da ti se otvori opcija ''delete marked''.patriot_1 wrote: Kako da delitam pp poruke,pun mi je folder a ne nalazim opciju za poništiti postojeće?
- Dope_Man
#7912 Re: Ateizam
Mozda je do sada pokusavao, pa kad je vidio da ne ide odlucio pitati za alternativni pristupZaitsev wrote: Pokusaj molitvom
-
patriot_1
#7913 Re: Ateizam
Sve sam ovo učinio ali nisam povezao strelicu i delete,,čudno neko pravilo!Na drugim forumima je to puno jednostavnije!irac300 wrote:Čekiraj poruke, onda skrolaj skroz dole, vidjet ćeš opciju ''mark/unmark as important'', klikni na strelicu, da ti se otvori opcija ''delete marked''.patriot_1 wrote: Kako da delitam pp poruke,pun mi je folder a ne nalazim opciju za poništiti postojeće?
- beni-bu-man
#7914 Re: Ateizam
Ma i ovdje je jednostavno kad skontaspatriot_1 wrote:Sve sam ovo učinio ali nisam povezao strelicu i delete,,čudno neko pravilo!Na drugim forumima je to puno jednostavnije!irac300 wrote:Čekiraj poruke, onda skrolaj skroz dole, vidjet ćeš opciju ''mark/unmark as important'', klikni na strelicu, da ti se otvori opcija ''delete marked''.patriot_1 wrote: Kako da delitam pp poruke,pun mi je folder a ne nalazim opciju za poništiti postojeće?
-
patriot_1
#7915 Re: Ateizam
Zahvaljujem,ide !irac300 wrote:Čekiraj poruke, onda skrolaj skroz dole, vidjet ćeš opciju ''mark/unmark as important'', klikni na strelicu, da ti se otvori opcija ''delete marked''.patriot_1 wrote: Kako da delitam pp poruke,pun mi je folder a ne nalazim opciju za poništiti postojeće?
-
ja71
#7916 Re: Ateizam
pa da je nastao, ne bi bio BogL u c i f e r wrote: 1 Cool, otkud onda bog nastade...?
-
L u c i f e r
#7917 Re: Ateizam
Logično sasma.ja71 wrote:pa da je nastao, ne bi bio BogL u c i f e r wrote: 1 Cool, otkud onda bog nastade...?
-
L u c i f e r
#7918 Re: Ateizam
Ili da pokuša molitvom...?irac300 wrote:
Čekiraj poruke, onda skrolaj skroz dole, vidjet ćeš opciju ''mark/unmark as important'', klikni na strelicu, da ti se otvori opcija ''delete marked''.
-
ja71
#7919 Re: Ateizam
Zvuči kao da nemaš argument?L u c i f e r wrote:Logično sasma.ja71 wrote:pa da je nastao, ne bi bio BogL u c i f e r wrote: 1 Cool, otkud onda bog nastade...?
- shbc
#7920 Re: Ateizam
Za cirkularnu logiku nije potreban argument. Ona sama sebe pobija. Samo je potrebno mucnuti glavom.ja71 wrote:
Zvuči kao da nemaš argument?
-
ja71
#7921 Re: Ateizam
Pa gdje tu vidiš cirkularni logiku ?
- shbc
#7922 Re: Ateizam
Kao sto rekoh. Potrebno je samo mucnuti glavom.
- Dope_Man
#7923 Re: Ateizam
Bog je oduvjek - Oduvjek je zato sto je Bog - Jer Bog je oduvjek - A oduvjek je zato sto je Bog.
-
L u c i f e r
#7924 Re: Ateizam
Šah mat ateisti...Dope_Man wrote:Bog je oduvjek - Oduvjek je zato sto je Bog - Jer Bog je oduvjek - A oduvjek je zato sto je Bog.
-
L u c i f e r
#7925 Re: Ateizam
ja71 wrote:Pa gdje tu vidiš cirkularni logiku ?