nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
mirzet87sa

#7901 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mirzet87sa »

Koji, crni? Steta vala.. ne ide amg i plin, nikako.. kupis auto od 5500 kubika, a nemas da sipas.. ofirno, barem meni :D to je auto prije bilo tip top, vozao ga majstor/lakirer, sad ga kupile sandze/sipci.. :D
drndalo

#7902 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by drndalo »

Pa ako cemo pravo, 5500ccm, i plina hoce srknuti... Ako mu je to zelja, neka ga... U plinu barem nema sumpora na tih 17 litara/100km... Pa manje zagadjuje... Bolje nego da benzin sagorjeva...
mirzet87sa

#7903 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mirzet87sa »

drndalo wrote:Pa ako cemo pravo, 5500ccm, i plina hoce srknuti... Ako mu je to zelja, neka ga... U plinu barem nema sumpora na tih 17 litara/100km... Pa manje zagadjuje... Bolje nego da benzin sagorjeva...
17 trosi, otvorene benzina.. 5,5 trosi 25 grada, benzina. Treba ti boca od 100l, ode citav gepek, jednostavno auto nije namijenjeno za to.. nemam nista protiv lpg ali amg/rs/m i lpg je idu
mirzet87sa

#7904 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mirzet87sa »

Image
Po spici zakuca 30
drndalo

#7905 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by drndalo »

Pa mozemo onda stvari postaviti i ovako, kome u AMG-u treba gepek ? Boca plina i futrola za golf-stapove moze stati... :mrgreen:
mirzet87sa

#7906 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mirzet87sa »

:D ma sta ja znam, krenes gdje u kakvu kupovinu, stavljaj stvari naprijed.. kido bi on plina 30-35 konstantno, gasa to ode +60l ko iz sale.. puno prostora ode, kojeg i onako nema, a brate sto vozati 5,5 ako nemas barem za 98
tempuser

#7907 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

drndalo wrote:Pa ako cemo pravo, 5500ccm, i plina hoce srknuti... Ako mu je to zelja, neka ga... U plinu barem nema sumpora na tih 17 litara/100km... Pa manje zagadjuje... Bolje nego da benzin sagorjeva...
Ekonomsku racunicu plina niko ne moze osporiti, ali je pitanje smisla i svrhe. Svrha postojanja nekih automobila je da bi vlasnici kroz njihovu snagu, cijenu i rastrosnost pokazali svoj soc. i mat. status i svaki pokusaj da budu ekonomicniji jednostavno nema smisla tj kosi se sa svrhom s kojom su napravljeni.
drndalo

#7908 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by drndalo »

Sve stoji... Opet, svako sebi zabavu nadje, pa neka ga... Ko sam ja da mu sudim...? :josipalisac:
Bakir1

#7909 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Bakir1 »

Bravo ako mu se vozi neka vozi, nije nista manje lazan od istih koji te aute deru na benzin sa polovnim gumama ispuhanim amortizerima i slicno.
Samo je off sto se tesko detektuju oni sto imaju i mogu u masi ovih nazor :mrgreen:
A realno takvih je mnogo vise
drndalo

#7910 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by drndalo »

Ah cuj, onaj ko zaista moze, ode, kupi nov, istrese 300.000+, cera ga za sve benzin pare 4-5 godina, do 200-250.000 km, i onda ga obnovi odlaskom ponovo u salon... Sve ostalo je neka vrsta kompromisa...
Bakir1

#7911 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Bakir1 »

Tako i koga briga ko sta voza :thumbup:
mirzet87sa

#7912 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mirzet87sa »

Odrzavanje amga je skupo, puno skuplje od gtia, rsa itd.. kocnice same su +2000, gume 2000+, jedan zracni ovjes 2500, svaki v8 trosi ulje, gorivo, servis mjenjaca, sve u svemu svi dijelovi su 5x skuplji od regularnih.. taj bordo cl je kita od auta, nije on nikad ni bio nesto aman zaman, zapusten maksimalno.. dok je taj crni cl55 bio tip top utegnut, servisiran i odrzavan maximalno, znam i "pravog vlasnika" koji je inace i majstor/lakirer po zanimanju, sad kako su ga uzeli sipci/sandze to je grob na 4 tocka.. jednostavno fukara skupi, kupi i konta to je to.. nema para da zamijeni xenon sijalicu, skupo mu 400, uvali halogenku.. voze na puknutim diskovima, s celavim gumama, sipa za 20.. sve je to nazor, da vide ostali da se "moze" sta li vec
Bakir1

#7913 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Bakir1 »

Pa te aute je skuplje odrzavati nego sipati...
Amg sa plinom uredan ocuvan ispravan pozdravljam
mirzet87sa

#7914 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mirzet87sa »

Kad svedes racunicu, sipanje na ovakvim autima je najjeftinije.. :D nemam ja nista protiv lpga, samo sto ovakva auta nikad nisu ni bila namijenjena da budu ekonomicna.. kad te povuce 500++ ks na 5000rpm, a otvori se klapna/leptir auspuha, trnci te prodju od glave do pete :D halalis svaki dinar
tempuser

#7915 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

Bakir1 wrote:Bravo ako mu se vozi neka vozi, nije nista manje lazan od istih koji te aute deru na benzin sa polovnim gumama ispuhanim amortizerima i slicno.
Samo je off sto se tesko detektuju oni sto imaju i mogu u masi ovih nazor :mrgreen:
A realno takvih je mnogo vise
Stedio na potrosnji, ili na odrzavanju ili i na jednom i na drugom je istav stvar, ganjanje ekomomicnosti necemu sto nije predvidjeno da bude ekonomicno odnosno "bogatstvo" bez pokrica.
citroen xm

#7916 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by citroen xm »

Previše se miješamo u tuđe stvari. Dakle ako se momku ne troši previše para na gorivo to ne znači da ne treba da uživa u svemu što pruža to auto. Štednja na gorivu nije baš isto što i štednja na održavanju. Možda će čovjek besprijekorno održavati auto, ali hoće da se 100 km vozi sa 5 KM umjesto sa 15 KM, a ostatak da potroši na piće, klopu ili bilo šta drugo.

Kontam ja o čemu vi pričate, ali bez veze osuđujete.
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#7917 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Leon16v »

Za sada presretaci jos rade, maloprije su crnu Kiu Ceed zaustavili kod Avaza, od Stupa ide slalom, kad stoji u iskljucnoj traci zajedno sa golf peticom i blinkerima, dokle ce ove trkace ganjati, vidjet cemo :D
kafanski_covjek

#7918 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by kafanski_covjek »

po novom sarajevu vidim i dvije civilne 5-e da zaustavljaju trkace [emoji106]

konobar...daj kafani sta pije a meni ponovi
tempuser

#7919 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

citroen xm wrote:Previše se miješamo u tuđe stvari. Dakle ako se momku ne troši previše para na gorivo to ne znači da ne treba da uživa u svemu što pruža to auto. Štednja na gorivu nije baš isto što i štednja na održavanju. Možda će čovjek besprijekorno održavati auto, ali hoće da se 100 km vozi sa 5 KM umjesto sa 15 KM, a ostatak da potroši na piće, klopu ili bilo šta drugo.

U drugim slucajevima stednja na odrzavanju i stednja na potrosnji nisu ista stvar, ali kod auta cija je namjena i smisao upravo suprotna, da budu rastrosna jeste. To je pitanje svrhe i smisla, a ne racunice. Kome je racunica za takav auto bitna - taj auto nije za njega.
zdruzdjo

#7920 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by zdruzdjo »

tempuser wrote: Ekonomsku racunicu plina niko ne moze osporiti, ali je pitanje smisla i svrhe. Svrha postojanja nekih automobila je da bi vlasnici kroz njihovu snagu, cijenu i rastrosnost pokazali svoj soc. i mat. status i svaki pokusaj da budu ekonomicniji jednostavno nema smisla tj kosi se sa svrhom s kojom su napravljeni.
Nista bolje nisi rekao.
Samo nas bi nekako da se jexx a da ne udje. tu se slazem sa onom bosnjinom "kupio auto a u poderanim cipelama hoda."
Najbolje mi je kad vidim neko bijesnije auto a makbel protekt guma na njemu ili neku "jul-brinerku".
zdruzdjo

#7921 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by zdruzdjo »

Mozda sam nekad slao sliku ali evo o cemu pricam.
Image
citroen xm

#7922 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by citroen xm »

Ne znam za vas, ali uzevši u obzir svoje iskustvo sa plinom i sadašnje stanje sa cijenama goriva, ja bih u svako svoje auto ugradio plin. Dobro, ne bih u Ferari, Lambo, Bugati... ali ta auta mi nisu predmet interesovanja, a nisu mi ni u ljubavi sa novčanikom. :)
Dope_Man

#7923 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Dope_Man »

tempuser wrote:
citroen xm wrote:Previše se miješamo u tuđe stvari. Dakle ako se momku ne troši previše para na gorivo to ne znači da ne treba da uživa u svemu što pruža to auto. Štednja na gorivu nije baš isto što i štednja na održavanju. Možda će čovjek besprijekorno održavati auto, ali hoće da se 100 km vozi sa 5 KM umjesto sa 15 KM, a ostatak da potroši na piće, klopu ili bilo šta drugo.

U drugim slucajevima stednja na odrzavanju i stednja na potrosnji nisu ista stvar, ali kod auta cija je namjena i smisao upravo suprotna, da budu rastrosna jeste. To je pitanje svrhe i smisla, a ne racunice. Kome je racunica za takav auto bitna - taj auto nije za njega.
Bravo za zadnju recenicu. Ne kontaju ljudi da su neke stvari, koliko god to meni bilo besmisleno, napravljene da ih uzmes i da se furas, da pokazujes status bez ikakve racunice. Ako moras racunati nesto, onda to nije produkt za tebe i bezveze ga uzimas. Ali ljudi su takvi, zivjeli bi americki san al da kako placaju bosanske rezije.
Warashii

#7924 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Warashii »

citroen xm wrote:Ne znam za vas, ali uzevši u obzir svoje iskustvo sa plinom i sadašnje stanje sa cijenama goriva, ja bih u svako svoje auto ugradio plin. Dobro, ne bih u Ferari, Lambo, Bugati... ali ta auta mi nisu predmet interesovanja, a nisu mi ni u ljubavi sa novčanikom. :)
Normalno, plin je i stedljivost i isplativost.
Kupiti statusni simbol a onda stediti ugradnjom plina je jadno.
Ne razumijem nikog ko kupi neko nabrijano skupo sportsko auto a onda u njeg ubaci plin. Kupiti auto srednje klase i ubaciti plin je sasvim druga prica.
Mislim nikako ne kontam ove inzinjere sto u sportska auta zapremina 5,5l odma ne ubacuju plin.
Imas jahtu a nemas para da platis vez.
tempuser

#7925 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

citroen xm wrote:Ne znam za vas, ali uzevši u obzir svoje iskustvo sa plinom i sadašnje stanje sa cijenama goriva, ja bih u svako svoje auto ugradio plin. Dobro, ne bih u Ferari, Lambo, Bugati... ali ta auta mi nisu predmet interesovanja, a nisu mi ni u ljubavi sa novčanikom. :)
A sto ne bi u Ferrari, Lambo,, Bugatti? Uzivas u autu, a jeftino se vozis...
Post Reply