TV uređaji - sve o tome
Moderator: Benq
-
sencobih
#7901 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
@ Cook
Tebi hvala na savjetu, ali kada gledam specifikacije TV-a i panela od svih proizvođača do milje i po čak malo dalje, sve su identične karakteristike. Zato sam i počeo ovu priču sa nadom da će se javiti neko ko ima onaj Philips tv pa da iz prve ruke čujem kakav je u praksi. Sve se svodi na odgovor da ne valja , a na pitanje zašto, odgovor je zato. I to je to. Ja pitam šta ima slično za te pare , odgovor je kupi šta hoćeš.Kontam kada su im već iste specifikacije, da izvučem što više za iste novce. Znam prednosti android boxa jer ga i sad koristim, a Android OS mi nije presudan u izboru. Mada su operativni sistemi ostalih proizvođača smart TV-a toliko limitirani da se sav smart na kraju svodi na youtube.
Stvarno ispada zbunjujuće kad kažete da je bolja slika na nekom LCD od prije nekoliko godine nego na nekom koji je proizveden ove godine, plus što svaka firma ima modela abecedu čitavu, razlikuju se u cijenama, a ne možeš naći razliku . Na kraju sam ja specifičan ili čudan što mislim da valja tv od preko hiljadu maraka , jer valjaju samo oni od dvije pa naviše. A već za godinu ćemo pisati ovdje da ovi sadašnji futuristički OLEDI ne valjaju nego da valjaju tamo neki novi koji izađu. Živi bili pa vidjeli
Tebi hvala na savjetu, ali kada gledam specifikacije TV-a i panela od svih proizvođača do milje i po čak malo dalje, sve su identične karakteristike. Zato sam i počeo ovu priču sa nadom da će se javiti neko ko ima onaj Philips tv pa da iz prve ruke čujem kakav je u praksi. Sve se svodi na odgovor da ne valja , a na pitanje zašto, odgovor je zato. I to je to. Ja pitam šta ima slično za te pare , odgovor je kupi šta hoćeš.Kontam kada su im već iste specifikacije, da izvučem što više za iste novce. Znam prednosti android boxa jer ga i sad koristim, a Android OS mi nije presudan u izboru. Mada su operativni sistemi ostalih proizvođača smart TV-a toliko limitirani da se sav smart na kraju svodi na youtube.
Stvarno ispada zbunjujuće kad kažete da je bolja slika na nekom LCD od prije nekoliko godine nego na nekom koji je proizveden ove godine, plus što svaka firma ima modela abecedu čitavu, razlikuju se u cijenama, a ne možeš naći razliku . Na kraju sam ja specifičan ili čudan što mislim da valja tv od preko hiljadu maraka , jer valjaju samo oni od dvije pa naviše. A već za godinu ćemo pisati ovdje da ovi sadašnji futuristički OLEDI ne valjaju nego da valjaju tamo neki novi koji izađu. Živi bili pa vidjeli
-
CooK
#7902 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
1. Specifikacije ti ne znace skoro nista, citaj recenzije televizora na priznatim i pouzdanim sajtovima(BTW, nijedan pouzdan sajt ne radi recenzije Philips televizora, sto li bas?).sencobih wrote:@ Cook
Stvarno ispada zbunjujuće kad kažete da je bolja slika na nekom LCD od prije nekoliko godine nego na nekom koji je proizveden ove godine, plus što svaka firma ima modela abecedu čitavu, razlikuju se u cijenama, a ne možeš naći razliku . Na kraju sam ja specifičan ili čudan što mislim da valja tv od preko hiljadu maraka , jer valjaju samo oni od dvije pa naviše. A već za godinu ćemo pisati ovdje da ovi sadašnji futuristički OLEDI ne valjaju nego da valjaju tamo neki novi koji izađu. Živi bili pa vidjeli.
2. Nije istina da je odgovor "zato" na pitanje "zasto Philips ne valja". Vise puta je napisano da se radi o ispodprosjecnom kineskom proizvodjacu televizora sa ispodprosjecnim panelima, losom elektronikom na stampanoj ploci i slabom kontrolom kvaliteta a jedini dobri televizori su im u visokoj klasi. Ako vec hoces prosjecan kineski TV imas i boljih alternativa.
3. Nije ti odgovoreno sta ima slicno za te pare jer si ranije trazio TV do 1500KM i nekoliko kolega a i ja smo ti tad odgovorili a ti posle dolazis sa drugom cifrom. Niko ovdje ne prima platu pa da tebi pronalazi televizore kako ti se cefne. Da ne bude da lazem evo ovdje ima a skrolaj iznad i vidjeces da ti je i kolega @channel10 a i jos nekoliko njih dalo preporuke:
led-tv-koji-uzeti-p15198563.html#p15198563
4.Ovo da su operativni sistemi ostalih proizvodjaca Smart TV-a toliko limitirani da se sav Smart na kraju svodi na Youtube je apsolutna glupost i potpuno netacno. Bgt idi do nekog jarana koji je kupio LG ili Samsung Smart TV u zadnjih godinu dana pa pogledaj sta sve imaju novi WebOS i Tizen.
5. Ovo sto si napisao, citiram "da svaka firma ima citavu abecedu modela, razlikuju se u cijenama, a ne možeš naći razliku" je isto glupost i takav utisak si stekao citajuci samo specifikacije ali vec sam o tome pisao pod brojem 1 pa da ne duzim.
6. Niko ko poznaje materiju nece pisati da OLED ne valja. Ako izadje nesto bolje mogu samo pisati da je OLED losiji od toga ali napisati da ne valja bi bila laz. Evo ja i sad kazem da su stari CRT(debeli televizori sa katodnom cijevi) imali odlicnu sliku i iskreno mi je zao sto se vise ne proizvode.
I za mene je ova rasprava zavrsena, stvarno ne mogu gubiti vrijeme i zivce na gluposti. Ne zelim zvucati grubo ali kupi koji god hoces televizor ili nemoj kupiti nijedan, meni ni iz dzepa ni u dzep. Pozdrav.
-
brazzo19
#7903 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
@CooK de pogledaj par postova iznad ziv bio. 
-
sencobih
#7904 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
.CooK wrote:1. Specifikacije ti ne znace skoro nista, citaj recenzije televizora na priznatim i pouzdanim sajtovima(BTW, nijedan pouzdan sajt ne radi recenzije Philips televizora, sto li bas?).sencobih wrote:@ Cook
Stvarno ispada zbunjujuće kad kažete da je bolja slika na nekom LCD od prije nekoliko godine nego na nekom koji je proizveden ove godine, plus što svaka firma ima modela abecedu čitavu, razlikuju se u cijenama, a ne možeš naći razliku . Na kraju sam ja specifičan ili čudan što mislim da valja tv od preko hiljadu maraka , jer valjaju samo oni od dvije pa naviše. A već za godinu ćemo pisati ovdje da ovi sadašnji futuristički OLEDI ne valjaju nego da valjaju tamo neki novi koji izađu. Živi bili pa vidjeli.
2. Nije istina da je odgovor "zato" na pitanje "zasto Philips ne valja". Vise puta je napisano da se radi o ispodprosjecnom kineskom proizvodjacu televizora sa ispodprosjecnim panelima, losom elektronikom na stampanoj ploci i slabom kontrolom kvaliteta a jedini dobri televizori su im u visokoj klasi. Ako vec hoces prosjecan kineski TV imas i boljih alternativa.
3. Nije ti odgovoreno sta ima slicno za te pare jer si ranije trazio TV do 1500KM i nekoliko kolega a i ja smo ti tad odgovorili a ti posle dolazis sa drugom cifrom. Niko ovdje ne prima platu pa da tebi pronalazi televizore kako ti se cefne. Da ne bude da lazem evo ovdje ima a skrolaj iznad i vidjeces da ti je i kolega @channel10 a i jos nekoliko njih dalo preporuke:
led-tv-koji-uzeti-p15198563.html#p15198563
4.Ovo da su operativni sistemi ostalih proizvodjaca Smart TV-a toliko limitirani da se sav Smart na kraju svodi na Youtube je apsolutna glupost i potpuno netacno. Bgt idi do nekog jarana koji je kupio LG ili Samsung Smart TV u zadnjih godinu dana pa pogledaj sta sve imaju novi WebOS i Tizen.
5. Ovo sto si napisao, citiram "da svaka firma ima citavu abecedu modela, razlikuju se u cijenama, a ne možeš naći razliku" je isto glupost i takav utisak si stekao citajuci samo specifikacije ali vec sam o tome pisao pod brojem 1 pa da ne duzim.
6. Niko ko poznaje materiju nece pisati da OLED ne valja. Ako izadje nesto bolje mogu samo pisati da je OLED losiji od toga ali napisati da ne valja bi bila laz. Evo ja i sad kazem da su stari CRT(debeli televizori sa katodnom cijevi) imali odlicnu sliku i iskreno mi je zao sto se vise ne proizvode.
I za mene je ova rasprava zavrsena, stvarno ne mogu gubiti vrijeme i zivce na gluposti. Ne zelim zvucati grubo ali kupi koji god hoces televizor ili nemoj kupiti nijedan, meni ni iz dzepa ni u dzep. Pozdrav.
Ne znam što se ljutiš , ja sam tražio pomoć, rekao svoje mišljenje, ti rekao svoje. Hvala ti na tome
-
CooK
#7905 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Od ovih televizora koje si naveo u postu iznad ja bih uzeo 43NU7192 ali prvo procitaj recenziju NU7100 serije u koju spada i NU7192 pa vidi jel ti godi:brazzo19 wrote:@CooK de pogledaj par postova iznad ziv bio.
https://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/nu7100
-
brazzo19
#7906 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ovaj tv bi koristila mama iskljucivo za kablovsku telemach i mozda ponekad youtube i to je to mislim da je ovo ok izbor ali eto prvo bih zelio da se konsultujem sa tobom ili sa nekim ko je u "ovim vodama" mislim da je ovo ok izbor za novac koji smo spremni izdvojiti za tv, vidim da je jedan sa IPS a drugi sa VA panelom, citao sam malo koje su razlike, u svojoj sobi imam PUS6501 sa IPS panelom sta ja znam meni je ok gledam najvise sport i filmove, dok je ovaj sto si mi ti predlozio sa VA panelom i on ima bolju i ubjedljiviju crnu boju, tv se svakako gleda u 90% slucajeva u mraku i mislim da ce joj biti ok izbor.CooK wrote:Od ovih televizora koje si naveo u postu iznad ja bih uzeo 43NU7192 ali prvo procitaj recenziju NU7100 serije u koju spada i NU7192 pa vidi jel ti godi:brazzo19 wrote:@CooK de pogledaj par postova iznad ziv bio.
P.S Mrzim sto ovo moram pitati, znam da nisi ljubitelj philipsa i da najvise predlazes sony i samsung ali da te pitam posto cu kroz nekih 2-3 mjeseca kupovati jos jedan tv koji ce biti 55" do 1500 km sta bi mi ti predlozio ako bi morao uzeti philips da nije ovaj skupi OLED, znaci budzet je nekih 1500km maximalno, philips iz tog razloga sto sam stvarno prezadovoljan androidom i njegovim mogucnostima a i zaljubio sam se u ambilight
-
CooK
#7907 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Da, ako gleda TV u mraku onda joj je to veoma dobar izbor samo pazi na ugao gledanja jer ako gleda TV iz prevelikog ugla onda VA panel nije za nju.brazzo19 wrote:Ovaj tv bi koristila mama iskljucivo za kablovsku telemach i mozda ponekad youtube i to je to mislim da je ovo ok izbor ali eto prvo bih zelio da se konsultujem sa tobom ili sa nekim ko je u "ovim vodama" mislim da je ovo ok izbor za novac koji smo spremni izdvojiti za tv, vidim da je jedan sa IPS a drugi sa VA panelom, citao sam malo koje su razlike, u svojoj sobi imam PUS6501 sa IPS panelom sta ja znam meni je ok gledam najvise sport i filmove, dok je ovaj sto si mi ti predlozio sa VA panelom i on ima bolju i ubjedljiviju crnu boju, tv se svakako gleda u 90% slucajeva u mraku i mislim da ce joj biti ok izbor.CooK wrote:Od ovih televizora koje si naveo u postu iznad ja bih uzeo 43NU7192 ali prvo procitaj recenziju NU7100 serije u koju spada i NU7192 pa vidi jel ti godi:brazzo19 wrote:@CooK de pogledaj par postova iznad ziv bio.
P.S Mrzim sto ovo moram pitati, znam da nisi ljubitelj philipsa i da najvise predlazes sony i samsung ali da te pitam posto cu kroz nekih 2-3 mjeseca kupovati jos jedan tv koji ce biti 55" do 1500 km sta bi mi ti predlozio ako bi morao uzeti philips da nije ovaj skupi OLED, znaci budzet je nekih 1500km maximalno, philips iz tog razloga sto sam stvarno prezadovoljan androidom i njegovim mogucnostima a i zaljubio sam se u ambilight
I samo mala ispravka. Nije da ja preporucujem samo Sony i Samsung, preporucujem ja i LG, Panasonic i TCL ali trenutno Sony i Samsung imaju najbolje ponude odnosno najbolji odnos ulozeno - dobijeno i mislim da bi onda bilo glupo da predlozim nesto drugo kada se trenutno kod ovih brendova moze dobiti najbolji TV za odredjeni novac.
Od Philips LED televizora najradje ne bih preporucio nista ali kad vec trazis bas Philips TV mogu reci da su solidni modeli PUS7272, PUS7502, PUS8303 i PUS8503 mada koliko znam i oni su vecinom sa IPS panelom pa ih ja opet ne bih nikada kupio ali eto makar im je 100Hz panel a kako citam ni elektronika im nije losa kao u vecini ostalih Philips LED televizora. Cijene tih modela ne znam tacno ali sam prilicno siguran da premasuju taj iznos od 1500KM za 55" verzije ali ja ti jednostavno ne mogu preporuciti nista drugo od Philipsa jer ne mogu protiv sebe i preporucivati nesto za sta smatram da je lose.
-
brazzo19
#7908 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Aha, hvala ti puno prijatelju, tv gleda direktno posto je na sredini zida ne gleda se ni iz kakvih velikih uglova, najveci ugao kad legne da spava sve ostalo u sjedecem polozaju bukvalno na sredini sobe
Sto se tice Philipsa cijenim i postujem misljenje, uglavnom koliko sam skontao IPS panel ima odlican ugao gledanja ko gleda tv "iz coska" ali ima i dosta losiju crnu boju tj. ne moze postici "savrsenu" crnu, dok VA panel ima dosta bolju crnu boju i opcenito boje su bolje kada se gleda tv ali ima los ugao gledanja, zato raja vecinom uzima sa VA panelom jer 90% ljudi gleda tv "sa sredine"
U svakom slucaju hvala ti puno jos jednom na savjetu.
- Dosadno mii
#7909 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Naziv teme “koji tv uzet” a glavni odgovori uzmi sta ti pase.
Tema postaje besmislena.
Tema postaje besmislena.
-
photo&video
#7910 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Pa covjek da lijepo savjet, na nama je sta cemo uzeti. Naravno kad ponovi 100 puta istu stvar onda na kraju i bude uzmi sta ti pase jer nema potrebe nikog ubjedjivati. Ako vec neko pita za savjet neka ga poslusa, ako nece nek uzme sta mu paseDosadno mii wrote:Naziv teme “koji tv uzet” a glavni odgovori uzmi sta ti pase.
Tema postaje besmislena.
-
ado_sar
#7911 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ista pitanja se vrte tri mjeseca a svima mrsko procitati par zadnjih stranica. Da neko savjetuje za platu dosadilo biphoto&video wrote:Pa covjek da lijepo savjet, na nama je sta cemo uzeti. Naravno kad ponovi 100 puta istu stvar onda na kraju i bude uzmi sta ti pase jer nema potrebe nikog ubjedjivati. Ako vec neko pita za savjet neka ga poslusa, ako nece nek uzme sta mu paseDosadno mii wrote:Naziv teme “koji tv uzet” a glavni odgovori uzmi sta ti pase.
Tema postaje besmislena.
-
CooK
#7912 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Nista.brazzo19 wrote:Aha, hvala ti puno prijatelju, tv gleda direktno posto je na sredini zida ne gleda se ni iz kakvih velikih uglova, najveci ugao kad legne da spava sve ostalo u sjedecem polozaju bukvalno na sredini sobeSto se tice Philipsa cijenim i postujem misljenje, uglavnom koliko sam skontao IPS panel ima odlican ugao gledanja ko gleda tv "iz coska" ali ima i dosta losiju crnu boju tj. ne moze postici "savrsenu" crnu, dok VA panel ima dosta bolju crnu boju i opcenito boje su bolje kada se gleda tv ali ima los ugao gledanja, zato raja vecinom uzima sa VA panelom jer 90% ljudi gleda tv "sa sredine"
U svakom slucaju hvala ti puno jos jednom na savjetu.
-
CooK
#7913 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
De Bgt procitaj makar zadnje 2-3 stranice prije nego pocnes lupetati gluposti. Svako ko je trazio preporuku i dobio ju je a to sto neki misle da mi ovo moramo raditi pa zloupotrebljavaju dobru volju i postavljaju isto pitanje nekoliko puta je njihov problem a ne nas. Ja dam prijedlog a ako neko nece da poslusa nego pita za nesto drugo je njihova stvar. Ja nisam trgovac i ne pada mi na pamet da nekog ubjedjujem da je nesto bolje i da ga molim da to kupi.Dosadno mii wrote:Naziv teme “koji tv uzet” a glavni odgovori uzmi sta ti pase.
Tema postaje besmislena.
- Radar71
-
r_faruk
#7915 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Da li ste uspjeli pokrenuti snimanje tv programa na usb na samsung 7172 televizoru. Pratim uputstvo, ali se ne pojavljuju opcije koje su opisane u uputstvu....da li je moguce da ovaj televizor nema opciju snimanja tv programa
-
ado81
#7916 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
@CooK,
pošto si mi detektovao jedan kvar na tv,naumpade mi da imam jedan mali lg tv koji je ujedno i monitor.
Slika bjela skroz i pojavljuje se u kvadraticu v3.05.0
pošto si mi detektovao jedan kvar na tv,naumpade mi da imam jedan mali lg tv koji je ujedno i monitor.
Slika bjela skroz i pojavljuje se u kvadraticu v3.05.0
- typeOnegative
#7917 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Preko cega ti ide televizija ? Ako je preko risivera to je najvjerovatnije razlog jer nije omogućeno snimanje sa streaming uređaja spojenih HDMIom.snimanje radi samo preko DVB c i isključivo digitalnih TV programa.r_faruk wrote:Da li ste uspjeli pokrenuti snimanje tv programa na usb na samsung 7172 televizoru. Pratim uputstvo, ali se ne pojavljuju opcije koje su opisane u uputstvu....da li je moguce da ovaj televizor nema opciju snimanja tv programa
Tako je na LG ,ne vjerujem da je kod ostalih drukčije ,al sačekaj još koje mišljenje.
Last edited by typeOnegative on 19/12/2018 22:01, edited 1 time in total.
-
majstor.yoda
#7918 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
da li je neko sebi pravio bias lighting, ambilightning, ili kako se vec to sve ne zove? da li je primjetna razlika, ili je vise neka furka? volim pogledati film u mrklom mraku, ali ne znam da li je bolji ugodjaj (i zaista bolje za oci) ako ima neko pozadinsko osvjetljenje.
-
ado81
#7919 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Na mom starom lg iz čini ni se 2013. moglo se snimati samo na eksterni hdd, a ovaj novi može i na stick.typeOnegative wrote:Preko cega ti ide televizija ? Ako je preko risivera to je najvjerovatnije razlog jer nije omogućeno snimanje sa streaming uređaja spojenih HDMIom.snimanje radi samo preko DVB c i isključivo digitalnih TV programa.r_faruk wrote:Da li ste uspjeli pokrenuti snimanje tv programa na usb na samsung 7172 televizoru. Pratim uputstvo, ali se ne pojavljuju opcije koje su opisane u uputstvu....da li je moguce da ovaj televizor nema opciju snimanja tv programa
Tako je na LG ,ne vjerujem da je kod ostalih drukčije ,al sačekaj još koje mišljenje.
Samo piše da mora imati dobru brzinu. Konto uzeti neki od 16 GB, 3.0 samo za snimanje.Hoće li se moći šta snimiti na to, mislim odprilike koliko vremena u recimo hd rezoluciji?
-
r_faruk
#7920 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Preko modula idu kanali... Risiveru je zabranjen ulazak u kucutypeOnegative wrote:Preko cega ti ide televizija ? Ako je preko risivera to je najvjerovatnije razlog jer nije omogućeno snimanje sa streaming uređaja spojenih HDMIom.snimanje radi samo preko DVB c i isključivo digitalnih TV programa.r_faruk wrote:Da li ste uspjeli pokrenuti snimanje tv programa na usb na samsung 7172 televizoru. Pratim uputstvo, ali se ne pojavljuju opcije koje su opisane u uputstvu....da li je moguce da ovaj televizor nema opciju snimanja tv programa
Usb je od 64 gige, 3.0... Jedino da probam i sa hard diskom.... U glavnom nemam opciju snimanja kako je opisano u uputstvu..... Isti problem imam i na LG-u, ali tamo imam record dugme..... Moracu probati sa hard diskom cim ga pripremim....
- typeOnegative
#7921 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Trebalo bi radit , pokusaj sa hardom . Jbg nemam samsung tv pa ne znam kako ide kod njihr_faruk wrote:Preko modula idu kanali... Risiveru je zabranjen ulazak u kucutypeOnegative wrote:Preko cega ti ide televizija ? Ako je preko risivera to je najvjerovatnije razlog jer nije omogućeno snimanje sa streaming uređaja spojenih HDMIom.snimanje radi samo preko DVB c i isključivo digitalnih TV programa.r_faruk wrote:Da li ste uspjeli pokrenuti snimanje tv programa na usb na samsung 7172 televizoru. Pratim uputstvo, ali se ne pojavljuju opcije koje su opisane u uputstvu....da li je moguce da ovaj televizor nema opciju snimanja tv programa
Usb je od 64 gige, 3.0... Jedino da probam i sa hard diskom.... U glavnom nemam opciju snimanja kako je opisano u uputstvu..... Isti problem imam i na LG-u, ali tamo imam record dugme..... Moracu probati sa hard diskom cim ga pripremim....
Kod mene na starijem LG moralo je na HDD, ali nisam morao formatirat disk, napravio je folder LG_DTV i sve tu bacao , svi podaci su ostali ,dok na ovom novijem može i na USB
- semirsar
#7922 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
na mome mi sony tiviju kad mu usceras usb on odma' pita sta ti 'os s njime, da l' da ga formatira i rega za usb snimanje oli da reprodukuje fajlove koji su na njemu u vidu slike, audio, oli video. Ako os da snimas na njega ondak trazi minimalno 32GB kapacitet, mada ja nikak ne mogadoh na XE8577 da ga naceram da snima na tom 32GB, al zato na 64GB sve leti dok na starom W705C bez problema snima na 32GB.
Daklem, ako taj zamzung ima opciju snimanja a miscini nejma sudeci po ovom linku https://www.samsung.com/hr/tvs/uhdtv-nu ... U7172UXXH/ trebo bi da reaguje kad mu zadas putem guide sta i kad da pocne snimati
i da jos potvrdim, samo Cam modul i DVB-C i digitalni kanali se mogu snimati putem PVR, racunajuci i free DVB-C kanale, na tiviju barem u mene mi moga sonyja
Daklem, ako taj zamzung ima opciju snimanja a miscini nejma sudeci po ovom linku https://www.samsung.com/hr/tvs/uhdtv-nu ... U7172UXXH/ trebo bi da reaguje kad mu zadas putem guide sta i kad da pocne snimati
i da jos potvrdim, samo Cam modul i DVB-C i digitalni kanali se mogu snimati putem PVR, racunajuci i free DVB-C kanale, na tiviju barem u mene mi moga sonyja
- MTV
#7923 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Trebalo bi da moze i putem DVB-T/T2 da snima. Kod mene na dosta starijem JU6472 ima ikonica za snimanje na onoj traci gdje su kanali. Ono gledas kanal pa pritisnes info dugme i na toj traci gdje pise koji je kanal i koja emisija ima jedna ikonica kao televizor i crveno dugme i tu kad pritisnem pitame sta hocu i kako hocu da snimam. Naravno moras nesto prije toga ustekat.semirsar wrote:na mome mi sony tiviju kad mu usceras usb on odma' pita sta ti 'os s njime, da l' da ga formatira i rega za usb snimanje oli da reprodukuje fajlove koji su na njemu u vidu slike, audio, oli video. Ako os da snimas na njega ondak trazi minimalno 32GB kapacitet, mada ja nikak ne mogadoh na XE8577 da ga naceram da snima na tom 32GB, al zato na 64GB sve leti dok na starom W705C bez problema snima na 32GB.
- semirsar
#7924 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Vjerujem da je i kod mene isti slucaj sa DVB-T/T2 ali nijesam cackao, jerbo nijesam im'o potrebe za tijem, sve imade na DVB-C cak i vise i bolje 
-
r_faruk
#7925 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
ma imam ja birin tv koji snima bez problema i reprodukuje svaki moguci format evo 5-6 godina i to VA panel, ne znam ni ja vise kada je kupljenMTV wrote:Trebalo bi da moze i putem DVB-T/T2 da snima. Kod mene na dosta starijem JU6472 ima ikonica za snimanje na onoj traci gdje su kanali. Ono gledas kanal pa pritisnes info dugme i na toj traci gdje pise koji je kanal i koja emisija ima jedna ikonica kao televizor i crveno dugme i tu kad pritisnem pitame sta hocu i kako hocu da snimam. Naravno moras nesto prije toga ustekat.semirsar wrote:na mome mi sony tiviju kad mu usceras usb on odma' pita sta ti 'os s njime, da l' da ga formatira i rega za usb snimanje oli da reprodukuje fajlove koji su na njemu u vidu slike, audio, oli video. Ako os da snimas na njega ondak trazi minimalno 32GB kapacitet, mada ja nikak ne mogadoh na XE8577 da ga naceram da snima na tom 32GB, al zato na 64GB sve leti dok na starom W705C bez problema snima na 32GB.