RUSIJA
-
JUPITERXXX
#7901 Re: RUSIJA
Evo malo za one koji padaju u ekstazu kad spomenes USA GB i ostale sluge cionista sto misle Palestincima jarani misle i nama muslimanima u Bosni
http://thebosniatimes.ba/clanak/11416
- jeza u ledja
#7902 Re: RUSIJA
Shvatam ja da ima ljudi drukcijih misljenja. Eto ti prvi.rajv0sa wrote:Ma zaboli mene za rusiju, samo mi je zanimljivo kako se uvijek ista ekipa skupi da vrsi linč. Isto kad ovi šatro liberali nagrnu na na znak nekog nazovi Bosnjackog fasizma. Odrasli ste ljudi morate shvatiti da ne možete nikako znati kako fercera ova zemlja i društvo bolje od nas koji smo tu. Zar stvarno mislite da je neko plaćen da piše na nekom nebitnom forumu za koji ne zna 99 posto stanovnika ove zemlje. Tekst na portalu koji vidi hiljade se plaća 50 maraka, a da neko plaća ozbljno za forum? Shvatite da postoje ljudi sa drugačijim mišljenjem unutar vašeg naroda.
No kad vidis da neko ko sivonja propagira, i to namjerno kazem PROPAGIRA godinama jedno te isto, onda vidis da je nesto drugo u pitanju. Ovo pogotovo sa saznanjem zadnjih par godina da se razni centri za sirenje propagande ovakve vrste stvarno postoje. Ono sto su prije radili kojekakvi "kulturni centri" kojekakvih zemalja, kroz promocije kulture i umjetnosti itd, danas se radi u cyber svijetu. Nije to nista cudno. Samo je fazon u tome sto se cyber "ratovanjem" moze vrlo jeftino proci, ili cak djaba. E to je danas realnost.
Ako si dovoljno dugo na forumu, znao bi da su postojali i kojekakvi stranacki trolovi, od SBiH do SDA, do SDP ili koga vec, koji su radili to isto. Tacno kad vidis da su njihovi postovi bez trunke sarkazma, zajebancije, nego tacno s nekom dozom predstavljanja super pozitivne slike, pretjerane hiper-aktivnosti o odredjenoj zemlji, desavanju, stranci ili licnosti, onda vidis da je tu nesto drukcije. Pa toga je bilo cak i na fudbalskim temama, kad vidis da je neko tacno tu da siri suplju za nekog direktora kluba ili nesto.
A zasto u Bosni? Zasto da ne? Gdje ce drugo Iran ili Saudija siriti svoju propagandu nego u vecinskoj muslimanskoj zemlji, jos u srcu Evrope? Znas li ti koliko se para tu vrti bolan? Pa te zemlje milijarde i milijarde trose vrteci nebulozne ratove po Bliskom Istoku, a da nemaju par maraka za ovakve gluposti? Propagandni ratovi se vode na milion frontova.
I stvarno ne znam da li se neko stvarno "placa" ili dobija kakve druge povlastice, ili mu je jednostavno ispran mozak, to ja samo nagadjam jer mi zvuci nelogicno da je drukcije. Mozda neki jesu, neki ne. Sta je znam kako to fercera. No da sam siguran da su oni povezani preko istog izvora, to jesam. I pazi koliko linkova dnevno oni postave. Razne kojekakve stranice od ovih sto se ticu rata u Siriji, do nekih na kojima bukvalno, doslovce pise da postoje da bi sirile istinu o Iranu, Rusiji, ili slicno.
I sve ovo na mnogo sofisticiraniji nacin rade i Ameri i svi ostali, samo ne preko nekih levata na forumima nego preko davno etabliranih medija, kojekakvih udruzenja, radio stanica, TV, itd. Mislim, sve su to opste-poznate stvari nama, ha jel.
Internet tehnologija je na neki cudan nacin omogucila da se i najmanji igraci ukljuce u propagandnu trku, jeftino je, a dodjes do ociju miliona ljudi za cas. Tako danas ima mainstream zapadnu propagandu, i ovu alternativnu start-up trol armiju. I toga treba biti svjestan kad ulazis u razgovor, citas nesto na forumu, citajuci bilo sta il bilo koga.
Jednostavno 99.99% ljudi su ovdje radi zajebancije, i onom jednom od 1000 je vrlo lako da se tu kamuflira kao samo jedan od forumasa, i onda pici svoje.
Kazes clanak kosta 50 maraka, pa znam da sve stranice ferceraju klikanjem i prometom, sad skontaj ako uspijes povecati promet za bar jedan procenat ovakvim stvarima. Sve se sustinski svodi na reklamu, ali ono sto je najtuznije je sto se ovdje ne reklamira nikakav proizvod, vec glupa i nazadna ideologija, koju jednostavno 90% ljudi, nece nikad progutat. Mislim hoce mozda na papiru, ali sustinski nece. Al to onaj sto sjedi u Teheranu, Rijadu ili gdje vec, ne konta, jer je i on glup.
Ameri bar prodaju reklamu za svoj proizvod, sve se svodi samo na pare i parice. Propagiranje americke "ideologije" je puko propagiranje proizvoda, radi zarade. Ovi levati sa Bliskog Istoka prosipaju pare na nebuloze, samo sto ne kontaju da se i kod njih na kraju sve svodi na zaradu. Ljude u tom lancu koje placaju - to im je posao. Bilo da se radi o slanju oruzja, bilo da se radi o soft-power preko interneta. I onda kad se sve fino zavrsi, prasina slegne, sta si prodao? Nista. Pupa havu. Sve je to tako jeftino i providno, i uradjeno sto Ameri kazu half assed, da je vise komicno, nego tragicno.
Nesto a la "s nama ste bili 20 najtezih godina" ili kako vec.
Jeftina propaganda za neuk narod.
Nama ostalima ostaje samo da ovakve podjebavamo. Sta fali? Dobra zajebancija.
- jeza u ledja
#7903 Re: RUSIJA
A sta cemo sa silnim mudzahedinima i njihovim odredima? Silnom saudijskom propagandom, pravljenjem mega-dzamija i slicno? Na svakog tog siju ili pro-iranskog promotera u BiH imas 100 ovih vehabija i slicnih.rajv0sa wrote: Pojede te paranoja druže, kakve mule kakvi bakrači. Piso sam par puta al to ne čitate, šitska zajednica ima odlične odnose i sa iz bih i sa državnim institucijama. Nema nikakav politički karakter, sve i jedan šija kojeg ja znam je istinski bosanski patriota. Ministar vansjkih poslova Irana obiđe kovače i to nista ,pa ne znam koja je duruga poruka potrebna da se dokaže koju stranu gura Iran. Al eto vi sve znate bolje, valjda je ta amerika bliže nebu.
Shvati da jedni i drugi vode tihi rat cak i kod nas, a ove sije znaju da su u startu u manjini. Zato su valjda toliko glasni, sta li.
- GandalfSivi
#7904 Re: RUSIJA
Evo na prvu. Da li je Iran demokratija ili je teokratsko drustvo gdje mule odredjuju ko se moze kandidovati? Da li je u Iranu stepen ljudskih prava tolikiu da ljudi mogu odbaciti religiju i zivjeti zivotom bez uplita iste, znas ono, kao ostatak svijeta? Nemoj mi sada nabrajati Saudiju i ine, slozit cemo se oko toga unaprijed, pricam o civilizovanom svijetu (gdje i Bosna pripada), gdje je religija stvar koja se kuci i u dzamiji ostavlja, a drustvo je civilno. Znaci, nemoj mi spinovati, nemoj mi Spaniju spominjati, nemoj mi Dzemu Latica (aka "Sidjimo u gradove da bijemo gadove", also lika koji podrzava Fahru koji je (opravdano) ti sefove protjerao).JUPITERXXX wrote:Daleko od toga da je Iran idealno drustvo ima i kod njih korupcije i drugih problema kao i u svakoj zemlji.Reci sta ti smeta najvise kod njih pa da raspravljamo o tome mada ja mislim da Iran prizna Izrael i postane njihov saveznik ne bi bilo ovolike hajke na njega.Cudna stvar da su na meti zemlje koje ne priznaju autoritet cionistima hajmo malo o ljudskim pravima u Spaniji.Hoce Katalonci da se odcijepe bili nekad kraljevina vidi kako tuku nenaoruzan narod hapse njihove vodje de malo pisite o toj licemjernoj diktaturi u EU.GandalfSivi wrote:De mi Salice, pardon Jupiteru, reci tri stvari koje ti se ne svidjaju kod Irana, ono realne stvari, ili fakat mislis da je to savrseno drustvo, pa da razbacimo kakav kvalitetan haber... Hajde, ne budi taki covjek, znam da mozes i odgovoriti...
Pitam te za Iran i nista drugo. Tebi je svaki odgovor spin, tako da cu ponoviti konkretno pitanje. Da li je u redu da mule odredjuju ko se moze kandidovati?
- GandalfSivi
#7905 Re: RUSIJA
De i meni odgovori svega ti, vec sam te jednom pitao. Da li je zvanicna politika Irana da nam je Rusija bila prijatelj ili dusmanin u ratu? Nista vise...rajv0sa wrote: Pojede te paranoja druže, kakve mule kakvi bakrači. Piso sam par puta al to ne čitate, šitska zajednica ima odlične odnose i sa iz bih i sa državnim institucijama. Nema nikakav politički karakter, sve i jedan šija kojeg ja znam je istinski bosanski patriota. Ministar vansjkih poslova Irana obiđe kovače i to nista ,pa ne znam koja je duruga poruka potrebna da se dokaže koju stranu gura Iran. Al eto vi sve znate bolje, valjda je ta amerika bliže nebu.
Ja znam da su Amerikanci bombardovali cetnike, za Ruse nisam siguran...
-
JUPITERXXX
#7906 Re: RUSIJA
Da u redu je da mule odredjuju tko se moze kandidovati.Imas to i kod nas kad se kandidujes recimo na neku funkciju imas tender gdje drzavne mule traze odredjenu zavrsenu skolu dotadasnje sluzenje sistemu i ostale uslove skoro koje si krvne grupe pa ako to ispunis mozes da udjes u takmicenje a ako nemas ispadas.GandalfSivi wrote:Evo na prvu. Da li je Iran demokratija ili je teokratsko drustvo gdje mule odredjuju ko se moze kandidovati? Da li je u Iranu stepen ljudskih prava tolikiu da ljudi mogu odbaciti religiju i zivjeti zivotom bez uplita iste, znas ono, kao ostatak svijeta? Nemoj mi sada nabrajati Saudiju i ine, slozit cemo se oko toga unaprijed, pricam o civilizovanom svijetu (gdje i Bosna pripada), gdje je religija stvar koja se kuci i u dzamiji ostavlja, a drustvo je civilno. Znaci, nemoj mi spinovati, nemoj mi Spaniju spominjati, nemoj mi Dzemu Latica (aka "Sidjimo u gradove da bijemo gadove", also lika koji podrzava Fahru koji je (opravdano) ti sefove protjerao).JUPITERXXX wrote:Daleko od toga da je Iran idealno drustvo ima i kod njih korupcije i drugih problema kao i u svakoj zemlji.Reci sta ti smeta najvise kod njih pa da raspravljamo o tome mada ja mislim da Iran prizna Izrael i postane njihov saveznik ne bi bilo ovolike hajke na njega.Cudna stvar da su na meti zemlje koje ne priznaju autoritet cionistima hajmo malo o ljudskim pravima u Spaniji.Hoce Katalonci da se odcijepe bili nekad kraljevina vidi kako tuku nenaoruzan narod hapse njihove vodje de malo pisite o toj licemjernoj diktaturi u EU.GandalfSivi wrote:De mi Salice, pardon Jupiteru, reci tri stvari koje ti se ne svidjaju kod Irana, ono realne stvari, ili fakat mislis da je to savrseno drustvo, pa da razbacimo kakav kvalitetan haber... Hajde, ne budi taki covjek, znam da mozes i odgovoriti...
Pitam te za Iran i nista drugo. Tebi je svaki odgovor spin, tako da cu ponoviti konkretno pitanje. Da li je u redu da mule odredjuju ko se moze kandidovati?
- jeza u ledja
#7907 Re: RUSIJA
I evo ti upravo primjer kako se privace citaoci na (bar za mene) opskurne medije.JUPITERXXX wrote:Evo malo za one koji padaju u ekstazu kad spomenes USA GB i ostale sluge cionista sto misle Palestincima jarani misle i nama muslimanima u Bosni
Otvoris na klik "O nama" na ovoj stranici i procitas :
Naš cilj je zadobiti povjerenje ljubitelja istine.
Otvoris na primjer link na stranici gdje pise "Geopolitika" i procitas ovakve naslove:
"MLAĐAHNI PRINC (I): Planovi i snovi slijedećeg kralja Saudijske Arabije"
"UZ AJATOLAHOVO PRIJESTOLJE: Četiri scenarija za Iran nakon Khameneija"
"NOVA DOKTRINA PUTINOVE REVOLUCIJE: Šest načina na koje Rusija mijenja svijet"
"SKLOPIO PAKT S KURDIMA: Ruski i iranski saveznik Asad kreće u rat s Turskom"
"STRAH OD NOVOG HEGEMONA: Islamska Republika kontra 'država klijenata Amerike'"
Itd itd...
Je li ti stvarno mislis da ovakve stranice posluju na postulatima kapitalistickog trzista ili ih neko zestoko subvencionira?
I evo dalje pogledam urednistvo. Glavni urednik - Nedzad Latic. Posto se ja ne razumijem puno u ta previranja medju muslimanima kod nas, malo proguglam, i vidim da je nedavno fizicki napadnut od nekih vehabija.
Jednostavno kod nas se vodi jebeni propagandni rat izmedju jednih i drugih, a VELIKA VECINA ljudi upletenih u to sirenje propagande od toga profitira. Jednostavno, previse je para u igri, da sumnjam da na to, pogotovo u Bosni, mozes biti imun, sve i da hoces.
- GandalfSivi
#7908 Re: RUSIJA
Posteno Salice, sada barem jasno znamo kakvu "demokratiju" podrzavas. I opet pokusavas spinovati, spominjuci nas u ovom slucaju, pa da te malo naucim o nasem sistemu. Istina je da imamo problem za clana Predsjednistva, koji se rjesava i pred evropskim i pred domacim sudovima, ali mimo te jedne stvari, apsolutno ti ne treba ni obrazovanje ni dozvola da se kandidujes. U politickom sistemu se svako moze kandidovati za bilo koju pozicuju (mimo predsjednistva), sto apsolutno nema veze sa poslom u javnom sektoru. Sada vec pocinjem misliti da cak i ne zivis u Bosni, jer svako ko imalo prati nasu politiku zna ove stvari i ne pada na osnovama...JUPITERXXX wrote:Da u redu je da mule odredjuju tko se moze kandidovati.Imas to i kod nas kad se kandidujes recimo na neku funkciju imas tender gdje drzavne mule traze odredjenu zavrsenu skolu dotadasnje sluzenje sistemu i ostale uslove skoro koje si krvne grupe pa ako to ispunis mozes da udjes u takmicenje a ako nemas ispadas.GandalfSivi wrote: Evo na prvu. Da li je Iran demokratija ili je teokratsko drustvo gdje mule odredjuju ko se moze kandidovati? Da li je u Iranu stepen ljudskih prava tolikiu da ljudi mogu odbaciti religiju i zivjeti zivotom bez uplita iste, znas ono, kao ostatak svijeta? Nemoj mi sada nabrajati Saudiju i ine, slozit cemo se oko toga unaprijed, pricam o civilizovanom svijetu (gdje i Bosna pripada), gdje je religija stvar koja se kuci i u dzamiji ostavlja, a drustvo je civilno. Znaci, nemoj mi spinovati, nemoj mi Spaniju spominjati, nemoj mi Dzemu Latica (aka "Sidjimo u gradove da bijemo gadove", also lika koji podrzava Fahru koji je (opravdano) ti sefove protjerao).
Drago mi je sto izvukoh odgovor iz tebe, sada znamo kakvi se likovi po forumima motaju...
-
JUPITERXXX
#7909 Re: RUSIJA
Ovaj clanak sam uzeo trenutno je najdostupniji u ovom trenutku i uglavnom sazet .Radi se da je Amerika u krizarskom ratu protiv muslimana i kao covjek vjernik moja braca ne mogu biti oni koji podrzavaju Izrael jer time se suprotstavljaju Kuranu u kojem stoji da je Allah istjerao jevreje i zabranio im povratak i ako se ikad vrate bice unisteni.Sad svi neka odluce tko im je prijatelj.jeza u ledja wrote:I evo ti upravo primjer kako se privace citaoci na (bar za mene) opskurne medije.JUPITERXXX wrote:Evo malo za one koji padaju u ekstazu kad spomenes USA GB i ostale sluge cionista sto misle Palestincima jarani misle i nama muslimanima u Bosni
Otvoris na klik "O nama" na ovoj stranici i procitas :
Naš cilj je zadobiti povjerenje ljubitelja istine.![]()
Otvoris na primjer link na stranici gdje pise "Geopolitika" i procitas ovakve naslove:
"MLAĐAHNI PRINC (I): Planovi i snovi slijedećeg kralja Saudijske Arabije"
"UZ AJATOLAHOVO PRIJESTOLJE: Četiri scenarija za Iran nakon Khameneija"
"NOVA DOKTRINA PUTINOVE REVOLUCIJE: Šest načina na koje Rusija mijenja svijet"
"SKLOPIO PAKT S KURDIMA: Ruski i iranski saveznik Asad kreće u rat s Turskom"
"STRAH OD NOVOG HEGEMONA: Islamska Republika kontra 'država klijenata Amerike'"
Itd itd...
Je li ti stvarno mislis da ovakve stranice posluju na postulatima kapitalistickog trzista ili ih neko zestoko subvencionira?
I evo dalje pogledam urednistvo. Glavni urednik - Nedzad Latic. Posto se ja ne razumijem puno u ta previranja medju muslimanima kod nas, malo proguglam, i vidim da je nedavno fizicki napadnut od nekih vehabija.![]()
Jednostavno kod nas se vodi jebeni propagandni rat izmedju jednih i drugih, a VELIKA VECINA ljudi upletenih u to sirenje propagande od toga profitira. Jednostavno, previse je para u igri, da sumnjam da na to, pogotovo u Bosni, mozes biti imun, sve i da hoces.
-
JUPITERXXX
#7911 Re: RUSIJA
A kakav sam ja to lik sistem u Iranu je takav kakav je ima i on mahana ali nije ni toliko los koliko ga zelite predstaviti.Bolje pogledaj malo svijet oko sebe i uredjenja kakva su im pa onda kritikuj njih.GandalfSivi wrote:Posteno Salice, sada barem jasno znamo kakvu "demokratiju" podrzavas. I opet pokusavas spinovati, spominjuci nas u ovom slucaju, pa da te malo naucim o nasem sistemu. Istina je da imamo problem za clana Predsjednistva, koji se rjesava i pred evropskim i pred domacim sudovima, ali mimo te jedne stvari, apsolutno ti ne treba ni obrazovanje ni dozvola da se kandidujes. U politickom sistemu se svako moze kandidovati za bilo koju pozicuju (mimo predsjednistva), sto apsolutno nema veze sa poslom u javnom sektoru. Sada vec pocinjem misliti da cak i ne zivis u Bosni, jer svako ko imalo prati nasu politiku zna ove stvari i ne pada na osnovama...JUPITERXXX wrote:Da u redu je da mule odredjuju tko se moze kandidovati.Imas to i kod nas kad se kandidujes recimo na neku funkciju imas tender gdje drzavne mule traze odredjenu zavrsenu skolu dotadasnje sluzenje sistemu i ostale uslove skoro koje si krvne grupe pa ako to ispunis mozes da udjes u takmicenje a ako nemas ispadas.GandalfSivi wrote: Evo na prvu. Da li je Iran demokratija ili je teokratsko drustvo gdje mule odredjuju ko se moze kandidovati? Da li je u Iranu stepen ljudskih prava tolikiu da ljudi mogu odbaciti religiju i zivjeti zivotom bez uplita iste, znas ono, kao ostatak svijeta? Nemoj mi sada nabrajati Saudiju i ine, slozit cemo se oko toga unaprijed, pricam o civilizovanom svijetu (gdje i Bosna pripada), gdje je religija stvar koja se kuci i u dzamiji ostavlja, a drustvo je civilno. Znaci, nemoj mi spinovati, nemoj mi Spaniju spominjati, nemoj mi Dzemu Latica (aka "Sidjimo u gradove da bijemo gadove", also lika koji podrzava Fahru koji je (opravdano) ti sefove protjerao).
Drago mi je sto izvukoh odgovor iz tebe, sada znamo kakvi se likovi po forumima motaju...
- GandalfSivi
#7912 Re: RUSIJA
Rekao sam ti, naci cemo se na bilo kojoj temi i pricati o drugim stvarima, nije problem. Ovdje i na temi o Iranu, to je spin. Eno ti tema o Americi, prozovi me tamo, rado cu ti odgovoriti, nikakav problem, vjerovatno cemo se i sloziti oko mnogih pitanja. Mada, s druge strane, nakon tvog odgovora o vidjenju demokratije, mislim da si izgubio kredibilitet da pricas bilo gdje, ali obecanje je obecanje, odgovorit cu ti na pravoj temi...JUPITERXXX wrote:A kakav sam ja to lik sistem u Iranu je takav kakav je ima i on mahana ali nije ni toliko los koliko ga zelite predstaviti.Bolje pogledaj malo svijet oko sebe i uredjenja kakva su im pa onda kritikuj njih.GandalfSivi wrote: Posteno Salice, sada barem jasno znamo kakvu "demokratiju" podrzavas. I opet pokusavas spinovati, spominjuci nas u ovom slucaju, pa da te malo naucim o nasem sistemu. Istina je da imamo problem za clana Predsjednistva, koji se rjesava i pred evropskim i pred domacim sudovima, ali mimo te jedne stvari, apsolutno ti ne treba ni obrazovanje ni dozvola da se kandidujes. U politickom sistemu se svako moze kandidovati za bilo koju pozicuju (mimo predsjednistva), sto apsolutno nema veze sa poslom u javnom sektoru. Sada vec pocinjem misliti da cak i ne zivis u Bosni, jer svako ko imalo prati nasu politiku zna ove stvari i ne pada na osnovama...
- rajv0sa
#7913 Re: RUSIJA
Ama nema zvanične poltike, svako misli o tome šta hoće, čak mislom da je vise anti rusko nego prorusko raspoloženje u šiitskoj zajednici. Iran je više puta istakao da je za integracije BiH u EU, i da shvaza poziciju u kojoj zemlja mora biti bliska i sa SAD zbog vlastite sigurnosti.GandalfSivi wrote:De i meni odgovori svega ti, vec sam te jednom pitao. Da li je zvanicna politika Irana da nam je Rusija bila prijatelj ili dusmanin u ratu? Nista vise...rajv0sa wrote: Pojede te paranoja druže, kakve mule kakvi bakrači. Piso sam par puta al to ne čitate, šitska zajednica ima odlične odnose i sa iz bih i sa državnim institucijama. Nema nikakav politički karakter, sve i jedan šija kojeg ja znam je istinski bosanski patriota. Ministar vansjkih poslova Irana obiđe kovače i to nista ,pa ne znam koja je duruga poruka potrebna da se dokaže koju stranu gura Iran. Al eto vi sve znate bolje, valjda je ta amerika bliže nebu.
- GandalfSivi
#7914 Re: RUSIJA
Evo vidis, posten odgovor, cijenim i postujem. Ponavljam jos jednom, fakat nemam nistq protiv sitske zajednice, ali ne mogu licemjerstva koje kaze da su nam Rusi saveznici u borbi protiv zapada. Sve ostalo okay, ali zato sam se upalio na ovoj temi. Sjecam se ja vremena kada su nam Iranciu saradnji sa Amerikancima pomagali, ali ovdje se to pokusava zaboraviti...rajv0sa wrote:Ama nema zvanične poltike, svako misli o tome šta hoće, čak mislom da je vise anti rusko nego prorusko raspoloženje u šiitskoj zajednici. Iran je više puta istakao da je za integracije BiH u EU, i da shvaza poziciju u kojoj zemlja mora biti bliska i sa SAD zbog vlastite sigurnosti.GandalfSivi wrote:De i meni odgovori svega ti, vec sam te jednom pitao. Da li je zvanicna politika Irana da nam je Rusija bila prijatelj ili dusmanin u ratu? Nista vise...rajv0sa wrote: Pojede te paranoja druže, kakve mule kakvi bakrači. Piso sam par puta al to ne čitate, šitska zajednica ima odlične odnose i sa iz bih i sa državnim institucijama. Nema nikakav politički karakter, sve i jedan šija kojeg ja znam je istinski bosanski patriota. Ministar vansjkih poslova Irana obiđe kovače i to nista ,pa ne znam koja je duruga poruka potrebna da se dokaže koju stranu gura Iran. Al eto vi sve znate bolje, valjda je ta amerika bliže nebu.
-
JUPITERXXX
#7915 Re: RUSIJA
Gandalfe sivi ne bacaj taj spin: "Ponavljam jos jednom, fakat nemam nistq protiv sitske zajednice, ali ne mogu licemjerstva koje kaze da su nam Rusi saveznici u borbi protiv zapada"
Ja samo mrzim kad se za rat koji je vodjen na tlu ex-yu optuzuje Rusija da je ona krivac za sve a zapadne oligarhije su dobri momci oni nisu imali nikakvi zli namjera za ove prostore.Ti i takvi ovdje sluzite da prikrivate prave razloge rata kao sto prikrivate i za ratove na bliskom istoku za Iran Rusiju i mnogo sta.
Ja samo mrzim kad se za rat koji je vodjen na tlu ex-yu optuzuje Rusija da je ona krivac za sve a zapadne oligarhije su dobri momci oni nisu imali nikakvi zli namjera za ove prostore.Ti i takvi ovdje sluzite da prikrivate prave razloge rata kao sto prikrivate i za ratove na bliskom istoku za Iran Rusiju i mnogo sta.
- jeza u ledja
#7916 Re: RUSIJA
Naravno da svako misli sta hoce, ali ne govorimo o "siitskoj zajednici", vec o ljudima koji su ovdje na forumu radi propagiranja odredjenih talking points. Zasto oni ne pricaju negativno o Rusiji? Zasto se njihovo misljenje odudara od misljenja obicnih ljudi?rajv0sa wrote:
Ama nema zvanične poltike, svako misli o tome šta hoće, čak mislom da je vise anti rusko nego prorusko raspoloženje u šiitskoj zajednici. Iran je više puta istakao da je za integracije BiH u EU, i da shvaza poziciju u kojoj zemlja mora biti bliska i sa SAD zbog vlastite sigurnosti.
Isto vazi i za sunitsku zajednicu. Zar stvarno neko treba da vjeruje da prosjecan sunit, bilo gdje na BI, ima pozitivan stav o cionistima ili Americi? No oni koji pisu kontra Irana na temama poput Sirije se obicno lijepe takvim etiketama.
Problem iranske propagande je to dolazi iz centralizovano uredjenog sistema. Kao takva, djeluje vise vjestacki, "naucena", za razliku od "prirodnog" divljanja mudzahedinskih odreda po forumu, ili generalno misljenja obicne raje. Zato toliko odudara i istice se.
- jeza u ledja
#7917 Re: RUSIJA
Hmm...sve vise pocinjem da sumnjam da si ti salik79JUPITERXXX wrote:Gandalfe sivi ne bacaj taj spin: "Ponavljam jos jednom, fakat nemam nistq protiv sitske zajednice, ali ne mogu licemjerstva koje kaze da su nam Rusi saveznici u borbi protiv zapada"
Sto me onda navodi da se jos vise iscudjavam sto si se bas registrovao kad su ovi banovani, tj. ukazuje da ste povezani i djelujete sinhronizovano.
Ti mu dodjes kao neko iz rezervnog sastava. Posto su ovi dobili crvene kartone, morali su pauzirati par sedmica, pa ti uletio.
Hmm, pitam se da li si iskoristio priliku da se pokazes treneru...
-
JUPITERXXX
#7918 Re: RUSIJA
Krivo me razumijete ja ne prodajem obraz.Moje misljenje je moje sto me je u zivotu dobro kostalo i namucio sam se.Da sam htio prodavati svoju savjest zivot bi mi bio lagodan ipak ni za cim ne zalim cak mislim da me je Allah pocastio time da nisam u drustvu takvih ljudi.Ni sa kim nisam povezan na osobnoj razini pogotovo kao oni sto dobivaju po koju hiljadarku eura mjesecno preko BBI banke da sire svoju vjeru a ovamo vicu da je haram hodzama primati platu za posao koji obavljaju.jeza u ledja wrote:Hmm...sve vise pocinjem da sumnjam da si ti salik79JUPITERXXX wrote:Gandalfe sivi ne bacaj taj spin: "Ponavljam jos jednom, fakat nemam nistq protiv sitske zajednice, ali ne mogu licemjerstva koje kaze da su nam Rusi saveznici u borbi protiv zapada"
Ja samo mrzim kad se za rat koji je vodjen na tlu ex-yu optuzuje Rusija da je ona krivac za sve a zapadne oligarhije su dobri momci oni nisu imali nikakvi zli namjera za ove prostore.Ti i takvi ovdje sluzite da prikrivate prave razloge rata kao sto prikrivate i za ratove na bliskom istoku za Iran Rusiju i mnogo sta., jednostavno drukciji stil pisanja. salik bi nam sad uletio sa nekim slikicama, linkovima, clancima koji briljantno povezuju cionisticko-vehabijsku zavjeru, a ti, nista?
![]()
Sto me onda navodi da se jos vise iscudjavam sto si se bas registrovao kad su ovi banovani, tj. ukazuje da ste povezani i djelujete sinhronizovano.
Ti mu dodjes kao neko iz rezervnog sastava. Posto su ovi dobili crvene kartone, morali su pauzirati par sedmica, pa ti uletio.
- jeza u ledja
#7919 Re: RUSIJA
Zasto si se registrovao dan nakon sto su ovi banovani?
- GandalfSivi
#7920 Re: RUSIJA
Da Salik zna kakve prodavnice jevreji drze, nikada ne bi pricao protiv njih...
#nadjohteletinu
#nadjohteletinu
- jeza u ledja
#7921 Re: RUSIJA
Zamisli salika u Njujorku.
Pobudalio bi od 'nolko jevreja.
I to oni ruski su najzesci.
Taman eto da nadju zajednicki jezik, hehehe 
I to oni ruski su najzesci.
- eltroxin
#7922 Re: RUSIJA
Ma ovaj je neki z klasa zamjena, dok se ne vrate "pravi" iranci... Salik se ko malo upraksao, ovaj jos nije naucio da se ne kaze otaj nego ijotajjeza u ledja wrote:Hmm...sve vise pocinjem da sumnjam da si ti salik79JUPITERXXX wrote:Gandalfe sivi ne bacaj taj spin: "Ponavljam jos jednom, fakat nemam nistq protiv sitske zajednice, ali ne mogu licemjerstva koje kaze da su nam Rusi saveznici u borbi protiv zapada"
Ja samo mrzim kad se za rat koji je vodjen na tlu ex-yu optuzuje Rusija da je ona krivac za sve a zapadne oligarhije su dobri momci oni nisu imali nikakvi zli namjera za ove prostore.Ti i takvi ovdje sluzite da prikrivate prave razloge rata kao sto prikrivate i za ratove na bliskom istoku za Iran Rusiju i mnogo sta., jednostavno drukciji stil pisanja. salik bi nam sad uletio sa nekim slikicama, linkovima, clancima koji briljantno povezuju cionisticko-vehabijsku zavjeru, a ti, nista?
![]()
- Point.
#7923 Re: RUSIJA
BiH kao drzava tezi ka EU i NATO clanstvu, mozete propagirati za nazadne irance ili ruse, ali mi smo odabrali put.
- Opetja033
#7924 Re: RUSIJA
JUPITERXXX wrote:moja braca ne mogu biti oni koji podrzavaju Izrael jer time se suprotstavljaju Kuranu u kojem stoji da je Allah istjerao jevreje i zabranio im povratak i ako se ikad vrate bice unisteni.
Ti ili si neviđen trol ili si plitak k'o potok.
Zašto lažeš na Allaha dž.š.? Znaš li ti kakav grijeh to predstavlja?
Zašto lažeš da to piše u Kur'anu?
Ti Kur'an u životu otvorio nisi...
- Opetja033
#7925 Re: RUSIJA
Point. wrote:BiH kao drzava tezi ka EU i NATO clanstvu, mozete propagirati za nazadne irance ili ruse, ali mi smo odabrali put.
A svi ostali, ako im se ne sviđa i ako se sa tim ne mogu pomiriti, bujrum Teheran ili Moskva. Samo kartu u jednom pravcu kupite ljubim vas.