Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Maharadza

#7901 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

gidra wrote:
Maharadza wrote:
manekenka u penziji wrote:Možeš li laiku objasniti sta je to frimware i da li te bolje sluša nakon toga? :-D
Nema potrebe jer isto ništa ne pomaže! Znam to iz prve ruke! A i ta operacija je sama po sebi malo "rizična" jer se može desiti brick rutera i onda ga možeš baciti, a telemach će ga normalno naplatiti jer nije njihovom krivicom riknuo! :zzzz:

Elem, nemoj samo pomisliti da svi TP-Link ruteri ne valjaju samo radi tog' jednog "bisera", evo ja npr. imam samo za jednu seriju bolji (wr741N) od toga što oni dijele (wr740N) pa je razlika ogromna (divi gore moj prethodni post)! ;-)
ma sa DD-wrtom leti majke mi. Meni je signal sigurno bolji za 50 %
Ma ja bi prije kupio novi ruter koji će provjereno raditi nego rizikovao pokvariti ovaj njihov kroz taj "custom" firmware! Eh, da je ruter moj i da ne radi kako treba...to bi bila sasvim druga priča! I na svome galaxy s3 nisam trpio onaj touchwiz duže od 2 dana! :mrgreen:
Zvek

#7902 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Zvek »

Telekom Austrija hoće SBB i H1 T

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php ... _id=731832

A posto je Telemach pod patronatom SBBa, eto Austrijanaca i kod nas
van helsing

#7903 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by van helsing »

Pa kao sto neko napisa komentar na tom linku, bolje da dodju kao konkurencija, a ne da preuzimaju postojece platforme. Neka udju kao konkurencija na svim poljima usluga koje pruzaju u Austriji. Sto veca konkurencija, to bolje za nas korisnike.

Tapatalk 4 Beta
ElRe

#7904 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ElRe »

Nikome se vise ne isplati da gradi infrastrukturu i pocinje od nule.
dječak sa šibicama

#7905 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dječak sa šibicama »

Pa da, sto bi kretali od nule, kad mogu jednostavno kupiti United group (SBB, Telemach Slovenija i BiH, Total tv) i uzeti glavni dio kolaca na trzistu.

Nadam se da ce oni imati vise sluha za korisnike i nase zelje.

Nije Telemach toliko los, kvalitet ponude je ok, ali moze biti i puno bolje.
heat
Grijem se na: Ljubav
Vozim: ABCD

#7906 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by heat »

ja nemam Premier League TV ?
jel zna neko hoce li nam vratiti navedeni kanal jer su ubacili na njegovo mjesto hebenu Klasik TV ?!

eee da hoce napraviti pakete_____npr. SKY paket_____RAI paket____PREMIERE paket______uhhhh pa biraj :D
StupskaBitanga

#7907 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by StupskaBitanga »

Valjda će prije preuzimanja krenuti sa virutelnom mobilnom telefonijom
kakaljin

#7908 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

kakaljin wrote:
Telemach wrote:
Molimo Vas dostavite nam korisničke podatke u inbox, provjerićemo uslugu koju koristite.
Zasto nemate pinkove u ponudi kao svi ostali operateri, i zasto je razlicita programska sema u Sarajevu i Mostaru posebno u vezi HRT-2( tj. zatamljivanje HRT-a u Sarajevu, a toga nema u Mostaru). Molim konkretan odgovor. Pozdrav

Da li ce korisnik telemach odgovoriti na ovo konkretno pitanje!!!!!!

Ako se javlja u sluzbi korisnika ovdje na forumu
fortaleza

#7909 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fortaleza »

heat wrote:ja nemam Premier League TV ?
jel zna neko hoce li nam vratiti navedeni kanal jer su ubacili na njegovo mjesto hebenu Klasik TV ?!

eee da hoce napraviti pakete_____npr. SKY paket_____RAI paket____PREMIERE paket______uhhhh pa biraj :D
Premier league više ne emitira, ugašen kanal.

Stvarno misliš da je legalno ponuditi pakete s drugih tržišta ovdje ili se zajebaješ? :D Pa nek ljudi gledaju Premier ligu i Primeru na SKY paketu, koga boli čundara što je Sportklub vlasnik prava i iskeširao je milijune za prijenose.
heat

#7910 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by heat »

fortaleza wrote:

Stvarno misliš da je legalno ponuditi pakete s drugih tržišta ovdje ili se zajebaješ? :D Pa nek ljudi gledaju Premier ligu i Primeru na SKY paketu, koga boli čundara što je Sportklub vlasnik prava i iskeširao je milijune za prijenose.

a sta je kod nas legalno ? :D
kad bih imao mogucnost izbora....ja bih prije izabrao SKY paket i prije slusao na engleskom prijenos nego one na ekavici ili vratnicu da slusam :mrgreen:
fortaleza

#7911 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fortaleza »

Jasno ti je da je Premiere dostupan samo u Njemackoj, Sky Italia u Italiji...a kod nas su Arenasport i SK kanali s otkupljenim pravima.

To je ono legalno i ovi operateri nikad nece imati u ponudi strane pakete. Zato imas opciju cardsharinga, 10 000 kanala i gledas sve zivo.
heat

#7912 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by heat »

fortaleza wrote:Jasno ti je da je Premiere dostupan samo u Njemackoj, Sky Italia u Italiji...a kod nas su Arenasport i SK kanali s otkupljenim pravima.

To je ono legalno i ovi operateri nikad nece imati u ponudi strane pakete. Zato imas opciju cardsharinga, 10 000 kanala i gledas sve zivo.
:shock:
a kome vjerovati za cardssharing ? koliko ta muzika kosta ? potrebno ?

:thumbup:
Bryant 24

#7913 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Bryant 24 »

heat wrote:
fortaleza wrote:Jasno ti je da je Premiere dostupan samo u Njemackoj, Sky Italia u Italiji...a kod nas su Arenasport i SK kanali s otkupljenim pravima.

:shock:
a kome vjerovati za cardssharing ? koliko ta muzika kosta ? potrebno ?

:thumbup:
Ev ti iz prve ruke, ja liku placam 10 eura mjesecno za card sharing, imam sve zive i mrtve kanale. :D Koristim Dreambox 800 HD.
gidra

#7914 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by gidra »

heat wrote:
fortaleza wrote:

kad bih imao mogucnost izbora....ja bih prije izabrao SKY paket i prije slusao na engleskom prijenos nego one na ekavici ili vratnicu da slusam :mrgreen:
Pojma ti nemaš. Komentatori na Sportklubu su za 10, pogotovo Srbi razvaljuju.
Mustang1

#7915 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Evo ga jedan od onih sa facebooka sto su trazili sky paket presaltao se i na forum :D Jedno je ilegalno i tajno a drugo je ilegalno nuditi javno ..
Maharadza

#7916 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

gidra wrote:
heat wrote:
fortaleza wrote: Premier league više ne emitira, ugašen kanal.

Pojma ti nemaš. Komentatori na Sportklubu su za 10, pogotovo Srbi razvaljuju.
Potpis! Iskreno su ljudi izmislili pojam komentatora za ove naše hadalje! Ne deru se, ne "drobe" bezveze i što treba i što ne treba, informacije su u 99% slučajeva tačne, inače ih komotno mogu uporediti sa švabskim komentatorima koji su naravno za još jednu klasu iznad, pogotovu oni na ZDF-u (Bela Rethy)! :thumbup:

Elem, meni su od ovih na Sportklubu jedino još jača ona dvojica na Eurosport2 kada prenose Bundesligu! Niti su ozbiljni niti profesionalni ali brate što zabavljaju to je neviđeno! Provala za provalom...naravno u poz. smislu, ništa zlonamjerno ili sl. Oplačem kad' god ih slušam! :mrgreen:
gidra

#7917 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by gidra »

Slovenski Telemach ubacio u ponudu Pink kanale, tačnije 10 novih kanala i stavili ga kao zaseban paket i košta im oko 6 eura.
Image
StrelacAB80

#7918 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by StrelacAB80 »

neka ga ne ubacuju nikako,jer kako god,ako ubace,rasporedice po paketima i naplacivace,sto naravno,slabo i rijetko ko ce prihvatiti tu opciju da im jos placa i uvodjenje pink kanala! Nemojte gospodo ubacivati,ako cete naplacivati,a poznajuci politiku vasega rada,siguran sam da cete naplacivati,pa makar i marku!
apicrenjo

#7919 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by apicrenjo »

sta se nervirate za svoje solde mozete gdje vam je volja...ja sam odjavio telemach i uveo logosoft i mogu vam reci da sam prezadovoljan..da se ne bi peglao sa lihvarima i molio za bilo sta sto placam..za isto novaca dobio vecu brzinu inte..vise kanala pa i tu ebenu snimalicu.. :-)
StrelacAB80

#7920 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by StrelacAB80 »

Hvala tebi i Logosoftu,ali logosoft je "supcina" jedna najveca od providera,(koristio sam njihove usluge godinu dana,i nikada vise),dok telekabel,pa sada telemach,koristim godinama i godinama,a za kanale,pa,ok,uvijek nekih primjedbi bude,sto se mene tice,meni uopce i ne trebaju-Logosoft-ne moze on,prijatelju telemachu,ni do koljena! ;)

LOGOSOFT ,nikome ne preporucujem ,ni u najgorim opcijama! bar,sto se tice grada Zenice!
apicrenjo

#7921 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by apicrenjo »

mozes ti pricati sta god zelis..ali mi ne mozes pricati o telemachu..ja osobno imam lose iskustvo sa njima i tek sad vidim kolika je ogromna razlika u svemu..tako da ti imas svoje a ja svoje misljenje..ok-ja sam vec rekao razlike..:)
apicrenjo

#7922 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by apicrenjo »

da ne govorim da sam jos od eloba pretplatnik...mislim da nema vecih titiza na dunjaluku od njih u svakom pogledu..evo vec imam par dana lol ako ovako ostane ja cu biti vise nego zadovoljan..a telemach moze prodavati svoje ublehe maloj djeci iskreno
apicrenjo

#7923 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by apicrenjo »

Da ne bude nesporazuma ja govorim za Sarajevo..
Cracked

#7924 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Cracked »

cega sam se najvise bojao, da ce pink popustiti i dozvolit im da ubace pinkove u pakete umjesto u osnovnu ponudu. Ja vala kao korisnik trio paketa necu ni marke platiti vise. Dosta brate.
Maharadza

#7925 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

apicrenjo wrote:da ne govorim da sam jos od eloba pretplatnik...mislim da nema vecih titiza na dunjaluku od njih u svakom pogledu..evo vec imam par dana lol ako ovako ostane ja cu biti vise nego zadovoljan..a telemach moze prodavati svoje ublehe maloj djeci iskreno
Fino za tebe a sada u skokovima razligu na lol temu! Sretno! :vozdra:

http://www.klix.ba/forum/logosoft-all-a ... s5550.html

Elem, kao što sam i očekivao, ako uvedu pink - to će biti u zasebnom paketu kao što je slučaj sa HBO ili HD paketom! Samo naivni su mogli očekivati da će ubaciti ove kanale u osnovnu ponudu! Ali ne letimo pred rudu, možda nam puste pokoji kanal u proširenom paketu?! :mrgreen:
Locked