Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Thecoldfear

#7901 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by Thecoldfear »

http://www.imdb.com/title/tt1403981/ Remember me(Romance, Drama)
http://www.imdb.com/title/tt1219289/ Limitless (Mistery,Sci-fy,thriller)
http://www.imdb.com/title/tt1416801/ Kill the Irishman (biography,crime,thriller) ovo se mora pogledati
http://www.imdb.com/title/tt1220214/ Heartless (Drama,fantasy,Horror)
http://www.imdb.com/title/tt1570728/ Crazy,stupid,love (comedy,drama,romance)
http://www.imdb.com/title/tt1020558/ Centurion (Action,adventure,drama)
http://www.imdb.com/title/tt0878804/ The blind side (biography,drama,sport) mora se pogledati
http://www.imdb.com/title/tt1488555/ The Change up (comedy)
http://www.imdb.com/title/tt1189340/ The Lincoln Lawyer (Crime ,Drama, Thriller)

za sve po nesto :)
Skream

#7903 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by Skream »

Experiment odličan, Forest razvalio! :thumbup:
clarKKent

#7904 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by clarKKent »

Skream wrote:Experiment odličan, Forest razvalio! :thumbup:
apsolutno :thumbup:
johnnykola

#7905 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by johnnykola »

clarKKent wrote:Image
njemacki original:

Image

mi je bio tonbe.
clarKKent

#7906 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by clarKKent »

johnnykola wrote:
njemacki original:

Image

mi je bio tonbe.
vjerovatno jeste, ali kod filmova ovakvih tematika nije bitno ko ce obraditi...
zato, svejedno, imate preporuku (:
deyan

#7907 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by deyan »

Image

Ponovo na "play-u" i ponovo jednako uzivanje. Odlicni Cassel u odlicnoj i istinitoj prici...

Image

Ako budete u prilici da se dokopate ovog ostvarenja ne oklevajte ni za jotu. Garantujem da se necete pokajati...
snukey

#7908 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by snukey »

Rauber wrote:Svako malo se spominjao ovaj Gummo kao preporuka, samo ne vidjeh jel to bila neka zajebancija ili je do mene, ali ja gluplji film u zivotu nisam gledao, majke mi. :-)
Ja u filmu vidim sami gurbetluk, depresivce, pedere, mentalno ogranicene osobe....
Kad malo bolje skontam u filmu i nema niko ko bi prosao test inteligencije, da me se pogresno ne shvati nemam nista protiv mentalno poremecenih osoba samo mi nije jasno zasto bi neko nesto ovako preporucio.
Odron odrona, sad sam mu na IMDB-u dao ocjenu 1 :mrgreen: , prvi film kojem sam dao takvu ocjenu.
Nemaš ništa protiv mentalno zaostalih osoba, ali, ono, zašto bi iko snimio film o njima, ono, ko bi to gledao i još gore, preporučio da se gleda. Ono stvarno...

:skoljka:
Rauber

#7909 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by Rauber »

Nije problem da se film snimi o mentalno poremecenim osobama i da on ima neku poruku ili neku normalnu radnju, pa gledao sam X filmova gdje je glavni lik u filmu osoba sa nekim mentalnim poremecajem, evo npr prvi mi pada film od Sean Penn-a "I am Sam" Znaci film mi je jedan od najboljih.
Koju poruku ovaj film daje? Sta u filmu ima vrijedno gledanja? Ako si gledao/la de prosvijetli me, mozda je problem u meni i ja ne vidim, zaista ne bjezim od toga da poslusam drugo misljenje, pa i da ga prihvatim.
Evo kako sam ja film vidio, otprilike scene filma idu ovako:
- prva scena - dvije glupacice lijepe sise selotejp trakom i naglo je odlijepe i onda se dive kako im od toga rastu sise.
-druga scena - dva djecaka ubijaju macke i mrtve ih prodaju za dolar po kilogramu ili macki, dobiju tu 10-tak dolara i malo sintelana pa se jos i nadrogiraju
- treca scena - njih dvojica objesili mrtvu macku i sibaju je prutom (il ono bi kais)
- cetvrta scena - neki lik popio par piva i place patuljku crncu kako mu je zivot sranje, i onda ga krene poljubiti. kod ove scene umalo nisam povratio.
- peta scena - ona dvojica sto ubijaju i muce macke otisli u kucu kod nekog pedera sto isto ubija macke za novac i kao konkurencija im je, nisu ga nasli ali su mu nasli babu koju na zivotu odrzavaju joa samo aparati, medjutim iskljucise joj aparate :-)
- sesta scena - neki lik uzeo kuhinjsku stolicu i hrva se sa njom, nije joj mogao nista pa onda nekakav prileti i "ubi" stolicu nogama :skoljka:
- opet scena sa onom dvojicom iz pocetka filma, otisli da potrose onih 10-tak dolara sto su zaradili na mrtvim mackama i dodjose kod lika i platili mu za sexualne usluge sestre (cini mi se da mu je ono sestra) :run:
I sve tako film ide, a razgovor izmedju aktera filma je katastrofa, nista pametno za cuti, sve neke budalastine i smijanje budalastinama, na pola filma sam se pitao sta ja ovo gledam.
:run:

@johnnykola
Neka fala :-D , dosta mi je filmova Harmony Korine :mrgreen:
elSaik

#7910 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by elSaik »

Čuj povratio jer je lik pijan krenuo poljubiti patuljka crnca. :D
Rauber

#7911 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by Rauber »

Ne znam jarane ali meni je ta scena bila gadna samo tako, prvo gledam patuljka na koji ga nacin gleda, a i ovaj sa pivom i crnjak pricom mi je odmah bio sumnjiv i samo sam cekao da se neki pederluk desi, sreca pa ga patuljak odbi inace bi povratio.
snukey

#7912 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by snukey »

ja se ne bih raspravljala o tome zašto se meni ili tebi neki film sviđa, a neki ne. (to je i mana na ovoj temi, svi se nešto ubjeđuju, a ne vidim poentu. poslušaj il nemoj poslušati preporuku, reci sviđa mi se, ne sviđa, a ne 'joooj, ko normalan ovo može preporučiti, ne bih ni dušmanu dao da gleda' i slična iščuđavanja -.-.) uglavnom, zasmetala mi je rečenica koju sam i spomenula u prethodnom postu. i am sam nisam gledala, vjerujem da je dobar, ali gummo predstavlja manje sjajnu stranu medalje ludila i dosade. film nije svakidašnji, i sam harmony korine je rekao da je želio snimiti nešto što ne može vidjeti u drugim filmovima. čovjek pravi filmove za svoju dušu :D, respect :D.
Rauber

#7913 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by Rauber »

Ni ja se ne zelim ni s kim raspravljati samo se cudio (ali ne na nacin na koji si ti navela) sta ljudi u ovom filmu vide da bi ga preporucili drugima, ne kontam sta je problem to pitati?
Na ovoj temi sam od njezinog pocetka i pregledao sam dosta filmova koji se ovdje spominju, bilo je mnogih filmova koji definitivno nisu po mom ukusu i nisam o njima raspravljao, ali Gummo mi je najgori film sto sam pogledao i ozbiljan sam kad to kazem.
Eto sad si mi ti objasnila kakav je Gummo film i zasto ga je Korine htio napraviti ovakvog kakav jeste, mogla si to odmah reci a ne da idemo u bespotreban off. :)
P.S. pogledaj I am Sam ;)
snukey

#7914 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by snukey »

na listi je :).
BHF_Manijak

#7915 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by BHF_Manijak »

Ne znam je li bila dosad preporuka ali film "Trust", odlican, drama za preporuku, maloprije pogledah i odusevio me je, gluma(posebno 14.godisnja djevojcica u filmu) odlicna, malo je kraj nidje veze, moglo se bolje uraditi, sto rece jedan na komentarima na imdb-u, film je a ne dokumentarac, ali generalna ocjena od mene 8/10, i to 8 zbog kraja! :thumbup: :thumbup:
johnnykola

#7917 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by johnnykola »

Rauber wrote:Nije problem da se film snimi o mentalno poremecenim osobama i da on ima neku poruku ili neku normalnu radnju, pa gledao sam X filmova gdje je glavni lik u filmu osoba sa nekim mentalnim poremecajem, evo npr prvi mi pada film od Sean Penn-a "I am Sam" Znaci film mi je jedan od najboljih.
Koju poruku ovaj film daje? Sta u filmu ima vrijedno gledanja? Ako si gledao/la de prosvijetli me, mozda je problem u meni i ja ne vidim, zaista ne bjezim od toga da poslusam drugo misljenje, pa i da ga prihvatim.
Evo kako sam ja film vidio, otprilike scene filma idu ovako:
- prva scena - dvije glupacice lijepe sise selotejp trakom i naglo je odlijepe i onda se dive kako im od toga rastu sise.
-druga scena - dva djecaka ubijaju macke i mrtve ih prodaju za dolar po kilogramu ili macki, dobiju tu 10-tak dolara i malo sintelana pa se jos i nadrogiraju
- treca scena - njih dvojica objesili mrtvu macku i sibaju je prutom (il ono bi kais)
- cetvrta scena - neki lik popio par piva i place patuljku crncu kako mu je zivot sranje, i onda ga krene poljubiti. kod ove scene umalo nisam povratio.
- peta scena - ona dvojica sto ubijaju i muce macke otisli u kucu kod nekog pedera sto isto ubija macke za novac i kao konkurencija im je, nisu ga nasli ali su mu nasli babu koju na zivotu odrzavaju joa samo aparati, medjutim iskljucise joj aparate :-)
- sesta scena - neki lik uzeo kuhinjsku stolicu i hrva se sa njom, nije joj mogao nista pa onda nekakav prileti i "ubi" stolicu nogama :skoljka:
- opet scena sa onom dvojicom iz pocetka filma, otisli da potrose onih 10-tak dolara sto su zaradili na mrtvim mackama i dodjose kod lika i platili mu za sexualne usluge sestre (cini mi se da mu je ono sestra) :run:
I sve tako film ide, a razgovor izmedju aktera filma je katastrofa, nista pametno za cuti, sve neke budalastine i smijanje budalastinama, na pola filma sam se pitao sta ja ovo gledam.
:run:

@johnnykola
Neka fala :-D , dosta mi je filmova Harmony Korine :mrgreen:
e, hajde sad, iz i am sam-a pobroj isto toliko scena. :D vidis, ja u gummu vidim samo i jedino ljubav. mislim da u njegovom slucaju imdb jeste relevantan, jer cini mi se, da postoje negativne ocjene ti bi za njega dao - milijun i pobio vrlo dobru ocjenu. a tamo, za njega, ocjena 6.1. neverovatno, zar ne? samo zato sto je neko manje inteligentan, zar ne bi smio da se voli ili izmedju sebe vole na svoj nacin? pokusaj pogledati samo malo iznad kepeca, idota, ubijanja macki, snifanja, hrvanja sa stolicom ili ljepljenja selotejpa preko sikica.
ono, postivam, ako ti je ogavna slikica iz filma o kojoj je dassa govorio:

Image

sta ces, svi ljudi nisu isti. i dobro je da je tako.

<3<3<3

zijancer

#7918 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by zijancer »

poslije ove analize gummo je definitivno teško zaobići

evo jos jedna preporukica, ali nije nikakav big deal
vec, znate onaj osjećaj kada gledate zrnca prašine na zraci svjetlosti, kako polako plove po sobi?
e tako nekako..na to liči :-) :)

http://www.imdb.com/title/tt0097239/
glockov kolac

#7919 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by glockov kolac »

zijancer wrote:poslije ove analize gummo je definitivno teško zaobići

evo jos jedna preporukica, ali nije nikakav big deal
vec, znate onaj osjećaj kada gledate zrnca prašine na zraci svjetlosti, kako polako plove po sobi?
e tako nekako..na to liči :-) :)

http://www.imdb.com/title/tt0097239/
Što ne gummo ovih pshiKičkih filmova :lol:
zijancer

#7920 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by zijancer »

ni ja ne mogu smislit' ovaj smajli ----------> :lol: <-------------
pogotovo u vlastitim postovima :|

to kao one komedije kad ti nacrtaju Ge se treba keslati :cry: :P
Hiran

#7921 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by Hiran »

johnnykola wrote:
njemacki original:

Image

mi je bio tonbe.
Za one koji možda ne znaju, filmovi su bazirani na istinitom događaju, tzv. Stanford Prison Experiment-u koji je sproveden 1971 g. pod vodstvom profesora psihologije Philipa Zimbarda i koji je krenuo po zlu. On je kasnije napisao knjigu "The Lucifer Effect: Understanding How Good People Turn Evil" u kojoj je experiment opisan u detalje.
johnnykola

#7922 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by johnnykola »

Hiran wrote:
johnnykola wrote:
njemacki original:

Image

mi je bio tonbe.
Za one koji možda ne znaju, filmovi su bazirani na istinitom događaju, tzv. Stanford Prison Experiment-u koji je sproveden 1971 g. pod vodstvom profesora psihologije Philipa Zimbarda i koji je krenuo po zlu. On je kasnije napisao knjigu "The Lucifer Effect: Understanding How Good People Turn Evil" u kojoj je experiment opisan u detalje.
da, da.
zijancer

#7923 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by zijancer »

u cijeloj toj priči, meni je čudnije bilo kako je Brodi (ne sjećam se više imena iz filma) uspio odrasti bez da je formirao ikakav obrambeni mehanizam
i ostalo mi je nejasno da li je nakon experimenta otišao u drugu krajnost, ili je našao mjeru i pomirio se sa sobom oko toga
Hiran

#7924 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by Hiran »

Intereantan film zasnovan na istinitom psihološkom eksperimentu je i Die Welle . Profesor istorije u srednjoj školi u Paolo Altu (California) je napravio eksperiment nazvan The Third Wave da pokaže učenicima kako i demokratsko društvo može postati fašističko.

Image
BHF_Manijak

#7925 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by BHF_Manijak »

I od mene palac gore za Die welle, odlican film, kako ovo na momente strasno izgleda, sto ti je reci psihoza mase, da se prepadnes fakat kako ideologija djeluje!
Post Reply