Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- shiljak
#78976 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ako sam stari korisnik i sad hoću da pređem na EON FULL, gdje piše da se dobije i TV Box, je li se nešto dodatno plaća kao tv box uređaj i sl?
- Benq
- Moderator
#78977 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ti kao stari korisnik, prelaskom na EON FULL paket, dobio bi besplatno jedan EON STB na koristenje, s tim da bi postojeci D3 resiver vratio. Ne placa se nista dodatno ako je u pitanju samo jedan STB. Monter dodje na adresu, uzme tvoj stari D3 STB i postavi ti EON STB. To je sve.shiljak wrote:Ako sam stari korisnik i sad hoću da pređem na EON FULL, gdje piše da se dobije i TV Box, je li se nešto dodatno plaća kao tv box uređaj i sl?
Last edited by Benq on 28/12/2018 16:19, edited 1 time in total.
- diablobih
#78978 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa i onim sa analogijom daju resiver po potrebi, tako da im nije to tesko.shiljak wrote:Znači sad kao novi korsnik imaš samo EON pakete, nema onih standardnih? Jedino što su se zeznuli jeste da postojeći korisnik može preći na novi paket, tj. EON i onda mu moraju dati resiver.. Možda je caka da ćeš ga morati platiti..
sto se tice eon full, dobijas EON resiver bez naknade.
- shiljak
#78979 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hvala probam preći na EON, koliko vidim sve isto dobiješ samo što ti dođe tv box gratis i nadati se ide brzo prebacivanje kanala kao i na D3 digitalnoj
-
kakaljin
#78980 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
A kako bi se odnosila akcija ova digitalizacija kada bi se uzeo EON FULL TV paket sa prosirenim paketom, tamo gdje ima samo analogna tv?
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#78981 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Et vidiš o tome nisam razmišljao, već samo o HDMI na RCA(digitalni na analogni signal) konvertore, a dosta android boxova imaju AV priključak(nisam ni obraćao pažnju na njeg), kao 3.5mm što je vjerovatno isto kao TV izlaz što su imale stare Nokie N95 i slični telefoni, sa 3.5mm na tri činča, dva za stereo audio i jedan za video. Jest da treba od 50 do 100KM za iole dobar android box(ispod 2GB rama nebi ništa), ali bi se opet moglo kupiti ako se bude imalo kakvih finih para.fusion_ba wrote:mnogi android boxovi imaju AV izlaz za CRT televizore
- Radar71
#78982 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Naime, u narednom periodu započinjemo akciju besplatne digitalizacije TV signala! Sve prednosti digitalne televizije korisnici analogne kablovske televizije imat će bez dodatnih troškova, po istoj cijeni mjesečne pretplate koju su do sada plaćali.kakaljin wrote:A kako bi se odnosila akcija ova digitalizacija kada bi se uzeo EON FULL TV paket sa prosirenim paketom, tamo gdje ima samo analogna tv?
Sa postojećih 59 analognih kablovskih TV kanala korisnici prelaze na više od 135 digitalnih, sa mnogo boljom slikom i zvukom, i to po istoj cijeni koju su plaćali do sada. Istovremeno, od 10.1.2019. godine, 5 TV kanala više neće biti dostupno u okviru Osnovnog TV paketa analogne kablovske televizije. Besplatnom digitalizacijom korisnici će dobiti besplatan priključak digitalnog prijemnika ili kartice kao i gledanje digitalnog Start paketa po cijeni analogne kablovske televizije. Pored vrhunskog kvaliteta slike i zvuka, prelaskom na digitalni signal dobija se i mnogo veći i raznovrsniji izbor TV sadržaja u standardnoj SD i visokoj HD rezoluciji.
-
kakaljin
#78983 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
To sam procitao odmah, i moje se pitanje ne odnosi na to vec na sasvim nesto drugo.Radar71 wrote:Naime, u narednom periodu započinjemo akciju besplatne digitalizacije TV signala! Sve prednosti digitalne televizije korisnici analogne kablovske televizije imat će bez dodatnih troškova, po istoj cijeni mjesečne pretplate koju su do sada plaćali.kakaljin wrote:A kako bi se odnosila akcija ova digitalizacija kada bi se uzeo EON FULL TV paket sa prosirenim paketom, tamo gdje ima samo analogna tv?
Sa postojećih 59 analognih kablovskih TV kanala korisnici prelaze na više od 135 digitalnih, sa mnogo boljom slikom i zvukom, i to po istoj cijeni koju su plaćali do sada. Istovremeno, od 10.1.2019. godine, 5 TV kanala više neće biti dostupno u okviru Osnovnog TV paketa analogne kablovske televizije. Besplatnom digitalizacijom korisnici će dobiti besplatan priključak digitalnog prijemnika ili kartice kao i gledanje digitalnog Start paketa po cijeni analogne kablovske televizije. Pored vrhunskog kvaliteta slike i zvuka, prelaskom na digitalni signal dobija se i mnogo veći i raznovrsniji izbor TV sadržaja u standardnoj SD i visokoj HD rezoluciji.
To je samo da kazem hocu digitalizaciju, i oni bi mi donjeli resiver i pustili start paket za cijenu KKS-a, ali ja pitam potpuno nesto drugo.
- crnivrag
#78984 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kao novi korisnik koji do sada nije koristio usluge digitalne TV imaš mogućnost da 12 mjeseci taj paket plaćaš samo 32.90 KM.kakaljin wrote:A kako bi se odnosila akcija ova digitalizacija kada bi se uzeo EON FULL TV paket sa prosirenim paketom, tamo gdje ima samo analogna tv?
- Radar71
#78985 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pročitaj svoje pitanje, ostalo po cjenovniku dostupnom za tri klika.kakaljin wrote:To sam procitao odmah, i moje se pitanje ne odnosi na to vec na sasvim nesto drugo.Radar71 wrote:Naime, u narednom periodu započinjemo akciju besplatne digitalizacije TV signala! Sve prednosti digitalne televizije korisnici analogne kablovske televizije imat će bez dodatnih troškova, po istoj cijeni mjesečne pretplate koju su do sada plaćali.kakaljin wrote:A kako bi se odnosila akcija ova digitalizacija kada bi se uzeo EON FULL TV paket sa prosirenim paketom, tamo gdje ima samo analogna tv?
To je samo da kazem hocu digitalizaciju, i oni bi mi donjeli resiver i pustili start paket za cijenu KKS-a, ali ja pitam potpuno nesto drugo.
- shiljak
#78986 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Je li i za postojeće korisnike 32 KM ako pređeš sa digitalne na EON? I ima li teletext 
- crnivrag
#78987 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ova akcija se odnosi na korisnike koju su do sada koristili samostalne usluge analogne TV, digitalne TV, interneta ili telefona.shiljak wrote:Je li i za postojeće korisnike 32 KM ako pređeš sa digitalne na EON? I ima li teletext
A ne odnosi se na korisnike koji su već bili na nekom od starih Duo/Trio/Super Mix paketa (Za takve korisnike je dostupna posebna akcija zadržavanja cijene starog paketa + Arena SD 6 mjeseci). https://telemach.ba/Binary/10645/USLOVI ... ATNIKE.pdf
A, da aplikacija putem EON box-a posjeduje teletext funkcionalnost.
- odmor
#78988 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Postoji jos "Duo Tel" i "Duo Tel Senior". Ovaj drugi je dobar zbog HanifeBenq wrote:Stari Duo i Trio paketi vise nisu dio ponude Telemacha za nove korisnike. Kao novi korisnik mozes izabrati jedan od novih EON paketa.shiljak wrote:Znači sad kao novi korsnik imaš samo EON pakete, nema onih standardnih?
Jedan resiver dobijes besplatno na koristenje, a za svaki dodatni placas rentu ukoliko zelis D3 resiver, a ako zelis EON STB i kao dodatni, onda placas prikljucnu taksu za taj stb + renta.
- crnivrag
#78989 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Čudo se Hanifa nije do sad prešaltala na EON Premium paketodmor wrote:
Postoji jos "Duo Tel" i "Duo Tel Senior". Ovaj drugi je dobar zbog Hanife
- odmor
#78990 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ma kakvi. I ovako je na granici nakon onih cesti poskupljenja. Ne treba njoj internet, nek moze telefonirat i pokoji kanal pogledat i to je to. Sevdah TV prednjacicrnivrag wrote:Čudo se Hanifa nije do sad prešaltala na EON Premium paketodmor wrote:
Postoji jos "Duo Tel" i "Duo Tel Senior". Ovaj drugi je dobar zbog Hanife
- Telemach
#78991 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@shiljak,shiljak wrote:Ako sam stari korisnik i sad hoću da pređem na EON FULL, gdje piše da se dobije i TV Box, je li se nešto dodatno plaća kao tv box uređaj i sl?
U pp nam dostavite kontakt. Rado ćemo Vas pozvati i odgovoriti na sva pitanja
- Telemach
#78992 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@edin187,
Možete nam dostaviti korisničke podatke u pp i provjerit ćemo.[/quote]
Ako ti rijese javi, ja sam se zalio @telemachu i rekao da mi je los wifi signal isto tako mjesecima, i kada su promijenilo modem i dalje los, a on me pitao da detaljno objasnim problem. Kad se nisam bacio sa balkona. Zar moze detaljnije od toga da mi je los wifi signal. Tu sam odustao. Punim mobilni net, pustam ukicanima i trazim drugo rjesenje. Sta cu sve sto sam pokusao nece.[/quote]
Juce je momak dolazio iz kablovske, nesto je promijenio na skretnicama i na ulazu u mode. Sad za sad je wifi dobar.
Pa eto javi se @telemachu pomoci ce ti.
@telemach
[/quote]
@edin187,
Drago nam je
Možete nam dostaviti korisničke podatke u pp i provjerit ćemo.[/quote]
Ako ti rijese javi, ja sam se zalio @telemachu i rekao da mi je los wifi signal isto tako mjesecima, i kada su promijenilo modem i dalje los, a on me pitao da detaljno objasnim problem. Kad se nisam bacio sa balkona. Zar moze detaljnije od toga da mi je los wifi signal. Tu sam odustao. Punim mobilni net, pustam ukicanima i trazim drugo rjesenje. Sta cu sve sto sam pokusao nece.[/quote]
Juce je momak dolazio iz kablovske, nesto je promijenio na skretnicama i na ulazu u mode. Sad za sad je wifi dobar.
Pa eto javi se @telemachu pomoci ce ti.
@telemach
@edin187,
Drago nam je
-
tap3ah75
#78993 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Telemach??
Brat mi mjesec čeka na dodatnu uslugu, zove ali ga ne bendaju.
Daj da i ti i ja ispadnemo frajeri/frajerice .... da mu to sredimo.
Idu podaci u inbox.
Idu podaci u inbox.
- Telemach
#78994 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@tap3ah75,tap3ah75 wrote:Telemach??
Idu podaci u inbox.
Odgovoreno
- crnivrag
#78995 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Do the happy danceTelemach wrote:
Last edited by crnivrag on 28/12/2018 20:12, edited 1 time in total.
- Dr_Proka
#78996 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zna li ko kako se može u NG + VOD ubaciti i emisija sekunde do katastrofe? Prije sam je gledao i jako je dobra emisija.
- muha_sa
#78997 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
ko daje broj telefona i licne podatke ovim idiotima što malo malo pa zovu na fiksni nudeci kojekakve svoje proizvode
eto mene maksuz izvukli da sam dobio nekakav jastuk a moje je samo da sa hanumom dodjem na veceru u odredjeni restoran gdje ce mi urucit taj nakav jastuk
ima još poziva--al sam ih zatjero u 3 pizde materine
eto mene maksuz izvukli da sam dobio nekakav jastuk a moje je samo da sa hanumom dodjem na veceru u odredjeni restoran gdje ce mi urucit taj nakav jastuk
- Benq
- Moderator
#78998 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Tvoje je da ih "tjeras", a njihovo je da koriste javni imenik pa koga "ubodu"muha_sa wrote:ko daje broj telefona i licne podatke ovim idiotima što malo malo pa zovu na fiksni nudeci kojekakve svoje proizvode![]()
![]()
eto mene maksuz izvukli da sam dobio nekakav jastuk a moje je samo da sa hanumom dodjem na veceru u odredjeni restoran gdje ce mi urucit taj nakav jastuk![]()
![]()
- crnivrag
#78999 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
I ja bih volio da se ta emisija nađe u VOD-u, već sam pregledao sve epizode "Avionskih nesreća"Dr_Proka wrote:Zna li ko kako se može u NG + VOD ubaciti i emisija sekunde do katastrofe? Prije sam je gledao i jako je dobra emisija.
-
ado_sar
#79000 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sto, pa pojedes veceru, jastuk pod ruku i kucimuha_sa wrote:ko daje broj telefona i licne podatke ovim idiotima što malo malo pa zovu na fiksni nudeci kojekakve svoje proizvode![]()
![]()
eto mene maksuz izvukli da sam dobio nekakav jastuk a moje je samo da sa hanumom dodjem na veceru u odredjeni restoran gdje ce mi urucit taj nakav jastuk![]()
![]()