Probat ću večeras sve to pa javimBenq wrote:Samo iz napajanja. EON aplikacija se azurira tako sto izadjes iz nje pritiskom na tipku sa kruzicem, izaci ces u glavni Meni, nakon toga kliknes opet na EON i ako postoji update, aplikacija ce se azurirat.Berba22 wrote: Za vraćanjem na fabričke ili sa napajanja ? Mislim isključivao sam eon box, ne sjećam se da li sam skroz iz struje, probaću ali ne vjerujem da je do toga.
Crnivrag spomenu update aplikacije, kako da to odradim ?
Ako nisi zabranio auto-update aplikacija u Play Store, onda se sve automatski azurira.
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- reboot
#78926 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
-
Tuzla111
#78927 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Imate li vi problema u zadnje vrijeme, kako su ove hladnoce pocele, sa internetom? Meni konstantno usporava i prekida na nekoliko sekundi. Evo vec mjesecima, kontam se proci ce al me pocelo nevjerovatno iritirati. Zvao podrsku kazu da su restartovali i da bi to trebalo popraviti stanje.
- Telemach
#78928 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Tuzla111,Tuzla111 wrote:Imate li vi problema u zadnje vrijeme, kako su ove hladnoce pocele, sa internetom? Meni konstantno usporava i prekida na nekoliko sekundi. Evo vec mjesecima, kontam se proci ce al me pocelo nevjerovatno iritirati. Zvao podrsku kazu da su restartovali i da bi to trebalo popraviti stanje.
Ukoliko usluga ne bude uredna, dostavite nam u pp korisničke podatke i provjerit ćemo.
- reboot
#78929 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne radi opetBenq wrote:Samo iz napajanja. EON aplikacija se azurira tako sto izadjes iz nje pritiskom na tipku sa kruzicem, izaci ces u glavni Meni, nakon toga kliknes opet na EON i ako postoji update, aplikacija ce se azurirat.Berba22 wrote: Za vraćanjem na fabričke ili sa napajanja ? Mislim isključivao sam eon box, ne sjećam se da li sam skroz iz struje, probaću ali ne vjerujem da je do toga.
Crnivrag spomenu update aplikacije, kako da to odradim ?
Ako nisi zabranio auto-update aplikacija u Play Store, onda se sve automatski azurira.
-
Tuzla111
#78930 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Trenutno rade sve kako treba. Internet je mnogo brzi i ne prekida.Telemach wrote:@Tuzla111,Tuzla111 wrote:Imate li vi problema u zadnje vrijeme, kako su ove hladnoce pocele, sa internetom? Meni konstantno usporava i prekida na nekoliko sekundi. Evo vec mjesecima, kontam se proci ce al me pocelo nevjerovatno iritirati. Zvao podrsku kazu da su restartovali i da bi to trebalo popraviti stanje.
Ukoliko usluga ne bude uredna, dostavite nam u pp korisničke podatke i provjerit ćemo.
Hvala na odgovoru.
- rida1976
#78931 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
m-senchy wrote:Da li je nekome zamijenjen stari Cisco modem sa novim TECHNICOLOR CGA 2121 pošto vidim da su u Srbiji krenuli sa zamjenama.
https://www.normann-engineering.com/sr/ ... =919&pg=23
I mene ovo zanima jer hoću ovaj Dual wifi kad pređem na eon paket
@Telemach?
-
alipasijaner
#78932 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Novi update EON aplikacije na Box-u..
- Benq
#78933 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jesi li pokusao i sa resetom modema ?Berba22 wrote: Ne radi opet
- reboot
#78934 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
DaBenq wrote:Jesi li pokusao i sa resetom modema ?Berba22 wrote: Ne radi opet
Ne znam do cega je vise, mozes li mi slikati ili napisati svoje postavke MREŽE u opcijama ?
Verzija chrome casta mi je: 1.31.119853
- Benq
#78935 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Na koje konkretno postavke mislis ?Berba22 wrote: Da
Ne znam do cega je vise, mozes li mi slikati ili napisati svoje postavke MREŽE u opcijama ?
Ako mislis na postavke u Box-u, tu nista nisam posebno podesavao, samo plug'n'play bez ikakvih intervencija sa IP adresama, sve je automatski preko DHCP-a. Isto tako i svi racunari u kuci, nigdje nista nije rucno podesavano, samo spojeno na modem i to je sve.
Ista nam je verzija Cast-a.
- reboot
#78936 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Benq wrote:Na koje konkretno postavke mislis ?Berba22 wrote: Da
Ako mislis na postavke u Box-u, tu nista nisam posebno podesavao, samo plug'n'play bez ikakvih intervencija sa IP adresama, sve je automatski preko DHCP-a. Isto tako i svi racunari u kuci, nigdje nista nije rucno podesavano, samo spojeno na modem i to je sve.
Ista nam je verzija Cast-a.
ccc, ja sam poseban slučaj onda
- reboot
#78937 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Skontao sam, kada je podešavan EON Box, LAN kabal je prebačen iz pds 2100 u ovaj, a taj kabal je bio u port 4 koji sam koristio zbog onih slika. Evo prebacio u port pored i prepoznalo je. Ima mali lag al jbg
- Telemach
#78938 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@rida1976,rida1976 wrote:m-senchy wrote:Da li je nekome zamijenjen stari Cisco modem sa novim TECHNICOLOR CGA 2121 pošto vidim da su u Srbiji krenuli sa zamjenama.
https://www.normann-engineering.com/sr/ ... =919&pg=23
I mene ovo zanima jer hoću ovaj Dual wifi kad pređem na eon paket
@Telemach?
U ponudi imamo UBEE modem koji je Dual Band. Model pomenut iznad nije trenutno u našoj ponudi.
-
jasko__
#78939 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ima li kakvih novina ili je sve isto???alipasijaner wrote:Novi update EON aplikacije na Box-u..
-
rolacity
#78940 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
https://www.fokus.ba/biznis/telemach-im ... e/1332559/
Akcija digitalizacije. Analogna ostaje bez pet kanal.
- Benq
#78941 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ako je istina, onda je ovo odlicna vijestrolacity wrote:https://www.fokus.ba/biznis/telemach-im ... e/1332559/
EDIT: Objavljeno i na klix-u : https://www.klix.ba/magazin/film-tv/bes ... /181228031
-
NediM17
#78942 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Telemach wrote: @NediM17,
Primljeno k znanju
- afannedim
#78943 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Šta je odlična vijest ukidaju ljudima koji imaju kablovsku 5 kanala. I tjeraju ih da pređu na pakete i da ljudi više para daju. Lopovluk žešći
- crnivrag
#78944 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
https://telemach.ba/a33635/Saopcenja-za ... machu.htmlBesplatna digitalizacija za analogne korisnike u Telemachu
Nakon prvog novogodišnjeg poklona, otključavanja promotivnih kanala svim korisnicima digitalne televizije, iz Telemacha stiže još jedna dobra vijest za sve pretplatnike Osnovnog TV paketa analogne kablovske televizije.
Naime, kompanija Telemach u narednom periodu započinje akciju besplatne digitalizacije TV signala.
Sve prednosti digitalne televizije korisnici analogne kablovske televizije imat će bez dodatnih troškova, po istoj cijeni mjesečne pretplate koju su do sada plaćali.
Sa postojećih 59 analognih kablovskih TV kanala korisnici prelaze na više od 135 digitalnih, sa mnogo boljom slikom i zvukom, i to po istoj cijeni koju su plaćali do sada. Istovremeno, od 10.1.2019. godine 5 TV kanala više neće biti dostupno u okviru Osnovnog TV paketa analogne kablovske televizije.
Besplatnom digitalizacijom korisnici će dobiti besplatan priključak digitalnog prijemnika ili kartice kao i gledanje digitalnog Start paketa po cijeni analogne kablovske televizije.
Pored vrhunskog kvaliteta slike i zvuka, prelaskom na digitalni signal dobija se i mnogo veći i raznovrsniji izbor TV sadržaja u standardnoj SD i visokoj HD rezoluciji:
Dodatnih 80 TV kanala u odnosu na ponudu Osnovnog TV paketa analogne kablovske televizije, od kojih se posebno ističu vrhunski kanali popularnog TV sadržaja:
- Epic Drama HD - uživajte u najzanimljivijim dramskim serijama iz cijelog svijeta
- Vavoom HD - uživajte u reality show programu "America's got talent" kao i u popularnoj seriji Sadie J,
- IDJ HD - gledajte 24/7 svoje omiljene spotove domaće muzičke scene, izvođače i različite emisije.
- Prva Plus, RTL 2, Happy, Cinestar Comedy & Family, CineStar Action, Fox Crime, Sevdah TV, Hayatovci, Fight channel i popularne TV kanale koje možete pratiti u HD rezoluciji;
- N1 HD - uživajte u emisijama domaće produkcije Novi dan, Pressing, Dan uživo, Scena, Impuls i druge,
- SK1 HD, SK2 HD, SK3 HD, SK GOLF HD – uz prenose popularnih Premier League, Primere, Champions League, Serie A, ABA lige i drugih,
TOP HD - serije regionalne produkcije Konak kod Hilmije, Ubice mog oca, Žigosani u reketu.
- 35 lokalnih i regionalnih radio kanala
- Lokalne TV kanale u digitalnoj tehnologiji
- TV sa jedinstvenim pregledom programa unaprijed i unazad
- Mogućnost da svoje omiljene kanale rasporedite u vašu listu na način koji vama odgovara
Telemach ovim putem poziva sve korisnike analogne kablovske televizije da se jave na kontakt broj 1360 i već od sutra ugovore svoj besplatni priključak.
Konstantno poboljšanje usluga, stvaranje dodatnih vrijednosti za korisnike kao i njihovo zadovoljstvo prioritet je Telemacha.
Last edited by crnivrag on 28/12/2018 12:40, edited 1 time in total.
- Benq
#78945 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Procitaj tekst prije nego postas komentar..afannedim wrote:Šta je odlična vijest ukidaju ljudima koji imaju kablovsku 5 kanala. I tjeraju ih da pređu na pakete i da ljudi više para daju. Lopovluk žešći
-
DON_eARL
#78946 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne konta da će i njemu biti bolje kada se oslobode dodatne frekvencijeBenq wrote:Procitaj tekst prije nego postas komentar..afannedim wrote:Šta je odlična vijest ukidaju ljudima koji imaju kablovsku 5 kanala. I tjeraju ih da pređu na pakete i da ljudi više para daju. Lopovluk žešći
- crnivrag
#78947 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ima sad da šiša Giga internetDON_eARL wrote:
Ne konta da će i njemu biti bolje kada se oslobode dodatne frekvencije
-
ado_sar
#78948 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Iste cijene jedno pola godine. Poslije komercijalne
- crnivrag
#78949 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
https://telemach.ba/a33634/podrska/vije ... acija.htmlBesplatna digitalizacija!
Naime, u narednom periodu započinjemo akciju besplatne digitalizacije TV signala! Sve prednosti digitalne televizije korisnici analogne kablovske televizije imat će bez dodatnih troškova, po istoj cijeni mjesečne pretplate koju su do sada plaćali.
Sa postojećih 59 analognih kablovskih TV kanala korisnici prelaze na više od 135 digitalnih, sa mnogo boljom slikom i zvukom, i to po istoj cijeni koju su plaćali do sada. Istovremeno, od 10.1.2019. godine, 5 TV kanala više neće biti dostupno u okviru Osnovnog TV paketa analogne kablovske televizije. Besplatnom digitalizacijom korisnici će dobiti besplatan priključak digitalnog prijemnika ili kartice kao i gledanje digitalnog Start paketa po cijeni analogne kablovske televizije. Pored vrhunskog kvaliteta slike i zvuka, prelaskom na digitalni signal dobija se i mnogo veći i raznovrsniji izbor TV sadržaja u standardnoj SD i visokoj HD rezoluciji.
Za više informacija pozovite naš kontakt centar na 1360.
-
kakaljin
#78950 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
crnivrag wrote:https://www.klix.ba/magazin/film-tv/bes ... /181228031Besplatna digitalizacija za analogne korisnike u Telemachu
Nakon prvog novogodišnjeg poklona, otključavanja promotivnih kanala svim korisnicima digitalne televizije, iz Telemacha stiže još jedna dobra vijest za sve pretplatnike Osnovnog TV paketa analogne kablovske televizije.
Naime, kompanija Telemach u narednom periodu započinje akciju besplatne digitalizacije TV signala.
Sve prednosti digitalne televizije korisnici analogne kablovske televizije imat će bez dodatnih troškova, po istoj cijeni mjesečne pretplate koju su do sada plaćali.
Sa postojećih 59 analognih kablovskih TV kanala korisnici prelaze na više od 135 digitalnih, sa mnogo boljom slikom i zvukom, i to po istoj cijeni koju su plaćali do sada. Istovremeno, od 10.1.2019. godine 5 TV kanala više neće biti dostupno u okviru Osnovnog TV paketa analogne kablovske televizije.
Besplatnom digitalizacijom korisnici će dobiti besplatan priključak digitalnog prijemnika ili kartice kao i gledanje digitalnog Start paketa po cijeni analogne kablovske televizije.
Pored vrhunskog kvaliteta slike i zvuka, prelaskom na digitalni signal dobija se i mnogo veći i raznovrsniji izbor TV sadržaja u standardnoj SD i visokoj HD rezoluciji:
Dodatnih 80 TV kanala u odnosu na ponudu Osnovnog TV paketa analogne kablovske televizije, od kojih se posebno ističu vrhunski kanali popularnog TV sadržaja:
- Epic Drama HD - uživajte u najzanimljivijim dramskim serijama iz cijelog svijeta
- Vavoom HD - uživajte u reality show programu "America's got talent" kao i u popularnoj seriji Sadie J,
- IDJ HD - gledajte 24/7 svoje omiljene spotove domaće muzičke scene, izvođače i različite emisije.
- Prva Plus, RTL 2, Happy, Cinestar Comedy & Family, CineStar Action, Fox Crime, Sevdah TV, Hayatovci, Fight channel i popularne TV kanale koje možete pratiti u HD rezoluciji;
- N1 HD - uživajte u emisijama domaće produkcije Novi dan, Pressing, Dan uživo, Scena, Impuls i druge,
- SK1 HD, SK2 HD, SK3 HD, SK GOLF HD – uz prenose popularnih Premier League, Primere, Champions League, Serie A, ABA lige i drugih,
TOP HD - serije regionalne produkcije Konak kod Hilmije, Ubice mog oca, Žigosani u reketu.
- 35 lokalnih i regionalnih radio kanala
- Lokalne TV kanale u digitalnoj tehnologiji
- TV sa jedinstvenim pregledom programa unaprijed i unazad
- Mogućnost da svoje omiljene kanale rasporedite u vašu listu na način koji vama odgovara
Telemach ovim putem poziva sve korisnike analogne kablovske televizije da se jave na kontakt broj 1360 i već od sutra ugovore svoj besplatni priključak.
Konstantno poboljšanje usluga, stvaranje dodatnih vrijednosti za korisnike kao i njihovo zadovoljstvo prioritet je Telemacha.
Ako ovo bude stalna ponuda i da se za cijenu KKS dobije start paket D3 digitale, onda ce ovo biti bum, i onda ukinu kompletnu analogiju i sve prebace na digitalu.
I oslobode prostor za nove digtalne kanale i da trenutne HD kanale puste u punoj rezoluciji i normalnom bitrateu.