Jesi li to testirao kod sebe na EON box-u ? Rade li ti komande u igrama ?alipasijaner wrote: ne treba ti nikakva aplikacija da bi upario ps4 kontroler sa box-om.. pritisnes ps i share tipke na kontroleru.. na boxu kazes scan for new devices potvrdis i imas uparen ps4 kontroler sa box-om..
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- Benq
#78876 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
- Telemach
#78877 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Vilenjak Lego,Vilenjak Lego wrote:Telemaše, ima li pomoći?
Vilenjak Lego wrote:Da li mogu na EON box spojiti externi HDD na USB ulaz i gledati video koristeći instalisanu aplikaciju na boxu (npr VLC)?
Kako povezati audio sistem koji ima analogni ulaz (RCA tj, chinc) sa EON boxom i slušati muziku?
Ukoliko instalirate ove stvari na box, moći ćete gledati filmove preko box-a: File Explorer VLC
RCA ne postoji na resiveru.
-
c_g
#78878 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kad sam ih ja pitao rekli su mi da imaju dozvolu za samo jednu utakmicu u HD u ovom termin (16h). Cirkus.EasyWay wrote:Mozda nije post na pravoj temi, al kakve ovo odluke sport klub donosi u vezi prenosa eng.lige. Na samo jednom HD kanalu prenose EPL. Zalosno da se 2 tekme EL2 prenose na HD kanalima
Dok npr. sad u ovom terminu dvije utakmice iz druge lige prenose u HD.
- MTV
#78879 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zipa mu "havatara"Benq wrote:
- Benq
#78880 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Haa jesi vid'oMTV wrote: Zipa mu "havatara"![]()
- pepeljara
#78881 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Telemach
zasto nemate TV u ponudi ?
Imate super kanale, hd, sad i 4k, a nemate periferije u ponudi.
Sad BHT imaju periferuje, ali ne i kanale
eto ideja za business
eto ideja za business
-
alipasijaner
#78882 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Probao Asphalt 8 i radi.. inace se kontrolerom moze prolaziti kroz box, klikati na menije, kroz eon aplikaciju isto tako itd. btw. cisto sumnjam da moze bilo koja igraBenq wrote:Jesi li to testirao kod sebe na EON box-u ? Rade li ti komande u igrama ?alipasijaner wrote: ne treba ti nikakva aplikacija da bi upario ps4 kontroler sa box-om.. pritisnes ps i share tipke na kontroleru.. na boxu kazes scan for new devices potvrdis i imas uparen ps4 kontroler sa box-om..
- MTV
#78883 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jasam vid'o samBenq wrote: Haa jesi vid'o
- Benq
#78884 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Upravo tako, controller odlicno radi kad su u pitanju funkcije box-a, ali u igrama je problem jer mapping nije odradjen bas najbolje za gamepad. Na to sam i mislio kad sam rekao da postoji software za android u kojem mozes za svaku igru posebno bindovat kontrole i sve vezano za spojeni controller.alipasijaner wrote: Probao Asphalt 8 i radi.. inace se kontrolerom moze prolaziti kroz box, klikati na menije, kroz eon aplikaciju isto tako itd. btw. cisto sumnjam da moze bilo koja igra
S obzirom da ja ne volim konzole, meni se najbolje pokazao bezicni kombo mis + tastatura.
-
nikolamo
#78885 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jesi li isprobao to kod sebe i radi? Kod mene samo stoji pairing unedogled. Sa PC i sa mobitelom se upari bez problema.alipasijaner wrote:ne treba ti nikakva aplikacija da bi upario ps4 kontroler sa box-om.. pritisnes ps i share tipke na kontroleru.. na boxu kazes scan for new devices potvrdis i imas uparen ps4 kontroler sa box-om..Benq wrote:Mislim da se koristi posebna aplikacija sa Play Store-a za povezivanje PS4 controllera na box, ako je nadjem poslacu ti link. Ja sam koristio PS3 controller na boxu preko usb kabla i radi bez problema.nikolamo wrote:Jel neko zna kako upariti gamepad od PS4 sa EON boxom? Normalnim nacinom ne ide.
- Telemach
#78886 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@pepeljara,pepeljara wrote:@Telemach
eto ideja za business
Hvala na ideji za biznis. Ukoliko nastanu izmjene, obavijestit ćemo Vas
- reboot
#78887 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Radi i Peel Remote na telefonu za EON Box. Ima li neko preporuke za aplikacije, ali da ne utiče toliko na rad boxa? 
Trenutno imam EON TV, Youtube, Downloader, ES Explorer, Sofascore, IPTV, Puffin browser on TV, VLC
Trenutno imam EON TV, Youtube, Downloader, ES Explorer, Sofascore, IPTV, Puffin browser on TV, VLC
- JavierBosnia
#78888 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Neko pomoc jer mi je oko ovog sve zbrkano sad..
Imam Trio Grande Family (62,90 KM)
EON Full (65,90 KM)
Ako moze neko na naredna pitanja odgovoriti:
1. Jel kao dugogodišnji korisnik imam pravo na ovo pola cijene godinu dana? Ima li razlike ako jesam ili nisam potpisao novi ugovor?
2. Koji paket "gubim" nakon isteka Promo paketa, da li je to Arena Sport (pa bih nju morao plaćati 4,00 KM naknadno)
3. Da li se u ovom paketu plaća najam EON Boxa 5 KM svaki mjesec?
4. Opcenito jel se isplati preći, jel se više gubi ili dobija?
EON Full (65,90 KM)
1. Jel kao dugogodišnji korisnik imam pravo na ovo pola cijene godinu dana? Ima li razlike ako jesam ili nisam potpisao novi ugovor?
2. Koji paket "gubim" nakon isteka Promo paketa, da li je to Arena Sport (pa bih nju morao plaćati 4,00 KM naknadno)
- reboot
#78889 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
JavierBosnia wrote:Neko pomoc jer mi je oko ovog sve zbrkano sad..![]()
EON Full (65,90 KM)
1. Ako si stari korisnik plaćao bi 6 mjeseci istu cijenu
2. Ako uzmeš EON Full, svi promo paketi koje si potpisao sa novim ugovorom ti ostaju, stim da ti se Arene i Pink paket produzuju za onoliko koliko potpises novi ugovor, a ti stari ti ostaju do kraja starog ugovora. ( valjda si skontao)
3. Ne plaćaš najam na jedan box, na drugi bi plaćao
4. Zavisi, ako ti treba ova videoteka, vraćanje u nazad, bolji internet, opcije koje donosi box da
- JavierBosnia
#78890 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
6 mjeseci istu cijenu? Koja je to cijena 62 KM trenutnog trio grande family? I nije mi neka ušteda ako je takoBerba22 wrote:
2. Ako uzmeš EON Full, svi promo paketi koje si potpisao sa novim ugovorom ti ostaju, stim da ti se Arene i Pink paket produzuju za onoliko koliko potpises novi ugovor, a ti stari ti ostaju do kraja starog ugovora. ( valjda si skontao)
4. Zavisi, ako ti treba ova videoteka, vraćanje u nazad, bolji internet, opcije koje donosi box da
Znaci Arene bih imao bez problema samo da produzujem ugovor
Bolji internet uvijek može, mada nije neophodan, najviše me privlače ove opcije sa boxom što pretvara obični u smart tv, a to mi ne bi bio problem ako ne gubim arene, a ove 3 markice nisu problem nije neka razlika
- reboot
#78891 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
6 mjeseci tog kojeg trenutno placas. Arene imas to nije frka, kad predjes na EON Full oni ti se produze na duzinu ugovora kao i Pink. Ostale pogodnosti ako si imao traju do kada bi ti trajale na starom ugovoru.JavierBosnia wrote:6 mjeseci istu cijenu? Koja je to cijena 62 KM trenutnog trio grande family? I nije mi neka ušteda ako je takoBerba22 wrote:
Znaci Arene bih imao bez problema samo da produzujem ugovor
Bolji internet uvijek može, mada nije neophodan, najviše me privlače ove opcije sa boxom što pretvara obični u smart tv, a to mi ne bi bio problem ako ne gubim arene, a ove 3 markice nisu problem nije neka razlika
- JavierBosnia
#78892 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Srce si drug hvala tiBerba22 wrote:
6 mjeseci tog kojeg trenutno placas. Arene imas to nije frka, kad predjes na EON Full oni ti se produze na duzinu ugovora kao i Pink. Ostale pogodnosti ako si imao traju do kada bi ti trajale na starom ugovoru.
To im je bezveze sa pola godine ništa ne dobijam, bitno mi je samo da arene ostanu kako god, pink me ne zanima uopste..
Samo sport pratim, bitno mi je arene da imam i SK 1-10, samo da mi ne ukinu ove nove, 7,8,9 i 10
-
alipasijaner
#78893 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Probao i radi.. jesi li ti probao restartati BOX?nikolamo wrote:Jesi li isprobao to kod sebe i radi? Kod mene samo stoji pairing unedogled. Sa PC i sa mobitelom se upari bez problema.alipasijaner wrote:ne treba ti nikakva aplikacija da bi upario ps4 kontroler sa box-om.. pritisnes ps i share tipke na kontroleru.. na boxu kazes scan for new devices potvrdis i imas uparen ps4 kontroler sa box-om..Benq wrote:
Mislim da se koristi posebna aplikacija sa Play Store-a za povezivanje PS4 controllera na box, ako je nadjem poslacu ti link. Ja sam koristio PS3 controller na boxu preko usb kabla i radi bez problema.
-
nedobih
#78894 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Imam paket EON Premium i pravo na opciju 3/5 uređaja. Prijavljena 4 i svi lokacija Sarajevo, aktivna dva, mreža Telemach. I na jednom uređaju blokirani HBO sa porukom: Reprodukcija odabranog sadržaja nije moguća zbog bezbednosnih pravila.
Zašto ova blokada?
Zašto ova blokada?
Last edited by nedobih on 26/12/2018 23:49, edited 1 time in total.
-
jasko__
#78895 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Je li moguce promijeniti screensaver na EON boxu..valjda je po defaultu ovaj slideshow slika..ali npr ja bih stavio da bude odredjeni video sa youtube-a al ne znam da li se moze..zna li ko??
- crnivrag
#78896 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zbog root-a na mobitelu, evo moj video kako da ukloniš taj problemčićnedobih wrote:Imam paket EON Premium i pravo na opciju 3/5 uređaja. Prijavljena 4 i svi lokacija Sarajevo, aktivna dva, mreža Telemach. I na jednom uređaju blokirani HBO sa porukom: Reprodukcija odabranog sadržaja nije moguća zbog bezbednosnih pravila.
Zašto ova blokada?
- crnivrag
#78897 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ja nisam uspio to odraditi, odnosno ugasio sam skroz taj screensaver jer mi ide na živce.jasko__ wrote:Je li moguce promijeniti screensaver na EON boxu..valjda je po defaultu ovaj slideshow slika..ali npr ja bih stavio da bude odredjeni video sa youtube-a al ne znam da li se moze..zna li ko??
- cincilator2012
#78898 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
S tim da gubis prosireni paket.JavierBosnia wrote:Srce si drug hvala tiBerba22 wrote:
6 mjeseci tog kojeg trenutno placas. Arene imas to nije frka, kad predjes na EON Full oni ti se produze na duzinu ugovora kao i Pink. Ostale pogodnosti ako si imao traju do kada bi ti trajale na starom ugovoru.
To im je bezveze sa pola godine ništa ne dobijam, bitno mi je samo da arene ostanu kako god, pink me ne zanima uopste..
Samo sport pratim, bitno mi je arene da imam i SK 1-10, samo da mi ne ukinu ove nove, 7,8,9 i 10(znaju biti korisni kad igraju englezi čitav dan haha)
- Benq
#78899 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nece nista izgubiti, samo neka se javi Telemachu u PP.cincilator2012 wrote:S tim da gubis prosireni paket.JavierBosnia wrote: Srce si drug hvala ti
Samo sport pratim, bitno mi je arene da imam i SK 1-10, samo da mi ne ukinu ove nove, 7,8,9 i 10(znaju biti korisni kad igraju englezi čitav dan haha)
- JavierBosnia
#78900 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sta inace spada u prosireni paket? Mislim rekoh samo mi sportski bitni kanali