Allah razi olsun, ja prije svega zelim nama ovdje mir i blagostanje a Sirijcima zeli sve sto i sebi zelim.Challenger__ wrote:Umalo da zaboravim...
- Sirijcima od srca želim da ih pohodi mir ako je ikako moguće a kolegama sa teme čestitike za Bajram:
Bajram šerif mubarek olsun!
Sirija vol. 2
-
handžar88
#78776 Re: Sirija vol. 2
- Krokodajl
#78777 Re: Sirija vol. 2
Dobro je Tigar, eno ga u Alepu slika se s rajom, ove dole operacije, to mu izgleda vode neki regruti šta već.
Radi sada sa Rusima haman u operativi, svaka druga slika s Ruskim oficirima, nema više trt mrd, sad se igra na visokom nivou
Radi sada sa Rusima haman u operativi, svaka druga slika s Ruskim oficirima, nema više trt mrd, sad se igra na visokom nivou
- salik79
#78778 Re: Sirija vol. 2
Allah razi olsun. I od mene Bajram serif mubarek olsun svim kolegama forumasima - anticionistima/antiimperijalistima, uz zelje da nam dragi Bog ukabuli nas post i nase ibadete. Amin 
-
handžar88
#78779 Re: Sirija vol. 2
Salik cini mi se da sam ja oveje postavljao tu sliku.. cak mu se moze i sesir onaj zidovski na glavi raspoznat i na sred cela nesto, vjerovatno krst naopako 
- Krokodajl
#78780 Re: Sirija vol. 2
Nije šemšir, nije židov (možda i jeste ?)handžar88 wrote:Salik cini mi se da sam ja oveje postavljao tu sliku.. cak mu se moze i sesir onaj zidovski na glavi raspoznat i na sred cela nesto, vjerovatno krst naopako

- Challenger__
#78781 Re: Sirija vol. 2
Zrazio me sad Salik pa non-stop slušam Juliju (Butros).
-
handžar88
#78782 Re: Sirija vol. 2
Amin, Allah razi olsun.salik79 wrote:Allah razi olsun. I od mene Bajram serif mubarek olsun svim kolegama forumasima - anticionistima/antiimperijalistima, uz zelje da nam dragi Bog ukabuli nas post i nase ibadete. Amin
-
handžar88
#78783 Re: Sirija vol. 2
Jos samo da mu oko desno izbijemo i taj jeKrokodajl wrote:Nije šemšir, nije židov (možda i jeste ?)handžar88 wrote:Salik cini mi se da sam ja oveje postavljao tu sliku.. cak mu se moze i sesir onaj zidovski na glavi raspoznat i na sred cela nesto, vjerovatno krst naopako
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#78784 Re: Sirija vol. 2
Ako imas kakav link na te slike, bio bih zahvalanKrokodajl wrote:Dobro je Tigar, eno ga u Alepu slika se s rajom, ove dole operacije, to mu izgleda vode neki regruti šta već.
- salik79
#78785 Re: Sirija vol. 2
Jesihandžar88 wrote:Salik cini mi se da sam ja oveje postavljao tu sliku.. cak mu se moze i sesir onaj zidovski na glavi raspoznat i na sred cela nesto, vjerovatno krst naopako
-
handžar88
#78786 Re: Sirija vol. 2
Ja sam pokupio od nekih katolika ovo pa po njima je krst naopako na celu.. nije me nesto previse ni zanimao a sad bas citam da je Muhamed s.a.w.s rekao da ce mu izmedju ociju pisati KFR.. a jedan od predznaka njegovog pojavljivanja je isusivanje Galilejskog mora a vidi ovo http://rs.seebiz.eu/zabrinutost-u-izrae ... /ar-29657/ iz 2012. clanak.. u zafrkanim vremenima zivimosalik79 wrote:Jesihandžar88 wrote:Salik cini mi se da sam ja oveje postavljao tu sliku.. cak mu se moze i sesir onaj zidovski na glavi raspoznat i na sred cela nesto, vjerovatno krst naopakoOno nije sesir, nego vise kosa i brada, a na celu mu pise kjafir.
- Challenger__
#78787 Re: Sirija vol. 2
Navodno se od 2008 voza u avionu mat-crne boje.salik79 wrote:JesiOno nije sesir, nego vise kosa i brada, a na celu mu pise kjafir.
- Challenger__
#78788 Re: Sirija vol. 2
Tako mi sunca i mjeseca, ne klanjaju mu se Sirija i njeni prijatelji.

Skupllji su od svih ostalih zajedno pa puta 1000.

Skupllji su od svih ostalih zajedno pa puta 1000.
- Krokodajl
#78789 Re: Sirija vol. 2
_BataZiv_0809 wrote:Ako imas kakav link na te slike, bio bih zahvalanKrokodajl wrote:Dobro je Tigar, eno ga u Alepu slika se s rajom, ove dole operacije, to mu izgleda vode neki regruti šta već.

Evo jedna, iskreno nemam pojma ko je s njim u društvu ovo, teško je sada to tražiti, ne znam ko je sve objavljivao, uglavnom ne gura se u prve redove ovih dana previše, sve su prilike da se sa Rusima radi na nečem ozbiljnom ovih dana u Alepu.
- Krokodajl
#78790 Re: Sirija vol. 2
Damask nisu mogli uništiti

-
solar7
#78791 Re: Sirija vol. 2
Ma zna se to manje vise samo sto nije ozvanicito,i normalno da i ove treba neko pomagat jer sami ne mogu a svi oni bilo rusi ili ovi drugi rade to sve samo iz svoje koristi a ne sto vole sirijce,tamam posla.Rusi su kad su dolazili u Siriji prvenstveno dosli da navodno uniste ISIL a na kraju najvise su unistili FSA,sto znaci da i oni ipak prljavo igraju.Krokodajl wrote:Nije problem meni taj što Izrael tuče po Siriji.solar7 wrote: Pa to isto govorimo da rusi cine u korist basista-Lahko je tako a haj sam jaro.
Nek kažu "Jest, podržavamo teroriste, podržavamo Al Kaidu, mi ih liječimo u našim košer bolnicama, mi sa vehabijama iz porodice Saud dogovaramo kako ISIL-u u Deri poslati oružje preko naših punktova na Golanu, vozila Magen David Adoma prelaze granicu i dovlače ranjene bombaše samoubice, mi ih krpimo i šaljemo nazad na zadatak".
To mi fali.
Rusi ne kriju da se tuku u Siriji, Rusi ne kriju da finansiraju SAA, Hezb, da se bore protiv FSA, ISIL-a, da drže sastanke i sa Kurdima i sa FSA.
Izrael, Saudija i ostala bratija se ibrete ko telad kad im se spomene Sirija.
Čisto ono, da znamo ko je na čemu.
-
solar7
#78792 Re: Sirija vol. 2
Procitaj moje postove i vidi kad sam nekom nesto lose rekao a odkud njemu i mnogim ovdje pravo da nekog etiketiraju s nekim nazivima.zrakomlat wrote:I što ti sad nazva čovjeka poganim? Jel i to kultura jednog insana?solar7 wrote:I kad ti neko kaze da si cetnik onda problem bude a svaka druga ti vehabije.Nimalo se ne cudim nekim da odreaguju ko onaj AZOV jer vi pristalice rusa ste pogani i to bas previse,a to je opet odraz kulture zivljenja jednog insana,samo napred.GIVI wrote:Ajmo vehabije slavlje.Izraelski avioni napali položaje SAA.Dva tenka uništena.Neuništiva Cionističko vehabijska osovina nikad jača.
A sad malo realnosti SAA krenula prema Zoru iz četiri pravca.
Jel se i na bihaćkom ratištu govorilo napred?
- Challenger__
#78793 Re: Sirija vol. 2
Alepo rano jutros:

E moj ruman...

E moj ruman...
- Kikibombona
#78794 Re: Sirija vol. 2
Amnestija za 83 borca ISILa kao znak dobre volje uoci Bajrama. Za ove ljude se smatra da nisu pocinili zlocine i da se mogu vratiti normalnom zivotu.
Mislim da Kurdi povlace prave poteze. Osvetnicki pristup je pogresan i vodi u zacarani krug osvete. Vazno je Arape odobrovoljiti o poslati poruku. SDF isto tako izbjegava objavljivati slike mrtvih ISILovaca da ne ispadne da se nasladjuju. I to bio bio vjetar u jedra terorizmu. Rade ono sto se uraditi mora, ali bez osvetnickog pristupa.
Amnesty for militants in Syria's Raqqa aims to promote stability
http://mobile.reuters.com/article/amp/idUSKBN19F0FT

https://mobile.twitter.com/vvanwilgenbu ... 9354890240
Mislim da Kurdi povlace prave poteze. Osvetnicki pristup je pogresan i vodi u zacarani krug osvete. Vazno je Arape odobrovoljiti o poslati poruku. SDF isto tako izbjegava objavljivati slike mrtvih ISILovaca da ne ispadne da se nasladjuju. I to bio bio vjetar u jedra terorizmu. Rade ono sto se uraditi mora, ali bez osvetnickog pristupa.
Amnesty for militants in Syria's Raqqa aims to promote stability
http://mobile.reuters.com/article/amp/idUSKBN19F0FT
https://mobile.twitter.com/vvanwilgenbu ... 9354890240
- Krokodajl
#78795 Re: Sirija vol. 2
Sve se vrti oko interesa, cijeli svijet.solar7 wrote: Ma zna se to manje vise samo sto nije ozvanicito,i normalno da i ove treba neko pomagat jer sami ne mogu a svi oni bilo rusi ili ovi drugi rade to sve samo iz svoje koristi a ne sto vole sirijce,tamam posla.Rusi su kad su dolazili u Siriji prvenstveno dosli da navodno uniste ISIL a na kraju najvise su unistili FSA,sto znaci da i oni ipak prljavo igraju.
Samo što je Rusima u interesu da Sirija opstane, a Izraelu je u interesu da je unište i da tamo ako treba 100 godina traje rat.
- Challenger__
#78796 Re: Sirija vol. 2
Damask, večeras...

- asurbanipal
#78797 Re: Sirija vol. 2
Krokodajl wrote:Čvrsto i sigurno na nogama, želja nikad veća, cilj nikad bliži, pobjeda sigurna._BataZiv_0809 wrote:Krok![]()
Kako stojimo?![]()
---
Nego, šuška se da bi Asad sutra Bajram namaz mogao klanjati u Alepu, vidjet ćemo
Imao sam prije 2-3 godine raspravu s jednim forumašem koji me je uvjeravao da Assad ne klanja i da ne zna klanjati.
Nakon par fotografija i video snimaka koje sam mu poslao kao protivargumente, on je rekao da se ne radi o džamiji nego o nekoj dvorani ili fiskulturnoj sali, i kako Assad ne ide po džamijama...
- Krokodajl
#78798 Re: Sirija vol. 2
asurbanipal wrote:Krokodajl wrote:Čvrsto i sigurno na nogama, želja nikad veća, cilj nikad bliži, pobjeda sigurna._BataZiv_0809 wrote:Krok![]()
Kako stojimo?![]()
---
Nego, šuška se da bi Asad sutra Bajram namaz mogao klanjati u Alepu, vidjet ćemo
Imao sam prije 2-3 godine raspravu s jednim forumašem koji me je uvjeravao da Assad ne klanja i da ne zna klanjati.
Nakon par fotografija i video snimaka koje sam mu poslao kao protivargumente, on je rekao da se ne radi o džamiji nego o nekoj dvorani ili fiskulturnoj sali, i kako Assad ne ide po džamijama...

Evo zadnji Bajram, kurban, tada je klanjao u Homsu, prošle godine ramazanski Bajram je klanjao u Daraji.
Hafez al Asad je krajem 70-ih počeo sa "sunizacijom" Alavita, danas se vjerska učenja Alavita ne razlikuju nimalo od sunita i Alaviti danas su više etnička grupa nego vjerska grupa jer se i oni mole sada u džamijama (za razliku od prije) Hafez je ako se to tako može reći "mrzio" Alavitska vjerska učenja jer je na kraju krajeva bio Arapski nacionalista i kao i drugi Basisti tog vremena gradio Panarapski nacionalizam kroz figuru "umjerenog sunita".
Mada, postoji velika razlika recimo u Tartusu u odnosu na Latakiju, u Latakiji je činjenica da su suniti uglavnom živili a i danas žive u centru grada igrala veliku ulogu na sunizaciju Alavita, tako da su oni više manje prihvatili to, u Tartusu sunita nije bilo, tako da su u Tartusu danas uglavnom da ne kažem ćafiri, većian ih ne zna džamiju na karti naći, tamo je i najveći bastion Komunističke partije Sirije, tamo nije sramota poslije iftara popit pivo...
Latakija je ko Sarajevo u smislu religijskog života.
a i u Latakiji, sam grad je dosta konzervativniji u odnosu na selo, što nije slučaj sa ostakom Sirije, gdje je obratno.
u Tartusu se vidi veliki utjecaj Libanona i njihovog načina života.
- Krokodajl
#78799 Re: Sirija vol. 2
Nije Alep, al jest Hama.
Al Nuri džamija u Hami, bajram namaz.

Bajram mubarek olsun još jednom, pišemo se poslije

Al Nuri džamija u Hami, bajram namaz.

Bajram mubarek olsun još jednom, pišemo se poslije

-
zrakomlat
#78800 Re: Sirija vol. 2
Pa eto si napisao, "jer vi pristalice rusa ste pogani". Dakle ko god ovdje podržava SAA a pošto nju podržava Rusija, ti ga smatraš pogani? Bezveze ti je to, najblaže rečenosolar7 wrote:Procitaj moje postove i vidi kad sam nekom nesto lose rekao a odkud njemu i mnogim ovdje pravo da nekog etiketiraju s nekim nazivima.zrakomlat wrote:I što ti sad nazva čovjeka poganim? Jel i to kultura jednog insana?solar7 wrote: I kad ti neko kaze da si cetnik onda problem bude a svaka druga ti vehabije.Nimalo se ne cudim nekim da odreaguju ko onaj AZOV jer vi pristalice rusa ste pogani i to bas previse,a to je opet odraz kulture zivljenja jednog insana,samo napred.
Jel se i na bihaćkom ratištu govorilo napred?
Bajram šerif mubarek olsun.