Sirija vol. 2

Locked
handžar88

#78776 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

Challenger__ wrote:Umalo da zaboravim...

- Sirijcima od srca želim da ih pohodi mir ako je ikako moguće a kolegama sa teme čestitike za Bajram:

Bajram šerif mubarek olsun!
Allah razi olsun, ja prije svega zelim nama ovdje mir i blagostanje a Sirijcima zeli sve sto i sebi zelim.
Krokodajl

#78777 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Dobro je Tigar, eno ga u Alepu slika se s rajom, ove dole operacije, to mu izgleda vode neki regruti šta već.

Radi sada sa Rusima haman u operativi, svaka druga slika s Ruskim oficirima, nema više trt mrd, sad se igra na visokom nivou :D
salik79

#78778 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Allah razi olsun. I od mene Bajram serif mubarek olsun svim kolegama forumasima - anticionistima/antiimperijalistima, uz zelje da nam dragi Bog ukabuli nas post i nase ibadete. Amin :)
handžar88

#78779 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

Salik cini mi se da sam ja oveje postavljao tu sliku.. cak mu se moze i sesir onaj zidovski na glavi raspoznat i na sred cela nesto, vjerovatno krst naopako :D
Krokodajl

#78780 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

handžar88 wrote:Salik cini mi se da sam ja oveje postavljao tu sliku.. cak mu se moze i sesir onaj zidovski na glavi raspoznat i na sred cela nesto, vjerovatno krst naopako :D
Nije šemšir, nije židov (možda i jeste ?)

Image
Challenger__

#78781 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Zrazio me sad Salik pa non-stop slušam Juliju (Butros).
handžar88

#78782 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

salik79 wrote:Allah razi olsun. I od mene Bajram serif mubarek olsun svim kolegama forumasima - anticionistima/antiimperijalistima, uz zelje da nam dragi Bog ukabuli nas post i nase ibadete. Amin :)
Amin, Allah razi olsun.
handžar88

#78783 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

Krokodajl wrote:
handžar88 wrote:Salik cini mi se da sam ja oveje postavljao tu sliku.. cak mu se moze i sesir onaj zidovski na glavi raspoznat i na sred cela nesto, vjerovatno krst naopako :D
Nije šemšir, nije židov (možda i jeste ?)

Image
Jos samo da mu oko desno izbijemo i taj je :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#78784 Re: Sirija vol. 2

Post by _BataZiv_0809 »

Krokodajl wrote:Dobro je Tigar, eno ga u Alepu slika se s rajom, ove dole operacije, to mu izgleda vode neki regruti šta već.

Radi sada sa Rusima haman u operativi, svaka druga slika s Ruskim oficirima, nema više trt mrd, sad se igra na visokom nivou :D
Ako imas kakav link na te slike, bio bih zahvalan :sax:
salik79

#78785 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Jesi :thumbup: Ono nije sesir, nego vise kosa i brada, a na celu mu pise kjafir.
handžar88

#78786 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

salik79 wrote:
Jesi :thumbup: Ono nije sesir, nego vise kosa i brada, a na celu mu pise kjafir.
Ja sam pokupio od nekih katolika ovo pa po njima je krst naopako na celu.. nije me nesto previse ni zanimao a sad bas citam da je Muhamed s.a.w.s rekao da ce mu izmedju ociju pisati KFR.. a jedan od predznaka njegovog pojavljivanja je isusivanje Galilejskog mora a vidi ovo http://rs.seebiz.eu/zabrinutost-u-izrae ... /ar-29657/ iz 2012. clanak.. u zafrkanim vremenima zivimo
Challenger__

#78787 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

salik79 wrote:Jesi :thumbup: Ono nije sesir, nego vise kosa i brada, a na celu mu pise kjafir.
Navodno se od 2008 voza u avionu mat-crne boje.
Challenger__

#78788 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Tako mi sunca i mjeseca, ne klanjaju mu se Sirija i njeni prijatelji.

Image
Image

Skupllji su od svih ostalih zajedno pa puta 1000.
Krokodajl

#78789 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

_BataZiv_0809 wrote:
Krokodajl wrote:Dobro je Tigar, eno ga u Alepu slika se s rajom, ove dole operacije, to mu izgleda vode neki regruti šta već.

Ako imas kakav link na te slike, bio bih zahvalan :sax:

Image

Evo jedna, iskreno nemam pojma ko je s njim u društvu ovo, teško je sada to tražiti, ne znam ko je sve objavljivao, uglavnom ne gura se u prve redove ovih dana previše, sve su prilike da se sa Rusima radi na nečem ozbiljnom ovih dana u Alepu.
Krokodajl

#78790 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Damask nisu mogli uništiti :thumbup:

Image

Image

Image

Image

Image
solar7

#78791 Re: Sirija vol. 2

Post by solar7 »

Krokodajl wrote:
solar7 wrote: Pa to isto govorimo da rusi cine u korist basista-Lahko je tako a haj sam jaro.
Nije problem meni taj što Izrael tuče po Siriji.

Nek kažu "Jest, podržavamo teroriste, podržavamo Al Kaidu, mi ih liječimo u našim košer bolnicama, mi sa vehabijama iz porodice Saud dogovaramo kako ISIL-u u Deri poslati oružje preko naših punktova na Golanu, vozila Magen David Adoma prelaze granicu i dovlače ranjene bombaše samoubice, mi ih krpimo i šaljemo nazad na zadatak".

To mi fali.

Rusi ne kriju da se tuku u Siriji, Rusi ne kriju da finansiraju SAA, Hezb, da se bore protiv FSA, ISIL-a, da drže sastanke i sa Kurdima i sa FSA.

Izrael, Saudija i ostala bratija se ibrete ko telad kad im se spomene Sirija.

Čisto ono, da znamo ko je na čemu.
Ma zna se to manje vise samo sto nije ozvanicito,i normalno da i ove treba neko pomagat jer sami ne mogu a svi oni bilo rusi ili ovi drugi rade to sve samo iz svoje koristi a ne sto vole sirijce,tamam posla.Rusi su kad su dolazili u Siriji prvenstveno dosli da navodno uniste ISIL a na kraju najvise su unistili FSA,sto znaci da i oni ipak prljavo igraju.
solar7

#78792 Re: Sirija vol. 2

Post by solar7 »

zrakomlat wrote:
solar7 wrote:
GIVI wrote:Ajmo vehabije slavlje.Izraelski avioni napali položaje SAA.Dva tenka uništena.Neuništiva Cionističko vehabijska osovina nikad jača.
A sad malo realnosti SAA krenula prema Zoru iz četiri pravca.
Image
I kad ti neko kaze da si cetnik onda problem bude a svaka druga ti vehabije.Nimalo se ne cudim nekim da odreaguju ko onaj AZOV jer vi pristalice rusa ste pogani i to bas previse,a to je opet odraz kulture zivljenja jednog insana,samo napred.
I što ti sad nazva čovjeka poganim? Jel i to kultura jednog insana?
Jel se i na bihaćkom ratištu govorilo napred?
Procitaj moje postove i vidi kad sam nekom nesto lose rekao a odkud njemu i mnogim ovdje pravo da nekog etiketiraju s nekim nazivima.
Challenger__

#78793 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Alepo rano jutros:

Image

E moj ruman...
Kikibombona

#78794 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Amnestija za 83 borca ISILa kao znak dobre volje uoci Bajrama. Za ove ljude se smatra da nisu pocinili zlocine i da se mogu vratiti normalnom zivotu.

Mislim da Kurdi povlace prave poteze. Osvetnicki pristup je pogresan i vodi u zacarani krug osvete. Vazno je Arape odobrovoljiti o poslati poruku. SDF isto tako izbjegava objavljivati slike mrtvih ISILovaca da ne ispadne da se nasladjuju. I to bio bio vjetar u jedra terorizmu. Rade ono sto se uraditi mora, ali bez osvetnickog pristupa. :thumbup:

Amnesty for militants in Syria's Raqqa aims to promote stability

http://mobile.reuters.com/article/amp/idUSKBN19F0FT

Image

Image

https://mobile.twitter.com/vvanwilgenbu ... 9354890240
Krokodajl

#78795 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

solar7 wrote: Ma zna se to manje vise samo sto nije ozvanicito,i normalno da i ove treba neko pomagat jer sami ne mogu a svi oni bilo rusi ili ovi drugi rade to sve samo iz svoje koristi a ne sto vole sirijce,tamam posla.Rusi su kad su dolazili u Siriji prvenstveno dosli da navodno uniste ISIL a na kraju najvise su unistili FSA,sto znaci da i oni ipak prljavo igraju.
Sve se vrti oko interesa, cijeli svijet.

Samo što je Rusima u interesu da Sirija opstane, a Izraelu je u interesu da je unište i da tamo ako treba 100 godina traje rat.
Challenger__

#78796 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Damask, večeras...

Image
asurbanipal

#78797 Re: Sirija vol. 2

Post by asurbanipal »

Krokodajl wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Krok :thumbup:

Kako stojimo?
Čvrsto i sigurno na nogama, želja nikad veća, cilj nikad bliži, pobjeda sigurna. :D

---

Nego, šuška se da bi Asad sutra Bajram namaz mogao klanjati u Alepu, vidjet ćemo :D

Imao sam prije 2-3 godine raspravu s jednim forumašem koji me je uvjeravao da Assad ne klanja i da ne zna klanjati.

Nakon par fotografija i video snimaka koje sam mu poslao kao protivargumente, on je rekao da se ne radi o džamiji nego o nekoj dvorani ili fiskulturnoj sali, i kako Assad ne ide po džamijama... :mrgreen:
Krokodajl

#78798 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

asurbanipal wrote:
Krokodajl wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Krok :thumbup:

Kako stojimo?
Čvrsto i sigurno na nogama, želja nikad veća, cilj nikad bliži, pobjeda sigurna. :D

---

Nego, šuška se da bi Asad sutra Bajram namaz mogao klanjati u Alepu, vidjet ćemo :D

Imao sam prije 2-3 godine raspravu s jednim forumašem koji me je uvjeravao da Assad ne klanja i da ne zna klanjati.

Nakon par fotografija i video snimaka koje sam mu poslao kao protivargumente, on je rekao da se ne radi o džamiji nego o nekoj dvorani ili fiskulturnoj sali, i kako Assad ne ide po džamijama... :mrgreen:
Image

Evo zadnji Bajram, kurban, tada je klanjao u Homsu, prošle godine ramazanski Bajram je klanjao u Daraji.

Hafez al Asad je krajem 70-ih počeo sa "sunizacijom" Alavita, danas se vjerska učenja Alavita ne razlikuju nimalo od sunita i Alaviti danas su više etnička grupa nego vjerska grupa jer se i oni mole sada u džamijama (za razliku od prije) Hafez je ako se to tako može reći "mrzio" Alavitska vjerska učenja jer je na kraju krajeva bio Arapski nacionalista i kao i drugi Basisti tog vremena gradio Panarapski nacionalizam kroz figuru "umjerenog sunita".

Mada, postoji velika razlika recimo u Tartusu u odnosu na Latakiju, u Latakiji je činjenica da su suniti uglavnom živili a i danas žive u centru grada igrala veliku ulogu na sunizaciju Alavita, tako da su oni više manje prihvatili to, u Tartusu sunita nije bilo, tako da su u Tartusu danas uglavnom da ne kažem ćafiri, većian ih ne zna džamiju na karti naći, tamo je i najveći bastion Komunističke partije Sirije, tamo nije sramota poslije iftara popit pivo...

Latakija je ko Sarajevo u smislu religijskog života.

a i u Latakiji, sam grad je dosta konzervativniji u odnosu na selo, što nije slučaj sa ostakom Sirije, gdje je obratno.

u Tartusu se vidi veliki utjecaj Libanona i njihovog načina života.
Krokodajl

#78799 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Nije Alep, al jest Hama.

Al Nuri džamija u Hami, bajram namaz.

Image

Bajram mubarek olsun još jednom, pišemo se poslije :kiss: :bih: :bih:

Image
zrakomlat

#78800 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

solar7 wrote:
zrakomlat wrote:
solar7 wrote: I kad ti neko kaze da si cetnik onda problem bude a svaka druga ti vehabije.Nimalo se ne cudim nekim da odreaguju ko onaj AZOV jer vi pristalice rusa ste pogani i to bas previse,a to je opet odraz kulture zivljenja jednog insana,samo napred.
I što ti sad nazva čovjeka poganim? Jel i to kultura jednog insana?
Jel se i na bihaćkom ratištu govorilo napred?
Procitaj moje postove i vidi kad sam nekom nesto lose rekao a odkud njemu i mnogim ovdje pravo da nekog etiketiraju s nekim nazivima.
Pa eto si napisao, "jer vi pristalice rusa ste pogani". Dakle ko god ovdje podržava SAA a pošto nju podržava Rusija, ti ga smatraš pogani? Bezveze ti je to, najblaže rečeno :wink:
Bajram šerif mubarek olsun.
Locked