NOVE CIJENE GORIVA

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
direstraits0078

#7876 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by direstraits0078 »

Bakir1 wrote:Vako paralele u Visokom na BP nije bitno sipam dizel u kiju touarega i passata.
Passat se tu sipa od nula Km i sve ok
Touareg pusika ne može više od 190 potrosnja desetak. Naspem u njemačkoj ne puši ide preko 200 i smanji potrošnju ispod 9.5.
Kija na to gorivo malo zapusi troši oko 6. Naspem na petrolu nema dima potrošnja oko 5.5.
Danas u Visokom 95 1.71 u doboju 1.45 ko je tu lud?
BMW-u je svejedno svakako sve to on potroši :mrgreen:
A gdje je pecat? Racun? Fiskalni, nota, sken, dijagram? Nista ti to ne vazi. Puj pike.
Bakir1

#7877 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Bakir1 »

Toliko ih trošim da sve slikam ne bi mi mogla biti kartica od terabajta :lol:
Kako sam sredio vakume maf leptir gasa milina benzin trošiti i puckati kokice
Gorštak

#7878 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Gorštak »

Vozim auto sa euro 5 motorom.
Prešao 27k km i nikad mi se regeneracija dpf filtera nije pokrenula.
Nalio rezervoar na Gazpromu kod Vise i dvaput mi se palila regeneracija u toku trošenja tog goriva.
Napunio na Petrolu gdje inače točim, sve se vratilo u normalu.
Možda sva auta nisu jednako osjetljiva, ali razlika sigurno postoji.
kloniran

#7879 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by kloniran »

Gorštak wrote:Vozim auto sa euro 5 motorom.
Prešao 27k km i nikad mi se regeneracija dpf filtera nije pokrenula.
Nalio rezervoar na Gazpromu kod Vise i dvaput mi se palila regeneracija u toku trošenja tog goriva.
Napunio na Petrolu gdje inače točim, sve se vratilo u normalu.
Možda sva auta nisu jednako osjetljiva, ali razlika sigurno postoji.
ja sam probao sva goriva osim petrola i sa rezervoarom goriva sa EP prešao oko 110 km više nego sa rezervoarom goriva sa gazproma (litar manje na 100km)
Potrošnja između gazproma i BP je otprilike ista
I dalje sipam na ove dvije jer je jeftinije, ali gorivo sa EP dosta manje dimi nego gazprom i BP
Da je bpolje auto da dpf-om sigurno se ne bih zezao jer sam cuo da je zamjena paprena a i tecnost za regeneraciju.
amar1994

#7880 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by amar1994 »

kako :? :?
meni potrosi vise EP ili Petrol goriva, a manje Gazprom :zoka: :-) :-)
undefined007

#7881 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by undefined007 »

Samo da ne ode cincilator na gefufni tek onda je belaj, ide automatski i glava motora ...
NediM17

#7882 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by NediM17 »

@amar

Samo ti toci na GAZPROM-u, pa kad ode HaDeI u iberturu i slozi turbo skupa sa masinom, bice ti zao. :lol:

Ja samo molim Boga da mi crkne masina skupa s diznama i pumpom dok je jos u garanciji, pa da mogu dobit novu i prebacit se na EP. :lol:
taureg71

#7883 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by taureg71 »

Nestro petrol Trebinje ED5 danas 1,47 a prije 10 dana sipao za 1,37 ali to opet nije akciza jer je valjda 15 feniga po litri ??? :?: :?: :?:
Petrol

#7884 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Petrol »

pepeljara wrote:Trenutno kod nas NEMA provjere kvalitete.
To su izjavili javno i PETROL zvanicnici koji su rekli da su oni svoje mjerili, pa drugi put rekli "neka drugi ocijene nase gorivo".

To je sama cinjenica koliko uopste vode brige o kvaliteti i smecu koje se uvozi kod nas

losi putevi + lose gorivo + losa auta = =?=

E sad, kad jedan petrol to kaze, izjavi (imam pisani dokaz) mada nisu to duzni, kakvi su tek ostali, a petrol nam je ko referenca dobrog :D:D:D:D
Poštovani,

kako smo već nekoliko puta do sada pojasnili kvaliteta goriva je naša najveća briga, a tisuće zadovoljnih kupaca, koji redovno posjećuju naše benzinske servise su dokaz da je kvaliteta na najvišem nivou. Petrol primarno kupuje tekuća goriva, a prvenstveno kako bi se osigurala kvaliteta prozivoda, od EU rafinerija na Mediteranu i sjeverne i zapadne Europe, a neke (samo one koje ispunjavaju EU standarde!) i iz Crnomorskog bazena odnosno od ponuđača u regiji. Naši partneri su renomirane svjetske naftne kompanije. Gorivu Q Max dodajemo i najnovije, tehnološki najnaprednije aditive, koji su razvijeni u suradnji s poduzećem Afton Chemical iz Velike Britanije. Zato Q MAX goriva ispunjavaju stroge Euro 6 standarde kvalitete i čistoče. Više: http://www.petrol.ba/euro-6-standard.

Ako bi vam se ikad dogodilo, da to ne bi bilo tako, ljubazno vas molimo da nam to javite, jer želimo da sa našim gorivom i uslugom budete najzadovoljniji. Unaprijed hvala.

S poštovanjem,

Petrol BH Oil Company d.o.o.
Seawolf

#7885 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Seawolf »

Petrol wrote:Poštovani,

kako smo već nekoliko puta do sada pojasnili kvaliteta goriva je naša najveća briga, a tisuće zadovoljnih kupaca, koji redovno posjećuju naše benzinske servise su dokaz da je kvaliteta na najvišem nivou. Petrol primarno kupuje tekuća goriva, a prvenstveno kako bi se osigurala kvaliteta prozivoda, od EU rafinerija na Mediteranu i sjeverne i zapadne Europe, a neke (samo one koje ispunjavaju EU standarde!) i iz Crnomorskog bazena odnosno od ponuđača u regiji. Naši partneri su renomirane svjetske naftne kompanije. Gorivu Q Max dodajemo i najnovije, tehnološki najnaprednije aditive, koji su razvijeni u suradnji s poduzećem Afton Chemical iz Velike Britanije. Zato Q MAX goriva ispunjavaju stroge Euro 6 standarde kvalitete i čistoče. Više: http://www.petrol.ba/euro-6-standard.

Ako bi vam se ikad dogodilo, da to ne bi bilo tako, ljubazno vas molimo da nam to javite, jer želimo da sa našim gorivom i uslugom budete najzadovoljniji. Unaprijed hvala.

S poštovanjem,

Molim Vas lijepo, da li možete dati neko pojašnjenje, ili odgovarajući link, u vezi sa tim šta podrazumijeva Euro 6 standard, kada su u pitanju karakteristike tečnih goriva za SUS motore?

Hvala.
kloniran

#7886 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by kloniran »

amar1994 wrote:kako :? :?
Ne znam kako ali meni trosi manje i osjeti se da je kvalitetnije gorivo, manje dimi i motor mirnije radi.

Nemam portebu da favorizujem bilo koga samo kazem kako jeste, a i ja rijetko sipam na EP, da me nije sramota onog iza mene vratio bih se na lozu, ali necu ljudima zivot da zagorcavam :D

Ali vidim odmah forumski mudrolozi kad ne znaju sta da kazu krenu sa ismijavanjem :-)
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#7887 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by konektovan »

Petrol wrote:
pepeljara wrote:Trenutno kod nas NEMA provjere kvalitete.
To su izjavili javno i PETROL zvanicnici koji su rekli da su oni svoje mjerili, pa drugi put rekli "neka drugi ocijene nase gorivo".

To je sama cinjenica koliko uopste vode brige o kvaliteti i smecu koje se uvozi kod nas

losi putevi + lose gorivo + losa auta = =?=

E sad, kad jedan petrol to kaze, izjavi (imam pisani dokaz) mada nisu to duzni, kakvi su tek ostali, a petrol nam je ko referenca dobrog :D:D:D:D
Poštovani,

S poštovanjem,

Samo nek posjecuju "vase benzinske servise" jer sve je dobro, dok ne idu na dizelske servise. :-)

Znaci, situacija je sljedeca, a to je da Slovenija nema rafineriju nafte, tj. Petrol, kupuju naftu i ostale derivate, najvjerovatnije iz Rumunije, a samo za elitu, uz potpisani ugovor o tocenju kod njih, mozda kupe koje bure iz Austrije, Italije itd.
amar1994

#7888 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by amar1994 »

kloniran wrote:
amar1994 wrote:kako :? :?
Ne znam kako ali meni trosi manje i osjeti se da je kvalitetnije gorivo, manje dimi i motor mirnije radi.

Nemam portebu da favorizujem bilo koga samo kazem kako jeste, a i ja rijetko sipam na EP, da me nije sramota onog iza mene vratio bih se na lozu, ali necu ljudima zivot da zagorcavam :D

Ali vidim odmah forumski mudrolozi kad ne znaju sta da kazu krenu sa ismijavanjem :-)
:)
meni jedino manje smrdi i dimi sa petrolovim, ostalo sve normala :thumbup:
drndalo

#7889 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by drndalo »

matrix2 wrote:nema ali očigledno uspješno preprodaje/švercuje glupim Bosancima iz viceva
a pametni slovenac iako eto nema rafineriju ima najupješniju naftnu kompaniju na Balkanu koja je prešišala i INU
Cuj, sve je to trgovina, i to je OK... Musterije bi trebale znati vise podataka i donositi odluku na osnovu sto vise raspolozivih...

Ono sto mene nervira u Petrolovim saopstenjima, pa i ovdje na forumu, izgleda "zvanicnim" je ovo:
Petrol wrote: Poštovani,

Bla, bla, bla, truch...

Petrol primarno kupuje tekuća goriva, a prvenstveno kako bi se osigurala kvaliteta prozivoda, od EU rafinerija na Mediteranu i sjeverne i zapadne Europe, a neke (samo one koje ispunjavaju EU standarde!) i iz Crnomorskog bazena odnosno od ponuđača u regiji. Naši partneri su renomirane svjetske naftne kompanije. Gorivu Q Max dodajemo i najnovije, tehnološki najnaprednije aditive, koji su razvijeni u suradnji s poduzećem Afton Chemical iz Velike Britanije. Zato Q MAX goriva ispunjavaju stroge Euro 6 standarde kvalitete i čistoče. Više: http://www.petrol.ba/euro-6-standard.

Bla, bla, bla, truch, bla, truch...
Sta znaci EU rafinerija na Mediteranu ? EU rafinerija npr. Agipa na Siciliji, BP-a u Spaniji, ili Totala u Francuskoj ? Ili to znaci Shell-ova rafinerija u Alziru, Elf-ova rafinerija u Egiptu, ili sta....???

Isto pitanje za zapadnu i sjevernu Europu...???? Ili vjerujete da cemo progutati pricu da dovlacite benzin i Dizel Q max iz Statoil-a iz Norveske...? I to u kamionima sleperima-cisternama???

Sta znaci Crnomorski bazen ? Rafinerija u Rumuniji, Bugarskoj, Ukrajini, Moldaviji, Rusiji, Turskoj, Gruzija, Abhazija, Jermenija ???

Regija ? SLO, HR, SRB, CG, MKD, ALB, GRK, MADJ, AUST, Kosovo, (Bos.) BROD ???

Renomirane naftne kompanije ??? Pa i Shell je takva kompanija, pa jel' u redu njihov nacin rada npr. u Nigeriji ??? Sto isto tako ne rade u Belgiji ???

Sve sto napisu ovako kako su napisali je bla, bla, bla, truch, jer nikada ne napisu najcescih 5 tacnih rafinerija odakle uzimaju gorivo, pa da sami odlucimo jel' to EUR 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 9 standard...

Da znam pouzdano da dovoze npr. benzin iz Austrijske rafinerije, i da je to benzin kakav se tamo mora prodavati, dakle sa puno < sumpora od ovog naseg, Brodskog, mozda bih bio voljan sipati bas taj, makar bio i 20 pf./lit. skuplji od Brodskog... Ali bih morao znati odakle ta razlika u cijeni, i da li zelim da je platim zbog toga...
pepeljara

#7890 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by pepeljara »

Zato sam ja i napisao, dokle god se ne izvrsi mjerenje kvalitete goriva svi mogu pisat suplje da je njihovo najbolje.
Po konzumentima se vidi da je to neskovic jer tamo raje metar sipa vazda 4 5 auta.
Ned071

#7891 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Ned071 »

Na neskovicu, mandicu, 3m i ostalima slicnim ide najvise... ostatak vjerovatno uyimaju ove manje poynate pumpe
condy

#7892 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by condy »

Te lokalne manje pumpe se dobro drze. Cudi me da ih ove vece energopetrol, petrol, hifa nisu dokrajcile.
Ned071

#7893 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Ned071 »

matrix2 wrote:aloooo

te pumpe nisu u FBH !!!!

dakle 256k tona je prodato pumpama u FBH !!!!

kojim ???

neko nas znači farba o kurčevom uvozu iz Mediterana, Crnog mora, pizde materne
Kazem ostatak... Male pumpe po fbih...
Ned071

#7894 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Ned071 »

Kakav si ti hojrat... Sta mislis gdje kupuju stajaznam silsila ame i slicni? U dalasu?
drndalo

#7895 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by drndalo »

Pa svi kupuju u Brodu... Zasto bi npr. i Hifa slala cisternu 200-300 km dalje, ukoliko dobiju dobru cijenu u Brodu ? Trgovina je to, platis x KM, prodas za X + Y (marze) + akcize, putarine, PDV i bog te veselio... Da im se mozda ne gade pare koje zarade u RS-u ? Jastaradi... :mandrak:
pepeljara

#7896 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by pepeljara »

A prodajes kao da je via austria best gorivo ever :)

E sad... Opet da podvucem, zasto se ne radi peovjera kvalitete goriva na pumpama, jer ne smiju, odmah bi se saznalo da imamo najgore gorivo u regiji, koje opet je ok al moze bolje.
Bakir1

#7897 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Bakir1 »

Za nadolazeći eliminatorni, pazi eliminatorni, eko test, morati će biti i neko testiranje kvalitete naftnih derivata.
Gaće spadajte, a pričali su o sMog-u, kvaliteti goriva bili su tako razigrani naivni i mladi :izet:
kloniran

#7898 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by kloniran »

Bakir1 wrote:Za nadolazeći eliminatorni, pazi eliminatorni, eko test, morati će biti i neko testiranje kvalitete naftnih derivata.
Gaće spadajte, a pričali su o sMog-u, kvaliteti goriva bili su tako razigrani naivni i mladi :izet:
Kad ce to poceti da udam auto na vrijeme :D
Bakir1

#7899 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Bakir1 »

Blagovremeno ću obavijestiti forumski puk, eliminatoran će se zvati a čitati ce se daj još para ako ne udovoljava.
Uvukla drzava šleper afroamerikanaca sada kada ga krenu stavljati oči ce trebati pričuvati u lobanji :shock: :lol:
Last edited by Bakir1 on 01/03/2016 17:04, edited 1 time in total.
kloniran

#7900 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by kloniran »

Ja bih da bude bas eliminatoran pa makar ostao bez auta, ali da maknu sa ceste i sve ove nove sto su povadili katalizatore i DPF-ove.
Koliko renola i fordova vidim po gradu dvojke dizeli se crvene umjesto njih kad dodaju gas :lol:
Post Reply