A gdje je pecat? Racun? Fiskalni, nota, sken, dijagram? Nista ti to ne vazi. Puj pike.Bakir1 wrote:Vako paralele u Visokom na BP nije bitno sipam dizel u kiju touarega i passata.
Passat se tu sipa od nula Km i sve ok
Touareg pusika ne može više od 190 potrosnja desetak. Naspem u njemačkoj ne puši ide preko 200 i smanji potrošnju ispod 9.5.
Kija na to gorivo malo zapusi troši oko 6. Naspem na petrolu nema dima potrošnja oko 5.5.
Danas u Visokom 95 1.71 u doboju 1.45 ko je tu lud?
BMW-u je svejedno svakako sve to on potroši
NOVE CIJENE GORIVA
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
direstraits0078
#7876 Re: NOVE CIJENE GORIVA
- Bakir1
#7877 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Toliko ih trošim da sve slikam ne bi mi mogla biti kartica od terabajta 
Kako sam sredio vakume maf leptir gasa milina benzin trošiti i puckati kokice
Kako sam sredio vakume maf leptir gasa milina benzin trošiti i puckati kokice
- Gorštak
#7878 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Vozim auto sa euro 5 motorom.
Prešao 27k km i nikad mi se regeneracija dpf filtera nije pokrenula.
Nalio rezervoar na Gazpromu kod Vise i dvaput mi se palila regeneracija u toku trošenja tog goriva.
Napunio na Petrolu gdje inače točim, sve se vratilo u normalu.
Možda sva auta nisu jednako osjetljiva, ali razlika sigurno postoji.
Nalio rezervoar na Gazpromu kod Vise i dvaput mi se palila regeneracija u toku trošenja tog goriva.
- kloniran
#7879 Re: NOVE CIJENE GORIVA
ja sam probao sva goriva osim petrola i sa rezervoarom goriva sa EP prešao oko 110 km više nego sa rezervoarom goriva sa gazproma (litar manje na 100km)Gorštak wrote:Vozim auto sa euro 5 motorom.
Potrošnja između gazproma i BP je otprilike ista
I dalje sipam na ove dvije jer je jeftinije, ali gorivo sa EP dosta manje dimi nego gazprom i BP
Da je bpolje auto da dpf-om sigurno se ne bih zezao jer sam cuo da je zamjena paprena a i tecnost za regeneraciju.
- amar1994
#7880 Re: NOVE CIJENE GORIVA
kako
meni potrosi vise EP ili Petrol goriva, a manje Gazprom

meni potrosi vise EP ili Petrol goriva, a manje Gazprom
- undefined007
#7881 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Samo da ne ode cincilator na gefufni tek onda je belaj, ide automatski i glava motora ...
-
NediM17
#7882 Re: NOVE CIJENE GORIVA
@amar
Samo ti toci na GAZPROM-u, pa kad ode HaDeI u iberturu i slozi turbo skupa sa masinom, bice ti zao.
Ja samo molim Boga da mi crkne masina skupa s diznama i pumpom dok je jos u garanciji, pa da mogu dobit novu i prebacit se na EP.
Samo ti toci na GAZPROM-u, pa kad ode HaDeI u iberturu i slozi turbo skupa sa masinom, bice ti zao.
Ja samo molim Boga da mi crkne masina skupa s diznama i pumpom dok je jos u garanciji, pa da mogu dobit novu i prebacit se na EP.
-
taureg71
#7883 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Nestro petrol Trebinje ED5 danas 1,47 a prije 10 dana sipao za 1,37 ali to opet nije akciza jer je valjda 15 feniga po litri ???

-
Petrol
#7884 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Poštovani,pepeljara wrote:Trenutno kod nas NEMA provjere kvalitete.
To su izjavili javno i PETROL zvanicnici koji su rekli da su oni svoje mjerili, pa drugi put rekli "neka drugi ocijene nase gorivo".
To je sama cinjenica koliko uopste vode brige o kvaliteti i smecu koje se uvozi kod nas
losi putevi + lose gorivo + losa auta = =?=
E sad, kad jedan petrol to kaze, izjavi (imam pisani dokaz) mada nisu to duzni, kakvi su tek ostali, a petrol nam je ko referenca dobrog:D:D:D
kako smo već nekoliko puta do sada pojasnili kvaliteta goriva je naša najveća briga, a tisuće zadovoljnih kupaca, koji redovno posjećuju naše benzinske servise su dokaz da je kvaliteta na najvišem nivou. Petrol primarno kupuje tekuća goriva, a prvenstveno kako bi se osigurala kvaliteta prozivoda, od EU rafinerija na Mediteranu i sjeverne i zapadne Europe, a neke (samo one koje ispunjavaju EU standarde!) i iz Crnomorskog bazena odnosno od ponuđača u regiji. Naši partneri su renomirane svjetske naftne kompanije. Gorivu Q Max dodajemo i najnovije, tehnološki najnaprednije aditive, koji su razvijeni u suradnji s poduzećem Afton Chemical iz Velike Britanije. Zato Q MAX goriva ispunjavaju stroge Euro 6 standarde kvalitete i čistoče. Više: http://www.petrol.ba/euro-6-standard.
Ako bi vam se ikad dogodilo, da to ne bi bilo tako, ljubazno vas molimo da nam to javite, jer želimo da sa našim gorivom i uslugom budete najzadovoljniji. Unaprijed hvala.
S poštovanjem,
Petrol BH Oil Company d.o.o.
-
Seawolf
#7885 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Molim Vas lijepo, da li možete dati neko pojašnjenje, ili odgovarajući link, u vezi sa tim šta podrazumijeva Euro 6 standard, kada su u pitanju karakteristike tečnih goriva za SUS motore?Petrol wrote:Poštovani,
kako smo već nekoliko puta do sada pojasnili kvaliteta goriva je naša najveća briga, a tisuće zadovoljnih kupaca, koji redovno posjećuju naše benzinske servise su dokaz da je kvaliteta na najvišem nivou. Petrol primarno kupuje tekuća goriva, a prvenstveno kako bi se osigurala kvaliteta prozivoda, od EU rafinerija na Mediteranu i sjeverne i zapadne Europe, a neke (samo one koje ispunjavaju EU standarde!) i iz Crnomorskog bazena odnosno od ponuđača u regiji. Naši partneri su renomirane svjetske naftne kompanije. Gorivu Q Max dodajemo i najnovije, tehnološki najnaprednije aditive, koji su razvijeni u suradnji s poduzećem Afton Chemical iz Velike Britanije. Zato Q MAX goriva ispunjavaju stroge Euro 6 standarde kvalitete i čistoče. Više: http://www.petrol.ba/euro-6-standard.
Ako bi vam se ikad dogodilo, da to ne bi bilo tako, ljubazno vas molimo da nam to javite, jer želimo da sa našim gorivom i uslugom budete najzadovoljniji. Unaprijed hvala.
S poštovanjem,
Hvala.
- kloniran
#7886 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Ne znam kako ali meni trosi manje i osjeti se da je kvalitetnije gorivo, manje dimi i motor mirnije radi.amar1994 wrote:kako![]()
![]()
meni potrosi vise EP ili Petrol goriva, a manje Gazprom![]()
![]()
Nemam portebu da favorizujem bilo koga samo kazem kako jeste, a i ja rijetko sipam na EP, da me nije sramota onog iza mene vratio bih se na lozu, ali necu ljudima zivot da zagorcavam
Ali vidim odmah forumski mudrolozi kad ne znaju sta da kazu krenu sa ismijavanjem
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#7887 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Petrol wrote:Poštovani,pepeljara wrote:Trenutno kod nas NEMA provjere kvalitete.
To su izjavili javno i PETROL zvanicnici koji su rekli da su oni svoje mjerili, pa drugi put rekli "neka drugi ocijene nase gorivo".
To je sama cinjenica koliko uopste vode brige o kvaliteti i smecu koje se uvozi kod nas
losi putevi + lose gorivo + losa auta = =?=
E sad, kad jedan petrol to kaze, izjavi (imam pisani dokaz) mada nisu to duzni, kakvi su tek ostali, a petrol nam je ko referenca dobrog:D:D:D
S poštovanjem,
Samo nek posjecuju "vase benzinske servise" jer sve je dobro, dok ne idu na dizelske servise.
Znaci, situacija je sljedeca, a to je da Slovenija nema rafineriju nafte, tj. Petrol, kupuju naftu i ostale derivate, najvjerovatnije iz Rumunije, a samo za elitu, uz potpisani ugovor o tocenju kod njih, mozda kupe koje bure iz Austrije, Italije itd.
- amar1994
#7888 Re: NOVE CIJENE GORIVA
kloniran wrote:Ne znam kako ali meni trosi manje i osjeti se da je kvalitetnije gorivo, manje dimi i motor mirnije radi.amar1994 wrote:kako![]()
![]()
meni potrosi vise EP ili Petrol goriva, a manje Gazprom![]()
![]()
Nemam portebu da favorizujem bilo koga samo kazem kako jeste, a i ja rijetko sipam na EP, da me nije sramota onog iza mene vratio bih se na lozu, ali necu ljudima zivot da zagorcavam![]()
Ali vidim odmah forumski mudrolozi kad ne znaju sta da kazu krenu sa ismijavanjem
meni jedino manje smrdi i dimi sa petrolovim, ostalo sve normala
- drndalo
#7889 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Cuj, sve je to trgovina, i to je OK... Musterije bi trebale znati vise podataka i donositi odluku na osnovu sto vise raspolozivih...matrix2 wrote:nema ali očigledno uspješno preprodaje/švercuje glupim Bosancima iz viceva
a pametni slovenac iako eto nema rafineriju ima najupješniju naftnu kompaniju na Balkanu koja je prešišala i INU
Ono sto mene nervira u Petrolovim saopstenjima, pa i ovdje na forumu, izgleda "zvanicnim" je ovo:
Sta znaci EU rafinerija na Mediteranu ? EU rafinerija npr. Agipa na Siciliji, BP-a u Spaniji, ili Totala u Francuskoj ? Ili to znaci Shell-ova rafinerija u Alziru, Elf-ova rafinerija u Egiptu, ili sta....???Petrol wrote: Poštovani,
Bla, bla, bla, truch...
Petrol primarno kupuje tekuća goriva, a prvenstveno kako bi se osigurala kvaliteta prozivoda, od EU rafinerija na Mediteranu i sjeverne i zapadne Europe, a neke (samo one koje ispunjavaju EU standarde!) i iz Crnomorskog bazena odnosno od ponuđača u regiji. Naši partneri su renomirane svjetske naftne kompanije. Gorivu Q Max dodajemo i najnovije, tehnološki najnaprednije aditive, koji su razvijeni u suradnji s poduzećem Afton Chemical iz Velike Britanije. Zato Q MAX goriva ispunjavaju stroge Euro 6 standarde kvalitete i čistoče. Više: http://www.petrol.ba/euro-6-standard.
Bla, bla, bla, truch, bla, truch...
Isto pitanje za zapadnu i sjevernu Europu...???? Ili vjerujete da cemo progutati pricu da dovlacite benzin i Dizel Q max iz Statoil-a iz Norveske...? I to u kamionima sleperima-cisternama???
Sta znaci Crnomorski bazen ? Rafinerija u Rumuniji, Bugarskoj, Ukrajini, Moldaviji, Rusiji, Turskoj, Gruzija, Abhazija, Jermenija ???
Regija ? SLO, HR, SRB, CG, MKD, ALB, GRK, MADJ, AUST, Kosovo, (Bos.) BROD ???
Renomirane naftne kompanije ??? Pa i Shell je takva kompanija, pa jel' u redu njihov nacin rada npr. u Nigeriji ??? Sto isto tako ne rade u Belgiji ???
Sve sto napisu ovako kako su napisali je bla, bla, bla, truch, jer nikada ne napisu najcescih 5 tacnih rafinerija odakle uzimaju gorivo, pa da sami odlucimo jel' to EUR 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 9 standard...
Da znam pouzdano da dovoze npr. benzin iz Austrijske rafinerije, i da je to benzin kakav se tamo mora prodavati, dakle sa puno < sumpora od ovog naseg, Brodskog, mozda bih bio voljan sipati bas taj, makar bio i 20 pf./lit. skuplji od Brodskog... Ali bih morao znati odakle ta razlika u cijeni, i da li zelim da je platim zbog toga...
- pepeljara
#7890 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Zato sam ja i napisao, dokle god se ne izvrsi mjerenje kvalitete goriva svi mogu pisat suplje da je njihovo najbolje.
Po konzumentima se vidi da je to neskovic jer tamo raje metar sipa vazda 4 5 auta.
Po konzumentima se vidi da je to neskovic jer tamo raje metar sipa vazda 4 5 auta.
- Ned071
#7891 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Na neskovicu, mandicu, 3m i ostalima slicnim ide najvise... ostatak vjerovatno uyimaju ove manje poynate pumpe
-
condy
#7892 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Te lokalne manje pumpe se dobro drze. Cudi me da ih ove vece energopetrol, petrol, hifa nisu dokrajcile.
- Ned071
#7893 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Kazem ostatak... Male pumpe po fbih...matrix2 wrote:aloooo
te pumpe nisu u FBH !!!!
dakle 256k tona je prodato pumpama u FBH !!!!
kojim ???
neko nas znači farba o kurčevom uvozu iz Mediterana, Crnog mora, pizde materne
- Ned071
#7894 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Kakav si ti hojrat... Sta mislis gdje kupuju stajaznam silsila ame i slicni? U dalasu?
- drndalo
#7895 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Pa svi kupuju u Brodu... Zasto bi npr. i Hifa slala cisternu 200-300 km dalje, ukoliko dobiju dobru cijenu u Brodu ? Trgovina je to, platis x KM, prodas za X + Y (marze) + akcize, putarine, PDV i bog te veselio... Da im se mozda ne gade pare koje zarade u RS-u ? Jastaradi... 
- pepeljara
#7896 Re: NOVE CIJENE GORIVA
A prodajes kao da je via austria best gorivo ever
E sad... Opet da podvucem, zasto se ne radi peovjera kvalitete goriva na pumpama, jer ne smiju, odmah bi se saznalo da imamo najgore gorivo u regiji, koje opet je ok al moze bolje.
E sad... Opet da podvucem, zasto se ne radi peovjera kvalitete goriva na pumpama, jer ne smiju, odmah bi se saznalo da imamo najgore gorivo u regiji, koje opet je ok al moze bolje.
- Bakir1
#7897 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Za nadolazeći eliminatorni, pazi eliminatorni, eko test, morati će biti i neko testiranje kvalitete naftnih derivata.
Gaće spadajte, a pričali su o sMog-u, kvaliteti goriva bili su tako razigrani naivni i mladi
Gaće spadajte, a pričali su o sMog-u, kvaliteti goriva bili su tako razigrani naivni i mladi
- kloniran
#7898 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Kad ce to poceti da udam auto na vrijemeBakir1 wrote:Za nadolazeći eliminatorni, pazi eliminatorni, eko test, morati će biti i neko testiranje kvalitete naftnih derivata.
- Bakir1
#7899 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Blagovremeno ću obavijestiti forumski puk, eliminatoran će se zvati a čitati ce se daj još para ako ne udovoljava.
Uvukla drzava šleper afroamerikanaca sada kada ga krenu stavljati oči ce trebati pričuvati u lobanji

Uvukla drzava šleper afroamerikanaca sada kada ga krenu stavljati oči ce trebati pričuvati u lobanji
Last edited by Bakir1 on 01/03/2016 17:04, edited 1 time in total.
- kloniran
#7900 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Ja bih da bude bas eliminatoran pa makar ostao bez auta, ali da maknu sa ceste i sve ove nove sto su povadili katalizatore i DPF-ove.
Koliko renola i fordova vidim po gradu dvojke dizeli se crvene umjesto njih kad dodaju gas
Koliko renola i fordova vidim po gradu dvojke dizeli se crvene umjesto njih kad dodaju gas