Mogu se kladiti da ce dobiti nogu ili krivicnu prijavu kada se sve ovo smiri.respo wrote:vozac grasa "ukrao" od grasa kombi i vozi?
GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
- Alfons Kauders
#7876 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
-
StupskaBitanga
#7877 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
a direktorice to je lijepa vijest

- Alfons Kauders
#7878 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
A najjace je sto kukaju kako ih "drze kao taoce"...StupskaBitanga wrote:a direktorice to je lijepa vijest![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
StupskaBitanga
#7879 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Mislim da na kraju ovdje niko neće dobiti otkaz
Čekat će se zvanični štrajk i eto
Čekat će se zvanični štrajk i eto
- svjezi_ustipak
#7880 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
VOZAČ GRASA UZEO KOMBI I VOZI PUTNIKE PREMA MAHMUTOVCU
To je uradio jedan vozač, a ostali su se oglušili na rok koji im je sinoć dala Skupština Kantona Sarajevo da jutros u četiri sata bezuslovno uspostave javni prijevoz.
"Nakon sinoćnje sjednice Skupštine KS zajedno sa predsjednikom Nadzornog odbora Izetom Hormanom došla sam među radnike sa kojima smo razgovarali više od dva i po sata, ali oni odbijaju da voze", dodala je Begić-Žiga.
Govoreći o daljnjim postupcima, Begić-Žiga je navela da se u skladu sa Zakonom o radu provodi postupak utvrđivanja odgovornosti, a šta iz toga slijedi, kako je dodala, predviđeno je zakonom.
"Podnijeta je tužba Općinskom sudu u vezi utvrđivanja nelegalne obustave saobraćaja. Također, dobila sam informaciju da će od resornog ministarstava ići i prijava Tužilaštvu", dodala je Begić-Žiga.
Radnici GRAS-a nezakonito su obustavili rad u večernjim satima 2. aprila i od tada su građani Sarajeva uskraćeni za javni gradski prijevoz. Iako je Vlada KS angažirala druge autoprijevoznike i osigurala alternativni prijevoz to nije dovoljno da se zadovolje potrebe građana.
svaka ti cast
ne daj da te za nos voda Himzanija&Co
ako ste bili ovce dosad i pustali da vas levate nemojte biti odsad
To je uradio jedan vozač, a ostali su se oglušili na rok koji im je sinoć dala Skupština Kantona Sarajevo da jutros u četiri sata bezuslovno uspostave javni prijevoz.
"Nakon sinoćnje sjednice Skupštine KS zajedno sa predsjednikom Nadzornog odbora Izetom Hormanom došla sam među radnike sa kojima smo razgovarali više od dva i po sata, ali oni odbijaju da voze", dodala je Begić-Žiga.
Govoreći o daljnjim postupcima, Begić-Žiga je navela da se u skladu sa Zakonom o radu provodi postupak utvrđivanja odgovornosti, a šta iz toga slijedi, kako je dodala, predviđeno je zakonom.
"Podnijeta je tužba Općinskom sudu u vezi utvrđivanja nelegalne obustave saobraćaja. Također, dobila sam informaciju da će od resornog ministarstava ići i prijava Tužilaštvu", dodala je Begić-Žiga.
Radnici GRAS-a nezakonito su obustavili rad u večernjim satima 2. aprila i od tada su građani Sarajeva uskraćeni za javni gradski prijevoz. Iako je Vlada KS angažirala druge autoprijevoznike i osigurala alternativni prijevoz to nije dovoljno da se zadovolje potrebe građana.
svaka ti cast
ne daj da te za nos voda Himzanija&Co
ako ste bili ovce dosad i pustali da vas levate nemojte biti odsad
-
jasko1921
#7881 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
zaista ovo sto se radi u ovoj drzavi prelazi sve mjere.nebi ovim hvalio gras i protiv toga sam sta rade jer mogli su naci drugo rijesenje pa da iskazu svoje probleme a ne ovako kako narod sada ispasta.sta ocekuju onda sutra ako pocnu raditi kako ce imati obraza revizori nekome traziti kartu,moje licno misljenje je da bi prvog revizora pljunuo posred lica.moje licno misljenje je da sam i protiv vlade kao i protiv grasa.ovim pismom pitam nekoga od nadleznih u vladi zasto niko nakon tolikih godina vladavine jusufranica nije pokrenuo istragu o njegovom poslovanju pa onda i svih ostalih koji su ga zamjenili???????javno se zna da se taj covjek obogatio i jedva je sisao sa te funkcije i sada uziva pun ko brod jos cujem da radi kao profesor na fakultetu u travniku.a i ti sami radnici trebaju se javno i pismeno izjasniti o njegovim maleverzacijama a i od onih koji su sjeli na to mjesto poslije njega.pitam se takodje zasto GRAS nikada nije uveo sistem kao u zagrebu i mnogim gradovima evrope sistem naplate po predjenim stanicama a ne isao ja jednu stanicu ili relaciju ilidza-bascarsija placam isto.i ti isti radnici su sutili dok su primali ogromne plate pa i topli obrok,a pitam se kako ih nije stid unistiti onako brzo one nove autobuse i minibuse koje je donirao japan.takodje se pitam kako ni jedan od direktora nije mogao uvesti kulturu u svoje vozace i revizore vec su mnogi pili i ponasali se u dosta slucajeva veoma bahato i drsko prema putnicima.svi su sutili dok im je svima bilo dobro a sada kada su ovako pali nisko svi se kao brinu za sudbinu firme koja postoji 120 godina,sramno i zalosno.takodje pouzdano se zna i koliko je sadasnjih radnika doslo direktno iz sandzaka(ne odnosi se na sandzaklije koji su vec odavno u sarajevu)vec na mnoge koji su donedavno zivjeli tamo a onda preko svojih raznih veza stigli u sarajevo i zauzeli mnogoj gradskoj djeci kao i mnogim borcima ovoga grada posao.nazalost nije to samo tako u grasu to je u mnogim drzavnim firmama tako.i sam radim u jednoj drzavnoj firmi gdje je situacija sa zaposljavanjem sandzackog lobija ista stvar.pored svega ovoga mislim da je za svu ovkvu situaciju u mnogim firmama ne samo u GRASU kriva politika i trenutna prepucavanja na relaciji SDA-SDP pa zato samo mi kao narod najvise ispastamo.mislim da je zaista doslo vrijeme da se sav ovaj narod iz citave drzave digne i ne suti vise jer dovedeni smo na ivicu propasti i samo sto nismo sa nje pali zato bi volio zaista da se ovaj narod digne i ne sutimo vise i samo pricamo izmedju sebe kako ne valja ovo ne valja ono a niko konkretno da to iskaze.trebamo se svi dici kolektivno jer kao manje grupice nemozemo postici nista.
- Skyfox
#7882 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
jedna lasta ne cini proljece...
- Pitarrr82
#7883 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Pitanje je da li se prepao tuzbe i otkaza ili ima obraza...
-
osrbih_do_groba
#7884 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Bimo je krao za sebe.Lud i ponosan wrote:Za koga je krao taj famozni bimo, ko ga je postavio?
A postavila ga je, vjerovali ili ne, ona bajna u pjesmama opjevana vlast Socijalističke Republike BiH 1989. godine, koju mnogi prizeljkuje da se vrati. I jos preciznije vlast tadasnjeg Grada Sarajeva olicena u liku Salke Selimovica.
- respo
#7885 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
ok oni ga postavili ali mu nisu oni omogucili da krade nego oni u ratu i nakon rataosrbih_do_groba wrote:Bimo je krao za sebe.Lud i ponosan wrote:Za koga je krao taj famozni bimo, ko ga je postavio?
A postavila ga je, vjerovali ili ne, ona bajna u pjesmama opjevana vlast Socijalističke Republike BiH 1989. godine, koju mnogi prizeljkuje da se vrati. I jos preciznije vlast tadasnjeg Grada Sarajeva olicena u liku Salke Selimovica.
nesto se ne sjecam da je krao te prve 3 godine do rata
zato jer nije smio od sankcija koje bi bile da je uhvacen a poslije je istorija
- JoeyTribbiani
#7886 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ukaz'o se kombi na Mahmutovcu! woohoo
- Logovan
#7887 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Lik vidio da nema fajde od štrajka, pa se vratio.

Ne sam Safete, ne sam majstore...svjezi_ustipak wrote:VOZAČ GRASA UZEO KOMBI I VOZI PUTNIKE PREMA MAHMUTOVCU
-
Sikandar
#7888 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Sve je ovo jedan SAVRŠENI KRUG
- Alfons Kauders
#7889 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Cudo nevidjenoJoeyTribbiani wrote:Ukaz'o se kombi na Mahmutovcu! woohoo
Mahmtuovac = Medjugorje 2.0
- respo
#7890 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
djevica = kombi 4.0 dizelAlfons Kauders wrote:Cudo nevidjenoJoeyTribbiani wrote:Ukaz'o se kombi na Mahmutovcu! woohoo
Mahmtuovac = Medjugorje 2.0
-
StupskaBitanga
#7891 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Građani su ukazanjem GRASovog kombija počeli se bacati po zemlji i klanjati se jer se to čudo nebesko ne dešava svaki dan. Vozač kombija odmah je predložen za novog svetca a kako saznajemo iz dobro obaviještenih izvora to će se desiti u toku dana. Mubera direktorica GRASa smatra da je ovo historijski dan za građane i čovječanstvo uopšte jer ovaj vozač je ustvari Mojsije koji je spasio svijet od apokalipse
- trcicu trceci
#7892 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Lik je gigant! 
-
VjecitiStudent
#7893 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Jeste li sigurni da nije linija za Poljine u pitanju?
-
StupskaBitanga
#7894 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
VjecitiStudent wrote:Jeste li sigurni da nije linija za Poljine u pitanju?
-
VjecitiStudent
#7895 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Imaju oni, ali nema posluga.StupskaBitanga wrote:VjecitiStudent wrote:Jeste li sigurni da nije linija za Poljine u pitanju?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
pa šta će za Poljine imaju oni ergelu BMW, Audija, Passata i Lexusa
-
StupskaBitanga
#7896 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Mudro zboriš
Služavke, guvernante, čistači bazena, vrtlari.......
Služavke, guvernante, čistači bazena, vrtlari.......
- trcicu trceci
#7897 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Zanima me kakva bi reakcija bila da i revizor sad neki prekine strajk i krene na posao, sa vozacem da trazi karte ?
Mislim da ne bi bio heroj, ali opet nekako i to bi mi bilo lijepo
Mislim da ne bi bio heroj, ali opet nekako i to bi mi bilo lijepo
- Nivri
#7898 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Vozacu minibusa je heroj. Treba ga odlikovati 
- Felid
#7899 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Nisam Grasovac legendo, ali zapamti jedno : danas je to Gras, sutra već može biti firma u kojoj radiš, firma u kojoj ja radim itd. Najlakše je naprdživat', treba ovo, treba ono. Poznajem neke ljude iz Grasa, i provjereno znam da im plate nisu 1200 KM, kao što to mafijaš Radončić predstavlja. Činjenica je da ih ima ko rokića, 80% je Sandžak. Ja ljude potpuno razumijem kad su došli u situaciju da svoje dijete nemože osigurati i odvesti doktoru.udrch wrote:e moj Grasovac..ovi u Skupštini će svoj harač svakako uzeti i njih se može nekako predeverati, jer od njih 28 koliko sam juče skonto nije ni pola koji su uprofesionalnom statusu i na koje se ovo povećanje odnosi..Felid wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/sramotan ... /130408087
Treba GRAS jednom zauvijek ušutkati, jer se oni jedini i bune, a gospoda po 7 stoja veću platu. Kako smo glup narod. Očito je da se ovo sa GRAS-om namjerno radi da bi se što više gospoda mogla nakrast'.
šta ćemo mi za GRAS..tamo je 700 ljudi viška..svaki ima Neto minimum platu 880 KM, pa još toliko toplog, prijevoza, doprinosa..i tako bar zadnjih 7 godina..pa računaj..
kako to izdržati?
- Nisrin
#7900 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
hahahaha e nek sad neko kaze da SU JADNI RADNICI TAOCI, DA NE SMIJU IZACI, evo ovaj jedan radnik je dokazao DA MOZE I SMIJE RADITI AKO TO SAM HOCE i to mu je svakako duznost i zakonska obaveza da radi, a strajkuje na nacin kako je zakonom propisano!
Od 1700 ljudi samo jedan covjek NIJE OVCA?
Koje vam je sad opravdanje GRASovci? Niste poslusali ni Skupstinu koja je direktno vlasnik VOZILA i GRASa?!
I APSURD je da danas radi linija koja je najmanje dosad radila! Mahmutovackog kombija skoro nikad nema jer se pokvari u prosjeku skoro svakih nekoliko sati, ako mu se danas vozilo pokvari koga ce zvati da to popravi? ccc
Od 1700 ljudi samo jedan covjek NIJE OVCA?
Koje vam je sad opravdanje GRASovci? Niste poslusali ni Skupstinu koja je direktno vlasnik VOZILA i GRASa?!
I APSURD je da danas radi linija koja je najmanje dosad radila! Mahmutovackog kombija skoro nikad nema jer se pokvari u prosjeku skoro svakih nekoliko sati, ako mu se danas vozilo pokvari koga ce zvati da to popravi? ccc
Last edited by Nisrin on 09/04/2013 11:51, edited 1 time in total.