SDP

Post Reply
popajic

#7876 Re: SDP

Post by popajic »

quasar wrote:Kad se samo sjetim Avazovih gadosti pisanih o Nijazu u vrijeme dok je bio u SDP-u. Kakve je sve epitete dobijao.
I onda mu se ovako montira na komemoraciji da prouči fatihu.
MRŠ!
+ 1 :x
emigrazione

#7877 Re: SDP

Post by emigrazione »

pa mnogi ukazuju i dokazuju da je Lagumdzija jedno obicno dvolicno smece kome nije za cilj da mjenja stanje u ovoj drzavi, nego iskljucivo svoj jebeni interes
madner

#7878 Re: SDP

Post by madner »

Corto Maltese wrote:
madner wrote:Koja zloba.
Kritika licemjerja = Zloba!?
Izvini, koji rječnik koristiš?
Kritikovati ko i gdje ide na dzenaze te sta radi na istima je u mom rjecniku primjer zlobe maskiranu u kritiku.
kamen spoticanja

#7879 Re: SDP

Post by kamen spoticanja »

emigrazione wrote:pa mnogi ukazuju i dokazuju da je Lagumdzija jedno obicno dvolicno smece kome nije za cilj da mjenja stanje u ovoj drzavi, nego iskljucivo svoj jebeni interes
ali i to je politika :-)
popajic

#7880 Re: SDP

Post by popajic »

emigrazione wrote:pa mnogi ukazuju i dokazuju da je Lagumdzija jedno obicno dvolicno smece kome nije za cilj da mjenja stanje u ovoj drzavi, nego iskljucivo svoj jebeni interes
A rjesenje je da, nedvolicno , vise nikad za njega ( njih ) ne glasas 8)
quasar

#7881 Re: SDP

Post by quasar »

Svojeveremeno Nijaz je bio u javnosti okarakterisan kao pijanac, komunista itd.
Od istih ljudi koji mu fatihu uce neki dan.
Sa takvim Nijazom, stranka nije mogla nikud. Eh danas je moderno sve to zaboravljati.
Zgodno je i sve što se može iskoristiti protiv Zlaje.
cyprus

#7882 Re: SDP

Post by cyprus »

To je Zlatko & co(mpanija) iz SDP-a!
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#7883 Re: SDP

Post by plain vanilla »

ultima_palabra wrote:
plain vanilla wrote:
Nijaz je bio osnivac SDP-a
a Zlaja da ima obraza, bio bi u misjoj rupi, a ne u prvom redu
Šta da ti kažem... politika je borba. Koliko god je Zlatko bio nefer prema Nijazu, i ovaj je kasnije bio nefer prema svojim bivšim kolegama.

Tako da je priča "Zlatko je otjerao Nijaza u grob" više nego patetična.
Ne slazem se s tobom, Nijaz je osnovao SDP, Nijaz je napisao program za SDP..da nije bilo Nijaza, ko zna da li bi bilo Zlaje..a da nije bilo Zlaje, mozda bismo i imali Nijaza.

Nije Zlaja otjerao Nijaza u grob, ali ga je istjerao iz njegove stranke zahvaljujuci dupeliscima zeljnih pozicija(neke od njih imas na slici komemoracije u prvom redu).

Kasnije Nijazovo ponasanje je bilo produkt Zlajinog djelovanja, tako da je i za to kriv Zlaja i njegovi poltroni.

quasar, mislis stvarno da ja ovo pisem da bih pricala protiv sdp-a i zlaje? :?
Alfons Kauders

#7884 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

madner wrote:
Corto Maltese wrote:
madner wrote:Koja zloba.
Kritika licemjerja = Zloba!?
Izvini, koji rječnik koristiš?
Kritikovati ko i gdje ide na dzenaze te sta radi na istima je u mom rjecniku primjer zlobe maskiranu u kritiku.
nije ni maskirana...

odvratno i jeftino u svakom slucaju... ali nista drugo i ne treba ocekivati
Alfons Kauders

#7885 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

plain vanilla wrote:
ultima_palabra wrote:
plain vanilla wrote:
Nijaz je bio osnivac SDP-a
a Zlaja da ima obraza, bio bi u misjoj rupi, a ne u prvom redu
Šta da ti kažem... politika je borba. Koliko god je Zlatko bio nefer prema Nijazu, i ovaj je kasnije bio nefer prema svojim bivšim kolegama.

Tako da je priča "Zlatko je otjerao Nijaza u grob" više nego patetična.
Ne slazem se s tobom, Nijaz je osnovao SDP, Nijaz je napisao program za SDP..da nije bilo Nijaza, ko zna da li bi bilo Zlaje..a da nije bilo Zlaje, mozda bismo i imali Nijaza.

Nije Zlaja otjerao Nijaza u grob, ali ga je istjerao iz njegove stranke zahvaljujuci dupeliscima zeljnih pozicija(neke od njih imas na slici komemoracije u prvom redu).

Kasnije Nijazovo ponasanje je bilo produkt Zlajinog djelovanja, tako da je i za to kriv Zlaja i njegovi poltroni.

upravo tako...

ako se nijazu nesto moze zamjeriti, to je sto je dopustio da ljudi poput zlaje vedre i oblace u partiji... sto je na kraju kostalo i njega, i sve nas
quasar

#7886 Re: SDP

Post by quasar »

plain vanilla wrote:

Ne mislim. Mogu se cak i sloziti sa tobom. Meni ne treba neko da mi prica sta je tada bilo, jer se sjecam svega.
Ali kako rekoh u gornjem postu, sa Nijazom na čelu stranke se nije moglo dalje, a kod nas još nije došlo vrijeme da se šef stranke sam smijeni jer vidi da je on prepreka, nego je svaki smijenjen od nekog drugog, koji ga bezbeli naslijedi. Onda se automatski na tog okrece artiljerija itd.
madner

#7887 Re: SDP

Post by madner »

Nijaz izgubio partiju od Zlaje, iako je imao bolje poluge i to je to.
Radar71

#7888 Re: SDP

Post by Radar71 »

Zlatko Lagumdzija sa svojim partijskim "reformisanim" drugovima, pocevsi od Komsica, Niksica, Behmena pa do Damira Hadzica su odron, zlo, sramota, bljak, za BH socijaldemokratiju! Stadim se sto ih imamo! Vratite nam Nijaz i drugove!
plain vanilla

#7889 Re: SDP

Post by plain vanilla »

quasar wrote:
plain vanilla wrote:

Ne mislim. Mogu se cak i sloziti sa tobom. Meni ne treba neko da mi prica sta je tada bilo, jer se sjecam svega.
Ali kako rekoh u gornjem postu, sa Nijazom na čelu stranke se nije moglo dalje, a kod nas još nije došlo vrijeme da se šef stranke sam smijeni jer vidi da je on prepreka, nego je svaki smijenjen od nekog drugog, koji ga bezbeli naslijedi. Onda se automatski na tog okrece artiljerija itd.
valjda ce neko nekad i zlaju smijeniti, za dobrobit stranke, jer maksimum s njim je postignut

a s Nijazom se moglo dalje..ali...nema veze..ko zna zna, ko ne zeli da zna, nikad nece ni saznati

@madneru, nije on izgubio, oteta mu je..ili uistinu ne znas sta je bilo ili se pravis da ne znas
Alfons Kauders

#7890 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

quasar wrote:
plain vanilla wrote:

I Steve Jobsa onomad otjerase iza Apple-a, pa se covjek vrati desetak godina kasnije... A ostatak price znamo
emigrazione

#7891 Re: SDP

Post by emigrazione »

popajic wrote:
Boze sacuvaj jednom su me zajebali i nikad vise. Nazalost, nije Nijaz jedini kome je ovaj idiot uzeo 10 godina zivota i stavio ih na stub srama red je podugacak, a sad kao Lucky Luciano ide po dzenazama i organizuje im komemoracije. fuj
madner

#7892 Re: SDP

Post by madner »

Naravno da je izgubio, pa nije mu niko dosao sa pistoljem i natjerao da sam odstupi nego je po svom vlastitom statutu izgubio od covjeka koji je bio sposobniji od njega. Ne znam zasto bi ga zalio zbog toga, pao je na svojim greskama.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#7893 Re: SDP

Post by Chmoljo »

Radar71 wrote:Zlatko Lagumdzija sa svojim partijskim "reformisanim" drugovima, pocevsi od Komsica, Niksica, Behmena pa do Damira Hadzica su odron, zlo, sramota, bljak, za BH socijaldemokratiju! Stadim se sto ih imamo! Vratite nam Nijaz i drugove!
zašto? da ga opet ignorišete kao i kada je bio živ? :oops:
brad90
Location: DVASPORTA.BA DALEKO NAJOZBILJNIJI FORUM NA NEBU INTERNETA

#7894 Re: SDP

Post by brad90 »

emigrazione wrote:
popajic wrote:
Boze sacuvaj jednom su me zajebali i nikad vise. Nazalost, nije Nijaz jedini kome je ovaj idiot uzeo 10 godina zivota i stavio ih na stub srama red je podugacak, a sad kao Lucky Luciano ide po dzenazama i organizuje im komemoracije. fuj
Ja ucim na vlastitim greskama, ovu lekciju sam naucio, NIKAD VISE GLAS ZA SDP!
Last edited by brad90 on 01/02/2012 11:49, edited 1 time in total.
plain vanilla

#7895 Re: SDP

Post by plain vanilla »

Chmoljo wrote:
Radar71 wrote:Zlatko Lagumdzija sa svojim partijskim "reformisanim" drugovima, pocevsi od Komsica, Niksica, Behmena pa do Damira Hadzica su odron, zlo, sramota, bljak, za BH socijaldemokratiju! Stadim se sto ih imamo! Vratite nam Nijaz i drugove!
zašto? da ga opet ignorišete kao i kada je bio živ? :oops:
otkud ti znas jesam li ja njega ignorisala?

@madneru, nadam se da uistinu ne mislis to sto pises
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#7896 Re: SDP

Post by Chmoljo »

plain vanilla wrote:

a zašto se ti osjećaš prozvanom, nije mi jasno...
Alfons Kauders

#7897 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

madner wrote:Naravno da je izgubio, pa nije mu niko dosao sa pistoljem i natjerao da sam odstupi nego je po svom vlastitom statutu izgubio od covjeka koji je bio sposobniji od njega. Ne znam zasto bi ga zalio zbog toga, pao je na svojim greskama.
sve stoji, i sam nijaz je uvijek govorio da je jednostavno izgubio podrsku stranke i cao... koliko je to bilo opravdano ili ne, to je vec druga prica... jednim dijelom svakako jeste, ali ono sto je uslijedilo nikako nije bilo dobro za stranku

zato danas imamo toliko profesionalih dupeuvlakaca u vrhu stranke... a niko od njih nije do koljena ni nijazu ni zlaji... to je problem
plain vanilla

#7898 Re: SDP

Post by plain vanilla »

Chmoljo wrote:
plain vanilla wrote:

a zašto se ti osjećaš prozvanom, nije mi jasno...
jer pricam afirmativno o Nijazu.. ali nema veze, vrijeme je uvijek najbolji pokazatelj

jednog dana ce izaci cijela prica kako je to Nijaz demokratski izgubio svoje mjesto u stranci..mozda se bar tad neko zacrveni..
brad90
Location: DVASPORTA.BA DALEKO NAJOZBILJNIJI FORUM NA NEBU INTERNETA

#7899 Re: SDP

Post by brad90 »

@Radar71, ne volim sto ovo priznajem, al' si u pravu! POTPISUJEM!!!
Last edited by brad90 on 01/02/2012 11:55, edited 1 time in total.
madner

#7900 Re: SDP

Post by madner »

To je opet Zlajina greska na kojoj ce on pasti i ne treba ga zaliti kada zakuca na vrata zaboravljenih asova nakon sto izgubi neke izbore i dozivi slicnu sudbinu. Poenta je da kada odigras partiju saha i protivnik te pobjedi sa crnim figurama trebas istom cestitati a ne izvlaciti se na to da je tabla bila blago zakrivljenja.
Post Reply