Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post Reply
Alfons Kauders

#7876 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:I u Grabovici je bilo djece.
Kad se zlocinci iz Grabovice budu slikali po novinama, sa predstavnicima Europskog Parlamenta, ruku pod ruku s Bakirom i reisom Kavazovicem, onda cemo moci pricati o nekoj ekvivalenciji.

Do tad - jok!

Tako se moj doktore pravi razlika izmedju individualne i kolektivne odgovornosti, izmedju pojedinacnih zlocina i zlocinacke politike.

Tako da postoje one presude po kojim si ti ucestvovao u UZP-u, a nisam siguran da ces naci nesto slicno za moju malenkost.
GeeTnT

#7877 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by GeeTnT »

Hafis wrote:I u Grabovici je bilo djece.
...i u avionu je bilo djece..molim da se sve stavi na racun ARBIH...
spreca

#7878 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

Ovi juzni krscani uvijek nekako teroristicki raspolozeni......jos za juge bili jaaaaako aktivni....Hrkach i bugojanska grupa .... a tek sada.
Hafis

#7879 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

"Alfons Kauders"]
Kad se zlocinci iz Grabovice budu slikali po novinama, sa predstavnicima Europskog Parlamenta, ruku pod ruku s Bakirom i reisom Kavazovicem, onda cemo moci pricati o nekoj ekvivalenciji.

Do tad - jok!
Mislim, glupa je ovo priča i nema veze s temom. ali kad već hoćeš postoje i takvi zločinci koji su se slikali s članovima predsjedništva -i koji su sahranjivani uz počasti - Rasim Delić. I što Caco radi na Kovačima. Nek' netko stisne prdu pa mu izmjesti ostatke.
Tako se moj doktore pravi razlika izmedju individualne i kolektivne odgovornosti, izmedju pojedinacnih zlocina i zlocinacke politike.
Te šupljake o ''idividualnoj'' odgovornosti ostavi za nekog drugog. Ako korpus ABiH u potpuno sigurnom okružju u jednom naseljenom mjestu pobije sve žitelje sim onih koji su nekim čudom pobjegli i za to nitko ne dobije ni šamar, čak ni ukor razrednog starješine, o čemu mi pričamo...o neodgovornim pjedincima.
Tako da postoje one presude po kojim si ti ucestvovao u UZP-u, a nisam siguran da ces naci nesto slicno za moju malenkost.
Da, prvostupanjske presude. Uostalom sudovi nisu uvjek mjerilo...po sudskim presudama Srbija je bila samo nezainteresirani promatrač.
Što se tiče tvog statusa u ratu - zahvali se lokaciji gdje si živio. Pitao bih te ja da si inao nesreću da te zatekne na malo većem propuhu.

Inače, nemater argumenata u ovoj aktualnoj priči osim lijepljena slika balvana i Darija Kordića. Što bih ja sad trebao: lijepti slike o Caci, onoj ubijenoj djevojčici s bakom u Uzdolu ili o onom nesretniku sabljom odrubljene glave?
Hafis

#7880 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

spreca wrote:Ovi juzni krscani uvijek nekako teroristicki raspolozeni......jos za juge bili jaaaaako aktivni....Hrkach i bugojanska grupa .... a tek sada.
Bili nekad, dok muslimani nisu preuzeli globalni trend trend. Nadati se da taj trend ne zahvati i sjeverne muslimane.
spreca

#7881 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

Doture izgleda da te skleroza :izet: ili ti onaj shvabo krije tablete
Alfons Kauders

#7882 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
"Alfons Kauders"]

Do tad - jok!
Mislim, glupa je ovo priča i nema veze s temom. ali kad već hoćeš postoje i takvi zločinci koji su se slikali s članovima predsjedništva -i koji su sahranjivani uz počasti - Rasim Delić. I što Caco radi na Kovačima. Nek' netko stisne prdu pa mu izmjesti ostatke.
Heroinomanu Caci nas dragi Avdo Hebib je prosuo mozak 1993. Zaboli me gdje su ga zakopali, meni je bitna sustina, a ne forma. Sustina je da ga nema, a forma gdje su ga sahranili i kako. Caco nije jedini koji je tako zavrsio, a neki "laksi" slucajevi su tretirani sistemski, tj. osudjivani jos u ratu.

Dakle, Avdo je Caci prosuo mozak, a vi ste od Kordica napravili svecenika i narodnog heroja. Tebi to isto? Meni nije.
Te šupljake o ''idividualnoj'' odgovornosti ostavi za nekog drugog. Ako korpus ABiH u potpuno sigurnom okružju u jednom naseljenom mjestu pobije sve žitelje sim onih koji su nekim čudom pobjegli i za to nitko ne dobije ni šamar, čak ni ukor razrednog starješine, o čemu mi pričamo...o neodgovornim pjedincima.
Da, izolirani slucaj koji nije bio rezultat plana ili politike. Iz nekih banalnih razloga o kojim je suvisno pricati.
Inače, nemater argumenata u ovoj aktualnoj priči osim lijepljena slika balvana i Darija Kordića. Što bih ja sad trebao: lijepti slike o Caci, onoj ubijenoj djevojčici s bakom u Uzdolu ili o onom nesretniku sabljom odrubljene glave?
Ne, vec bi trebao lijepiti slike onih koji pocinitelje tih zlocina grle 22 godine nakon rata. Ali neces ih naci, pa nastavi sa svojom laznom ekvivalencijom. Razumijem te moj doktore - nije lijepo kad po stare dane skontas da si najbolje godine zivota poklonio zlocincima, pa se moras pravdati i vaditi.

Ali molim te, razumi i ti mene. Ja ne moram - jer sam uvijek bio za Hebib varijantu, a ne za slavljenje ratnih zlocinaca i njihove politike. Tako da ja ne moram pravdati i braniti koljace, a ti ocito osjecas tu potrebu.
Hafis

#7883 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Alfons Kauders"]
Heroinomanu Caci nas dragi Avdo Hebib je prosuo mozak 1993. Zaboli me gdje su ga zakopali, meni je bitna sustina, a ne forma. Sustina je da ga nema, a forma gdje su ga sahranili i kako. Caco nije jedini koji je tako zavrsio, a neki "laksi" slucajevi su tretirani sistemski, tj. osudjivani jos u ratu.

Dakle, Avdo je Caci prosuo mozak, a vi ste od Kordica napravili svecenika i narodnog heroja. Tebi to isto? Meni nije.
Veoma je bitno gdje su ga zakopali, jer kroz taj parametar možeš zaključiti kakav je općenit stav prema tom čovjeku. A mozak mu je prosviran zato što je prevršio mjeru.
Da je ostao na uobičajenim žrtvama , danas bi drmao politikom u Sarajevu i bio veća čivija od Kordića.

Da, izolirani slucaj koji nije bio rezultat plana ili politike. Iz nekih banalnih razloga o kojim je suvisno pricati.
Previše je bilo tih ''izoliranih'' slučajeva (Grabovica, Uzdol, Bugojno, Buhine kuće i dr.) da bi ih svrstali u ''banalne razloge o kojima je suvišno pričati''.

Ne, vec bi trebao lijepiti slike onih koji pocinitelje tih zlocina grle 22 godine nakon rata. Ali neces ih naci, pa nastavi sa svojom laznom ekvivalencijom. Razumijem te moj doktore - nije lijepo kad po stare dane skontas da si najbolje godine zivota poklonio zlocincima, pa se moras pravdati i vaditi.
Loše si me procijenio. Uopće nisam u ''starim danima'' i iznenadio bi se kako izgledam. Moje najbolje godine života u svakom smislu se dešavaju upravo sada, jer iako sam imao nesreću da sazrijevam u najgorem mogućem vremenu za ljudsko biće, uspio sam da prebrodim sve te frustracije, da ostavim to iza sebe i da se u svakom mogućem smislu etabliram do samog vrha. Neću reći u materijalnom smislu, koliko u akademskom i svakom drugom.
Last edited by Hafis on 21/05/2017 09:01, edited 1 time in total.
kockakockica

#7884 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by kockakockica »

HRVATSKO VIJEĆE OBRANE I VOJSKA RS SAVEZNICI 1992-1995.

Nekad i danas, sve po starom !!
Alfons Kauders

#7885 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote: Veoma je bitno gdje su ga zakopali, jer kroz taj parametar možeš zaključiti kakav je općenit stav prema tom čovjeku. A mozak mu je prosviran zato što je prevršio mjeru.
Da je ostao na uobičajenim žrtvama , danas bi drmao politikom u Sarajevu i bio veća čivija od Kordića.
Znaci po tebi je vaznije gdje je neko sahranjen nego kako je zivio i otisao na onaj svijet?

Danas bi drmao politikom?! :lol: E moj doktore, Caco ti je bolan bio sitni kriminalac s memli strane, navuko se na gudru radi sjebane ruke, imao svoju privatnu jedinicu od par stotina ljudi i epilog znamo. Ti fakat mislis da bi on "drmao" politikom?! Nepismen frajer na horsu, kriminalac povratnik? :lol: A Kordic? Frajer bio jedan od najboljih studenata svoje generacije. I politicar, naravno, za razliku od Cace.
Previše je bilo tih ''izoliranih'' slučajeva (Grabovica, Uzdol, Bugojno, Buhine kuće i dr.) da bi ih svrstali u ''banalne razloge o kojima je suvišno pričati''.
Pa ako nisu bili izolirani, i ako su rezultat udruzenog djelovanja... Gdje su dokazi za to? Imali ste buraz 25 godina da to dokazete, a niste - zato jer se ne moze dokazati. Na vasoj strani se moglo dokazati, i dokazano je, i uskoro ce biti i pravomocno (ne za svih 6, ali za neke)
Loše si me procijenio. Uopće nisam u ''starim danima'' i iznenadio bi se kako izgledam. Moje najbolje godine života u svakom smislu se dešavaju upravo sada, jer iako sam imao nesreću da sazrijevam u najgorem mogućem vremenu za ljudsko biće, uspio sam da prebrodim sve te frustracije, da ostavim to iza sebe i da se u svakom mogućem smislu etabliram do samog vrha. Neću reći u materijalnom smislu, koliko u akademskom i svakom drugom.
U akademskom smislu si se etablirao? Pa kako bolan da te onda ja, srednja strucna sprema iz rudarske Tuzle, ovako frustriram u raspravama? Ti si univerzitetski profesor, dosta stariji od mene, skoro da mi otac mozes biti, obrazovaniji... I opet me vrlo, vrlo rijetko nadjebes u raspravi? Ispade da moja sirotinjska Gimnazija Mesa Selimovic u poredjenju s tvojim sveucilistem dodje kao Harvard ili Princeton.

Dje si to u samom vrhu ziv bio? Na Pijemontu Srbstva?
Point.

#7886 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Point. »

A to Hafis neki akademik, sveucilisni profesor?
Alfons Kauders

#7887 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Point. wrote:A to Hafis neki akademik, sveucilisni profesor?
Ma tako prica po forumu. Dje ce ba biti doktor, frajer pise "Hrvatski jezik" velikim slovom i onda kuka kako mrzim Hrvate zato sto pisem "hrvatski jezik"... I ko fol doktor, a neki dan nije znao sta je lobotomija.

Navodno je konobar u nakom kaficu, negdje tamo u najzapadnijim predgradjima Stolnog... Oko Cima ako se ne varam. Tako kazu ovi Hercegovci po forumu, ali nista ja to ne vjerujem.

Jel to Hercegovac, bez obzira na vjeru, po defaultu laze... Pa kome vjerovati? :D
SaraFina

#7888 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SaraFina »

Alfons Kauders wrote:
Ma tako prica po forumu. Dje ce ba biti doktor, frajer pise "Hrvatski jezik" velikim slovom i onda kuka kako mrzim Hrvate zato sto pisem "hrvatski jezik"... I ko fol doktor, a neki dan nije znao sta je lobotomija.

Navodno je konobar u nakom kaficu, negdje tamo u najzapadnijim predgradjima Stolnog... Oko Cima ako se ne varam. Tako kazu ovi Hercegovci po forumu, ali nista ja to ne vjerujem.

Jel to Hercegovac, bez obzira na vjeru, po defaultu laze... Pa kome vjerovati? :D
Upiši ti večernju još u KŠC Franjo Kluz, rasturićeš Hafizagu i u hrvatskom. :D

Učiš ga, u školi i na poslu makaze zovemo škare! Hafize, pišeš li? :D
Drvosjeca iz Dejcica

#7889 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Alfons Kauders wrote:

Skin'o te sa ignore liste? :shock: Očito nije imao s kim polemisati jadnik. :mrgreen:

Šta kaže. Caco bi drmo politikom... :roll:
Alfons Kauders

#7890 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Haj sto ga trollam ovdje, vec se pozalio i stranackim kolegama na HB forumu, pa me citiraju. Naime, HDZ uhljebi su toliko pukli da su poceli analizirati moje trollanje i planove za vojne akcije u World of Tanks, misleci da sam ozbiljan. :lol:

Uskoro ce na Vecernjaku i na Poskoku poceti objavljivati analitize i kolumne o NVZ kao najnovijoj islamistickoj prijetnji miru na ovim prostorima.

Hm... Upravo su mi dali ideju, samo da se braca NVZ-ovci vrate s vikenda u Dubrovniku (ako ih ne pohapse kao teroriste, po prijavi doktora i ekipe sa HB :lol: )
SaraFina

#7891 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SaraFina »

Alfons Kauders wrote:Haj sto ga trollam ovdje, vec se pozalio i stranackim kolegama na HB forumu, pa me citiraju. Naime, HDZ uhljebi su toliko pukli da su poceli analizirati moje trollanje i planove za vojne akcije u World of Tanks, misleci da sam ozbiljan. :lol:

Uskoro ce na Vecernjaku i na Poskoku poceti objavljivati analitize i kolumne o NVZ kao najnovijoj islamistickoj prijetnji miru na ovim prostorima.

Hm... Upravo su mi dali ideju, samo da se braca NVZ-ovci vrate s vikenda u Dubrovniku (ako ih ne pohapse kao teroriste, po prijavi doktora i ekipe sa HB :lol: )
Lično poznajem nesudjenog BH konzula Ivana Šušnjara, a u tvoj identitet sumnjam, Dževdo će se u budućnosti baviti tobom a ne neki forumi :D
Alfons Kauders

#7892 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

SaraFina wrote:Upiši ti večernju još u KŠC Franjo Kluz, rasturićeš Hafizagu i u hrvatskom. :D

Ja doktora vec mogu rasturiti na bosanskom, hrvatskom, engleskom i njemackom. Ova zadnja dva sam ucio u skoli, a hrvatski sam savladao iz profesionalne potrebe. Malo je drukciji od doktorovog "Hrvatskog"... Naime, ja sam svoj hrvatski ucio u Dubrovackom kraju, a doktor kao akademski obrazovan gradjanin, mora biti svjestan da se dole prica jekavski a ne ikavski ili cakavski.

Malo mi je bilo problematicno s otocanima, i generalno sam imao problema s nekim lokalcima koji me nisu poznavali, pa su mislili da zvucim suvise "srpski" za njihov ukus... Ali na kraju smo se svi super razumijeli, jer je cijela jedinica uglas govorila "Za Dom Spremni!" - pa smo isto zvucali i na jekavskom, i na ikavskom, i na cakavskom. :)
SaraFina

#7893 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SaraFina »

Alfons Kauders wrote:
SaraFina wrote:Upiši ti večernju još u KŠC Franjo Kluz, rasturićeš Hafizagu i u hrvatskom. :D

Ja doktora vec mogu rasturiti na bosanskom, hrvatskom, engleskom i njemackom. Ova zadnja dva sam ucio u skoli, a hrvatski sam savladao iz profesionalne potrebe. Malo je drukciji od doktorovog "Hrvatskog"... Naime, ja sam svoj hrvatski ucio u Dubrovackom kraju, a doktor kao akademski obrazovan gradjanin, mora biti svjestan da se dole prica jekavski a ne ikavski ili cakavski.

Malo mi je bilo problematicno s otocanima, i generalno sam imao problema s nekim lokalcima koji me nisu poznavali, pa su mislili da zvucim suvise "srpski" za njihov ukus... Ali na kraju smo se svi super razumijeli, jer je cijela jedinica uglas govorila "Za Dom Spremni!" - pa smo isto zvucali i na jekavskom, i na ikavskom, i na cakavskom. :)
Bože mi oprosti, USKOK će tebe ispitivati kad budeš išao iz vikendice s mora :D neće Dževdo!!!
Hafis

#7894 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote: U akademskom smislu si se etablirao? Pa kako bolan da te onda ja, srednja strucna sprema iz rudarske Tuzle, ovako frustriram u raspravama? Ti si univerzitetski profesor, dosta stariji od mene, skoro da mi otac mozes biti, obrazovaniji... I opet me vrlo, vrlo rijetko nadjebes u raspravi? Ispade da moja sirotinjska Gimnazija Mesa Selimovic u poredjenju s tvojim sveucilistem dodje kao Harvard ili Princeton.
Eh, ti me frustriraš me raspravama? Pa zar ne vidiš da možda tebi i još svega par likova odgovoram u granicama kolike-tolike korektnosti A s ovim ostalim delegatima se šegačim kad uhvatim vremena...na jedno uđe, na drugo izađe.
Nego, jebem ti ja tu tvoju matematiku. Ti stvarno misliš da ti ja mogu otac biti po godinama? Jedino ako se devedeset i neko godište.
Last edited by Hafis on 21/05/2017 10:12, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#7895 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

SaraFina wrote:
Alfons Kauders wrote:Haj sto ga trollam ovdje, vec se pozalio i stranackim kolegama na HB forumu, pa me citiraju. Naime, HDZ uhljebi su toliko pukli da su poceli analizirati moje trollanje i planove za vojne akcije u World of Tanks, misleci da sam ozbiljan. :lol:

Lično poznajem nesudjenog BH konzula Ivana Šušnjara, a u tvoj identitet sumnjam, Dževdo će se u budućnosti baviti tobom a ne neki forumi :D
S obzirom da nemam blage veze s politikom, da nikad nisam bio clan neke stranke, da nikad nisam radio za drzavu, da nisam novinar niti nekakav aktivista... Cisto sumnjam da se znamo.

To sto Hafis i ekipa iz HDZ svaki mjesec pomisli da sam Reuf, Kaplan, Suljaga ili neko deseti zaista nije moj problem. Meni je ovo cista zajebancija, a koliko vidim... Njima to nije najjasnije. :lol:
Alfons Kauders

#7896 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote: U akademskom smislu si se etablirao? Pa kako bolan da te onda ja, srednja strucna sprema iz rudarske Tuzle, ovako frustriram u raspravama? Ti si univerzitetski profesor, dosta stariji od mene, skoro da mi otac mozes biti, obrazovaniji... I opet me vrlo, vrlo rijetko nadjebes u raspravi? Ispade da moja sirotinjska Gimnazija Mesa Selimovic u poredjenju s tvojim sveucilistem dodje kao Harvard ili Princeton.
Eh, ti me frustriraš me raspravama? Pa zar ne vidiš da možda tebi i još svega par likova odgovoram u granicama kolike-tolike korektnosti A s ovim ostalim delegatima se šegačim kad uhvatim vremena...na jedno uđe, na drugo izađe.
Nego, jebem ti ja tu tvoju matematiku. Ti stvarno misliš da ti ja mogu otac biti po godinama?
Hvala na korektnosti, ali ovdje je potrebna korekcija - rekao sam "skoro" :)
SaraFina

#7897 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SaraFina »

Hafis wrote:
Nego, jebem ti ja tu tvoju matematiku. Ti stvarno misliš da ti ja mogu otac biti po godinama? Jedino ako se devedeset i neko godište.
Pa možeš. On u kasnim dvadesetim, ti u kasnim četrdesetim. Tehnički, da...
Hafis

#7898 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

SaraFina wrote:
Hafis wrote:
Eh, kad bi ti mene i moje kasne četrdesete vidjela uživo, preselila bi se u Mostar 8-) .
Alfons Kauders

#7899 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

SaraFina wrote:
Alfons Kauders wrote:

Bože mi oprosti, USKOK će tebe ispitivati kad budeš išao iz vikendice s mora :D neće Dževdo!!!
Pa to su bivse kolege. Ispitamo se mi barem jednom godisnje, uz litre vina i loze.

Doduse, ako se zadesi neko mladji, mogao bih imati gadnih problema... Problema tipa da nisam siguran da li ce me salutirati, jer me ne znaju. :lol:
Alfons Kauders

#7900 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

SaraFina wrote:
Hafis wrote:
Hvala na komplimentu Sara
Post Reply