IRAN

Post Reply
prometheus

#7876 Re: IRAN

Post by prometheus »

Opetja033 wrote:
prometheus wrote:Nisi ga uhvatio sa svojih x nakrkanih godina nije za ocekivati da ces ga uloviti u letu. Tvoj sin ili unuk ce znati o cemu danas civilizacija diskutuje.
Cuj o cemu civilizacija diskutuje :lol:

Diskutuje par paranoicnih likova ciji su intelektualni uzori budale poput David Ickea koji vjeruju da gusteri kontrolisu planet. Sve same intelektualne gromade jbt. :mrgreen:
Likovi koji su frustrirani svojim promasenim zivotima pa u nedostatku hrabrosti i muda da sami preuzmu krivicu za svoje promasaje sve svaljuju na imaginarne i nepostojece elite/teorije zavjere.

Valjda je tako lakse zivotariti. I ja to postujem, samo nemojte ovdje prodavati muda za bubrege i sebe predstavljati zrtvom kojekakvih stupidnih teorija.
Uvazeni gospodine, batino tiranina Assada, gusteri su ljudi poput tebe, ljigave naravi, prljavih namjera, licemjernih "emocija" i empatije naspram potlacenih, utucenih, zaboravljenih. Tvoja gusterska vizija zivota, ultra-kopetitivna ekonomija i raspodjela bogatstva je rak ljudskog roda i poziv svim potencijalnim gusterima da se bace na ljudozderizam, jer takva je igra i tako shvatate smisao zivota.

Budi jaci i slabijeg tlaci. Druzi se sa ljepsim i jacim gusterima da bi mogao vise natrpati u guzicu, a ove sto traze svetu pravdu, platonsku, pisajte ih odozgo (uostalom i oni bi isto postupili da su uloge izmijenjene).

Dzaba ti sto se klanjas i molis Bogu kad si tako ohole naravi, ti si samo jos jedan primjer konzervativne neoliberalne burzoazije, daleko od onog cime covjek moze ponosno da zivi i ciste svijesti da spava, gusteri poput tebe nikada nece dozivjeti taj besplatni osjecaj (ali koji osjecaj druze, siromasan sam ali ja tebe gledam sa zaljenjem a ne ti mene).

Zaboravi na covjekolike gustere na koje nasjedaju intelektualne velicine poput tebe, ljudi gusteri su svuda oko nas, kao i hijene, lesinari, paraziti, zmije... Svi oni, odnosno vi, licite na ljude, ali ste prazni iznutra i tu vas je lahko uloviti, ma koliko se provlacio kroz dzume i igrao ulogu pozitivca u bolesnom drustvu. Procitani ste, i sve sto vas bolje upoznajem jadnije mi izgledate.
Challenger__

#7877 Re: IRAN

Post by Challenger__ »

prometheus wrote:Skroz neocekivan preokret moram priznati, sto ne znaci da je smrad oko cijele tragedije potpuno nestao...

Ukratko mislim da je NWO agenda prisilno usporena, jer ipak, teatar mora po svaku cijenu izgledati strogo realan. Toliko smeca i sranja u prvoj deceniji opce internet ere vjerovatno su premasili sve kalkulacije, pa sada i ne ostaje nista drugo do rucna i malo u rikverc. Da su grubo krenuli u boj ko cionisticke psihopate, vjerovatno bi se ispostavio i najzesci scenarij koji je, prema historijskoj ostavstini, bio i najizgledniji.

Kako god bilo, tragedija je DNK ljudskog roda, i sve dok se ovaj svijet ne pretvori u jedan svemoguci globalni totalitarizam - mira necemo vidjeti.

Olos je na vrhu piramide, ne zaboravite. Suvereniteti i kojekakve bajke su price za malu djecu i uhljebljenu burzoaziju.
:thumbup:

Evo, lajkam, pa neka se i meni klibere... prometheus, ne nasjedaj na provokacije. Ignoriši. Piši za one koji mogu i žele da shvate i ne nasjedaj na cinizam praznih duša.
Gojeni H

#7878 Re: IRAN

Post by Gojeni H »

@opetja033

Konzervativni neo-liberalni :?: burzuju jedan. :D
Opetja033

#7879 Re: IRAN

Post by Opetja033 »

Gojeni H wrote:@opetja033

Konzervativni neo-liberalni :?: burzuju jedan. :D
Najjaci su mi sa svojim izvedenicama. :lol:
To je ono: nemam nista pametno da kazem ali da bi neki levati pomislili kako sam pametan - upotrijebicu sto je moguce vise zajebanih rijeci.
Klasican MO nekoga ko nejma pojma.
prometheus

#7880 Re: IRAN

Post by prometheus »

Opetja033 wrote: nemam nista pametno da kazem
To sto nisi cuo ili ne poznajes je jedno, a dobro situirani glasaci republikanaca gledatelji Fox News-a je drugo. Na njih mi licis, a istina je da ces na zalost ostati samo kandidat, to je ipak klasa iznad za vas sto se kroz zivot utrkujete parama i imidzom.

Mislis da je konzervativni neoliberalac kontradikcija? Dobro pa si upucen, da nisi ispadao bi jos smijesniji.

A vrhunac komedije je sto si prije svega jedan obicni bosanac, muslimanske vjeroispovjesti, wannabe cosmopolitan, demokrata... Da ti je prvo pronaci sebe pa tek onda etiketirati druge...
Avetinho

#7881 Re: IRAN

Post by Avetinho »

Da nema FOX Newsa, samo zbog mladih ruskih dobrovoljaca bi ga trebalo izmisliti, e da ih malo zivcira.

Gdje si na ovom forumu nasao referencu na FOX?
Opetja033

#7882 Re: IRAN

Post by Opetja033 »

prometheus wrote:
Opetja033 wrote: nemam nista pametno da kazem
To sto nisi cuo ili ne poznajes je jedno, a dobro situirani glasaci republikanaca gledatelji Fox News-a je drugo. Na njih mi licis, a istina je da ces na zalost ostati samo kandidat, to je ipak klasa iznad za vas sto se kroz zivot utrkujete parama i imidzom.

Mislis da je konzervativni neoliberalac kontradikcija? Dobro pa si upucen, da nisi ispadao bi jos smijesniji.

A vrhunac komedije je sto si prije svega jedan obicni bosanac, muslimanske vjeroispovjesti, wannabe cosmopolitan, demokrata... Da ti je prvo pronaci sebe pa tek onda etiketirati druge...
Samo ti podmeci i citiraj nesto sto niko nije napisao. Frustracije su jebene.
Ovo je moj zadnji komentar upucen tebi. Jednostavno nisi na mom nivou - u svakom pogledu i shvati kako god to zelis. Nikada nisam imao viska vremena da bih ga trosio na sazaljevanje ljudi koje svoje licne frustracije zbog licnih neuspjeha prebacuju na druge - bez da preuzmu trunke odgovornosti.

I u jednom si u pravu - ja ljude poput tebe ne sazaljevam. Ja ljude poput tebe, istinski, prezirem.
prometheus

#7883 Re: IRAN

Post by prometheus »

Opetja033 wrote: Ja ljude poput tebe, istinski, prezirem.
Zeznuta stvar, treb'o bi kod strucnjaka na pregled, moze biti nesto zarazno.

Sretno u svakom slucaju.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#7884 Re: IRAN

Post by japin_mutapi »

prolazni_slucajnik wrote:
Challenger__ wrote:
sarajevoxxxx wrote:
Što se tiče šiita, stvarno pokušavam shvatiti taj rezon, i čemu ova intervencija Hezbollaha i Irana u Siriji.Pogotovo Hezbollah
Ts,ts,ts... :-) Čudi se što nisu svi saučesnici u zločinu. Čudi se što svima nije glava u Tel Avivu, Londonu, Parizu ili Vašingtonu. Čudi se što među muslimanima postoje oni koji iz dna duše preziru one koji su pola svijeta zavili u crno. Nije mu jasno zašto se i oni - kao njegovi mizerni favoriti - ne klanjaju globalnoj eliti i i ne slijede njene staze pustoši i smrti. Više je vjere i pravde kod prosječnog ateiste, nego kod njih, lažnih vjernika, lažnih moralista, misionara laži.

Zašto Hezbollah nije uz bagru: https://www.youtube.com/watch?v=onIXzn2Aak0
podržavajući ratnog zločinca bašara, hezbolah se protvorio bagru i ološ
šijocionisti
basar

#7885 Re: IRAN

Post by basar »

šta je komunista - razočarani ateista
šta je vehabija - razočarani komunista
japin_mutapi

#7886 Re: IRAN

Post by japin_mutapi »

ova se tema pretvorila u vic
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#7887 Re: IRAN

Post by Chmoljo »

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”
» prometheus

1 mjesec
Stjui

#7888 Re: IRAN

Post by Stjui »

hvala za linkove. :thumbup:

vrlo lijepa i interesantna muslimanska zemlja .pa ove iranke :srce: :-D volio bih kad bi se bošnjakinje odijevale na isti način .čini mi se ,također ,da gotive 206-ice kao što smo mi dvojke nekad gotivili :D .maltene,nema slike koja pokazuje saobraćaj a da nema 206-ice među vozilicama .
Bosanski_kralj

#7889 Re: IRAN

Post by Bosanski_kralj »

Vratite im sankcije i još ih pojačajte. Uvedite zabranu putovanja njihovim nogometašima. :oops: :bih:
Avetinho

#7890 Re: IRAN

Post by Avetinho »

Bosanski_kralj wrote:Vratite im sankcije i još ih pojačajte. Uvedite zabranu putovanja njihovim nogometašima. :oops: :bih:
LOL!

Ali ja cu u nasoj grupi navijati za nas i za Iran.
AliceInChains

#7891 Re: IRAN

Post by AliceInChains »

Preporucujem sljedeci tekst (od 20.11.2013) iz Kanade, koji se bavi trnutacnom Americkom i Ruskom uticaju na Bliskom Istoku i ukazuje na ogorcenost Saudij-a, koji sve vise osjecaju jednosmjernost u relaciji Saudi-SAD. Malo nesta i o prodaji oruzja, itd. Vrlo zanimljiv i objektivan (i za pro i za anti stranke :mrgreen: ) tekst.

http://www.theglobeandmail.com/news/wor ... e15519457/

Jedan mali isjecak:
Russia delivered arms worth $8.4 billion to the Middle East and North Africa in 2008-11, up from to $3.4 billion in 2004-07, according to the International Institute for Strategic Studies. That is well behind U.S. deliveries of $21.8 billion in 2008-11 and $19.6 billion in 2004-07.

Nevertheless, the region is already exploring a more diverse set of weapons suppliers.

Guy Anderson, Senior Principal Analyst at the IHS Jane’s Defence Industry news service, said that while he would not expect a big change in Gulf arms markets medium term, the region’s countries were using defence spending to diversify economies though investment partnerships with suppliers.

“They realise that the established relationships with Western powers will probably only get them so far - emerging defence equipment suppliers tend to be more flexible,” he said.

Sami al-Faraj, who advises the Gulf Cooperation Council on security matters, said Gulf Arabs wanted “the United States to understand that this is a two way relationship”.

“The twists and changes of President Obama have made us suspicious of his intentions,” he said, adding Gulf Arabs should expand their list of allies - “not necessarily negating or expelling the whole of the U.S. military role, but adding to it”.
flexibila

#7892 Re: IRAN

Post by flexibila »

Ja Sam Odavle wrote:
Bosanski_kralj wrote:Vratite im sankcije i još ih pojačajte. Uvedite zabranu putovanja njihovim nogometašima. :oops: :bih:
LOL!

Ali ja cu u nasoj grupi navijati za nas i za Iran.
Sto se tice fudbala od sada ja i Iran smo :fazlija: :razz:
spreca

#7893 Re: IRAN

Post by spreca »

i Nigeriji zabraniti nastup...........i oni imaju naftu :lol: :lol: i argentini.........imaju puno govedine :lol:
Challenger__

#7894 Re: IRAN

Post by Challenger__ »

Hasan Ruhani, predsjednik Irana, srdačno pozdravljen od običnih građana:

Image

Image

Image

:thumbup:
Avetinho

#7895 Re: IRAN

Post by Avetinho »

Dobrih skija! :)
Ja se iskreno nadam da Hasan nece povesti Iran u spiralu nalik na onu korumpiranog militariste Ahmedinedzada.

Pripajanje u petro-dolarski detant sa imperijalistickim slugama Saudijskom Arabijom i Katarom je dobar prvi korak.
harunn

#7896 Re: IRAN

Post by harunn »

Bosanski_kralj

#7897 Re: IRAN

Post by Bosanski_kralj »

spreca wrote:
i Nigeriji zabraniti nastup...........i oni imaju naftu :lol: :lol: i argentini.........imaju puno govedine :lol:
Mislim da je naša grupa na SP, politički najnestabilnija. Iran pod sankcijama, Nigerija na rubu građanskog rata, kod nas znate kako je, a ni Argentina nije baš u idealnoj situaciji. :D
Challenger__

#7898 Re: IRAN

Post by Challenger__ »

Izrael i S. Arabija nikako da prebole iranski detant:

Saudijska vojna delegacija posjetila Izrael kako bi razgovarali o Iranu
Bliskoistočni izvori prenose informaciju kako je vojna delegacija iz Saudijske Arabije ovog tjedna posjetila Izrael. Navodi se kako su se sastali s izraelskim dužnosnicima u Jeruzalemu. U delegaciji je bio saudijski zamjenik ministra obrane, Salman bin-Sultan Al Saud, inače brat saudijskog šefa obavještajnih službi, Bandara bin Sultana. Informacije govore kako je glavna tema sastanka bio Iran.
advance.hr
Avetinho

#7899 Re: IRAN

Post by Avetinho »

Sjecam se, i meni je bilo tesko kad sam prestajao pusit.

Teska je advance droga. Moje saucesce.
japin_mutapi

#7900 Re: IRAN

Post by japin_mutapi »

sjo bandara
nema ga đe ne dođe
Post Reply