Uvazeni gospodine, batino tiranina Assada, gusteri su ljudi poput tebe, ljigave naravi, prljavih namjera, licemjernih "emocija" i empatije naspram potlacenih, utucenih, zaboravljenih. Tvoja gusterska vizija zivota, ultra-kopetitivna ekonomija i raspodjela bogatstva je rak ljudskog roda i poziv svim potencijalnim gusterima da se bace na ljudozderizam, jer takva je igra i tako shvatate smisao zivota.Opetja033 wrote:Cuj o cemu civilizacija diskutujeprometheus wrote:Nisi ga uhvatio sa svojih x nakrkanih godina nije za ocekivati da ces ga uloviti u letu. Tvoj sin ili unuk ce znati o cemu danas civilizacija diskutuje.![]()
Diskutuje par paranoicnih likova ciji su intelektualni uzori budale poput David Ickea koji vjeruju da gusteri kontrolisu planet. Sve same intelektualne gromade jbt.![]()
Likovi koji su frustrirani svojim promasenim zivotima pa u nedostatku hrabrosti i muda da sami preuzmu krivicu za svoje promasaje sve svaljuju na imaginarne i nepostojece elite/teorije zavjere.
Valjda je tako lakse zivotariti. I ja to postujem, samo nemojte ovdje prodavati muda za bubrege i sebe predstavljati zrtvom kojekakvih stupidnih teorija.
Budi jaci i slabijeg tlaci. Druzi se sa ljepsim i jacim gusterima da bi mogao vise natrpati u guzicu, a ove sto traze svetu pravdu, platonsku, pisajte ih odozgo (uostalom i oni bi isto postupili da su uloge izmijenjene).
Dzaba ti sto se klanjas i molis Bogu kad si tako ohole naravi, ti si samo jos jedan primjer konzervativne neoliberalne burzoazije, daleko od onog cime covjek moze ponosno da zivi i ciste svijesti da spava, gusteri poput tebe nikada nece dozivjeti taj besplatni osjecaj (ali koji osjecaj druze, siromasan sam ali ja tebe gledam sa zaljenjem a ne ti mene).
Zaboravi na covjekolike gustere na koje nasjedaju intelektualne velicine poput tebe, ljudi gusteri su svuda oko nas, kao i hijene, lesinari, paraziti, zmije... Svi oni, odnosno vi, licite na ljude, ali ste prazni iznutra i tu vas je lahko uloviti, ma koliko se provlacio kroz dzume i igrao ulogu pozitivca u bolesnom drustvu. Procitani ste, i sve sto vas bolje upoznajem jadnije mi izgledate.